Deze zomer is er voor mij heel wat veranderd qua werk. Ik heb niet alleen een geweldig leuke nieuwe baan, maar werk ook 32 uur in plaats van 40 uur. Daarnaast ben ik mijn eigen onderneming begonnen als freelance tekstschrijver, redacteur en blogger. Als freelancer redigeer ik bijvoorbeeld teksten, schrijf ik artikelen of gedichten of ga ik blogsamenwerkingen aan. Een geweldige combinatie met mijn werk op de universiteit, al zeg ik het zelf. Waarom ik de combinatie van een vaste baan en freelancen zo geweldig vind? Nou, in ieder geval om deze 7 redenen!

een vaste baan en freelancen combinatie

Foto’s gemaakt door Iris Zaagman.

1. Afwisselend is het zeker!

Sinds augustus werk ik op de universiteit als beleidsmedewerker voor een talenplatform. Een onwijs leuke baan! In mijn werk heb ik bijvoorbeeld niet alleen communicatietaken, maar mag ik ook onder andere onderzoek doen, wetenschappelijke stukken lezen en nadenken over beleid. Juist omdat ik totaal iets anders doe dan als tekstschrijver en blogger, beleef ik aan beide veel plezier. Ik zou het schrijven namelijk heel erg missen als ik daar helemaal niets mee zou doen, maar tegelijkertijd ben ik iemand die niet té veel moet schrijven om het leuk te blijven vinden.

2. Verschillende “werelden”

Werken op een universiteit is heel anders dan werken als tekstschrijver en blogger. Wat ik kan waarderen aan de schrijf- en blogwereld is vooral de grote hoeveelheid creativiteit en de liefde voor knutselen met woorden en taal die ik hierin kwijt kan. Tegelijkertijd vind ik het mooie aan de universiteit dat mensen daar met veel wetenschappelijke passie en toewijding aan hun onderzoeks- en onderwijsprojecten werken en vaak heel gedreven zijn om iets bij te dragen aan de maatschappij. Juist de combinatie van die twee “werelden” vind ik mooi.

3. Leren, leren en nog meer leren!

Voor mij is het heel belangrijk dat ik nooit uitgeleerd raak, op welk vlak dan ook. Dankzij de combinatie van een vaste baan en freelancen is dat zeker niet het geval. Ik heb zowel bij mijn vorige als bij mijn huidige vaste baan veel geleerd, bijvoorbeeld over plannen opstellen, jezelf professioneel presenteren en onderhandelen. Tegelijkertijd heb ik van ondernemen ook heel veel geleerd, zoals mezelf promoten (lastig!), SEO-schrijven en belastingzaken.

4. Samen, maar ook zelfstandig

Ik doe graag dingen alleen, maar ben ook een mensen-mens. Ik houd wel van een praatje, of dat nu gaat over kinderen (inclusief horrorverhalen over inknippen, hormonen en consultatiebureaus) of gewoon over de wasmachine die kapot is gegaan. Daar fleur ik echt van op (of nou ja, bij de verhalen over inknippen trek ik eerder wit weg!). Tegelijkertijd vind ik het fijn om bij freelance klussen juist even eigen baas te zijn en daarbij ongestoord mijn eigen ding te doen.

een vaste baan en freelancen combinatie

5. Aan uitdaging geen gebrek 

Ik heb altijd al een grote behoefte gehad aan uitdaging. Ik heb jaren geleden zelfs een periode minder goed geslapen omdat ik niet voldoende uitgedaagd werd. Best lastig soms! Gelukkig zit het nu met die uitdaging helemaal goed, omdat ik veel uitdaging haal uit zowel mijn leuke vaste baan als uit het avontuur dat freelancen heet. Het leuke aan freelancen is overigens dat je het zo uitdagend kunt maken als je zelf wilt en je eigen grenzen zo ver of dicht bij kunt leggen als je maar wilt.

6. Een stukje flexibiliteit

De combinatie van een vaste baan voor 32 uur en freelancen geeft me vrijheid. Of ik nu afspreek met de huisarts, fysiotherapeut, hypotheekadviseur, hondenfluisteraar (geintje!) of wie dan ook, met 1 vrije dag per week is dat al een stuk makkelijker. Ook bevalt het me prima dat ik mijn freelance activiteiten zelf kan indelen. Als ik daar ’s avonds na mijn werk zin in heb, doe ik dat. En vind ik het fijn om op vrijdag even bij de kringloopwinkel rond te hangen? Dan is het ook prima als ik op een andere dag nog even aan freelance klussen werk.

7. Een vaste baan en freelancen = niet hoeven kiezen

Ten slotte is de combinatie van een vaste baan en freelancen voor mij een goed excuus om niet te hoeven kiezen tussen de dingen waar ik plezier aan beleef. Ik vind het geweldig om onderzoek te doen, me te verdiepen in het onderwijs, met taal bezig te zijn en iets voor de maatschappij te betekenen. Dat alles komt samen in mijn vaste baan. Tegelijkertijd ben ik graag creatief bezig, ben ik gek op schrijven en vind ik alles wat bij bloggen en tekstschrijven komt kijken geweldig leuk. Ideaal dus dat ik die twee kan combineren!

Enige uitdaging: hoe presenteer je jezelf?

Het enige waar ik soms tegen aanloop, is hoe ik mezelf moet presenteren, bijvoorbeeld op LinkedIn. Op LinkedIn leg ik de focus op mijn functie als beleidsmedewerker, omdat ik daar mijn vaste inkomen uit haal, de meeste tijd in steek en ook ambities heb binnen de universiteit. Daar heb ik een netwerk voor nodig. Maar tegelijkertijd zou LinkedIn ook hét platform zijn om als tekstschrijver naar buiten te treden. Hoe doe je dat zonder verwarring te zaaien? Daar probeer ik nog mijn weg in te vinden. Wat in ieder geval helpt, is om twee verschillende visitekaartjes te hebben. Visitekaartjes voor mijn vaste baan krijg ik al, maar voor mijn onderneming wil ik ze ook graag bestellen, bijvoorbeeld bij https://www.drukzo.nl/. Zo kan ik mezelf aan de juiste personen offline op de juiste manier presenteren.

Hoe dan ook, de combinatie van een vaste baan en freelancen is voor mij het beste van twee werelden. Wat ben ik blij dat ik doe wat ik doe!

Wat voor werk doe jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 2 november 2018 op 6:22 am - Beantwoord

  Zo leuk en zeer verschillende banen.
  Goede afwisseling.
  Toppie dat jij dit kan ?????

  Een fijne dag ?

 2. Darina 2 november 2018 op 6:33 am - Beantwoord

  Heel fijn die afwisseling! Jouw baan klinkt heel interessant. Ik ben secretaresse in een academisch ziekenhuis en daarnaast schrijf en blog ik, ook met het idee om dat meer uit te gaan breiden.

  • Romy 2 november 2018 op 6:52 am - Beantwoord

   Dat klinkt ook zeker als een leuke baan, mooi ook in combinatie met bloggen en schrijven 🙂 Wat zou het tof zijn als je dat laatste in de loop der tijd kunt uitbreiden!

 3. Marije 2 november 2018 op 6:47 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat de combi je zo goed bevalt.

 4. Irene 2 november 2018 op 7:02 am - Beantwoord

  Mooie combinatie. Ik herken het ergens wel. Ik wil ook niet alleen maar schrijven en geb af en toe ook gewoon even een praatje nodig. Ben ook heel blij dat ik naast de opdrachten die ik schrijf en het bloggen en gedichten schrijven, ook een baantje buiten de deur heb ?

  • Romy 2 november 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat die mix jou ook heel goed bevalt! Zo te horen is het voor jou ook zeker een perfecte combinatie 🙂

 5. Nikita 2 november 2018 op 7:10 am - Beantwoord

  Die afwisseling klinkt zo leuk! Als ik vast mag werken op mijn huidige studentenjob, dan ga ik dat ook doen. Maar mijn bazin gaf wel een paar hints dat ze enorm tevreden is dus wie weet. En daarnaast zou ik heel graag freelance illustrator worden of gewoon illustrator. Het punt is dat je van illustratoropdrachten alleen niet rondkomt. Dus meeste mensen nemen er een vaste job bij. Als ik dat zo ga doen, zal ik sowieso commentaar krijgen van: ‘je hebt zo’n mooi diploma, waarom ga je niet gewoon aan de slag als graphic designer in plaats van kassamedewerkster?’. Maar dat ga ik me niet aantrekken. Ik doe mijn studie omdat ik illustrator wil worden, geen graphic designer. Weet je, het is niet zij die die job doen. En als ik gelukkig ben achter mijn kassa, waarom dan zoveel commentaar. Dit is wat ik wil en wat me gelukkig maakt. Maar dat zijn dingen voor over drie jaar natuurlijk.

  • Romy 2 november 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk, hoor! Het moet niet uitmaken wat mensen van je baan vinden, als jij er maar gelukkig mee bent. Ik kan me overigens goed voorstellen dat het je fijn lijkt om naast je werk als illustrator ook iets tussen de mensen zou willen doen. Zo’n combinatie kan onwijs fijn zijn, omdat je zo het beste van beide werelden kunt meepikken 🙂
   Maar inderdaad, je hebt nog een paar jaar om daar allemaal over na te denken. Komt vast helemaal goed tegen die tijd! 🙂

 6. Mirjam 2 november 2018 op 8:27 am - Beantwoord

  De afwisseling klinkt erg leuk en ik krijg hierdoor extra veel zin om weer ‘gewoon’ aan het werk te gaan. Tot juli werkte ik als docent Engels en daarnaast schreef ik verhalen/boeken. Nu heb ik een tijdje rust en focus ik me alleen op het schrijven, maar ik heb toch wel weer zin om voor de klas te gaan en jouw bericht vergroot dit weer 🙂

 7. Johanne 2 november 2018 op 8:54 am - Beantwoord

  Heel erg fijn dat deze combinatie je zo goed bevalt. Het is ook een hele veilig positie om vanuit vast werk te beginnen. Lijkt me heerlijk. Gelukkig heb je er ook tijd voor, want met 40 uur werken per week zou dat toch iets lastiger zijn, denk ik. En wie weet wat de toekomst brengt! Ik moet trouwens ook echt een keertje visitekaartjes gaan maken. Loop al ruim een jaar zonder!

  • Romy 2 november 2018 op 11:38 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je door mijn artikel zin krijgt om weer voor de klas te staan! Heel mooi en goed dat je jezelf een uitgebreide rustpauze hebt gegund om met je schrijfwerk aan de slag te gaan. En des te leuker natuurlijk als je ook juist dankzij die periode ontdekt hoe belangrijk het schrijven ook voor jou is.
   Het zou leuk zijn als je het docentschap en het schrijverschap op een mooie manier kunt combineren, waarbij je echt kunt profiteren van “het beste van twee werelden” 🙂

  • Romy 2 november 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Klopt inderdaad, zowel wat je zegt over de vastigheid van een betaalde baan als over de 40-urige werkweken! Ik heb het wel geprobeerd naast 40 uur werken, maar het was dan best lastig om structureel tijd vrij te maken voor ondernemersklussen. Verder geeft het mij inderdaad veel rust dat ik voor mijn inkomen niet afhankelijk ben van mijn onderneming. Daardoor voel ik in ieder geval minder de druk om koste wat kost opdrachten binnen te slepen. Wel zo fijn!

 8. Lizzy 2 november 2018 op 10:00 am - Beantwoord

  Leuk om jou ervaring met freelance / vast werk te horen! Ik werk voltijd in marketing op het moment en vind het op dit moment wel fijn om werk en privé gescheiden te houden. Als ik thuis ben, ben ik ook echt vrij en kan ik mij op het verbouwen van het huis storten. Maar ik kan me wel voorstellen dat ik in de toekomst freelance werk naast mijn vaste baan wil doen.

  • Romy 2 november 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dat is ook absoluut wel een goed punt en een voordeel van alleen een vaste baan hebben! Als ondernemer is de grens tussen tijd voor werk en tijd voor rust of gewoon voor jezelf soms wel lastiger te vinden. Dat blijft een beetje een kwestie van balans zoeken.
   Ik ben benieuwd hoe jij er over een paar jaar in staat en of je dan ook toch voor freelance klussen naast je baan zult kiezen 🙂

 9. Lianne 2 november 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je nu zo goed op je plek zit en ‘best of both worlds’ hebt! Fijn dat je zo voldoende uitdaging hebt en plezier beleeft in het werk wat je doet. Ik wil ooit fulltime als ondernemer aan de slag gaan. Manuscripten nakijken is leuk, maar alleen dat zou ik niet kunnen. Net als jij wil ik ook uitgedaagd worden en afwisseling hebben. Mij lijkt het heel gaaf (maar ook heel eng, maar ook heel gaaf) om ooit workshops of masterclasses te gaan geven, of om iets voor bloggers of schrijvers op te richten. Maar dat zijn allemaal toekomstplannen 🙂 Voor nu gaat de combinatie met werken in loondienst en freelance opdrachten ook wel even prima!

 10. Shirley 2 november 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Het klinkt als een hele mooie combinatie. 32 uur werken lijkt mij ook ideaal, het maakt je inderdaad veel flexibeler. Ik vind het alsnog enorm knap hoeveel dingen jij doet en gedaan krijgt naast je vaste baan. En misschien wist je het al: ik werk 36 uur per week als online redacteur bij een tijdschrift. Sluit helemaal aan bij mijn liefde voor schrijven en in de roerige tijdschriftenbranche heb ik veel geluk gehad dat ik bij deze baan terecht ben gekomen.

  • Romy 2 november 2018 op 11:46 pm - Beantwoord

   Jouw plannen voor de toekomst klinken ook onwijs mooi! Wat een toffe combinatie zou het zijn om enerzijds met schrijven en redigeren bezig te zijn en anderzijds andere ondernemers of schrijvers op weg te helpen. Klinkt als een prachtig plan! 🙂 Het zou supermooi zijn als dat in de toekomst werkelijkheid wordt. Je weet maar nooit! 🙂

  • Romy 2 november 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het voelt voor mij niet echt als heel veel dingen tegelijk, ook omdat sommige dingen meer als hobby dan als werk voelen. Dat scheelt vast al! 🙂
   Jouw baan als redacteur klinkt ook echt heel leuk. En wat fijn dat je zo veel mazzel hebt gehad door bij deze baan terecht te komen. Het is een functie die volgens mij geweldig goed bij je past.

 11. Anna 2 november 2018 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s van je Romy! En ik snap zeker je liefde voor deze werkcombinatie! Ik wil graag een eenmansbedrijf worden maar de aanspraak van mensen zal ik dan wel heer erg missen 😉 Liefs!

  • Romy 2 november 2018 op 11:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Het lijkt mij ook lastig aan fulltime een eenmanszaak hebben dat je niet altijd veel aanspraak hebt. Nu kun je daar natuurlijk wel stappen voor ondernemen, zoals een paar dagen per week een flexwerkplek huren in een gedeeld kantoor of af en toe in een cafeetje werken, maar het is toch anders dan werken met collega’s.

 12. Anna 2 november 2018 op 11:28 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel! Fijn om te lezen dat je vaste baan zo goed bevalt in combinatie met het freelancen. Het altijd op zoek zijn naar uitdaging herken ik wel! Zo te lezen zit je nu helemaal op je plek, ik hoop dat je nog heel lang met plezier zult werken aan leuke freelance opdrachten. Vanaf volgende week ga ik aan de slag in een kledingwinkel, wat mij heel erg fijn lijkt naast het hebben van mijn eigen bedrijf. Zo heb ik ook iets buiten de deur en bovendien lijkt het me gezellig om weer een stel collega’s te hebben, haha!

  • Romy 2 november 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Jouw combinatie van freelance werkzaamheden met een vaste baan met collega’s klinkt ook ideaal! Ik heb, voordat ik begon met werken (iets minder dan 2 jaar geleden), ook een tijdje volledig vanuit huis gewerkt en merkte dat de muren toen echt op me afkwamen en dat ik het ook miste om weinig aanspraak te hebben (op mijn ouders na dan) 😉 Ik kan me dus goed voorstellen dat je wel uitziet naar je nieuwe baan buiten de deur. Zet hem op alvast! 🙂

 13. Evelyne 2 november 2018 op 1:14 pm - Beantwoord

  Het lijkt mij enerzinds heerlijk om gewoon te kunnen schrijven als freelancer naast je vaste job, maar ik weet niet of ik dit zou kunnen. Ik schrijf persoonlijk op mijn blog, dus ik neem aan dat die teksten die jij bijvoorbeeld als freelancer schrijft niet over jouw eigenste persoon gaan. Het klinkt uiteraard leuk in mijn oren, maar onmogelijk te verwezenlijken voor mij. Maar hé, ik vind het echt knap van jou!

  • Romy 2 november 2018 op 11:59 pm - Beantwoord

   Klopt! Die teksten gaan vaak over heel andere dingen dan mijn blog. Zelf vind ik dat juist wel leuk. Lekker afwisselend! Bij mijn vorige werkgever schreef ik bijvoorbeeld ook heel zakelijke teksten en vond ik het juist leuk dat die teksten zo totaal iets anders waren dan wat ik op mijn blog plaats 🙂 Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar even enthousiast van wordt.
   En weet je, wie weet zijn er voor jou ook wel fijne manieren om freelance iets op te pakken! Het hoeft ook niet als tekstschrijver te zijn. Wellicht kun je bijvoorbeeld ooit als fotograaf leuke klussen aangaan. Je weet maar nooit 🙂

 14. Daenelia 2 november 2018 op 3:28 pm - Beantwoord

  Gelukkig kan ik in mijn vaste baan van 40 uur nu alles kwijt wat ik wil. Geen verwarring (meer) over waar ik sta en wat ik doe. Ik snap je wel, hoor. Je wilt iets van jezelf hebben.
  Ik ben erg blij met mijn vaste baan met flexibele werktijden. Nooit meer haasten om ‘op tijd’ de bus of tram te halen, nooit meer zorgen om of ik mijn uren wel maak (die maak ik ruim). Als meer mensen met een vaste baan die vrijheid kregen, zouden meer mensen voldoening halen uit hun werk. Het gevoel eigen baas te zijn en toch in een team te werken.
  Ik denk dat jij misschien wel langzaam doorgroeit naar voltijd voor jezelf te werken !

 15. Meaghan 2 november 2018 op 3:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Het klinkt inderdaad als een hele leuke, afwisselende uitdaging om een vaste baan af te wisselen met het freelancen. Volgens mij biedt dat je net wat meer vrijheid en net een stukje meer ontwikkeling dan wanneer je ‘vast zit’ aan één baan. Volgens mij zit je helemaal op je plek op deze manier en werkt het ook goed voor je! Zelf weet ik nog totaal niet wat ik zou willen. Vandaar dat ik nog studeer. Een vaste baan met een vast inkomen klinkt heel goed, maar aan de andere kant is flexibiliteit, meer vrijheid en zelfstandig zijn ook heel erg interessant. Misschien dat ik het later, net als jij, ook ga combineren of ik kies uiteindelijk toch voor één van die opties. Achja, ik heb nog even om daarover na te denken. Trouwens, de foto’s die je bij deze blog hebt ingevoegd zijn prachtig!

  • Romy 3 november 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een heel fijne baan! Het is inderdaad al een enorm pluspunt als je vrijheid en flexibiliteit hebt en niet stipt van 9 tot 5 op kantoor zit. Zelf heb ik gelukkig ook heel veel vrijheid bij mijn vaste baan. Ik kan bijvoorbeeld gerust mijn vrije dag omwisselen, mijn uren worden niet strak in de gaten gehouden en thuis werken is geen enkel probleem. Daar heb ik het zeker wel mee getroffen en het verbaast me ook weleens dat het er bij sommige werkgevers heel anders aan toe gaat. Mijn principe is altijd: als iemand me flexibiliteit geeft, dan ben ik ook flexibel. Als het bijvoorbeeld niet uitmaakt wanneer ik een keer iets later ben, dan vind ik het ook geen enkel probleem om een keer op mijn vrije dag wat dingen te doen. Daar heb je zowel als werkgever als als werknemer alleen maar profijt van 🙂
   Voor nu zie ik het niet snel gebeuren dat ik ooit fulltime zzp’er word, omdat ik mijn werk op de universiteit daar simpelweg te leuk voor vind. Maar ik weet natuurlijk niet hoe het allemaal zal lopen. Ik laat me maar vooral verrassen door hoe het zich allemaal in de loop der tijd ontwikkelt 🙂

  • Romy 3 november 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie reactie en voor je lieve compliment over de foto’s! Alle credits gaan naar Iris, die de foto’s heeft gemaakt 😀
   Ik kan me voorstellen dat je het tijdens je studie nog lastig vindt om precies te weten wat je wilt gaan doen na je afstuderen. Ik had daar zelf tijdens mijn master ook nog niet echt een concreet idee bij. Maar gaandeweg ontwikkelt dat idee zich wel. Ik heb bijvoorbeeld juist door mijn eerste baan ook veel geleerd over wat wel en niet bij mij past, waardoor ik nu al veel beter weet wat ik wil dan toen ik net mijn diploma in ontvangst nam. Geniet gewoon maar lekker nog even van je studie! Met werken komt het vanzelf wel goed! 🙂

 16. Ilona Wielinga 2 november 2018 op 6:18 pm - Beantwoord

  Fijn dat dit je zo goed bevalt! Het lijkt mij ook echt fijn om later zowel een vaste baan te hebben als freelance klussen te doen. Ik doe nu al af en toe fotografie, vormgeving of blogklussen en vind dat onwijs tof om te doen. Maar daarnaast wil ik later (denk ik) er een vaste baan als animator of video editor bij, omdat hier mijn hart toch echt wel ligt.

  • Romy 3 november 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen hoe jij de ideale combinatie van werk en freelancen voor je zou zien. Het klinkt als een perfecte combinatie van werkzaamheden die ook nog eens een mooie aanvulling op elkaar kunnen zijn 🙂

 17. Josephine 2 november 2018 op 6:41 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke combinatie! Ik had graag ook zoiets gedaan, maar dat is om verschillende redenen helaas niet haalbaar. Maar het klinkt echt ideaal op alle fronten, van de verschillende werkzaamheden tot zelfstandigheid en de contacten met collega’s. Ik vind het leuk om je zo te volgen in je carrière.

  Mooie foto’s, trouwens.

  • Romy 3 november 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie, ook op de foto’s! Ik vind het zelf ook verrassend leuk om gaandeweg vorm te geven aan mijn carrière en steeds meer te ontdekken wat ik wil en wat wel en niet bij mij past. Het is toch grappig dat je dat eigenlijk past echt ontdekt na al die jaren studeren 🙂
   Jammer om te horen dat het bij jou niet haalbaar was om op deze manier aan het werk te gaan. Ik vind het wel heel mooi om te zien hoe je in jouw blog al die dingen weet te combineren waar jij blij van wordt. Je passie voor de Victoriaanse tijd, maar ook voor taal, literatuur en geschiedenis in het algemeen, straalt van je blog af. Het is mooi om te merken dat je in je blog echt je ei kwijt kunt op dat vlak.

 18. Saskia 2 november 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

  Fijn zoveel afwisseling… Ik heb best een druk werkschema qua tijden, maar ben helemaal happy met m’n baan. Mijn grote droom is nog wel om 1 dag vrij te zijn in de week<3 Hoop dat dit ooit eraan zit te komen…

  • Romy 3 november 2018 op 12:13 am - Beantwoord

   Zo mooi om te horen dat jij ook helemaal blij bent met je baan! Hopelijk komt het er ooit nog eens van dat je een dag minder werkt. Het bevalt mij in ieder geval ontzettend goed 🙂

 19. Iris 3 november 2018 op 1:56 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik vind inderdaad die combinatie ook heel fijn 😀 Een beetje afwisseling is zeker leuk als je meerdere passies hebt!

  • Romy 4 november 2018 op 11:32 am - Beantwoord

   Absoluut! Mooi om te horen dat jij ook zo veel plezier beleeft aan de combinatie van een vaste baan en freelancen. Het is fijn als je zo met al je passies bezig kunt zijn.

 20. Lindsey 3 november 2018 op 3:50 pm - Beantwoord

  Dat klikt echt zo interessant allemaal!
  En die combinatie lijkt me ook heerlijk, maar heb je dan soms niet de neiging om té veel te werken? Dat hoor ik vaak van anderen, dat ze het niet goed kunnen laten om werk voor hun freelance job te laten liggen bijvoorbeeld omdat ze het gevoel hebben dat ze het anders wat verwaarlozen of lui zijn. Wat natuurlijk niet waar is, je hebt namelijk ook nog huishoudelijke taken etc te doen.

  Zelf doe ik nu stage bij een uitgeverij (marketing), maar ik hoop eigenlijk te kunnen doorgroeien naar redacteur en dat ook deels freelance te gaan doen zodat ik niet aan maar één uitgeverij gebonden ben. Maar om nu ervaring op te doen en wat sterker in mijn schoenen te staan, vind ik het wel fijn om eerst een jaar of twee/drie een stevige ’thuisbasis’ te hebben en te groeien in vooral marketing omdat je dan vind ik een goed beeld krijgt over wat auteurs en lezers graag hebben en je ook een netwerk kan uitbouwen.

  (ps. je hebt echt een super interessante blog)

  • Romy 4 november 2018 op 11:36 am - Beantwoord

   Ik herken wel dat ik graag hard en veel werk, maar voor mijn gevoel heb ik er wel een prima balans in gevonden. Ik vind het niet erg om soms in het weekend aan freelance klussen te werken, maar waak er wel voor dat ik niet hele weekenden bezig ben. Leuke dingen doen buiten werk om is immers ook belangrijk 🙂
   Wat ontzettend leuk trouwens dat je nu stagiaire bent bij een uitgeverij! Zo te horen heb je mooie dromen voor de toekomst qua werk. Ik geef je groot gelijk trouwens dat je eerst ervaring wilt opdoen en sterker in je schoenen wilt komen te staan. Zelf heb ik ook bewust eerst ervaring opgedaan qua werk voordat ik me bij de KvK inschreef. Zeker als je dat fulltime wilt gaan doen, is het ook altijd goed om van tevoren een klein netwerk op te bouwen.

   Dankjewel voor je lieve compliment trouwens! 🙂

 21. Borduursaramsades 3 november 2018 op 10:51 pm - Beantwoord

  Leuk dat het je heel goed lukt om te combineren.
  Da je je eigen weg en draai erin gevonden hebt

 22. Mariska 4 november 2018 op 10:26 am - Beantwoord

  Zelf heb ik ook een vaste baan (sinds een paar maanden een vast contract!) en mijn blog. Ik werkte 32 uur maar ben terug gegaan naar 28 om zo meer aan mijn blog te kunnen bestede en dat bevalt tot nu toe goed. Doen wat je het leukste vindt 🙂 Het is bij mij ook wel een verschil, want zo doe ik bij mijn vaste baan debiteurenbeheer en dat is natuurlijk totaal iets anders dan dit 🙂

  • Romy 4 november 2018 op 11:45 am - Beantwoord

   Wat een goed nieuws dat je een vast contract hebt gekregen! En superfijn dat je nu meer tijd aan je blog kunt besteden! Het klinkt als een perfecte combinatie zo.

 23. Katrien 8 november 2018 op 2:58 pm - Beantwoord

  Wat een fijne combinatie. Ik werk twee dagen per week op kantoor en nog een derde dag van thuis uit, en die thuisuren kan ik zelf spreiden, ook heel erg fijn werken zo!
  Ik heb met veel plezier dit artikel gelezen en wat ik deze keer eens heel speciaal wil benadrukken (het was me bij andere artikelen van jou ook al opgevallen hoor) is dat je op een ongelooflijk subtiele, professionele en aangename manier samenwerkingen weet te combineren met interessante artikelen. Ik had pas tijdens de laatste alinea in de gaten dat er een samenwerking in dit artikel zal verweven. Ik vind dit echt heel bewonderenswaardig, hoe creatief je bent en hoe je jezelf blijft maar er toch een professionele en commerciële touch aan weet te geven, zonder dat het storend of al te opvallend is. Ik wou dit eens heel speciaal vermelden ;-). Knap! Het is elke dag een plezier om jouw blog te bezoeken.

  • Romy 8 november 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook als een heel fijne combinatie van werk! Fijn om te horen dat je je er zo prettig bij voelt.
   En wauw, wat een ontzettend mooi compliment! Dat vind ik zó leuk om te horen. Ik steek er veel tijd en moeite in om juist samenwerkingsartikelen leuk te maken en ben ook selectief in bedrijven waarmee ik samenwerk, dus ik word er superblij van om jouw positieve reactie daarop te lezen. Daar doe ik het voor 🙂 Dankjewel voor je mooie woorden. You made my day! 🙂