Outfit of the day: mijn eerste herfstoutfit

 • 10 oktober 2016
 • 16 Reacties
Categorieën: Outfits

Langzaam beginnen de bomen kaler te worden en de blaadjes te verkleuren. Ondanks het heerlijke nazomerweer is de herfst dus echt in aantocht. Ik vind dit zo’n heerlijk seizoen, vooral omdat ik de natuur prachtig vind in de herfst. De kortere dagen en gure wind neem ik dan graag voor lief. En mijn dikkere jas? Ach, die vond ik stiekem toch te leuk om in de kast te laten hangen. Daarom besloot ik er gisteren met mijn moeder op uit te trekken en natuurlijk mocht daarbij mijn camera niet thuisblijven (als je mijn camera bent, werk je gewoon fulltime!). In het bos maakten we een aantal foto’s van een van mijn eerste outfit van dit najaar in een prachtig herfstachtig decor. Kijk je mee?

vaker_vrolijk_herfstoutfit

Een fashionista ben ik absoluut niet. Natuurlijk geef ik als echt meisje veel om kleding, maar ik vind het ook heel belangrijk dat ik me in een outfit comfortabel voel. Iedereen in mijn omgeving weet dat je mij in het najaar altijd kunt uittekenen in een casual jurkje met een oversized vest. Bijna het hele jaar door draag ik jurkjes – volgens mij heb ik er inmiddels meer dan vijftien in de kast hangen. Ik vind ze heerlijk zitten en vind jurkjes ook altijd mooi en vrouwelijk staan. Inmiddels is het zo erg dat mensen verbaasd opkijken als ik in een vlaag van verstandsverbijstering een broek uit de kast zou trekken. En die vesten? Tja, ze zitten gewoonweg geweldig, passen overal bij en zijn ook nog eens lekker warm. Een win-win-winsituatie dus!

vaker_vrolijk_herfstoutfit

Het jurkje dat ik hier draag, is gemaakt van een fijngebreid stofje en is daardoor ideaal voor de herfst of winter. Het heeft zwarte, zilveren en beige-achtige strepen en daar is ook een klein glittertje doorheen geweven. Ik kocht het jurkje twee jaar geleden bij Primark. Het auberginekleurige vest is van New Yorker en is lekker fluffy. Dit soort vesten koop ik meestal een maat te groot, zodat ze niet te strak vallen. Verder draag ik een simpele legging van Zeeman en mijn zilveren enkellaarsjes zijn van Scapino. De laarsjes heb ik pas sinds kort, maar ik draag ze inmiddels bijna elke dag. Helaas vergat ik een close-upfoto van mijn schoenen te (laten) maken, maar volgens mij kun je op de foto hierboven de zilveren glans wel een beetje zien.

herfstoutfit

Zoals ik laatst vertelde, ben ik niet zo van de sieraden. Mijn outfit is dus eigenlijk vrij basic. Ik heb alleen simpele oorbellen in en draag verder geen armband of ketting, alhoewel een choker misschien wel leuk zou staan bij dit jurkje om het geheel iets stoerder te maken. Misschien moet ik daar toch eens naar op zoek!

Omdat het nu toch wel steeds iets kouder wordt, heb ik maar meteen mijn herfst- en winterjas weer uit de kast gehaald. Die droeg ik gisteren ook over mijn outfit heen. Het is een beigekleurige jas met een ceintuur en een opvallende, gebreide kraag. Ik kocht deze jas alweer drie jaar geleden bij New Yorker en ben er nog steeds dolblij mee. Inmiddels heb ik er een paar warme jassen bij, maar deze blijft toch echt mijn favoriet.

Terwijl we foto’s aan het maken waren in het bos, kwam ik overigens ook opeens een prachtige, oude boomstronk tegen. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook die even op de foto te zetten. Wat is de natuur in de herfst toch mooi…

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een keer een outfit van mij te zien. Een fashionista ben ik dus niet en zal ik vast ook niet worden, maar toch is het misschien leuk om eens te laten zien wat ik zoal draag.

Wat draag jij graag in de herfst?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Monique | WritingMonique 10 oktober 2016 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een leuke outfit, ik vind het jurkje echt superleuk! 🙂 En wat een leuke omgeving om te fotograferen!

 2. Naomi 10 oktober 2016 op 9:26 am - Beantwoord

  Heel leuk jurkje! Ik draag heel veel laagjes in de herfst omdat het in de ochtend en avond vrij koud kan zijn, maar tijdens de dag zelf, als de zon schijnt, dan is het toch nog warm.

 3. Iris 10 oktober 2016 op 9:28 am - Beantwoord

  Zo mooi met die mooie natuur op de achtergrond! Ik vind het ook altijd heerlijk om er op uit te trekken en foto;s te maken.

 4. marleen@burgertrutjes 10 oktober 2016 op 12:10 pm - Beantwoord

  Oehh fijn herfstjurkje! Echt heel erg leuk!

  • Romy 10 oktober 2016 op 9:49 am - Beantwoord

   Dankje! Ja, laagjes zijn heerlijk met dit weer!

  • Romy 10 oktober 2016 op 9:49 am - Beantwoord

   Dankje! Ja, er gaat niets boven een middagje fotograferen 🙂

  • Romy 10 oktober 2016 op 1:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

 5. Iris 10 oktober 2016 op 3:04 pm - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje! Ik ben ook een jurkjesfanaat. Alleen ik ben nog altijd aan het puzzelen wat nou handige vestjes zijn om erover aan te trekken. Misschien toch maar eens naar dit model gaan kijken.

  • Romy 10 oktober 2016 op 3:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Naast dit soort grote vesten, draag ik ook weleens colbertjes of bolero’s over een jurkje. Dat vind ik ook erg leuk staan.

 6. Sara | MevrouwMiauw 10 oktober 2016 op 5:11 pm - Beantwoord

  Wat een leuke herfstpost is dit geworden! Het jurkje staat je heel erg mooi.

 7. Els 10 oktober 2016 op 6:33 pm - Beantwoord

  Je jurkje is echt super leuk! Verder sta je ook zo vrolijk op de foto :-).

 8. Daschaa 10 oktober 2016 op 8:49 pm - Beantwoord

  Wat een mooie outfit heb je aan!

  Liefs,
  Dascha

Recente blogs

De MAGIC-methode | 5 inzichten die ik uit dit bijzondere boek heb gehaald

17 augustus 2021|Persoonlijke groei|

Soms zitten er tussen de freelance-opdrachten die ik mag oppakken echte pareltjes. Eén daarvan was dat ik het boek De magic-methode van Barbara te Boekhorst mocht redigeren. Inmiddels ligt dit knalroze boek op mijn nachtkastje en heb ik het voor de tigste keer doorgelezen. Ik heb er veel mooie inzichten aan te danken. Bijvoorbeeld om uit mijn hoofd te komen, blokkerende gedachten los te laten en vaker te geloven in mijn eigen kracht. Tijd om een paar inzichten uit dit magisch mooie boek te delen!

Recept havermout met framboos en kokos (makkelijk & gezond)

10 februari 2022|Recepten|

Heb je háár weer met de warme havermout! Tja, ik eet nu eenmaal niets liever dan dat tijdens deze koude maanden. Dit keer heb ik een nieuwe variant ontdekt op mijn standaard havermoutrecept met cacao: havermout met framboos. Je krijgt er een mooi roze ontbijtje van dat heerlijk zoet smaakt en waarin verrassend veel fruit “verborgen” zit. Vijf minuutjes werk voor een ochtend lang goed vol zitten!

5x Waarom stress je leven niet leuker maakt!

5 april 2019|Persoonlijke groei|

Nog even een mailtje hier en een deadline daar. Snel naar de kapper, daarna naar de sportschool en dan tussendoor nog ergens een hapje zien te eten. Tijd om te koken is er niet! Om over slapen nog maar te zwijgen. Klinkt dat herkenbaar? Voor mij is stress in ieder geval iets waar ik voor moet waken. Het maakt je leven namelijk allesbehalve beter en leuker. Dit zijn 5 redenen waarom stress verminderen belangrijk is.

Ga naar de bovenkant