Het is zover. Het nieuwe jaar is aangebroken. Mijn 2018 begon goed met de film Frozen en gezellig samen vuurwerk kijken met een vriendin. Geen party hardy, maar precies zoals wij het fijn vonden. Ook jou wil ik graag een geweldig mooi 2018 toewensen. Ik hoop dat het een prachtig jaar wordt waarin je de mooie dingen uit 2017 kunt voortzetten of juist met een schone lei kunt beginnen aan een mooier nieuw jaar. Ik wens je in ieder geval een jaar toe met veel liefde, geluk en fijne momenten. Net als vorig jaar heb ik 5 doelen opgesteld voor het komende jaar. Geen goede voornemens en hoge latten, maar gewoon 5 woorden die staan voor waar ik in 2018 aan wil werken.

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Iris Zaagman.

Ontspannen

Het afgelopen jaar was een mooi jaar met mijlpalen, vooral mijn baan en later mijn promotie. Tegelijkertijd was het soms een uitdaging om balans te vinden. Ik wilde graag alles geven op mijn werk, mijn blog professioneel aanpakken, mijn social media up to date houden, scrapbookopdrachten op tijd af hebben en klaarstaan voor naasten. Een ding vergat ik daarbij alleen…ontspannen! Daar wil ik in 2018 dan ook meer tijd voor nemen. Stilzitten of een hele dag series kijken is aan mij niet echt besteed. Maar wel wil ik in 2018 na een werkdag vaker op tijd naar bed gaan, mijn laptop dichtklappen als ik even geen zin meer heb of gewoon zonder schuldgevoel twee afleveringen van een serie kijken. Niet met een half oog vanachter mijn computer, maar gewoon met volle aandacht en volop genietend. Relax!

Liefde

Mijn tweede woord voor 2018 is liefde. Wees gerust: ik bedoel daarmee niet dat ik dit jaar fanatiek een Mr. Charming aan de haak wil slaan en daarvoor als een heuse detective het hele land afzoek naar potentiële liefdes. Nee, ik geloof nog steeds dat de liefde niet komt als je er heel hard naar op zoek bent. Ik bedoel met ‘liefde’ aan de ene kant dat ik liever wil zijn voor mezelf en mezelf meer wil gunnen. Daarnaast wil ik meer tijd vrijmaken voor de mensen die ik lief heb en laten blijken hoeveel ze voor mij betekenen. Dat zijn bijvoorbeeld mijn lieve opa’s en oma’s, maar ook vriendinnen, familie en mijn ouders en broertjes. En mocht er een prins op het witte paard langskomen, dan is die natuurlijk ook meer dan welkom in 2018.

Genieten

Het afgelopen jaar was druk, druk, druk. Sterker nog, ik realiseerde me laatst dat ik in 7 maanden fulltime werken geen enkele dag vrij heb opgenomen. Dat had prima gekund, maar ik gunde mezelf daar steeds de tijd niet voor. In 2018 wil ik dan ook vaker vrij nemen en over het algemeen meer genieten van dingen die niet per se nuttig of belangrijk zijn. Ik wil eindelijk die flinke stapel films kijken en alle mooie boeken die ik heb liggen eindelijk eens uit de kast trekken. Daarnaast wil ik vaker leuke dingen ondernemen en bovenal daar volop van genieten! Sowieso hoop ik in het nieuwe jaar een mooie reis te maken. Geen dure droomreis naar de VS of naar Bali, maar een week naar de bergen of naar een zonnig Europees land lijkt me al echt genieten.

doelen voor 2018

Sociaal

Een van de dingen die ik ontdekte in 2017 is dat ik absoluut een mensen-mens ben. Ik merk sinds mijn kantoorbaan (na eerder een half jaar te hebben gefreelanced vanuit huis) hoe goed het me doet om op een kantoor te werken met gezellige mensen om me heen. Heerlijk vind ik dat! In mijn privéleven zou ik nog wel meer tijd met anderen willen doorbrengen en voelde ik me in 2017 af en toe een beetje eenzaam. Afspreken is alleen niet altijd makkelijk, aangezien mijn vriendinnen niet allemaal naast de deur wonen en we allemaal drukke banen of studies hebben. Toch hoop ik in 2018 vaker leuke dingen te ondernemen en wil ik daar zelf meer initiatief in tonen. Ook zou het leuk zijn als ik meer nieuwe mensen ontmoet, bijvoorbeeld door een cursus te volgen of vrijwilligerswerk te doen.

Mij

Mij?! Mijn laatste woord voor 2018 heeft misschien wat toelichting nodig. Dit jaar vind ik het tijd om de focus meer te verschuiven van doen wat anderen verwachten (of beter: wat ik denk dat anderen verwachten) naar ontdekken wie ik ben en wat ik wil. Wil ik het huis uit en hoe wil ik dat aanpakken, ongeacht wat anderen vinden? Wil ik misschien een mooie reis maken? En wat vind ik lekker? Wat vind ik leuk? Wat zijn mijn grootste dromen? Kortom, ik wil meer stilstaan bij wat er in mij omgaat, nog meer mijn eigen keuzes maken en soms eens gek durven doen. Ook hoop ik meer te luisteren naar mijn lichaam. Als ik moe ben, mag ik best eens voor 12 uur naar bed. En wanneer iets me buikpijn bezorgt van de spanning, wil ik gewoon eens kiezen voor wat voor mij goed voelt.

Genoeg mooie doelen om aan te werken dus! Op naar een prachtig jaar met veel genietmomenten en prachtige dromen en doelen om te verwezenlijken. Ook jou wens ik een geweldig 2018 toe. Dat het maar een positief en onvergetelijk jaar mag worden! ♥

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 1 januari 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Voor jou ook de beste wensen Romy! Jouw laatste doel is erg herkenbaar. Maar ook zo moeilijk! Soms is het gewoon zo moeilijk om te voelen wat je zelf wil. Ook voor mij iets om mee aan de slag te gaan komend jaar. Afgelopen jaar heb ik een keer een afspraak afgezegd omdat ik mij daar beter bij voelde. En dat voor mezelf kiezen was echt een goede keuze!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:15 pm - Beantwoord

   Gelukkig nieuwjaar! Wat mooi dat je je ook voorneemt om komend jaar vaker voor jezelf te kiezen. Die afspraak afzeggen als dat goed voelt, is al een heel mooie eerste stap. Het is inderdaad zo lastig en soms weet ik voor mijn gevoel ook niet wat ik het liefst wil. Alleen al die zoektocht is iets waar ik dit jaar mee aan de gang wil gaan 🙂 Ik wens jou ook een mooi jaar toe waarin je vaker kunt kiezen voor wat voor jou goed voelt.

 2. Darina 1 januari 2018 op 9:06 am - Beantwoord

  Hele mooie doelen voor het nieuwe jaar! Dicht bij jezelf blijven is toch ook wel heel belangrijk. Mijn doel dit jaar is om mijn boek af te schrijven.

 3. Irene 1 januari 2018 op 10:12 am - Beantwoord

  Mooie woorden heb je uitgekozen voor 2018! Kan serieus niet geloven dat je geen vakantie hebt genomen. Haha. Ik kwam zelfs niet toe met mijn vakantiedagen. Oeps 😀

  • Romy 1 januari 2018 op 11:17 pm - Beantwoord

   Achteraf was het misschien ook handiger geweest als ik toch wat dagen had opgenomen, want nu heb ik er nog best wel veel over 😉 Maar ik vind mijn baan ook gewoon heel leuk, dus eigenlijk vind ik het niet erg om lekker aan het werk te zijn. Hopelijk vind jij dit jaar ook een heel toffe baan waarin je het echt naar je zin hebt en mét genoeg vakantiedagen 😉

 4. Lies 1 januari 2018 op 10:17 am - Beantwoord

  In dat laatste doel herken ik mezelf heel erg. Mijn doel is dan ook om goed voor mezelf te zorgen in 2018, zeker ook op gebied van gezond eten en bewegen.
  Maak er een mooi 2018 van!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:17 pm - Beantwoord

   Wat een mooi doel! Ik wens je een mooi 2018 toe waarin je goed voor jezelf kunt zorgen, op alle gebieden 🙂

 5. Neverdullmoments 1 januari 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Ik wens je een ontspannen, liefdevol, sociaal, genietmomentrijk nieuw jaar met vele dekentjes, films, boeken en me-time! Go for it!

 6. Simone 1 januari 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen heb je dit jaar. Ik stel me voor dit jaar geen doelen. Dit jaar zie ik gewoon eens hoe het loopt en ook of dat bevalt. Al jaren stel ik mezelf doelen of goede voornemens, maar het komt er eigenlijk nooit van. Al heb ik wel één doel dit jaar: de vrouw van… worden natuurlijk 😛

  • Romy 1 januari 2018 op 11:17 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel! Dat komt vast goed 🙂 Ik word al blij van het idee alleen al. Ik wens jou ook een geweldig 2018 toe.

  • Romy 1 januari 2018 op 11:19 pm - Beantwoord

   Dat is ook een mooie insteek voor het komende jaar! De dingen op je af laten komen, is ook heel belangrijk. Zelf heb ik ook bewust wat meer algemene doelen opgesteld in plaats van heel specifieke voornemens. Dat maakt het al haalbaarder om ermee aan de slag te gaan 🙂 Op naar een mooi jaar met als hoogtepunt natuurlijk de bruiloft met je verloofde! 🙂

 7. Iris 1 januari 2018 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen. Ik vind vooral het laatste doel heel mooi. Naar je gevoel en lichaam luisteren is het beste dat er is. 2018 wordt vast een heel mooi jaar voor je!
  Oh, en ik vind je foto’s echt super mooi!!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooi 2018 toe waarin hopelijk al je dromen en doelen waarheid worden 🙂

 8. Marieke 1 januari 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Oh jouw lijstje komt heeel erg overheen met mijn lijstje! Vooral rust nemen en ontspannen is wel een dingetje zeg maar. Ik neem ook nooit vrije dagen op, ga nooit op vakantie en dat mag in 2018 wel veranderen. Meer genieten dus! Ik wens jou een heel mooi 2018 toe!

 9. Liset - Beautydagboek 1 januari 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Dat zijn mooie doelen! Voor jezelf zorgen en lief zijn is ook heel erg belangrijk. Gun jezelf eens een dagje vrij waarin niets moet. Je overgeven aan wat je leuk vindt!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een prachtig 2018 toe waarin je hopelijk meer rust kunt nemen en kunt ontspannen! Dat we allebei maar een jaar met iets meer ontspanning en rust tegemoet zullen gaan 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat ga ik zeker doen dit jaar 🙂 Na een jaar hard werken is het tijd om mezelf iets meer rust te gunnen op een vrije dag of avond.

 10. Evelyne 1 januari 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  De beste wensen voor 2018 en dat het een fantastisch mooi jaar mag worden! Ik hoop in 2018 meer te kunnen genieten 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een prachtig 2018 toe met hopelijk heel veel mooie genietmomenten!

 11. Liese 1 januari 2018 op 12:27 pm - Beantwoord

  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! (en ook: mooie foto’s met dat geelachtige kleurpalet ) Meer trouw aan jezelf zijn geeft je vervolgens volgens mij dan weer meer vertrouwen om uit je comfortzone te breken én een basis om heel wat dingen te durven! Ik heb geen doelen gesteld haha, misschien komt me nog iets te binnen 🙂

 12. Alice 1 januari 2018 op 12:39 pm - Beantwoord

  Je hebt mooie doelen voor jezelf! Gaat je zeker lukken om ze te behalen.
  Voor jou en jouw familie een goed 2018 toegewenst!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een geweldig mooi 2018 toe.
   En inderdaad, trouw blijven aan mezelf is iets wat me ook helpt om meer dingen te durven en buiten mijn comfortzone te gaan. En daar heb ik best wel zin in! 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel gelukkig 2018 toe!

 13. Lieke 1 januari 2018 op 12:39 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Ik wil ook meer genieten! Verder wil ik vaker uit mijn comfortzone stappen, nieuwe uitdagingen opzoeken en wil ik meer stilstaan bij wat ik heb, dankbaarder in het leven staan 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een prachtige doelen heb je! Ik wens je een geweldig jaar toe waarin je die doelen hopelijk allemaal kunt waarmaken.

 14. Natascha - Beautyopinie 1 januari 2018 op 1:01 pm - Beantwoord

  Jij ook de allerbeste wensen! Wat een prachtige foto’s trouwens, net zoals je doelen. Heel mooi en kwetsbaar omschreven.

 15. Saskia 1 januari 2018 op 1:14 pm - Beantwoord

  Prachtig artikel! En mooi dat jij jezelf in 2018 centraal gaat zetten.
  Nog een heel fijn 2018 gewenst 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik wens jou ook een prachtig 2018 toe!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook het allerbeste voor 2018! 🙂

 16. carola donkelaar 1 januari 2018 op 1:23 pm - Beantwoord

  Wow lijkt veel op mijn lijstje hihi
  Genieten to the max!
  Eerste stap is gezet ga 36uur werken ipv 40uur, extra vrije tijd en qua geld maakt dat toch niet zoveel
  Gaat vast goed bevallen 🙂
  Breng je tussendoor keer verslag uit welke doelen lukken? ben benieuwd en succes!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je ook meer wilt genieten en daarvoor al meer tijd hebt vrijgemaakt door 4 uur minder te werken per week. Bij mijn werkgever is 36 uur een standaard fulltime werkweek en die roostervrije dag per twee weken bevalt mij ook goed. Lekker van genieten dit jaar! 🙂
   Ik ga zeker tussendoor eens een update geven van mijn doelen. Goed idee! Zo kan ik ook meteen goed voor mezelf bepalen hoe het er met mijn doelen voor staat 🙂

 17. Melissa 1 januari 2018 op 1:39 pm - Beantwoord

  Ik word er helemaal vrolijk van. Wat een onwijs mooie foto’s van jou trouwens! Wie weet komt die droomprins, ik vind je zo’n oprecht, leuk mens. De man die jou aan de haak slaat is een geluksvogel! In 2018 blijf ik in ieder geval trouw jouw artikelen lezen.

  • Romy 1 januari 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een ontzettend lieve reactie! Dankjewel voor je lieve woorden! ♥ Ik wens jou ook een geweldig 2018 toe en blijf ook met veel plezier jouw blog volgen.

 18. Rianne 1 januari 2018 op 2:22 pm - Beantwoord

  Ik wil zelf ook echt nog steeds zo’n lijstje maken!! Ik hoop dat jij zo veel mogelijk van deze doelen kan bereiken dit jaar en ik wens je een fantastisch 2018! 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een mooi 2018 toe! Ik ben heel benieuwd naar jouw doelen voor dit jaar 🙂

 19. Annika 1 januari 2018 op 2:50 pm - Beantwoord

  Een heel fijn en gezond 2018!

  Ik ga dit jaar ook meer voor mij, meer ontspanning en meer leuke dingen doen!

 20. Mariëlle 1 januari 2018 op 3:44 pm - Beantwoord

  Happy New Year Romy! Hele mooie doelen 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige doelen! Ik wens je een geweldig (en natuurlijk ook gezond) 2018 toe en hoop dat je die mooie doelen dit jaar kunt verwezenlijken.

  • Romy 1 januari 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooi 2018 toe!

 21. Sam - singlereadytomingleblog 1 januari 2018 op 3:58 pm - Beantwoord

  Haha, wow, geen enkele vrije dag, da’s crazy! Een heel fijn 2018 toegewenst, hopelijk lukt het je om je doelen te realiseren!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ook voor jou een heel mooi 2018, waarin je hopelijk veel mooie doelen kunt waarmaken! 🙂

 22. Manon 1 januari 2018 op 4:10 pm - Beantwoord

  Allereerst beste wensen! je hebt hele mooie doelen gesteld. Goed dat je meer aandacht aan jezelf wilt besteden!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een prachtig 2018 toe!

 23. Simone 1 januari 2018 op 5:34 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen heb je gesteld, heel goed dat je meer aan jezelf wilt gaan denken. Dit schiet er bij mij ook altijd zo snel bij in, in tijden van drukte maar is zo belangrijk! Ik wens je het allerbeste toe voor 2018!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een prachtig 2018 toe! 🙂

 24. Josephine 1 januari 2018 op 5:51 pm - Beantwoord

  Gelukkig Nieuwjaar, Romy! Ik hoop dat je aan je doelen toe mag komen en dat je mag genieten van nog meer groei én vrije tijd!

  Je foto’s zijn trouwens prachtig! 🙂

 25. Lianne 1 januari 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

  Wat heb jij een mooie doelen gesteld! Vooral inderdaad rust en ontspanningsmomenten voor jezelf te nemen zijn zo belangrijk. Jij hebt net het recht als ieder ander om eens een keer een weekje vrij te nemen en gewoon eens te doen waar jij zin in hebt, je hebt er zo hard voor gewerkt <3 hopelijk gaat je dat zeker lukken! Mijn doelen zijn in grote lijnen: een beetje meer gaan bewergen/sporten (heel simpel gezegd, maar nog niet zo simpel uitgevoerd), nog meer met mijn passie bezig zijn en me niet meer laten leiden door onzekerheden!

  • Romy 1 januari 2018 op 11:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooi 2018 toe! 🙂

  • Romy 1 januari 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! ♥ Dat rust nemen en vaker van vrije momenten genieten, gaat vast lukken. Jouw doelen vind ik ook erg mooi! Meer bewegen is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik weet zeker dat je het kunt! Dat het maar een mooi jaar mag worden met minder onzekerheden en waarin je volop je passies kunt volgen ♥

 26. Shirley 1 januari 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

  Ik merk dat hoe ouder ik word, het steeds moeilijker wordt om vriendschappen te onderhouden. Iedereen krijgt het steeds drukker en met sommige vriendinnen moet ik weken van tevoren een datum prikken wil iedereen kunnen. Gelukkig is het als we elkaar zien altijd gewoon goed, maar ik moet zeker meer moeite doen dan 10 jaar geleden op de middelbare school. Een van mijn voornemens voor dit jaar hangt er ook een beetje mee samen: ik wil wat vaker kaartjes gaan sturen, bijvoorbeeld voor verjaardagen of gewoon zomaar. Om te laten weten dat ik aan anderen denk, ook als we elkaar even niet zien. Daarnaast wordt nieuwe vrienden maken niet makkelijker als je ouder wordt, maar moet je er echt tijd in stoppen.

  • Romy 1 januari 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Ik herken inderdaad wel wat je zegt. Het is nog best een uitdaging om met meerdere drukke agenda’s een afspraak te plannen. Op de middelbare school vond ik dat ook allemaal iets makkelijker. Ik wil er dan ook echt meer tijd voor vrijmaken om mensen te ontmoeten en om in mooie vriendschappen te blijven investeren.
   Wat een mooi voornemen om vaker kaartjes te versturen! Een klein gebaar, maar wel iets wat vaak zo erg gewaardeerd wordt! 🙂 Op naar een mooi 2018!

 27. Mariska 1 januari 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

  Dat zijn mooie doelen bij elkaar. Je kunt het altijd zo mooi verwoorden ook 🙂

 28. Nikita 1 januari 2018 op 8:16 pm - Beantwoord

  Mijn echte doelen komen deze week nog online, maar ik wil net als jij wat meer aan mezelf denken. Mijn vertrouwenspersoon zegt dat al een jaar, en hij heeft ook wel een punt. Ik kan mezelf echt opleggen om te gaan studeren en te werken voor school. En ja, dat is nodig. Dat doe ik dan ook. Maar mezelf achteraf belonen met een boek of film? Dat is moeilijker. Ik kan mezel zo makkelijk aanzetten tot de nuttige dingen en dingen die moeten gebeuren, maar mezelf verzorgen of ontspannen gaat niet. Blogs lezen of een uur Youtubevideos liggen kijken vind ik zalig. Vooral dat laatste daar kan ik echt van genieten. Maar ik doe het zo weinig. Het resultaat? Het lijstje van videos die ik nog wil zien is nu iers van bijna 200 videos lang. Ik ben er altijd lief voor anderen en toon altijd begrip en geduld en liefde naar anderen. Maar ik ben soms echt veel te hard voor mezelf. Bij illustreren was dat ook altijd zo, maar gelukkig heb ik ondertussen een tekenstijl ontwikkeld waar ik heel trots en blij mee ben.

  Romy, voor jou ook een fantastisch 2018 en hopelijk mag het je enkel goeds brengen 🙂

 29. Anna 1 januari 2018 op 8:24 pm - Beantwoord

  Wat een mooie doelen heb je opgesteld! Ik wens je een heel fijn, gelukkig en gezond 2018 toe! <3 Ik hoop dat je volgend jaar kunt zeggen dat je deze doelen hebt behaald. Ontspannen vind ik ook nog weleens lastig, ik wil dit jaar beter leren plannen en daarmee ook meer tijd te kunnen maken voor mijzelf.

  • Romy 1 januari 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Heel mooi om te horen dat jij dit jaar ook meer aan jezelf wilt gaan denken. Dat is zo belangrijk en waardevol, maar kan ook best een uitdaging zijn. Het is je echt gegund dat je eindelijk die fijne video’s kunt bekijken en al die blogs kunt lezen die je nog zo graag wilt lezen. Na al die jaren lief zijn voor anderen mag je zeker ook iets liever zijn voor jezelf. Je bent prima zoals je bent en hebt de vrije tijd en rustmomenten net zo hard verdiend als ieder ander! 🙂 Ik wens je een prachtig 2018 toe met hopelijk heel veel fijne momenten én liefde voor jezelf.

  • Romy 1 januari 2018 op 11:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooi en gelukkig 2018 toe en hoop dat je jouw doelen, voor onder andere meer tijd voor jezelf, tot een succes kunt maken 🙂 Dat het maar een mooi jaar mag worden!

 30. Dinja 1 januari 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

  Happy new year!
  Goed dat je doelen hebt opgesteld in plaats van voornemens, zelf heb ik die wel opgesteld maa