Een vleeskeuring?! | Mijn eerste ervaringen met Tinder

Tinder? Dat is toch één grote vleeskeuring waarbij aan jou als meisje de taak is om die ene niet-foute jongen te vinden? Dat is het niet al te rooskleurige beeld dat ik al jaren van Tinder had. Het leek me dan ook niets voor mij. Maar naarmate ik meer en meer succesverhalen hoorde in mijn omgeving van geslaagde matches en mensen die zelfs trouwen met de jongen die ze ooit op Tinder hadden geliket, werd mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Zou het wat zijn? Ik besloot onder mijn steen vandaan te komen en het een kans te geven. Een profiel aanmaken was zo gepiept. Maar wat zegt mijn eerste gevoel over deze datingapp? Yay or nay?

eerste ervaringen met tinder

Uitdaging #1: een biografie

Een Tinder-profiel aanmaken is dan misschien zo gepiept. Maar de eerste uitdaging begint al met het bedenken van een biografie. Ondanks dat schrijven zeg maar echt mijn ding is, ben ik opeens al mijn woorden kwijt zodra het op een voorstelrondje aankomt, ook op Tinder! Ik bedoel: een omschrijving van mijn werk hoort thuis op LinkedIn en mijn voorliefde voor roze, thee en Blond Amsterdam-servies zijn niet echt dingen waarmee ik mezelf aanprijs in een datingapp. Tegelijkertijd kan ik er moeilijk een cheesy quote tegenaan gooien en strooien met andere clichés vond ik ook zo wat. Ik besloot toch maar zelf iets semi-creatiefs te bedenken. Beter mijn klunzige zelf uithangen die onhandig is met openingszinnen dan met iets geweldig creatiefs komen en later met mijn mond vol tanden staan!

Uitdaging #2: swipen totdat je een ons weegt

Tinder, je zou er bijna een swipe-wijsvinger van krijgen. Stiekem vind ik dat hele swipen nog best wel een ding. Het voelt toch een beetje gemeen dat ik ene ‘Jan (21)’ zomaar naar links swipe vanwege zijn leeftijd en dat ook Daniël met zijn charmante selfie met ontbloot bovenlijf voor de spiegel mijn keuring niet door komt. Don’t judge a book by its cover gaat voor Tinder niet op. Want weet ik veel of er achter die selfiesmakende spierbundel niet eigenlijk een heel lieve jongen met een klein hartje schuilgaat! En als ik dan iemand like, dan voelt het toch een beetje als online een jurkje op de gok kopen. Het kan goed uitpakken, maar ook totaal niet.

Uitdaging #3: de goede kant op swipen

Dat swipen hè, dat is ook nog een uitdaging op zich. De instructies voor Tinder zijn simpel: swipe naar links voor ‘nee’ en swipe naar rechts voor ‘like’. En als je iets anders vaags doet (waarvan ik nog steeds niet weet wat het precies is), dan geef je een superlike. Whatever that may be! Klinkt vrij eenvoudig, maar op dag 1 presteerde ik het al om de spelregels door elkaar te halen. Met als gevolg dat ik rijkelijk met superlikes aan het strooien was. Pas later ontdekte ik dat degene die jouw superlike krijgt daar een notificatie van ontvangt met de tekst dat jij hem superleuk vindt. Dus. Lekker bezig!

eerste ervaringen met tinder

Uitdaging #4: een gesprek beginnen

Ik zou mezelf beschouwen als een ware datekluns. Ik ben gewoon mezelf. Voor mij dus geen spannende selfies met getuite lippen en ik praat gewoon honderduit over van alles en nog wat in plaats van alleen maar met snuggere uitingen en weldoordachte openingszinnen te strooien. I Maar goed, dan heb je dus een match met iemand. Hoera! “Jij moet een keer het gesprek beginnen! Vinden jongens leuk!”, gaf mijn mannelijke collega me laatst als advies. And so I did! Dat viel inderdaad in de smaak, ook al begon ik het gesprek met een slechte openingszin en vervolgens de vraag aan de jongen om een betere openingszin om toch nog goed te beginnen. Ha, dat was best oké!

Uitdaging #5: Te mooi om waar te zijn?

Diezelfde collega liet me weten dat op Tinder een stuk meer mannen dan vrouwen zitten. En met een reden: echt serieus is de gemiddelde man niet volgens hem. Tja, er zitten inderdaad naast Tarzans met ontblote torso’s ook een heleboel look-a-likes van modellen tussen, die volgens mij hun looks van Google Afbeeldingen hebben gestolen. Ook zijn sommige bio’s iets te “18+” om op mijn blog te herhalen. Ik ben er zelf wel van overtuigd dat ik voldoende mensenkennis heb om het kaf van het koren te scheiden, maar lachwekkend is het soms wel. En dan heb ik het nog niet eens over de profielfoto’s waar 4 jongens tegelijk op staan. Ideaal als je om een spelletje ‘wie van de drie?’ (of vier!) verlegen zit!

Conclusie

Een Tinder-expert word ik vast niet. Wel vond ik het leuk om mijn eerste ervaringen met Tinder te delen als broekie in een wereld waarin bijna iedere vrijgezel lijkt te ‘tinderen’. Ik zit zelf niet zo te wachten op urenlang swipen, maar wel op een gewoon leuk gesprek en dat heb ik inderdaad gehad de afgelopen dagen. Of het ooit meer wordt? Dat kun je altijd daarna nog ontdekken! Zolang je niet in zeven sloten tegelijk loopt, is Tinder volgens mij best prima. Of ik zo ooit de liefde van mijn leven zal vinden? Geen idee! Maar ik vind het in ieder geval leuk om eens te proberen! Wie weet delete ik de app ooit weer. Wie weet levert het echt wat moois op. De tijd zal het leren.

P.S. Ik ben niet van plan om mijn hele “Tinder-avontuur” breed uit te meten op mijn blog. Wie weet ooit! Maar mijn eerste ervaringen wilde ik graag met je delen :)

Heb jij weleens Tinder geprobeerd?

Volg:
Deel:

47 Reacties

  1. 30 maart 2018 / 07:43

    Wat ontzettend leuk dat je Tinder hebt gedownload, ik heb inderdaad ook regelmatig goede verhalen gehoord, onder andere mijn beste vriendinnetje, is ruim drie jaar samen met haar tinder-date en een ontzettend leuk stel <3
    Ik ben benieuwd naar je aankomende verhalen, leuk artikel!!
    Liefs,
    Evelien
    evelien blogde over…Door beautybloggers gekocht – TAG!

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 14:32

      Wat leuk om te horen dat je beste vriendin via Tinder haar vriend heeft gevonden. Dat laat wel zien dat het soms echt heel goed kan uitpakken :)

  2. 30 maart 2018 / 08:43

    Interessant hoor, die wereld achter Tinder. Ik ben er helemaal niet mee bekend (al getrouwd, maar dat schijnt niet voor iedereen afdoende reden te zijn), maar over het algemeen hoor ik geen positieve verhalen. Ben benieuwd of jij er wel positieve ervaringen in zult hebben -áls je besluit die te delen (ook heel verstandig om daar kritisch in te zijn).
    Josephine blogde over…Victoriaans recept: Zoete Omelet

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:15

      Haha, ik geloof inderdaad dat er op Tinder ook heel wat mensen zitten die gewoon een partner hebben. Sowieso zitten er heel wat bijzondere mannen (en ongetwijfeld ook vrouwen) op. Maar zolang je je daar van bewust bent en mensen een beetje kunt inschatten, kan het volgens mij niet zo veel kwaad. Ik loop gelukkig niet in 7 sloten tegelijk en weet wel wanneer ik beter kan afhaken ;) Dus dat scheelt!
      Mocht ik ooit echt iets moois aan Tinder overhouden of juist een paar hilarische en niet te persoonlijke anekdotes hebben, dan zal ik die vast nog wel een keer benoemen :)

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:17

      Zeker weten! Ik was ook eerst verbaasd dat het echt mogelijk is om via Tinder de liefde van je leven te ontmoeten. Maar ik ken inmiddels wel een aantal voorbeelden waaruit blijkt dat het zeker mogelijk is :)

  3. 30 maart 2018 / 09:22

    Haha, dit vind ik mega grappig om te lezen, vooral over de superlikes! Ik heb zelf nooit op tinder gezeten, omdat ik een lange relatie heb, maar ik heb wel eens met een vriendin mee gekeken. En ja, een vleeskeuring is het zeker!
    Loes blogde over…Kleine persoonlijke update + mededeling

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:18

      Haha, leuk om te horen dat je mijn artikel met plezier hebt gelezen! Ik vond het zelf ook altijd wel grappig om met vriendinnen mee te kijken of af en toe voor iemand anders te ‘tinderen’ ;)

  4. 30 maart 2018 / 09:39

    Ben benieuwd naar de rest van je Tinder avontuur! Een paar jaar geleden vond ik Tinder ook een vleeskeuring, maar toen zei iemand tegen mij: ‘In het echt gebeurt precies hetzelfde. Daar stap je tijdens uitgaan ook af op iemand als je hem/haar er leuk uit vindt zien.’
    Het is wel zo dat er inderdaad veel jongens zijn die er niet voor iets serieus op zitten. Kunst is dan om die ene te vinden die dat wel wil.
    Ik ben al twee jaar gelukkig met mijn vriend en ook wij gaan bijna samenwonen. Je kunt wel raden waar ik hem heb ontmoet ;)
    Mevrouw Marloes blogde over…Meubelverlanglijst #1 | Woonkamer

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:22

      Wat leuk om te horen dat jij je vriend via Tinder hebt leren kennen. Het kan dus écht, laat dat wel zien! De kans is vrij klein dat je net die ene persoon vindt die wél serieus is en ook echt leuk is, maar er is zeker een kans :)
      Eigenlijk heb je ook helemaal gelijk dat het in het echt net zo goed een vleeskeuring is. Wat dat betreft is het niet eens zo anders dan iemand ontmoeten in de kroeg ;)

  5. 30 maart 2018 / 09:44

    Ik heb het ook nog nooit geprobeerd hoor, maar het lijkt mij niks. Zoals wat je zegt: ‘don’t judge a book by it’s cover’.. Straks vind ik er teveel leuk en zijn ze 3x niks of juist andersom.. Dan kies ik niet degene die er wat minder uitziet en blijkt hij heel leuk te zijn!
    Geef mij maar gewoon real life :)
    Dinja blogde over…Personal: Persoonlijke doelen en weer een challenge?

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:24

      Haha, dat soort risico’s loop je inderdaad wel via Tinder! Ik hoor ook weleens dat mensen door dit soort apps juist keuzestress krijgen. Je hebt zo veel “aanbod”, dus wat nu als er een veel leuker persoon rondloopt? Maar aan de andere kant heb je die kans natuurlijk ook wel offline. Liefde is gewoon sowieso iets ingewikkelds eigenlijk ;)

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:28

      Jammer dat Tinder bij jou niet zo’n succes was! Ik heb zelf eerder op een andere datingsite gezeten en vond dat zelf ook nogal een drama, maar het is misschien ook een beetje kwestie van mazzel hebben en net de juiste persoon tegenkomen.
      Ik blijf het trouwens wel een mooi verhaal vinden dat jij je vriend toevallig in de trein hebt ontmoet :) Dat laat ook wel weer zien dat de liefde sowieso iets onvoorspelbaars is.

    • Bart
      31 maart 2018 / 22:53

      Helemaal mee eens ,bij mij had het helaas geen sucses,had het idee dat ik aan het ( lijntje)gehouden werd !!) Kwam niet tot afspraakjes jammer.

      • Romy
        Auteur
        1 april 2018 / 01:10

        Jammer dat Tinder bij jou niet echt succes opleverde! Als het alleen bij matches en swipen blijft, is dat inderdaad wel jammer!

  6. 30 maart 2018 / 10:27

    Ha, wat leuk dat je dit zo deelt! Zelf heb ik de app nog nooit gezien, ik leef nog steeds onder die steen. Ik ben stiekem ook wel heel erg benieuwd hoe het verder gaat met je Tinder-avontuur. Wie weet levert het wel echt iets leuks op!

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:29

      Ja, wie weet! Dat zou heel leuk zijn. Mocht er ooit echt iets moois uit voortkomen, dan zal ik dat vast wel laten weten :) En zo niet, dan heb ik er in ieder geval misschien een paar leuke gesprekken en grappige belevenissen aan overgehouden ;)

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:32

      Leuk om over jouw Tinder-ervaringen te lezen! Het is ook eigenlijk wel zo dat zoiets als Tinder je altijd nog een paar leuke gesprekken of belevenissen kan opleveren, ook al houd je er misschien uiteindelijk niets blijvends aan over.

  7. 30 maart 2018 / 11:51

    Altijd leuk om te lezen over Tinder en Tinderdates. Ik kreeg zelf een relatie voor Tinder hip werd en heb het dus nooit geprobeerd. Soms vraag ik me wel eens af of ik wat gemist heb, maar als ik de verhalen hoor valt het volgens mij best mee. Alhoewel ik toch ook wel een aantal succesverhalen heb gehoord. Ligt er denk ik aan hoe je er zelf in staat. Leuk dat je dit wilde delen!
    Anne blogde over…5 mooie bruidsboeketten die je in de lentesfeer brengen

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:36

      Haha, ik denk niet dat je heel veel mist als je nooit op Tinder hebt gezeten ;) Het is toch nog best wel een zoektocht naar jongens of mannen die een beetje oké zijn volgens mij.
      Maar inderdaad, er zijn ook voorbeelden waarbij Tinder of een andere app of datingsite wél iets moois oplevert. Ik probeer er zelf daarom wel open-minded in te staan en weet van mezelf dat ik ook niet snel in 7 sloten tegelijk loop. Dat helpt waarschijnlijk al veel. En als de ander niet serieus is, dan is het voor mij al snel ‘exit’ ;)

  8. 30 maart 2018 / 12:15

    Haha, als mijn vriendinnen swipen voor mij, halen ze ook standaard links en rechts door elkaar, oeps! Ik heb nog steeds een beetje een haat-liefdeverhouding met Tinder. Er iets serieus uithalen kan volgens mij wel (het is gewoon een medium zoals een ander), maar je moet er denk ik gewoon niet te hard van uitgaan. Ik denk gewoon altijd heel erg ‘ik zie wel’ en die mentaliteit is me al wel van pas gekomen :)
    Sam – singlereadytomingleblog blogde over…Citytriptrut: Sam op Kos

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:37

      Haha, dapper dat je je vriendinnen voor je laat swipen, zeker als ze ook weleens de verkeerde kant op swipen ;)
      Ik vind jouw mentaliteit ook wel stoer! Zelf sta ik er wel redelijk nuchter in, maar ik ben uiteindelijk wel echt op zoek naar iets serieus. Wie weet levert het ooit iets moois op. En anders heb ik er in ieder geval een paar leuke verhalen of mooie gesprekken aan overgehouden ;)

  9. 30 maart 2018 / 16:11

    Leuk dat je het toch hebt geprobeerd!

    Ik had al lang en breed verkering toen Tinder uitgevonden werd ;) Dus zelf geen ervaring mee nee. Maarr ik heb wel vrienden die elkaar via Tinder hebben ontmoet en nu al jaren samen zijn, en recentelijk ook zijn gaan samenwonen :)

    • Romy
      Auteur
      30 maart 2018 / 17:38

      Leuk om te horen dat een paar van je vrienden elkaar via Tinder hebben leren kennen. Dat schept in ieder geval wel hoop dat het écht kan :)

  10. 30 maart 2018 / 16:17

    Wat leuk dat je er over schrijft! Genoten van je artikel :)

  11. 30 maart 2018 / 23:10

    Wat leuk dat je dit deelt! Zelf heb ik Tinder wel eens geprobeerd, maar er is nooit echt een leuk gesprek uit voortgekomen. Nu heeft dat misschien ook te maken met dat ik gewoon niet zo goed ben in gesprekken voeren via een app. Dus toen ik weer eens ruimte op mijn telefoon nodig had wist ik wel welke app er als eerste af ging

    • Romy
      Auteur
      1 april 2018 / 00:57

      Wat jammer dat Tinder bij jou niet zo’n succes was! Maar ik kan me best voorstellen dat je het soms fijner vindt om een gesprek in het echt te voeren in plaats van via de app. En wie weet loop je wel juist in het echte leven, buiten alle apps om, die leuke date tegen het lijf :)

  12. 31 maart 2018 / 12:22

    Wat een super leuk artikel! Ik heb nog nooit op Tinder gezeten, dus ik wist dit allemaal ook niet haha! Hopelijk blijf ik nog heel lang samen met mijn vriend, want ik ben ook best onhandig met zulke dingen :p Ik ontmoet iemand toch het liefst meteen in het echt.
    Anna blogde over…20 dingen waar ik in maart blij van werd!

    • Romy
      Auteur
      1 april 2018 / 01:00

      Haha, datingapps zijn ook gewoon best wel een uitdaging, vind ik ;) Maar aan de andere kant vind ik het soms ook nog best lastig om in het echt “de ware” (die nog beschikbaar is ook!) tegen het lijf te lopen. Wel mooi om te horen dat jij je vriend gewoon in het echt hebt leren kennen :) Hopelijk zijn jullie nog heel lang gelukkig met elkaar!

  13. Nikki
    31 maart 2018 / 17:49

    Leuk! Ik gebruikte Tinder voor de leuke/online flirts dates, maar verwachte er niks serieus van. Ondertussen alweer 3 jaar gelukkig met mijn vriend die ik heb leren kennen via Tinder!
    Ook veel actief geweest op Paiq, maar dat bracht vooral veel teleurstellingen, dat hele matching gedoe op basis van voorkeuren en persoonskenmerken werkte bij mij niet lekker.

    • Romy
      Auteur
      1 april 2018 / 01:04

      Wat grappig dat je eigenlijk niet verwachtte dat Tinder je iets serieus zou opleveren en dat je nu toch al lange tijd gelukkig samen bent met jouw Tinder-match! :) Het kan dus echt!
      Over Paiq heb ik zelf ook nog niet echt positieve verhalen gehoord. Ik vraag me zelf ook weleens af of dat matchen op basis van kenmerken wel werkt. Soms klikt het bijvoorbeeld juist heel goed met iemand die eigenlijk best wel anders is dan jijzelf.

  14. 31 maart 2018 / 21:57

    Haha zo leuk om te lezen! Ik vond Tinderen echt hilarisch en verwachtte er vrij weinig van. Ik was niet op zoek naar iets serieus (want: net uit een relatie) en ik ben ook geen type voor eenmalige avontuurtjes. Ik was dan ook lekker aan het ‘vleeskeuren’. Zo, eentje met donker haar, op motor en een militaire outfit aan? Naar rechts! Tot die gesprekken ineens wel heel leuk waren en we na twee weken appen maar besloten in het echt af te spreken. Een maand later hadden we verkering en straks in november zijn we 5 jaar samen. Wie had dat gedacht 😂 Lekker swipen dus! Er zou zomaar wel wat moois uit kunnen komen 😊
    Marloes blogde over…Lentekriebels

    • Romy
      Auteur
      1 april 2018 / 01:09

      Haha, wauw, wat een leuk verhaal! Ik kreeg er een spontane glimlach van. Wat grappig dat je eigenlijk voor de grap begon met ‘tinderen’ en dat het je vervolgens een geweldige relatie heeft opgeleverd waarin je nog steeds zo gelukkig bent. Ik moet zeggen dat ik via Tinder ook al twee dates (met dezelfde jongen) heb gehad die me blij hebben verrast. Dus wie weet levert het ook bij mij wel ooit echt iets moois op ;)

  15. 1 april 2018 / 19:13

    Wat super leuk Romy! Ik heb inderdaad ook wel eens getinderd maar inderdaad je komt inderdaad hele rare gasten tegen! Wel ben ik dus zo iemand die eigenlijk nooit zelf het gesprek opent, misschien wel heel slecht van me maar goed. En of ik er wel eens een date aan over gehouden heb, jup! Ik ga dat alleen hier niet allemaal zo zeggen hoor haha!
    Rosita Elise blogde over…Rosita Elise | plog week #30

    • Romy
      Auteur
      1 april 2018 / 19:56

      Ook geen probleem toch als je de jongen het gesprek laat openen! Volgens mij gaat dat meestal zo. Toen ik op een andere datingsite zat, wachtte ik ook altijd af totdat de ander het gesprek begon.
      Haha, je hoeft inderdaad niet je hele liefdesleven online te beschrijven ;) Mede daarom heb ik het ook maar bij alleen deze beschrijving van mijn eerste kennismaking met Tinder gehouden ;)

  16. 2 april 2018 / 13:47

    Ik ben echt heel erg blij dat m’n vriend en ik intussen ruim zes jaar samen zijn. Dat hele ‘op zoek gaan’ naar mensen en daten enzo, ik weet niet of ik dat nog zou kunnen, hahaha!
    Jessica J. blogde over…Zondag Leesdag #2

    • Romy
      Auteur
      2 april 2018 / 22:10

      Haha, het is inderdaad allemaal nog best een uitdaging! Ik moet zeggen dat het me ook heel fijn lijkt om de ware te hebben gevonden. Haha, wie weet via Tinder 😋

  17. 2 april 2018 / 18:13

    Haha, superleuk dit! Ik heb zelf ook wel overwogen om te gaan Tinderen, maar iets houdt me toch tegen. Deels een beetje dat vleeskeuring-gevoel inderdaad, je beoordeelt iemand wel echt op hun uiterlijk en dat vind ik dan weer niet zo. Maar ja, aan de andere kant… je kunt ook naar rechts swipen omdat je iemands lach mooi vindt, toch? Of omdat je zijn uitstraling heel mooi of tof vindt, dus dan is het al wat minder oppervlakkig. En haha, die superlikes =D
    Vivian blogde over…Fijne filmtips | Films van 2018 #2

    • Romy
      Auteur
      2 april 2018 / 23:37

      Ik kan me voorstellen dat je er niet meteen om staat te springen om Tinder te proberen. Ik ben ook jarenlang huiverig geweest (en nog steeds wel een beetje). Maar inderdaad, het is niet per se alleen afgaan op uiterlijk. Soms zie je bijvoorbeeld aan foto’s ook wel wat voor type (serieus, nogal een macho of een avonturier bijvoorbeeld) en je kunt wel een heel korte bio onder je foto kwijt. Daar ben ik zelf een beetje op af gegaan 😉

  18. 20 april 2018 / 22:41

    Ik heb tinder denk ik letterlijk 3 seconden gebruikt en vond het drie keer niks. Ben daarom vlug naar iets anders opzoek gegaan. Maar goed ook. Heb ik mijn vriend leren kennen via die site ;)
    Elisabeth blogde over…Ontdekken #1: Shoppen in Tilburg

    • Romy
      Auteur
      21 april 2018 / 10:13

      Haha, ik kan me voorstellen dat niet iedereen enthousiast is over Tinder 😉 En maar goed ook dat je toen een andere site hebt geprobeerd, aangezien je juist zo je vriend hebt leren kennen 😊 Wat leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge