Op mijn verlanglijstje voor 2019 prijkt nu al één ding: een eigen woning. Funda staat inmiddels bij mijn top 5 meest bezochte websites en ik houd me al een tijdje bezig met volwassen gedoe als hypotheken, rente-aftrek en aankoopmakelaars. Toen ik laatst weer eens op het internet naar mooie sofa’s en fauteuils aan het kijken was, sloeg mijn fantasie al helemaal op hol. Dromend over mijn eigen interieur besloot ik eens een “eisenlijst” op te stellen voor mijn droomwoning. Wat er zoal op mijn wensenlijst voor een koophuis staat? Nou, in ieder geval deze 7 punten.

waar let je op bij kopen van een huis
 1. De woonplaats. Mijn belangrijkste criterium is de locatie. Ik kan best door lelijke keukens en “aparte” badkamers heen kijken, maar de locatie moet voor mij goed zijn. Het liefst woon ik op fietsafstand (tot 45 minuten fietsen, maar liever nog iets dichterbij) van mijn ouderlijk huis. Dat is uiteraard niet omdat ik mijn was naar mijn ouders wil brengen of niet mijn eigen “prakkie” kan koken. Ik vind het gewoon fijn om, als ik alleen ga wonen, een paar vriendinnen en familieleden in de buurt te hebben. Ook geef ik de prima reistijd naar mijn werk liever niet op.
 2. Minimaal 2 slaapkamers. Een kast van een huis hoef ik niet (alsof ik dat kan betalen…), maar het liefst heb ik wel minstens 2 slaapkamers. Van de tweede kamer zou ik in eerste instantie een hobbykamer/logeerkamer willen maken. In gedachten heb ik de perfecte bureaustoel al uitgezocht. Bovendien lijkt een extra kamer me handig voor de toekomst. Ik zou het zonde vinden als het huis direct te krap is wanneer ik zou gaan samenwonen of ooit (ik herhaal: óóit!) kind zou krijgen. Of denk ik te ver vooruit?!
 3. Licht! Een beetje voorspelbaar misschien, want ik heb nog niet veel mensen horen zeggen “Ik zoek een donker huis”. Net als bijna iedere andere huizenkoper wil ik dus graag een huis waar veel licht binnenkomt. Zeker in de winter vind ik het wel zo fijn als ik in huis een glimp van de zon kan opvangen, in ieder geval in de woon- en slaapkamer. En een mooie open keuken is een extra pluspunt.
 4. Een laminaatvloer. Ik droom van een mooie houten of laminaatvloer in huis. Het type hout maakt me niet eens zo uit. Als er in de woonkamer maar geen tegelvloer ligt, ben ik al blij. Vooral in een huiskamer met een zwarte tegelvloer zou ik me zelf niet echt thuis voelen. Zelfs niet als de kamer verder vol staat met gele, blauwe en roze accessoires, die wél helemaal mijn stijl zijn.
 5. (Bijna) instapklaar. Een kluswoning zou niets voor mij zijn. Muren verven moet ongetwijfeld lukken en met een paar helpende handen en YouTube-tutorials kom ik er ook met basisklusjes vast uit. Maar laat mij met mijn twee linkerhanden geen hele muur neerzetten, kabels aanleggen of een volledige keuken installeren. En een dure expert inhuren voor álle klussen lijkt me dan weer niet ideaal voor de portemonnee.
 6. Redelijke prijs voor de ruimte. Ook is het natuurlijk belangrijk dat ik het huis kan betalen. Wel zo handig! Een huis in de Randstad vinden dat niet absurd duur is, is alleen al een uitdaging op zich. Zo ben ik “kritisch” genoeg om een appartement in Amsterdam van 17 vierkante meter geen €200.000,- waard te vinden. In die ruimte past net een bank, terwijl ik mijn hart al heb verloren aan een paar mooie relaxfauteuils die ik op het internet tegenkwam. Wel zo fijn om in de woonkamer op zo’n stoel te bloggen natuurlijk! Daarom wijk ik liever uit naar een dorp om voor die prijs een groter huis te vinden, dat meer plek biedt voor de meubels die ik op het oog heb.
 7. Veilige en fijne omgeving. Ten slotte wil ik graag een goed gevoel hebben bij de omgeving. Daarmee bedoel ik dat ik ’s avonds gewoon alleen de straat op kan. Gelukkig heb ik nog nooit appartementen bezocht waar ik dat gevoel niet had. Maar ik kijk bijvoorbeeld niet naar woonwijken die op Funda worden omschreven als “wijk in opkomst” en die me door andere mensen nadrukkelijk zijn afgeraden. Of nou ja, ik zou in ieder geval eerst zelf een kijkje nemen in zo’n wijk voordat ik enthousiast op een woning reageer.

» Benieuwd naar nog meer handige criteria bij het kopen van een huis? Ik kwam op Jaap.nl 14 belangrijke punten tegen.

Verder denk ik dat je met eigen meubels van bijna elke woning wel een fijne plek kunt maken. Als ik op mijn zelf uitgekozen stoel onderuitgezakt kan kijken naar een serie, dan voelt het vast al snel als thuis. Voeg daar nog wat gele, blauwe en roze accessoires aan toe en dan komt het met dat thuisgevoel helemaal goed. Maar voor die tijd eerst maar eens kijken of ik een intentieverklaring krijg… 🙂

Wat vind (of vond) jij belangrijk bij het zoeken naar je droomhuis? 

wensen voor koopwoning

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 26 september 2018 op 7:21 am - Beantwoord

  Goedemorgen…
  Fijne en hele goede tips ?
  Veel succes met het zoeken naar de perfecte woning….

  Fijne dag ?

 2. Marije 26 september 2018 op 7:34 am - Beantwoord

  Ik denk dat als je alleen woont, de omgeving echt een belangrijke is. Je moet je wel op je plek en veilig voelen.

  Qua omgeving zou ik niet meer weg willen maar mis soms wel jet bruisende Amsterdam.

  • Romy 27 september 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Inderdaad! Zeker als ik ergens alleen in een huis zit, vind ik het wel belangrijk dat de omgeving prettig voelt. Volgens mij woon jij ook op een heel mooie plek, alhoewel vlak bij het strand natuurlijk wel weer heel anders is dan wonen in Amsterdam 😉

 3. Irene 26 september 2018 op 8:19 am - Beantwoord

  Leuk dat je huizen gaat kijken ? nog een extra tip: neem iemand mee als je (voor een tweede keer) een huis gaat kijken. Iemand anders kan het dan net iets minder rooskleurig zien dan jou. Iemand anders valt bijv op dat er bij het plafond extra verf zit(lekkage weggepoetst) of houtrot in de kozijnen.

  • Romy 27 september 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Dat is zeker een goede tip! Ik heb de eerste keer mijn vader meegenomen naar een bezichtiging, alleen al zodat hij ook wat tips kan geven voor waar ik op moet letten. Zeker als ik echt geïnteresseerd ben in een huis, zou ik het wel fijn vinden als er iemand mee is 🙂 Ik kan me voorstellen dat je zelf al snel uit “verliefdheid” op een huis bepaalde nadelen of mindere plekken van een huis over het hoofd ziet.

 4. Shirley 26 september 2018 op 8:22 am - Beantwoord

  Het lijkt me een mooie en realistische eisenlijst, je zult vanzelf merken als iets toch te onrealistisch blijkt binnen je budget. Ik hoop dat je snel iets vindt en geluk hebt in je huizenzoektocht. Oe, ik heb ook een aversie tegen tegelvloeren. Zelfs bij de zoektocht voor een huurhuis in Antwerpen kon ik het gewoon niet aanzien. Ik snap heel goed dat je je daar niet bij thuisvoelt, ik heb hetzelfde gevoel. Ons nieuwe huis heeft een parketvloer. Het is heel mooi, maar ik zou daar nu al zelf niet meer voor kiezen, veel te onhandig, haha. Als er een mooie houten vloer in een koophuis ligt, zou ik die vanwege de looks toch laten liggen.

 5. irene | tussenmarsenjupiter 26 september 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Wij zochten (en vonden!) een huis met een grote tuin. Voor de rest maakte het niet zo heel veel uit. Wij waren ook van in het begin van plan om echt te gaan verbouwen en er ons eigen ding van te maken maar dat zijn dus wel lange termijnplannen (geen ezeltje dat geld schijt in onze tuin helaas) dus moest het een huis zijn waar we tot dan ook fijn in konden wonen. Ik weet nog dat David me de foto’s van ons huis liet zien en dat ik dacht: meh. Maar toen we gingen kijken hadden we allebei meteen het gevoel: dit is het! Ook al zijn de keuken en de badkamer wel heel lelijk. Het is dan ook wel een uitdaging (een leuke, dat wel) om voor weinig geld alles mooier te maken. En David is echt een klusser dus dat komt goed uit :p

  Alleszins, veel plezier met de zoektocht! Ik vond dat echt tof, al die woningen gaan bekijken en rondstruinen op Immoweb. Wij hebben helaas wat pech gehad met ons immokantoor maar voor de rest zou ik het zo opnieuw doen. Ik vond dat zo spannend! Voelde me net alsof ik ging trouwen ofzo toen we de akte mochten gaan tekenen. Haha 😀

  • Romy 27 september 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop ook binnenkort met een intentieverklaring wat meer gericht op zoek te kunnen gaan. Alhoewel ik soms wel twijfel met deze hoge huizenprijzen. Dan vraag ik me af hoe handig het is om iets te kopen, terwijl daar wel mijn voorkeur naar uitgaat. Ach ja, ik kijk gewoon lekker rond en houd Funda in de gaten. Er komt vast wel wat op mijn pad.
   Gelukkig ben ik niet de enige die tegelvloeren helemaal niets vindt (in ieder geval voor mijn eigen huisje). Zo’n parketvloer lijkt me wel heel erg mooi trouwens, maar ik kan me voorstellen dat het niet echt ideaal is.

  • Romy 27 september 2018 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat het moment van contractondertekening en sleuteloverdracht echt heel groots voelt. Ik zou me op zo’n moment ook opeens wel heel volwassen voelen 😉
   Wat ideaal zeg, zo’n mooie grote tuin! En een klusser in huis hebben, is natuurlijk ook nooit verkeerd, haha. Ik kan me voorstellen dat je door sommige dingen ook heen moet kijken bij een bezichtiging, zeker als je (helaas) geen geldboom in de tuin hebt staan. Zelf vind ik bijvoorbeeld een minder mooie badkamer ook niet zo’n probleem. Daar kan ik prima mee leven. En een likje verf of een kleine opknapbeurt is gelukkig niet zo heel lastig 😉

 6. irene | tussenmarsenjupiter 26 september 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Wij zochten (en vonden!) een huis met een grote tuin. Voor de rest maakte het niet zo heel veel uit. Wij waren ook van in het begin van plan om echt te gaan verbouwen en er ons eigen ding van te maken maar dat zijn dus wel lange termijnplannen (geen ezeltje dat geld schijt in onze tuin helaas) dus moest het een huis zijn waar we tot dan ook fijn in konden wonen. Ik weet nog dat David me de foto’s van ons huis liet zien en dat ik dacht: meh. Maar toen we gingen kijken hadden we allebei meteen het gevoel: dit is het! Ook al zijn de keuken en de badkamer wel heel lelijk. Het is dan ook wel een uitdaging (een leuke, dat wel) om voor weinig geld alles mooier te maken. En David is echt een klusser dus dat komt goed uit :p

  Alleszins, veel plezier met de zoektocht! Ik vond dat echt tof, al die woningen gaan bekijken en rondstruinen op Immoweb. Wij hebben helaas wat pech gehad met ons immokantoor maar voor de rest zou ik het zo opnieuw doen. Ik vond dat zo spannend! Voelde me net alsof ik ging trouwen ofzo toen we de akte mochten gaan tekenen. Haha 😀

 7. Femke 26 september 2018 op 8:40 am - Beantwoord

  Ik vond vooral de locatie ontzettend belangrijk, ik had dan ook niet durven dromen dat ik precies zou komen te wonen waar ik graag wilde wonen. De huizen hier zijn eigenlijk al verkocht als ze op de markt komen en de prijzen gaan echt he-le-maal nergens meer over. Gelukkig kon ik het huis van familie kopen, dus was dat allemaal goed en snel geregeld :-). Ik vind overigens 45 minuten fietsen van je ouderlijk huis nog best een eind, maar dat is natuurlijk een kwestie van perspectief. Wat je zegt over de vloer vind ik erg herkenbaar, toch is een laminaten vloer dan wel weer zo gelegd :-). Een veilige, fijne plek is erg belangrijk :-)!

  • Romy 27 september 2018 op 12:19 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jullie nu precies wonen waar jij graag een huis wilde vinden. Ik ervaar inderdaad hetzelfde als wat jij tijdens je huizenzoektocht merkte: de meeste huizen zijn binnen 1 dag al weg hier in de omgeving. Dan is een huis kopen van familie eigenlijk wel ideaal 🙂
   Die 45 minuten fietsen is overigens wel het maximum voor mij, hoor. Haha! Ik zou het liefst in een woonplaats wonen die net tegen mijn huidige woonplaats aanligt (dat is ongeveer 20 minuten fietsen), maar heb die marge maar iets verruimd om niet al te kritisch te zijn 😉 Maar mocht ik iets vinden in mijn eigen dorp of een stad die aan mijn dorp grenst, dan zou ik al helemaal heel blij zijn.

 8. Sandra 26 september 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Een koophuis staat ook op het lijstje van mijn vriend en ik voor in 2019. Alleen… die prijzen. Mijn zus heeft een eigen financieel adviesbureau en zij zegt dat als je nu/in de komende periode een huis koopt dat je dief bent van je eigen portemonnee. Je huis komt onder water te staan en je kan daardoor enorme schulden krijgen en voor altijd financiële kopzorgen. Mijn tip? Wacht alsjeblieft nog even tot het daalt!
  Wij hebben eigenlijk best wel dezelfde eisen als dat jij hebt trouwens. 🙂 Er moet vooral echt niet veel aan mankeren, want wij zijn allebei niet van die klus freaks. :’)

 9. Jacqueline 26 september 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Wij wonen al 15 jaar in een klushuis, met deels nog schrootjesplafonds en betegelde vloeren. Maar het is echt ons thuis, ook al is het donker in de winter en hebben we geen tuin. Toen we dit huis kochten, hadden we geen eisenlijstje, waren niet eens echt op zoek. Maar het was gewoon liefde op het eerste gezicht.
  Het belangrijkste was misschien wel de ruimte in het huis en dat er maar 1 trap is. Genoeg mogelijkheden voor de toekomst in ieder geval.

 10. Jacqueline 26 september 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Wij wonen al 15 jaar in een klushuis, met deels nog schrootjesplafonds en betegelde vloeren. Maar het is echt ons thuis, ook al is het donker in de winter en hebben we geen tuin. Toen we dit huis kochten, hadden we geen eisenlijstje, waren niet eens echt op zoek. Maar het was gewoon liefde op het eerste gezicht.
  Het belangrijkste was misschien wel de ruimte in het huis en dat er maar 1 trap is. Genoeg mogelijkheden voor de toekomst in ieder geval.

  • Romy 27 september 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Je zus heeft zeker wel een heel goed punt. Dat is ook eerlijk gezegd wel iets waar ik ook mee worstel. Op zich verwacht ik niet dat ik in de financiële problemen zal raken, omdat ik veel dingen wel goed heb uitgezocht qua financiën en ook veel spaargeld kan inbrengen. Maar soms vind ik het best lastig dat er een kans is dat ik over 3 jaar bijvoorbeeld mijn huis weer verkoop (als ik een vriend heb die heel ergens anders woont, op een andere plek ga werken, etc.) en dat ik het huis dan misschien met verlies moet verkopen. Maar ja, wanneer gaan de huizenprijzen weer dalen?
   Best een lastig dilemma! Ik hoop er binnenkort weer eens met een financieel adviseur over te praten of wellicht eens met een aankoopmakelaar naar mogelijkheden te kijken. Altijd fijn als een professional advies op maat kan geven (en al helemaal als je in de familie iemand hebt met verstand van financiën natuurlijk :)).

  • Romy 27 september 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Prachtig om te horen juist dat dit huis liefde op het eerste gezicht was. Ik denk ook zeker dat ik mijn eisenlijstje eigenlijk spontaan zou vergeten als ik mijn droomhuisje zou tegenkomen. Of nou ja, niet helemaal natuurlijk. Maar ik denk wel dat je een soort “klik” met een huis kunt voelen.
   Jullie huis klinkt in ieder geval als een fijne plek waar jullie je helemaal op je gemak voelen.

 11. Lizzy 26 september 2018 op 9:46 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik ga over drie weken (aah!) naar mijn eerste koophuisje verhuizen. Mijn vriend en ik hadden allebeide slechts alleen twee voorwaarden. Heel goedkoop en grote ramen. Dat hebben we gevonden. Het is verder geen spectaculair appartement, maar in Engeland is het kopen van een huis (qua transactie en bijkomende kosten) een stuk goedkoper, dus het is hier heel normaal om elke 5 jaar van koophuis te wisselen. Ik ben benieuwd naar de uitkomst van jouw huizenjacht.

  • Romy 27 september 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Wauw, wat een onwijs leuke en ook spanende stap! En eigenlijk wel fijn dat een huis kopen in Engeland een stuk goedkoper is 🙂 Soms verbaas ik me er ook over als ik in regio’s buiten de Randstad zie wat de huizen daar kosten. Dan ga ik bijna twijfelen of ik niet in een dorpje ver weg moet gaan wonen, haha. Is alleen qua werk wat lastig 😉

 12. Lianne 26 september 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Ik snap jou heel goed hoor! Wij zijn ook niet zo’n klussers en wilden ook het liefst een instapklaar huis. En ik vind een laminaatvloer ook inderdaad het mooiste. Hopelijk vind je snel genoeg je droomhuis!

 13. noor 26 september 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Mijn ouders hebben onlangs de vloer in de living veranderd. De oude vloer was nog van de jaren ’60. Nu staat er een laminaatvloer: een vloer dat er net zo uitziet als laminaat maar het werd niet gemaakt uit hout 🙂

  Ik vind persoonlijk zigzag-laminaat prachtig. Het heeft een term maar kan er niet opkomen. Het komt vaak voor in herenhuizen!

  • Romy 27 september 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop ook een leuk instapklaar appartementje te vinden. Ik wil wel even goed uitzoeken of ik mezelf niet in de vingers snijd door voor een koophuis te gaan nu de prijzen bijna hun toppunt hebben bereikt, maar met wat hulp van een adviseur kan ik daar vast wel een goed besluit over nemen 🙂

  • Romy 27 september 2018 op 12:33 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt als een prachtige vloer! Volgens mij bedoel je met dat zigzagpatroon de visgraatvloeren, of niet? Dat vind ik inderdaad ook geweldige vloeren. Het lijkt me zo mooi om zoiets op de grond te hebben liggen 🙂

 14. Geke 26 september 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Ik denk dat je een mooi en haalbaar lijstje opgesteld hebt. Dus hopelijk komt het er (binnenkort) van, je eigen huis.

  Hier stond locatie ook met stip op 1 qua belang. Veel van de andere dingen vallen aan te passen of te veranderen, maar de locatie, dat wordt wel heel moeilijk. Ook een ruime tuin was voor mij een noodzaak. Net al genoeg ruimte trouwens aangezien zowel mijn man als ikzelf zzp’er zijn en samen in een werkkamer, dat lukte niet zo fijn.
  In totaal hebben we 40 huizen bezocht , het 40ste hebben we dus gekocht 🙂

  • Romy 27 september 2018 op 12:35 am - Beantwoord

   Goed om te horen dat mijn lijstje ook haalbaar overkomt 🙂 Soms twijfel ik of ik niet te kritisch ben, maar op zich denk ik dat ik wel redelijke eisen heb voor een koophuis.
   Je hebt helemaal gelijk wat betreft de locatie. Daar kun je niets aan doen, dus dat moet wel echt goed voelen. Ik kan me voorstellen dat twee aparte werkkamers of in ieder geval voor beide genoeg ruimte wel zo fijn was. Je wilt niet voortdurend met werken op elkaars lip zitten, hoe lief je elkaar ook vindt 😉 Fijn om te horen dat jullie uiteindelijk een mooi huis hebben gevonden. Soms kost het wat tijd, maar dan heb je zo te horen ook wat 🙂

 15. Zo simpel is dan geluk 26 september 2018 op 11:00 am - Beantwoord

  Voor mij is dicht bij mijn werk en familie ook wel heel erg belangrijk!

 16. Iris 26 september 2018 op 11:15 am - Beantwoord

  Ik heb een koophuis en dat voelt zo fijn. Het is helemaal van jezelf en je kan het maken zoals je wilt. Ik snap heel goed dat je ook graag een houten vloer zou willen hebben. Tegels vind ik ook wat kil staan.

 17. Charel 26 september 2018 op 3:27 pm - Beantwoord

  Wij willen graag kopen in de toekomst! En ik hoop een wc boven te hebben haha, voor de rest mag het best een huis zijn met een eigen garage of oprit haha.

  • Romy 27 september 2018 op 12:36 am - Beantwoord

   Precies, dat lijkt mij ook zo’n fijn gevoel! Echt een eigen plekje! Gelukkig ben ik niet de enige die tegels op de vloer best wel een afknapper vind bij huizen die ik op Funda tegenkom.

  • Romy 27 september 2018 op 12:36 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie ook graag een koopwoning willen! Haha, een wc boven vind ik met twee verdiepingen ook wel handig inderdaad!

 18. Charel 26 september 2018 op 3:27 pm - Beantwoord

  Wij willen graag kopen in de toekomst! En ik hoop een wc boven te hebben haha, voor de rest mag het best een huis zijn met een eigen garage of oprit haha.

 19. Darina 26 september 2018 op 5:20 pm - Beantwoord

  Een mooie lijst. Je ergens veilig en thuisvoelen, dat zijn de belangrijkste criteria vind ik. Dan komt de rest vanzelf wel 🙂

 20. Mariska 26 september 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen wat jouw wensenlijst is! Hopelijk vind je een mooie woning volgend jaar die aan jouw eisen voldoet 🙂

 21. Kaylin 26 september 2018 op 10:08 pm - Beantwoord

  Veel succes met je zoektocht. Ik vond het wel een leuke periode.
  Voor ons was een tamelijk grote tuin, de afstand naar ons werk en ruimte binnen belangrijk. Al deze wensen zijn vervuld. Enkel de badkamer is veel kleiner dan we aanvankelijk gewild hadden. Gelukkig kunnen we die in de toekomst nog uitbreiden. Het lief is technieker als beroep dus kan wel het één en ander 😉

  • Romy 27 september 2018 op 12:38 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een heel redelijke en goede eisenlijst voor een koopwoning. Wat fijn dat jullie een mooie woning hebben gevonden die aan die eisen voldeed! En een handige man in huis is natuurlijk nooit verkeerd. Dan is er al meteen een stuk meer mogelijk met verbouwen dan wanneer je, zoals ik, twee linkerhanden hebt en ook geen handige mensen in je directe familie hebt, haha.

 22. Romy 27 september 2018 op 12:14 am - Beantwoord

  Dankjewel! Ik hoop ook binnenkort met een intentieverklaring wat meer gericht op zoek te kunnen gaan. Alhoewel ik soms wel twijfel met deze hoge huizenprijzen. Dan vraag ik me af hoe handig het is om iets te kopen, terwijl daar wel mijn voorkeur naar uitgaat. Ach ja, ik kijk gewoon lekker rond en houd Funda in de gaten. Er komt vast wel wat op mijn pad.
  Gelukkig ben ik niet de enige die tegelvloeren helemaal niets vindt (in ieder geval voor mijn eigen huisje). Zo’n parketvloer lijkt me wel heel erg mooi trouwens, maar ik kan me voorstellen dat het niet echt ideaal is.

 23. Romy 27 september 2018 op 12:25 am - Beantwoord

  Je zus heeft zeker wel een heel goed punt. Dat is ook eerlijk gezegd wel iets waar ik ook mee worstel. Op zich verwacht ik niet dat ik in de financiële problemen zal raken, omdat ik veel dingen wel goed heb uitgezocht qua financiën en ook veel spaargeld kan inbrengen. Maar soms vind ik het best lastig dat er een kans is dat ik over 3 jaar bijvoorbeeld mijn huis weer verkoop (als ik een vriend heb die heel ergens anders woont, op een andere plek ga werken, etc.) en dat ik het huis dan misschien met verlies moet verkopen. Maar ja, wanneer gaan de huizenprijzen weer dalen?
  Best een lastig dilemma! Ik hoop er binnenkort weer eens met een financieel adviseur over te praten of wellicht eens met een aankoopmakelaar naar mogelijkheden te kijken. Altijd fijn als een professional advies op maat kan geven (en al helemaal als je in de familie iemand hebt met verstand van financiën natuurlijk :)).

 24. Romy 27 september 2018 op 12:30 am - Beantwoord

  Wauw, wat een onwijs leuke en ook spanende stap! En eigenlijk wel fijn dat een huis kopen in Engeland een stuk goedkoper is 🙂 Soms verbaas ik me er ook over als ik in regio’s buiten de Randstad zie wat de huizen daar kosten. Dan ga ik bijna twijfelen of ik niet in een dorpje ver weg moet gaan wonen, haha. Is alleen qua werk wat lastig 😉