nieuwe jurk 26

Lievelings-lente-look | Mijn nieuwe duurzame jurk & vest

 • 30 maart 2022
 • 5 Reacties
Categorieën: Outfits

Licht, lenteweer en luchten die stralend blauw zijn. Blijer kun je mij niet maken als de winter ten einde is. Waar veel mensen de winterdip direct voelen toeslaan zodra het buiten koud en donker wordt, heb ik vooral last van een acute lente-opleving. Nu het zelfs warm genoeg is om mijn winterjas op te bergen, ga ik al helemaal vrolijk de deur uit voor een wandeling onder werktijd. Tel daarbij op dat ik sinds vorige week een leuke lievelings-lente-look rijker ben, en het plaatje is compleet. Van watMooi ontving ik een duurzame voorjaarsoutfit die helemaal past bij deze bloesemperiode. Ik ben er zo blij mee dat ik hem je graag laat zien.

Doei, winterjas!

Het was haast een memorabel moment toen ik twee weken geleden voor het eerst mijn winterjas aan de kapstok liet hangen bij het naar buiten gaan. Hoe leuk ik mijn vrolijke winterjas ook vind, ik was er bepaald niet rouwig om om hem achter te laten in de gang. De tussenjas is weer tevoorschijn gekomen. Hoera! Maar hoewel dat al mijlpaalwaardig op zich is, kan ik al helemaal niet wachten totdat we helemaal zonder jas de deur uit kunnen. Voor deze foto’s deed ik graag even alsof dat al het geval was. Ik ben namelijk een prachtige jurk en vest van watMooi rijker en moest en zou die laten zien.

Gelukkig was Bart best bereid een paar lentekiekjes voor de mooiste bloesemboom bij ons in de buurt te maken. Bloesems op mijn jurk, bloesems op de achtergrond! Beter wordt het niet.

blutsgeschwister jurk
blutsgeschwister jurk

Hoi, pasteltinten en bloemetjesjurk!

Hoewel ik me nooit zo bezighoud met “de tinten van het seizoen” (ik draag gewoon het hele jaar waar ik zin in heb!), word ik in de lente extra blij van zachte pasteltinten. Zachtgeel laat ik graag hangen; die kleur maakt me lijkbleek. Maar bijna alle andere pasteltinten zijn wel mijn ding. Toen ik deze bloemetjesjurk van Blutsgeswischter in de webshop van watMooi tegenkwam, kon ik dan ook niet anders dan hem in mijn online mandje stoppen. Lentebloesem, maar dan op een jurk! En ook: pastelroze, een strik om je middel en een heel romantisch sfeertje. Dát is een Romy-jurk in alle opzichten!

De jurk is gemaakt van een heerlijk zachte stof: organisch katoen, dat door een beetje elasthan lekker stretchy is. De rok loopt iets wijduit en heeft wat mij betreft de perfecte lengte. Geen te sexy mini-jurk, maar hij komt ook weer niet tot over de knie (dat vind ik bij mij altijd een net-niet-lengte). Dankzij de vrolijke bloemetjesprint is dit zo’n jurk waar ik als achtjarig meisje met een fascinatie voor roze en bloemen al als een blok voor was gevallen. En nu, twintig jaar later, doe ik dat nog steeds. Pure liefde! Dat de jurk is gemaakt van biologisch katoen, vegan is en onder eerlijke arbeidsomstandigheden is gemaakt, maakt de liefde er nog groter op.

blutsgeschwister jurk

Zijdezacht vest zonder kriebel

Nu is een jurk met halflange mouwen – hoe optimistisch ik ook ben – nog wat ambitieus met deze temperaturen. Dus een vest was ook heel welkom! Maar dan wel eentje die door kan voor voorjaarsvest. Geen dikke stof, donkere kleuren en dichtgebreide stof, wel een fris kleurtje en lekker luchtig gebreid. Dat perfecte vest vond ik in dit zachtblauwe vest van Alchemist. Ook bij watMooi. Het vest heeft fantastische pofmouwen en voelt superzacht aan. Ik krijg zelf al haast de kriebels als ik wol zie, maar dit vest lijkt in niets op andere wollen vesten. Het is superzacht en er is nergens kriebel te bekennen. Zo zie ik het graag!

Dit vest is gemaakt van diervriendelijke wol (o.a. alpacawol), is dichtbij (in Italië) geproduceerd en is onder eerlijke omstandigheden en tegen een eerlijke prijs voor de boeren gemaakt. watMooi verkoopt overigens alleen wollen producten van diervriendelijke (en zoveel mogelijk biologische) wol en let daar ook nauwkeurig op. Zelf ben ik ook altijd wat voorzichtig met wol kopen. Deels vanwege de kriebel, maar vooral ook vanwege de dieren. Mooi om te weten dus dat de dieren die de wol voor dit vest leveren, met liefde zijn behandeld.

blutsgeschwister jurk
blutsgeschwister jurk

Duurzame kledingkast

De afgelopen drie jaar heb ik mijn kledingkast aardig op de schop gegooid. Of beter gezegd: ik heb mijn kledingkoopstrategie volledig omgegooid. Bijna alles wat ik tegenwoordig aan mijn kledingkast toevoeg, is tweedehands geshopt of bij duurzame winkels gekocht. Met mijn kleurrijke kledingstijl weet ik daar vaak heel goed te slagen. Bovendien vind ik het een mooi idee om met mijn kledingaankopen de wereld om ons heen wat minder te belasten dan als ik naar de plaatselijke H&M zou gaan. “Is dat niet moeilijk, bijna alleen duurzame kleding kopen?” vragen mensen weleens. Maar dat valt eerlijk gezegd alles mee. Het is een kwestie van de juiste webshops/winkels vinden én er een leuke sport van maken.

watMooi is één van die fijne duurzame webshops die laat zien dat duurzame mode echt niet grijs en saai hoeft te zijn. Voor dit artikel kreeg ik het vest en de jurk cadeau van watMooi (#bofkont), maar ik shop ook zelf heel graag in hun webshop. Spiek maar eens bij merken als King Louie (mijn persoonlijke favoriet!), Blutsgeswischter (waar deze jurk van is) of ZILCH; dan snap je waarom ik fan ben. Eén en al kleur! Alle items zijn op meerdere manieren duurzaam. Door de icoontjes kun je precies zien wat een item duurzamer maakt, waardoor je zelf je afwegingen kunt maken.

15% korting bij watMooi

Omdat het lente is en jouw garderobe misschien ook aan iets fleurigs én duurzaams toe is, vind ik het supertof dat ik een 15% kortingscode mag delen. Met de code vrolijk3 ontvang je t/m 24 april 15% korting op al je aankopen in de webshop van watMooi. Leuk toch?! En geloof me: er is genoeg moois te vinden! Of je nu houdt van felle kleuren of toch liever voor iets neutralers gaat.

Heb jij je winterjas al opgeborgen?

Het vest en de jurk heb ik ontvangen van watMooi.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Janne 30 maart 2022 op 7:55 am - Beantwoord

  Dat vest ziet er superfijn uit! Licht en tegelijk warm. Ik hoop dat je er nog veel plezier van gaat hebben 🙂

 2. Naomi 30 maart 2022 op 8:38 am - Beantwoord

  Prachtige outfit! Zo bij die bloesems geeft hij wel echt het ultieme lentegevoel.
  Overigens ben ik denk ik warmbloediger dan jij, want ik loop al een paar weken vaker zonder dan met jas mijn rondjes buiten;).

 3. Darina 30 maart 2022 op 8:48 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit en prachtige foto’s!

 4. Daenelia 30 maart 2022 op 10:22 am - Beantwoord

  Pluizige vesten vind ik zo mooi, zeker als ze ook zacht zijn! Helaas kan ik het zelf niet dragen, maar ik geniet ervan dat het jou zo leuk staat! Nee, mijn winterjas heb ik nog niet opgeborgen. Ik ben geen koukleum, maar op de fiets heb ik toch echt nog wel wat meer bescherming nodig. Het is wel een tussen-winter-en-lente-jas. mijn Siberische Winterjas heb ik deze winter niet eens gedragen.

 5. Geke 30 maart 2022 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een prachtig plaatje is het, jij met je leuke outfit bij de mooie bloesems!

  Hier ligt de winterjas nog voor het grijpen maar ik heb gelukkig ook al mijn tussenseizoenjasje kunnen aandoen 🙂

Recente blogs

Inkiekje #58 | Lefwijf-event, leuke uitjes & loom op de bank (hoi, corona!)

16 mei 2022|Persoonlijk|

We konden weer, we mochten weer! Wat geniet ik van de dingen die nu weer kunnen na twee jaar tijd. Eindelijk liet ik Bart de Keukenhof in het echt zien, we namen mijn vader voor een ernstig verlaat verjaardagscadeau mee uit eten en ik dompelde mezelf onder in de wereld van zelfontwikkeling bij het Lefwijf-event. Maar het eind van de week zag er minder bruisend uit: een roze streepje op de beruchte test. Gelukkig zat dat onze zaterdagavond-Songfestivalplannen niet in de weg. Kortom: de weken waren fijn en leuk. Ziek of niet. Kiek je mee?

Het rijdt en het is geel | Mijn eerste eigen auto gekocht!

16 oktober 2018|Persoonlijk|

Nooit had ik verwacht dat je op Vaker Vrolijk nog eens een artikel over auto's zou vinden. Net zo min als ik had verwacht dat ik ooit mijn mobiel erbij zou pakken om foto's van mijn auto te tonen alsof ik een moeder ben die vol trots haar kroost laat zien. Toch is het zo! Ik kocht dit weekend namelijk mijn allereerste eigen auto. Weer een mijlpaal om te schrappen van mijn lijstje met "volwassen stappen"! Ik vertel je graag meer over mijn nieuwe gele Ford, waarmee ik voortaan de wegen onveilig maak. 

Tijd voor verandering: wat, wanneer en hoe?

9 maart 2017|Persoonlijke groei|

Zal ik je eens iets vertellen? Iets meer dan een half jaar geleden was ik er klaar mee. Na alle stress rondom mijn scriptie viel ik in een soort gat door de zeeën van tijd. Geen scriptie, geen baan, geen dagbesteding. Toen ik de uren van elke dag begon af te tellen, begon het tot me door te dringen dat het tijd was voor verandering. Ik nam meerdere baantjes en projecten aan en begon mijn blog. En nu? Nu ben ik aan het solliciteren en heb ik elke dag mijn werk, stage en blog. Die verandering heeft me meer dan goed gedaan. Het was er echt tijd voor. Baal jij ook van je huidige situatie? Wanneer weet je nu dat het tijd is voor verandering? En waar kun je die verandering in vinden?