2 1 8

Een half jaar liefde! | 15 leuke dingen om nog samen te beleven

 • 25 februari 2020
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Vandaag ben ik precies een half jaar samen met mijn vriend. De tijd is voorbijgevlogen en dat is vast een goed teken. Ik weet nog precies dat ik dit artikel schreef waar de verliefdheid van af spatte. Inmiddels zijn we heel wat leuke uitjes, heerlijke etentjes, zelf gekokkerelde maaltijden, lachbuien, goede gesprekken, gezellige weekenden, spelletjes, ontbijtjes, bankavondjes en heerlijke wandelingen verder. Ik had ze stuk voor stuk niet willen missen. Op naar nog veel meer fijne momentjes samen! Daarom deel ik vandaag 15 leuke plannen die we hopelijk nog eens samen kunnen beleven.

 1. Het bezoekje aan Venlo smaakte naar meer. Meer weekendjes weg dus. Twee of drie dagen op de Veluwe doorbrengen lijkt ons wel wat. Vooral in een huisje in het bos om het plaatje compleet te maken. Nu alleen nog boeken!
 2. Mijn vriend leidt me rond in Utrecht, ik hem in Amsterdam. Helaas vielen onze bezoekjes aan Amsterdam tot nu toe door harde regen in het water, dus dit punt staat nog steeds. Hopelijk kan ik Bart in de lente het Vondelpark, het Museumplein en de negen straatjes laten zien. Dit keer het liefst onder het genot van een stralend lentezonnetje natuurlijk.
 3. Als we dan toch in Amsterdam uithangen, mag wat mij betreft een bezoekje aan VondelCS niet ontbreken. Dit is een leuk eettentje aan de rand van het Vondelpark met heel wat lekkere (vega) opties. Dat gaat er na een dag op ontdekkingstocht door onze hoofdstad vast wel in.
 4. Wat mij betreft moet je als Nederlander haast wel een keer de Keukenhof hebben gezien. Gelukkig ziet mijn vriend het ook zitten om deze lente samen tussen de tulpen en narcissen (en tussen de hordes toeristen) te staan. Ik laat hem dit kleurrijke stukje Nederland graag zien.
 5. Naar een klimparcours! Dit uitje is dan weer juist een idee van mijn vriend, maar ik ben er wel voor in. Oké, misschien denk ik daar anders over als ik eenmaal op flinke hoogte aan touwen bungel en een blik op de grond werp die wel erg ver weg ligt. Wordt vast leuk!
 6. Als je nog niet jarenlang verkering hebt, komen de verzoekjes voor gezellige dubbeldates snel om de hoek kijken. Alleen maar leuk! Nu nog tijd vinden om daar gehoor aan te geven.
 7. Bij IKEA rondhangen! Oké, dit hebben we al eens gedaan, maar we gaan vast nog eens terug. Ik wist niet wat ik hoorde toen mijn vriend ooit zelf voorstelde samen naar Ikea te gaan. Laat ik nu net die voorliefde met hem delen. Kunnen we mooi combineren met een bezoekje aan het al net zo fijne restaurant bij Ikea. Pure romantiek natuurlijk, samen een winkelwagentje voortduwen tussen de Billy’s, Besta’s en Klippans! Maar leuk is het wel.
 8. Een romantische strandwandeling staat al tijden op de planning, maar helaas gooide het Hollandse weer al meerdere keren roet in het eten. Maar de aanhouder wint, dus we hebben nog steeds goede hoop dat we ergens dit jaar naar het strand kunnen gaan zonder als verzopen katjes thuis te hoeven komen.
 9. Over stranden gesproken, ook een bezoekje aan Texel en Julianadorp is een van onze nog uit te voeren plannen. Ik vind Texel misschien wel het leukste en meest exotische stukje Nederland en zou er dolgraag samen rondwandelen.
 10. Nog iets waar ik vriendlief enthousiast over heb gekregen: een bezoekje aan Kasteel de Haar. Hopelijk komt dat er deze zomer van als de kasteeltuinen weer volop in bloei staan.
 11. In mijn eigen woonplaats hebben we ook nog wat dingen te verkennen (ikzelf ook trouwens!). Op de Aalsmeer-bucketlist staat bijvoorbeeld nog een diner aan de Westeinderplassen. Ook een klim op de Watertoren is een toeristisch uitje dat we vast nog eens kunnen bleven.
 12. Mijn vriend culinair verrassen. Van ons tweeën is mijn vriend het meest culinair aangelegd. Ik heb wel wat stappen gezet (van AVG-meisje naar enthousiaste roerbakker), maar heb mijn vriend nog niet vaak met culinaire hoogstandjes verrast (hij mij wel met zijn heerlijke vegetarische lasagne!). Tijd om daar vanavond verandering in te brengen dus. Of nou ja, nu leg ik de lat wel heel hoog. Laten we het erop houden dat ik goede hoop heb een recept van internet lekker klaar te maken.
 13. Van mijn vriend winnen met Rummikub. Sorry, ik kan het niet laten.
 14. Met de gloednieuwe trein afreizen naar Londen. Geen concrete plannen, wel een leuk wild idee. Sowieso lijkt dat me geweldig om te doen, maar samen is het vast nog veel leuker in deze romantische stad.
 15. Nog heel veel genieten van elkaar. Niet per se buiten de deur of op verre bestemmingen. Want weet je wat het mooie is? Ook een avondje op de bank of gewoon helemaal niets doen is al leuk als je dat samen kunt doen. Zoetsappig of niet, ik ben door Bart nog meer van dat soort kleine dingen gaan genieten.

Op naar hopelijk nog veel meer (half)jaren samen! Naar nog meer uitjes, bankhangavondjes, etentjes, ontbijtjes, knuffels en al het andere dat erbij komt kijken. <3

Heb jij een vriend of vriendin? Wat is jullie favoriete uitstapje samen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 25 februari 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Op naar nog meer mooie jaren samen. Ik spotte laatst een escaperoom voor 2 personen, dat lijkt me wel een leuke relatietest.

  • Romy 1 maart 2020 op 12:07 am - Beantwoord

   Ha, leuk idee! Dat is inderdaad een leuk uitstapje en een goede relatietest in één.

 2. Anouk 25 februari 2020 op 7:01 am - Beantwoord

  Ik was afgelopen januari 2.5 jaar samen met mijn vriend. Wij zijn niet zo ondernemend en kijken liever series samen :). Samen naar de Efteling is denk ik ons favoriete uitje dat we hebben gedaan.

  • Romy 1 maart 2020 op 12:08 am - Beantwoord

   Gefeliciteerd met jullie mijlpaal! En heerlijk toch dat jullie ook van de kleine momenten samen, zoals een serie kijken, kunnen genieten. Ik vind het ook juist fijn dat dat soort kleine dingen met mijn vriend samen doen net zo leuk is als grotere uitstapjes.

 3. Naomi 25 februari 2020 op 7:21 am - Beantwoord

  Haha, dat klimparcours kwam voor mij even ‘uit de lucht vallen’, maar dat was dus ook niet jouw eigen idee;). Ik wens jullie heel veel mooie uitjes.

  • Romy 1 maart 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Haha, mijn vriend moest hier dus hard om lachen! Het klimparcours was inderdaad niet per se mijn idee 😉 Maar voor nieuwe dingen proberen ben ik (bijna) altijd wel in.

 4. Meaghan 25 februari 2020 op 7:34 am - Beantwoord

  Leuke dingen benoem je allemaal! Hihi hier kan ik zelf ook nog wat inspiratie uit opdoen! Ik ben 5 jaar samen met mijn vriend en onze favoriete uitjes zijn naar de dierentuin gaan, een dagje een andere stad bezoeken, samen wandelen op een mooie locatie en eten in culinaire restaurants (al doen we dat maar 1 tot 2 keer per jaar).

  • Romy 1 maart 2020 op 12:10 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen wat jullie graag samen ondernemen! Daar kan ik ook nog wat inspiratie uit halen. Een uitje naar een culinair restaurant samen lijkt mij ook wel een tof idee.

 5. bychristiana 25 februari 2020 op 8:00 am - Beantwoord

  Wat een lief artikel;-) Haha, hoe je schrijft ‘Ik wist niet wat ik hoorde toen mijn vriend ooit zelf voorstelde om naar Ikea te gaan’. Geloof me, na 11 jaar kan je lief je nog steeds verrassen. Laatst waren we aan het woonshoppen (ja, al, alweer;-) en toen zag Andre opeens een heel tof schilderij. Hij zei direct; Die wil ik! Hij pakte hem op en legde hem in het karretje. Terwijl hij normaal heel lang nadenkt over aankopen. Dat was echt leuk;-) Ik hoop dat jullie binnenkort lekker samen naar Amsterdam kunnen, en ditmaal zonder wind of regen!

  • Romy 1 maart 2020 op 12:11 am - Beantwoord

   Heerlijk toch dat je elkaar ook na al die jaren nog kunt verrassen! Wat grappig dat André nu in één keer hét schilderij tegenkwam. Zo zie je maar: karaktertrekjes zijn nooit in beton gegoten 😉

 6. Audrey 25 februari 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Dat laatste punt is heel erg waar. Wij vinden het leuk om samen te geocachen, maar het is er al een hele tijd niet van gekomen.

 7. Rosanne 25 februari 2020 op 9:59 am - Beantwoord

  De liefde spat er gewoon vanaf in dit artikel! Gefeliciteerd met jullie half jaar!! Ik vind het zelf heel leuk om met mijn vriend telkens een ander restaurant uit te proberen. Lekker eten, kletsen en gewoon tijd samen doorbrengen.

  • Romy 1 maart 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Thanks!
   Jullie idee om regelmatig nieuwe restaurants te proberen, vind ik ook een goede. Uit eten gaan met mijn vriend vind ik zelf ook altijd heerlijk (letterlijk en figuurlijk).

 8. Lilian 25 februari 2020 op 11:16 am - Beantwoord

  Wat betreft punt 12 kunnen jullie ook samen een kookcursus volgen? 😀 En als jullie bij punt 1 toevallig op de West Veluwe zijn, kom dan gerust even langs voor een kop thee.

  Wij gaan soms samen naar de sauna, maar we wandelen vooral veel. En binnenkort gaan we een keer boulderen, dat is een soort klimmen. Onder het mom: samen nieuwe dingen doen (dat kost iets meer moeite na 15 jaar ;-))

  • Romy 1 maart 2020 op 10:33 am - Beantwoord

   Een kookcursus volgen samen is nog best een leuk idee! Dat kunnen we vast nog eens samen gaan doen.
   Leuk dat jullie ook nog steeds op zoek zijn naar nieuwe dingen om samen te doen. Én natuurlijk leuk dat jullie nog steeds dingen weten te vinden die jullie nog nooit samen hebben gedaan 😉

 9. Anna 25 februari 2020 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wat super leuk om dit te lezen Romy! Het geluk spat er vanaf! Ik en mijn vriend (3,5 jaar samen) houden van boswandelingen en kapsalon maken! Samen in een vakantiehuisje is het volgende op mijn vriend-bucketlist! Liefs

  • Romy 1 maart 2020 op 10:34 am - Beantwoord

   Heerlijk hoor! En wat leuk dat jullie ook eens samen een weekendje in een vakantiehuisje willen doorbrengen. Lijkt me zo fijn om zoiets samen te doen!

 10. Jenn 25 februari 2020 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën. Wij gaan graag een dagje naar de sauna, het strand of ook een dagje naar Amsterdam of een andere stad.

 11. Irene 25 februari 2020 op 12:41 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met jullie zes maanden liefde! Dat er nog veel mooie maanden en jaren bij mogen komen! Uitstapjes naar Ikea zijn hier ook favoriet. Meestal ben ik diegene die twijfelend oppert om eens naar de Ikea te gaan waarop mijn vriend dan zucht en met zijn ogen rolt maar toch altijd graag meegaat. Maar, gisteren was hij toevallig een dagje thuis en stelde hij het zelf voor! Wist ook niet wat me overkwam, haha 😀 Lekker iets gegeten en wat rond gewandeld en voor een keer zelfs niets gekocht maar toch een leuke tijd gehad ^^ Naar de dierentuin of naar zee doen wij ook graag trouwens.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:35 am - Beantwoord

   Hoe tof dat je vriend zelf het uitstapje naar Ikea voorstelde! Ikea is best een leuk uitje samen, toch?! En wat leuk dat je vriend dat opeens ook besefte 😉

 12. Els 25 februari 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd! Succes met weekendjes weg boeken. De veluwe is inderdaad heel mooi.

  En met spelletjes winnen is zo leuk!

 13. Jessica J. 25 februari 2020 op 2:30 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd, Romy!
  Mijn vriend, beste vriendin en ik zijn toevallig net terug uit Londen. Het was mijn tweede keer en ik blijf de stad zó leuk vinden! ♥

  • Romy 1 maart 2020 op 10:38 am - Beantwoord

   Wat tof dat jullie naar Londen zijn geweest! Zo’n mooie stad is dat inderdaad. Ik kan ook niet wachten om er samen naartoe te gaan.

 14. Tamara 25 februari 2020 op 3:14 pm - Beantwoord

  Een weekendje Veluwe zijn we pas geweest, heerlijk!! Als je van de natuur (en wilde dieren) houdt kan je het beste in september gaan, tijdens de bronstijd. Toevallig staat London ook weer op mijn verlanglijstje, wat een heerlijke stad en niet eens heel ver weg!

  • Romy 1 maart 2020 op 10:39 am - Beantwoord

   Een uitstapje naar de Veluwe in de herfst lijkt mij ook geweldig. Volgens mij is het dan zo mooi daar. Ik zie er nu al naar uit!

 15. Josephine 25 februari 2020 op 3:16 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met jullie 6 maanden samen! Jullie zijn een leuk stel (ik zag net je foto op Instagram), en zo te zien hebben jullie veel leuke ideeën samen. Geniet ervan! (Londen met de trein is ook echt een aanrader. De directe terugreis heb ik al eens gemaakt en is heel fijn en snel!)

  • Romy 1 maart 2020 op 10:41 am - Beantwoord

   Dank je wel! En goed om te horen dat een treinreis naar Londen een aanrader is. Wij hopen ook deze zomer de nieuwe directe treinverbinding eens uit te proberen. Ik ben benieuwd!

 16. Ilona Wielinga 25 februari 2020 op 3:57 pm - Beantwoord

  Aah zo leuk! Gefeliciteerd. Mooi lijstje ook 🙂

 17. Nikita 25 februari 2020 op 4:20 pm - Beantwoord

  Zo mooi om te horen dat jullie al een half jaar koppel zijn. Het is ook zo snel gegaan trouwens! Gefeliciteerd en nog vele jaren samen 🙂

  • Romy 1 maart 2020 op 10:45 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ja, bizar hè?! Het is zo snel gegaan allemaal – in positieve zin 🙂

 18. Zo simpel is dan geluk 25 februari 2020 op 6:56 pm - Beantwoord

  Jullie hebben nog heel wat leuks op de planning samen, top!

 19. Evelyne 25 februari 2020 op 9:14 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Op naar nog meer mooie halfjaren samen 😉

 20. Lisa 26 februari 2020 op 6:33 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Altijd leuk om samen op stap te gaan. Een stadswandeling (met beschrijving) vinden wij altijd leuk en een dierenpark. Trein naar Londen is zo fijn: midden in de stad uitstappen op een prachtig station.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:46 am - Beantwoord

   Ja, een treinreis naar Londen lijkt me geweldig en ook praktisch gezien superfijn. Echt een verademing vergeleken met zo’n vliegreis! Een stadswandeling lijkt mij trouwens ook heel fijn om nog eens samen te doen.

 21. Giovanna Jansen 26 februari 2020 op 10:13 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze mooie relatie-mijlpaal! Wat een leuke dingen hebben jullie al samen gedaan, en aan het lijstje met plannen/ideeën te oordelen gaan er nog heel veel leuke dingen komen!
  Wij hebben genoten van de Keukenhof vorig jaar, ondanks de toeristische drukte. Een wandeling maken, ergens een koffietje drinken of een leuk stadje bezoeken vinden wij ook altijd erg leuk om te doen.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:57 am - Beantwoord

   Leuk om te horen welke uitjes jullie graag samen beleven! Samen naar de Keukenhof gaan lijkt mij ook heerlijk, zeker omdat mijn vriend er nog nooit is geweest.

 22. Olga // Daar Was Eens 26 februari 2020 op 10:02 pm - Beantwoord

  In een grijs en ver verleden ben ik wel eens met een toenmalige vriend naar Parijs getreind. Ik werd verschrikkelijk misselijk in die trein en tot overmaat van ramp stonden we ook nog eens heel lang ergens tussen de weilanden in Frankrijk stil. Die jongen moest wel stevig in zijn schoenen staan om het op zo’n moment met me uit te houden 😛

  • Romy 1 maart 2020 op 11:07 am - Beantwoord

   Oh jee, dat klinkt niet echt als het perfecte begin van een romantisch weekend naar Parijs 😉 Gelukkig zijn mijn ritjes naar Parijs tot nu toe iets meer vlekkeloos verlopen.

 23. Suzanne 27 februari 2020 op 6:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik kan ook echt genieten van uitjes met mijn vriend!

 24. Saskia 28 februari 2020 op 3:50 pm - Beantwoord

  Leuk om zo de highlights van jullie relatie te lezen. Is je zo gegund<3

  Wij zijn in Juli 2020, 2 weken na de eerste verjaardag van Noa 13 jaar samen. Ik kan dus echt heel wat highlights noemen van onze relatie 😉 In een notendop van nieuw naar oud: de geboorte van Noa, kopen van dit huis, onze trip naar Londen & trouwen 🙂

  • Romy 1 maart 2020 op 11:29 am - Beantwoord

   Wat prachtig dat jullie al zo lang (en gelukkig) samen zijn! Jullie hebben echt heel wat mooie en bijzondere mijlpalen samen beleefd.

Recente blogs