Een mini-verslag over een onvergetelijk weekend in Valencia

Wat doe je als een goede vriendin in Valencia zit? Je kunt haar elke dag appen om belevenissen uit te wisselen. Maar je kunt ook de gelegenheid aangrijpen om die kant op te gaan voor een mini-vakantie. En dus stapte ik afgelopen vrijdag het vliegtuig in naar Valencia. Mijn eerste keer alleen vliegen en (een soort van) alleen op reis! Het werd een weekend dat in vele opzichten onvergetelijk mooi was. Ik heb er zó hard van genoten en vond het zó mooi dat ik het niet kon laten om met mijn laatste shot adrenaline mijn mooiste ervaringen te beschrijven. Daarom alvast een mini-verslag!

vakantie in valencia

Avontuur bij de douane

Het weekend kon pas echt van start gaan nadat ik eerst een klein avontuur bij de douanecheck had beleefd. Mijn koffer kreeg namelijk een speciale check. Ongetwijfeld werd mijn concealer aangezien voor een potentieel wapen of werd mijn camera verdacht van ontploffingsgevaar. Hoe dan ook, bij het openen van mijn koffer realiseerde ik me opeens dat er een boek van Omdenken bovenin mijn koffer lag met als prominente titel – jawel! – ‘Ik ben oké en jij bent een sukkel’. Je begrijpt dat mijn wangen wat rood kleurden toen de douanier die titel duidelijk ook niet had gemist. Ach, een binnenpretje rijker ging ik de lucht in.

Kletspraatjes in een Airbnb

Eenmaal in Valencia was daar de ontmoeting met de eigenares van mijn Airbnb. Een schat van een vrouw in een ingewikkeld appartementencomplex (complex 40, flat 6, verdieping 4, huisnummer 13 – dat soort werk!) verwelkomde me in haar huis. Alleen al de gezellige praatjes met haar maakten van mijn verblijf in Valencia een feestje. Ik leerde meer over de omgeving én pas aangelegde fietspaden in Valencia en zelfs over een Japanse opvoedingsmethode. Ondertussen leerde ik haar dat “the Netherlands” geen plaats in Denemarken zijn. Ik voelde me dankzij haar gastvrijheid flink in de watten gelegd, zeker voor een Airbnb van maar €30 per nacht.

Vriendinnen sinds de kleuterklas

Maar goed, ik kwam natuurlijk niet naar Valencia voor de gastvrijheid van mijn Airbnb-host en voor belevenissen bij de douane op Schiphol. De trip zelf was gelukkig nog vele malen leuker. Alleen al omdat ik in goed gezelschap verbleef. Ik was daar namelijk om mijn vriendin Sandra en haar vriend op te zoeken tijdens hun stageverblijf. Sandra en ik zijn al vanaf de kleuterklas vriendinnen en het was geweldig om deze trip met haar en haar vriend te beleven. Ze lieten me de mooiste plekken van de stad zien, inclusief de vega-restaurantjes die ze speciaal voor mij hadden uitgezocht (hoe lief!). We lachten samen om de Spaanse inparkeertaferelen (boem is ho!), beleefden dagen gevuld met leuke dingen, liepen totdat onze voeten écht niet meer konden en ploften neer in fijne tentjes om daar met een kop thee erbij onze voeten rust te gunnen en vooral niet te stoppen met kletsen.

vakantie in valencia

Een pareltje van een stad in Spanje

Ook Valencia zelf wist een plekje in mijn hart te veroveren. En dat niet alleen dankzij de heerlijke Spaanse zon! Ik ben drie jaar geleden al eens naar deze stad geweest, maar ik heb er dit keer nóg meer van kunnen genieten. Mede doordat mijn fijne reisgezelschap de leukste plekken van Valencia moeiteloos wist te vinden én veel betere navigatieskills heeft dan ik, kon ik volop nieuwe aspecten van Valencia ontdekken. Zo hebben we elk stukje van het Turia-park gezien, bezochten we het Wetenschapsmuseum, bewonderden we de botanische tuin, shopten we in de gezellige binnenstad en brachten we zelfs een bliksembezoekje aan het strand.

Onvergetelijk, in vele opzichten!

Voor mij was dit tripje in vele opzichten onvergetelijk. Vanaf het moment dat ik door de AirBnB-host werd verwelkomd met twee zoenen (handen schudden is blijkbaar niet Spaans!) tot aan het moment dat ik mijn vriendin en haar vriend uitzwaaide op het vliegveld en met een koffer vol spullen, een SD-kaart vol foto’s en een hoofd vol kersverse herinneringen richting mijn gate liep. Dit neemt niemand me meer af! Het is dat ik me nu in een totaal niet romantische context (een rumoerig vliegtuig, twee stewardessen in het gangpad, een slapende medepassagier links en een verveeld naar Netflix starende medepassagier rechts) bevind, maar anders zou ik geëmotioneerd en wel een traantje laten van geluk.

Lieve Sandra en Jordy, als jullie dit lezen, dank jullie wel voor alles! ❤

Wat was jouw meest bijzondere korte reis?

P.S. Binnenkort zal ik nog een apart verslagje schrijven over de botanische tuin in Valencia (mijn vriendin en haar vriend lopen daar stage, dus dat maakte dat bezoekje extra leuk!) en deel ik mijn highlights voor een stedentrip naar Valencia.

Volg:
Deel:

59 Reacties

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:14

   Een mooie stad is het zeker! Absoluut een aanrader als je een keer een leuke bestemming voor een stedentrip zoekt :)

 1. Lisa
  18 februari 2019 / 06:41

  Leuk, wat kun je in een weekend toch veel beleven! En het was er zo te zien lekker weer. Alvast dank voor dit enthousiaste verhaal.

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:15

   Absoluut! Zelfs in 2,5 dag kun je al zo veel ontdekken in een stad :) En het weer was inderdaad héérlijk.

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:15

   Haha, dat denk ik ook. Waarschijnlijk zien ze nog weleens vreemdere spullen voorbijkomen ;)

 2. 18 februari 2019 / 07:21

  De botanische tuin, wat een bijzondere stageplek. Leuk dat je in Valencia bij je vriendin langs ging. Voor alle insiders hotspots en ook om te zien hoe haar leven daar is. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad en dat de eerste keer alleen vliegen goed ging.
  Shirley blogde over…Hotspots in Antwerpen: onze favorieten

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:18

   Het was zeker leuk om de stad samen met haar te ontdekken, alleen al omdat zij inderdaad de nodige insiderstips hadden. Extra leuk om samen met mijn vriendin en haar vriend in de botanische tuin rond te lopen. Ik heb zelf totaal geen groene vingers en nul verstand van planten, maar zij weten er allebei nogal veel van af, waardoor je meteen heel anders door zo’n tuin loopt :)

 3. 18 februari 2019 / 07:28

  Hahaha, ik zit hier hardop te lachen over je avontuur bij de douane! Geweldig, met die boektitel! :D

  Valencia klinkt echt geweldig, ik wil er ook graag nog eens naar toe. Ik kijk dan ook uit naar je verslag van de botanische tuinen, daar hou ik altijd erg van.
  Josephine blogde over…Winactie: Wie feest viert, trakteert!

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:20

   Botanische tuinen zijn inderdaad altijd een leuke bestemming voor een dagje weg. Het was extra leuk om daar met twee mensen te lopen die echt verstand hebben van alles wat daar groeit en bloeit :)
   Leuk om te horen dat een bezoekje aan Valencia jou ook wel wat lijkt! Ik kan je de stad zeker aanraden voor een stedentrip of een weekje weg. Het is een heel mooie en diverse stad.

 4. 18 februari 2019 / 07:54

  Super heerlijk tripje! Ik zie alweer allemaal mooie kleurrijke plaatjes. Ik ga volgende week voor het eerst alleen vliegen. Ook om een vriendin op te zoeken, toevallig!

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:20

   Wat toevallig dat jij volgende week ook voor het eerst alleen met het vliegtuig weggaat! Ik vond het zelf toch nog wel even spannend, terwijl die spanning achteraf nergens voor nodig bleek. Alvast veel plezier op reis! :)

 5. 18 februari 2019 / 07:59

  Wat heerlijk zeg, zo’n gezellig tripje én meteen wat zonnestralen meepikken! Valencia lijkt me een prachtige stad inderdaad, ik hoor er zoveel goede verhalen over.. misschien zelf ook maar eens gaan :-)
  Amy blogde over…Met de kano op beversafari in Dalarna

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:22

   Ik kan je Valencia absoluut aanraden. Het is een erg mooie stad met heerlijk weer en er is veel te beleven. Zeker een leuke tip voor een stedentrip! :)

 6. Anouk
  18 februari 2019 / 08:05

  Suuper leuk! Wat een prachtige foto’s ook. Volgens mij heb je de paar dagen daar ten volste benut.
  Ik kijk uit naar je verslag over de botanische tuin!

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:22

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! We hebben inderdaad heel wat kunnen doen in vrij korte tijd. Ik heb nu al zin om het verslag over de botanische tuin te gaan samenstellen :)

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 08:33

   Haha, ik moest er stiekem ook naderhand heel hard om lachen. Op het moment zelf bij de douane stond ik vooral een beetje perplex te zijn ;)

 7. Jantine
  18 februari 2019 / 08:30

  Fijn dat je zo genoten hebt, klinkt goed!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:22

   Valencia is echt een aanrader voor een stedentrip. Ik vind het zo’n fijne en mooie stad ?

 8. 18 februari 2019 / 09:07

  Ooo, je hebt echt een heerlijk weekend gehad zo te lezen en te zien! gaaf, hoor!

 9. 18 februari 2019 / 09:09

  Aah het ziet er naar uit dat je echt een geweldig weekend gehad hebt! Mijn meest onvergetelijke korte trip was naar Bødo, in Noorwegen. Hier ben ik met 3 vriendinnen een vriendin wezen opzoeken en we hebben gewoon een fantastisch weekend gehad en Noorwegen heeft destijds echt mijn hart gestolen.

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:23

   Dat klinkt inderdaad als een geweldig weekend. Wat mooi om te horen dat je er zo van kon genieten. Volgens mij is Noorwegen ook inderdaad wel een heel mooi land.

 10. 18 februari 2019 / 10:15

  Dat klinkt als een fantastisch weekend, Romy! Die eerste foto’s zien er super mooi uit. Ik ben benieuwd naar het uitgebreide verslag, aangezien ik zelf nog nooit in Valencia ben geweest. Ik ben zelf dol op mijn tripjes naar Berlijn. Ik heb daar een goede vriend wonen, dus ik weet het altijd een gezellige tijd wordt.
  Lizzy blogde over…5 destinations in nature I would love to visit

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:26

   Dankjewel! Ik kan ook niet wachten om binnenkort mijn tips voor Valencia te delen ? Wat leuk dat jij soms je vriend in Berlijn opzoekt. Ik kan me voorstellen dat je heel blij wordt van die stad. Ik vind het ook echt een fijne plek. En pluspuntje is dat vega of vegan eten in Berlijn geen enkel probleem is met de vele vegan tentjes daar ?

 11. 18 februari 2019 / 10:26

  Het klinkt echt als een zalig weekend en stoer dat je er zo even in je eentje heen ging! Het ziet er ook een mooie stad uit. Ben er nog nooit geweest maar het lijkt me zo te zien wel de moeite waard! Ben heel benieuwd naar je stukje over de botanische tuin :)
  Irene blogde over…Project Minimaliseren: de badkamer

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:27

   Zeker een aanrader, Valencia! Het is absoluut de moeite waard om daar eens naartoe te gaan. Volgens mij zou je je er met gemak 5 of zelfs 6 dagen goed kunnen vermaken :)

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:29

   Ik vond het ook heerlijk om er juist in de winter even tussenuit te gaan. Heb ik toch nog mooi wat Spaanse zonnestralen meegepikt voordat het echt lente is hier ;) Valencia is wat mij betreft zeker een mooie bestemming voor een stedentrip. Het is tot nu toe een van mijn favoriete steden in Europa :)

 12. 18 februari 2019 / 11:50

  Wat een leuke update! Klinkt echt als een heerlijk momentje ertussenuit. Spannend dat je helemaal alleen vloog, gelukkig is alles goed gegaan. En wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Ik ben zelf nog nooit in Valencia geweest, maar door jouw verslagje word ik helemaal enthousiast. Wat een mooie plek! Ik kijk al uit naar je verslag over de botanische tuin. Ik vind dat soort tuinen ook altijd prachtig!
  Meaghan blogde over…Culinair uit eten bij Jaimie van Heije

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:34

   Wat leuk om te horen dat je nu ook enthousiast bent over Valencia! Het is echt een mooie stad waar je je goed kunt vermaken en de botanische tuinen zijn al helemaal heel leuk (en groot!) :)

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:34

   Absoluut! Het was heerlijk om alvast van het lenteweer te kunnen genieten in Spanje.

 13. 18 februari 2019 / 13:03

  Leek mij een heerlijk ontspannend weekendje! Spannend dat je er in je eentje naartoe ging om je vriendin even een bezoekje te geven. Ik zie het mezelf wellicht niet doen (maar je weet maar nooit, haha). Ik kijk al uit naar je verslagje over de Botanische Tuin ;)

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:37

   Van tevoren vond ik het alleen reizen wel even spannend, maar eigenlijk bleek het in de praktijk helemaal niet zo spannend te zijn. Ik dacht altijd nooit alleen een vliegtuig in te zullen stappen, maar vond het in de praktijk juist wel heel gaaf :) Alhoewel het natuurlijk scheelde dat ik in Valencia bijna de hele dag gezellig met mijn vriendin en haar vriend samen was.

 14. 18 februari 2019 / 14:13

  Blij te lezen dat de Airbnb je zo bevallen is! Wij gaan volgende maand waarschijnlijk voor het eerst van de dienst gebruikmaken in Brussel. En eind oktober gaan we naar Budapest, waar ik ook al een aantal súperleuke Airbnbs gezien heb! Ik ben benieuwd naar je highlights, want ben nog nooit in Valencia geweest. ?
  Jessica J. blogde over…Review • Lush Luxury Lush Pud Bath Bomb

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:38

   Wat een fijne vooruitzichten! Airbnb is echt wel heel fijn, of je nu voor luxe of juist voor budgetproof gaat. En het leuke is dat je via je host soms nog wat insidersinformatie krijgt ook of er leuke gesprekken met een local aan overhoudt :)

 15. 18 februari 2019 / 15:40

  Wat een leuk tripje heb je gemaakt! Mijn leukste korte trip was naar Londen, maar dat was toen 5 dagen. Dus echt kort was dat niet. Hoewel Brussel (2 dagen) ook echt heel erg leuk was trouwens!

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:39

   Londen is ook echt wel een leuke stad! Ik kan me voorstellen dat je van die stad genoten hebt :)

 16. Katrien
  18 februari 2019 / 15:51

  Leuk verslagje waaruit je enthousiasme over de stad heel duidelijk naar voren komt! Het feit dat je al tijdens de terugvlucht zat te typen zegt ook wel wat. Ik krijg meteen zin om een weekje Valencia in te plannen. Grappig van dat boek bij de douane ;-) ik zou ook willen wegzinken in de grond maar anderzijds zou ik het ook ter plaatse wel super grappig vinden.
  Korte reisjes zijn voor mij te inspannend/vermoeiend omdat ik uitstapjes moet kunnen spreiden over de dagen maar binnenkort ga ik wel een weekend naar Amsterdam, waarvan 1 dag hopelijk een mooie stadswandeling en 1 dag relaxen en uitrusten in een wellness.

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2019 / 17:41

   Wat leuk om zo’n enthousiaste reactie te ontvangen! Daar word ik dan weer blij van :)
   Jouw weekend Amsterdam klinkt ook heerlijk trouwens. Zeker met deze combinatie van ontspannen en actief dingen doen en bekijken. Veel plezier alvast!

  • Romy
   Auteur
   20 februari 2019 / 00:03

   Dankjewel! Ik vond het van tevoren ook wel even spannend, alleen in het vliegtuig stappen. Maar eigenlijk beviel het me hartstikke goed :) En het scheelde natuurlijk dat er in Valencia een ontvangstcomité op me zat te wachten ;)

  • Romy
   Auteur
   20 februari 2019 / 19:23

   Dat alleen vliegen vond ik inderdaad ook wel spannend, maar eigenlijk vond ik het achteraf helemaal niet eng :) Was best fijn om eens zelf zoiets te doen! En de situatie met het boek leverde inderdaad wel weer een leuk verhaal op, haha.

 17. 20 februari 2019 / 15:51

  Wat ontzettend leuk dat je daar gewoon naar toe bent gegaan. Waarom niet inderdaad!
  Je hebt het ook weer heel leuk geschreven. Zo gedetailleerd, ik kon het me helemaal voorstellen. En dat moment bij de douane, hilarisch, haha!

  • Romy
   Auteur
   20 februari 2019 / 19:35

   Haha, dat moment bij de douane was stiekem ook wel mijn lachmoment van de dag. Echt weer iets voor mij! ;)
   Dankjewel voor je leuke reactie!

 18. 21 februari 2019 / 12:35

  Oh wauw, klinkt geweldig en ziet er ook heel erg fijn uit zo op de foto’s!
  Mijn meest bijzondere korte reis blijft en is toch echt Londen<3

 19. Ingrid
  22 februari 2019 / 00:21

  Ha wat leuk! En moedig! Met jouw blog in mijn hoofd (en stiekem ook nog even online gespiekt) liep ik vanmiddag in Sintra op zoek naar een tuktuk ??om ons naar Palacio de Pena te brengen?

  • Romy
   Auteur
   22 februari 2019 / 09:32

   Oh hoe leuk dat je vandaag naar Sintra gaat! Een van de allermooiste plekken die ik ooit heb bezocht. Heel veel plezier daar! :)

 20. 22 februari 2019 / 09:34

  De titel van het boek, geweldig. Ik denk dat ik mijn lach niet had kunnen inhouden.
  Fijn dat je zo’n heerlijk weekend hebt gehad met leuk gezelschap!
  Zo simpel is dan geluk blogde over…De lente komt eraan

 21. 23 februari 2019 / 10:33

  Je gaat me zo uitlachen Romy. Ik realiseerde me pas na deze blogpost dat Valencia in Spanje ligt. Ik dacht dat je in Italië op reis was. Desalniettemin ben ik blij dat het een mooie reis was. Zo’n weekendje weg kan net de sleur doorbreken tussen drukke werkweken door. En waarom wachten tot het zomervakantie is als je ook gewoon nu tijd en geld hebt? Daarbij is het nog eens mooi meegenomen ook dat je daarmee je vriendin kon bezoeken. Langeafstands-vriendschap is niet altijd makkelijk, maar wel leuk. En zeker als die in stand kan blijven door dit soort reisjes! Zo zie je nog eens iets van de wereld.

  • Romy
   Auteur
   23 februari 2019 / 23:58

   Haha, geen probleem toch! Ik zie ook weleens plaatsen voorbijkomen waarvan ik het bestaan niet eens afwist, laat staan dat ik weet waar die plaatsen liggen ;)
   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was zeker een heel fijn weekend tussen de drukke weken door, al helemaal omdat ik daardoor mijn vriendin kon opzoeken. Echt genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge