Al sinds het begin van mijn blog, plaats ik elke dag een artikel online. Regelmatig krijg ik daar vragen over. Elke dag bloggen, hoe doe je dat? Blijf je dat ook doen als je fulltime werkt? En waarom doe je dat eigenlijk? Ik beschouw mezelf niet als de elke-dag-bloggen-expert, maar het leek me toch leuk om eens iets meer te vertellen over hoe ik dit aanpak. Ook geef ik een paar tips die mij helpen om het voor elkaar te krijgen om elke dag te bloggen.

elke dag bloggen tips

Elke dag bloggen, waarom doe ik dat?

Nu zijn jullie misschien benieuwd waarom ik eigenlijk elke dag een artikel plaats. Dat besluit nam ik niet omdat ik in no time torenhoge bezoekersaantallen wilde hebben. Nee, het was eigenlijk een stok achter de deur voor mezelf om veel te schrijven. Ik wilde mijn blog namelijk gebruiken als een creatieve uitlaatklep, maar ook om te oefenen met schrijven en als een soort dagboek. Daarnaast wilde ik graag mijn blog gebruiken bij mijn sollicitaties als een portfolio van mijn teksten. Ook daarvoor leek het me slim om vooral veel te schrijven.

Uiteindelijk heb ik inderdaad mijn baan mede te danken aan mijn blog, maar bovenal beleef ik elke dag plezier aan het schrijven en aan alles wat er bij bloggen komt kijken. Ik schrijf vrij snel, heb genoeg inspiratie en vind het leuk om elke dag te bloggen. Dus waarom niet? Dat is op dit moment mijn redenatie. Vind ik het op een gegeven moment toch niet meer haalbaar om elke dag te bloggen of wil ik een zomerrooster? Dan vind ik het ook niet erg om naar minder artikelen per week te gaan. Alhoewel het wel met pijn in mijn hart zou zijn.

Plezier staat voorop

Als je een blog begint, is het goed om eerst te bedenken hoe je het leuk én haalbaar maakt voor jezelf.  Leg jezelf geen druk op, maar plaats zo vaak als voor jou realistisch en leuk is. Of dit nu twee keer per dag is of misschien één keer per maand. Het is allemaal helemaal prima. Toen ik begon met bloggen, werkte ik vanuit huis en kon ik mijn tijd zelf indelen. Ik had dus genoeg tijd om elke dag een artikel online te plaatsen en barstte daarnaast van de inspiratie en van de verhalen die ik graag wilde delen. Heb jij een druk leven of gewoon geen zin om elke dag een artikel te plaatsen? Kies dan voor jezelf en doe het niet. Elke dag bloggen is zeker geen must voor een succesvolle blog en in mijn ogen staat je plezier in het bloggen altijd voorop.

Mijn tips voor elke dag bloggen

Wil je toch echt graag elke dag bloggen of misschien gewoon iets vaker bloggen dan je nu doet? Dit zijn 3 tips die mij op dit moment helpen om dat voor elkaar te krijgen.

Bepaal voor jezelf waarom je met deze frequentie blogt

Misschien klinkt dit als een open deur. Maar als je vaker wilt bloggen, is het goed om jezelf af te vragen waarvoor je het doet. Als je daar een goede reden voor hebt, zal dat je ook motiveren om tijd in je blog te investeren. Doe je het voor hogere bezoekersaantallen? Wil je een portfolio opbouwen? Zoek je een uitlaatklep? Of vind je het gewoon heel leuk om veel met je blog bezig te zijn? Het zijn allemaal goede redenen om voor een bepaalde consistentie in je berichten te kiezen of om elke dag te bloggen. Zelf houd ik mezelf bij elk artikel voor dat ik het doe omdat ik er zoveel plezier aan beleef. Ik merk dat ik veel voldoening en energie uit mijn blog haal. En dat is waar ik het voor doe en waardoor ik het ook volhoud om dit te doen.

Houd lijstjes met ideeën bij en maak een plan

Elke dag bloggen zou ik echt niet kunnen zonder mijn lijst met ideeën voor artikelen, waarover ik eerder schreef in dit artikel. Elk nieuw idee schrijf ik op deze lijst op, zodat ik altijd ideeën heb om uit te werken. Ook een goede planning helpt mij om elke dag te bloggen. Zo zijn er soms dagen waarop ik wel drie artikelen tegelijk uitwerk of juist op een andere manier (foto’s maken, ideeën bedenken etc.) met mijn blog bezig ben. Er is een tijd geweest dat ik mijn artikelen altijd de avond van tevoren schreef, maar tegenwoordig vind ik het toch fijn om al iets eerder een artikel klaar te hebben staan. Zeker nu ik een baan heb, vind ik het zelf prettig om niet elke avond nog een artikel voor de volgende dag te schrijven.

Leg de lat niet te hoog

Ik zou elke dag bloggen nooit volhouden als ik elke dag een geweldig diepzinnig, filosofisch en ook nog eens baanbrekend artikel zou ‘moeten’ schrijven. Dan zou ik een dagtaak hebben aan het bloggen en na een tijdje waarschijnlijk al mijn plezier in deze leuke hobby kwijt zijn. In plaats daarvan plaats ik zo nu en dan een doordenkartikel, maar verschijnen er ook regelmatig shoplogs, outfits of korte lijstjes op mijn blog. Die artikelen heb ik vaak een stuk sneller af en maken het voor mij haalbaar om elke dag iets te plaatsen. Ook zorgt het voor een beetje afwisseling en dat vind ik zelf wel fijn. Wil je liever alleen maar lange, diepgaande artikelen schrijven? Ook dat kan natuurlijk. In dat geval is elke dag bloggen misschien minder haalbaar. Zolang jij maar plezier beleeft aan je blog. Bloggen is namelijk écht de leukste hobby die er bestaat.

Een vraag voor medebloggers: hoe vaak blog jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisette 24 juni 2017 op 7:25 am - Beantwoord

  Ik blog twee vaste dagen per week en sommige weken 3 dagen. Meer is niet haalbaar naast mijn werk en gezin. Dit hoeft voor mij ook niet, omdat het wel leuk moet blijven. Ik vind het knap hoe jij elke dag zo een mooi en goed artikel schrijft! Ik lees ze met plezier. En zolang het voor je haalbaar is en je er plezier in hebt is het goed toch?! Het is inderdaad een er leuke en verslavende hobby!

 2. marije 24 juni 2017 op 7:35 am - Beantwoord

  Ik blog ook elke dag. Ik vind het leuk om onderwerpen te bedenken en erover te schrijven. Ik heb er plezier in.

  • Romy 24 juni 2017 op 6:56 pm - Beantwoord

   Zo leuk dat jij ook dagelijks blogt en er zoveel plezier aan beleeft! Ik vind het ook heerlijk om steeds inspirerende ideeën te bedenken en daar artikelen over te schrijven. Het is ook echt een stukje ontspanning voor mij.

 3. Susan 24 juni 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Vier dagen in de week! Meer red ik niet, omdat het vaak ook meer is dan alleen een tekst schrijven. Vind vier keer voor nu ook meer dan genoeg.

 4. Els 24 juni 2017 op 7:56 am - Beantwoord

  IK vind het maar knap hoor dat elke dag bloggen. Ik heb 2 artikelen in de week, en daaraan heb ik mijn handen al vol ;-).

 5. Jonna@Burgertrutjes 24 juni 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Marleen en ik bloggen dagelijks naast onze fulltime baan. Soms plan ik weken vooruit en soms tik ik het artikel een avond van te voren.

 6. Michelle 24 juni 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Ik blog heel onregelmatig. Als ik iets heb schrijf ik het uit en plaats ik het dan of de volgende dag. Meestal komt dat neer op 2 tot 3 keer per week.

  • Romy 24 juni 2017 op 6:56 pm - Beantwoord

   Gelijk heb je! Er gaat ook best veel tijd in bloggen zitten, ook in de foto’s, dat merk ik ook. En vier artikelen is ook best veel toch 🙂 Ik vind het knap hoe je dat redt, ook naast de drukke periodes die jij vaak op school hebt!

  • Romy 24 juni 2017 op 6:58 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat er in een DIY-blog ook wel veel tijd gaat zitten. Iets maken en bedenken kost al zoveel tijd! Ik vind dat je het hartstikke leuk doet en lees je artikelen altijd met veel plezier.

  • Romy 24 juni 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Ik vind het knap hoe jullie het allebei redden! Zelf heb ik ook dat ik af en toe een artikel vlak van tevoren type, maar meestal vind ik het fijnste om een beetje vooruit te werken.

  • Romy 24 juni 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Onregelmatig bloggen is ook prima, toch! Bij sommige mensen komt inspiratie ook heel plotseling en werkt het het beste om het dan direct uit te werken 🙂 Dat is ook een mooie gave als je dat kunt!

 7. Darina 24 juni 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Ik blog drie a 4 keer in de week. Meer is niet haalbaar, maar ik ben hier tevreden over. Ik hou heel erg van bloggen en ik vind het altijd heel knap als mensen elke dag een nieuw en leuk artikel publiceren. Ik lees jouw artikelen altijd heel graag!

  • Romy 24 juni 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ik vind dat jij het ook hartstikke leuk doet. En 3-4 artikelen is ook helemaal prima, toch? 🙂 Het is ook voor iedereen anders hoeveel artikelen per week haalbaar is.

 8. Sofie 24 juni 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Momenteel blog ik 2 a 3 keer per week. Ik merk bij mezelf dat ik graag uitgebreide artikels of reviews schrijf en ik ben al snel meerdere uren per blog kwijt. Elke dag is dus voorlopig niet haalbaar, al lijkt het me wel leuk om eens uit te testen!

 9. Ayla 24 juni 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Nou, ik vind het maar knap van je hoor! Vooral nu met je nieuwe baan enzo! Ik heb echt het gevoel dat ik kak produceer als ik te vaak blog, dan maar iets minder vaak maar wel blogs waar ik helemaal achter sta. (Uiteraard spreek ik hier voor mezelf, niet om te zeggen dat het bij jou stom is, anders was ik hier niet geweest om met plezier je blogs te lezen!)
  Ik ga nog steeds voor 3 blogs per week, hoewel het de laatste maand een stuk minder is. Gelukkig komt de energiebalans weer wat beter uit inmiddels en heb ik er weer zin in!

 10. Shirley 24 juni 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Ik vind het toch knap van je. Ik schrijf iets wanneer ik dat wil. Ik denk dat het ongeveer 1x per week is. Ik vond schrijven heel leuk. Op mijn werk schrijf ik wekelijks ook minstens 25 artikelen ofzo. Zelfs thuis heb ik dan nog zin om te schrijven, maar niet dagelijks, haha! Belangrijkste is dat het leuk blijft.

 11. Marlieke 24 juni 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen weer.
  En je weet dat ij je artikelen enorm waardeer. Ik hoop dan ook dat je nog lang en vaak blijft bloggen 🙂
  Ik heb de laatste tijd niet meee gereageerd op je blogs. Maar wel gelezen!
  Zelf blog ik heel onregelmatig. Dat weet je vast wel 😉 Deze maand postte toevallig vrij veel voor mijn doen. En graag zou ik er wat leuker leesbaar ‘omheen’ schrijven, maar dat is niet mijn hoofddoel. Wie weet komt dat nog wel ooit…

  • Romy 24 juni 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het met hele uitgebreide blogs ook lastig is om elke dag te bloggen. Ik kan merken dat je altijd veel tijd in je artikelen steekt! En wie weet komt elke dag bloggen er ooit nog eens van, zolang je het zelf maar leuk vindt en er tijd voor hebt 🙂

  • Romy 24 juni 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! <3 Ik kan me voorstellen dat het de kwaliteit van je artikelen soms juist ten goede komt om minder vaak te bloggen. Het belangrijkste is dat je artikelen plaatst waar je zelf blij mee bent én dat je plezier beleeft aan wat je doet. En of dat nu met 1x per week bloggen is of misschien wel 2x per dag, alles is helemaal prima 🙂 Fijn om te horen dat je blogzin weer helemaal terugkomt en dat je ook langzaam iets meer energie krijgt. Ik lees je artikelen altijd met veel plezier.

  • Romy 24 juni 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

   Wauw, 25 artikelen per week?! Dat doe ik je niet na! Ik kan me voorstellen dat je er dan ook niet op zit te wachten om thuis ook elke dag te bloggen. Het moet inderdaad vooral gewoon leuk blijven 🙂

  • Romy 24 juni 2017 op 7:05 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! Ik herken trouwens heel erg wat je zegt over het ‘eromheen’ schrijven op je creatieve blog. Op mijn scrapblog plaats ik eigenlijk nooit echt veel tekst, terwijl ik dat soms wel zou willen. Maar ja, tijd… 😉 Ik vind in ieder geval dat je het hartstikke leuk doet en bekijk je creaties altijd graag.

 12. Marlieke 24 juni 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Argh. Zie nu dat mijn telefoon weer allerlei typefoutjes heeft neergezet in mijn reactie hierboven.

 13. Nesrin 24 juni 2017 op 11:09 am - Beantwoord

  Een lange tijd publiceerde ik 7 posts per week. Al snel viel de zaterdag af, ik merkte dat ik de vrijdagavond gewoon niet wilde bloggen en dat er op zaterdag weinig actie is in de online wereld. Het is niet dat ik veel bezoekers wil maar hard werken aan een post en structureel een slecht gelezen artikel op zaterdag was voor mij een no go.

  Nu plaats ik 3 artikelen per week, soms 4 en soms zelfs maar 2. Ik laat mijn gevoel spreken 😉

  • Romy 24 juni 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je om die reden de zaterdag hebt laten vallen! Op mijn blog valt het op zich wel mee qua bezoekers op zaterdag, maar ik zit er ook weleens aan te denken om misschien een dag over te slaan. Goed dat je je gevoel laat spreken als het op het aantal blogposts aan komt. Dat is ook het belangrijkste!

 14. Neverdullmoments 24 juni 2017 op 11:09 am - Beantwoord

  Wij hebben allebei één blog per dag, dus 14 blogs per week! Zo zijn we begonnen en we hebben er veel plezier in. Je blijft dan elke dag toch inderdaad actief schrijven, dat vind ik heerlijk!

 15. Marloes 24 juni 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

  Larissa en ik bloggen 2 keer per week. Allebei 1 artikel dus. Ik vind het leuk om te doen en een fijne hobby om erbij te hebben. Vaker schrijven lijkt mij erg leuk, maar momenteel staat mijn hoofd daar ook niet naar, haha. Ik vind het dan wel knap dat jij het wel elke dag doet!

 16. Priscilla 24 juni 2017 op 1:28 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Ik blog heel onregelmatig (helaas) ik merk dat ik graag dagelijks of om de dag zou willen bloggen maar als ik extreem drukke periodes heb op mijn werk ben ik ’s avonds te moe om nog te hobbyen. Meestal eindigt mijn dag dan met een schaaltje chips op de bank terwijl ik een luchtig tv-programma kijk. Sinds deze week ben ik ook weer aan ’t bloggen geslagen omdat m’n lijstje (ja, die houd ik ook bij) overvol was en ik inspiratie te over heb. Ik heb heerlijk vooruit kunnen werken en heb voor de komende twee weken elke dag een artikel. Dat voelt zo lekker en voldaan. De lat niet te hoog leggen is ook een goede tip trouwens. Soms ben ik te perfectionistisch en heb meerdere artikelen geschreven die ik vervolgens allemaal niet publiceer door twijfel (is het wel leuk genoeg, willen mensen dit wel lezen, etc).

 17. Claire 24 juni 2017 op 2:15 pm - Beantwoord

  Ik vind het zo knap dat je dagelijks blogt. Vooral ook dat je daar de inspiratie voor hebt haha. Ik blogde eerder drie keer per week maar op dit moment twee. Het liefst blog ik vaker maar omwille van tijd heb ik besloten om maar twee artikelen te plaatsen. Wat ik zelf wel fijn vind is dat ik merk dat die twee artikelen dan wel weer van hogere kwaliteit zijn dan wanneer ik er drie zou plaatsen. Dat komt denk ik vooral omdat ik niet het gevoel heb om te ‘moeten’ maar gewoon zo lang de tijd kan nemen als ik zelf wil 🙂 +++++++++++++++++++++

  • Claire 24 juni 2017 op 2:15 pm - Beantwoord

   Woops, mijn kat stond op mijn toetsenbord op het eind haha.

   • Romy 24 juni 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

    Haha, lol! Dan ben ik gelukkig niet de enige die gezegend is met een kat die graag over het toetsenbord loopt 😛 Laatst nog kwam ik terug van even wat drinken pakken en stond Beertje heel onschuldig naast de laptop, waarbij op het scherm zoiets stond als “Uw zoekopdracht ‘###$$$##@#’ heeft helaas geen resultaten opgeleverd”. Haha 😉

  • Irene 24 juni 2017 op 5:21 pm - Beantwoord

   HAHA 😀 Geweldig 😀

  • Romy 24 juni 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Ik vind het zo knap dat jullie zelfs 14 artikelen per week plaatsen! Het is inderdaad heerlijk om lekker te blijven schrijven 🙂

  • Romy 24 juni 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En 2x per week bloggen is ook prima, toch?! Het belangrijkste is dat je je er zelf goed bij voelt.

  • Romy 24 juni 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

   Ik kan me goed voorstellen dat je hoofd na een drukke werkdag niet altijd naar bloggen staat. Soms wil je ook gewoon even iets doen waar je niet bij na hoeft te denken. En dat is ook helemaal prima! Zo leuk dat je barst van de inspiratie en daardoor weer lekker aan het bloggen bent geslagen 🙂 Ik ben benieuwd naar al je artikelen. En niet te veel over jezelf twijfelen, hoor. Ik herken het wel, maar meestal zijn de ‘zal ik dit wel plaatsen?’-artikelen bij mij uiteindelijk zelfs de best gelezen posts 😉

  • Romy 24 juni 2017 op 7:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 En 2 posts per week is ook helemaal prima, toch?! Ik vind dat je altijd hele duidelijke en kwalitatief goede artikelen plaatst en lees ze graag. Het is fijn dat je jezelf er ook goed bij voelt en ook merkt dat het de kwaliteit ten goede komt. Bloggen moet ook inderdaad geen moetje worden. Het belangrijkste is dat je geïnspireerd blijft en er plezier aan beleeft 😀

 18. Evelyne 24 juni 2017 op 2:17 pm - Beantwoord

  Ik blog momenteel 3x/week. Dinsdag, vrijdag en zondag. Toen ik mijn blog opstartte wou ik ook elke dag bloggen en er een online dagboek van maken, maar ik merkte al gauw dat dat niet de juiste manier was. Ik kreeg amper bezoekers over de vloer, laat staan reacties. Het is niet daarom dat ik ben beginnen bloggen, maar het is niet leuk om elke dag te kijken naar je blog zonder reacties. Ik gooide het roer om en ben gewoon beginnen bloggen wanneer ik zin had. Ik merkte ook dat ik nooit echt een onderwerp vond behalve mijn fotografie. Nu heb ik 3 vaste rubrieken waarin ik blog. Ookal zou ik graag terug mijn blog zien groeien en hoop ik ooit terug dagelijks te kunnen bloggen. Wie weet 🙂

  • Romy 24 juni 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het je frustreerde dat je geen reacties op je blogs ontving. Dan is het beter om naar iets minder artikelen te gaan, zodat je er in ieder geval zelf echt plezier aan beleeft. Ik vind het leuk dat je op je blog vaak over fotografie schrijft en die rubrieken zijn ook alleen maar leuk! Ik zit er ook aan te denken om eens een vaste, terugkerende rubriek voor mijn blog te gaan proberen. Wie weet!

  • Evelyne 25 juni 2017 op 2:50 pm - Beantwoord

   Dank je! En ja, dat zou wel tof zijn mocht je een vaste fotografie-rubriek inplannen. Maar dat hoef je alleen te doen als jij dat zelf wil. Ik kom in ieder geval graag bij je lezen, wat het onderwerp ook is 😉

 19. Simone 24 juni 2017 op 4:31 pm - Beantwoord

  Ik vind het knap hoor dat je zoveel kunt bloggen en daarnaast ook nog eens een baan hebt. Ik probeer 3x per week een artikel te plaatsen. Al moet ik zeggen dat dat nu wel weer aardig gaat! De vakantie heeft mijn inspiratie echt goed gedaan. Dus dat is heel fijn, kan ik weer heel wat schrijven 🙂

  • Romy 24 juni 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat de vakantie je zoveel inspiratie heeft opgeleverd en dat je daardoor helemaal in een blogflow zit 🙂 Heerlijk vind ik dat altijd!

 20. Irene 24 juni 2017 op 5:21 pm - Beantwoord

  Echt super wauw dat je elke dag kan bloggen én werk hebt 🙂 ik doe het nu met 3 artikelen per week. Vroeger 4. Ik ga wel ooit terug naar vier maar voorlopig is het nog niet haalbaar. Ik moet nog een beetje structuur krijgen in m’n leven nu ik niet meer thuis woon :p haha.

  • Romy 24 juni 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En 3 artikelen per week is ook prima, toch?! Ik lees je artikelen in ieder geval altijd met heel veel plezier, omdat je zo’n leuke schrijfstijl hebt. En ik kan me voorstellen dat het ook even omschakelen is om een eigen huis te hebben!

 21. Nikita 24 juni 2017 op 6:10 pm - Beantwoord

  Toen ik nog blogde had ik een vast blogschema, er waren dagen waar er niks online kwam en dagen waar dat wel zo was. Maar uiteindelijk ben ik gestopt bij gebrek aan plezier en teveel frustraties

  • Romy 24 juni 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer om te horen dat je bent gestopt met bloggen! Als je er geen plezier meer aan beleeft, is het wel een logische keuze. En wie weet gaat het ooit weer kriebelen als de inspiratie en de zin weer opborrelt 🙂

 22. Saskia 24 juni 2017 op 8:15 pm - Beantwoord

  Ik blog niet meer elke dag maar heb dit lang gedaan. Echter, was het gewoon niet haalbaar met mijn huidige baan, dus heb het nu anders ingepland. Veel fijner voor mezelf en de inspiratie is er niet door veranderd.

  • Romy 24 juni 2017 op 8:38 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat een andere planning dan beter uitkwam. Groot gelijk heb je! Misschien ga ik ook nog eens over naar minder artikelen per week als ik het qua tijd niet red. Fijn om te horen dat je nog steeds even veel inspiratie hebt 🙂

 23. Maaike 24 juni 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

  Wat een handig artikel! Ik heb mij serieus al best eens afgevraagd hoe je het inderdaad allemaal voor mekaar krijgt. Ik blog nu twee keer per week. En dat komt vooral voort uit de som van wat wil ik en wat is haalbaar. En tevreden zijn 🙂

  • Romy 25 juni 2017 op 1:06 am - Beantwoord

   Alleen maar mooi toch dat je voor jezelf die afweging hebt gemaakt. Het is ook belangrijk dat je een keuze maakt op basis van wat jij wilt en wat kan en niet op basis van waar je je toe verplicht voelt. Bloggen is immers te leuk om een moetje te worden 🙂

 24. Nina Simplynspecial 24 juni 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

  Ik begon ook met dagelijks, maar als ik er nu over nadenk vraag ik me oprecht af hoe ik dat toch zo lang heb volgehouden. Zou nu niet goed weten waar ik de tijd vandaan moet halen.. Moet zeggen dat ik toen ook best ‘obsessed’ was. Nu heb ik dat wat meer losgelaten 🙂 Ik blog 3 of 4 keer in de week. Voor mij is dit nu prima.

 25. Johanne 24 juni 2017 op 10:59 pm - Beantwoord

  Ik vind het, net als iedereen, heel knap hoe je het doet hoor! Je artikelen zijn iedere dag leuk, interessant en origineel. We gaan hier allemaal met een goed gevoel of iets om over na te denken weer weg (als ik voor ons allemaal mag spreken ??). Sowieso dat je het doet in combinatie met fulltime werken. Bewonderingswaardig! Ik plaats normaal gesproken 4x per week, maar ni dus even tijdelijk 2x per weel 😉

  • Romy 25 juni 2017 op 1:09 am - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je lieve reactie en alle mooie complimenten! <3 En ik vind dat jij het ook super doet! Met een verhuizing én een fulltime baan lijkt het me ook best pittig om bijvoorbeeld 4x per week te plaatsen. Dan maar even een tandje terug inderdaad en wie weet komt de 4x per week er binnenkort weer van 🙂

 26. Danique 25 juni 2017 op 9:34 am - Beantwoord

  Ik vind het echt heel tof dat je iedere dag een artikel online plaatst. Al helemaal nu je een vast baan hebt. Ik plaats de ene keer twee keer per week een artikel, de andere keer drie. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd ik heb. Ik verplicht mezelf ook niks, want ik doe het puur en alleen voor mezelf om mijn ei kwijt te kunnen. Ik doe het niet om zoveel mogelijk lezers te krijgen, alhoewel dat natuurlijk wel erg leuk zou zijn!

  • Romy 25 juni 2017 op 7:37 pm - Beantwoord

   Goed dat je jezelf nergens toe verplicht! Het is ook het belangrijkste dat je in het bloggen inderdaad je ei kwijt kunt. En die bezoekersaantallen zijn uiteindelijk een leuke bijkomstigheid, maar niet het belangrijkste 🙂

 27. Anouk 25 juni 2017 op 6:05 pm