paarse outfit

Duurzame outfit | Paarse top, flared broek & opvallende paarse schoenen

 • 3 april 2024
 • 3 Reacties
Categorieën: Outfits

Met de lente op komst en weer een kledingkast om mijn fijnste items in uit te stallen, had ik heel veel zin in een nieuwe lente-look. En nieuw (als in: anders dan ik meestal draag) is déze outfit zeker. Ik zocht bij duurzame webshop watMooi meerdere duurzame kledingitems uit die ik eindeloos kan mixen & matchen met de rest van mijn kledingkast. De flared broek is totáál uit mijn comfortzone, maar was tegelijkertijd liefde op het eerste gezicht. Ik combineerde ‘m met het jasje dat zomaar mijn nieuwe favoriet kan worden én met de meest opvallende schoenen die ik ooit heb gezien. Het resultaat is een outfit waar ik me op en top zelfverzekerd in voel en waar zeker niet iedereen al in rondloopt.

Doe eens gek: trek een broek aan

Wie mij langer volgt, is het misschien al opgevallen dat ik niet vaak in een broek rondloop. Ik heb een kledingkast vol jurken en rokjes, maar broeken zijn bijna alleen in Barts deel van onze PAX-kast te bekennen. Máár ik maak af en toe een uitzondering op mijn jurkenvoorkeur. Soms kom ik namelijk een broek tegen waarvoor ik mijn “Ik ben niet zo van de broeken”-overtuiging met liefde uit het raam gooi. Dat gebeurde ook toen ik deze geweldige flared broek tegenkwam in de webshop van watMooi. Je hebt wijde broeken en je hebt WIJDE broeken. Deze broek is écht heel wijd. Of zoals mijn schoonvader zei: “Het is haast een kruising tussen een broek en een rok”. Dat vind ik er nu juist zo leuk aan. De broek zit dankzij de wijde pijpen héérlijk en het zachte stofje draagt er ook zeker aan bij dat ik de broek graag uit de kast trek.

Overigens vond ik het best spannend hoe de broek zou staan toen ik hem uit de verpakking haalde. Het printje is tamelijk opvallend en de broek is ook zeker geen doorsnee jeans die iedereen al draagt. Je valt er in op – dát is één ding dat zeker is. Maar laat ik dat juist zo gaaf vinden aan de broek. Al bij de eerste keer passen draaide ik blij rond voor de spiegel. Wát een geweldige broek is dit! Daar ga ik nog héél veel voorjaarsdagen plezier aan beleven en ik zie ook al voor me hoe ik de broek in mijn koffer mee op zomervakantie neem.

paarse top en flared broek 6
paarse top en flared broek 9

Duurzame broek van lyocell

De broek is dus één van de items die ik uitzocht voor watMooi. watMooi is een van mijn lievelingswebshops in duurzame kleding. watMooi laat maar al te goed zien dat duurzame mode ook heel hip en kleurrijk kan zijn. Het beige-truien-en-oubollige-broeken-imago van duurzame kleding is allang verleden tijd. Bij elk item in hun webshop vind je ook precies terug wat het duurzaam maakt. Is het bijvoorbeeld gemaakt van biologisch katoen? Is het item vegan? Is het onder eerlijke omstandigheden gemaakt? Superfijn en transparant dat je dit dankzij keurmerken kan zien en zo een weloverwogen aankoop kunt doen.

Deze broek is van het mooie merk Surkana. Hij heet ‘Pantalon Geo Tibu Wide Khaki‘ en heeft een mooi bruin tintje dat volgens mij overal bij past. Het is echt zo’n broek waarmee je een basic top of een willekeurig jasje direct omtovert tot een vrolijk geheel. De broek is gemaakt van Lyocell: een stof gemaakt van cellulose uit houtpulp van de eucalyptus- of beukenboom. Een natuurlijk en duurzaam materiaal dus! Het voelt ook nog superzacht en fijn aan. Je voelt haast niet dat je een broek aan hebt.

20% korting op duurzame kleding van watMooi

Zelf ook zin in een lente-outfit met minder impact op het milieu? watMooi heeft de laatste tijd veel nieuwe fleurige voorjaarsitems binnengekregen. Allemaal mooie duurzame kledingstukken waar je lang plezier van hebt! Met de code romylente krijg je 20% korting op de collectie van watMooi (alleen niet op items uit de sale). De korting geldt t/m 14 april 2024.

paarse top en flared broek 4
paarse top en flared broek 3

Mooi paars is niet lelijk

Het leuke aan een beige broek vind ik dat je er werkelijk elke kleur bij kunt dragen. Omdat ik het voorjaar in mijn bol had en de bloesembomen ook zo vrolijk kleuren, had ik zin in een fleurig tintje. Het werd paars! Ook bij watMooi shopte ik een paarse top van mijn absolute lievelingsmerk: King Louie. King Louie brengt steeds meer duurzame mode uit. En deze top is daar dus een perfect voorbeeld van! Het is een heel verfijnd topje gebreid van paars katoen. De top is luchtig gebreid en niet heel warm, waardoor je hem ook zeker in de lente kunt aantrekken. Het is trouwens een korte-mouwen-top, dus zonder spijkerjasje zie ik mezelf deze top zeker ook op zomerse dagen wel dragen.

Hij heet de ‘Boatneck Scallop Vivid Purple Top‘. En oh ja, de top heeft een prachtig geschulpt patroon. Dat zie je op de foto hieronder beter. Als liefhebber van subtiele details werd ik daar zelf érg blij van. De top is gemaakt van 100% BCI-katoen (BCI staat voor Better Cotton Initiative) en is GOTS-gecertificeerd.

paarse top en flared broek 11

Het spijkerjasje dat ik al zó lang zocht

Maar het aller-allerleukste aan deze outfit vind ik het spijkerjasje. Ik had al één vintage spijkerjasje in mijn kast liggen dat ik graag draag (deze!), maar dat heeft een enorm borduursel op de achterkant. Supertof, maar dat maakt het jasje iets minder subtiel. Daarom trek ik het niet zo snel aan naar zakelijke afspraken. Ik zocht al heel lang een mooi neutraal spijkerjasje in een diepblauwe kleur dat nog meer mix & match-opties biedt. En toen zag ik hem opeens tussen het assortiment van watMooi “hangen”. Het jasje is van een merk met een heel toepasselijke naam: Cloud9. En ja , ik zit een klein beetje op Cloud9 sinds dit jasje prominent aan mijn jassenrekje hangt. Want jeetje, wat een fijn en mooi ding!

Spijkerjasjes zijn in mijn ogen typisch een kledingstuk dat je keer op keer op keer kunt dragen. Ik heb nu 4 jaar een lichtblauw spijkerjasje en gok dat ik het al zeker 300x heb aangetrokken. Op net-niet-zomerse dagen is een spijkerjack mijn beste vriend. Hoe fijn om er nu een tweede beste vriend bij te hebben! Ook dit donkerdere spijkerjasje zie ik mezelf héél vaak dragen de komende jaren.

Het jasje heet ‘Spijkerjas Zoe Mid Blue Jeans‘ en is van watMooi. Het is dus ook een duurzaam jasje, wat het in mijn ogen nóg mooier maakt. Het jasje is voor 90% gemaakt van biologisch katoen (en verder van elastomultiester en elasthaan). Let op: bestel wel een maatje groter. Ik heb normaal maat 34 voor tops, maar bestelde het jasje in maat 36. Dan valt het perfect.

paarse top en flared broek 8

Eindelijk op schoenenjacht met paarse sneakers als resultaat

Voor deze outfit heb ik mezelf helemaal in het nieuw gestoken, maar wel met items die ik nog héél héél vaak ga aantrekken. Ook nieuw zijn de schoenen die ik onder de broek draag. Ook die zijn met hun kleurtje haast niet te missen. Ik zei het net al: mooi paars is niet lelijk, toch?

Schoenen kopen is voor mij altijd een enorme uitdaging. Ik heb brede voeten door primair lymfoedeem (= vochtophoping doordat mijn lymfesysteem niet optimaal werkt) en uitstekende teenknobbels (wat er gelukkig minder eng uitziet dan het nu klinkt). Dat betekent dat bijna geen enkele normale sneaker mij past. En als ze al passen, dan zijn schoenen – hoe goed de kwaliteit ook is – bij mij vaak al binnen een paar maanden versleten door mijn brede teenbotjes. Je snapt: schoenen uitzoeken is niet mijn hobby. Maar omdat ik nog maar twee paar goede schoenen had staan, gingen Bart en ik tóch op een snelle schoenenjacht. Na een paar teleurstellingen (lees: niet passende schoenen) kwam de verkoper met de tip om schoenen van Skechers te proberen. De schoenen van dit merk schijnen iets breder te zijn dan anders. En ze had gelijk: wát een succes!

De schoenen die ik zo mooi vond (platformsneakers van memory foam) waren niet meer in mijn maat in pastelroze te krijgen waren. Bart kwam nog aanzetten met de blauwe variant, maar die vond ik “niet helemaal mij”. En toen zag ik deze knalpaarse schoenen staan en dacht ik “Tja, waarom niet?”. Na het passen was ik verliefd. En dus werden dit mijn nieuwe sneakers! Totaal niet uitgezocht bij de top, maar ze bleken er zowaar goed mee te matchen. En aangezien mijn kledingkast sowieso één grote regenboog aan kleuren is, weet ik zeker dat ik ze bij bijna al mijn outfits kan dragen.

paarse outfit

Wat deze outfitfoto’s mij leerden: kleed je zelfverzekerd

Heel eerlijk? Toen ik deze foto’s zag die Bart speciaal voor mij bij een mooie bloesemboom maakte, keek ik eerst licht kritisch naar het resultaat. De laatste tijd is mijn buik continu opgeblazen en heb ik veel buikklachten. Ik schrok toen ik de bolling op de foto’s zag en stond even op het punt om nieuwe foto’s te maken. Wat als mensen denken dat ik zwanger ben? Maar ik besloot de foto’s desondanks te plaatsen. Juist omdat ik weet dat ik niet de enige ben die soms onzeker is over een opgeblazen buik en al het andere ongemak dat bij prikkelbare darmen komt kijken.

Het is heel normaal dat je buik er niet de hele dag door hetzelfde uitziet. Schaam je niet als je buik eens opgeblazen is en dat zichtbaar is door je kleding. Het is al rot genoeg dat je die klachten hebt. Dus draag waar jij je mooi in voelt en laat los dat dat niet “passend” zou zijn. Je bent mooi, ook als je lijf niet altijd doet of oogt zoals je zou willen.

En met die woorden wilde ik dit artikel afsluiten. Want opgeblazen buik of niet, wat voel ik me mooi in deze fijne outfit van watMooi. Duurzaam, lente-proof en vooral o zo mooi. Ik voel me een blij mens dat deze prachtige items nu in onze nieuwe PAX-kast hangen en dat ik ze in dit voorjaarsseizoen nog oneindig vaak uit de kast kan trekken.

Broek: Surkana via watMooi
Paarse top: King Louie via watMooi
Spijkerjasje: Cloud9 via watMooi
Schoenen: Skechers
Oorbellen: Dots&Freckles

In wat voor outfit voel jij je op en top zelfverzekerd?

De items van watMooi heb ik ontvangen in ruil voor dit artikel.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 3 april 2024 op 9:21 am - Beantwoord

  Oh wauw. Ik vind de hele outfit prachtig, maar die broek is toch wel echt fantastisch!
  En eh…dat buikje zie ik niet hoor. Ik zie een prachtige vrouw in een net zo prachtige outfit.

 2. Daenelia 3 april 2024 op 10:57 am - Beantwoord

  Ik ben gek op broeken met wijde pijpen (is wat laat gekomen, want ik kom uit de tijd dat bellbottoms in waren, maar als kind vond ik het vreselijk stom). dit staat je zo leuk! Je lijkt ook ineens langer … Heel leuk!
  Gisteren volgde ik je advies op (‘Trek iets vrolijks en gekleurds aan en je voelt je beter!’) en dat werkte heel goed. Het is in principe een vrij vormloze jurk met een soort van Mondriaan-lijnen en blokken in rood en roze. Met een donkerrode winterpanty (eigenlijk een legging met voetjes). En stoere laarsjes. En een zuurstok roze sjaal (die leuk bij jouw schoenen zou staan). En ik voelde me daar hartstikke fijn in.
  (En ik ga het merk van die broek opzoeken … )

 3. Maaike 5 april 2024 op 10:15 pm - Beantwoord

  Wat een leuke outfit! De broek is wel heel gaaf en ik zie niks van een opgeblazen buik hoor <3

Recente blogs

Zo blijf je na de feestdagen in de feeststemming! (9 tips)

7 januari 2019|Positiviteit|

De feestdagen zijn voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen. BAM! Weg eindeloos (na)tafelen bij het kerstdiner, weg stoofpeertjes, weg 24/7 kerstliedjes en weg oliebollen met krenten! Het normale leven begint weer en dat kan soms even wennen zijn. Maar is de overgang wel zó groot? Ook van de periode na de feestdagen kun je prima iets moois maken. Ook al duurt het nog 350 dagen tot de kerstdagen, met deze 9 tips kun jij ook op de donkere dagen na de feestdagen in de feeststemming blijven. Of kun je daar in ieder geval iets moois van maken!

Mijn beugel en ik | Update na 4 maanden met een slotjesbeugel

26 januari 2020|Persoonlijk|

Er was een tijd waarin ik beugels standaard associeerde met brugklassers. Oh wat was ik blij dat dat ijzerwerk in mijn mond mij bespaard bleef. Ha, karma is een bitch: op mijn 26e ben ik alsnog een beugelbekkie geworden. Inmiddels draag ik alweer zo'n vier maanden een beugel. Hoe bevalt dat nu, als volwassene een slotjesbeugel (alleen onder) hebben? Merk ik verandering? En heb ik een ijzeren discipline of ben ik het ijzerwerk al helemaal zat? Ik vertel het je allemaal in deze update.