escape vroom

Eend huren voor een Escape Vroom | Zo was de escape tour in een lelijk eendje!

 • 10 juni 2022
 • 5 Reacties
Categorieën: Op reis

Vorige week zondag waren we al vroeg uit de veren om richting het mooie Hoogblokland te rijden. Op dat moment nog in onze nieuwerwetse auto, maar die zouden we snel inruilen voor een authentieker exemplaar: een blauwe eend. Bij We Love Oldtimers mochten we een eend huren om mee te doen aan de Escape Vroom: een gloednieuwe escape tour met raadsels, speurtochten, denkspelletjes, walkietalkies en vele kilometers door de mooie omgeving in een mooie blauwe Oldtimer. Het was een dag om niet te vergeten. 

escape vroom

Een eend huren voor de Escape Vroom

Twee jaar geleden crosten Bart en ik al eens de Betuwe door in een knalblauwe Volkswagen-bus. We reden over vele dijkjes, langs molens en door prachtige landschappen met dit supergrote en vrolijke bakkie inclusief bloemetjesslingers en (nep) schapenvelletjes op de stoelen. De enorme versnellingspook waarbij je aardig hard moest werken om van de ene naar de andere versnelling te gaan, was een bescheiden uitdaging. Maar toen ik het eenmaal door had, ging de rit gesmeerd. Het was een bijzonder uitstapje dat destijds al naar meer smaakte. 

Dat maakte het des te leuker dat we door We Love Oldtimers werden uitgenodigd om een eend te huren en mee te doen aan hun gloednieuwe Escape Vroom. Bij ons vorige bezoek had ik mijn oog al laten vallen op de vrolijk gekleurde eendjes. Dat leek me wel wat! Had ik even mazzel dat ook nog eens een van de mooiste “lelijke” eendjes op ons stond te wachten: een blauw exemplaar, dat toevallig precies dezelfde kleur heeft als Bart auto. Toen ik dat zag, stond ik al helemaal te springen om ons avontuur te laten beginnen. 

Op Escape Vroom: de nieuwe puzzeltocht van We Love Oldtimers

Dit keer gingen we niet gewoonweg de buurt verkennen in de Oldtimer (wat overigens ook een méér dan prima dagbesteding was geweest). Nee, we deden mee aan de Escape Vroom: een bijzondere escape tour waarbij je je hersens flink moet kraken en waarbij ook een groot beroep wordt gedaan op je puzzelvaardigheid. Zie het als een escape room, maar dan met puzzels in de buitenlucht die je ieder op tussenstops tijdens de route tegenkomt. 

Deze escape tour heeft We Love Oldtimers pas net gelanceerd, dus wij waren een van de eersten die hem mochten beleven. Als fanatiekelingen hadden we er direct zin in. Bart heeft een ruimtelijk inzicht en rekenskills waar je u tegen zegt en ik ben goed met logica en taal, dus we konden in onze ogen niet anders dan een topteam zijn om deze raadsels te kraken. 

eend huren
escape vroom

Hoe werkt de Escape Vroom? 

Je kunt deze escape room in een Oldtimer doen met 3 of meer personen (wij speelden vals door het met z’n tweeën te doen, maar kunnen uit ervaring zeggen dat een derde persoon erbij wel handig is om sommige puzzels sneller op te lossen). Voor de tour kies je zelf het type Oldtimer waarin je de weg onveilig wilt maken. Zo kun je een Volkswagenbus, kever, mustang of, zoals wij, eend huren. Als je met een grote groep meedoet, kunnen jullie de tour in teams doen, elk in een eigen auto. 

Bij het vertrek vanuit Hoogblokland krijg je een Google Maps-link met de route en de adressen van de tussenstops. Die vind je overigens door de hele omgeving in mooie dorpjes, bij monumenten of midden in de natuur. Op alle tussenstops moet je een puzzel oplossen of een opdracht uitvoeren. Het kan inhouden dat je dingen moet zoeken, symbolen moet ontcijferen of monumenten grondig moet bekijken. De opdrachten krijg je via een online app en alles wat je nodig hebt vind je in de koffer achterin (samen met koffie, thee en koekjes!). Zo kraak je steeds meer codes, waarmee je bewijs verzamelt voor het misdrijf dat je uiteindelijk moet oplossen.

Eenmaal terug in Hoogblokland bij We Love Oldtimers krijg je 10 minuten om het raadsel te ontcijferen en te vertellen wie het misdrijf heeft gepleegd, waarom en hoe. 

De Escape Vroom kun je op je eigen tempo doen, maar duurt in totaal zo’n 4 uur. Je kunt altijd tussendoor ergens stoppen om wat lekkers te eten of te drinken. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat er genoeg leuke plekken onderweg te vinden zijn voor een hapje of drankje of een foto, dus neem daar zeker de tijd voor.

escape vroom
escape vroom

De eerste kilometers in een lelijk eendje

Rijden in een eend was al een avontuur op zich. Je moet weten dat ik dan misschien geen rijangst heb, maar het wel altijd een tikkeltje spannend vind om voor het eerst in een vreemde auto te stappen. Als ze van minder moderne snufjes zijn voorzien dan mijn eigen Ford Ka, speelt dat al helemaal. Ik liet dan ook eerst Bart wat kilometers maken in ons blauwe bakkie. Daarna liet hij me op de parkeerplaats een paar rondjes rijden om te oefenen met de versnellingspook en de knopjes die op andere plekken zitten dan in mijn auto. De eerste kilometers waren wat onwennig, maar daarna zat ook ik met zelfvertrouwen achter het stuur van onze blauwe eend. Wat een fijn bakkie!

Ik was al na een paar kilometer heel blij met onze keuze om een eend te huren. Het is een fijne en compacte auto en het besturen is niet lastig. Je hebt vier versnellingen, de pook is niet heel lastig en verder werkt alles redelijk zoals je in een moderne auto gewend bent. We moesten lachen om de schattige mini-ruitenwissers en de ronkende motor tijdens het rijden die bij de charme van een eend huren hoort. Overigens vonden we allebei de vering van de eend fantastisch bij drempels. Wat dat betreft had de blauwe eend zelfs een streepje voor op mijn eigen groene bakkie.

eend huren
escape vroom

Van stop naar stop: van raadsel naar raadsel

We kwamen natuurlijk met een missie: het misdrijf ontcijferen waar de Escape Vroom over ging. Hoewel we bij het eerste spel de mist in gingen omdat ik per ongeluk Bart de auto op een verkeerde plek had laten parkeren (sorry, schatje!), verliep het ontraadselen heel goed. Bart had het touw-leg-raadsel al door voordat ik ook maar de instructies tot me kon laten doordringen, en ik was andersom handig met het heen en weer rennen tussen graffiti-kunstwerken om via de walkietalkie codes door te krijgen van Bart. 

Het waren allemaal unieke raadsels waarbij je iets met de omgeving deed. Een leuke afwisseling ook tussen hersenkrakers, doe-dingen en opdrachten waarbij je meteen een glimp van mooie monumenten kon opvangen. We crosten over idyllische weggetjes, door pittoreske straten en ook vaak langs de mooie weilanden die dit stukje Nederland rijk is. Dat op zich al was geweldig. Maar dat we naderhand ook nog de puzzel succesvol wisten op te lossen, maakte de glimlach op ons gezicht zo mogelijk nog groter. Waren we toch het topteam dat we hoopten te zijn!

Overigens was de puzzel zeker niet eenvoudig (ook niet onmogelijk moeilijk trouwens). Wij dachten eerst “Doen we even!”, maar hebben over een aantal raadsels aardig ons hoofd moeten breken. En ik moet toegeven: een paar hints hebben we ook zeker gevraagd. Dus verwacht niet dat het een makkie wordt om alles op te lossen. Je zult je hersenen zeker aan het werk moeten zetten.

rijden in een eend
eend huren

Een Oldtimer-ervaring rijker naar huis

Toen we de sleutels van de eend inleverden om weer in onze eigen auto te stappen, vonden we het haast jammer om de blauwe eend achter te laten. Ons autootje voor de dag had ons op de mooiste plekken gebracht, waarvan we er sommige zeker nog eens willen bekijken (met of zonder Oldtimer). Natuurlijk voelde het ook weer als een verademing om in Barts automaat te stappen zonder versnellingspook en met allerlei handige snufjes, maar zo’n Oldtimer heeft toch wel echt veel charme.

Terwijl Bart zijn opeens supermodern ogende auto startte, beleefden we in gedachten de leuke Escape Vroom (geniale woordspeling trouwens!) en het rondrijden in de Eend gewoon nog eens. Een nieuwe Oldtimer-ervaring die ons zeker nog een hele tijd zal bijblijven en die ik iedereen kan aanraden. 

Zelf meedoen met de Escape Vroom? 

Wil je een keer én een avontuur beleven in een toffe kleurrijke Oldtimer (van pastelroze kevers tot mintgroene mustangs – We Love Oldtimers heeft ze allemaal staan!) én uitgedaagd worden tijdens een gezellige puzzeltocht die zéker geen makkie is om op te lossen, maar wel heel leuk om te doen? Op de website van We Love Oldtimers kun je de Escape Vroom bekijken en eventueel een offerte aanvragen. Uiteraard kun je ook los een eend huren zonder escape tour, maar deze combinatie is wel helemaal te gek.

Ik kan je dit uitstapje enorm aanbevelen. Ik heb het zelf gekregen in ruil voor dit blogartikel (inclusief eerlijke review), maar had het anders ook heel graag een keer geboekt. Een once-in-a-lifetime-ervaring die ontzettend leuk is om met een paar vrienden of familieleden of met je gezin te beleven!

Als jij een Oldtimer zou mogen kiezen om in te rijden, welke zou dat dan zijn?

eend huren

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 10 juni 2022 op 7:05 am - Beantwoord

  Dat is toch wel een prachtig lelijk eendje! Zo’n tour met opdrachten lijkt me geweldig, als liefhebber van zowel autorijden als een beetje logisch denken;). Kan me wel voorstellen dat het eerst even flink wennen is om in zo’n auto te rijden die van wat minder gemakken voorzien is dan je eigen Kaatje.

  • Romy 12 juni 2022 op 9:08 pm - Beantwoord

   Als je zowel puzzels oplossen als autorijden leuk vindt, dan is zoiets zeker een aanrader 🙂 Na even wennen, reed de Eend gelukkig heel prima. Het is even inkomen, maar wende sneller dan ik dacht.

 2. Daenelia 10 juni 2022 op 8:41 am - Beantwoord

  Lijkt me dat jullie een leuke dag gehad hebben. Maar had deze auto dan ook een nieuwe motor? Ivm de uitstoot 😉 ? Voor mij, voor ons, zou dit natuurlijk ook helemaal niks zijn, tenzij de auto geparkeerd staat op een leuke plek en we er niet in hoeven te rijden. Ik ben sowieso niet echt gek op auto’s, niet alleen omdat we er zelf geen een hebben (ehm, misschien hangt dat op een andere manier samen…)
  Zou een leuk idee zijn om dit op zo’n ouwerwetse fiets te doen, met zo’n hoog wiel!

 3. Johanna 10 juni 2022 op 2:17 pm - Beantwoord

  Wat lijkt die auto vol met 2 personen. En dan kunnen er 4 in. Leuk zo’n eendje. En een leuk idee z’n vossenjacht (zo heette dat toch vroeger?) Overigens heb je die hier in de meeste steden ook, maar dan te voet en met het openbaar vervoer. Is ook leuk.

  • Romy 12 juni 2022 op 9:06 pm - Beantwoord

   Ja klopt, het is een knusse boel in zo’n Eend met bescheiden formaat 🙂
   En inderdaad, een vossenjacht lijkt er wat op. Bij een vossenjacht ga je alleen op zoek naar vossen (verklede mensen) en hier ging het meer om puzzels oplossen 🙂

Recente blogs

Jezelf door een moeilijke tijd heen slepen (7 tips!)

28 maart 2018|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Maak jij nu een moeilijke tijd door? Heb je een flinke dip? Of zelfs een langere periode waarin je je rot voelt? Dat is natuurlijk ontzettend #$%&* [vul een niet al te net woord naar keuze in]. Ook al bestaat er geen medicijn dat voor iedereen werkt, ik vertel je graag wat mij eerder in moeilijke tijden heeft geholpen. Al is het alleen al om je misschien een beetje moed te geven dat er uitzicht is op lichtpuntjes en mooiere dagen. Dit zijn mijn 7 tips om jezelf door een moeilijke tijd heen te slepen ♥

5x Daarom is vandaag nu al geweldig!

8 mei 2017|Positiviteit|

Ben je toe aan een beetje positiviteit op de vroege ochtend of aan het begin van een lange middag? Soms heb je even een oppepper nodig of kun je gewoon een kleine boost gebruiken. Speciaal voor die gevallen besloot ik een lijstje samen te stellen met 5 redenen waarom vandaag nu al iets geweldigs in zich heeft. Of nou ja, eigenlijk elke dag van de week dus.

Outfit | Een knalblauwe bloemetjesjurk van de rommelmarkt

11 mei 2019|Outfits|

Tussen het vele kinderspeelgoed, de lp's en de meubels die op de grens van 'authentiek' en 'oude meuk' zitten, kun je op de rommelmarkt soms onverwachts de mooiste dingen spotten. Op Koningsdag liep ik bijvoorbeeld spontaan tegen een jurkje aan dat direct mijn aandacht trok. Het is dat het nogal druk en lawaaierig was op de rommelmarkt in Utrecht, maar anders had ik dit jurkje vast mijn naam horen schreeuwen. Dolblij ben ik ermee! Kijk je mee hoe ik de jurk draag in een lente-outfit?