Een eigen huis, een plek onder de zon. Mijn appartement heeft me natuurlijk vooral een fijne stek helemaal voor mij alleen (en voor Pippa natuurlijk) opgeleverd. Maar op mezelf wonen heeft me ook al de nodige waardevolle lessen gebracht. Ik voel me in één klap een stuk volwassener, zelfstandiger en zelfbewuster. Dit zijn 10 dingen die ik na 1,5 maand op mezelf wonen heb geleerd. Dat varieert van serieuze lessen voor het leven tot aan ontdekkingen van de eeuw (diepvriesgroenten en kruimeldieven enzo).

1. Je blijft jezelf verrassen

Nu ik op mezelf woon, ontdek ik kanten waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Vooral in het huishouden. Toen mijn leefruimte uit een slaapkamer bij mijn ouders thuis bestond, betekende schoonmaken voor mij af en toe wat stof wegvegen. In mijn eigen huis heb ik mezelf daarentegen ontpopt tot een ware huisvrouw. Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik op zaterdag al om half acht naast mijn bed stond om wasjes te draaien. En nu Pippa (een lieve pluizenbol die natuurlijk ook de nodige haren loslaat) er is, ben ik elke dag met mijn gloednieuwe kruimeldief in de weer. Nooit gedacht dat ik dat ding nog eens tot mijn onmisbare gadgets zou rekenen.

2. Koken gaat met vallen en opstaan

Schoonmaken gaat best aardig, maar mijn keukenprinsessenskills leer ik mezelf echt met vallen en opstaan aan. Een spinaziemoeras op mijn bord creëren dankzij “iets” te veel water? Check! Kikkererwten veel langer bakken dan moet en daar achteraf zelfs misselijk van worden? Eh ja! En halfrauwe aardappels eten omdat ze iets langer hadden moeten garen? Ja, ook daar heb ik me al eens schuldig aan gemaakt. Maar het goede nieuws is dat je al doende leert. Mede met dank aan mijn broertje die duidelijk wél de keukenprinsgenen heeft meegekregen en me gelukkig graag de nodige tips geeft.

3. Tijd voor jezelf is fijn, maar contact ook

Nu ik in mijn eentje een huisje heb, heb ik gemerkt dat ik het best prima red alleen. Sterker nog, vaak vind ik het fijn om lekker mijn eigen ding te kunnen doen. Wil ik een keer om half negen avondeten omdat ik nog druk bezig ben? Natuurlijk, niemand die klaagt. Toch merk ik ook dat ik geen persoon ben die blij wordt van een heel weekend alleen zijn. Dan krijg ik ernstig de behoefte om mensen op te bellen of wat af te spreken. Gelukkig kan ik mijn verhaal vaak kwijt bij een lieve vriendin, mijn ouders of mijn broers.

4. Een luisterend oor is er ook als je alleen woont

Een van de lastige dingen van op mezelf wonen vind ik dat je alleen thuis komt als je een vervelende dag achter de rug hebt. Een tijdje geleden had ik wat mindere dagen en dan kan het soms wat eenzaam voelen. Gelukkig realiseer ik me dat je eigenlijk nooit alleen bent. Je moet alleen actief zelf een luisterend oor inschakelen of om advies vragen. Sinds ik dat besef, probeer ik wat vaker mensen te bellen, even bij mijn ouders of broers langs te rijden of gezellig met vriendinnen af te spreken. Veel mensen zijn maar een appje of telefoontje van je verwijderd.

5. Een kat nemen was een goede zet!

Voordat ik in mijn huis introk, heb ik best wel een tijdje zitten twijfelen of het wel handig was om een kat in huis te halen. Een kat betekent ook veel verantwoordelijkheid, veel aandacht, mogelijke zorgen… Ik heb alle voors en tegens heel lang afgewogen en wat ben ik nu blij dat ik toch voor een kat ben gegaan via de site Verhuisdieren. Pippa maakt mijn huisje nog veel gezelliger. Er gaat niets boven een lief beestje dat altijd bij thuiskomst op me wacht, mijn bank delen met een klein pluizig poppetje en de vele lachbuien die ze me bezorgt.

op mezelf wonen

6. Diepvriesgroenten zijn geniaal

In het begin heb ik nog wat zitten prutsen met verse broccoli en bloemkool. Maar toen ik erachter kwam dat ik dan drie keer in één week tijd broccoli kon eten, vond ik diepvriesgroenten toch wel een uitkomst. Inmiddels gebruik ik voor mijn vegetarische AVG’tjes bijna altijd diepvriesgroenten. Daarmee voorkom ik dat ik eten moet weggooien en dankzij de roerbakgroenten heb ik heel veel soorten groenten zonder dat ik een hele berg verschillende dingen moet inslaan. Ideaal als je alleen woont!

7. Er komen ook serieuze dingen bij kijken

Natuurlijk wist ik al dat huiseigenaar zijn niet kosteloos is en dat je er direct wat verzekeringen en verplichtingen bij cadeau krijgt (of beter gezegd: daarvoor moet betalen). Voor mij was het een heuse verrassing dat er zoiets als een Vereniging van Eigenaren bestaat waar je iets mee moet. De eerste nacht dat ik in mijn woning sliep, woonde ik onze jaarlijkse vergadering bij. Daar komt nog best wel wat bij kijken: beslissingen over kozijnen, zonnepanelen en andere dingen waar grote bedragen bij horen. Gelukkig kun je VVE-beheer tegenwoordig uitbesteden, iets wat ook mijn VVE heeft gedaan. Je kunt bijvoorbeeld VVE-beheer in Amsterdam overlaten aan een vastgoedbedrijf als Minerva Vastgoed. Dat scheelt heel wat tijd en dan weet je zeker dat het goed gebeurt.

8. Vrijheid is geweldig

Hoe fijn ik het ook had bij mijn ouders, ik besef nu hoe snel je gewend raakt aan de vrijheid die je hebt als je op jezelf woont. Een keer veel te laat koken? Kan gewoon! Married at First Sight kijken terwijl het Nederlands Elftal speelt. Ja hoor, niemand houdt me tegen. En de overheerlijke 100%-pindakaas kopen in plaats van het huismerk? Yes, doe ik gewoon (#yolo). Alleen wonen heeft zijn voor- en nadelen, maar die vrijheid is geweldig fijn.

9. Maak van je huis een thuis

Van je huis een thuis maken is belangrijker dan je misschien denkt. Door mijn eigen spullen uit te zoeken en de tijd te nemen om al mijn meubels en persoonlijke spullen een plekje te geven, heb ik van mijn appartement echt een thuis kunnen maken. Juist daardoor is het een plek waar ik graag ben en waar ik me direct thuis voel zodra ik de deur opendoe. Ik geloof er echt in dat, zelfs als je niet in jouw droomhuis woont, je van een woning jouw plekje kunt maken door je eigen uitgezochte spulletjes neer te zetten.

» Op zoek naar droomhuisinspiratie? Bekijk mijn Pinterest-bord.

10. Je kunt meer dan je denkt

Het moge duidelijk zijn: ik heb heel wat bijgeleerd door op mezelf te wonen. Maar de belangrijkste les is misschien wel dat je meer kunt dan je denkt. Altijd. Ik vond het een hele overgang van een druk gezin naar een plek alleen. Ook met verhuizen zelf ging het niet altijd van een leien dakje. Maar hoe pittig het soms ook was, ik besef achteraf dat ik veel meer kan dan ik eerder dacht. Je moet soms gewoon dingen doen om te merken dat ze je best prima afgaan.

Herken jij een van deze lessen (of de voorliefde voor diepvriesgroenten)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 juni 2019 op 6:42 am - Beantwoord

  Herkenbaar! Hoe fijn het ook thuis was, eigen beslissingen nemen en de vrijheid is gewoon heel fijn naast een eigen plek hebben. Fijn dar het jou ook zo goed bevalt.

 2. Ilona Wielinga 21 juni 2019 op 7:33 am - Beantwoord

  Erg leuk om te lezen! Ik woon zelf nog bij mijn ouders, maar vind het leuk om te lezen wat ik kan verwachten als ik op mezelf ga wonen. Ik denk dat vooral koken een dingetje word bij mij, gezien ik gewoon geen 2 dingen tegelijk kan en ik dus regelmatig iets laat aanbranden. Gelukkig zijn er ook een hoop eenpansgerechten.

  • Romy 22 juni 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Met koken ben ik ook echt geen held, maar dat is echt iets wat je kunt leren door het vaak te doen (en soms onhandige fouten te maken, zoals in mijn geval). Aanbranden is mij ook al vaker overkomen, maar dat helpt dan wel weer om het de volgende keer handiger aan te pakken, haha.

 3. Anna 21 juni 2019 op 7:48 am - Beantwoord

  Super leuk artikel weer Romy! Ik kijk vooral uit naar het eet gedeelte. Hoe lekker mijn moeder ook kookt, het lijkt me heerlijk om daar zelf de baas over te zijn! Liefs!

  • Romy 22 juni 2019 op 9:56 am - Beantwoord

   Ja het is wel echt leuk om zelf te kunnen koken. Ik ben geen ster in de keuken, maar vind het wel leuk om me daarin te ontwikkelen en steeds meer nieuwe dingen te proberen.

 4. Naomi 21 juni 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Zeker herkenbaar. Leuk ook om jouw ervaringen te lezen. Wat ik vooral herken: Je ontpopt je tot een ware huisvrouw (echt, wasjes die buiten wapperen, ik kan er uren naar zitten kijken) en ook dat je zelf actief op zoek moet naar een luisterend oor. Dat laatste vind ik soms best wel eens lastig, maar al doende leert men.

  • Romy 22 juni 2019 op 9:58 am - Beantwoord

   Een luisterend oor zoeken als je even je verhaal kwijt wilt, is inderdaad niet altijd makkelijk. Maar alleen al beseffen dat dat kan helpen, is al goed. Leuk om te horen dat ik niet de enige ben die zich nu opeens ontpopt tot een huisvrouw. Ik kan opeens echt gelukkig worden van huishoudelijke succesjes 😉

 5. Amy 21 juni 2019 op 8:18 am - Beantwoord

  Ik weet nog goed hoe heerlijk ik het vond om die vrijheid te ervaren die jij nu omschrijft, toen ik op mezelf ging wonen. Tegelijk herken ik ook de struggles met het huishouden, want bijvoorbeeld koken is nooit mijn favoriete onderdeel geworden. Veel ovenschotels maken helpt, haha! Fijn dat je het zo naar je zin hebt in je nieuwe huis!

  • Romy 22 juni 2019 op 9:59 am - Beantwoord

   Goed om te weten dat ovenschotels een uitkomst zijn. Misschien moet ik dat ook eens wat vaker proberen. Ik geloof dat veel dingen uit de oven sowieso al iets lekkerder zijn 🙂

 6. Lisa 21 juni 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Heerlijk, je lijstjes. Diepvriesgroente is inderdaad zo handig. Een luisterend oor heb je soms ook niet als je niet alleen woont. En kookblunders kunnen altijd als je iets nieuws probeert, geen probleem. Mijn motto: als iemand het niet goed vind kookt die maar zelf een keer. Punt 10 moet iedereen regelmatig tegen zichzelf zeggen.

  • Romy 22 juni 2019 op 10:00 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Op dit moment kook ik alleen voor mezelf. Maar anders zou ik ook vinden dat iemand vooral blij mag zijn dát ik iets kook. En al doende leert men met koken, dus over een jaar ben ik vast al weer wat stappen verder 😉

 7. Irene 21 juni 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Jaaa lang leve diepvriesgroenten! 😀 Zoveel handiger om porties in te kunnen schatten. Ik koop wel soms ook eens verse groenten zoals prei maar als ik daar veel van over heb, vries ik het ook in voor de week erna. Ik woon nu twee jaar op mezelf en ik verbaas mezelf nog elke week wel eens. Ik heb het dan wel vooral met koken. Toen ik nog thuis woonde kookte ik nooit en nu ben ik er best wel goed in, al zeg ik het zelf :p .

  • Romy 22 juni 2019 op 10:02 am - Beantwoord

   Slim idee om verse groenten ook in te vriezen als je overhoudt. Dat ga ik onthouden! En goed om te horen dat jij je best wel hebt ontwikkelt op het gebied van koken. Dat geeft mij ook weer hoop dat ik er vast langzaamaan beter in word. Ik ben nu in ieder geval al een paar stapjes verder dan toen ik nog thuis woonde 😉

 8. Audrey 21 juni 2019 op 9:31 am - Beantwoord

  Die vrijheid is inderdaad zooo heerlijk! Ik woon niet in een appartement, dus gelukkig geen VvE-gedoe voor mij. En ik ben ook al niet van de diepvriesgroenten. Ik woonde vrij snel na het kopen van mijn huis samen, dus dan gaat zo’n broccoli of bloemkool gelukkig sneller op. En anders kan het altijd nog met andere groenten in een pastasaus, soep of ovenschotel (ovenschotels zijn trouwens ook geniaal voor niet-keukenprinsessen). Waar ik dan wel weer dol op ben: diepvriesfruit! Superchill om ook in de winter verse frambozen oid in je yoghurt te kunnen doen. En in baksels komen ze ook goed van pas.

  • Romy 22 juni 2019 op 10:03 am - Beantwoord

   Als je samenwoont, is verse groenten inderdaad net zo handig. Dan komt een hele broccoli wel op. Diepvriesfruit kan ook een uitkomst zijn. Ik moet zeggen dat ik het nog niet heb geprobeerd, maar in de winter lijkt het me wel heerlijk om op die manier alsnog verse mango en ananas te kunnen eten.

 9. Claire 21 juni 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Op jezelf wonen geeft je inderdaad super veel vrijheid. Dat vind ik zo fijn. Vooral het rondlopen in lelijke pyjama met een gezichtsmaskertje zonder dat je iemand tegenkomt, vind ik heerlijk 😉 Het koken is inderdaad zo wennen. Zo maak ik standaard een maaltijd voor twee personen die ik zelf dan helemaal opeet haha. En diepvriesgroente is echt een uitkomst. Ik hoef hierdoor nooit meer 3x hetzelfde te eten in 1 week.

  • Romy 22 juni 2019 op 10:05 am - Beantwoord

   Haha, lekker lang in je pyjama kunnen blijven zitten zonder dat iemand er wat van vindt, is inderdaad zeker niet verkeerd.
   Goed om te horen dat ik niet de enige ben met kookstruggles in mijn eentje 😉 Ik kook zelf soms eerder per ongeluk te weinig, waardoor ik standaard cherrytomaatjes in huis heb als dat weer eens het geval is, haha.

 10. Anna 21 juni 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! De dingen die je omschrijft zijn heel erg herkenbaar. Ik kan, na 6 jaar op mezelf te hebben gewoond, ook echt niet meer zonder die vrijheid. En ik vind het zo heerlijk om af en toe echt helemaal alleen te zijn! Koken heb ik inmiddels wel redelijk onder controle, al moet ik eerlijk zeggen dat ik vaak dezelfde recepten maak. Die zijn lekker goedkoop, gezond en ik kan ze inmiddels gedachteloos maken. Haha! Ik heb eigenlijk nog nooit diepvriesgroente gekocht, je brengt me wel op een idee! Ik haal meestal groente op de markt, die ik dan door verschillende gerechten kan doen. Bijvoorbeeld courgette, paprika en tomaat. Zo basic, dat kan bijna overal wel in :D.

  • Romy 22 juni 2019 op 10:07 am - Beantwoord

   Dat soort basic groenten in huis halen, is inderdaad ook een goed idee. Dat komt altijd wel op, wat je ook maakt. Diepvriesgroenten vind ik zelf echt wel een aanrader. Heel lang houdbaar en je zit er nooit mee dat je restjes overhoudt 🙂

 11. Lilian 21 juni 2019 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen dat je zoveel leert. Dat laatste punt mis ik een beetje door het samenwonen. Ik merk dat ik de laatste tijd veel meer dingen doe waarvan mijn man dan zegt: “Och laat maar, dat doe ik wel”. Zware of onhandige klussen. Maar het dan toch zelf doen, heeft toch iets magisch haha 😉

  • Romy 22 juni 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Haha, dat laatste herken ik wel. Ik heb ook bewust bij sommige dingen hulp van mijn ouders afgezegd, omdat ik het zo leuk vind om iets zelf eerst niet te kunnen en vervolgens te leren om het tóch zelf te doen. Dat heeft wel wat magisch inderdaad 😉

 12. Saskia 21 juni 2019 op 11:49 am - Beantwoord

  Zeker wel herkenbare dingen, hoewel ik nooit alleen heb gewoond en ben gaan samenwonen vanuit huis met mijn man 🙂 Wel erg leuk om te lezen deze dingen en een kat is ALTIJD goed 😉

  • Romy 22 juni 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Haha, klopt helemaal. Een kat maakt een huis altijd een beetje fijner!

 13. Iris - Thebeautymagazine.nl 21 juni 2019 op 12:22 pm - Beantwoord

  Ik vind het ook fijn om een eigen huis te hebben. En dat van die diepvries groente is ook echt ideaal! Daarnaast heb ik ook een hele andere band gekregen met mijn ouders. Ik ga er iedere week wel een paar keer heen en daarna gewoon weer lekker naar mijn eigen huisje

  • Romy 22 juni 2019 op 10:11 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je door je eigen huis een heel andere band met je ouders hebt gekregen. Ook wel herkenbaar voor mij. Ik merk dat ik nu echt tijd maak om leuke dingen met mijn ouders te gaan doen of gesprekken te voeren, terwijl dat eerder toch een beetje vanzelfsprekend onderdeel van de routines was. Zeker heel mooi om te merken!

 14. Shirley 21 juni 2019 op 12:49 pm - Beantwoord

  Ik vraag me ook af waarom niemand ooit heeft verteld dat een wc zo stoffig wordt, haha. Ik gebruik wel eens diepvriesgroenten, maar maak ook wel vaak grotere porties en dan vries ik het in bakjes in. Handig voor bijvoorbeeld pastasaus, curry, saus bij de rijst of soep. Mijn oude VvE had financiële problemen en dat mis ik absoluut niet nu ik huur :’)

  • Romy 22 juni 2019 op 10:26 am - Beantwoord

   Haha, precies die gedachte over stoffige toiletten had ik ook vorige week. Dat wist ik eigenlijk helemaal niet, totdat ik na een week de wc ging schoonmaken 😛 Ben blij dat ik niet de enige ben!
   Ook handig trouwens om in één keer meerdere porties te maken. Misschien moet ik dat ook eens proberen. Dat scheelt heel wat tijd ’s avonds na het werk.
   Fijn dat je nu van de financiële problemen van je VvE verlost bent. Ik kan me voorstellen dat dat nogal wat gedoe opleverde.

 15. J 21 juni 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  De meeste punten zijn herkenbaar. Ik woon inmiddels al 8 jaar op mezelf en wat ik vooral ben gaan inzien is hoeveel mijn moeder eigenlijk altijd deed, haha! Als je thuis woont zijn zoveel dingen vanzelfsprekend, maar als je eenmaal op jezelf woont merk je pas echt hoeveel tijd (en geld, au!) er in bepaalde dingen gaat zitten. Toch vind ik het nog altijd heerlijk om m’n eigen plekje te hebben en zou ik niet anders meer willen.

  • Romy 22 juni 2019 op 10:28 am - Beantwoord

   Haha, stiekem wel heel herkenbaar wat je zegt. Ik zie ook nu pas écht hoeveel mijn moeder al die tijd heeft gedaan in huis en hoeveel tijd dat kost. Daar ben ik haar nu toch wel extra dankbaar voor.

 16. Simone 21 juni 2019 op 1:04 pm - Beantwoord

  Héél erg herkenbaar! Gelukkig had ik mijn hondje al voor ik uit huis ging. Dus die ging gezellig met mij mee (plus twee hamsters). Alleen was ik dus niet echt. Ook mijn lieve vriendin kwam regelmatig een lady’s night houden. Was erg gezellig altijd!

  • Romy 22 juni 2019 op 10:29 am - Beantwoord

   Inderdaad heerlijk, zo’n vriendinnenavond! Daar geniet ik ook volop van. En gezellig dat je hondje kon meeverhuizen. Een huisdier maakt op jezelf wonen toch wel echt een stuk leuker 🙂

 17. Simone 21 juni 2019 op 1:29 pm - Beantwoord

  Haha heel leuk en herkenbaar! Ik heb het in fases gedaan: eerst 4 jaar op kamers met huisgenoten, 2,5 jaar samen met mijn ex en nu sinds een jaar alleen. Alleen wonen is toch heel anders, maar gelukkig zie ik ook de fijne kanten ervan en geniet ik er van! Nooit meer iemand die stiekem mijn chocolade op eet haha.

  • Romy 22 juni 2019 op 10:30 am - Beantwoord

   Wat fijn dat je ook de positieve kanten inziet van alleen wonen. Ik kan me voorstellen dat dat na samenwonen wel even een overgang is. Maar je chocolade niet hoeven delen is toch wel een groot pluspunt, haha.

 18. bychristiana 21 juni 2019 op 4:22 pm - Beantwoord

  Alles is herkenbaar. Er gaat inderdaad een hele wereld voor je open. Ik ervaarde dat toen ik op mijn 18e het huis uitging, opnieuw toen ik jaren later ging samenwonen en nog eens opnieuw toen we jaren daarna een huis gingen kopen. Zulke veranderingen gaan denk ik bij iedereen gepaard met vallen en opstaan. Zoveel dingen die ik toen niet wist en achteraf wellicht anders had kunnen of zelfs moeten doen. Nou ja, aldoende leert men, zeggen ze toch?

  • Romy 22 juni 2019 op 10:31 am - Beantwoord

   Inderdaad! Nieuwe dingen gaat altijd gepaard met vallen en opslaan, maar je wordt er altijd weer slimmer en meer ervaren door 🙂

 19. Ilona 22 juni 2019 op 9:14 am - Beantwoord

  Jazeker ik behoor vast niet tot je doelgroep 🙂 en al 7 keer verhuisd (ben 56)…..en van iedere verhuizing heb ik weer geleerd en opgeschreven wat er bij de volgende anders moet…..diepvriesgroente ideaal en er zitten ook meer vitamines in dan in “verse” groentes die al een tijdje liggen. Leve de vriezer.

  • Romy 22 juni 2019 op 11:58 am - Beantwoord

   Inderdaad, lang leve de vriezer én diepvriesgroenten! Mooi om te horen dat je van elke verhuizing nog wat leert. Ik denk ook dat ik bij een volgende verhuizing ook weer het nodige zal leren, maar zo’n eerste verhuizing vanuit mijn ouderlijk huis voelde toch wel extra bijzonder 😉

 20. Anouk 22 juni 2019 op 4:50 pm - Beantwoord

  Ik ben groot fan van diepvriesgroenten, vooral omdat ze niet stuk gaan als ik spontaan besluit bij mijn ouders te eten. Wat fijn dat Pippa zo goed bevalt, ooit ga ik ook de ruimte hebben om een huisdier te nemen!

  • Romy 24 juni 2019 op 9:49 am - Beantwoord

   Alleen al daarom zijn diepvriesgroenten inderdaad ideaal. Door diepvriesgroenten heb ik altijd wel groenten op voorraad zonder dat ze bederven. Leuk dat jij ook ooit een huisdier zou willen. Ik merk echt dat het mijn huis veel gezelliger maakt ?

 21. Josephine 24 juni 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen, Romy. Ik herken sommige dingen zeker wel (van 10 jaar geleden…). Het voor mezelf alleen koken vond ik niet zo leuk, en inderdaad onhandig met porties. Inmiddels met zijn tweeën vind ik het weer veel leuker en zijn de porties van de supermarkt wel heel makkelijk afgesteld. Ookal hebben wij toevallig ook net lekkere diepvries-wokgroenten ontdekt! 🙂

  • Romy 24 juni 2019 op 7:11 pm - Beantwoord

   Koken voor twee blijft gewoon makkelijker, alleen al vanwege de verpakkingsgroottes in de supermarkt. Stiekem denk ik dat het ook extra leuk is als je het koken kunt afwisselen met iemand anders. Ach, wie weet ooit 😉