eenzaamheid tijdens corona tips

Eenzaamheid tijdens corona | Hoe ga je ermee om? (10 tips)

 • 31 maart 2020
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

Alleen wonen. Ik heb er nooit echt problemen mee en voel me ook tijdens een thuiswerkdag niet snel eenzaam. Maar tijdens corona ligt dat net een beetje anders. Waar ik normaal gesproken een flinke sociale agenda heb en mijn weekenden vul met dingen buiten de deur, ben ik nu opeens een stuk vaker alleen. Eerlijk, in de eerste week vond ik dat best wel wennen. Gelukkig zie ik mijn lieve vriend elke week en (vanaf een afstandje) zie ik ook mijn ouders nog. Maar verder moest ik nogal mijn draai vinden in deze nieuwe situatie met minder gezelschap. Ik ben vast niet de enige. Daarom deel ik 10 tips tegen eenzaamheid tijdens corona.

Eenzaamheid tijdens corona

Een kort woord vooraf: eenzaamheid is in mijn ogen een gevoel, geen concrete situatie. Ook als je samen bent met anderen, kun je je eenzaam voelen. Bijvoorbeeld omdat je noodgedwongen met huisgenoten zit opgescheept die niet “jouw types” zijn of omdat je niet de mensen om je heen hebt met wie je écht goede gesprekken kunt voeren. Daarom ben ik ook zo dankbaar voor mijn lieve vriend, ouders en kat – en de vele mensen die er vanaf afstand nog steeds voor me zijn.

Wat je situatie ook is, je mag je eenzaam voelen. En het is ruk dat je je zo voelt. Ik hoop dat je iets hebt aan deze 10 tips tegen eenzaamheid tijdens corona.

1. Weet dat je nooit écht alleen bent

Het meest belangrijke is misschien wel beseffen dat eenzaamheid een negatieve spiraal is (zie ook dit artikel in Het Parool). Als je je eenzaam voelt, ga je je daar vaak ook naar gedragen door bijvoorbeeld sociaal contact te mijden en mensen ook niet op te bellen. Daardoor voel je je vervolgens alleen maar nóg eenzamer.

Ook ik merkte dat ik me in week 1 nogal in die spiraal niet meesleuren. Het duurde even voordat ik mezelf een subtiel schopje onder mijn kont kon geven en op zoek ging naar wat wél kon en mocht. Inmiddels voel ik me een stuk beter en niet meer écht alleen. Er zijn dan misschien minder mensen om me heen, maar dat betekent niet dat ik niemand heb. En dat is ook mijn boodschap voor jou: je bent nooit helemaal alleen. Veel mensen zijn maar een telefoontje van je verwijderd. Maak daar gebruik van.

2. Maak van je huis een fijne plek

In een fijne omgeving voel ik me vaak al een stuk minder alleen. Daarom besloot ik tijdens quarantaineweek #1 halsoverkop mijn interieur een flinke make-over te geven. Ik bestelde een hele lading spullen bij Ikea en een mooie plant. Ondertussen schoof ik met allerlei spullen die ik al had staan totdat ik weer helemaal tevreden was met mijn woonkamer. Dat was niet alleen een fijne bezigheid op zich, maar hielp me ook om me beter te voelen in mijn eigen omgeving – gezelschap of niet.

3. Maak gebruik van alle digitale opties

Een open deur? Ja. Maar het is zeker een van mijn belangrijkste tips tegen eenzaamheid tijdens corona. Er zijn anno 2020 nogal wat mogelijkheden om ook vanaf afstand met elkaar in contact te zijn. Ik vind zelf Zoom heel fijn werken, maar ben ook regelmatig op Skype te vinden en heb het WhatsApp-videobellen sinds kort ook ontdekt. Daarnaast kun je natuurlijk appen, video’s maken en foto’s doorsturen van je belevenissen.

 • Plan bel- en videoafspraken in. Niet zo nu en dan, maar regelmatig. Zorg ervoor dat je elke dag iemand spreekt.
 • Bellen kan ook tijdens je dagelijkse bezigheden. Ik ken genoeg mensen die bijvoorbeeld tijdens het koken Skype aanzetten.
 • Gebruik ook social media. Deel je ervaringen op Facebook of Instagram. We zitten allemaal in hetzelfde coronaschuitje, dus social media kunnen juist nu heel veel fijne herkenning en steun bieden.

4. Zoek afleiding en start een nieuw project

Een van de dingen die mij door week 1 heen sleurde zijn de vele nieuwe projecten die ik als tekstschrijver mocht oppakken. Juist tijdens de gekke coronaperiode waren die stuk voor stuk een welkome afleiding. Ik kan je dan ook echt aanraden om iets nieuws op te pakken waar jij je volledig op kunt storten. Juist in deze gekke periode. Dat kan een (online) cursus zijn, een nieuwe blog of een ontspannende hobby. Of misschien wil je wel op je werkvlak of als ondernemer aan de weg timmeren. Zoiets kan je nieuwe energie én nieuwe contacten opleveren.

5. Kijk YouTube-filmpjes

Misschien is dit een gekke tik van mij, maar ik vind het altijd heel fijn om iets van achtergrondgeluid te hebben. Alleen al daarom heb ik regelmatig YouTube-video’s op staan. Zo vind ik het leuk om vlogs van anderen te volgen, meestal trouwens met een half oog (als achtergrondgeluid). Overigens vind ik het ook leuk om voor work-outs en pilates video’s op YouTube aan te zetten. Dat is al meteen een stuk gezelliger dan als je in je eentje wat improviseert op een yogamat.

eenzaamheid tijdens corona

6. Maak tijd voor jezelf vrij

Het verleidelijke (ik spreek uit ervaring!) van eenzaamheid is dat je jezelf verliest in alleen maar nuttige dingen doen. Dan vergeet je misschien even dat je je eenzaam voelde, maar je lost het probleem er niet mee op. Blijf daarom óók tijd vrijmaken voor jezelf. Normaal gesproken zijn er mensen om je heen die je een knuffel geven of gewoon lief voor je zijn. Nu ben jij zelf degene die dat zal moeten doen.

Doe dingen waar jij blij van wordt en gun jezelf die dingen ook zonder schuldgevoel. Neem uitgebreid de tijd om iets lekkers klaar te maken en doe dingen waar jij in normale weken tussen de sociale verplichtingen door in je eentje van zou genieten. Je bent dan misschien veel alleen, maar dat betekent niet dat je me-time erbij in moet schieten. Juist ook omdat tijd voor jezelf je helpt om je gevoelens er te laten zijn. En omdat het je doet inzien dat je zelf ook best leuk gezelschap bent.

» Lees ook: Meer tijd voor jezelf (7 tips) | Let’s do this

7. Durf ruimte in te nemen

Voel je je rot? Of heb je gewoon even behoefte om iemand te spreken? Voel je dan niet bezwaard om iemand te laten weten dat het even niet oké gaat. Durf het ook aan te geven als je behoefte hebt aan contact. En als je met iemand belt, vertel dan hoe het écht met je gaat. Ook als je even niet supervrolijk en blij bent of als je dag gewoonweg ruk was. Durf ruimte in te nemen voor jouw verdriet, pijn of angst. Vul niet in dat een ander daar geen behoefte aan heeft, maar deel waar jij mee worstelt. Kwetsbaar zijn geeft je juist de kans om mooie gesprekken te voeren.

8. Zet zelf een eerste stap

Misschien vind je het lastig dat andere mensen je niet spontaan opbellen. Ze weten toch dat je alleen bent?! Nee helaas, andere mensen kunnen niet zomaar ruiken dat jij behoefte hebt aan een (virtuele!) arm om je heen. Misschien denken zij wel hetzelfde als jij: waarom belt hij/zij mij nou niet? Durf daarom zelf een eerste stap te zetten. Bel zelf iemand op of stuur zelf een appje, ook al heb je met iemand al maandenlang geen contact gehad. Jij kunt besluiten om daar vandaag nog iets aan te doen.

9. Maak gebruik van acties tegen eenzaamheid tijdens corona

Gelukkig zijn er heel veel mensen die inzien dat eenzaamheid tijdens corona iets is waar we samen wat aan moeten doen. Hoe mooi is het dat er dingen worden georganiseerd voor mensen die zich eenzaam voelen. Maak gebruik van de initiatieven die er zijn. Daarvoor hoef je niet “zielig” te zijn of je zo te voelen. Deze initiatieven zijn in het leven geroepen voor iedereen die worstelt met eenzaamheid tijdens corona. Ook voor jou.

Twee voorbeelden:

 • Wannabefriends: een online platform waar je als vrouw online in contact kunt komen met andere vrouwen (aanmelden is tijdelijk gratis vanwege corona).
 • De Luisterlijn (0900 – 0767): een telefoonlijn voor wie simpelweg behoefte heeft aan een luisterend oor of een gesprek.

10. Zoek andere mensen op die eenzaam zijn

Je bent niet alleen in je eenzaamheid. Dat is aan de ene kant extra verdrietig aan deze periode, maar schept aan de andere kant ook kansen. Ken je mensen om je heen die ook eenzaam zijn? Zoek (digitaal) contact met zo iemand en knoop een gesprek aan. Dat kan ook juist bij mensen die je in het dagelijks leven niet heel vaak spreekt. Die ene collega bijvoorbeeld van wie je weet dat ze alleen woont. Neem nu de tijd om juist die mensen (vanaf afstand, telefonisch of virtueel) een hart onder de riem te steken. Want eenzaamheid is iets wat je samen aanpakt. En hoe mooi is het om zo elkaar een handje te helpen én het gevoel van eenzaamheid een beetje weg te nemen. Bij jezelf en bij de ander.

Heb jij weleens last van eenzaamheid tijdens corona?

eenzaamheid tijdens corona

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 31 maart 2020 op 6:19 am - Beantwoord

  Ik woon samen en wij hebben twee kinderen, dus nee van eenzaamheid heb ik niet last. Maar ik kan het mij voorstellen dat het wel eenzaam is wanneer je alleen woont. Dan is zo’n periode als dit wél naar.

 2. Anouk 31 maart 2020 op 6:49 am - Beantwoord

  Ik voel me niet echt eenzaam, ik ben zelfs een beetje overweldigd door de online initiatieven van vrienden. Als echte introvert heb ik niet zo veel behoefte aan vaak contact met vrienden, en door al die online initiatieven voel ik me een beetje gedwongen om ineens meer contact te hebben dan normaal. Mijn ouders mis ik wel echt enorm, zo raar om ze zo lang niet echt te zien (dus van een afstandje)

  • Romy 14 april 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat dat de keerzijde is van alle online initiatieven. Ik zou er zelf ook niet om staan te springen om echt elke dag in allerlei Skype-calls te zitten. Hopelijk kun je je ouders over niet al te lange tijd weer van dichtbij zien. Ik vind het zelf ook wel wat gek soms dat ik alleen mijn vriend nu van dichtbij kan zien en vasthouden.

 3. Simone 31 maart 2020 op 6:50 am - Beantwoord

  Ik woon samen met mijn vriend en ben zwanger van ons eerste kindje. Daarnaast werk ik 40 uur per week thuis en Skype dus de hele dag met collega’s. Daarnaast bel ik idd nog met vriendinnen via Facetime enzo. Zo komt het helemaal goed. Aangezien ik voor de ‘lockdown’ ook al 6 weken thuis zat i.v.m. kinkhoest heb ik iedereen al heel lang niet gezien. Dus het missen begint nu zeker wel. Maar ik weet dat het niet voor altijd is! 🙂

  • Romy 14 april 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Dat zeker: het is niet voor altijd en dat is al een fijn vooruitzicht. Mooi om te horen dat je tot nu toe niet echt contact hoeft te missen. Hopelijk duurt het niet heel lang meer voordat je je vriendinnen en collega’s weer in het echt kunt zien.

 4. Naomi 31 maart 2020 op 7:17 am - Beantwoord

  Wat een mooi en eerlijk artikel. Ik ben normaal ook veel thuis en dan ben ik alleen, maar nu het ‘verplicht’ is, merk ik dat eenzaamheid inderdaad op de loer ligt. Ik ga eigenlijk alleen nog naar de supermarkt (één keer per week) en wandel elke dag een uur. Bellen is niet mijn ding. Vorige week ben ik ‘bij mijn moeder geweest’. Dat wil zeggen: kletsen terwijl zij in de deuropening stond en ik in de voortuin. Zo raar, maar het is even niet anders. Mooie tips. Blijf goed voor jezelf zorgen!

  • Romy 14 april 2020 op 11:17 pm - Beantwoord

   Heel begrijpelijk wat je zegt! Alleen zijn is toch een stuk lastiger als je ook niet ’s avonds of tussendoor even wat mensen kunt zien. Mensen op afstand houden voelt ook voor mij nog steeds heel onnatuurlijk, zeker bij dierbaren als mijn ouders. Maar het is met een goed doel voor ogen en hopelijk komt er over een tijdje een moment waarop het allemaal in positieve zin anders is.

 5. Audrey 31 maart 2020 op 7:32 am - Beantwoord

  Mooie tips! Ik woon gelukkig niet alleen, maar heb mijn vriend en hond om me heen. En beeldbellen heb ik ook al helemaal ontdekt. Echt veel leuker dan ik dacht! Mijn neefjes vonden de effecten in Facebook messenger helemaal geweldig 😉

  • Romy 14 april 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Haha, geweldig! Het zusje van mijn vriend had tijdens onze video-brunch (via Instagram) ook al de grappige filters ontdekt. Lekker melig brunchen zo 😉

 6. Darina 31 maart 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Ik woon met mijn man en heb geen last van eenzaamheid maar ik kan mij voorstellen voor mensen die alleen zijn, deze periode heel naar moet zijn.

 7. bychristiana 31 maart 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Ik moet zeggen dat ik me tijdens deze hele situatie geen moment eenzaam heb gevoeld. Gelukkig maar. Andre is er nu natuurlijk ook ,want die werkt ook thuis, maar gelukkig kan ik sowieso erg goed alleen zijn en me ook goed alleen vermaken. Ik snap echter wel heel erg goed dat heel veel mensen zich juist nu wel heel erg eenzaam voelen, en dat vind ik een heel verdrietige gedachte. Ook denk ik nu vaak aan mensen die bijvoorbeeld in een ongelukkige relatie zitten of in een heel klein huisje:-( Dan hakt de hele situatie er natuurlijk helemaal dubbel en dwars in. Je noemt echt goede punten, Romy, Ik geloof oprecht dat veel mensen hier iets aan hebben.

  • Romy 14 april 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie reactie! Inderdaad, voor mensen die heel klein wonen of niet gelukkig zijn in hun relatie zal deze periode extra lastig zijn. wat dat betreft mag ik al heel dankbaar zijn dat ik een lieve vriend en een fijn huis heb. Als ik zie hoe mijn broertje helemaal alleen zit op net 30 vierkante meter voel ik me een bofkont dat ik deze periode op deze manier kan beleven.

 8. Lianne 31 maart 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Ik ben niet eenzaam omdat ik samenwoon, gelukkig. Iets waar ik deze periode extra dankbaar voor ben aangezien niet iedereen dat heeft. Mijn ouders wonen ver weg dus die sprak ik sowieso altijd al alleen via de telefoon, dus dat verandert niet. Wel probeer ik wat met vriendinnen te videobellen of te skypen. Al vind ik het jammer dat alle initiatieven om te bellen van mijn kant komen. Het voelt dan een beetje alsof anderen mij niet willen spreken. Maar dat is misschien gewoon een beetje mijn eigen gevoel en wellicht ben ik daar in deze tijd extra gevoelig voor.

  • Romy 14 april 2020 op 11:21 pm - Beantwoord

   Heel verdrietig om te horen hoe je je voelde over het eenzijdige contact met anderen! Ik hoop dat je inmiddels weer wat meer contact hebt <3 En weet dat je mij ook altijd mag bellen of appen - voor leuke en minder leuke dingen!

 9. Mariska 31 maart 2020 op 9:23 am - Beantwoord

  Ik voel me niet echt eenzaam maar wel in de war van het gemis van sociale activiteiten en het juist constant samen zijn in huis nu we beide thuiswerken. Een nieuwe balans vinden die best wel ingewikkeld is hehe.

 10. Sanne 31 maart 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Ik heb me zeker wel een paar keer eenzaam gevoeld in deze periode. Ik woon dan wel samen, maar door drukke werkagenda’s kan je dan toch ook veel alleen zitten. Ik ben iemand die het juist fijn vind om veel thuis te zitten in m’n uppie, maar heb ondanks dat wel behoefte aan contact. Ik bel en Facetime nu wat vaker en dat scheelt al een hoop! Die tip van YouTube op de achtergrond gebruik ik dagelijks haha. Heerlijk zo’n achtergrondgeluidje als je in huis bezig bent.

  • Romy 14 april 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Haha, toch fijn om te weten dat ik niet de enige ben met die YouTube-tic 😉 Ik kan me voorstellen dat het ook als je samenwoont nog best eenzaam kan zijn, zeker als jullie niet altijd tijd voor elkaar hebben. Gelukkig biedt Facetime dan al een fijne uitkomst.

 11. Simone 31 maart 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Fijne tips weer Romy! Ik woon ook alleen en moet zeggen dat ik het de eerste weken heerlijk vond maar ik de sociale dingen nu toch wel echt begin te missen.

 12. Linda 31 maart 2020 op 10:16 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Ik denk dat heel veel mensen hier iets aan hebben. Het is nogal wat dat verplicht thuis zitten. Ik weet nog goed hoe ik zo’n 10 jaar geleden ziek thuis kwam te zitten en hierdoor eigenlijk in hetzelfde schuitjes zat als jullie nu. Voor mij is het nu haast business as usual. En vind het stiekem wel gezellig dat mijn vriend nu vanuit huis werkt. Al mis ik wel het doen van de wekelijkse boodschappen en het vrij ergens naartoe kunnen. Morgen gaat al mijn 4e week van preventieve quarantaine in, ben heel bang namelijk om ziek te worden. Dat is wel mijn drijfveer voor deze tijd. Gelukkig heb ik nog wel mijn dagelijkse wandelingen met de hond, hier in de polder kom ik dan gelukkig amper iemand tegen. Ik hoop dat iedereen snel zijn of haar draai kan vinden en we terug kunnen kijken op een succes, dat het virus snel verslagen wordt en iedereen weer terug kan gaan naar hoe het was. Hopelijk met nog een beetje de saamhorigheid van nu, dat vind ik zo mooi om te zien!

  • Romy 14 april 2020 op 11:30 pm - Beantwoord

   Ik las laatst je column over chronisch ziek zijn en vond die al heel mooi verwoord, net als deze reactie. Jij hebt inderdaad eigenlijk een paar jaar geleden al meegemaakt wat wij nu allemaal meemaken. Wat moet het moeilijk zijn geweest om dat toen alleen te hebben moeten doormaken! Het is toch anders nu we dat met z’n allen ervaren natuurlijk.
   Wat fijn dat je nog wel van de natuur kunt genieten in deze gekke periode! Ik hoop ook dat het niet heel lang meer duurt en dat we straks nog een tijdje zo’n mooi saamhorigheidsgevoel zullen hebben als nu. Dat is een van de mooie dingen die corona dan weer wel heeft opgeleverd.

 13. Daenelia 31 maart 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Ik heb geen extra tijd over voor nieuwe dingen. Het is gewoon druk en veel dingen nemen meer tijd in beslag. Ik win ook niet veel tijd nu ik niet meer naar mijn werk hief te reizen; dar gaat stiekem op aan een langer wandelingetje met de hond.
  Ik wou dat ik meer tijd had, ook tijd om even lekker eenzaam te zijn. Er zijn voortdurend mensen die me bellen of zoomen of slacken. En nou ook nog een uur missen in het weekend vanwege zomertijd???
  Blijkbaar moet ik meer tijd in mijn agenda afblokken. Voor mezelf.

 14. Kimberley 31 maart 2020 op 12:52 pm - Beantwoord

  Nummer 4 heb ik gedaan! Ik ben opnieuw gaan bloggen, haha. Was alweer een tijd terug. Maar nummer 6 vind ik wel erg moeilijk. Ik heb 3 kleine kinderen en die gaan ook niet naar school. Ik probeer ze wel op tijd naar bed te brengen, zodat ik wat avonden voor mezelf heb, maar verder is het lastig. Ik kan niet wachten tot het echte leven weer begint, dat is zeker.

 15. Justine 31 maart 2020 op 6:01 pm - Beantwoord

  Mooi artikel met fijne tips! Ik kan me helemaal voorstellen dat mensen in deze tijd eenzaam kunnen zijn. Je zult maar single zijn en op jezelf wonen, wat ouder zijn.. Gelukkig zijn er, zoals je opsomt, genoeg fijne opties om dit zo veel mogelijk tegen te gaan <3

 16. Anna 1 april 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat een super fijne tips! Wat mooi dat er nu ook zoveel nieuwe initiatieven zijn tegen eenzaamheid. Ik woon alleen, maar voel me eigenlijk nooit eenzaam. De gedachte dat ik me helemaal thuis voel in mijn huis en dat mijn vrienden en familie dichtbij zijn, speelt ook wel mee. En ik heb huisdieren, dus ik ben sowieso nooit helemaal alleen. Gelukkig werk ik ook nog twee keer per week samen met een collega, waar ik lekker tegenaan kan kletsen :p. Ik ben vooral heel blij dat sociale media bestaat!

  • Romy 14 april 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te lezen dat jij je, ondanks dat je alleen woont, niet echt eenzaam hoeft te voelen! Een goed teken natuurlijk dat je lekker op je plek zit in je eigen appartement. En inderdaad, lang leve social media! Juist nu 🙂

 17. Els 1 april 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Eigenlijk vind ik het heerlijk om thuis te zijn. Gelukkig wel met vriend dus niet echt alleen. Maar nu we verplicht thuis moeten blijven voelt het toch anders. Gelukkig kan ik bellen met familie en vrienden. Maar het is toch anders. Laatst ook bij alle vrienden een kaartje in de bus gedaan.

 18. Suzanne 1 april 2020 op 2:48 pm - Beantwoord

  Hele fijne tips! Ik merk dat ik mijn vriend nu echt mis, want ook wij zien elkaar niet door ziekte in de familie. Dan merk je pas hoe fijn het is om elkaar wel te zien.

 19. Mariska 1 april 2020 op 7:34 pm - Beantwoord

  Dit is wel een dingetje inderdaad waar ik wel last van heb. Niet alleen daardoor natuurlijk, er spelen nog meer dingen. Ik heb hulp gevraagd via de huisarts ook en een psycholoog heeft gewoon een langere wachttijd dan 16 weken. Dat is écht niet oké, maar is natuurlijk niet anders. Heb zojuist vanavond een schutting besteld voor mijn tuin en een nieuw vloerkleed voor in mijn huiskamer en hopelijk maak ik het dan weer een beetje gezellig 🙂

  • Romy 14 april 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Jeetje, wat heftig dat er zo’n lange wachttijd geldt voor de psycholoog. Dat maakt het niet echt makkelijker. Veel sterkte in deze lastige tijd en pas goed op jezelf!

 20. Saskia 3 april 2020 op 12:14 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Ik heb er uiteraard geen last van; aangezien ik gewoon nog aan het werk ben. Wel minder sociale contacten en alles van een afstand, maar de hele week ben ik toch bezig van a naar b te gaan dus voelt het minder eenzaam.

Recente blogs

Favorieten | Kersen, Body Worlds & YouTube-humor

28 februari 2018|Lifestyle|

Ook de afgelopen tijd vond ik weer heel wat mooie favorieten. Dat varieerde van fijne verzorgingsproducten (onder andere een dierproefvrij koopje bij Action!) tot een heel indrukwekkende film. Ook ontdekte ik een wel heel grappig YouTube-kanaal, bezocht ik een bijzondere plek met dode lichamen (ja echt!) in Amsterdam en deed ik een aankoop via AliExpress die me erg goed is bevallen. Benieuwd naar mijn favorieten van de maand februari? Ik laat ze je graag zien. 

7x Wat ik soms lastig vind als blogger? (+hoe ik daarmee omga!)

5 juli 2019|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

"Elke dag bloggen, hoe houd je dat vol?" Die vraag krijg ik regelmatig. Mijn antwoord is simpel: omdat bloggen mijn grote hobby is en omdat ik er heel veel plezier uit haal. Vaker Vrolijk is een verlengstuk van mij en zou ik op dit moment voor geen goud willen missen. Toch zijn er ook dingen die ik soms lastig vind aan blogger zijn. Dit zijn 7 kwesties waar ik soms tegen aanloop als blogger. En ik deel ook meteen hoe ik daarmee omga.