We hebben dan misschien nog geen huissleutel én moeten nog even wachten totdat de aannemer klaarstaat om onze toekomstige benedenverdieping onder handen te nemen. In de tussentijd is één ding al wel af: het ontwerp voor onze gloednieuwe keuken. Zelfs al staat de keuken er nog niet, het is bij deze alvast benoemd tot mijn lievelingsplek van het nieuwe huis. We krijgen roze tegeltjes, heel veel opbergplek, een prachtig licht aanrechtblad en ook nog een leuk nisje om een paar plantjes of voorraadpotten op uit te stallen. Een glimp van de échte keuken kan ik je nog niet laten zien. Wel neem ik je graag mee in de eerste ontwerpen, onze tegeltjeszoektocht en andere keukenkeuzes.
Het begin: ontwerphulp voor de keuken
Toen we bij de bezichtigingen stuitten op een keuken uit de jaren ’90 zonder afzuiging en met vervallen kastjes, wisten we dat de aankoop van dit huis ook een nieuwe keuken zou betekenen. Waar we dat eerst nog balen vonden (want: duur en een extra klus voor een aannemer!), zag ik het later juist als een cadeautje. Ik heb er altijd al van gedroomd om ooit een keuken tot op de centimeter nauwkeurig zelf (met Bart dus!) uit te denken. Ik dacht alleen dat dat een project voor over jaren zou zijn. Dat deze keuken onmogelijk kon blijven zitten, dwong ons om die gedroomde keuken al eerder te realiseren. Geen verkeerde bijkomstigheid!
Vanaf het begin wist ik zeker dat we bij het ontwerpen van een keuken absoluut hulp konden gebruiken. Ik ben gek op interieurstyling en ben veel te eigenwijs en kieskeurig om de inrichting van ons huis aan een ander over te laten. Maar voor een keuken zag ik daar wel enorm de meerwaarde van in. De keuze is enorm, net als de prijsverschillen tussen alle opties. Ook wisten we wel heel goed wat we NIET wilden, maar dé keuken die het wel 100% was leek niet te bestaan.
Nu heb ik toevallig vorig jaar de webteksten geschreven voor een geweldige interieurontwerper met een kleurrijke stijl: Marije van Studio Yellow Block. Haar naam popte direct in mijn hoofd op, en we besloten haar in te schakelen voor een creatief keukenontwerp en de technische uitwerking daarvan.
Waarom hulp bij het keukenontwerp?
Toen ik vertelde dat we een interieurontwerper voor de keuken hebben ingeschakeld, kregen we best wel wat vragende blikken uit de omgeving.
- “Kun je dat niet gewoon zelf inrichten?”
- “Jeetje, daar hangt wel een prijskaartje aan!” (Dat valt enorm mee als je één ruimte laat ontwerpen en je kunt er juist ook geld door besparen!)
- “Je kunt toch ook gewoon naar een keukenwinkel gaan?”
- “Doe maar luxe!” (Nou, je kunt een keuken zo duur of budgetproof maken als je zelf wilt. Zo is het vaak ook mogelijk om een basis van IKEA te nemen en die dan met andere grepen, etc. op maat te maken.)
Gelukkig kon ik die reacties prima van me afzetten. Wij staan er vierkant achter en hebben er onwijs veel aan gehad om er een ontwerper bij te betrekken. Marije heeft een keuken ontworpen die we zelf nooit hadden kunnen bedenken. En doordat een interieurontwerper items van allerlei merken kan laten terugkomen, is het echt een keuken geworden die je alleen in ons huis tegenkomt.
Ook is keukenkeuzes maken gewoon knaplastig! Marije had me vorig jaar uitgelegd dat mensen vaak genoeg op het moment suprême keukenkeuzes maken waar ze later spijt van hebben. Je beslist tenslotte niet dagelijks over afzuigkappen, aanrechtbladen en keukenkastjes. Dat leidt vaak tot te grote keukeneilanden, onhandig geplaatste stopcontacten of te weinig kastjes en daar dan drie jaar later al spijt van hebben. Wat hulp leek me dus niet verkeerd!
Verder hebben we juist geld bespaard door er iemand bij te betrekken. Het is fijn dat de stylist volledig aan jouw kant staat. Een keukenleverancier heeft er baat bij dat je voor de duurste kastjes kiest of tóch die joekel van een koelkast neemt (ook al is die stiekem te groot voor je keuken). Een stylist kan juist meedenken hoe je een plan passend maakt binnen jouw budget en legt alle opties naast elkaar.
En toen: twee totaal verschillende moodboards
Het ontwerp voor onze nieuwe keuken begon met het maken van twee moodboards. Bart en ik mochten allebei aan het Pinteresten slaan om onze droomkeuken te ontwerpen. We voelden ons net een stel uit Kopen zonder Kijken of een van de andere RTL4-woonprogramma’s. Geheel in lijn met de tv-clichés waren ook onze moodboards een wereld van verschil. Helaas kan ik de moodboards niet op mijn blog delen, omdat er copyright op de Pinterest-afbeeldingen rust. Maar geloof me: er was niet veel hetzelfde.
Het kwam vooral op het volgende neer: ik ben niet vies van een beetje (of een beetje boel) oudroze. Mijn droomkeuken zou sowieso niet wit of zwart zijn. Wel licht, in combinatie met wat vrolijkheid op de muur, in de tegels en in accessoires. Bart houdt vooral van strakke keukens, een industrieel tintje, hout en planten in de keuken.
Ondanks dat de moodboards in eerste instantie compleet het tegenovergestelde leken, kwam alles op z’n pootjes terecht. Marije zag gelukkig ook overeenkomsten. Zo gaf Bart (een man naar mijn hart!) aan dat hij oudroze ook best een prima tint vindt. Hij was juist degene die over bepaalde tegeltjes zei “Nou, dat mag wel iets rozer. Als we voor roze gaan, doe het dan goed! Ook zag zowel Bart als ik een barretje wel zitten, houden we van lichte kleuren, vinden we een grijs aanrechtblad het tofst, en willen we het allebei niet te druk maken maar ook zeker niet te saai.
Zo kwam Marije al snel tot een keukenontwerp waarin we ons allebei wel met plezier in de pannen zien roeren. Dit is een schets ervan:
Het ontwerp: roze tegels en alle ruimte voor onze voorraadpotten
Wauw, roze tegels! Dat was één van mijn enige stellige wensen voor de keuken. Verder is de basis echt iets van ons tweeën: lichtgrijs en neutraal, maar wel met een speels tintje. En zeker geen doorsnee keuken, zoals we die nu in ons appartement hebben (witte hoogglans kastjes met een zwart keramisch blad). De roze tegeltjes zijn de blikvanger en verder is de keukenbasis niet te opvallend. Als we dan ooit op een kleur uitgekeken raken, lopen we niet het risico dat we de keuken opeens niet mooi meer vinden.
Kleine toelichting: het grijs op de muren is schaduwwerking. De muren krijgen in werkelijkheid een beige, crème of lichtroze tintje. Daarnaast worden de lichte houten kastjes (die niet van echt hout zijn overigens!) waarschijnlijk een paar tinten donkerder. Maar los daarvan laat de tekening hierboven goed zien hoe het wordt.
Ook ideaal is dat we het niet ontbreekt aan opbergruimte. Dat misten we altijd in onze huidige keuken, omdat ik als kook- en bakliefhebber standaard een flinke voorraad meel, voorraadpotten met nootjes, allerlei pastasoorten en zeker 30 typen kruiden heb staan. Gelukkig is daar straks álle ruimte voor! Daarnaast krijgen we (na lang dubben, want: duur!) een fornuis met inbouwafzuiger. Er komt een klein barretje waar visite kan aanschuiven tijdens het koken. En in de linkerhoek zie je een plankje om planten, potjes en voorraaddingen op uit te stallen.
Het voelt al helemaal als onze keuken, ook al is het nu nog slechts een tekening.
Dé lange lijst met verfopties
Verder gaat er geverfd worden! Marije adviseerde ons om alle muren in de keuken een kleurtje te verven en zelfs de deur mee te schilderen. In eerste instantie schrokken we daarvan. Wij dachten dat we al vrij experimenteel met kleur waren door in elke kamer één muur van een kleur te voorzien. Marije legde uit dat het juist een mooi en rustig geheel vormt door ook de andere hoekjes mee te nemen met het verven. Daar konden we ons wel in vinden, dus let’s go for it! Met verf ben ik gelukkig nooit vies van een experiment: pakt het niet goed uit, dan heb je de muur zo overgeverfd. Dus alle muren in de keuken krijgen een tintje. Het wordt waarschijnlijk beige, oudroze of een lichte crèmekleur.
Een paar van onze kanshebber-kleuren voor de woonkamer- en keukenmuren, zijn deze:
- Flexa Rich Butterscotch (die kleur hebben we nu ook op onze woonkamermuur)
- Histor Coffee Kiss
- Farrow & Ball Pink Cup
- Farrow & Ball Oxford Stone
- Farrow & Ball Dimity
- GAMMA Morgenstond
- Flexa Schemerroze
- Flexa Gentle Stone
Je ziet het: een flinke lijst met opties! Dé knoop doorhakken moeten we nog doen. Wel weten we alvast dat we voor een goed merk verf willen gaan. Ik heb altijd geleerd dat verf één van die dingen is waar je nooit op moet bezuinigen (tenzij een goed verfmerk in de aanbieding is). Het is doodzonde als je verf voor geen meter dekt en je daardoor diezelfde dag nog bij de bouwmarkt staat om een nieuwe pot voor verflaag 3 te halen.
Voor verf van goede merken als Sigma en Flexa vind ik Verf.nl een fijne winkel. Daar hebben ze voor zowel binnen- als buitenklussen (ook voor bijvoorbeeld het verven van je trap) een enorm aanbod aan verfsoorten. Je kunt er onder andere Sigma-verf (een heel fijn merk!) voor allerlei doelen scoren. Voor witte muurverf is dat ook altijd mijn favoriete merk.
De tegeltjesjacht
Eén van de weinige dingen waar we eerst lange tijd niet uit kwamen, zijn de roze tegels op de muur. Dat ze roze moesten worden, wisten we wel. Maar zie dan maar eens de perfecte kleur en het ideale type tegels te vinden! Ik ben dan weer wel zo’n kritische koper dat de tegeltjes 100% perfect roze moeten zijn.
Veel roze tegeltjes vond ik te pastellerig, andere vond ik eerder wit dan roze, weer andere vond ik meer op paars lijken. Gelukkig lagen qua tegels compleet op één lijn en vonden we steeds hetzelfde niet mooi. Nadat een paar eerdere samples het net niet waren, zijn we uiteindelijk gevallen voor de roze tegels hierboven van Tegel Mega Shop (ze heten “Oud Hollands Witjes”). Heel fijn dat daarmee de tegelkeuze-DEF gemaakt is! En kijk hoe leuk onze nieuwe HK Living-espressokopjes ermee matchen (we drinken allebei geen espresso’s, maar dat is bijzaak!).
En het hufterproof aanrecht
Voor het aanrecht hebben we voor het materiaal Dekton gekozen. Ik kende dat nog niet, maar Marije wees ons erop. Het is één van de meest hufterproof aanrechtmaterialen die er bestaat. Leek me ideaal voor mij als persoon met een hoog klunsgehalte! Ik zag al helemaal voor me hoe ik op een gloednieuw aanrechtblad na een week een pan zou laten vallen en daarmee een mega-deuk veroorzaak. Leek me doodzonde als je net een flink bedrag voor een keuken hebt neergeteld! Dan maar iets kluns-bestendigs!
Het aanrechtblad wordt heel lichtgrijs. Ons huidige aanrecht is pikzwart en we wisten allebei dat we dat niet meer wilden (ik zie altijd stof erop liggen en vind het iets te donker). Wit wilden we ook niet (“Daar zie je elk vuiltje op”) en hout vonden we niet iets voor ons. Toen kwam er een grijs tintje voorbij en realiseerden we ons dat we dát wel heel tof vinden. Neutraal, maar niet dertien in een dozijn.
Items op de foto: Waterkoker HAY Sowden – De Bijenkorf | Roze keukentegels ‘Oud Hollandse witjes Roze 13×13’ – Tegel Mega Shop | Aanrechtblad Dekton ‘Argentium’ – Cosentino | Roze braadpan BK Bourgogne Ø 24 cm – fonQ | Stippenplant ‘Begonia Malcuta’ – Fleur.nl | ‘Sweet Sunset’-muurverf – Flexa | Opbergpotten “Essentials” van porselein en acaciahout – Westwing | Katoenen theedoek met bloemetjes – Dille & Kamille | Houten barkruk bosse & bo bonn naturel – vtwonen | Voorraadpot met bamboe deksel – Dille & Kamille | Muurverf ‘Schemerroze’ – Flexa | Every Day Vegan – Lenna Omrani: bol.com.
En dan: de details die geen prio hebben, maar wel leuk zijn
En dan de accessoires! Ik ben zo iemand die bij een verhuizing of verbouwing het liefst maar aan een paar dingen denkt: meubels uitzoeken, muurverf kiezen en alles afstylen. Helaas moet er altijd eerst het nodige ruige werk verzet worden (slopen, de leidingen voor de keuken leggen, stroomdraden trekken, kastjes in elkaar timmeren, vloeren leggen…) voordat het zover is. Máár als toekomstig keuken-met-roze-tegeltjes-eigenaar mag je dromen, toch?! Daarom hebben we alvast – geen prio, wel leuk! – allerlei accessoires in ons hoofd (en sommige staan al in onze huidige keuken) voor als de ruimte over een paar maanden inricht-klaar is.
Hierboven zie je een paar items waarmee we de keuken willen stylen. In de collage staan bijvoorbeeld de roze tegeltjes en het aanrechtblad en ook twee mogelijke muurkleuren en een barkruk die we in gedachten hebben. De roze BK-pan kreeg ik voor mijn verjaardag en past perfect in onze nieuwe kookplek. Ook de theedoek heb ik al gekocht. Je kunt ‘m maar vast hebben! Verder mogen voorraadpotten niet ontbreken. Ik vind het wel wat hebben als je bij mensen thuis door de voorraadpotten een wilde gok kunt doen wat zij zoal op tafel zetten. Ook van onze favoriete ingrediënten laat ik de visite graag een glimp opvangen in dit soort potten.
Wordt vervolgd (over een hele tijd)
Mijn geduld voor de keuken wordt nog even op de proef gesteld (waarschijnlijk tot half december). Maar gelukkig is het in ons huidige appartement met de witte keuken ook goed vertoeven. Hij is ruim en licht en ook hier staan veel voorraadpotten binnen handbereik. Dus we genieten nog even door. Om straks hopelijk nóg meer te genieten als de keuken van onze dromen echt klaar is voor de eerste kook- en baksessies.
Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?
BLIJF OP DE HOOGTE
Ik ben benieuwd wat jij vindt…
Recente blogs
Unsuccessful adulting #2 | Niet zo volwassen?
Volwassen worden is een proces dat je hele leven doorgaat. Waarschijnlijk heb je het zelfs als tachtigjarige nog niet tot het laatste level van het volwassenheidsspel geschopt. Gelukkig maar! Toen ik laatst een artikel aan het schrijven was over mijn bescheiden huisvrouwsuccesjes (komt binnenkort online!), realiseerde ik me dat ik ook aardig wat niet zo volwassen uitspattingen heb. Of gewoon onhandige dingen waar ik nog van moet leren in mijn prille bestaan als ik-heb-een-huis-en-ik-doe-alsof-ik-volwassen-ben-persoon. Daarom hieronder 15 situaties van unsuccessful adulting waaraan ik me "schuldig" maak.
5x Wat ik jou wil zeggen als je te hard wilt?
Wat als je net stap 1 hebt gezet, maar eigenlijk het liefst al bij stap 3 zou willen zijn? Je rijdt al met 130 kilometer per uur over de snelweg, hectometerpaal na hectometerpaal voorbij. Maar ondertussen blijf je fantaseren over de Ferrari waarin je nóg sneller richting jouw doelen zoeft. Ha, zo iemand ben ik. Treuzelen is niet zo mijn ding en “Morgen weer een dag” is een uitspraak die haast niet in mijn woordenboek voorkomt. Maar soms wil ik daardoor eigenlijk té hard. Herkenbaar? Dit zijn 5 dingen die ik mezelf influister als ik weer eens te snel wil gaan.
Mijn droomkeuken zat in ons oude huis. Zelf ontworpen. Ja. Gewoon pen, papier en een meetlat. Zelf gebouwd … door mijn schoonvader. Het was de meest praktische keuken die ik ooit gehad heb. Dus dat doen we binnenkort weer. Ik laat het nooit meer door een ontwerper doen, want dat voegt niks toe voor mij. Ja, je kunt het prima zelf doen.
Als je er maar blij mee bent! En lekker op inductie koken!
Wat gaaf (en knap) dat jullie de keuken toen volledig zelf hebben ontworpen! Ik ben zelf meestal wel van het interieur zelf uitdenken, maar wat de keuken betreft hadden we nogal een black-out 😉 We wisten allebei wel heel goed wat we niet wilden, maar zagen nergens de droomkeuken die het dan wel was, haha. Heel blij dat we die droomkeuken nu alsnog gevonden hebben. En op inductie koken zal ook heerlijk zijn 🙂 Alleen al omdat het zo makkelijk schoonmaakt achteraf!
Hij wordt echt prachtig volgens mij. Ik vind de tekening althans geweldig. En supermooie roze tegels hebben jullie gekozen. Veel opbergruimte is -zeker als je veel bakt- echt een must. Kun je volgens mij nooit té veel van hebben. En mochten er kastjes leeg blijven, heb je weer een goed excuus om nieuwe dingen te kopen: kastjes waren nog leeg;).
Haha, dat laatste punt houden we erin inderdaad! Ik “vrees” overigens dat we de kastjes wel vrij snel vol krijgen. Ik ben wat spullen in huis betreft meestal wel goed in minimaliseren, maar bij voorraadspullen, kruidenpotjes en meelsoorten wil ik nog weleens iets te enthousiast dingen kopen om maar veel keuze te hebben 😉
Super leuke blog en een hele leuke samenwerking zijn wij hierin aangegaan! Dank je wel voor jullie vertrouwen en op naar de droom keuken! 😀
Dank je wel voor alles! Zo tof dat je deze prachtig keuken voor ons hebt ontworpen! We kunnen niet wachten totdat we er over een paar maanden echt in kunnen koken 😊
Heel mooi, Romy! Slimme keuze ook, een lichtgrijs aanrechtblad. En staat ook nog eens ruimtelijke dan bijv zwart.
En roze en die plekken om dingen uit te stallen; love it! Zo gezellig!
Ik zat nog te denken: misschien komen de roze tegeltjes het best uit als de muurverf niet roze is. Dat ligt er natuurlijk ook aan hoe donker je de evt roze verf zou kiezen.
Maar een heerlijk vooruitzicht alvast!
Dank je voor je toffe reactie op het keukenontwerp! 🙂 Wij zijn ook helemaal blij met de keuze voor het grijze aanrechtblad. Ik ben zo benieuwd hoe het straks zal staan.
Voor de verf op de muur willen we inderdaad nog gaan kijken hoe het er straks alles bij elkaar uitziet als de tegeltjes op de muur zitten. Het wordt misschien lichtroze, misschien juist beige of crème om de tegeltjes er extra uit te laten springen.
Ik heb ook een zwak voor roze moet ik zeggen. Lijkt me heel leuk om jullie keuken straks in het echt te zien op een foto als hij klaar is. Ik woon in een huurwoning, dus mijn droomkeuken zal ik waarschijnlijk nooit krijgen, zoveel geld uitgeven in een huurhuis is zonde. Maar ik heb wel heel veel keukenstijlen die ik mooi vind. Misschien ga ik hem wel ooit in het klein maken voor mijn Barbie huis 🙂 alhoewel ik ook dan wel een beetje beperkt ben in de kleinere accessoires als handgreepjes en kranen, daar is minder keuze in in het mini land 🙂 Ik heb wel een hele mooie waterkoker in het echt van de Lidl in het roze met een soort van Frida Kahlo gezicht erop. Die staat wel heel mooi te shinen op het aanrecht 🙂 en mijn 2 roze vuilnisbakken in de keuken, die vind ik ook na ruim 4 jaar nog steeds super 🙂
Zo’n mini-droomkeuken in een Barbiehuis lijkt me geweldig 😀 Ik zeg: doen! Misschien niet met je ideale droomkraan in dat formaat, maar toch!
Jouw waterkoker klinkt ook fantastisch trouwens! Lidl heeft sowieso regelmatig heel toffe keukenitems. Onze roze mixer komt ook daarvandaan (werkt perfect en was heel betaalbaar). Roze is sowieso gewoon áltijd goed! 😀
Ooo, tof, zeg! Ook die nisjes naast het barretje. Ik ben heel erg benieuwd hoe het er straks allemaal in het echt uit gaat zien.
Romy, heel mooi, die kleurtjes in de keuken en goed, dat je Marije aan je hand hebt genomen, bij ons vorige koophuis moesten we ook een nieuwe keuken uitzoeken, nou, is dat even moeilijk, we zijn bij tig keukenzaken langs geweest, overal een mooie folder meegekregen , de stapel folders was op het laatst wel een meter hoog en het werd alsmaar moeilijker, maar ik vind jullie keuze erg mooi, dat roze, lekker licht allemaal en wat een heerlijk vooruitzicht, straks jullie nieuwe huis met deze prachtige keuken erin.
Ook jouw website vind ik erg leuk, kijk er regelmatig op en vind, at je een hele ,leuke smaak hebt.
Geniet van alle voorbereidingen.
Groetjes, Ria.
Dank je wel voor je lieve compliment over mijn blog en wat mooi om te horen dat je onze keuken gaaf vindt! Wij kijken er ook alvast enorm naar uit dat we straks echt in deze keuken kunnen koken.
Ik kan me helemaal voorstellen dat het vinden van jullie nieuwe keuken ook geen makkie is. Er zijn zoveel keukenzaken en ook zoveel opties (met daarbij ook weer grote prijsverschillen). Dat maakt het best lastig om iets te kiezen waar je nu en later blij mee bent. Wij waren ook heel blij dat Marije ons daarbij kon helpen, want we hadden ook geen idee waar te beginnen 🙂
Wat een tof ontwerp! Ik vind het gaaf dat jullie juist kiezen voor iets niet doorgaans. Wij hebben destijds een neutrale, strakke keuken gekozen voor ons nieuwbouwhuis. Niet alleen omdat we dit mooi vinden, maar ook omdat we verder nog geen idee hadden wat we wilden met ons huis en snel moesten beslissen. Dus voor de veilige keus gegaan, maar nog geen spijt van gehad!
Superslim om dan voor een neutrale keuken te gaan! Bij een nieuwbouwhuis is het volgens mij ook best lastig om alles bij elkaar voor je te zien en moet je sommige keuzes zo snel maken. Dan is het fijn als je keuken sowieso matcht met de rest 🙂
En sowieso kun je tegenwoordig vrij eenvoudig je keuken laten wrappen als je ooit toch een ander kleurtje of een andere sfeer wilt. Dan ziet je hele keuken er totaal anders uit terwijl je dezelfde basis en kastjes houdt 😀
Oh zo heerlijk Romy om hier mee bezig te zijn. Laat anderen maar lekker kletsen hoor. Het is jullie huis en jullie gaan er wonen en oh ja, jullie betalen het ook allemaal zelf;-) Zelfs mijn aankoopmakelaar trok haar wenkbrauwen op toen ik zei dat ik dit hele appartement wilde laten verbouwen, omdat alles in principe keurig was, het was alleen totaal niet mijn smaak. Ik heb er nooit een dag spijt van gehad dat ik alles heb laten verbouwen.
Helemaal met je eens! En wat mooi dat je zo blij bent met je huis nu alles eraan verbouwd is! Ik geef je groot gelijk. Je eigen thuisplek is zoiets belangrijks. Dat moet wel echt als thuis voelen, en dat doet het niet als je bijvoorbeeld een vloer of badkamer hebt die niet jouw ding is.
Het valt me best wel op dat mensen er regelmatig iets van vinden als je dingen laat verbouwen aan je huis. Ik sta er net zo in als jij. We betalen het zelf, dus niemand heeft er last van als wij het huis naar onze zin maken 😉 Ik probeer het weleens te vergelijken met geld uitgeven aan auto’s. Ik rijd in een heel goedkoop autootje en heb daar bijna geen kosten aan. Een ander heeft misschien een zes keer zo dure auto met veel hogere maandlasten. Daar vinden mensen dan weer niets van 😉 Het is maar net waar je je geld graag aan uitgeeft, toch? 🙂
Nu is onze keuken wel écht aan vervanging toe, dus daar heb ik gelukkig nog niets over gehoord, haha. Maar sommige mensen verklaren ons dan weer voor gek dat we laten uitbouwen (terwijl wij vooral denken “Liever nu dan over twee jaar als we er eenmaal wonen en zelf in de uitbouw-troep moeten zitten” ;)).