duurzame kerstboom 4

Een duurzame kerstboom (+11 andere dingen waar ik naar uitkijk in december)

 • 3 december 2021
 • 19 Reacties
Categorieën: Interieur, Groen doen

Het duurt nog maar heel even totdat Mariah Carey weer door de speakers schalt. Eerst nog even de Goedheiligman uitzwaaien en een paar last-minute Sint-cadeaus zien te scoren. Maar ik moet zeggen: ik heb er al zin in, deze decembermaand. Ik ben niet echt een wintermens, maar wel een decembermens. Om me alvast te kunnen verheugen, hierbij mijn uitkijklijstje voor deze maand. Inclusief iets heel tofs waar ik letterlijk de hele dag op kan uitkijken: mijn duurzame kerstboom van Tiny Trees.

Waar ik naar uitkijk in december?

Tja, ik ben een van die personen die ‘s zomers roept dat dat seizoen van mij wel eindeloos zou mogen duren. Mij zie je niet blij stampen door de plassen als de zoveelste najaasbui zorgt voor nattigheid. En ik ga zelfs weleens tegen mijn eigen niet-klagen-over-het-weer-principes in wanneer ik als koukleum met bevroren benen van een rondje hardlopen terugkom.

Maar gelukkig ben ik de maand december ondanks de kou steeds meer gaan waarderen. Het is gewoon zo’n gezellige maand waarin ik vaak net wat meer dan anders geniet van de wintermaanden. Ook al zitten de grootschalige kerstdiners met de hele familie er ook dit jaar niet in door ene Mr. Cor, ik heb genoeg leuks om naar uit te kijken.

duurzame kerstboom
 • Kerstgerechten verzinnen. Koken is een van mijn nieuw ontdekte hobby’s van dit jaar. Kerstkoken lijkt me al helemaal een feestje. Ook al zijn wij niet de organisator van het kerstdiner (ik schuif gezellig aan bij mijn ouders en de dag erna bij mijn schoonvader), we maken er gewoon ook een culinaire Derde, Vierde en Vijfde Kerstdag van. Ik heb grappig genoeg in het bijzonder zin in het maken van een kerstig ontbijtje of kerstige baksels. Dat vind ik leuker dan uren roeren in een of ander duur uitziend hoofdgerecht dat binnen een paar happen op is.
 • Een week vrij. Nog iets wat ik dit jaar ontdekte, is dat mensen met een reden vakantie nemen. Omdat het gewoon superhard nodig én fijn is. Ook als je je je werk fantastisch vindt. Vorig jaar winter bedacht ik al: volgend jaar gun ik mezelf een week vrij tussen kerst en Oud & Nieuw. Dat betekent: alle tijd om uren in de keuken te staan, eindeloos creatief bezig te zijn en met Bart al die oh-dat-moeten-we-ook-nog-eens-doen-dingen eindelijk uit te voeren.
 • Terug- en vooruitblikken. Doelen stellen en bijstellen en mezelf een schouderklopje geven voor behaalde successen doe ik niet alleen op 31 december en 1 januari. Daar maak ik het hele jaar door tijd voor. Maar de sentimentele dame die ik ben, doe ik er rond Oud & Nieuw een schepje bovenop. Ik vind het mooi om dan te reflecteren op waar ik een jaar geleden stond en waar ik nu sta. Reflectie is altijd goed en december voelt voor mij als hét moment daarvoor. Ook heb ik al zin in het schrijven van de vele terugblikartikelen. Hopelijk zijn jullie ze aan het eind van deze maand nog niet zat.
milieuvriendelijke kerstboom
 • De kerstprogramma’s. Op dit moment vind ik de televisieprogramma’s niet heel veel soeps. Maar rond kerst komt er opeens heel veel leuks voorbij. En dan heb ik het nog niet eens over mijn lievelingsprogramma van het hele jaar – dé All You Need Is Love-kerstspecial – gehad. Joris’ Kerstboom, foute kerstfilms, de vele Netflix-klassiekers – count me in! Hoe zoetsappiger, hoe beter.
 • Sinterklaasweekend. Wat andere mensen hebben met kerst, heb ik met Sinterklaas. Het is, naast Koningsdag (want: tweedehands shoppen overal in het land!) mijn favoriete feest. We vieren het dan ook meestal in twee of drie rondes, zeker nu dat met corona min of meer noodgedwongen is. Aankomend weekend ga ik naar mijn broertje voor Sinterklaas en de dag daarvoor ben ik bij Barts vader. Alleen al het last-minute zoeken naar leuke cadeaus is voor mij een onmisbaar onderdeel van de Sint-voorpret.
 • Vlogmas bingewatchen. YouTube-video’s kijken is een van mijn (niet meer zo) guilty pleasures. In de decembermaand geniet ik daar nog meer van dan anders. Door Vlogmas is er altijd genoeg te kijken en heb ik eerder keuzestress dan dat ik me op een rustig theemoment moet afvragen wat ik nu toch weer aan kan zetten.
 • De jaarlijkse kerstkaartenfabriek. Oh jee, de teller staat pas op drie kaarten en ondertussen zijn er nog maar drie weken te gaan tot kerst. Ik ga dan ook dit jaar maar wat kant-en-klare kaarten kopen naast mijn zelfgemaakte exemplaren. Ook geen probleem! Maar voor een paar mensen wil ik alsnog zelf kaarten maken. Zin in om daar de komende weekenden vrij voor te maken! Het leuke is dat Bart elk jaar aanbiedt om mee te helpen. Extra gezellig! Hij is overigens ook nog eens een supergoede kaartenmaker.
duurzame kerstboom
 • Kersttruien all day. Hij ligt al op de plank, hoor: mijn foute rode kersttrui die ik vorig jaar kocht (Bart vond dat ik onmogelijk geen kersttrui kon hebben, en ik moest hem gelijk geven!). Klaar om deze maand hele dagen in rond te lopen. Ook als kerst nog niet in zicht is. Gewoon omdat-ie zo lekker zit en omdat ik daarmee in combinatie met Mariah Carey’s uithalen direct in de kerststemming kom.
 • Decemberwandelingen door de stad. Of de winkels en terrasjes nu open zijn of niet, ik houd ervan om door steden te wandelen in de decembertijd. Met de mooie verlichting voelt dat ‘s ochtends en ‘s avonds haast als een sprookje. Amsterdam met zijn mooi verlichte grachten staat als eerste op de planning; Utrecht en Haarlem volgen vast ook. Wie weet stop ik dan ergens om snel een warme chocolademelk te halen. Een van mijn favoriete dingen om te doen in de kerstvakantie!
 • Series inhalen. Ik had weer eens gemist dat er een nieuw seizoen van Flikken Maastricht op tv was. Met als positieve bijkomstigheid dat ik nu een heleboel terug te kijken heb. Genoeg om deze decembermaand niet zonder kijkvoer te hoeven doorkomen. Een goed vooruitzicht!
 • Family first. Vanwege de welbekende maatregelen zit ik liever niet met de hele familie aan tafel. In plaats daarvan wil ik dit weekend lekker individueel bij familieleden langsgaan. Eigenlijk vind ik dat zelfs gezelliger. Zo spreek je elkaar nog eens echt. Zo wil ik weer eens een gezellig bezoekje brengen aan mijn beide opa’s en oma’s, de kersverse kitten van mijn tante in het echt bewonderen en broerlief aan de andere kant van het land opzoeken.
 • Het huis kerstklaar maken. Nadat de doos met kerstspullen 11 maanden in de berging heeft gestaan, ben ik er hard aan toe om die weer een mooi plekje in huis te geven. Of nee, ik moet eerlijk zijn: daar ben ik stiekem al mee begonnen. Zelfs al tegen mijn eigen principes in vóór Sinterklaas. Ik was zo toe aan lichtjes en gezelligheid in huis, dat ik me niet kon inhouden. Ik heb namelijk een mooie duurzame kerstboom hangen. Eentje geprint op doek en met echte lampjes. En er zit een prachtig verhaal achter. Daarover hieronder meer.
duurzame kerstboom

Mijn duurzame kerstboom van Tiny Trees

Een echte kerstboom kopen is helaas niet de meest duurzame zet. Bart en ik vonden een gouden middenweg. We halen een echt mini-boompje in huis bij een biologische kwekerij (Beter Boompje) en hebben daarnaast een prachtige duurzame kerstboom gekregen van Tiny Trees. Een mooi concept dat ik je dolgraag laat zien (en dat je vast hierboven ook al op de foto’s gespot hebt). Tiny Trees zijn kerstbomen gedrukt op stof, inclusief mooie verfijnde LED-verlichting in warm wit. De kerstbomen worden gemaakt in Nederland en zien er levensecht uit.

Zeker door de lichtjes vind ik het haast lijken alsof ik een echte boom aan de muur heb hangen. Maar niets is minder waar: er is voor deze duurzame kerstboom geen boom gekapt en de boom levert ook geen afval op na de feestdagen.

Je shopt deze kerstboom via Flat Flowers. Bij de kerstboom worden LED-lampjes, veiligheidsspeldjes en een beschrijving meegeleverd. De lichtjes maak je er zelf op vast met de speldjes. En geen zorgen: de gaatjes in het doek blijven niet zichtbaar, dus je kunt de boom volgend jaar (en het jaar daarna, en daarna) gewoon opnieuw gebruiken.

Waarom een duurzame kerstboom?

Iets waar ik me tot een jaar geleden ook niet bewust van was, is dat kerstbomen niet heel duurzaam zijn. Het kost een jaar of 7 tot 10 voordat een kerstboom volgroeid is en in die tijd wordt er vaak veel landbouwgif gebruikt om de boom te laten groeien. Verder worden veel kerstbomen in januari op straat gezet (terwijl het eigenlijk bij het chemisch afval hoort), wat veel afval produceert. Ook moeten kerstbomen vaak van ver komen. Een biologisch gekweekte boom is al een stuk beter, een oude boom naar een plantenasiel brengen of in de tuin laten staan ook.

Maar voor deze duurzame boom van Tiny Trees hoeft helemaal geen kerstboom gekweekt te worden, is transport niet nodig en gif ook niet. Nog een voordeel: je hebt geen last van rondslingerende naalden of van een kat, hond of kind die de ballen in de boom als mooi speelgoed ziet.

Ontwerpster Suseela Gorter heeft Tiny Trees ontwikkeld als alternatief voor de wegwerpkerstboom. Ze heeft haarscherpe foto’s van kerstbomen gedrukt op mooie, dikke stof. Zo heb je wel een kerstboom, maar dan een duurzaam exemplaar.

Met de bijgeleverde lampjes kun je de duurzame kerstboom alsnog versieren. Ook mooi is dat deze bomen jaren meegaan en dat ze worden gemaakt in Nederland. Dat maakt de bomen nog duurzamer.

duurzame kerstboom tiny trees|duurzame kerstboom tiny trees|duurzame kerstboom tiny trees

Mijn mening over de Tiny Trees-kerstboom

Ik was direct verkocht bij het zien van de Tiny Trees-kerstboom. Deze duurzame kerstboom ziet er oprecht uit als een echte boom, ik vind hem heel mooi verfijnd en je kunt ze bestellen in drie maten. Pak je graag groots uit? Dan kun je de Large-boom van 1,80 meter bestellen. Houd je meer van subtiel of heb je een wat kleinere woning? Dan kun je gaan voor de Medium-variant van 1,20 meter lang of voor de Small-boom van 90 centimeter hoog. Ik koos voor Small.

Door de lichtjes krijg ik er direct een kerstgevoel van. Het opspelden van de lampjes deed me zelfs denken aan een echte boom versieren. Deze boom blijft hier nog wel even hangen dus. En volgend jaar haal ik hem zonder twijfel ook weer tevoorschijn. Een kwestie van even uitrollen en je mooie én duurzame kerstboom hangt. Ideaal!

Tip: Ik bedacht me dat je wellicht ook kleine (en lichte) kerstballen aan de veiligheidsspeldjes kunt hangen om de boom zelfs met echte ballen te versieren, als je die traditie er graag inhoudt. Maar zelf vind ik de boom ook zonder ballen en met lampjes al prachtig mooi. 

tiny trees kerstkaarten
1 2 3

Je eigen duurzame boom bestellen?

Wil jij ook op een duurzame manier kerst vieren met een mooie duurzame kerstboom voor in huis? Je kunt ze bestellen via de webshop van Suseela: Flat Flowers. En ik heb iets heel leuks: als je bij het bestellen bij Tiny Trees aangeeft dat je via Vaker Vrolijk komt, krijg je een set kerstkaarten bij je bestelling cadeau. Hierboven zie je een foto van deze mooie kaarten.

Naast de traditionele denneboom die ik heb besteld, kun je ook een boom van (onbreekbare) kerstballen bestellen. Leuk voor wie houdt van kleur, kitsch en vrolijkheid in huis! Het is dat ik geen plek heb voor nóg een duurzame boom, maar anders…

Staat bij jou de kerstboom al?

Dit artikel bevat een samenwerking met Tiny Trees.

duurzame kerstboom 20
alternatief voor kerstboom

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 3 december 2021 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat mooi, deze duurzame kerstboom! Ik doe niet aan kerstbomen, want prikkels, rommel en veel te groot in een klein huis, maar dat is met deze al een stuk beter. Heel veel plezier dit Sint-weekend. Hier nog een echte liefhebber. Sinterklaas is toch echt het feest van het jaar;).

 2. Daenelia 3 december 2021 op 9:11 am - Beantwoord

  Handig als je geen plek hebt. Maar als ik eerlijk ben, vind ik een staande boom toch leuker. En ik zou een muur vrij moeten maken om zo’n poster op te hangen. Want dat is het toch? Als ik student was, dan zou het prima gehangen hebben in mijn studentenhokje 🙂
  Dit jaar heb ik voorlopig de oude lichtjesboompjes van mijn moeder staan. Die gaan al jaren mee en zijn dus ook erg duurzaam. … Ik had een zo’n boompje 20 jaar geleden al. Dus die gaan echt wel lang mee :o. En we moeten op zoek naar een nieuwe nepperd voor in de kamer. Onze nepbomen gaan ook al jaren mee, maar dit keer is er een nieuwe nodig. En nieuw dit jaar: lichtjes voor de ramen. Lijkt me gezellig. Maar misschien dat het wel te veel licht is 😀

 3. Audrey 3 december 2021 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik heb veel te veel leuke kerstballen en andere decoraties voor in de boom verzameld dat zo’n geprinte het voor mij toch niet gaat worden. Wel ga ik altijd voor een kerstboom met kluit die ik goed verzorg, zodat hij weer terug de grond in kan.

  Dit jaar komt er hier helaas geen kerstboom in huis. Het optuigen en vooral het aftuigen zijn nu qua timing gewoon heel onhandig, haha.

 4. Darina 3 december 2021 op 9:32 am - Beantwoord

  Een heel leuk idee maar ik zou toch het versieren van de boom missen. Wij hebben een kunstboom die al jaren meegaat.

 5. Lilian 3 december 2021 op 10:39 am - Beantwoord

  Sinds ik een keer een documentaire heb gezien over hoe kerstbomen gekweekt worden (en vooral hoeveel werk en hoeveel grond dat kost voor 1 week pret (!)) hebben we nooit meer een kerstboom gehad zonder kluit. Afgelopen jaar deden we onze nepperd en dit jaar hebben we een mini gekocht in een pot die we na de kerst in de tuin zetten en dan volgend jaar weer kunnen gebruiken.

 6. Nynke 3 december 2021 op 12:50 pm - Beantwoord

  Goed idee, zo’n kerstboom!
  Wij hebben aleen aantal jaren een zelfgeknutselde kerstboom van touw en snoeiafval. Onderaan hangt de langste tak en dan bovenaan de kortste. Ook heel erg ecologisch.

  Voor wat extra kerstsfeer knippen we soms wat dennen- of hulsttakken uit het bos. Die blijven veel langer mooi dan een ‘echte’ kerstboom.
  Fijne kerst, alvast!

 7. Geke 3 december 2021 op 1:46 pm - Beantwoord

  Ik ben niet zo’n kerstmens. Dus als de boom er zou komen, dan is dat pas erg laat altijd.

  Zo’n posterboom zou ik niet snel aanschaffen denk ik.

  Ik koop eigenlijk nooit een afgezaagde. De voorbije twee jaar een kleintje in pot gehad maar die is nu niet meer zo heel mooi, dus weet niet of we deze gaan gebruiken ofwel een nieuwe halen of onze neppe (gekregen van schoonvader en zeker al 25 jaar oud) gebruiken.
  Maar dan na de feestdagen ga ik ‘m aanbieden op de plantenruilgroep (zonder ruil), misschien is er wel iemand met een heel grote tuin die ‘m dan een plekje kan geven. Dan wordt ie vast wel weer mooi.

 8. Laurine 3 december 2021 op 3:32 pm - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen waar je naar uit kijkt deze maand! Grappig idee ook die boom, haha. Ik woon in een heel klein idee en heb geen plaats voor een boom, dus zoiets zou een goede oplossing zijn.

 9. johanna 3 december 2021 op 3:53 pm - Beantwoord

  Nee nog geen kerstboom, is nog een beetje te vroeg. Eerst maar even kerstsfeer in de stad opsnuiven. Verlichting in de Bahnhofstrasse, de vele kerstmarkten… heerlijk. En dan een week voor kerst een (kunst) boom opzetten. Is duurzaam, omdat we hem elk jaar weer gebruiken. Evenals de versiering. Veel plezier in de voorkersttijd.

 10. Alicia 3 december 2021 op 6:09 pm - Beantwoord

  Om eerlijk te zijn vind ik zo’n hangende poster van een kerstboom er niet zo leuk uitzien. Ik heb dan liever een neppe staande kerstboom die ik ieder jaar uit de berging kan halen, die gaat ondertussen ook alweer veertig jaar mee (is nog van mijn ouders). Maargoed…wel een leuk idee als je geen zin hebt om er een op te zetten.

 11. Noor 3 december 2021 op 7:31 pm - Beantwoord

  Ooh wat een leuk initiatief, wat vinden ze toch allemaal uit! Zelf hou ik niet van echte kerstbomen, geef mij maar een plastic kerstboom die ik elk jaar opnieuw kan gebruiken. Geen stress om de ideale kerstboom te zoeken en geen gedoe met de kerstboomverbranding (vind ik oprecht een rare gewoonte).

  Ik wens je alvast een fijn sinterklaasfeest!

 12. Saskia 4 december 2021 op 12:13 pm - Beantwoord

  Leuk idee als je ruimte te kort komt, nooit van gehoord. Wij houden het bij onze neppert. Is toch wel leuk hoor zo’n boom. Dit jaar voor het eerst samen morgen na de Sint viering met Noa optuigen <3 #nieuwetradities

 13. Johanne 4 december 2021 op 12:37 pm - Beantwoord

  Wat een leuk idee! Ook heel handig als je kinderen met grijpgrage vingers hebt, haha. Ik heb toevallig vorig jaar een nepboom gekocht, dus daar moet ik nog even mee vooruit Heb alleen geen flauw idee waar ik ‘m veilig kan neerzetten zonder dat de eerdergenoemde grijpgrage vingers eraan komen! Zeker een goed idee voor in de toekomst.

 14. Nikita 4 december 2021 op 3:03 pm - Beantwoord

  Bij ons staat er nooit een echte kerstboom. Wij hebben een vogeltje dat we echt de hele tijd uit de boom zouden mogen halen (aka Jacqueline) en nu zeker niet met de twee konijntjes. Ze zijn niet groot gezien het dwergkonijnen zijn, maar wel ontdeugend genoeg. Ze zouden gewoon de boom aanvallen elke keer. We hebben wel een alternatief dat eigenlijk onbewust ook duurzaam is. In het eerste middelbaar maakte ik ooit een houten kerstboompje met een lichtjesslinger in, die gewoon in de stekker moet. En dat boompje staat ieder jaar naast de televisie op de kast te shinen. Extra leuk aangezien het zelfgemaakt is, daar kan geen enkele andere boom tegenop. Voor de rest wordt er niet zoveel gedaan, normaal gaan we naar de kerstmarkt en schaatsen. En die mogen dit jaar doorgaan, maar er kan totaal geen afstand gehouden worden dus dit jaar ook geen kerstmarkt. Wat wel leuk is aan december is dat mijn favoriete variant van Ferrero Rocher weer in de winkels ligt en ik daar dus nog zeker tot januari van kan genieten. Ik ben nu al begonnen ook met het bloggen voor eind dit jaar (de terugblikken en alles wat traditie is op mijn blog op het einde van het jaar) en toen ik de blog schreef met de lessen die ik geleerd heb dit jaar werd ik best wel trots. Door de jaren heen ben ik zoveel gegroeid, maar 2021 was eentje van enorme groei. Als mijn vroegere zelf me nu zou zien, ze zou zo trots zijn ❤️

 15. Giovanna Jansen 4 december 2021 op 3:54 pm - Beantwoord

  Wat leuk bedacht en grappig dat het ook echt lichtjes heeft. We hebben zelf ook een echte neppert, die al jaren meegaat, en die ga ik ergens volgende week neerzetten. Dat vind ik toch wel een van de leukste dingen rond kersttijd, het optuigen van de boom.

 16. Francien 6 december 2021 op 6:25 am - Beantwoord

  Leuk idee en het neemt geen ruimte in….ik krijg ineens diy inspiratie. Wel jammer dat de lampjes op batterijen gaan. Toch eens kijken voor goede oplaadbare batterijen.

 17. bychristiana 6 december 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Oh, ik wilde dat koken een hobby van mij was;-) Ik heb altijd een kunstboom gehad, maar stiekem vind ik een echte boom toch wel mooier, maar ja, ik vind het altijd zo’n gedoe om hem in huis te halen en dan in januari weer weg te brengen haha;-)

 18. Mirjam 6 december 2021 op 10:22 am - Beantwoord

  Ik vind een 3D boom toch wel leuker dan zo’n poster, maar wie weet verandert mijn mening nog in de komende jaren. Wij hebben dit jaar ook een boom met kluit van BeterBoompje (wat overigens niet biologisch is, maar wel duurzamer. Staat uitgelegd op hun website). Vond het wel behoorlijk aan de prijs, dus weet niet of we dat elk jaar kunnen gaan doen. Zijn er eigenlijk duurzame nepkerstbomen, iets van recycled plastic ofzo? Dat lijkt mij het meest ideaal.

 19. Anouk 12 december 2021 op 10:58 am - Beantwoord

  Tof, maar een poster is toch geen echte boom. Ik heb een kunstboom die ik al kocht voor ik into duurzaamheid was, een kunstboom moet je iets van 20 jaar gebruiken voor het duurzamer is dan elk jaar een levende boom. Ik denk dat ik voor een volgende boom een tweedehands kunstboom zou kopen 🙂

Recente blogs

Tweedehands geshopt (en flink ook!): mijn nieuwste kringloopkoopjes

23 november 2021|Outfits, Groen doen|

Als je me vraagt waar ik rustig én blij van word, dan staat één activiteit bovenaan op de lijst: kringloopwinkel. De afgelopen twee weekenden maakte ik daar eens goed werk van. Ik ging al vroeg 's ochtends naar de Appel & Ei en (een week later) naar de kringloopwinkel om in alle rust te kunnen shoppen. Beide tweedehands-shopuitstapjes waren niet voor niets: ik kwam met maar liefst 9 (!) nieuwe aankopen terug. Kortom: mijn kledingkast is weer goed gevuld voor de winter.

Inkiekje #85 | Vogelcadeautjes, verjaardagsvoorbereidingen & vintage vondsten

22 mei 2023|Lifestyle|

Door mijn telefoonfoto's scrollen blijft een fijne bezigheid. Ben ik blij dat ik dat elke twee weken traditiegetrouw doe voor dit Inkiekje! Zo kun je nog eens wat fijne (en soms ook minder fijne) momenten herbeleven. Met dit keer onder andere een niet heel welkom en zeer slecht getimed cadeau van de vogels, een fijne verrassing van Albert Heijn, culinaire voorbereidingen op mijn verjaardag, verdergaan met onze huizenjacht (compleet met hoge spanningsniveaus) en een mini-thuiswerkgadget die ik mezelf cadeau deed en die nu al een ware verademing blijkt.

Lachvoer #2: theeleutstress & lotgenotencontact

10 februari 2018|Positiviteit|

Van lachen kun je nooit genoeg krijgen. Of het nu een stralende glimlach is of een ietwat beschaamd lachje nadat je een blunder hebt begaan, lachen is gezond. Onder dat motto wil ik graag dit weekend beginnen met een nieuwe portie lachvoer, oftewel een aantal dingen die mij aan het lachen maakten. Met dit keer onder andere een taalvoutje, een nogal gênante artistieke verwarring in het Rijksmuseum en een slipper waarvan ik voorgoed afscheid moest nemen.