1 8 1

Ha, hoe bevalt mijn nieuwe baan eigenlijk?

 • 26 augustus 2018
 • 31 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Hoeveel kan er in je leven veranderen in een maand tijd? Nou, veel! Een maand geleden schreef ik nog teksten voor een kredietverstrekker en werkte ik in een kantoortuin in een hypermodern pand naast IKEA. Inmiddels moet ik het uitzicht op de borden van IKEA missen en heb ik de kantoortuin verruild voor een flexwerkplek op de twaalfde verdieping van de universiteit. Om me daar te storten op een taalproject als beleidsmedewerker. Hoe die baan me bevalt? Die vraag kreeg ik van meerdere mensen en beantwoord ik graag. Tijd voor een update dus!

Een baanswitch – best een verandering!

Het voelde heel vreemd om afscheid te nemen op mijn oude werk, zowel van de collega’s als van het werk zelf. En dat terwijl ik diep in mijn hart wel wist dat dit een goede stap zou zijn. Achteraf ben ik dan ook blij dat ik al twee dagen na mijn laatste werkdag al in het vliegtuig naar Italië zat. Dankzij de vakantie kon ik mijn gedachten verzetten en het hele idee van werken even loslaten. Dat heeft zeker geholpen om met een schone lei te kunnen beginnen.

De eerste week

De eerste werkweek was vooral een kwestie van inlezen en eerste ideeën voor plannen uitwerken, dus ik kon wel rustig aan wennen aan mijn nieuwe baan. Op de universiteit zitten in de zomervakantie is overigens best wel bijzonder. Wat een rust en stilte! Dat is nog eens wat anders dan werken naast een call center op mijn oude werk. Ik moet zeggen dat ik wel blij was toen ik deze week weer een overleg had en dat ik het ook fijn vind als er straks meer reuring van docenten en studenten is. Maar dat komt wel!

Van het bedrijfsleven naar de universiteit

Verder is werken op een universiteit totaal anders dan werken in het bedrijfsleven. Het voelde vanaf dag 1 als “thuiskomen”, hoe zoetsappig dat ook mag klinken. Twee jaar geleden trok ik de deur van de universiteit achter me dicht. Het is net alsof ik hier – wel wat werkervaring rijker – na twee jaar vakantie weer voor het eerst kwam binnenlopen, maar dan als medewerker in plaats van student. Het voelde direct heel vertrouwd. Zelfs de thee met schuim (yuk!) uit de automaten was nog hetzelfde, maar daarnaast zijn gelukkig ook de gepassioneerde mensen, het mooie uitzicht over Amsterdam en de fijne studentensfeer niet veranderd.

een nieuwe baan hoe is dat

“Echt iets voor jou!”

Ik weet nog goed dat ik bij het lezen van de vacaturetekst dacht “Wauw, dit is het!”. Ik wist dat ik iets anders wilde qua werk en deze vacature kwam precies op het juiste moment. Extra leuk is dat ik dit ook na mijn baanswitch vanuit meerdere hoeken te horen krijg. Zelfs een paar mensen op LinkedIn zeiden “Dit is écht iets voor jou!”. En ik moet zeggen: zo voelt het ook! Als beleidsmedewerker voor een talenplatform verdiep ik me aan de ene kant in taalstudies en de achtergronden daarvan, maar aan de andere kant ben ik ook praktisch bezig met een communicatieplan opzetten en bepaalde plannen uitwerken. The best of both worlds voor mij!

Een mooie balans

Eigenlijk bevalt mijn nieuwe werk in alle opzichten goed. Ik heb meer vrijheid en verantwoordelijkheid, ik doe werk waar mijn hart ligt en ik word uitgedaagd en aan het denken gezet. Ook fijn is dat ik nu 32 uur werk. Op zich kwam dat voor mij goed uit. Ik heb me in mei ingeschreven als freelance tekstschrijver en blogger bij de KvK en dat is iets waar ik nu, naast mijn werk, elke week structureel tijd aan kan besteden op mijn vrije dag (en op de andere dagen soms in de avond). Een mooie uitdaging waar ik me graag in de vrije uren op stort!

Dus, hoe bevalt mijn baan? Goed!

Ook al werk ik hier nu pas anderhalve week, tot nu toe heb ik zeker het gevoel dat ik op mijn plek zit. Eigenlijk voelt deze baan als een heel mooi lichtpuntje na een periode waarin ook in mijn leven niet alles leuk en fijn was. Ik kom na mijn werk oprecht vrolijk thuis en merk dat ik met plezier en passie over mijn werk kan vertellen als iemand daarnaar vraagt. Natuurlijk kan ik geen toekomstvoorspellingen doen, maar op dit moment ben ik 100% positief over de sprong in het diepe die ik heb gewaagd door voor deze baan te kiezen.

Ben jij weleens van baan veranderd? Hoe vond jij dat?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 26 augustus 2018 op 7:18 am - Beantwoord

  Heerlijk dat het je zo goed bevalt. Van baan veranderen is altijd spannend.

 2. Shirley 26 augustus 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je je meteen zo op je plek voelt. Je brengt veel tijd door op je werk, dus leuk werk hebben, is best bepalend vind ik. Sinds ik fulltime werk, ben ik niet van baan gewisseld. Ik ben nu wel een beetje op zoek in België, maar ik vind het moeilijk om te weten wat ik wil en mijn (gebrek aan) Frans blijkt toch ook een klein obstakel.

  • Romy 26 augustus 2018 op 5:28 pm - Beantwoord

   Klopt! Een fijne baan kan echt veel goeds doen voor je humeur. Juist een goed teken toch dat jij direct in een fijne baan terecht bent gekomen!
   Het lijkt me wel lastig om een baan in het buitenland te vinden, zeker als ze daarbij Frans een pre vinden. Hopelijk loop je toch tegen een leuke uitdaging aan daar!

 3. Darina 26 augustus 2018 op 9:20 am - Beantwoord

  Fijn om te lezen dat je nieuwe baan je zo bevalt. Ik herken het universiteitssfeertje heel goed en ik kan me goed voorstellen dat je je hierbij fijner voelt. Ik ben twee keer van baan gewisseld en nu zit ik wel op mijn plek maar you never know haha.

  • Romy 26 augustus 2018 op 5:29 pm - Beantwoord

   Fijn om te horen dat jij ook op je plek zit bij je huidige baan! En de sfeer op de universiteit voelt inderdaad heel fijn aan. Dat had ik als student al en heb ik nu eigenlijk nog steeds.

 4. Nikita 26 augustus 2018 op 10:06 am - Beantwoord

  Ik herken me enorm in wat je zegt. Ik moet heel hard denken aan mijn vorige opleiding. Had ook in een zwart gat gezeten en toen ik in het begin twijfel had over mijn nieuwe opleiding wist ik ook oprecht dat mijn nieuwe opleiding iets zou zijn wat ik graag zou gaan doen. Leven komt altijd met lichtpuntjes. Je moet ze alleen zoeken en omarmen. Veel plezier met je nieuwe baan! Ik wens je alle geluk van de wereld toe. May you be happy <3

  • Romy 26 augustus 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je nieuwe opleiding ook direct zo goed voelde. Soms weet je gewoon dat het goed zit. Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! <3

 5. Irene 26 augustus 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Ik zit nu bij mij vierde werkgever en dit is beslist de fijnste! Mijn eerste job wou ik eigenlijk niet echt verlaten maar daar werd me niet veel keuze gegeven. Daar waren het vooral de collega’s die ik nu eigenlijk nog altijd een beetje mis. Mijn tweede job paste totaal niet bij mij en bij mijn derde job (deed ik maar een maandje) voelde ik mij permanent op mijn ongemak. Haha. Dan ben ik hier echt wel met mijn gat in de boter gevallen. Toffe collega’s én een fijne werkgever én een tof werkregime. Voel me er ook heel erg thuis. Fijn dat jij dat gevoel ook hebt! Je spendeert toch veel tijd op je werk en je kan wel even doorgaan als het je niet bevalt maar echt gelukkig word je er niet van hé. Echt tof om te lezen dat je er zo op je plek zit!

 6. Simone 26 augustus 2018 op 11:35 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je baan nu al zo goed bevalt! Ik vind dat zo belangrijk, want in de meeste gevallen ben je meer uren aan het werk dan thuis. Je werk moet daarom dan ook wel leuk zijn om het te kunnen volhouden. 🙂

  • Romy 26 augustus 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je bij deze werkgever goed op je plek zit! Dat is inderdaad zó veel waard, zeker omdat je heel wat tijd op je werk doorbrengt natuurlijk. Wel rot dat je een paar minder goede ervaringen hebt qua werkgevers. Dat helpt je uiteindelijk wel om te ontdekken wat wel en niet bij je past. En inderdaad, als iets echt niet goed voelt, zoals bij jouw derde werkgever, kun je maar beter snel naar dat gevoel luisteren in plaats van daar nog maanden of zelfs jaren met tegenzin zitten.

  • Romy 26 augustus 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Precies! Een fijne baan waarin je je prettig voelt, is echt heel belangrijk 🙂

 7. Lianne 26 augustus 2018 op 11:41 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je je nu zo op je plek voelt op je nieuwe werk! Het is zoveel waard om met plezier naar je werk te gaan en ook aan het einde van de dag, als je weer naar huis gaat, met een goed gevoel de deur achter je dicht te trekken. Ik ben zo blij voor je dat je echt de baan hebt gevonden waar je hart ligt <3 Ik heb vaker van baan gewisseld, vanwege verhuizing enzo. Maar ik moet zeggen dat thuiszorg hetgene is wat me het meest ligt. Ik heb ook wel eens in aanleunwoningen gewerkt daar is alles wat meer gehospitaliseerd, dus het voelde voor mij net als voor jou goed om iets te gaan doen wat meer bij mij paste. Al kan ik natuurlijk niet wachten tot ik fulltime als schrijver en redacteur kan gaan werken, maar voor nu is dit wat ik nu doe even prima zo 🙂

  • Romy 26 augustus 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! <3 Ik ben ook onwijs blij dat het tot nu toe heel goed bevalt op mijn werk. Zo fijn!
   Wat goed dat je ook door verschillende soorten werk te doen hebt ontdekt wat wel en niet goed bij je past. Soms is de ene setting of bedrijfscultuur gewoon niet echt iets voor jou en dan is het alleen maar goed als je daar achter komt 🙂 En alleen maar superleuk dat je werken in de thuiszorg nu kunt combineren met je werk als schrijver en redacteur, iets wat al helemaal geweldig goed bij jou past! 🙂 Wat zou het tof zijn als je dat ooit echt helemaal fulltime kunt gaan doen!

 8. Haydée 26 augustus 2018 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wat leuk om lezen dat je nieuwe baan je zo goed bevalt! Ik vind het ook super om op de universiteit te werken. 🙂 Ik werk de laatste tijd vaak van thuis uit om mijn proefschrift af te werken, maar mis toch de sfeer van op kantoor.

  • Romy 26 augustus 2018 op 8:45 pm - Beantwoord

   Ik vind het zo leuk dat jij ook op de universiteit werkt. En wat fijn dat jij de universiteit ook zo’n prettige werkomgeving vindt 🙂 Succes met de laatste loodjes voor je proefschrift!

 9. Zo simpel is dan geluk 26 augustus 2018 op 1:42 pm - Beantwoord

  Heel erg fijn dat je nu al het gevoel hebt op je plek te zitten!

 10. Giovanna Jansen 26 augustus 2018 op 2:30 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je nieuwe baan goed bevalt en dat de sprong in het diepe een juiste keus geweest is!

  • Romy 26 augustus 2018 op 8:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook onwijs blij dat het zo goed heeft uitgepakt 🙂

 11. Justine 26 augustus 2018 op 10:43 pm - Beantwoord

  Ah wat ontzettend fijn om te lezen dat je het nu al zo naar je zin hebt. Enthousiasme straalt er wel vanaf, haha. Grappig is dat he, hoe mensen in je omgeving ook heel gauw zo’n bepaald beeld van je hebben en dat het vaak dan ook nog klopt. Dan móét het wel echt bij je passen, denk ik dan 😉

  • Romy 27 augustus 2018 op 6:23 pm - Beantwoord

   Haha, zo dacht ik er ook over inderdaad. Eerst vond ik het best spannend om te solliciteren naar een tijdelijke functie, maar zelfs mijn ouders zeiden dat deze baan zo goed bij me paste dat ik die kans niet voorbij moest laten gaan ☺️? Nu ben ik alleen maar heel blij dat ik dat heb gedaan ?

 12. Lilian 27 augustus 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat fijn om te lezen dat je werk zo bevalt en leuk dat je ook zelfstandige wordt 🙂 Veel plezier en ook succes daarmee!

  • Romy 27 augustus 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Tot nu toe heb ik het met beide heel erg naar mijn zin 🙂

 13. Anna 27 augustus 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat fijn om te lezen dat je nieuwe baan zo goed bevalt! Lijkt me erg spannend om zo’n keuze te maken, maar het is altijd goed om je hart te volgen!

  • Romy 27 augustus 2018 op 10:32 pm - Beantwoord

   Het was inderdaad wel een spannende keuze, zeker omdat ik van een vast contract naar een tijdelijk contract ga voor een project (dus langer dan 1,5-2 jaar kan ik hier waarschijnlijk niet werken). Toch ben ik blij dat ik het heb gedaan 🙂 Werkplezier is ook heel veel waard.

 14. Meaghan 27 augustus 2018 op 4:18 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk om te lezen dat jij met je nieuwe baan zo op je plek bent! Het lijkt mij inderdaad even wennen en omschakelen na je vorige functie, maar toch tof dat je al zo snel geland bent! Je werkomgeving lijkt mij ook wel vertrouwd dan, omdat je natuurlijk een aantal jaren aan de universiteit hebt gestudeerd! Veel plezier en succes! 🙂

  • Romy 27 augustus 2018 op 10:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook echt heel blij dat het zo goed bevalt. Een nieuwe baan is zeker wel even wennen, maar toch voelde het inderdaad heel vertrouwd doordat ik de universiteit al kende 🙂 Best bijzonder om hier nu als werknemer rond te lopen!

 15. Geke 27 augustus 2018 op 4:43 pm - Beantwoord

  Wat fijn te horen dat je nieuwe baan de verwachtingen helemaal waarmaakt, want het is toch altijd even een spannende stap.
  Maar als het begin al zo fijn is, dan heeft de toekomst vast nog veel meer leuks voor jou in petto!
  Met plezier kunnen gaan werken, het is je gegund 🙂

 16. Anouk 28 augustus 2018 op 11:42 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over je nieuwe baan. Ik studeer zelf nog, maar ik kan me voorstellen dat een nieuwe baan spannend is

 17. Saskia 30 augustus 2018 op 12:10 pm - Beantwoord

  Leuk dat het zo bevalt en dat het iets heel anders is. Heel erg veel plezier met je nieuwe baan, het is je gegund! <3
  Ik heb altijd met kinderen gewerkt, de enige carrière switch die ik heb gemaakt was teamleider in de kraamzorg, een baan die ik totaal niet leuk vond. Ik zit nu 200% op mijn plek met een fijne werkgever. Maar nu even heerlijk vakantie<3

  • Romy 31 augustus 2018 op 1:08 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! <3
   Zo mooi om te horen dat jij ook echt op je plek zit op je werk en het goed naar je zin hebt. Dat is echt goud waard. Net als je welverdiende vakantie trouwens, om maar een bruggetje te slaan 😉 Geniet daar lekker van!

Recente blogs

Persoonlijk | 10x "Dat had ik niet van jou verwacht!"

26 januari 2018|Persoonlijk|

“Goh, dat had ik nou echt niet van jou verwacht!” Het is een opmerking waarbij ik vaak even een wenkbrauw optrek, maar die ik tegelijkertijd ook wel grappig vind. Of het nu gaat om het soort muziek dat je luistert of om dingen die je hebt meegemaakt, je kunt andere mensen nog weleens verbazen. Zelf vind ik het eigenlijk wel grappig om te horen wat mensen niet achter mij hadden gezocht. Benieuwd naar een paar eigenaardigheden die mensen blijkbaar niet direct bij mij vinden passen? Ik deel in dit artikel 10 dingen die je misschien niet van mij had verwacht.

Ik beken! | 9x "Oeps, niet helemaal eerlijk!"

8 september 2017|Persoonlijk|

Lachen als een boer met kiespijn, wijselijk je mond houden of een leugentje om bestwil. Ik ben absoluut een eerlijk en oprecht persoon en vind eerlijkheid ook heel belangrijk bij mensen om me heen. Toch heb ik ook af en toe mijn momenten waarop ik niet 100% eerlijk ben. Vaak om een ander niet te kwetsen of om een wel heel awkward situatie te voorkomen. Oeps, hier komen ze: een paar Pinokkio-momenten van mij. Met een korreltje zout overigens!

Outfit of the day: mijn eerste herfstoutfit

10 oktober 2016|Outfits|

Langzaam beginnen de bomen kaler te worden en de blaadjes te verkleuren. Ondanks het heerlijke nazomerweer is de herfst dus echt in aantocht. Ik vind dit zo'n heerlijk seizoen, vooral omdat ik de natuur prachtig vind in de herfst. De kortere dagen en gure wind neem ik dan graag voor lief. En mijn dikkere jas? Ach, die vond ik stiekem toch te leuk om in de kast te laten hangen. Daarom besloot ik er gisteren met mijn moeder op uit te trekken en natuurlijk mocht daarbij mijn camera niet thuisblijven (als je mijn camera bent, werk je gewoon fulltime!). In het bos maakten we een aantal foto's van een van mijn eerste outfit van dit najaar in een prachtig herfstachtig decor. Kijk je mee?