hoogtepunten

Een half jaar 2023 zit erop – dit waren mijn 32 hoogtepunten!

 • 6 juli 2023
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De eerste helft van 2023 is alweer om. Soms voelt het alsof de krokussen pas net boven het gras uit zijn gekomen, terwijl het toch echt al hartje zomer is (oké, op die paar verdwaalde stormen na!). Dat leek me een goed moment voor een terugblik op 2023 deel 1. Er gebeurde een hoop in zes maanden tijd. Ik had leuke uitjes op de planning staan naar allerlei plekken in het land, we kozen onze nieuwe plek om te wonen, ik verruilde de twintigerjaren voor de big 30, we kochten een huis, ik gaf voor het eerst een training en zo was er nog meer. Dit was mijn eerste helft van 2023 in 32 kleine en grote hoogtepunten.

 1. Mooie interviews mogen afnemen voor o.a. 365 Dagen Succesvol, Universiteit Maastricht en Van Bruggen Adviesgroep. Ik ben interviewen steeds leuker gaan vinden en vind het fantastisch om, naast webteksten, blogartikelen en e-books, ook steeds vaker interviews te mogen uitwerken.
 2. Met Bart rondjes rijden door de wijde omgeving om te beslissen wat onze toekomstige woonplek zou gaan worden. Uiteraard vond ik het rondje door Amstelveen langs elke mogelijke wijk, winkel en straat het allerleukst.
vegan cheesecake 4
 1. Voor het eerst vegan cheesecake maken. Een paar keer zelfs! Mijn beste variant tot nu toe is deze cheesecake van cashewnoten, maar ik heb inmiddels ook een paar opties met chocolade geprobeerd (en goedgekeurd!). Het bijna-30-jaar-taartenexperiment (allerlei taarten proberen te maken om op mijn verjaardag de beste varianten te serveren!) was een feest op zich.
 2. Een SEO-cursus volgen bij De SEO-school en daardoor nog een stuk wijzer zijn geworden over SEO (en heel veel over dat onderwerp kletsen met mede SEO’ers).
 3. Married at First Sight, Kopen zonder Kijken en Heel Holland Bakt. Ik ben totaal geen fanatieke tv-kijker, maar ik geniet altijd intens als in het voorjaar al mijn lievelingsprogramma’s tegelijk op tv komen en ik als luxeprobleem zelfs moet kiezen wat ik als eerste ga kijken.
hoogtepunten
 1. Zaterdagochtenden starten met bakcreaties, waarbij bananenpannenkoeken met stip op 1 staan. In een ander artikel vind je trouwens het recept voor deze vegan bananenpannenkoeken.
 2. De Albert Heijn Overblijvers-box helemaal ontdekt hebben en die tegenwoordig heel vaak in mijn digitale AH-winkelmandje gooien om zo een berg vegetarische boodschappen voor een prikkie te scoren.
 3. Eindelijk dé kapper ontdekken aan wie ik met vertrouwen mijn haar durf over te laten na een paar minder succesvolle kapperservaringen.
 4. Met mijn vader uit eten gaan bij Bloem in Amsterdam en daar genieten van lekker eten, gezellig kletsen én van Amsterdam by night. Ik blijf onze hoofdstad op z’n mooist vinden als de lantaarnpalen de grachten magisch mooi verlichten.
 5. Valentijnsdag bij een restaurant vieren met Bart. Het eten was niet te pruimen, maar het gezelschap was perfect. De liefde kun je niet vaak genoeg vieren. Dat ik mijn favoriete Rituals-luchtje (waarvan het vorige flesje net op was) cadeau kreeg, maakte de dag uiteraard nóg beter.
hoogtepunten 3
 1. Een paar toffe samenwerkingen met mooie duurzame merken. In mijn artikel met duurzame dingen licht ik er een paar uit. Zo slaap ik heerlijk onder mijn circulaire dekbed van Circular Dreams en is het kussen van Be Koala voor mij als buikslaper nog altijd een schot in de roos.
 2. Heel veel kookexperimenteersels, waarbij uiteraard vooral de experimenten die smaakvol uitpakten een hoogtepunt waren. Over de pastasaus met pompoen die meer op waterige drab leek, heb ik het liever niet meer. Over onder andere een goed gelukte vegan paddenstoelenlasagne en mijn favoriete dadeltaart klets ik wel graag.
 3. Een diner met de hele familie ter ere van mijn opa en oma, die vorig jaar twee dagen na elkaar overleden. Het voelde als een prachtig cadeautje waarbij zij ook zeker nog een beetje aanwezig waren.
hoogtepunten 9
 1. Met Laurie pancakes eten bij Mr. Stacks, mijn allerfavorietste eettentje van heel Amsterdam. Ik vind pannenkoeken al fantastisch, maar al helemaal als ze zo dik en afgetopt met 100.000 dingen zijn als bij dit tentje.
 2. Na zeven jaar trouwe dienst mijn oude laptop eindelijk inruilen voor een nieuwer exemplaar. En nu elke dag genieten van hoe snel dat ding werkt, hoe lang de batterij wel niet meegaat, hoe goed de ingebouwde webcam al is en hoe weinig ruis eruit komt. Ik moet toegeven: die stap had ik eerder moeten zetten.
 3. Samen met een vriendin Haarlem onveilig maken, Appel & Ei bezoeken, kletsen, thee drinken en een bezoekje brengen aan De Pindakaaswinkel. Het lijkt zo gewoon om even een paar uurtjes de stad in te gaan met een vriend(in). Maar ik kan dat zeker na de hele pandemiesituatie meer waarderen dan ooit. Ik ben dankbaar dat ik lieve mensen om me heen heb bij wie ik echt mezelf kan zijn en met wie ik nooit uitgekletst raak.
gele regenjas 12
 1. Mijn nieuwe gele regenjas. Eindelijk! Ik kan van plensbuien een feestje maken door er dan lekker in een vrolijk kanariegele regenjas bij te lopen en met mijn laarzen zelfs door de plassen te kunnen stampen. Dit ding gaat ook zeker mee naar Londen binnenkort. Dan is een eventuele hoosbui geen drama, maar juist een mooie gelegenheid om dé jas erbij te pakken.
 2. Heel veel leuke ontmoetingen, trainingsdagen, afspraken en lunchafspraken met mede-ondernemers. Zo lunchte ik met leuke mede-ondernemers, ontmoette ik een paar opdrachtgevers die aan de andere kant van het land zitten voor het eerst in het echt, en had ik twee te gekke dagen met mede-tekstschrijvers vanuit Papier is passé. Dat alles maakt zzp’en toch wel nog leuker (en allesbehalve allenig!).
 3. Naar Pieter Derks in Carré en daar (tussen wat slechte op-het-randje-grappen door) vooral de longen uit mijn lijf lachen.
verschillen Bart en ik 2
 1. Pirouettes maken tussen de roze bloesems in het Amsterdamse bloesempark. Ik ben en blijf een lentemeisje en vind dit misschien wel het mooiste plekje van heel Nederland om in het voorjaar (oké, wel enigszins struikelend over de hoofden van andere mensen) rond te lopen.
 2. Een familiedag op Urk (omdat opa heel graag eens naar Urk wilde) waarbij we het spel De Alleskunner speelden en in Bart een bijna-Alleskunner schuil bleek te gaan. Ik werd zelf twaalfde van de 16 deelnemers (spijkerpoepen bleek nog steeds niet mijn talent); Bart ging er met de tweede plek vandoor.
 3. De grote felgekleurde oorbellen helemaal ontdekt hebben en daar nu elke dag mee rondparaderen.
hoogtepunten 10
hoogtepunten 11
 1. Koningsdag!!! Normaal vind ik drie uitroeptekens heel lelijk en veel te schreeuwerig staan in teksten, maar dit punt vroeg daar gewoon om. Er gaat niets boven vroeg mijn bed uit gaan om in een tweedehands-shopwalhalla de pareltjes van de kleedjes te scoren en smakelijk te lachen om de hilarische Koningsdag-spelletjes en ingezakte cupcakes die je tussen de spullen door vindt. Dat ik met een hele lading spullen thuiskwam, maakte de dag uiteraard nóg meer geslaagd.
 2. De supertoerist uithangen in De Keukenhof tussen de tulpen met Bart en zijn zus.
 3. Na heel veel ritjes door wijken, discussies, lijstjes en (heel eerlijk!) van mijn kant ook best wat gepieker eindelijk de knoop doorhakken over de plek waar we naar een huis op zoek wilden gaan. Het werden twee specifieke wijken in Amstelveen. Ik denk dat het moment waarop we samen dat besluit namen, misschien wel het allermooiste moment van het afgelopen half jaar was voor mij. Dit is dé woonplaats waar ik al als kind het allerliefst ooit naartoe wilde verhuizen en waar ik, toen ik vijf jaar geleden naar appartementen zocht ook als eerste ben gaan kijken. Ik vind het zo bijzonder dat we in deze wijken een plek hebben gevonden waar we ons allebei 100% thuis en fijn voelen.
huis gekocht 5
 1. Denken dat de huizenjacht nog zeker een maand of zes zou duren omdat ons zoekgebied piepklein was, maar dan opeens na één maand al hét huis zien waar we verliefd op werden. En vervolgens na de nodige geweldige hulp van onze makelaar en uiteraard veel duimpjes draaien horen dat het huis écht van ons wordt. Ik kan nog steeds mijn geluk niet op dat we over minder dan twee maanden de sleutel in de deur van een rijtjeshuis kunnen steken waar we allebei nu al gek op zijn en waar we iets nóg mooiers van hopen te maken.
 2. Mijn 30e verjaardag vieren in heel veel etappes. Zo kreeg ik veel lieve familie op bezoek, werd ik getrakteerd op mijn droompan van BK (dé roze braadpan), versierde Bart het huis met allerlei 30-decoratie, deed ik een thuisworkshop stipschilderen en had ik allerlei gezellige een-op-een-afspraken met lieve vriendinnen om deze bijzondere mijlpaal te vieren. Het schrijven van dit definitieve afscheid van mijn twintigerjaren was ook een fijn moment op zich.
hoogtepunten 16
 1. Deze goddelijke toetjes naar binnen schuiven bij het vegan restaurant Madre, waar ik met Bart op verjaardagsdiner ging. Dit restaurant veroverde direct een plek op mijn lijst met favoriete vega en vegan restaurants. Het eten is hier zó goed!
 2. Heel veel wandelingen maken door dé nieuwe wijk om na te genieten van het feit dat we straks op een heel fijne groene plek (maar toch dichtbij alles) onze dagelijkse blokjes om wandelen.
 3. Tientallen bezoekjes aan woonwinkels brengen en genieten van alle inspiratie, ondanks dat we tot nu toe nog geen enkele andere huisaankoop hebben gedaan dan dat ene leuke blauwe bordje voor in de toekomstige servieskast (die op zich al vrij vol zou worden, want mijn serviesverzameling is net zo groot als mijn serviesliefde).
hoogtepunten 17
 1. Op het allerlaatste nippertje vóór het tweede half jaar (op 30 juni) een training in bloggen geven bij Edumia en daar (ondanks wat lichte kriebels vooraf) intens van genieten. Wat is het fantastisch om de hele dag te vertellen over iets wat je al jarenlang met heel veel plezier doet in de hoop het blogvirus ook bij anderen aan te wakkeren.
 2. En ook gewoon heel vaak net voor het slapengaan de slappe lach hebben met Bart om flauwe dingen, slechte tv-programma’s, domme slogans, kneuzenacties van mij en nog veel meer. Want hoe mooi de grote mijlpalen ook zijn, uiteindelijk zijn het die kleine glimlachmomentjes die een dag, maand of halfjaar zo fijn maken.

Wat was jouw hoogtepunt van het eerste half jaar van 2023?

32 hoogtepunten van 2023

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 6 juli 2023 op 8:41 am - Beantwoord

  Ik ben vandaag niet zo van de hoogtepunten, maar jouw lijstje is wel weer leuk om even alles voorbij te laten komen. Het afgelopen half jaar heb ik vooral genoten van heel veel nieuwe mensen leren kennen. Sommige wat beter dan anderen, maar het was heel fijn om echt achter mijn bureautje vandaan te komen. En mijn werk-tripje naar Londen was ook erg leuk (Natuurlijk heb ik véél minder gewerkt dan ik hoopte … Het is Londen!). Ik weet zeker dat dat in jouw volgende 6-maanden hoogtepunt komt te staan: jullie uitstap naar die stad 😉

 2. Naomi 6 juli 2023 op 8:53 am - Beantwoord

  Wat een mooi overzicht en wat waren er veel heerlijke hoogtepunten. Ik vind het zo tof om jullie zoektocht naar een huis op een afstandje mee te mogen volgen. Ben heel benieuwd naar de volgende blogs over de sleutel, geklus, inrichting, enz.
  Mijn hoogtepunt van 2023 tot nu toe? Hm, ik denk toch dat ik nu vrijwilligerswerk heb.

 3. Johanna 6 juli 2023 op 10:53 am - Beantwoord

  Mooi overzicht , met ook hele grote hoogtepunten, of je dit lijstje nog kunt toppen? Maar dat is ook niet nodig. Hoogtepunten tot nu toe? Moeilijk, ik ben blij dat ik langzaamaan weer in mijn ritme kom en aan (mental) self-care kan doen. Weer meer lees, weer plannen maak en zin heb in de rest van het jaar, alhoewel het verdriet en de twijfels over het verlies van onze poes nog niet overwonnen zijn. Maar mooi zomerweer, rust en me-time doen goed.

 4. Corine N 8 juli 2023 op 10:12 pm - Beantwoord

  Gets, wil ik Mr Stacks op mijn to do lijstje zetten, staat er op instagram sorry currently closed until futher notice : (
  1st world problem maar toch, die foto zag er zó yum uit!

  • Romy 13 juli 2023 op 11:59 pm - Beantwoord

   Oh nee, wat balen! Stacks is absoluut een bezoekje waard, dus ik hoop heel hard dat ze snel weer opengaan. Fingers crossed!

 5. Jenn 10 juli 2023 op 12:11 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje! Een paar van mijn hoogtepunten: weer fanatiek kunnen wandelen, lekker ertussenuit, vlierbloesemsiroop maken

 6. Simone 12 juli 2023 op 10:12 am - Beantwoord

  Wat een fijne hoogtepunten!

Recente blogs

Mijn tic voor voornamen

17 september 2016|Persoonlijk|

Daan, Tygo, Diederik-Hendrik, Liselotte, Roos en Vlinder. Er zijn zoveel verschillende voornamen tegenwoordig. Elk jaar weer ben ik razend benieuwd naar het lijstje met de populairste voornamen in Nederland. Zouden het Sem en Sophie zijn of toch Daan en Emma? Als klein meisje las ik het voornamenboek alsof het een spannende page-turner was en mijn eerste vraag na de geboorte van een baby was altijd al “Hoe heet het kindje?” In mijn tienerjaren ontdekte ik de website Voornamelijk. Uren kon ik door hun lijstjes scrollen en mijn eigen lijstjes met favoriete namen samenstellen. Ja, je kunt wel zeggen dat ik altijd al een echte tic voor voornamen heb gehad.

7 dingen die ik SUPER-spannend vond, maar die tóch zijn gelukt

13 mei 2020|Persoonlijk|

Knikkende knietjes, klappertanden en trillende vingers. Allemaal zijn ze aanwezig als ik iets SUPER-spannends doe. Soms sta ik dan zelfs op het allerlaatste moment nog op het punt ze af te blazen. Gelukkig lukt het me - als ik iets écht wil - vaak wel om mijn kriebels tijdelijk ergens te parkeren. Om vervolgens te ontdekken dat het zo eng nog niet is. Dit zijn 7 dingen die ik ooit héél eng vond, maar die ik gelukkig tóch heb gedaan.

Mijn 7 favoriete series op Videoland en Netflix

3 juli 2019|Lifestyle|

Normaal ben ik een echte doorzetter in alles wat ik doe, maar met series laat mijn doorzettingsvermogen het regelmatig afweten. Ik haak vaak voortijdig af, heb het na één aflevering wel gezien of vind de serie te ingewikkeld voor waar ik op dat moment zin in heb. En zelfs als ik een serie leuk vind, ben ik er soms alsnog na twee seizoenen wel op uitgekeken. Je hoort het: als serie moet je van goeden huize komen om mij zover te krijgen dat ik er eens echt voor ga zitten. Toch hebben een aantal series het zo ver weten te schoppen. Dit zijn de 7 favoriete series op Videoland en Netflix, die zelfs ik als kritische kijker de moeite waard vind.