sieraden5

Een kijkje in mijn sieraden-la (en de bijzondere verhalen erachter)

 • 15 februari 2021
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
favoriete oorbellen

Mijn favoriete onderdeel van mijn PAX-kast is de sieraden-la. Uitpuilen doet-ie absoluut niet, want zo veel sieraden heb ik niet. Maar de sieraden die ik heb, zijn me wel heel dierbaar. Op verzoek van een paar lieve bloglezers geef ik je een inkijkje in mijn sieradencollectie. Ik laat je mijn mooiste sieraden zien en vertel je ook meteen de verhalen erachter. Want achter sommige bling bling gaat een bijzondere boodschap schuil.

Mijn favoriete sieraden

Met kleding houd ik wel van een beetje kleur en lekker opvallende items. Vergeleken met mijn outfits zijn mijn sieraden vooral opvallend subtiel. Meestal minimalistisch, klein en met niet te veel kleur.

Overigens koop ik ook bijna nooit sieraden. Ik heb een paar favoriete sieraden die ik bijna elke dag draag en ga eigenlijk nooit zelf op zoek naar iets nieuws. Als een nieuw pareltje zijn weg naar mijn sieradenkast vind, dan is dat meestal omdat iemand anders het me heeft gegeven of ik koop – heel zelden – iets moois voor een bijzondere gelegenheid voor mezelf.

favoriete oorbellen

Bling bling voor in het oor

Ik mag dan een mooie sieraden-la hebben, toch ga ik vaker zonder dan met sieraden de deur uit. Ik vergeet het gewoon. Het enige wat ik echt elke dag draag, zijn oorbellen. Zonder voel ik me zo kaal.

Hoewel ik best wel wat oorbellen heb liggen, draag ik bijna elke dag een van de twee paar die je hierboven ziet. Het linker paar oorbellen kreeg ik van Bart toen we één jaar samen waren. Het rechter paar is van DRKS en heb ik een jaar of drie geleden voor een samenwerking uitgezocht. Lekker bling bling, en helemaal mijn ding. Ik voel me op en top chic met die oorbellen in.

oorbellen collectie
oorbellen collectie

Een hele berg oorbellen

Naast die twee paar heb ik nog een flinke verzameling oorbellen. Om eerlijk te zijn ontdekte ik sommige van deze oorbellen voor het eerst weer toen ik de foto’s voor dit artikel maakte. Oepsie! Compleet uit het oog verloren. Sommige van deze oorbellen kocht ik ergens in mijn tienerjaren. Ik herinner me de oorbellen met dobbelsteentjes als de dag van gisteren. Die had ik zo rond mijn zestiende heel vaak aan mijn oren bungelen. Vanwege het jeugdsentiment heb ik ze altijd bewaard.

En al die pareldingen (gekocht voor een prikkie)? Ik geloof dat er een tijd was dat die oorbellen helemaal hip waren. Die trend kon ik niet weerstaan en blijkbaar vond ik het nodig om meteen vier paar in huis te halen. Eigenlijk vind ik ze nog steeds best leuk.

oorbellen met katten

Een bijzondere vermelding verdienen deze kattenoorbellen, die ik ooit van een vriendin kreeg. Schatjes zijn het! Heel toepasselijk ook, aangezien je mij wel een kattenvrouwtje kunt noemen.

handgemaakte ketting

Kleurrijke ketting

Van diezelfde vriendin kreeg ik een jaar of vijf geleden deze prachtige ketting. Onwijs bijzonder, want mijn vriendin heeft de ketting zelf voor mij gemaakt. Het is de enige wat minder subtiele ketting die ik heb, maar ik vind hem oprecht prachtig. De kleuren, mooie kralen en glinstertjes tussendoor zijn allemaal helemaal mij. Ik probeer de ketting vooral naar bijzondere gelegenheden te dragen of als hij toevallig net heel goed met mijn outfit matcht.

ketting met egel
ketting met egel

Egel of vogel om je nek

Kettingen heb ik verder niet heel veel. De kettingen die ik heb, zijn verder allemaal heel subtiel. Een standaard dun kettinkje met een hanger eraan. Niet superorigineel, wel heel mooi – vind ik zelf. De drie kettinkjes die je hierboven ziet, ontving ik allemaal zo’n twee jaar geleden voor een blogsamenwerking en draag ik nog steeds met plezier. De rosékleurige egel is mijn grote favoriet. Schatje is het!

ketting met hartje

De ketting voor zelfliefde

Mijn absolute lievelingsketting is deze met een paars hart eraan. Deze ketting vind ik niet alleen een plaatje om te zien, maar heeft ook een speciale betekenis voor mij.

Ik heb de ketting meer dan vijf jaar geleden gekocht in Praag. Ik had op dat moment een lastige tijd en ging met mijn vader op stedentrip naar Praag om mijn gedachten te verzetten. Mijn relatie met mezelf was niet al te best en mezelf op iets moois trakteren kwam niet zomaar in mij op. “Zonde” vond ik dat. Op de allerlaatste dag in Praag besloot ik dat stemmetje eens heel hard te negeren en kocht ik – heel toepasselijk – dit hartje voor mezelf. Toen ik de ketting laatst terugvond, werd ik er even stil van. De ketting staat voor mij symbool voor “zelfliefde”. Elke keer dat ik de ketting zie, ben ik weer dankbaar dat ik van zelfliefde nu een stuk meer heb dan toen.

Klavertje vier en hart

Daarnaast heb ik alleen deze twee kettinkjes. Ook die zijn heel bijzonder voor mij. Als ik het me goed herinner, heb ik beide hangertjes van mijn ouders gekregen. De betekenis van het klavertje vier kun je vast wel raden: geluk. In diezelfde lastige periode gaven ze me dat bedeltje als steuntje in de rug. Het hartje kreeg ik later. Een letterlijk hartje onder de riem!

bedelarmband vrij
bedelarmband vrij

Bijzondere armband met een verhaal

Een bedelarmband met een verhaal – dat is dit sieraad. Deze armband liet ik jaren geleden voor mezelf maken. Ik stond op een kantelpunt in mijn leven. Zo rond mijn twintigste zat ik best wel met mezelf in de knoop. Als ik uit die knoop wilde komen, moest ik stappen zetten en keuzes maken. Vlak na die vakantie naar Praag zocht ik een symbool dat mij daaraan zou herinneren. Dat werd deze bedelarmband, die ik voor mezelf liet maken.

In het hartje staat ‘Vrij’ gegraveerd. Dat woord was een herinnering aan mezelf om me altijd vrij te voelen in de keuzes die ik maak, en me niet door nare gedachten of angsten te laten tegenhouden. Vanaf dat moment is mijn leven in positieve zin enorm veranderd.

Ik heb er bewust voor gekozen de armband niet meer te dragen, maar wel een mooi plekje te geven. De armband dragen is iets wat ik toen deed en nodig had. Nu is de armband vooral een mooi aandenken aan de weg die ik sindsdien heb afgelegd.

favoriete sieraden

Mijn meest chique armbanden

Naast die bedelarmband heb ik maar twee armbandjes in mijn kast liggen. Dat zijn deze twee. De bovenste armband kreeg ik ook ooit van het merk zelf. Wat een pareltje hè met al die mooie bling?! Het is mijn ik-ben-helemaal-opgedoft-armband voor naar feestjes.

De armband daaronder is een heel mooi armbandje dat ik van Bart kreeg voor mijn 27e verjaardag. Heel klein maar fijn, precies zoals ik een armband het liefst zie. Een superlief cadeau!

ringen

De verstopte ringen

Als laatste vond ik ergens in een zakje weggestopt nog een paar ringen. Die was ik ook een beetje vergeten. Ik draag namelijk nooit ringen. Dat heeft er vooral mee te maken dat ik niet zo van grote dingen om mijn vingers houd. De vlinderring, waar ik als twintigjarige als een blok voor viel, is bijvoorbeeld totaal niet praktisch als je de hele dag achter een toetsenbord zit. Mooi is-ie wel! Dus ik houd hem braaf voor als ik bij een speciale gelegenheid wel een keer wat opvallends om mijn vinger wil.

Verder draag ik alleen de twee smalle ringen links af en toe. De enorme bling-ring (een nepperd!) op de foto heb ik bewaard omdat ik er speciale herinneringen aan heb. Die ring droeg ik als 17-jarige op mijn eindexamengala. Goh, dat voelt als een eeuw geleden!

Een sieraden-la vol herinneringen

Je hoort het: mijn sieraden-la is vooral een la vol herinneringen. Nu ik dit zo schrijf, bedenk ik me dat het misschien hoog tijd om mezelf weer eens een mooi sieraad cadeau te doen. Met een betekenis uiteraard! Het afgelopen hectische jaar heeft me heel veel kracht en vertrouwen gegeven. Misschien een goede reden om iets te laten maken dat daar dan weer bij past. Daar heb ik in mijn sieraden-la (en om mijn nek) nog wel een plekje voor over.

Wat is jouw meest bijzondere sieraad?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 februari 2021 op 7:35 am - Beantwoord

  Mooie sieradencollectie met prachtige verhalen erachter. Ik heb niet veel sieraden maar twee zijn mij heel dierbaar. Mijn trouwring en de armband die van mijn oma is geweest.

 2. bychristiana 15 februari 2021 op 9:10 am - Beantwoord

  Mooi, het hartje met ‘vrij’. Vroeger had ik heel veel sieraden, ik heb dan ook jarenlang in een bijouterie gewerkt, dus ja, daar ga je dan al;-) Nu heb ik echt alleen nog wat ‘luxere’ sieraden, die heel tijdloos zijn en die ik ook eigenlijk bijna dagelijks draag. Mijn meest dierbare sieraad? Daar hoef ik natuurlijk niet lang over na te denken, dat is uiteraard mijn trouwring!

 3. Saskia 15 februari 2021 op 9:58 am - Beantwoord

  Mooi om dit zo te lezen! Ik heb hetzelfde als jou: niet veel sieraden maar wel met betekenis. Ik draag ook eigenlijk altijd dezelfde. Ik draag mijn trouw/verlovingsring, een ring met Noa zijn geboortesteen, soms m’n ketting met zijn hartjes duim- afdrukken… ik heb oorbellen met zijn sterrenbeeld en draag 2 armbanden. 2 hele minimalistische. Eentje met 3 sterren die ik ooit voor een samenwerking kreeg (in de tijd dat ik lastig zwanger werd… mooi dat het 3 sterren zijn van N O A 😉 ) en een armbandje met joie de vivre die ik samen heb mijn mijn vriendinnetje. 🙂

 4. Audrey 15 februari 2021 op 10:03 am - Beantwoord

  Moou, al die herinneringen! Ik draag alleen oorbellen – altijd dezelfde, ik wissel misschien eens in de paar jaar – en mijn horloge.

 5. Daenelia 15 februari 2021 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat jij met ringen hebt, heb ik met armbanden. Die zitten in de weg als ik aan mijn toetsenbord zit. Maar ik draag ze buiten werktijd wel. Ringen zijn meer mijn ding, daar heb ik niet zo’n last van. Ik heb dan ook twee ringen met een rode steen van het een of ander. Het grappige is dat de een van mijn ene oma was en de ander van mijn andere. Het zijn wel 2 verschillende ringen. En daarom vind ik ze wel bijzonder. Plus de ring van mijn moeder en ik heb zelfs nog een ringetje die ik als 8 jarige kreeg. Die past nu weer om mij pinkje.

 6. Anouk 15 februari 2021 op 10:59 am - Beantwoord

  Ik heb 3 paar oorbellen en 2 ringen, waarvan 1 mijn trouwring. Die heb ik altijd om en is zeker mijn speciaalste sierraad. Ik heb ook nog wel wat sieraden in een herinneringendoos zitten, van toen ik tiener was maar die zou ik nu nooit meer dragen.

 7. Evelyne - Gouden Momenten 15 februari 2021 op 11:38 am - Beantwoord

  Mooie collectie! Mijn oren zijn nooit zonder oorringen, ik voel mij naakt als ik mijn oorringen niet in heb. Ik heb wel een heuse verzameling, maar ik heb er ook om bv tijdens het werk aan te doen omdat die klein moeten zijn. Verder heb ik niet echt zeer grote meer, die had ik vroeger wel. Halskettingen zijn dan weer minder aan mij besteed. Ik heb er misschien eentje en die draag ik bij speciale gelegenheden met een gepaste oorring er bij.

 8. johanna 15 februari 2021 op 12:58 pm - Beantwoord

  Leuk, vooral dat bedeltjesarmbandje. Ik heb er nog 2 uit mijn jeugd. Al als kleuter gekregen. (was toen traditie). Maar ik draag geen sierraden, want krijg van dat “metaal” allergische reacties. Wel draag ik graag leuke horloges en heb dus een hele collectie Swatches. Heb er onlangs weer 3 besteld. (geen reclame!) Maar jouw post brengt me op het idee, mijn sinds jaren ongebruikte sierraden ook eens uittemesten. Er ligt nog een ketting (goud) bij die ik van een ex gekregen heb. Eens kijken of ik die kan verkopen, voor de goudwaarde dan. Dat ben ik al jaren van plan, maar heb dat nog nooit gedaan.

 9. Giovanna Jansen 15 februari 2021 op 3:28 pm - Beantwoord

  Wat een leuk inkijkje in je sieradenla! Leuk dat jij ook verschillende soorten oorbellen hebt, voor elke gelegenheid zit er wel wat tussen.

 10. Justine 15 februari 2021 op 3:30 pm - Beantwoord

  Mooi zo’n sierraden collectie met herinneringen. Dat maakt de items stuk voor stuk veel bijzonderder. Ik heb maar een paar sierraden, maar ze hebben net als jij wel mooie herinneringen of betekenissen. Mijn favo item is mijn ring, die kreeg ik van mijn vriend voor mijn verjaardag en die draag ik elke dag. <3

 11. Tamara 15 februari 2021 op 4:49 pm - Beantwoord

  Voor iemand die zelden sierraden koopt, vind ik dat je toch een heel leuke collectie hebt en fijn dat de meeste een betekenis hebben! Ik heb enkel m’n verlovingsring, trouwring en een speciale ring met moedermelk erin verwerkt. Verder heb ik niets, behalve een paar van die heel goedkope knoop oorbellen, haha. Sieraden zijn niets voor mij.

 12. rianne 15 februari 2021 op 5:48 pm - Beantwoord

  Ik draag inmiddels al 24,5 jaar mijn dierbaarste sieraad om mijn nek 🙂 Een dun zilver kettinkje met een dun achtkantig hangertje eraan met daarop mijn naam gegraveerd en 2 uitgeponste hartjes. Deze heb ik gekregen op mijn 12de verjaardag van mijn ouders, met daarbij de uitleg dat de hartjes staan voor de liefde van mijn vader en moeder voor mij. Mijn 2e dierbaarste sieraad is een eenvoudige zilveren verloof/trouwring zonder steentjes, gewoon helemaal glad, of nou ja hij is inmiddels enorm gebutst, omdat zilver nou eenmaal niet zo sterk is haha. Deze mag ik inmiddels sinds 2013 om mijn ringvinger dragen en sinds de langste dag van 2016 officieel als trouwring beschouwen met daarin de naam van mijn lief gegraveerd evenals onze trouwdatum. Voor de rest draag ik eigenlijk geen sieraden, ik heb nog wel een paar zweerknopjes liggen die ik van een dierbaar persoon heb gekregen, maar deze draag ik niet meer, omdat ik niet goed kan slapen met oorbellen in. Maar ik bewaar ze dus wel netjes 🙂 Wat leuk om je verhalen rondom je sieraden te lezen.

 13. Naomi 15 februari 2021 op 6:05 pm - Beantwoord

  Heel mooi om te zien. De verhalen achter de sieraden maken ze gelijk nog een beetje mooier. Ik draag zelf eigenlijk elke dag hetzelfde. Alles in goud en witgoud. In de loop der jaren allemaal verzameld bij bijzondere gelegenheden. En ja, ook ik heb sieraden die me herinneren aan de afsluiting van een bepaalde periode. Vooral oorbellen. Qua ring, armband en ketting is het gewoon elke dag hetzelfde. (Alleen de armband ging kapot aan het begin van de lockdown. Er moet een nieuw slotje op. Ik denk dat ik ‘m inmiddels wel bij de juwelier kan brengen, want ik mis ‘m.)

 14. Rachel 15 februari 2021 op 8:48 pm - Beantwoord

  Die egel is ook wel echt prachtig om te zien, ik heb ook echt mega veel sieraden nog (Toen ik 16 was was ik net een ekster, alles wat glom wilde ik kopen). ondanks dat ik ook veel ben kwijtgeraakt heb ik toch nog een aardige sieradenstash overgehouden. Mijn pandora’s zijn wel heel bijzonder voor mij, iedere bedel heeft een speciale betekenis. Ook mijn trouwsieraden blijven prachtig.. zo heb je denk ik als persoon overal een speciale herinnering aan.. Ook heb ik nog een aantal sieraden van mijn 2 overleden oma’s. Die bewaar ik ook enorm goed.. die durf ik eigenlijk amper om te doen.

 15. Lianne 15 februari 2021 op 9:17 pm - Beantwoord

  Prachtige sieraden heb je. Wat mooi dat je achter elk sieraad een mooi verhaal hebt! Ik mis er trouwens een: de armband die we samen op de workshop hebben gemaakt 🙂

  Ik ben wat sieraden betreft eigenlijk hetzelfde als jij. Het enige wat ik elke dag draag zijn oorbellen. Kettingen draag ik bijna nooit en armbanden en ringen alleen met iets speciaals of als ik er zin in heb. Het is ook niet zo handig met mijn parttime baan, maar daar komt binnenkort een einde aan. Misschien dan toch maar wat vaker sieraden omdoen om me mooi te voelen 🙂

 16. Simone 16 februari 2021 op 12:18 pm - Beantwoord

  Mijn trouwring, verlovingsring en de ring die ik van mijn ouders voor mijn 21ste verjaardag kreeg zijn mijn bijzonderste sieraden met echt een betekenis. Verder maakte ik bijna al mijn sieraden een lange tijd zelf. Daar ben ik een tijd terug mee gestopt. Inmiddels heb ik een liefde gekregen voor duurzamere sieraden en is er op dit moment een pakketje naar mij onderweg. Ik ben heel erg benieuwd hoe mij de sieraden zullen bevallen!

 17. Meaghan 17 februari 2021 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat een prachtige sieraden en ook super leuk om het verhaal erachter te lezen! Zelf draag ik ook iedere dag oorbellen, omdat ik me anders net als jij wat kaal voel. Ik heb twee gaatjes en in het voorste gaatje draag ik altijd ringetjes of wat grotere oorbellen en in het tweede, achterste gaatje draag ik altijd knopjes (pareltjes of sterretjes). Mijn meest bijzondere sieraad is ook een paar oorbellen die ik van mijn vriend heb gekregen voor mijn verjaardag. Ze zijn in de vorm van een lange druppel en bedekt met allemaal Swarovski kristallen. Echt prachtig. Ik doe ze niet heel vaak aan, omdat het hele zware oorbellen zijn en en ze zijn ook best heftig omdat ze vrij groot zijn. Ik vind mezelf altijd een prinses lijken als ik ze draag haha. Ik doe ze aan met speciale gelegenheden!
  Verder heb ik twee armbandjes die precies passen. Ik heb nogal dunne polsen, dus standaard armbanden pas ik vaak niet. Deze armbanden die ik heb zijn op maat gemaakt. En ik heb een aantal kettingen, ook allemaal van Swarovski en voor Corona wisselde ik die regelmatig af, maar nu heb ik eigenlijk zelden nog kettingen om, gewoon omdat ik er niet meer zo veel aan denk om dat te doen.
  Ringen ben ik niet zo’n fan van, net als voor mijn polsen geldt dat de meeste ringen vaak te groot zijn voor mijn vingers. Hoewel een op maat gemaakte verlovingsring meer dan welkom is hahaha!

  • Romy 28 februari 2021 op 11:34 am - Beantwoord

   Ah, die oorbellen met Swarovski-steentjes klinken echt prachtig. Ik kan me je prinsessengevoel daarbij helemaal voorstellen.
   Enne, hopelijk komt die op maat gemaakte verlovingsring er een keer 😉 Dat is inderdaad ook de enige ring (plus trouwring) waarvoor ik mezelf ruimte om mijn vingers zie maken, haha.

Recente blogs

12 herfstclichés die mij toch heel gelukkig maken

28 september 2019|Lifestyle|

Zodra de blaadjes beginnen te verkleuren en de 'r' in de maand zit, kun je er niet meer omheen. In tijdschriften, op internet en op andere blogs is het woord 'herfst' niet meer te missen. De tijd om te cocoonen, herfsttheetjes te drinken en vooral lange wandelingen te maken is officieel aangebroken. En daar slaat menig theeleverancier en herfstprulletjes-voor-in-huis-verkoper een slaatje uit. Marketingtrucs of niet - er zijn heel wat herfstclichés waar ik me met veel plezier aan schuldig maak. Dit zijn 12 clichés waarvan ik zeker weet dat ik er ook dit jaar weer aan zal meedoen.

10x waarom ik zin heb in kerst

31 oktober 2016|Persoonlijk|

Nu de klok weer een uur achteruit is gezet, wordt het langzaamaan 's avonds steeds eerder donker. Aan de ene kant vind ik dat altijd even wennen, maar aan de andere kant geeft het me ook een heerlijk wintergevoel. Het doet me er vaak weer aan denken hoeveel zin ik heb in de kerst. Ik vind dat zo'n heerlijk feest en kan er echt maanden van tevoren al naar uitzien. Kerst is voor mij zelfs een fijn vooruitzicht dat me de koude en donkere dagen door helpt. Daarom vandaag 10 redenen waarom ik zo'n zin heb in kerst.

Te groot verantwoordelijkheidsgevoel? 9x Dit is niet jouw verantwoordelijkheid!

29 juni 2022|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Verantwoordelijkheidsgevoel - veel mensen vinden het een mooie eigenschap. Is het ook grotendeels. Maar ik weet zelf dat het je ook aardig in de weg kan zitten als je er té veel van hebt. Van alle karaktertrekken die ik heb, is dit degene die ik soms heel graag in een vacuüm gezogen pot zou stoppen om ergens ver weg in een container te dumpen. Het is hartstikke lastig en energieslurpend als je je verantwoordelijk voelt voor alles en iedereen. Hoe kom je van een te groot verantwoordelijkheidsgevoel af en houd je meer ruimte over voor wat wél jouw pakkie ‘an is? Kijk of je deze 9 verantwoordelijkheden van je bordje kunt tillen!