Echte Post Is Cool. Daar ben ik het nu echt helemaal mee eens. In een tijd van appjes, e-mails en social media is juist echte post bijzonder leuk. Nog elke keer ren ik enthousiast naar de brievenbus als ik iets anders dan folders en belastingevenloppen op de deurmat zie liggen. Je zult dan ook begrijpen dat ik maar al te graag wilde meedoen met Echte Post Is Cool (aka #EPIC). Gisteren was het dan eindelijk zover: ik mocht het pakketje dat ik had ontvangen voor EPIC uitpakken. Aan de andere kant van Nederland pakte mijn lootje tegelijkertijd het pakketje uit dat ik haar had gestuurd. Spannend! Ben je benieuwd wat ik ontving en verstuurde? Ik laat het je zien.

echte post is cool #5

Wat is Echte Post Is Cool?

Heb je nog nooit van Echte Post Is Cool gehoord? Ik vertel je er graag iets meer over. Echte Post Is Cool is een SWAP, oftewel je verstuurt een pakketje naar iemand anders en van weer iemand anders ontvang je zelf een pakketje. De waarde van het pakket is minimaal € 7,50. Je kunt meedoen met Echte Post Is Cool als je een eigen blog hebt of in ieder geval op Instagram actief bent. Zo kan jouw lootje namelijk goed zien wat jouw interesses zijn. Daarnaast vertel je in het aanmeldformulier iets meer over jezelf om degene die jou trekt op weg te helpen. Een paar weken later pakt iedereen zijn pakketje op dezelfde dag uit.

Echte Post Is Cool werd nu voor de vijfde keer georganiseerd door Northflix en Monsieur Mango. En hoe! Deze twee meiden hebben alles tot in de puntjes verzorgd en hebben het voor elkaar gekregen dat deze SWAP met maar liefst 100 deelnemers helemaal vlekkeloos verloopt. Petje af voor deze hun organisatietalent!

echte post is cool #5

Wat ontving ik voor Echte Post Is Cool?

Hierboven zie je het prachtige en rijkelijk gevulde pakket dat ik ontving van mijn lootje, Anne-Marie van My Happy Kitchen. Mijn pakketje stond dinsdag al te wachten op de eettafel. “Zeg Romy, maak je die post voor jou nog open?” vroeg mijn moeder al uit nieuwsgierigheid. Maar nee, ik heb het pakketje tot afgelopen zaterdag precies 5 minuten na middernacht netjes gesloten gehouden. Het uitpakmoment was een klein feestje. Anne-Marie had alles heel mooi ingepakt en ik zag meteen al een heleboel mooie roze producten tevoorschijn komen. Tja, daarmee zit je bij mij sowieso altijd goed! De onwijs leuke inhoud die ik uit het pakket haalde, zie je op de foto hierboven. Wat een mooi pakket hè?!

Echte Post Is Cool 5

In het pakket zat trouwens, naast de spullen hierboven, ook nog het mooie stickervel dat je hier ziet. Dat paste niet meer op de grote overzichtsfoto. Verder zaten er onder andere HEMA shower foam (oh, deze ruikt héérlijk!), een Primark-geurkaars (precies de serie die ik zo fijn vind!) en een felgekleurd notitieboekje in het pakket. In het kleine doosje op de overzichtsfoto zitten overigens kleine bedeltjes. Altijd handig voor kaarten maken! Daarnaast had Anne-Marie helemaal zelf fudge gemaakt. Serieus, hoe goed en mooi ziet dit eruit:

Echte Post Is Cool 5

Je begrijpt dat ik onwijs blij ben met het mooie pakket dat ik heb ontvangen. Ik vind het zo leuk dat Anne-Marie echt moeite heeft gedaan om producten te vinden waar ik blij van word. En wat ontzettend lief dat je speciaal de keuken in bent gedoken! Dankjewel voor het  superleuke pakket, Anne-Marie!

Echte Post Is Cool 5

Wat verstuurde ik voor Echte Post Is Cool?

Niet alleen heb ik met veel plezier mijn ontvangen pakket uitgepakt, maar ook mocht ik iemand anders blij maken met een pakket vol spullen. Mijn lootje was Amanda van Mind and Beauty en het was ontzettend leuk om voor haar te shoppen. Ze gaat deze winter trouwen, is sowieso gek op de winter, op kerst en op haar egeltje. Ook is ze gek op Engelse drop, schelpen, schrijven en bloemen. Op basis van al die punten heb ik voor Amanda een pakket bij elkaar geshopt. En dat was gelukkig niet zo moeilijk met zoveel leuke interesses! Het leukst vond ik zelf de kerstboomhanger met de egel. Ik werd helemaal blij toen ik die toevallig tegenkwam en vond hem perfect bij Amanda passen.

Echte Post Is Cool 5

In mijn pakketje voor Amanda heb ik natuurlijk ook een zelfgemaakte kaart gestopt. Alleen al omdat Echte Post Is Cool dé reden was om weer eens in mijn knutselkast te duiken. Ik maakte er een winters label van, geheel in de stijl van de rest van het pakket. Amanda laat gisteren al weten op Twitter dat ze erg blij was met het pakket. Ik vond het nog best spannend om voor iemand anders te shoppen, dus het was zó leuk om dat te horen.

Echte Post Is Cool 5

Conclusie

Heb je ooit de kans om mee te doen met een eventuele nieuwe editie van Echte Post Is Cool? Dan kan ik kort zijn: DOEN! Ik heb genoten van het kopen van de spullen, het inpakken ervan, het uitpakken van mijn pakketje, maar ook van alle spannende weken voorafgaand aan het inpakmoment op Twitter. Zou mijn pakketje al verstuurd zijn? Zou mijn lootje een vermoeden hebben dat ik haar heb getrokken? Die aanloop naar het uitpakmoment was al erg leuk op zich.

Dankjewel, Anne-Marie voor het mooie pakket! En dankjulliewel, Northflix en Monsieur Mango voor de geweldige organisatie! ♥

Heb jij weleens meegedaan met een SWAP?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 22 oktober 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat heb jij een leuke dingen gekregen! Aan Anne Marie heb je dan echt een goede! Ik heb ook een paar keer meegedaan. Was leuk! Amanda heeft ook echt leuke dingen gekregen trouwens. Blij makende kadootjes, die echt jouw handtekening erop hebben staan.

  • Romy 22 oktober 2017 op 10:03 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ook mijn verstuurde pakketje helemaal mij vindt 🙂 En ik voelde me ook echt een mazzelaar dat Anne-Marie mij heeft getrokken. Wat een tof pakketje hebt ik ontvangen!

 2. Marieke 22 oktober 2017 op 8:33 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke pakketjes, zowel wat je gegeven en gekregen hebt! Jaaa het is zo leuk om mee te doen 🙂

 3. Darina 22 oktober 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat een mooi pakketje heb je gegeven en gekregen! Die geurkaars lijkt me heerlijk zo ook de fudge!

 4. Marije 22 oktober 2017 op 8:38 am - Beantwoord

  Ik ben groot fan van echte post is cool. Iedere keer weer leuk om aan mee te doen.

  Wat een heerlijk pakket had jij!

 5. Kim 22 oktober 2017 op 8:53 am - Beantwoord

  Wat leuk! Die fudge ziet er heeel goed uit. Zelf heb ik nog nooit meegedaan aan een swap.

 6. Loes 22 oktober 2017 op 9:49 am - Beantwoord

  Zo leuk! Je hebt echt hele leuke dingen gekregen, past helemaal bij je. En ook het pakketje wat jij verstuurd hebt ziet er heel leuk uit! Ik wil de volgende keer zeker mee doen, lijkt me heel leuk.

 7. Anne-Marie 22 oktober 2017 op 9:51 am - Beantwoord

  Ik ben ook echt fan van epic. Zowel het samenstellen als het ontvangen is leuk. Ben blij dat je zo happy bent met de cadeautjes. Ik heb het met plezier voor je samengesteld.

  • Romy 22 oktober 2017 op 10:03 am - Beantwoord

   Ja, zeker doen! Het is echt heel leuk om mee te doen 🙂 Het voelde een beetje alsof Sinterklaas vroeg viel dit jaar toen ik mijn pakketje opende 😉

  • Romy 22 oktober 2017 op 10:04 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie en natuurlijke voor het mooie pakket! 🙂

 8. Saskia 22 oktober 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekregen! Ik heb het ook als een feestje ervaren, zo blij met mijn gekregen spulletjes.

 9. Sandra 22 oktober 2017 op 10:12 am - Beantwoord

  Het pakket wat jij hebt gekregen is zó leuk! Wat ik mega leuk vind is dat ze speciaal voor jou ook iets heeft gebakken. Super lief! Daarnaast heb je ook echt leuke cadeautjes gekregen zeg. 🙂 Vind het pakket dat jij hebt verstuurd ook heel tof! Leuk dat je er een zelfgemaakte kaart bij hebt gedaan. 😀
  Ik wil de volgende keer ook meedoen!!

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:15 am - Beantwoord

   Ja, echt zo lief dat ze speciaal voor mij iets heeft gebakken! En ik kan je zeker aanraden om de volgende keer ook mee te doen! Het is zó leuk 🙂

 10. Mevrouw Marloes 22 oktober 2017 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat leuk zeg! En die fudge ziet er echt heerlijk uit 🙂 Ben heel benieuwd naar hoe die tompouce flavoured popcorn smaakt, want ik hou echt heel erg van tompouce, hahah!

 11. Amanda 22 oktober 2017 op 10:33 am - Beantwoord

  Oh, heerlijk om te zien dat jij ook zo verwend bent! Ik vind het heel bijzonder om te zien dat iemand zoveel moeite voor een ander doet en dan zo’n gaaf pakket kan samenstellen. En WAUW, wat heb je mij een bijzonder mooi pakket cadeau gedaan! Er kwam maar geen einde aan de super leuke cadeautjes. De creativiteit spatte er vanaf, in het bijzonder de handgemaakte kaart die nu bij ons in de kast staat te pronken. DANKJEWEL, lieve Romy! <3

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:17 am - Beantwoord

   Wauw, DANKJEWEL voor je superlieve reactie! Ik vind het zo leuk om te horen dat je zo blij bent met het pakketje en ik heb er heel veel plezier aan beleefd om voor jou te shoppen! <3

 12. Lianne 22 oktober 2017 op 10:37 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk idee! Wat leuk om anderen zo blij te maken met zo’n leuk samengesteld pakket dat bij ze past 🙂 Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar ik denk eerlijk gezegd dat mijn blog te weinig bekijks heeft daarvoor, of maakt het niks uit?

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:18 am - Beantwoord

   Het bereik van je blog maakt helemaal niets uit 🙂 Je kunt ook meedoen als je niet zoveel volgers hebt. Als je maar een blog en/of bijvoorbeeld Instagram hebt, zodat mensen een goed beeld kunnen krijgen van wat jij leuk vindt. Ik kan je zeker aanraden om je de volgende keer ook aan te melden 🙂

 13. Johanne 22 oktober 2017 op 10:39 am - Beantwoord

  Toen ik voor het eerst over EPIC las, dacht ik dat het niets voor mij was. Maar daarna zag ik op insta allerlei berichten over de voorbereidingen en daarna natuurlijk de resultaten en vond ik het oprecht heel jammer dat ik me niet had aangemeld. Wil een volgende keer zeker meedoen! Wat heb je trouwens superleuke spullen gekregen en gegeven. Heb je de popcorn al geproefd? ?

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:23 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook enthousiast bent geworden over EPIC! Het is het zeker waard om mee te doen. Ik vond alleen al alle voorbereidingen en het enthousiasme op social media voorafgaand aan het uitpakmoment erg leuk. Zeker meedoen volgende keer! 🙂 Ik moet de popcorn nog proberen, maar ben heel benieuwd!

 14. Nikita 22 oktober 2017 op 10:40 am - Beantwoord

  Als ik later op mezelf woon wil ik ooit een keer zoiets doen! Nu vinden mijn ouders dat gewoon onzin, terwijl het dat totaal niet is. Het lijkt me zo leuk! Vol spanning afwachten of jouw pakketje wel leuk is voor de ander. Doet me denken aan toen we vorig jaar in de klas lootjes hebben getrokken 🙂

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:24 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je later ook graag zou willen meedoen met een SWAP. Het voelt echt een beetje als kerst met al die leuke cadeautjes 🙂

 15. Evelyne 22 oktober 2017 op 11:43 am - Beantwoord

  Ik heb meegedaan met de allereerste editie, maar sindsdien kon ik niet meer meedoen omdat ik in België woon en dat moeilijker was voor de organisatoren.. Ik begrijp het wel, ookal vind ik het jammer. Het is zo leuk om pakjes te maken en te versturen. Ik zit echt te watertanden bij alle artikels over Echte Post Is Cool, haha.

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:26 am - Beantwoord

   Wat jammer dat meedoen vanuit België niet mogelijk is. Misschien bestaat er ook een SWAP speciaal voor Belgische bloggers 🙂 En anders is het inderdaad al heel leuk om de artikelen en posts op social media over EPIC in de gaten te houden. Dat vond ik ook wel een van de leukste dingen aan EPIC 🙂

 16. Elisabeth 22 oktober 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  wat een leuke dingen heb je gekregen! En zelf verstuurd 🙂 Ik doe sinds kort mee aan swaps en snailmailen. Ben helemaal verslaafd 😐

 17. Irene 22 oktober 2017 op 1:45 pm - Beantwoord

  Ooh wat tof! Zou ik ook heel erg van genieten ^^ Vind zowel het pakketje dat jij bij elkaar hebt gezocht als het pakketje wat je hebt gekregen heel erg leuk. Fijn dat je het kan laten aansluiten bij de interesses van die persoon.

 18. Kirsten 22 oktober 2017 op 1:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen zaten er in beide pakjes! Vooral die fudge, die ziet er super lekker uit. En naar die tompouce popcorn ben ik heel erg benieuwd 🙂 Ik had nog nooit van zo’n swaps gehoord, maar het ziet er echt heel leuk uit. Misschien wel iets om eens aan mee te doen!

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:26 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook regelmatig meedoet met swaps en snailmail! Het is zo tof om daarmee bezig te zijn en om iemand anders te verrassen en tegelijkertijd ook zelf verrast te worden 🙂

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Zeker doen! 🙂 Het is zo leuk om met zo’n swap bezig te zijn en het uitpakken en opsturen was echt een genietmoment om mee bezig te zijn 🙂

 19. Susan 22 oktober 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Suuuuper leuk en die fudge!!! Zo lekker haha. Ik vond het jammer dat ik niet mee kon doen deze keer!

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Jammer dat je niet mee kon doen met EPIC deze keer! Ik hoop ook heel hard op een nieuwe editie over een paar maanden 🙂

 20. Charel 22 oktober 2017 op 4:40 pm - Beantwoord

  Wat leuk, echt aandacht in gestoken! Nog een prettige zondag xx

 21. Jessica J. 22 oktober 2017 op 3:48 pm - Beantwoord

  Dat stickervel is echt ongelooflijk mooi! En ohh, die kerstbal, zo cute! Ik vind trouwens dat je aan de cadeautjes die jij uitgekozen hebt erg duidelijk kan zien dat ze van jou komen! 🙂

 22. Nesrin 22 oktober 2017 op 5:47 pm - Beantwoord

  Heel leuk!! Oeh la la tompouce flavoured popcorn?! Dit moet ik proeven.

 23. Oui nathalie 22 oktober 2017 op 5:55 pm - Beantwoord

  Suuuper leuk!! De volgende keer wil ik ook graag meedoen!!
  Liefs, nathalie

 24. Inge | Monsieur Mango 22 oktober 2017 op 7:37 pm - Beantwoord

  Wat heb je een mooi pakket gekregen van Anne-Marie met fijne items! Ook nog eens helemaal in het roze en dan ook nog zelfgemaakte fudge erbij! Lekker hoor! Jij hebt ook al zo’n tof pakket gegeven. Leuk dat je je knutselspullen weer eens uit de kast hebt gehaald en die kerstbal met dat egeltje is echt te gek! <3

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je zelfs aan mijn verstuurde cadeautjes kunt zien dat ze van mij komen, haha 🙂

  • Romy 23 oktober 2017 op 7:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie en natuurlijk voor het organiseren van EPIC samen met Northflix! Ik heb ervan genoten 🙂

 25. Loes | Gewoon iets met Loes 23 oktober 2017 op 10:45 am - Beantwoord

  Ooh, wat een leuke spulletjes allemaal! Ik vind dit echt zo’n leuk project, zowel het kopen, het inpakken als het krijgen van een pakketje is leuk. En echt he, Echte Post is zoveel Cooler!

  • Romy 23 oktober 2017 op 11:54 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Het is zo leuk om weer eens echte post te ontvangen. Echt een heel tof project om aan mee te doen, in alle opzichten 🙂

 26. Simone 23 oktober 2017 op 4:41 pm - Beantwoord

  Wat heb jij ook leuke spulletjes gehad zeg! Super leuk om te zien!

 27. Dinja 23 oktober 2017 op 9:04 pm - Beantwoord

  Zelf heb ik teveel dingen aan mijn hoofd gehad waardoor ik een keertje niet mee heb gedaan, maar als ik al die leuke pakketjes voorbij zie komen krijg ik toch wel een beetje spijt.
  Je hebt echt hele leuke spulletjes gekregen, en gegeven ook! Leuk dat je voor Amanda een kaart hebt gemaakt 🙂

  • Romy 24 oktober 2017 op 12:00 am - Beantwoord

   Wat jammer dat je dit keer niet kon meedoen met EPIC! Ik hoop ook heel erg dat er weer een nieuwe editie komt. En dan kun jij vast ook weer meedoen 🙂

 28. Natascha 24 oktober 2017 op 8:51 pm - Beantwoord

  Wat een mooi pakje heb jij gekregen zeg! Ik heb ook meegedaan en vond het weer zo onwijs leuk! Het is echt een feestje elke keer 🙂

  • Romy 26 oktober 2017 op 12:06 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Het uitpakken, maar ook het shoppen voor je eigen lootje, is zo leuk om te doen. Ik heb er echt van genoten 🙂

 29. Hilde 25 oktober 2017 op 12:26 pm - Beantwoord

  Ik ben ook dol op echte post. Zo ben ik dit jaar opgestart met snail mail. Zowel het sturen als het krijgen van…schenkt me telkens opnieuw oneindig veel vreugde. Mooie dingen die je hier komt tonen.

  • Romy 26 oktober 2017 op 12:34 am - Beantwoord

   Superleuk dat je zoveel plezier beleeft aan de snail mail! Ik kan me voorstellen dat je daar helemaal blij van wordt 🙂

 30. Northflix 25 oktober 2017 op 3:32 pm - Beantwoord

  Wow! Wat gaaf! Zowel wat je hebt gegeven als wat je hebt ontvangen.
  Toevallig heb ik net een swap met Anne-Marie gedaan. Zo leuk! En wat kan die vrouw bakken!
  Ik had ook fudge gekregen.

  Dankjewel voor je enthousiasme en lieve woorden.
  Hopelijk zien we je bij de 6e editie weer!

  • Romy 26 oktober 2017 op 12:35 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Anne-Marie kan echt geweldig bakken! Zo leuk dat ze mij had getrokken!
   En met de 6e editie ben ik er zeker weer bij. Ik kan nu al bijna niet wachten 🙂

 31. zwartraafje 26 oktober 2017 op 6:01 pm - Beantwoord

  Ik deed ondertussen een drietal keren mee aan zo’n swap. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan een Secret Santa én aan de Kerstlootjes van Emmy tijdens de BAK. Deze zomer deed ik ook mee aan haar Summer Book Swap en ik ben nu alvast volop pakjes aan het verzamelen voor mijn Secret Santa van dit jaar én ook al wat voor mijn kerstlootje van Emmy. Als er in België ook zo’n Echte post is cool-achtige actie loopt wil ik daar graag een keer aan meedoen. Ik vind het echt heel erg leuk om op zoek te gaan naar cadeautjes waar ik mijn lootje (hopelijk) gelukkig mee kan maken. Dat is echt even leuk als nieuwsgierig afwachten wat er in je eigen pakketje zal zitten. Jammer dat de verzendkosten naar het buitenland het meteen wat kostelijker maken. Misschien moet ik toch maar eens op zoek gaan naar een Belgische -editie van deze actie.

  • Romy 27 oktober 2017 op 6:42 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je al meerdere keren hebt meegedaan met swaps en zo te horen altijd met heel veel plezier. Ik vond deze swap ook echt een feestje. Hopelijk is er in België ook een leuke soortgelijke swap waar je eens aan kunt meedoen 🙂