lichtpuntjes kerstvakantie

Eh, was de kerstvakantie niet gisteren pas begonnen? Helaas niet. Het voelt alsof de afgelopen twee weken binnen een paar keer knipperen met mijn ogen voorbij waren. Niet gek, want ik heb enorm genoten van twee weken waarin werk op een wat lager pitje stond en ik de feestdagen met heel wat extra vrije dagen kon verlengen. Een welkome afwisseling na een hectisch jaar vol (mooie) mijlpalen. Voordat het gewone leven weer begint, blik ik nog één keer terug op mijn leukste lichtpuntjes van de kerstvakantie (naast de gezellige kerstverlichting in mijn huis).

 1. Kerstkaartjes in de brievenbus. Ook na kerst nog leuk.
 2. Wekkers die voor de verandering eens niet om kwart voor zeven afgaan. Of die zelfs überhaupt niet afgaan. (Ik ben geen uitslaper, maar om half negen opstaan klinkt al een stuk beter dan kwart voor zeven!)
 3. Mijn vriend veel vaker zien dan in een normale werkweek. <3
 4. Zelf nasi maken voor het kerstdiner en tot de conclusie komen dat het zó lekker ruikt dat we het acuut die avond ook maar onszelf moeten voorschotelen.
 5. Samen met mijn vriend kerstkaarten maken. En dat zelfs op zijn initiatief.
 6. Eindelijk de paddoburger (dit klinkt fouter dan het is!) bij Bagels & Beans proberen en die maar meteen een welverdiend plekje in mijn favorieten der favorieten geven.
 7. In Almere de Rituals leeg shoppen (nou ja, bijna dan!) dankzij het shoptegoed dat ik bij Evelien had gewonnen.
 8. Hét programma vol clichés kijken op kerstochtend. Oftewel, All You Need Is Love.
 9. En in het kader van kerstclichés ook voor het eerst in mijn leven The Grinch kijken. Past helemaal in mijn zoetsappige-kerstfilmsstraatje!
 10. Dankzij een nieuw ontdekte app foto’s van mezelf in mijn kerstoutfit kunnen maken. Het resultaat kun je morgen op mijn blog bewonderen.
 11. Op Eerste Kerstdag bijkletsen met de hele familie. Altijd fijn om weer op de hoogte te zijn van nieuwe liefdes, promoties en spannende vakantieplannen.
 12. Op Tweede Kerstdag genieten van het feit dat er vóór mij werd gegourmet (het voordeel van pannetjes die niet blijken te werken). En natuurlijk genieten van de gezelligheid die daarbij kwam kijken.
 13. De restjes van het kerstdiner in de koelkast, die goed waren voor een paar avonden niet koken.
 14. Roze-blauwe luchten fotograferen. Niet in een groots natuurgebied, maar gewoon een paar honderd meter bij mijn huis vandaan.
 15. Maar ook met een vriendin afreizen naar de nóg fotogeniekere Hoge Veluwe om daar een koude, maar wel heel mooie wandeling te maken.
 16. Daarna naar huis rijden in een auto met verwarming was overigens ook een lichtpuntje op zich.
 17. Goede gesprekken voeren met mensen om me heen. Heel mooi om te merken dat twee weken rust helpt om eens echt tot bezinning te komen. Hoe zweverig dat ook mag klinken.
 18. Vriendinnen. Een kop thee (of drie). Volop gespreksstof. Gouden combinatie.
 19. Fijne telefoongesprekken met mijn moeder en broerlief.
 20. Voor een kort stukje in Viva over kattenvrouwtjes met mijn Pippa op de foto gaan. En tot mijn grote verbazing van de fotografe te horen krijgen dat Pippa “de best meewerkende kat ooit” was. Je begrijpt vast dat er daarna rijkelijk met snoepjes is gestrooid.
 21. Vervolgens de foto’s toegestuurd krijgen en spontaan nóg meer verliefd worden op mijn eigen kat.
 22. Ondertussen aan een paar freelance opdrachten werken. En daar mooie feedback op krijgen.
 23. Het magische moment waarop ik op 31 december mijn belastingaangifte verstuurde, de laptop dichtklapte en mijn werkjaar voor afgesloten verklaarde.
 24. Voor het eerst oliebollen bakken. Of nou ja, een handje helpen nadat het heerlijke beslag al door de experts (lees: mijn schoonfamilie) was gemaakt. Kon weinig meer misgaan!
 25. En ook genieten van mijn eerste kennismaking met het spel 30 Seconds. Zo snel mogelijk woorden omschrijven en raden – dat is wel mijn kopje thee.
 26. 3, 2, 1… Happy New Year. En daarop proosten met Jip-en-Janneke-champagne.
 27. Pippa die het verrassend goed deed met Oud & Nieuw.
 28. Mijn oma die op Nieuwjaarsdag zonder het te weten een nogal grappige opmerking maakte. Tegen mijn vriend: “Wat passen jullie goed bij elkaar!” Een paar seconden later ter verduidelijking: “Jij draagt groen en Romy heeft vaak blauw aan.”
 29. Het jaar goed beginnen door een paar spannende e-mails te versturen.
 30. Plannen maken voor het nieuwe jaar. En daarmee de eerste blanco pagina van mijn planner vullen.

De kerstvakantie zit erop en ik zie ernaar uit om weer volop te gaan knallen. Bijgetankt, uitgeslapen en wel. Maar eerst nog even van het weekend en van een tripje naar het tuincentrum genieten! De slogan ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’ leek me een goede smoes om iets moois bij Intratuin te gaan uitzoeken…

Wat was jouw mooiste lichtpuntje van de afgelopen weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 4 januari 2020 op 7:47 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke vakantie. Moest vooral lachen om de verliefdheid op Pippa én om de opmerking van je oma. Lekkere humor!
  Mijn mooiste lichtpuntje afgelopen tijd? Zonder twijfel de fijne momenten met familie.

  • Romy 5 januari 2020 op 7:55 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je de afgelopen tijd veel fijne momenten met je familie had! Zulke momenten blijven goud waard 🙂

 2. bychristiana 4 januari 2020 op 8:10 am - Beantwoord

  Haha, die opmerking van je oma. Priceless! Maar ze heeft wel gelijk natuurlijk, blauw en groen is natuurlijk ook een gouden combinatie;-) Wat een fijne lichtpuntjes. Ik had tijdens het lezen van het artikel steeds een glimlach op mijn gezicht en dacht steeds; oh ja! Dat is zo leuk van andere mensen online ‘volgen’, dan maak je allemaal dingen van die persoon mee. Wanneer komt het stukje in de Viva? Dan ga ik natuurlijk zeker even kijken. Of ga je het laten zien op de blog? Ik ben super benieuwd;-)

  • Romy 5 januari 2020 op 7:57 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest ook hard mijn best doen om mijn lachen in te houden toen mijn oma die opmerking maakte. Lekker droog! 😉
   Wat mooi om te horen trouwens dat mijn artikel ook jou een glimlach op je gezicht bezorgde!

   De Viva met het stukje van Pippa komt waarschijnlijk over twee weken al uit. Zodra het zover is, zal ik er zeker een artikel over delen 🙂 Al is het maar om de foto van Pippa en mij trots te kunnen laten zien.

 3. Else-Marie 4 januari 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat een leuke lichtpuntjes! Voor mij was het mooiste lichtpuntje dat we deze 2 weken vakantie heerlijk met z’n 3en thuis waren. Ik merkte dat ons zoontje van bijna 2 daar heel relax van werd:)

  • Romy 5 januari 2020 op 7:57 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jullie van wat quality time met z’n drieën konden genieten. En natuurlijk extra fijn dat ook jullie zoontje daar zo van heeft genoten!

 4. Geke 4 januari 2020 op 8:37 am - Beantwoord

  Kan goed geloven dat met zoveel leuke en mooie momenten de vakantie voorbijgevlogen is. Time flies when … 🙂
  Hihi, die paddoburger… doet me denken aan mijn nicht die bepaalde shops in Amsterdam bestempelde als ‘natuurwinkeltjes’.

  Mijn meest bijzondere moment was afgelopen donderdag. Heb toen dik 30cm van mijn haar gedoneerd aan Think Pink. Zo’n leuke reacties die ik kreeg, ook in het kapsalon. Terwijl het voor mij ‘maar’ haar is, maar voor velen die ziek zijn betekent het zoveel meer.

  • Romy 5 januari 2020 op 7:58 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond de term ‘paddoburger’ zelf ook wat dubieus. Dat roept toch wat verkeerde associaties op 😉
   Wat ontzettend mooi en bijzonder trouwens dat je zo veel van je haar hebt laten knippen om het te doneren. Echt een prachtig gebaar, waar je iemand anders ongetwijfeld heel blij mee zult maken.

 5. Irene 4 januari 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een fijne vakantie is het geweest zo te lezen! Super leuk dat je vriend zelf voorstelde om kerstkaarten te maken 😀 Mijn lichtpuntje had gek genoeg met werk te maken. Dat ik terug aan het werk ging en het reuze mee viel en het niet zo’n onoverkomelijk iets meer lijkt.

  • Romy 5 januari 2020 op 7:59 pm - Beantwoord

   Echt heel fijn om te lezen dat het teruggaan naar je werk zo goed ging en dat je daar ook weer wat vertrouwen uit hebt gehaald. You go girl! <3

 6. Darina 4 januari 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Hele mooie lichtpuntjes! Wat leuk van de Viva, ben heel benieuwd! Mijn kerstvakantie zit er nu ook op en was ook heel fijn. Vooral de tijd voor mijzelf hebben en andere dingen doen waren voor mij heel fijn.

  • Romy 5 januari 2020 op 7:59 pm - Beantwoord

   Superfijn dat jij ook zo van jouw vakantie hebt kunnen genieten. Heerlijk om even wat extra tijd voor jezelf te hebben!

 7. Daenelia 4 januari 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Champignon burgers (of welke paddestoel dan ook) zijn erg lekker. Toch eens zelf een versie proberen te maken, want ze hebben ze niet altijd in mijn supermarkt.
  Mijn lichtpuntje van de afgelopen tijd was (het zijn er wel meer hoor, maar ik pik er eentje uit om te delen) ontdekken dat je cake kunt invriezen. En ik had al een hele tijd geen cake gebakken omdat je dat met z’n tweetjes niet op tijd op krijgt. Dus nu liggen er 4 heerlijke pakketjes met mooie gele cake in de vriezer, die me steeds toelachen als ik mijn bammetjes voor de lunch er uit haal 🙂 Het is een lichtpuntje dat blijft geven!
  Dat, maar ook heerlijk dungeons & dragons spelen op tweede kerstdag.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:01 pm - Beantwoord

   Zelf een burger van paddenstoelen maken, klinkt zeker niet als een slecht plan. Ik ga ook eens kijken of ik daar een lekker recept voor kan vinden.
   Nooit geweten trouwens dat je cake kunt invriezen. Goed om te weten! Ik kan me goed voorstellen dat het zien van de plakjes cake die nog op je liggen te wachten al een lichtpuntje op zich is.

 8. Lianne 4 januari 2020 op 12:31 pm - Beantwoord

  Fijn dat je zo’n fijne vakantie hebt gehad! Die paddoburger klinkt erg lekker trouwens!
  Ik heb ook 2 weken vrij gehad en even heerlijk kunnen uitrusten en mijn eigen dingen kunnen doen 🙂 Heerlijk! Veel te kort alleen!

  • Romy 5 januari 2020 op 8:02 pm - Beantwoord

   Ja, de tijd vliegt helaas voorbij als je zo aan het genieten bent. Goed om te horen dat jij ook zo’n fijne vakantie hebt gehad! 🙂

 9. Els 4 januari 2020 op 12:45 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke vakantie. Lijkt een beetje op die van mij. Mijn vriend was net zoals ik ook vrij. Het was echt heerlijk. Eigenlijk weinig gedaan, maar dat is oh zo fijn.

  Veel plezier bij het tuincentrum :-).

  • Romy 5 januari 2020 op 8:02 pm - Beantwoord

   Heerlijk toch dat jullie even wat meer tijd hadden om te ontspannen en dan ook nog eens lekker samen. Klinkt als een heel fijne vakantie!

 10. Mirjam 4 januari 2020 op 1:04 pm - Beantwoord

  Heerlijke lichtpuntjes om te lezen! Dit jaar keek ik ook voor het eerst in mijn leven All you need is love, omdat mijn fysiotherapeut meedeed aan het programma 😉

  • Romy 5 januari 2020 op 8:03 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk! Als een bekende meedoet, maakt dat All You Need Is Love natuurlijk alleen maar nóg leuker 🙂

 11. Evelyne 4 januari 2020 op 1:28 pm - Beantwoord

  Fijne lichtpuntjes van de afgelopen 2 weken. Die foto’s van Pippa wil ik wel eens zien natuurlijk 😉 Ik verwacht er nog wel een blogje over, niet? 😉

  • Romy 5 januari 2020 op 8:04 pm - Beantwoord

   Een blog over het artikel en de foto’s met Pippa staat zeker op de planning voor binnenkort 😀

 12. Wendy 4 januari 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

  Hahahaha, leuke oma heb je! XD
  Zo’n kerstvakantie had ik ook wel gewild. Bij mij ging de wekker regelmatig gewoon om 7 uur af de laatste weken, en hoewel ik dan meestal al (lang) wakker ben, toch vind ik het heerlijk om niet “gedwongen” uit bed te moeten. 🙂

  • Romy 5 januari 2020 op 8:04 pm - Beantwoord

   Ja, er gaat niets boven lekker opstaan op het moment dat je er zelf klaar voor bent, zonder een wekker die je uit je slaap haalt 🙂

 13. Saskia 4 januari 2020 op 3:34 pm - Beantwoord

  Wat een fijne lichtpuntjes van de kerstvakantie! Normaal doe ik ook een terugblik, maar dit keer zoveel al gedeeld in andere posten, en morgen (laatste dag van mijn vakantie) mijn meeneem lijstje van 2020 waar ik het al eerder over had.

  Lichtpuntjes in de kerstvakantie?
  Het vieren van Noa zijn eerste kerst en heel erg veel leuke dingen gekregen.
  Voor het eerst zwemmen met Noa
  En heleboel fijne dates met lieve vriendinnetjes<3

  • Romy 5 januari 2020 op 8:05 pm - Beantwoord

   Wat een fijn lijstje met lichtpuntjes! En mooi om te horen dat je zo van je vakantie en van de feestdagen hebt kunnen genieten, zeker nu met Noa erbij! <3

 14. Audrey 4 januari 2020 op 5:48 pm - Beantwoord

  Haha, die Pippa! En je oma’s logica is ook heerlijk. Ik heb de afgelopen weken echt zoveel fijns gedaan dat ik amper kan kiezen.

 15. Shirley 4 januari 2020 op 7:44 pm - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke vakantie, vol met fijne dingen. Voor mij was het vooral werk (en vastzitten in treinen, ha) de laatste tijd. Wel een goede periode met wat kerstfeestjes. Daarnaast waren mijn afgelopen maanden al 1 soort grote vakantie, hehe.

 16. Giovanna Jansen 4 januari 2020 op 9:17 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke vakantie! Wat geweldig veel en gave lichtpuntjes! Daar kan je nog een tijdje van nagenieten denk ik.
  Mijn lichtpuntjes de afgelopen weken waren het samen zijn met familie, de leuke dingen die ik met John samen heb gedaan (o.a. uit eten, kerstmarkten bezoeken en heerlijke wandelingen maken) en het deze week begonnen zijn als fulltime ondernemer. 🙂

  • Romy 5 januari 2020 op 8:07 pm - Beantwoord

   Dat nagenieten van de kerstvakantie gaat zeker goed komen. Hier kan ik nog wel een tijdje met plezier op terugkijken 🙂
   Jouw lichtpuntjes van de afgelopen weken klinken ook ontzettend fijn trouwens. En geniet volop van je nieuwe avontuur als fulltime ondernemer. Ontzettend gaaf en stoer dat je die stap hebt gezet!

 17. Jacqueline 4 januari 2020 op 9:40 pm - Beantwoord

  Nou, hier is de vakantie ook voorbij gevlogen. Niet eens zo heel veel bijzonders gedaan, vooral lekker relaxt thuis bezig geweest.

 18. Zo simpel is dan geluk 5 januari 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Heerlijk om even vakantie te hebben en te genieten van al die leuke dingen. 30 seconds lijkt mij trouwens zo leuk. Staat nog op mijn verlanglijstje om eens te spelen.

  • Romy 5 januari 2020 op 8:08 pm - Beantwoord

   30 seconds is echt een tof spel! Ik ben normaal niet zo’n grote spelletjesfanaat, maar dit spel vond ik heel gaaf om eens te spelen. Zeker met een grote groep 🙂

 19. Meaghan 5 januari 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Aww wat een heerlijk lijstje! Ik word er zelf helemaal vrolijk van! Echt stuk voor stuk allemaal geluksmomentjes. December is sowieso een maand vol vrolijkheid. Heerlijk dat je tijd kon maken voor je vriendinnen en kon wandelen en bijkletsen. Ik zie mijn vriendinnen de laatste tijd ook veel te weinig, voornamelijk omdat ik zelf heel druk ben. Zulke momenten met vriendinnen zijn altijd zo waardevol. En hahaha die reactie van je oma, dat is echt goud waard! Hihi!
  Mijn mooiste lichtepuntjes waren dat ik op tweede kerstdag samen met mijn vriend uit eten ging. Even geen ander gezelschap, maar gewoon wij tweetjes! En dat ik oud en nieuw heb gevierd met mijn vriend, zijn broer en de vrouw van zijn broer. Was super gezellig. We hadden een spelletjesavond en we kwamen precies 60 seconden voor de aftelling erachter dat het bijna nieuw jaar was, aangezien we allemaal zo fanatiek aan het spelen waren haha!

  • Romy 5 januari 2020 op 8:09 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk om op Tweede Kerstdag echt even tijd met z’n tweeën te kunnen doorbrengen. Jullie Oud & Nieuw klinkt ook heel geslaagd trouwens. Alleen maar een goed teken dat jullie door het spelen bijna het aftelmoment waren vergeten, haha 😉

 20. Anouk 5 januari 2020 op 10:40 am - Beantwoord

  Wat een fijne vakantie heb je gehad! Ik heb ook heel erg genoten van de vakantie, bizar dat het normale leven morgen alweer begint.

 21. Nikita 5 januari 2020 op 4:46 pm - Beantwoord

  Volgens mij heb je echt een fantastische vakantie gehad, met al die lichtpuntjes. Wie had gedacht dat jouw ontdeugende kat zo gemakkelijk is bij een fotograaf haha. Straks wordt ze nog echt een echt model. Het is ook een schatje, gewoon alleen al om op foto’s op je blog te zien. Ik had geen twee vrije weken, maar wel heel veel vrij. En dat was net wat ik nodig had. Mijn lichtpuntjes waren soms wat lastiger te vinden, maar ze waren er wel! Zo ging ik verschillende keren schaatsen, las ik heel veel en telde ik net als iedereen af naar 2020. En ik ben zo blij dat het nieuwe jaar er is. Nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe start 🙂

  • Romy 5 januari 2020 op 8:18 pm - Beantwoord

   Haha, wie weet zie je Pippa nog eens terug in Holland’s Next Cat Top Model 😉 Ik zie het al helemaal voor me.
   Wat fijn om te horen dat jij ook van een aantal welverdiende vrije dagen kon genieten. En ook heel mooi dat je ondanks de lastige periode toch lichtpuntjes hebt weten te vinden. Ik hoop dat dit nieuwe jaar je heel veel mooie kansen en prachtige ontwikkelingen zal brengen.

 22. Jenn 6 januari 2020 op 11:03 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke vakantie. De paddoburger wil ik ook wel eens proberen, ik hou van burgers van paddenstoelen. Ik maak wel eens zelf champignonburgers, maar die van de AH kan ik ook aanraden!

  • Romy 9 januari 2020 op 11:03 pm - Beantwoord

   Oeh ja, die champignonburgers van AH zijn ook heerlijk. Het is dat ze wat prijzig zijn, maar ik koop ze toch regelmatig als verwennerij voor mezelf, omdat ze zo lekker zijn.

 23. zwartraafje 11 januari 2020 op 2:49 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst. Zo fijn dat je zo’n leuke kerstvakantie hebt gehad. De post heeft dit jaar duidelijk veel vertraging waardoor ik nog steeds af en toe een kerstkaart ontvang en ik vind het super fijn dat ze ook na de feestperiode nog zo’n verrassingen bij de post liggen.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:49 pm - Beantwoord

   Stiekem best leuk inderdaad om ook ver na kerst nog een paar kerstkaarten te ontvangen. Heeft de vertraagde post toch nog een voordeel 🙂