thuiskantoor botanisch interieur

Een inkijkje in ons thuiskantoor met botanisch interieur

 • 15 maart 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Interieur

Een tijdje geleden moest mijn logeerkamer eraan geloven. De samenwoonplannen van Bart en mij vroegen om een flinke make-over. Aangezien er in twee jaar tijd slechts één logé (mijn broertje) van mijn logeerkamer had genoten, besloten we het logeerbed te vervangen door een gloednieuw bureau. Samenwerken aan de eettafel en zo meegenieten van elkaars Zoom-calls of snelle tikgeluiden is voortaan niet meer nodig. We hebben ons eigen thuiskantoor met botanisch interieur. Zo kan vriendlief voortaan zijn IT-problemen tussen de plantjes oplossen.

De compromissen van samenwonen

Ken je het programma ‘Samenwonen’? In dat programma moeten stelletjes rode en groene stickers plakken onder alles wat ze wel en niet meenemen. Meestal komt het erop neer dat de een de interieurkeuzes van de ander vreselijk vindt en dat er allerlei compromissen gesloten moeten worden. Jij die oerlelijke vaas als ik mijn flamingo-vormige lamp mag houden. Dat soort keuzes. Ik hield dan ook even mijn hart vast voor mijn kleurrijke interieur toen onze samenwoonplannen concretere vormen aannamen.

Gelukkig bof ik dat de meeste interieurkeuzes hier in huis door Bart zijn goedgekeurd. Ik was vooral heel blij dat hij mijn gele muur geen probleem vond. Aan de ene kant omdat in die muur heel veel bloed, zweet en tranen (zeven keer oververven!) heeft gezeten; aan de andere kant omdat ik nog altijd dolblij ben met de kleur ‘Kaas’ op de muur. Bart vond het gelukkig niet erg om voortaan tegen die kaaskleur aan te kijken.

Verder is het inderdaad soms een kwestie van concessies doen. Hij de grote oranje zitzak erin (spot je hem op de foto’s?), ik mijn botanische dekbedovertrek van mijn logeerbed tijdelijk opbergen. Liefde is het allemaal waard.

Ieder een eigen plek

Het leek ons best een fijn idee om twee aparte werkplekken te hebben. Ik werk zelf standaard aan de eettafel en heb daar helemaal mijn plekje gevonden. Hoewel mijn eettafel groot genoeg is om met z’n tweeën aan te werken, leek een aparte werkplek ons een slim idee. Als ik als een malle aan het tikken ben om er een paar teksten net voor de deadline uit te persen, is dat voor Bart niet echt fijn werken. Andersom is het voor mijn concentratie niet al te best als hij een gezellige Teams-pubquiz houdt met popcorn erbij. We waren het er dus snel over eens dat de logeerkamer een nieuwe thuiswerkplek mocht worden.

Ik noem het overigens steeds “Barts kamer”, maar hij heeft al tig keer herhaald dat ik er ook gewoon mag zitten. Zijn grote extra scherm maakt dat extra aantrekkelijk. Op mijn kleine laptopje is het niet altijd even fijn kijken met drie vensters naast elkaar.

ikea ragrund kast bamboe
gele kamer
botanisch interieur werkplek

Wij houden van hout

Voor een thuiskantoor heb je in ieder geval twee dingen nodig: een mooi bureau en een fijne opbergkast. Beide scoorden we bij IKEA. Daar gingen geen heftige discussies in de IKEA-paden aan vooraf. We maakten onze keuzes gewoon achter de computer en waren het er vrij snel over eens dat deze meubels het moesten worden. De kast is de ‘IKEA Ragrund’-kast en is gemaakt van bamboe. Een superfijn materiaal waarvan ik al heel veel in huis heb staan! Het bureau heet ‘IKEA Arkeltorp’ en is gemaakt van massief hout. Ik ben gek op meubels van massief materiaal en deze twee waren ook nog heel betaalbaar. Hoera voor IKEA!

Nog op de wensenlijst: een printer en bureaustoel

Overigens ontbreken er nog wel een paar dingen om er echt een goede werkplek van te maken. Zo verwacht ik dat ik na een jaar fulltime ondernemen toch echt een keer een printer nodig heb. Ten eerste omdat het soms fijner leest op papier, ten tweede omdat het best gênant is dat ik nog steeds mijn ouders moet vragen om retouretiketten voor pakketjes te printen. Ik denk dan ook dat ik niet meer onder een printer kopen uit kan. Bij de winkel Printabout hebben ze gelukkig ook voor een kleine prijs fijne printers en verkopen ze ook meteen cartridges. Ik denk dat ik daar over een tijdje maar eens een bestelling plaats.

Ook een goede bureaustoel mag niet ontbreken in ons nieuwe thuiskantoor met botanisch interieur. Voorlopig doen we het maar met een niet bepaald ergonomische eetkamerstoel (die qua kleur wel heel goed matcht met de muur).

botanisch interieur werkkamer
botanisch interieur werkplek

Botanisch interieur = héél veel planten

Het stylen van de kast liet Bart aan mij over. Zoals hij vast al wel had verwacht, ben ik lekker losgegaan met planten. Aangezien Bart over het algemene een betere plantenverzorger is dan ik, zijn onder andere mijn klimop en lantaarnplantje naar zijn kamer verhuisd. Daarnaast staan in de open kast wat gezellige frutsels, doosjes en houten kratten, en is er plek voor boeken. Tja, ik had beloofd niet alle plek te gebruiken voor frutsels, maar ook wat opbergruimte over te laten.

Spot je ook de foto van ons samen? Die is in 2019 bij een fotoshoot van ons gemaakt. Geen heel spontaan kiekje, maar wel heel lief.

alseda voetenbank ikea

Dit hoekje is een poging tot loungeplek. Echt ruim is het niet, maar lekker knus vast wel. Ons idee was dat ik hier lekker kan gaan zitten als ik Bart van zijn werk af wil houden (lees: gezellig kom kletsen).

botanisch interieur werkkamer

Blij met de make-over

Zoals je kunt zien, heb ik me aardig uitgeleefd qua botanisch interieur. In de logeerkamer had ik ook al bewust gekozen voor een combinatie van geel met botanische prints. Hoewel ik heus even moest slikken toen mijn logeerbed uit elkaar werd gehaald en mijn zo zorgvuldig ingerichte kamer er totaal anders uit kwam te zien, ben ik nu juist superblij met de make-over. De logeerkamer was eigenlijk een loze ruimte, omdat ik toch geen logés kreeg (dat klinkt zieliger dan het is!). Nu kunnen we er tenminste gebruik van maken en ik vind het er zelf met het botanische interieur nóg gezelliger uitzien.

krabpaal voor katten

Niet te vergeten: Pippa’s plek

Ook met Pippa’s wensen is bij de inrichting rekening gehouden. We konden het beste paard van stal natuurlijk niet vergeten. De grote kattentroon van mevrouw staat nog altijd bij het raam, zodat Pip ongestoord de hele buurt in de gaten kan houden. Mevrouw zal “haar” kamer voortaan wel met iemand moeten delen, maar ik ben ervan overtuigd dat ze haar nieuwe kamergenoot vast net zo kan waarderen als ik.

Overigens ben ik nog op zoek naar een nieuwe (hogere) krabpaal, die er ook nog enigszins stylish uitziet (geen roze fluffy palen dus!). Mocht je een tip hebben voor een paal die bij jouw katten een groot succes is, laat het me vooral weten. Alle tips zijn welkom!

Heb jij ook een aparte werkkamer in huis?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 maart 2021 op 7:31 am - Beantwoord

  Een hele mooie en vrolijke kamer. Ik vind de gele muur echt geweldig! En leuk om de kamer met planten te decoreren. Ik heb dat ook gedaan ik mijn schrijfkamertje.

 2. Marloes 15 maart 2021 op 8:00 am - Beantwoord

  Het is echt een leuke kamer! Gelukkig mag de gele muur blijven van Bart. Ik ben wel benieuwd of Pippa de planten met rust laat, want mijn kat kauwt aan alle planten, haha. Heel fijn dat jullie nu allebei een eigen werkplek in huis hebben. Ik denk dat dat voor best wat rust zorgt!

 3. Wendy 15 maart 2021 op 9:16 am - Beantwoord

  Mooi kantoortje hoor! Geen tips voor een krabpaal, helaas. En ik heb geen aparte werkkamer – zelfs geen aparte slaapkamer – en dat is de voornaamste reden dat ik hier (ondanks de toffe ruimte en ideale locatie) weg wil. Hoe blijf jij geconcentreerd aan het werk, daar aan je keukentafel? :O

 4. Janne 15 maart 2021 op 9:44 am - Beantwoord

  Mocht je daadwerkelijk een printer kopen, dan zou ik als ik jou was voor een laserprinter gaan. Die zijn bij aanschaf wat duurder (maar als je een zwart-witversie neemt, gaat het wel), maar het kost je heel veel minder aan cartridges. Het verdienmodel van inkjetprinters is dat je weinig betaalt voor het apparaat, maar je blauw betaalt aan de cartridges. Bovendien droogt de inkt snel uit als je niet vaak genoeg print, en dan ben je veel inkt kwijt aan het doorspoelen van de dichtgedroogde spuitmondjes. Een laserprinter droogt niet uit.

 5. Anouk 15 maart 2021 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kamer is het geworden! Wij hebben helaas geen thuiskantoor, mijn bureau staat in de slaapkamer en die van mijn man in de woonkamer. Niet ideaal maar het werkt 🙂

 6. Naomi 15 maart 2021 op 10:30 am - Beantwoord

  Heel erg mooi! En ook logisch dat het af en toe toch handiger is om niet samen aan de eettafel te werken. Maar wel heel fijn dat Bart graag naar de kaaskleur kijkt.

 7. Johanna 15 maart 2021 op 10:49 am - Beantwoord

  Mooi geworden. Ook onze logeerkamer werd eigenlijk te weinig gebruikt, daarom hebben we nog een slaapbankje en een matras voor hef geval dat.. Verder zijn onze kamers een beetje een mix. Mijn buro staat in de slaapkamer, maar wel aan het raam. Overigens vind ik die gele wand heel mooi!

 8. Audrey 15 maart 2021 op 11:04 am - Beantwoord

  Die zitzak valt me alles mee zo verstopt! Hij lijkt ook niet heel groot? Ik vind de kamer echt heel leuk geworden! Die combinatie van de fantastische gele kleur op de muur met de groene plantjes doet het heel goed. Ik wil ook nog steeds graag ergens een gele muur in huis. Misschien in de babykamer ooit 😉

 9. Mirjam Hart 15 maart 2021 op 11:15 am - Beantwoord

  Supergezellig plekje! Heerlijk dat geel, lekker fris. En jullie kattenmeubel is ook echt tof

 10. bychristiana 15 maart 2021 op 11:16 am - Beantwoord

  Haha, nou toch fijn dat jij er ook nog gewoon mag zitten! Heerlijke plek is het geworden. Ik heb ook mijn eigen werkplek in huis en die zou ik absoluut niet kunnen (en willen) missen. Ik deel hem overigens ook met onze furry huisgenote;-) (alhoewel ik eigenlijk alle plekken, tot het toilet aan toe, met haar deel;-))

 11. Daenelia 15 maart 2021 op 11:24 am - Beantwoord

  Gelukkig heeft Pippa ook haar plek in de nieuwe kamer. Ik kan me zo voorstellen dat ook de loungeplek voor haar bedoeld is. Tenminste, ik denk dat zij dat denkt. MIsschien denkt ze zelfs wel dat de kamer van Bart eigenlijk haar kamer is, waar ze zich kan afzonderen met Bart. Zo denkt onze kattendame er tenminste over. Onze dame is namelijk erg gesteld op haar gozer.
  Aparte werkplekken in huis zijn inderdaad erg handig. Als we onze inrichting af hebben, hoop ik ook dat er ruimte is voor een derde werkplekje in de slaapkamer. Onze persoonlijke computers staan nu in de grote kamer, waar we niet slapen. En mijn gozer heeft idd ook vaak videocalls. Ik ben blij dat hij dan even in een andere kamer zit. En werken aan de eettafel, dat gaat het niet worden. Ik heb er een hekel aan mijn werkplek steeds te moeten opbouwen en afbouwen.

 12. Giovanna Jansen 15 maart 2021 op 11:36 am - Beantwoord

  Wat een gezellige werkplek is het geworden! Zo leuk met al die planten (wat staat je bananenplant er goed bij!) en gezellige, warme gele muur. En leuk dat Pippa ook haar plekje daar heeft.
  Wij hebben ook een aparte werkkamer, dat werkt toch handiger en prettiger dan aan de eettafel.

 13. Anna 15 maart 2021 op 12:22 pm - Beantwoord

  Wauw, wat ziet jullie thuiskantoor er gezellig uit! De gele kleur maakt het helemaal af, zo knus. Ik kan ook echt niet zonder een printer, ik gebruik hem niet eens heel vaak maar het is gewoon zo lekker makkelijk haha.

 14. Simone 16 maart 2021 op 12:27 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke en gezellige werkkamer heb je/jullie! Super leuk om te zien. Onze werk annex hobbykamer staat redelijk vol met kasten, inmiddels 2 bureau’s, een tv om te gamen voor manlief. Tsja. Als het ooit weer terug gaat naar normaal, dan zal het ene bureau weer terug naar zolder gaan. De plek waar ik, als mijn webshop zich verder uitbreid, wil gaan zitten om alles in te pakken enz.

 15. Sterre 16 maart 2021 op 1:49 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien!! En die gele kleur is echt fantastisch, ik krijg gelijk zin in de zomer. Ik heb deze krabpaal staan en het is een groot succes, dit is ook één van de weinige krabpalen die ik niet heel lelijk vindt.
  https://www.zooplus.nl/shop/katten/krabpaal_krabmeubels/krabpaal_middel/140cm/448322

 16. Ida 16 maart 2021 op 4:32 pm - Beantwoord

  Mooie werkkamer! Ik vind de kleur van de muur echt mooi! Dat gele heeft een warme gloed en past perfect met de botanische prints en de plantjes! Goede combi! Ik heb onze krabpaal gekocht bij Amazon. Daar hebben ze ze echt in alle soorten en maten!

 17. Nathalie 16 maart 2021 op 6:33 pm - Beantwoord

  Echt een hele mooie en vrolijke werkplek!

  Tip voor een grote krabpaal:
  https://www.lidl-shop.nl/p/silvio-design-kattenkrabboom-merlin/p100168702

 18. Saskia 18 maart 2021 op 2:07 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! 🙂
  En die foto’s van jou en Bart is echt mega leuk!

 19. Maaike 19 maart 2021 op 5:18 pm - Beantwoord

  Dat ziet er heel leuk en gezellig uit 😀

 20. Stylicity 27 maart 2021 op 10:20 pm - Beantwoord

  Wat een gaaf thuiskantoor!

Recente blogs

Gezonde bananenmuffins met chocola & blauwe bessen

1 maart 2022|Recepten|

Meestal ben ik meer een ontbijtjesmaker en koker dan een bakker. Maar sinds een tijdje heb ik het muffins maken helemaal ontdekt. En ik moet zeggen: op deze gezonde bananenmuffins was ik schaamteloos trots. Ze smaken alsof je je tanden in een smeuïg cakeje zet, terwijl je eigenlijk een soort-van-bananenbrood aan het eten bent. Maar dan met bosbessen en stukjes pure chocolade erin. Lekker als stevige snack of om jezelf bij het ontbijt of de lunch op te trakteren in het kader van “Verwennen mag best soms!”.

Vegan jackfruit-curry met naanbrood en veel groenten

4 oktober 2023|Recepten|

Ken jij jackfruit al? Ik weet niet onder welke steen ik heb geleefd, maar ik ontdekte dit fruit met de structuur van kippenvlees pas een tijdje geleden. Sindsdien ben ik eraan verslaafd. Jackfruit-curry staat hier nu regelmatig op het menu. Het is een heerlijk simpele maaltijd zonder poeha en uitsloverij, maar met heel veel smaak én groenten. Deze vegan jackfruit-curry heeft een romig tintje door de kokosmelk en pindakaas en is ideaal voor wie van niet té spicy houdt. Serveer met naanbrood voor een heerlijke feestmaaltijd die zowel op natte herfstdagen als hartje zomer lekker smaakt.

Blij lijstje #1 | Snoepvideo, nieuwe bril & terug naar school

22 september 2018|Positiviteit|

Elke dag gebeurt er wel iets waar je blij van wordt. Om die momenten niet te vergeten, houd ik regelmatig een lijstje bij met blijmakers. Eerst heette die rubriek Vaker Vrolijkheid, maar ik besloot die rubriek spontaan om te dopen tot 'Blij Lijstje'. Dekt ook wel de lading, dacht ik zo! Vandaag is het dus tijd voor mijn eerste blije lijstje. Met in dit artikel onder andere een onverwacht bezoekje aan mijn oude middelbare school, schattig oponthoud op een gehaaste ochtend en verrassend leuke filmpjes van snoepende Amerikanen.