ixxi3

Mijn eigen IXXI-fotocollage | Mini-galerij in de gang

 • 9 augustus 2019
 • 37 Reacties
Categorieën: Interieur
ixxi eigen foto's

IXXI. Tot een half jaar geleden had ik nog geen idee wat dat was. Is het een ufo? Een spannende cocktail? Of een hippe gadget? Nee, het is een fotocollage voor aan de muur. Hopelijk klinkt dat nu niet te erg als een anticlimax, want ik ben oprecht heel enthousiast over dit concept. Toen ik bij een vriendin thuis een IXXI zag hangen, wist ik het zeker: zo’n ding wilde ik ook. Inmiddels is het zover en hangt mijn persoonlijke mini-fotogalerij te stralen in de gang. Ik laat je zien welke dierbare foto’s ik een ereplaatsje heb gegeven in deze IXXI-fotocollage.

Niet gesponsord overigens! Ik heb de IXXI gewoon zelf betaald.

De akelig witte gang

Tot voor kort bestond mijn gang vooral uit deuren. Veel witte deuren. Echt veel ruimte om dingen op te hangen, is er dus niet. En het enige ruime muurtje was al gekaapt door een kapstok, waardoor de gang voor mijn doen eigenlijk akelig wit was. Gelukkig voor mij was er één heel smal muurtje naast het toilet waar ik nog precies iets kon ophangen. Wat dat moest worden, daar was ik snel over uit: foto’s. Ik word zelf altijd blij van foto’s in huis. Dat geeft je interieur iets persoonlijks en zorgt er ook voor dat andere mensen “wat te kijken” hebben. En dus kroop ik achter mijn computer om een IXXI-fotocollage samen te stellen.

ixxi bestellen

Een doe-het-zelf-pakket

Nadat ik eerst urenlang alle mappen op mijn harde schijf had doorzocht om de leukste foto’s uit te kiezen, was het tijd om mijn IXXI te bestellen. Een IXXI-fotocollage is dus een zelfgemaakte fotocollage waarbij elke foto op stevig plastic is afgedrukt. Met kleine pins kun je de foto’s aan elkaar vastmaken. Je kunt de foto’s daardoor altijd weer verschuiven of vervangen als je op bepaalde foto’s uitgekeken bent (altijd handig als bijvoorbeeld je relatie uitgaat en je liever niet dagelijks tegen het hoofd van je ex aankijkt). Het formaat van de IXXI-fotocollage en van de afzonderlijke foto’s kun je zelf kiezen. Heel handig!

ixxi bestellen

Klikken tot ’s avonds laat

Of nou ja, handig? Er zijn natuurlijk altijd figuren die de instructies iets minder goed lezen. Ik zal geen namen noemen van IXXI-klunzen, maar laten we het erop houden dat mijn foto’s zo’n vier keer zo groot geprint waren als ik dacht. Oeps! Lezen is ook best lastig na een lange werkdag natuurlijk. Gelukkig was het resultaat verder helemaal naar wens en bleek dat grote formaat ook wel wat te hebben. Ongeduldig als ik ben, moest en zou ik de IXXI nog voor het avondeten in elkaar klikken. Dat ik daardoor pas om half negen aan koken toekwam, nam ik voor lief. Mijn IXXI hing!

fotocollage aan de muur

Het kleurrijke resultaat: mijn IXXI

En zo ziet het resultaat er dus uit. Ik heb speciaal foto’s uitgekozen met veel kleuren. Ook heb ik foto’s met mensen afgewisseld met bloemenfoto’s die ik zelf heb genomen en een deel van de vele Pippa-foto’s die ik de afgelopen maanden heb gemaakt. Omdat ik niet in een enorm herenhuis woon met muren van 4 meter hoog, hebben lang niet al mijn dierbaren een plekje in de collage gekregen. Wie weet bestel ik er nog eens wat foto’s bij, maar voor nu vind ik het al leuk om een paar lieve mensen een plek aan mijn muur te kunnen geven.

Tijd om de foto’s van dichterbij te bekijken…

ixxi eigen foto's

Het verhaal achter de IXXI-fotocollage

Bij het uitzoeken van mijn foto’s ontdekte ik trouwens dat ik gek genoeg maar weinig foto’s heb waar ik samen met vriendinnen op sta. Dat krijg je als je niet zo van de selfies (of saampies – een nog erger woord!) bent. Wel kwam ik een mooie foto tegen van mijn dierbare vriendin Sandra en mij (we kennen elkaar al bijna ons hele leven!), gemaakt toen ik haar dit voorjaar in Valencia opzocht. Naast Sandra en mij zie je natuurlijk mijn andere “vriendinnetje” waarvan ik wel honderden foto’s heb: Pippa. Net als op de foto eronder. Verder koos ik een foto uit van mijn moeder en mij tussen de bloesembomen en een van de zeldzame kiekjes van de twee toffe jongens die ik mijn broers mag noemen.

ixxi fotocollage interieur
fotogallerij in de gang vaker vrolijk

Daaronder natuurlijk nóg meer Pippa-SPAM. Naast Pippa zie je een foto van mijn oma en mij, gemaakt bij De Olmenhorst. Dat is een van mijn dierbaarste foto’s van ons samen. De foto mag dan volledig onscherp zijn, maar onze spontane lach en knijpoogjes spreken boekdelen – scherp of niet. Verder koos ik een Keukenhof-foto met mijn vader uit en een foto van mijn moeder en mij in het kleurrijke Burano. Die laatste foto herinnert me aan de fijne vakantie die ik met mijn moeder beleefde in Italië.

ixxi collage eigen foto's pippa

En al die dierbare momenten, kleurrijke foto’s en lieve mensen (en katten) hebben dus een plekje in mijn tot voor kort witte gang gekregen. Op veilige hoogte voor Pippa trouwens, die de foto’s anders maar al te graag van héél dichtbij wilde inspecteren.

ixxi eigen foto's

Mijn eigen IXXI-fotocollage

Ik ben erg blij met mijn IXXI en ben stiekem al plannen aan het smeden om er nog een te maken. Misschien voor aan een andere muur of om op termijn foto’s uit deze IXXI te vervangen. Maar voor nu ben ik vooral in mijn nopjes met deze kleurrijke fotocollage in de gang. En ben ik blij dat mijn wel heel witte gang van een beetje (boel) kleur is voorzien. Daar word ik vrolijk van.

Zin om je eigen IXXI te bestellen? Of om gewoon eens rond te neuzen? Op de site van IXXI vind je vele prachtige standaardontwerpen en kun je dus ook je eigen collage samenstellen.

Heb jij veel foto’s hangen (of staan) in je interieur?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 augustus 2019 op 6:42 am - Beantwoord

  Een heel leuk idee om je foto’s een mooie plek te geven in je interieur. Het is een kleurrijk en met mooie herinneringen, geheel.

 2. Irene 9 augustus 2019 op 7:37 am - Beantwoord

  Ik vind het echt een super tof concept en ik ben vooral fan van de grote afbeeldingen die dan uit verschillende plaatjes bestaan. Ik wist niet dat je het ook kon gebruiken voor fotocollages maar het ziet er echt super leuk uit! Het lijkt me tof dat het grote foto’s zijn en kan me voorstellen dat je gang meteen opgefleurd is zo!

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:06 am - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook echt blij me het resultaat. De grote afbeeldingen van IXXI zijn inderdaad ook onwijs tof. Misschien wil ik er daar ook nog een keer een van aanschaffen om een andere lege muur wat op te fleuren.

 3. Naomi 9 augustus 2019 op 7:41 am - Beantwoord

  Wat mooi! En hoe leuk dat dat geel van de foto’s al stiekem terug te zien is in de stoelen die je door het raampje van de deur ziet staan;).
  Bij mij zijn er wel een paar foto’s in huis, van mijn lievelingsplekjes en vooral van mijn ‘lievelingsmensen’.

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:06 am - Beantwoord

   Hihi, oog voor detail! 🙂 Ik vond het ook leuk om bewust foto’s uit te kiezen die qua kleuren bij mij en mijn huis passen, ook al was dat nog even een zoektocht met mijn overvolle harde schijf 😉
   Mooi dat jij ook foto’s van je favoriete mensen en plekjes in huis hebt staan. Dat maakt je woning toch net wat persoonlijker.

 4. Femke 9 augustus 2019 op 7:58 am - Beantwoord

  Ik zie dit steeds vaker en vind het zo’n leuk idee!

 5. Sanne 9 augustus 2019 op 8:03 am - Beantwoord

  Ik ken het vooral van die standaard afbeeldingen eigenlijk. Die vind ik trouwens ook heel leuk! Bij m’n zusje in huis hangt die met palmbladen. Maar vind hoe jij dit hebt aangepakt ook erg leuk! Ik heb zelf eigenlijk 0 foto’s in huis, maar je hebt helemaal gelijk dat het je huis een stuk persoonlijker maakt.

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:07 am - Beantwoord

   De standaard afbeeldingen van IXXI zijn inderdaad ook heel tof. Ik heb mijn oog laten vallen op de IXXI met botanische bladeren en toekans. Misschien ga ik daar ook nog eens een plekje voor in huis zoeken.

 6. Ilona Wielinga 9 augustus 2019 op 8:08 am - Beantwoord

  Dit is echt een heel leuk idee! Staat inderdaad erg vroijkm

 7. Anouk 9 augustus 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  Ik ben zelf niet zo van foto’s in mijn interieur, dat heb ik van mijn moeder overgenomen. Ik vind jou foto’s wel erg gaaf, vooral door de mooie kleuren

 8. Audrey 9 augustus 2019 op 8:39 am - Beantwoord

  Hij is heel tof geworden! En gelukkig past-ie toch nog precies. Een studiegenoot van mij liep ooit stage bij IXXI, dus ik kende het wel al een hele tijd. Mijn ouders hebben er een in de keuken hangen, waar ze een grote lege wand had die schreeuwde om een groot schilderij ofzo. Die zijn alleen vrij lastig te vinden als je geen kapitaal wil uitgeven. Maar met een IXXI kan gelukkig alles heel makkelijk qua formaat 🙂

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Wat tof zeg, een stage bij IXXI! Lijkt me best wel een mooi bedrijf en volgens mij zijn ze hard aan de weg aan het timmeren.
   Leuk dat je ouders een IXXI hebben hangen. Je kunt er zulke mooie dingen mee maken en het is natuurlijk ideaal dat je zelf het formaat kunt bepalen en dat IXXI’s vrij betaalbaar zijn.

 9. Janne 9 augustus 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Pippa zit er bedrieglijk braaf naast op die foto! Ik moest er een beetje om lachen.
  Ik vind je fotocollage erg vrolijk geworden! Ik zou zelf denk ik wat rustigere foto’s hebben gekozen voor tussen de foto’s met mensen in, maar dit is wel echt jouw stijl en ik denk dat het in het echt minder druk is dan op de foto’s die je toont.
  Ik heb zelf een grote fotolijst met meerdere foto’s erin. Dan kan ik makkelijk een foto verwisselen als ik een mooie foto heb die ik erin wil doen. Maar ik heb al in geen twee jaar dat gedaan, dus vooral m’n broer ziet er inmiddels heel anders uit. (De arme jongen is kaal aan het worden…)

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Haha, je hebt Pippa’s bedrieglijk onschuldige houding goed gespot! Vlak daarna stond ze op haar teentjes om de onderste foto’s eens van héél dichtbij te inspecteren. Toch fijn dus dat mijn IXXI niet 10 centimeter lager hangt, haha.
   Leuk dat jij een grote fotolijst hebt hangen! Dat is natuurlijk ook een mooie manier om dierbare mensen (of andere momenten) een plek in huis te geven. De foto van mijn broers is overigens ook al 2,5 jaar oud. Maar aangezien ze niet graag op de foto gaan en ik dus nauwelijks foto’s van hen samen heb, moeten ze het maar met deze foto doen 😉

 10. Anna 9 augustus 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Wat een leuk concept zeg! Collages maken vind ik zo leuk! Ga zeker even kijken of ik plek heb hier 🙂 Liefs!

 11. Meaghan 9 augustus 2019 op 9:55 am - Beantwoord

  Heel erg leuk! Past ook precies perfect op die muur daar. Mooi dat elke foto zijn eigen verhaal heeft. Als je er langsloopt kun je altijd weer die mooie herinneringen ophalen. Ik heb zelf ook wel eens de IXXI-collage’s voorbij zien komen in vlogs en ik vind het er heel leuk en mooi uitzien. Nu ga me er nog niet in verdiepen, maar als ik volgend jaar ga samenwonen is het wel heel leuk om ook zo’n fotocollage aan de muur te hebben hangen!

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Leuk! Zo’n collage is echt een mooie persoonlijke toevoeging aan je interieur, vind ik.

 12. Anna 9 augustus 2019 op 11:46 am - Beantwoord

  Wat een leuk concept! Ik had er ook nog niet eerder van gehoord. Mooie kleurrijke foto’s heb je uitgekozen! 😀

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:13 am - Beantwoord

   Dank je! Echt een tof concept, hè?! Ik vond het ook de perfecte toevoeging aan mijn witte gang.

 13. marije 9 augustus 2019 op 1:40 pm - Beantwoord

  Super leuk concept maar voor iemand die niet graag op de foto gaat, niet handig .. hahaha

 14. Hermien - KouweKleren 9 augustus 2019 op 1:47 pm - Beantwoord

  Hahaha, het woord ‘saampies’. Zijn er echt mensen die dat gebruiken? De gruwel. Mooi dat het toch nog precies past trouwens!

  • Romy 9 augustus 2019 op 3:12 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb dat woord weleens voorbij zien komen op websites voor tienermeiden. Inderdaad een woord waar je haren recht overeind van gaan staan ?

 15. Jenn 9 augustus 2019 op 2:20 pm - Beantwoord

  Super leuk!

 16. bychristiana 9 augustus 2019 op 3:37 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk, ja, ik ben ook dol op foto’s in huis. Wij hebben veel foto’s van onze bruiloften. Nu zijn wij natuurlijk ook twee keer getrouwd dus in feite is dat geoorloofd want wij hadden dus ook twee keer zoveel foto’s haha;-) Ik kende dit IXXI systeem om eerlijk te zijn ook niet. Ik ken dan wel weer een horloge merk dat zo heet, maar dat heeft hier dan natuurlijk weer niets mee te maken.

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:14 am - Beantwoord

   Bruiloftfoto’s zijn natuurlijk ook geweldig om een mooie plek in huis te geven. Zeker jullie foto’s – die zien er zo mooi en magisch uit. Groot gelijk heb je om heel wat foto’s daarvan een mooi plekje in huis te geven 🙂

 17. Evelyne 9 augustus 2019 op 11:42 pm - Beantwoord

  Wat een leuk idee! Zeker voor een fotograaf zoals ik die regelmatig van foto wil veranderen, haha. Bedankt voor de tip, ik hou deze bij!

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:15 am - Beantwoord

   Leuk! Het is absoluut een aanrader. Ik weet zeker dat je met jouw foto’s ook een prachtige collage kunt maken. En zo kun je ook nog eens wisselen van foto’s inderdaad.

 18. Karin 10 augustus 2019 op 12:53 am - Beantwoord

  Leuk! Jaren terug heb ik een enorme berg foto’s laten afdrukken van vakantie, vrienden en familie en ze bijgesneden naar een vierkant. Je Ixxi doet me daar een beetje aan denken. Ik zit al een tijdje te denken om er ook eentje te bestellen maar ik kan nog geen keuze maken voor het ontwerp/foto…

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Wat een tof idee! Zo te lezen heb je zonder het te weten al eens je eigen IXXI samengesteld. Wat mij betreft is zo’n IXXI zeker een aanrader. Ik vond het zelf overigens ook al leuk om op zoek te gaan naar mijn favoriete foto’s op mijn harde schijf. Het is even zoeken naar de juiste foto’s voor je IXXI, maar die zoektocht alleen al was een fijne trip down memory lane 🙂

 19. Els 10 augustus 2019 op 10:55 am - Beantwoord

  Wow, je brengt me op een idee! DIt is ook echt iets voor ons in de gang, Thanks!

 20. Simone 10 augustus 2019 op 3:57 pm - Beantwoord

  Wat ziet dat er leuk (en fleurig!) uit zeg! Misschien ook wel wat voor in ons nieuwe huis. Ik ga het zeker even onthouden 🙂

 21. Mariska 10 augustus 2019 op 6:02 pm - Beantwoord

  Ik had er weleens van gehoord maar nog nooit gezien hoe het er nou uit komt te zien als het bevestigd is. Ziet er leuk en kleurrijk uit, net als je Instagram feed 🙂

  • Romy 13 augustus 2019 op 8:51 am - Beantwoord

   Dank je! Volgens mij zijn het ook allemaal foto’s (op die van mijn vader en broers na) die ooit op mijn Instagram zijn verschenen 🙂

 22. Josephine 12 augustus 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Haha, een ufo! Maar tot je de ixxi kort geleden op je blog noemde, had ik er ook nog nooit van gehoord. Ik vind het wel heel mooi staan!

 23. Odetta 17 augustus 2019 op 10:36 am - Beantwoord

  Heel erg dierbaar zo’n fotogalerij.
  Ja, ik heb heel veel foto’s in mijn interieur staan.
  Ook heb ik door een kunstenares een foto van mijn overleden moeder op rozen van een stof laten maken, eentje voor mij en eentje voor mijn vader. Deze roos zit in een glazen kistje. En een trouwfoto en een mooie foto van Rob en mij op een vlinder en een berkenblad van stof. Helaas werkt deze kunstenares niet meer in opdracht. Verder ook nog een mooie fotocollage op geborsteld aluminium laten afdrukken van onze geweldige vakantie in het mooie Bretagne. Die moeten nog steeds ophangen.

  • Romy 20 augustus 2019 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wauw, dat kunstwerk dat ter ere van je moeder is gemaakt, klinkt echt prachtig. Wat een dierbaar aandenken aan haar! Prachtig dat jullie ook zo’n foto van jou en Rob samen op stof hebben laten drukken. Ik weet zeker dat dat er geweldig uit zal zien.

Recente blogs

14 leuke steden in Nederland waar je misschien niet zo snel aan denkt (mijn tips!)

26 augustus 2021|Op reis|

Dat je in Amsterdam mooie grachtenpanden kunt bewonderen, weten we allemaal wel. Dat Rotterdam de Erasmusbrug heeft en Utrecht de dom ook Maar er zijn ook minder bekende steden in Nederland die de moeite zeer zeker wel waard zijn. Dit zijn 14 bekende en minder bekende leuke steden in Nederland die mij enorm hebben verrast. Kan ze je van harte aanraden als je nog inspiratie zoekt voor jouw volgende toerist-in-eigen-land-tripje.