Challenge | Elke dag een foto waar ik blij van word

22 jul 2017 | Positiviteit | 41 reacties

De afgelopen 30 dagen ging ik een vrolijke challenge aan. Ik maakte namelijk 30 dagen lang elke dag een foto van iets waar ik blij van werd. Dat bleek soms nog best een uitdaging (ha, vandaar het woord ‘challenge’ natuurlijk!). Maar het is gelukt! De challenge hielp me daadwerkelijk om iets vaker stil te staan bij dingen die mij blij maken. En dat konden soms echt de kleinste dingen zijn! Een overzicht met 30 foto’s leek me wel wat lang, maar ik laat vandaag 12 foto’s zien die ik de afgelopen 30 dagen maakte.

elke dag foto waar ik blij van word

 1. Voor mijn moeders 50e verjaardag kocht ik een bos knalroze rozen. Ik had daarnaast ook een ‘echt’ cadeau gekocht, maar kon het niet laten om weer eens een bosje bloemen te geven. Deze rozen hebben best wel lang op tafel geschitterd en ook ik genoot daarvan.
 2. De dag na mijn shopsessie bij de IJ-hallen wilde ik graag mijn Blond Amsterdam-agenda laten zien op Instagram. En ja hoor, net op dat moment kwam onze poes Beertje door het beeld lopen. Uiteindelijk kon ik er wel om lachen. Beertjes billen staan dus inmiddels samen met mijn Blond-agenda op Instagram te shinen.
 3. Laatst kreeg ik van Dalinka een envelop vol met dierproefvrije roze nagellak opgestuurd. Zo leuk en stuk voor stuk helemaal mijn kleur! Ik kreeg het trouwens als bedankje voor een jurkje dat ik haar had opgestuurd, omdat de ruilperiode voorbij was en het jurkje toch niet zo mijn ding was.
 4. Toen mijn vader terugkwam van zijn fietsvakantie in Spanje (hij heeft voor zijn lol enorme bergen beklommen in 38 graden hitte – bikkel!), had hij een cadeautje voor me meegenomen. Hij kent me goed, want hij kwam met dit mooie roze notitieboekje terug. De tekst betekent zoiets als ‘Momenten die mijn leven mooier maken’.
 5. Oké, ik geef het toe: katten maken mij altijd blij. Vooral als ik ‘s ochtends al heel vroeg beneden kom en dan dit schattige slapende hoopje op de stoel zie liggen. Het leuke is dat Beertje altijd pas wakker wordt als ik haar over haar kopje aai en dan direct gebaart dat ze een uitgebreide aandachtssessie wil.
 6. Mijn moeder kreeg voor haar verjaardag wel meer dan alleen een bos rozen. Ze kreeg namelijk van 3 verschillende mensen boeketten bloemen en raad eens… Alle bossen bestonden uit zonnebloemen. Onze huiskamer was dus een week lang veranderd in een fleurig zonnebloemenparadijs.

elke dag foto waar ik blij van word

 1. De nieuwe &C is uit en mijn moeder kreeg hem cadeau voor haar verjaardag. Natuurlijk kon ik het niet laten om hem zelf ook even in te pikken te lezen. Wat een leuk tijdschrift is dit toch, zoals ik in mijn favorietenartikel al liet blijken.
 2. Na een werkdag ging ik aan de slag voor mijn blog, toen mijn oog opeens viel op mijn berichtenaantal. Ik had die dag precies 300 berichten online staan. Als liefhebber van ronde getalletjes moest ik dat even met mijn camera vastleggen.
 3. Op vrijdag loop ik meestal ‘s avonds na mijn werk een rondje om meteen daarna onder de douche te duiken en de hele avond met mijn nog natte haren pyjama-avond te houden. Dat moment dat ik onder de douche sta met deze heerlijke kokosshampoo is echt goud waard.
 4. Elke avond maak ik na mijn werk een wandeling. De ene keer doe ik dat in de stralende zon en de andere keer met een paraplu tegen een plensbui. Toen ik deze foto maakte, was het duidelijk heerlijk zonnig weer. Wat een plaatje hè, die strakke Hollandse lucht?
 5. Een vriendin vierde laatst haar verjaardag en ik besloot om daarvoor lekker met mijn scrapbookspullen aan de slag te gaan. Het werd uiteindelijk dit zomerse roze kaartje. Ik was best wel trots op het resultaat.
 6. Ik blijf maar doorzagen over de verjaardag van mijn moeder, geloof ik. Maar naast de bossen bloemen en het tijdschrift dat ik stiekem inpikte, kreeg ze ook dit mooie hart om op te hangen. Nu is mijn verjaardag net geweest, maar zo’n tekst over wensen doen en je dromen waarmaken, kan mij alleen maar blij maken.

Hoe vond ik de challenge?

Dit was ‘m dan. Mijn overzichtje met een aantal snapshots van mijn 30 dagen blije foto’s maken. Ik heb genoten van deze uitdaging, hoewel ik hem soms ook best lastig vond. Eerlijk is eerlijk, ik had dagen waarop ik dacht “Oh jee, ik heb de hele dag gewerkt en moet nog een blije foto maken. Waarvan moet ik een foto maken dan?”. Maar uiteindelijk lukte het altijd wel en fotografeerde ik soms de meest simpele dingen die toch heel leuk waren. Ik ben zeker van plan om deze challenge nog eens aan te gaan, alleen al voor een creativiteitsboost. Maar voor nu ga ik eerst een andere challenge van mijn lijstje met 30 days challenges aan. Ik ga beginnen met elke dag een verhaaltje schrijven in een notitieboek of in Word. Ben benieuwd of dat meteen wat leuke blogstof oplevert!

Van wat voor foto’s word jij het meest blij? 

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

41 Reacties

 1. Anja

  Good morning! Very nice this post! Everyone here is sleeping, so I’m searching for some nice stuff in the internet :D….thank you for this inspiration! Have a nice day and best wishes from hotel seiser alm ;), Yours Anja ;9<3

  Antwoord
 2. Els

  Wat een leuke foto’s. EN ik snap dat je trots was op her resultaat van je kaart! Hele mooi.

  Antwoord
 3. marije

  Leuke foto’s! Snap dat je er blij van wordt. Ben benieuwd hoe je de volgende challenge gaat vinden

  Antwoord
 4. Marieke

  Wat een leuke challenge! Het lijkt me inderdaad na een lange werkdag nog een uitdaging, maar toch word je er wel erg vrolijk van!

  Antwoord
 5. Maaike

  Leuke foto’s hoor, en leuk zo’n Challenge. Ben benieuwd naar je volgende Challenge! Hoe kom je eigenlijk aan die uitdagingen?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! De challenge heb ik eigenlijk zelf bedacht :) Ik schreef laatst een keer een artikel met 30x zelfbedachte 30 days challenges (linkje staat in mijn inleiding). Dit was er één van :)

   Antwoord
 6. Darina

  Mooie foto’s, die zonnebloemen zijn prachtig! Leuke challenge,!

  Antwoord
 7. Rebecca

  Wat een heerlijk positief artikel weer! Leuk om zo je foto’s te laten zien. Misschien ga ik het ook wel doen om in de positieve stemming te komen hihi

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je het misschien ook wilt proberen! Ik merkte dat het me echt hielp om zelfs uit een rotdag nog een mooi momentje te halen :)

   Antwoord
 8. Simone

  Wat een leuke challenge! Ik heb een aantal jaar geleden ook zo iets geprobeerd. Toen wilde ik élke dag 1 foto maken. Niet per se waarvan ik blij van word maar gewoon een mooie foto. Uiteindelijk heb ik dit maar een paar weken vol gehouden, in plaats van het bedoelde 365 dagen project.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je dit ook eens hebt geprobeerd! Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om het een jaar vol te houden. In de winter lijkt het me bijvoorbeeld ook wel een flinke uitdaging, omdat je dan na werktijd geen natuurlijk licht meer hebt.

   Antwoord
 9. Danique

  Wat een leuke challenge en wat heb je mooie foto’s gemaakt! Zo zie je maar, je kunt van de kleinste dingen al genieten!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Kleine dingen kunnen soms al zo mooi zijn :) Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 10. Mike

  Wat een leuke chalange. De foto’s zijn super mooi!

  Antwoord
 11. Josephine

  Wat een leuke foto’s, je hebt er echt oog voor! Het lijkt me ook wel een leuke Challenge om te doen, al weet ik niet of ik er voldoende energie voor zou hebben. Echt een uitdaging dus, inderdaad. ;)

  Mijn favoriete foto is nr 2, omdat beertje de foto kaapt. ?

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ja, die foto met Beertje vond ik zelf ook wel leuk geworden. Soms is imperfectie juist leuk ;) Het is inderdaad best een uitdaging, maar ik vond het zelf wel leuk om het eens een maand te doen.

   Antwoord
 12. Larissa

  Wat een leuke challenge! Het maakt je bewust van alle leuke dingen in je leven :) Ik wil deze challenge ook gaan doen, oefen ik meteen met fotografie.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je de challenge ook wilt aangaan! Het is inderdaad meteen een goede manier om lekker met fotograferen te oefenen :)

   Antwoord
 13. Saskia

  Super leuk om te zien en goed bij stil te staan! Ik had heel wat jaren geleden met de 30 days challenge mee gedaan (nog terug te vinden op mijn blog) ook zoiets tofs<3

  Antwoord
 14. Anouk

  Leuk zo een challenge! Ik wordt zelf het meest blij van spontaan genomen foto’s die super mooi blijken te zijn :)

  Antwoord
 15. Lianne

  Wat een leuke challenge en wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Zeker iets om vrolijk van te worden :) Kan me voorstellen dat het lastig is om elke dag iets te vinden wat een beetje leuk is om te fotograferen. Maar natuurlijk wel een uitdaging en ik weet zeker dat het je veel voldoening geeft nu de challenge gelukt is! Je volgende challenge lijkt me ook supertof, misschien dat ik me daar ook aan ga wagen, als mijn leeschallenge voorbij is :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, dat was best een uitdaging, maar ook daardoor wel heel erg leuk! Na een tijdje werd ik ook steeds iets handiger in leuke dingen vinden om te fotograferen :) Wat leuk dat je die andere challenge misschien ook wilt aangaan. Lukt het een beetje met alle boeken lezen? :)

   Antwoord
 16. Irene

  Ik ben er nu ook mee bezig hé en om de één of andere reden vind ik het soms ook moeilijk. Terwijl ik eigenlijk normaal elke dag wel een paar foto’s maak van leuke dingen. Haha. Maar door zo’n challenge ga je er meer over nadenken. Wat goed is om te beseffen dat er elke dag wel iets blij’s is. En ook dat je, zelfs op een stomme dag, dan actief moet zoeken naar iets leuks. Dat helpt dan wel om je gemoed wat op te krikken denk ik. Langs de andere kant moet ik mezelf ook elke dag voorhouden: don’t ovethink it! Haha :D

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk dat jij ook met deze uitdaging bezig bent! Ik heb al veel mooie en blije foto’s op je Instagram-account voorbij zien komen :) Het is inderdaad vooral zo goed om op een niet zo leuke dag toch iets moois te zoeken. Dat heeft mij ook al een paar keer een positieve boost gegeven. En inderdaad, de foto’s hoeven vooral niet perfect te zijn, maar dat is soms nog best lastig ;)

   Antwoord
 17. Nikita

  Het zijn net de kleine dingen die zo mooi zijn! Mijn sociale media staat meestal ook vol met dingen waar ik blij van word, omdat dat herinneringen creëert. Bijvoorbeeld het vuurwerk dat ik gisteren zag, over een jaar krijg ik daar een melding van en kan ik weer blij worden omdat ik het vuurwerk heb gezien :D Soms is sociale media wel iets leuks dan. Mooie foto’s trouwens!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten, op deze manier zijn social media eigenlijk ook best positief en kunnen ze je ook helpen om vrolijker te worden :) Ik word ook altijd zo blij van die Facebook-meldingen dat een bepaalde gebeurtenis een jaar geleden is. Echt even een onverwacht momentje waarop je weer een glimlach op je gezicht krijgt :)

   Antwoord
 18. Nesrin

  Ik vind de foto met de &C cover prachtig! Alle foto’s zijn prachtig maar de cover springt er echt uit.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ik was zelf ook heel blij met die foto, maar ik moet zeggen dat de cover zelf ook al heel fotogeniek was ;)

   Antwoord
 19. Elana

  Wat een tof artikel! Vooral het zelfgemaakte kaartje erg tof!!

  Antwoord
 20. Evelyne

  Ik heb hetzelfde probleem met mijn fotochallenge. Soms kom ik thuis en ben ik doodmoe. Ik plof in de zetel en merk dat ik nog geen foto heb gemaakt. Ik moet mezelf dan uit de zetel rapen en dan begint mijn ellenlange zoektocht om toch maar iets op beeld te hebben, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, het kan inderdaad best lastig zijn om na zo’n lange dag nog een geschikt foto-onderwerp te vinden. Maar zelf vond ik het ook wel juist een leuke uitdaging om dan toch nog even op zoek te gaan naar iets :)

   Antwoord
 21. Vivian

  Toffe challenge inderdaad! Grappig hè, hoe je soms denkt dat je ”alles al wel hebt gehad” en vervolgens tóch weer iets kunt vinden om op de foto te zetten om te laten zien waar je blij van wordt. Je hebt mooie foto’s gemaakt!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ja, het was echt leuk om te ervaren hoe ik dan steeds toch weer met een idee voor een foto-onderwerp kon komen. Het was heerlijk om op die manier ‘gedwongen’ te worden om creatief én positief na te denken :)

   Antwoord
 22. Marielle

  Leuke foto’s zo bij elkaar! Ik vind de &C ook erg leuk om te lezen :)

  Antwoord
 23. Justine

  Ahh dit is zo leuk! geluk zit ‘m in de kleine dingetjes en zo’n challenge zorgt er voor dat je stil staat bij deze kleine mooie dingen :)

  Antwoord
 24. Laurine

  Oh zo leuk! Ik ben de challenge momenteel ook aan het doen en ik moet zeggen dat ik het ook best lastig vind om elke dag een foto te maken. Omdat ik simpel weg vergeet om mijn camera erbij te pakken. Maar als ik al de leuke foto’s zie, wordt ik er wel meteen helemaal blij van! :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je de challenge ook aan het doen bent! Het is inderdaad best wel een uitdaging, maar ook zo leuk om te doen. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs