Een mini-verslag over een onvergetelijk weekend in Valencia

18 feb 2019 | Op reis | 59 reacties

Wat doe je als een goede vriendin in Valencia zit? Je kunt haar elke dag appen om belevenissen uit te wisselen. Maar je kunt ook de gelegenheid aangrijpen om die kant op te gaan voor een mini-vakantie. En dus stapte ik afgelopen vrijdag het vliegtuig in naar Valencia. Mijn eerste keer alleen vliegen en (een soort van) alleen op reis! Het werd een weekend dat in vele opzichten onvergetelijk mooi was. Ik heb er zó hard van genoten en vond het zó mooi dat ik het niet kon laten om met mijn laatste shot adrenaline mijn mooiste ervaringen te beschrijven. Daarom alvast een mini-verslag!

vakantie in valencia

Avontuur bij de douane

Het weekend kon pas echt van start gaan nadat ik eerst een klein avontuur bij de douanecheck had beleefd. Mijn koffer kreeg namelijk een speciale check. Ongetwijfeld werd mijn concealer aangezien voor een potentieel wapen of werd mijn camera verdacht van ontploffingsgevaar. Hoe dan ook, bij het openen van mijn koffer realiseerde ik me opeens dat er een boek van Omdenken bovenin mijn koffer lag met als prominente titel – jawel! – ‘Ik ben oké en jij bent een sukkel’. Je begrijpt dat mijn wangen wat rood kleurden toen de douanier die titel duidelijk ook niet had gemist. Ach, een binnenpretje rijker ging ik de lucht in.

Kletspraatjes in een Airbnb

Eenmaal in Valencia was daar de ontmoeting met de eigenares van mijn Airbnb. Een schat van een vrouw in een ingewikkeld appartementencomplex (complex 40, flat 6, verdieping 4, huisnummer 13 – dat soort werk!) verwelkomde me in haar huis. Alleen al de gezellige praatjes met haar maakten van mijn verblijf in Valencia een feestje. Ik leerde meer over de omgeving én pas aangelegde fietspaden in Valencia en zelfs over een Japanse opvoedingsmethode. Ondertussen leerde ik haar dat “the Netherlands” geen plaats in Denemarken zijn. Ik voelde me dankzij haar gastvrijheid flink in de watten gelegd, zeker voor een Airbnb van maar €30 per nacht.

Vriendinnen sinds de kleuterklas

Maar goed, ik kwam natuurlijk niet naar Valencia voor de gastvrijheid van mijn Airbnb-host en voor belevenissen bij de douane op Schiphol. De trip zelf was gelukkig nog vele malen leuker. Alleen al omdat ik in goed gezelschap verbleef. Ik was daar namelijk om mijn vriendin Sandra en haar vriend op te zoeken tijdens hun stageverblijf. Sandra en ik zijn al vanaf de kleuterklas vriendinnen en het was geweldig om deze trip met haar en haar vriend te beleven. Ze lieten me de mooiste plekken van de stad zien, inclusief de vega-restaurantjes die ze speciaal voor mij hadden uitgezocht (hoe lief!). We lachten samen om de Spaanse inparkeertaferelen (boem is ho!), beleefden dagen gevuld met leuke dingen, liepen totdat onze voeten écht niet meer konden en ploften neer in fijne tentjes om daar met een kop thee erbij onze voeten rust te gunnen en vooral niet te stoppen met kletsen.

vakantie in valencia

Een pareltje van een stad in Spanje

Ook Valencia zelf wist een plekje in mijn hart te veroveren. En dat niet alleen dankzij de heerlijke Spaanse zon! Ik ben drie jaar geleden al eens naar deze stad geweest, maar ik heb er dit keer nóg meer van kunnen genieten. Mede doordat mijn fijne reisgezelschap de leukste plekken van Valencia moeiteloos wist te vinden én veel betere navigatieskills heeft dan ik, kon ik volop nieuwe aspecten van Valencia ontdekken. Zo hebben we elk stukje van het Turia-park gezien, bezochten we het Wetenschapsmuseum, bewonderden we de botanische tuin, shopten we in de gezellige binnenstad en brachten we zelfs een bliksembezoekje aan het strand.

Onvergetelijk, in vele opzichten!

Voor mij was dit tripje in vele opzichten onvergetelijk. Vanaf het moment dat ik door de AirBnB-host werd verwelkomd met twee zoenen (handen schudden is blijkbaar niet Spaans!) tot aan het moment dat ik mijn vriendin en haar vriend uitzwaaide op het vliegveld en met een koffer vol spullen, een SD-kaart vol foto’s en een hoofd vol kersverse herinneringen richting mijn gate liep. Dit neemt niemand me meer af! Het is dat ik me nu in een totaal niet romantische context (een rumoerig vliegtuig, twee stewardessen in het gangpad, een slapende medepassagier links en een verveeld naar Netflix starende medepassagier rechts) bevind, maar anders zou ik geëmotioneerd en wel een traantje laten van geluk.

Lieve Sandra en Jordy, als jullie dit lezen, dank jullie wel voor alles! ❤

Wat was jouw meest bijzondere korte reis?

P.S. Binnenkort zal ik nog een apart verslagje schrijven over de botanische tuin in Valencia (mijn vriendin en haar vriend lopen daar stage, dus dat maakte dat bezoekje extra leuk!) en deel ik mijn highlights voor een stedentrip naar Valencia.

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

59 Reacties

 1. Femke

  Ohhh was je afgelopen weekend al weg, wat leuk! Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad en hoe lief dat jouw vriendin speciaal voor jou vega restaurantjes is gaan zoeken. Hhahaha die titel van dat boek, geweldig :-).

  Antwoord
 2. Darina

  Wat een geweldig weekend heb je beleefd! Valencia lijkt me ook een hele mooie stad!

  Antwoord
  • Romy

   Een mooie stad is het zeker! Absoluut een aanrader als je een keer een leuke bestemming voor een stedentrip zoekt :)

   Antwoord
 3. Lisa

  Leuk, wat kun je in een weekend toch veel beleven! En het was er zo te zien lekker weer. Alvast dank voor dit enthousiaste verhaal.

  Antwoord
  • Romy

   Absoluut! Zelfs in 2,5 dag kun je al zo veel ontdekken in een stad :) En het weer was inderdaad héérlijk.

   Antwoord
 4. Marije

  Klinkt als een heerlijk weekend! En die douane ambtenaar zal heus wel wat gewend zijn ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat denk ik ook. Waarschijnlijk zien ze nog weleens vreemdere spullen voorbijkomen ;)

   Antwoord
 5. Shirley

  De botanische tuin, wat een bijzondere stageplek. Leuk dat je in Valencia bij je vriendin langs ging. Voor alle insiders hotspots en ook om te zien hoe haar leven daar is. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad en dat de eerste keer alleen vliegen goed ging.

  Antwoord
  • Romy

   Het was zeker leuk om de stad samen met haar te ontdekken, alleen al omdat zij inderdaad de nodige insiderstips hadden. Extra leuk om samen met mijn vriendin en haar vriend in de botanische tuin rond te lopen. Ik heb zelf totaal geen groene vingers en nul verstand van planten, maar zij weten er allebei nogal veel van af, waardoor je meteen heel anders door zo’n tuin loopt :)

   Antwoord
 6. Josephine

  Hahaha, ik zit hier hardop te lachen over je avontuur bij de douane! Geweldig, met die boektitel! :D

  Valencia klinkt echt geweldig, ik wil er ook graag nog eens naar toe. Ik kijk dan ook uit naar je verslag van de botanische tuinen, daar hou ik altijd erg van.

  Antwoord
  • Romy

   Botanische tuinen zijn inderdaad altijd een leuke bestemming voor een dagje weg. Het was extra leuk om daar met twee mensen te lopen die echt verstand hebben van alles wat daar groeit en bloeit :)
   Leuk om te horen dat een bezoekje aan Valencia jou ook wel wat lijkt! Ik kan je de stad zeker aanraden voor een stedentrip of een weekje weg. Het is een heel mooie en diverse stad.

   Antwoord
 7. Sabine

  Super heerlijk tripje! Ik zie alweer allemaal mooie kleurrijke plaatjes. Ik ga volgende week voor het eerst alleen vliegen. Ook om een vriendin op te zoeken, toevallig!

  Antwoord
  • Romy

   Wat toevallig dat jij volgende week ook voor het eerst alleen met het vliegtuig weggaat! Ik vond het zelf toch nog wel even spannend, terwijl die spanning achteraf nergens voor nodig bleek. Alvast veel plezier op reis! :)

   Antwoord
 8. Amy

  Wat heerlijk zeg, zo’n gezellig tripje én meteen wat zonnestralen meepikken! Valencia lijkt me een prachtige stad inderdaad, ik hoor er zoveel goede verhalen over.. misschien zelf ook maar eens gaan :-)

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan je Valencia absoluut aanraden. Het is een erg mooie stad met heerlijk weer en er is veel te beleven. Zeker een leuke tip voor een stedentrip! :)

   Antwoord
 9. Anouk

  Suuper leuk! Wat een prachtige foto’s ook. Volgens mij heb je de paar dagen daar ten volste benut.
  Ik kijk uit naar je verslag over de botanische tuin!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! We hebben inderdaad heel wat kunnen doen in vrij korte tijd. Ik heb nu al zin om het verslag over de botanische tuin te gaan samenstellen :)

   Antwoord
 10. Yvonne

  HAHAHAHA geweldig, dat boek bij de douane! Karma enzo :P Ik zou echt zo hard moeten lachen! Klinkt als een geweldig weekend verder :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moest er stiekem ook naderhand heel hard om lachen. Op het moment zelf bij de douane stond ik vooral een beetje perplex te zijn ;)

   Antwoord
 11. Jantine

  Fijn dat je zo genoten hebt, klinkt goed!
  Groetjes
  Jantine

  Antwoord
 12. Laura Louise

  Wat fijn dat je z’n heerlijk reisje achter de rug hebt. Ik kijk uit naar je verslag over de botanische tuin!
  Mij lijkt Valencia ook een keer prachtig om te bezoeken.
  Liefs!

  Antwoord
  • Romy

   Valencia is echt een aanrader voor een stedentrip. Ik vind het zo’n fijne en mooie stad ?

   Antwoord
 13. Audrey

  Ooo, je hebt echt een heerlijk weekend gehad zo te lezen en te zien! gaaf, hoor!

  Antwoord
 14. Ilona Wielinga

  Aah het ziet er naar uit dat je echt een geweldig weekend gehad hebt! Mijn meest onvergetelijke korte trip was naar Bødo, in Noorwegen. Hier ben ik met 3 vriendinnen een vriendin wezen opzoeken en we hebben gewoon een fantastisch weekend gehad en Noorwegen heeft destijds echt mijn hart gestolen.

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt inderdaad als een geweldig weekend. Wat mooi om te horen dat je er zo van kon genieten. Volgens mij is Noorwegen ook inderdaad wel een heel mooi land.

   Antwoord
 15. Lizzy

  Dat klinkt als een fantastisch weekend, Romy! Die eerste foto’s zien er super mooi uit. Ik ben benieuwd naar het uitgebreide verslag, aangezien ik zelf nog nooit in Valencia ben geweest. Ik ben zelf dol op mijn tripjes naar Berlijn. Ik heb daar een goede vriend wonen, dus ik weet het altijd een gezellige tijd wordt.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik kan ook niet wachten om binnenkort mijn tips voor Valencia te delen ? Wat leuk dat jij soms je vriend in Berlijn opzoekt. Ik kan me voorstellen dat je heel blij wordt van die stad. Ik vind het ook echt een fijne plek. En pluspuntje is dat vega of vegan eten in Berlijn geen enkel probleem is met de vele vegan tentjes daar ?

   Antwoord
 16. Irene

  Het klinkt echt als een zalig weekend en stoer dat je er zo even in je eentje heen ging! Het ziet er ook een mooie stad uit. Ben er nog nooit geweest maar het lijkt me zo te zien wel de moeite waard! Ben heel benieuwd naar je stukje over de botanische tuin :)

  Antwoord
  • Romy

   Zeker een aanrader, Valencia! Het is absoluut de moeite waard om daar eens naartoe te gaan. Volgens mij zou je je er met gemak 5 of zelfs 6 dagen goed kunnen vermaken :)

   Antwoord
 17. Anna

  Het klinkt echt als een heerlijke mini vakantie! Het lijkt me ook zo fijn om rond deze tijd van het jaar even weg te gaan. Valencia staat zeker nog op mijn lijstje! En oh, dat boek bij de douane, hahaha! Echt hilarisch :D

  Antwoord
  • Romy

   Ik vond het ook heerlijk om er juist in de winter even tussenuit te gaan. Heb ik toch nog mooi wat Spaanse zonnestralen meegepikt voordat het echt lente is hier ;) Valencia is wat mij betreft zeker een mooie bestemming voor een stedentrip. Het is tot nu toe een van mijn favoriete steden in Europa :)

   Antwoord
 18. Meaghan

  Wat een leuke update! Klinkt echt als een heerlijk momentje ertussenuit. Spannend dat je helemaal alleen vloog, gelukkig is alles goed gegaan. En wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Ik ben zelf nog nooit in Valencia geweest, maar door jouw verslagje word ik helemaal enthousiast. Wat een mooie plek! Ik kijk al uit naar je verslag over de botanische tuin. Ik vind dat soort tuinen ook altijd prachtig!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je nu ook enthousiast bent over Valencia! Het is echt een mooie stad waar je je goed kunt vermaken en de botanische tuinen zijn al helemaal heel leuk (en groot!) :)

   Antwoord
 19. Marlous

  Klinkt heerlijk! Dit is ook wel echt de perfecte tijd van het jaar om naar Valencia te gaan, alvast wat extra zon meepakken!

  Antwoord
  • Romy

   Absoluut! Het was heerlijk om alvast van het lenteweer te kunnen genieten in Spanje.

   Antwoord
 20. Evelyne

  Leek mij een heerlijk ontspannend weekendje! Spannend dat je er in je eentje naartoe ging om je vriendin even een bezoekje te geven. Ik zie het mezelf wellicht niet doen (maar je weet maar nooit, haha). Ik kijk al uit naar je verslagje over de Botanische Tuin ;)

  Antwoord
  • Romy

   Van tevoren vond ik het alleen reizen wel even spannend, maar eigenlijk bleek het in de praktijk helemaal niet zo spannend te zijn. Ik dacht altijd nooit alleen een vliegtuig in te zullen stappen, maar vond het in de praktijk juist wel heel gaaf :) Alhoewel het natuurlijk scheelde dat ik in Valencia bijna de hele dag gezellig met mijn vriendin en haar vriend samen was.

   Antwoord
 21. Jessica J.

  Blij te lezen dat de Airbnb je zo bevallen is! Wij gaan volgende maand waarschijnlijk voor het eerst van de dienst gebruikmaken in Brussel. En eind oktober gaan we naar Budapest, waar ik ook al een aantal súperleuke Airbnbs gezien heb! Ik ben benieuwd naar je highlights, want ben nog nooit in Valencia geweest. ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat een fijne vooruitzichten! Airbnb is echt wel heel fijn, of je nu voor luxe of juist voor budgetproof gaat. En het leuke is dat je via je host soms nog wat insidersinformatie krijgt ook of er leuke gesprekken met een local aan overhoudt :)

   Antwoord
 22. Simone

  Wat een leuk tripje heb je gemaakt! Mijn leukste korte trip was naar Londen, maar dat was toen 5 dagen. Dus echt kort was dat niet. Hoewel Brussel (2 dagen) ook echt heel erg leuk was trouwens!

  Antwoord
  • Romy

   Londen is ook echt wel een leuke stad! Ik kan me voorstellen dat je van die stad genoten hebt :)

   Antwoord
 23. Katrien

  Leuk verslagje waaruit je enthousiasme over de stad heel duidelijk naar voren komt! Het feit dat je al tijdens de terugvlucht zat te typen zegt ook wel wat. Ik krijg meteen zin om een weekje Valencia in te plannen. Grappig van dat boek bij de douane ;-) ik zou ook willen wegzinken in de grond maar anderzijds zou ik het ook ter plaatse wel super grappig vinden.
  Korte reisjes zijn voor mij te inspannend/vermoeiend omdat ik uitstapjes moet kunnen spreiden over de dagen maar binnenkort ga ik wel een weekend naar Amsterdam, waarvan 1 dag hopelijk een mooie stadswandeling en 1 dag relaxen en uitrusten in een wellness.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om zo’n enthousiaste reactie te ontvangen! Daar word ik dan weer blij van :)
   Jouw weekend Amsterdam klinkt ook heerlijk trouwens. Zeker met deze combinatie van ontspannen en actief dingen doen en bekijken. Veel plezier alvast!

   Antwoord
 24. Lilian

  Klinkt als een leuke trip! Goed hoor, in je eentje in het vliegtuig, dat heb ik nog nooit gedaan. En leuk dat je ze opzocht! Ben ook benieuwd naar de Botanische tuin.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vond het van tevoren ook wel even spannend, alleen in het vliegtuig stappen. Maar eigenlijk beviel het me hartstikke goed :) En het scheelde natuurlijk dat er in Valencia een ontvangstcomité op me zat te wachten ;)

   Antwoord
 25. Jenn

  Wat een mooie foto’s! Klinkt als een geslaagde mini-vakantie :)

  Antwoord
 26. Els

  Haha, van dat boek. Oeps :-). Maar een leuk verhaal voor later! En alleen vliegen! Wow, durf niet eens samen te vliegen :-).

  Antwoord
  • Romy

   Dat alleen vliegen vond ik inderdaad ook wel spannend, maar eigenlijk vond ik het achteraf helemaal niet eng :) Was best fijn om eens zelf zoiets te doen! En de situatie met het boek leverde inderdaad wel weer een leuk verhaal op, haha.

   Antwoord
 27. Justine

  Wat ontzettend leuk dat je daar gewoon naar toe bent gegaan. Waarom niet inderdaad!
  Je hebt het ook weer heel leuk geschreven. Zo gedetailleerd, ik kon het me helemaal voorstellen. En dat moment bij de douane, hilarisch, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat moment bij de douane was stiekem ook wel mijn lachmoment van de dag. Echt weer iets voor mij! ;)
   Dankjewel voor je leuke reactie!

   Antwoord
 28. Mariska

  Je hebt wel hele mooie foto’s gemaakt!

  Antwoord
 29. Saskia

  Oh wauw, klinkt geweldig en ziet er ook heel erg fijn uit zo op de foto’s!
  Mijn meest bijzondere korte reis blijft en is toch echt Londen<3

  Antwoord
 30. Ingrid

  Ha wat leuk! En moedig! Met jouw blog in mijn hoofd (en stiekem ook nog even online gespiekt) liep ik vanmiddag in Sintra op zoek naar een tuktuk ??om ons naar Palacio de Pena te brengen?

  Antwoord
  • Romy

   Oh hoe leuk dat je vandaag naar Sintra gaat! Een van de allermooiste plekken die ik ooit heb bezocht. Heel veel plezier daar! :)

   Antwoord
 31. Zo simpel is dan geluk

  De titel van het boek, geweldig. Ik denk dat ik mijn lach niet had kunnen inhouden.
  Fijn dat je zo’n heerlijk weekend hebt gehad met leuk gezelschap!

  Antwoord
 32. Nikita

  Je gaat me zo uitlachen Romy. Ik realiseerde me pas na deze blogpost dat Valencia in Spanje ligt. Ik dacht dat je in Italië op reis was. Desalniettemin ben ik blij dat het een mooie reis was. Zo’n weekendje weg kan net de sleur doorbreken tussen drukke werkweken door. En waarom wachten tot het zomervakantie is als je ook gewoon nu tijd en geld hebt? Daarbij is het nog eens mooi meegenomen ook dat je daarmee je vriendin kon bezoeken. Langeafstands-vriendschap is niet altijd makkelijk, maar wel leuk. En zeker als die in stand kan blijven door dit soort reisjes! Zo zie je nog eens iets van de wereld.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, geen probleem toch! Ik zie ook weleens plaatsen voorbijkomen waarvan ik het bestaan niet eens afwist, laat staan dat ik weet waar die plaatsen liggen ;)
   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was zeker een heel fijn weekend tussen de drukke weken door, al helemaal omdat ik daardoor mijn vriendin kon opzoeken. Echt genieten!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs