vaker vrolijk verkering

Al een paar keer liet ik het terloops vallen. Maar dit is toch wel een nieuwtje dat iets meer toeters en bellen verdient dan dat. IK HEB EEN VRIEND. In Capslock, want ik voel me ook capslockwaardig blij. Na lange tijd vrijgezel te zijn geweest, is er een “leuke meneer” die mijn leven net wat leuker maakt. En dat is mooi en bijzonder tegelijkertijd. Ik wilde eerst een tijdje zelf genieten van de situatie voordat ik deze mysterieuze jongen zou introduceren. Maar nu is het moment daar. Hij maakt mij nógal vrolijk en is een plekje op Vaker Vrolijk dan ook meer dan waard.

Mr. Right, waar is die dan?!

Relaties en liefdesleven is niet iets waarover ik eerder op mijn blog heb geschreven. Ik vind het een heel kwetsbaar onderwerp en het voelde voor mij té gevoelig om er hele artikelen aan te wijden. Ik heb in mijn vrijgezellenbestaan heus momenten gehad waarop ik me afvroeg waar mijn Mr. Right dan bleef. Bijvoorbeeld als ik op familiefeesten weer eens de vraag kreeg of ik al “aan de man was”. Of als ik tijdens kerst in mijn eentje All You Need Is Love terugkeek. Of toen ik in mijn eentje een huis kocht.

Een arm om je heen

Ik had heus weleens dates. Die waren niet altijd leuk en ik ben ook weleens flink gekwetst, maar ik heb er wel veel van geleerd. Met als belangrijkste les dat je beter alleen kunt zijn dan met iemand die je niet echt gelukkig maakt. Ja, soms miste ik wel een arm om me heen, hoe cliché dat ook mag klinken. Maar daarnaast besefte ik, zeker de laatste maanden, steeds meer dat ik het alleen ook best prima had. Ik heb een fijn huis, leuke uitdagingen, een baan en een onderneming, lieve familie en fijne vriendinnen om me heen. Een leuke jongen zou mooi zijn, maar wanhopig op zoek was ik niet.

Met je profiel op internet

Je raadt het al: net op het moment dat ik het alleen best goed voor elkaar had, kwam er iemand mijn leven binnengewandeld die in alle opzichten de moeite waard bleek. Of nou ja, “binnenwandelen”?! In tegenstelling tot het ideaalbeeld dat je in veel romcoms krijgt voorgeschoteld, botste deze meneer niet spontaan tegen me op in de supermarkt. Nee, op aanraden van een vriendin had ik me aangemeld op een datingsite. Wat twijfelachtig, dat wel. Maar wie weet zou er toch iets uit voortkomen. En dus maakte ik een profiel aan, zocht ik wat foto’s uit die me van mijn goede kant lieten zien en deed ik mijn best om mezelf in een paar woorden te omschrijven.

Rustig familiemens

Na een tijdje zat er een bericht in mijn mailbox van iemand die dezelfde stap naar een datingsite had gewaagd. Ene “rustig familiemens” had me een e-mail gestuurd. Ik stuurde een berichtje terug en een leuk virtueel gesprek volgde. Twee weken later zaten we dan ook op een snikhete zaterdag in juli tegenover elkaar bij Starbucks. Ik een glas water, hij een ijskoffie. We lachten, praatten en hadden veel lol. Of ik een tweede date zag zitten, vroeg hij. Jawel!

Het was het begin van een hele reeks dates. Hij leerde me poolen, haalde een glas water toen ik me flink verslikte in mijn broodkorst, trakteerde me op zelfgemaakte tomatensoep en verraste me met kaarshouders. Ik leerde hem andersom dat Aalsmeer niet aan de kust ligt en liet hem mijn favoriete park uitgebreid zien.

Kriebels

Ik heb in mijn leven echt wel wat dates gehad, maar vaak voelde het niet goed. Bart is de eerste die me zover kreeg dat ik al op date 2 kriebels had. Hij zorgde ervoor dat ik opeens een stuk WhatsApp’eriger (leuk woord!) werd dan anders. Ik veerde op van enthousiasme als er weer een berichtje met zijn naam op mijn telefoon verscheen. Ik kan met hem lachen, maar ook serieuze gesprekken voeren. We vinden dezelfde dingen leuk, maar zijn ook verschillend genoeg. En ik heb vooral het idee dat ik bij hem mezelf kan zijn. Dat als ik een foto van mijn nieuwe plantenaanwinst toestuur, hij dat nog leuk vindt ook.

En toen was het officieel!

“Of ik nog andere jongens aan het daten was”, vroeg hij me bijna een maand geleden. Ik schudde mijn hoofd. “Of we dan misschien vriendje en vriendinnetje konden worden” (in die lieve bewoordingen!), kwam er vervolgens uit zijn mond. Ik glunderde. Vriendje en vriendinnetje it is. Nu bijna een maand. Heel bijzonder hoe het leven soms kan lopen. En hoe je kunt ontdekken dat er iemand rondloopt die je écht leuk vindt – en andersom.

Ja, ik heb verkering. En dat is leuk, maar vooral heel bijzonder. Vooral omdat de mooie jongen die ik mijn vriend mag noemen, echt een bijzonder mens is. Een bijzonder mens met wie ik hopelijk nog veel bijzondere dingen mag meemaken. ♥

Heb jij een partner? En hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 september 2019 op 6:29 am - Beantwoord

  Oh, smelt! En behalve dat jullie op de foto goed matchen, doen jullie namen dat ook nog eens, vind ik. Zo leuk voor je. Nogmaals van harte gefeliciteerd en veel geluk samen!

  • Romy 22 september 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb zelf een grote namentik, dus stiekem vind ik het wel heel leuk om te horen dat je onze namen bij elkaar vindt passen 🙂

 2. Geke 20 september 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Wat heerlijk! Ik wens jullie alle geluk toe… <3

  Haha, ik heb mijn -intussen al – man, ook leren kennen via een datingsite, in december 19 jaar geleden al!

  • Romy 22 september 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat leuk om te horen dat jullie elkaar ook via een datingsite kennen. Dat jullie al zo lang gelukkig zijn samen, is wel echt hét bewijs dat datingsites hun vruchten kunnen afwerpen <3

 3. Tineke 20 september 2019 op 7:01 am - Beantwoord

  Ooh wat lief en leuk en wat ben ik blij voor je!!!!

 4. Anouk - Reading Traveller 20 september 2019 op 7:05 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen! Heel veel geluk gewenst samen 🙂

 5. evelien 20 september 2019 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk! Jullie zijn ook echt een plaatje samen. <3
  Ik wens jullie heel veel geluk!!
  Liefs,
  Evelien

  • Mara 20 september 2019 op 7:26 am - Beantwoord

   Super schattige foto! <3 Fijn dat je een maatje hebt gevonden en heel veel plezier en liefde gewenst!

   Ik heb mijn vriend leren kennen op het werk, zelfde team dus dat was wel lastig in het begin. Sta je daar met een rood giebelhoofd. Na een half jaar samenwonen ben ik maar ergens anders gaan werken.

   • Romy 22 september 2019 op 7:24 pm - Beantwoord

    Dank je wel voor je lieve reactie!
    Leuk om te horen hoe jij en je vriend elkaar hebben ontmoet. Ik kan me voorstellen dat liefde op het werk ook wel complex kan zijn. Groot gelijk dat je na een tijdje ergens anders bent gaan werken. Maar vooral heel mooi dat jullie nog steeds gelukkig samen zijn!

  • Romy 22 september 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel!

 6. Edith-Sofia 20 september 2019 op 7:20 am - Beantwoord

  Aaaaah zo leuk! Heerlijk om verliefd te zijn! Heel veel geluk samen<3 Ik ken mijn vriend van de middelbare school. Na 13 jaar vriendschap werd ik toch verliefd op hem. Nu zijn we 3 jaar samen<3

  • Alice 20 september 2019 op 8:45 am - Beantwoord

   Ah wat leuk voor jullie! Veel geluk en geniet ervan. Je moeder weer mijn verhaal, vraag maar eens. Gisteren (19-09-’19) ben ik met mijn Mr. Right getrouwd. Ook via een datingsite leren kennen en ruim 7 jaar delen wij lief en leed.

   • Romy 22 september 2019 op 7:34 pm - Beantwoord

    Van harte gefeliciteerd met jullie trouwen! Wat ontzettend mooi dat jullie al zo lang samen zijn. Heel veel geluk samen als pas getrouwd stel 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! <3 Wat mooi trouwens dat jullie elkaar al zo lang kennen en nu alweer 3 jaar gelukkig samen zijn. Soms is dé ware eigenlijk dichterbij dan je denkt 🙂

 7. Cindy 20 september 2019 op 7:49 am - Beantwoord

  Wat leuk, gefeliciteerd! Leuke foto van jullie samen 🙂

  Ik heb al bijna 26 jaar verkering 😉 Hebben elkaar ontmoet in een cafeetje, waar hij met een vriend was (hij moest mee) en ik met een vriendin (die me wilde koppelen), ik was toen 17, hij 20.
  In november zijn we 26 jaar samen en in december wonen we 22 jaar samen.
  Trouwen hoeft niet zo nodig van ons, dus daarom hebben we nog steeds verkering 😉

  • Romy 22 september 2019 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dank je wel!
   Wat mooi dat jullie al zo lang een gelukkige relatie hebben! Als je gewoon weet dat het goed zit, is trouwen eigenlijk niet eens nodig om te weten wat je aan elkaar hebt 🙂

 8. Shirley 20 september 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Lieve foto! En ook leuk dat hij akkoord gast met een introductie op je blog <3 Ik heb mijn vriend toevallig ook leren kennen vlak nadat ik mijn huis kocht. Een nieuwe fase brengt blijkbaar nóg meer nieuwe dingen met zich mee. Ik hoop dat jullie veel mooie herinneringen gaan maken samen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! <3
   Inderdaad wel heel speciaal dat die ene leuke jongen juist op je pad komt als je zelf in een nieuwe fase bent belandt. Het grappige is dat ik voor het kopen van mijn huis weleens grapte "Zal je net zien dat ik de leuke jongen opeens leer kennen als ik een huis heb gekocht." Is dat dus nog uitgekomen ook, haha.

 9. Darina 20 september 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk om te lezen en leuke foto van jullie samen. Heel veel geluk!

 10. Irene 20 september 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Ik ben zo blij voor je Romy! Jullie zien er samen heel leuk uit, hij ziet er heel leuk uit ( 😉 ) en het klinkt alsof jullie echt super goed bij elkaar passen. Fijn ook dat we er een gezicht op kunnen plakken 🙂 Je brengt me op het idee om mijn vriend eens ‘officieel’ voor te stellen op mijn blog, als hij dat wilt :p haha.

  Ik wens jullie alleszins heel veel fijne, warme en liefdevolle momenten toe die in mooie herinneringen zullen veranderen.

  • Irene 20 september 2019 op 8:15 am - Beantwoord

   Ik vergat een heel deel van de reactie! Ik ken mijn vriend van de middelbare school 🙂 We zaten twee jaar bij elkaar in de klas in op het einde van ons laatste jaar sloeg ons vonkje over. Ook alweer negen jaar geleden ondertussen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Aww, je reactie is zo lief! Dank je wel! Superleuk trouwens als je jouw vriend ook officieel gaat voorstellen. Ik ben stiekem wel benieuwd naar wat meer informatie over hem 🙂
   Wat zijn jullie al lang samen trouwens. Echt heel mooi dat jullie eigenlijk ‘high school sweethearts’ zijn en na al die tijd nog steeds gelukkig samen zijn 🙂

 11. Ilona Wielinga 20 september 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Aahw zo onwijs leuk! En wat grappig ook dat de datingsite toch zo goed heeft uitgepakt, haha.
  Jullie zijn volgens mij ook echt een leuk stel. Geniet er vooral lekker van met z’n tweeën!

  • Romy 22 september 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb zelf niet alleen maar positieve ervaringen met datingsites, dus ik was ook blij verrast dat het duidelijk wel écht goed kan uitpakken 🙂

 12. Wendy 20 september 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat leuk! 😀 En fijn om te horen dat datingsites niet zo hopeloos zijn als ik ze de laatste tijd inschat. 😉 Veel geluk samen!

 13. Ling 20 september 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat leuk zeg! Sinds de midddelbare school ben ik samen met mijn man. We zijn elkaars jeugdliefde.

 14. Marian B 20 september 2019 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat leuk! Geniet van elkaar.

 15. Sofie 20 september 2019 op 8:30 am - Beantwoord

  Superleuk!! En aaahhw die broodkorst-anekdote 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Ja, lief hè dat hij water ging halen?! Was ook wel weer echt wat voor mij om me net tijdens een date flink te verslikken, haha.

 16. Anita te Gussinklo 20 september 2019 op 8:42 am - Beantwoord

  Zo leuk, en nu een gezicht bij het vriendje
  Heel veel geluk samen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het ook echt leuk dat hij het oké vond om officieel voorgesteld te worden op mijn blog 🙂

 17. Audrey 20 september 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Aaaah, ik vind dit zo superleuk! Jullie lijken me inderdaad een hele goede match.

  Ik ken mijn vriend dus via mijn schoonmoeder, hahaha! Zij doet ook agility met haar honden, en toen we gingen helpen bij het NK (uurtje rijden) met een paar mensen van de club, raakten we wat uitgebreider aan de praat en hoorde ik over haar single zoon 😉 Ik was ook helemaal niet op zoek naar een relatie toen, maar het gebeurde toch opeens 😉

  • Romy 22 september 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie, dank je wel! Ik ben zelf ook zó blij (maar dat blijkt volgens mij wel uit het artikel, haha).
   Ik kreeg een grote glimlach van jullie liefdesverhaal trouwens. Hoe leuk dat jullie elkaar via je schoonmoeder hebben ontmoet. Soms kan dé liefde blijkbaar echt totaal onverwachts op je pad komen.

 18. Meaghan 20 september 2019 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke blog dit! Zo leuk hoe je Bart hebt ontmoet en hoe het allemaal is gelopen! Ik ben echt heel blij voor je en wens jullie alle geluk toe samen! Ik moest wel even lachen bij ’toen ik me verslikte in mijn broodkorst’ hahaha, redder in nood! Die foto van jullie samen is ook heel lief. Geniet ervan he, vooral de beginfase is heerlijk!
  Ik ben bijna vijf jaar samen met mijn vriend Luuk en wij hebben elkaar via onze studie leren kennen. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht, bij hem duurde het iets langer, maar uiteindelijk kwam dat ook allemaal goed en ben ik al een hele tijd gelukkig met hem en weet ik zeker dat hij de man is met wie ik samen oud ga worden!

  • Romy 22 september 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je onwijs lieve woorden! Ik geniet er zeker lekker van, vooral van deze speciale eerste periode.
   Wat mooi om te lezen dat jullie al vijf jaar een goede relatie hebben samen. Uit al je woorden (en artikelen) blijkt dat jullie onwijs gelukkig zijn met elkaar <3 Zo mooi!

 19. Mara 20 september 2019 op 9:08 am - Beantwoord

  Leuke blog. Veel geluk samen toegewenst! Ik ben al dik 18 jaar samen met mijn man.. kwam hem tegen tijdens een vakantie lang geleden…en nog steeds hebben we veel lol samen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat mooi dat jullie na al die jaren nog steeds heel gelukkig zijn samen en veel lol hebben. Ook dat laatste is natuurlijk heel belangrijk.

 20. Johanne 20 september 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Ahhh, wat een super fijn bericht dit en wat een ongelofelijk lieve foto. Ben zo blij voor je, Romy. Jullie klinken goed samen &wat klink je heerlijk gelukkig. Geniet ervan <3.

  Ik heb mijn vriend, inmiddels ruim vier jaar geleden, ontmoet in de trein richting Amsterdam. We stapten allebei in Groningen op. Hij zat naast me, sprak geen Nederlands en we hebben geen woord gewisseld. Toch liet ik (op een aandringen van een vriendin) een briefje achter en nog geen week later hadden we onze eerste date!

  • Romy 22 september 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

   Hoe lief is deze reactie! Dank je wel! <3 Ik ben zeker heel gelukkig.
   Wat een bijzonder verhaal trouwens van jullie eerste ontmoeting. Zo leuk dat het uiteindelijk toch tot een date en later tot een relatie heeft geleid. Het klinkt haast als het scenario uit een romcom 😉

 21. Lisanne Bons 20 september 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat leuk. Gefeliciteerd, heerlijk die ?. Ik heb mijn vriend leren kennen op mijn balkon. Hij stond in de tuin van de buren (zijn vrienden). Een beetje Romeo en Julia maar dan anders. En later toen ik verhuisde bleek ik 2 blokken van hem vandaan te wonen. Het kwam maandag koffie drinken en is nooit meer gegaan. En we zijn vandaag 5 jaar bijelkaar.

  • Romy 22 september 2019 op 7:43 pm - Beantwoord

   Wat een bijzonder verhaal, zeg! Inderdaad haast Romeo en Juliët, maar dan iets anders. Wat mooi dat jullie na vijf jaar nog steeds een gelukkige relatie hebben!

 22. Janne 20 september 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Awwwww! Jullie zijn leuk!
  Fijn om te horen dat zo’n datingsite toch heeft gedaan wat hij hoort te doen. Meestal hoor je alleen bloopers en teleurstellingen.

  Ik heb ook een vriendje. Voordat het werd tussen ons, waren we al vier jaar beste vrienden. Hij zegt dat hij al die tijd al hints aan het geven was, maar die kwamen totaal niet aan bij mij. Ik heb ook in die tijd anderhalf jaar lang een relatie gehad met iemand anders. Al die tijd is hij gewoon mijn beste vriend gebleven (en mijn ex was daar afschuwelijk jaloers op, oeps). Toen het uitging met mijn ex net voor de zomer, stelde mijn beste vriend voor dat ik met hem mee op vakantie zou gaan, want ik had helemaal geen plannen anders. En op die vakantie is het gebeurd: hij heeft zijn gevoelens voor mij uitgesproken en ik realiseerde me (eindelijk) dat hij eigenlijk veel meer voor me betekende dan een beste vriend. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder, hebben we de nodige hobbels overwonnen en is hij met stip mijn favoriete persoon op de wereld <3

  • Romy 22 september 2019 op 7:45 pm - Beantwoord

   Lief, dank je wel! <3
   Jullie liefdesverhaal is trouwens ook heel mooi en bijzonder. Wat mooi dat je vriend al die tijd hints is blijven geven en uiteindelijk ook zijn echte gevoelens heeft uitgesproken. En vooral heel erg mooi dat jullie nu alweer meer dan een jaar zo gelukkig zijn samen.

 23. Mariska 20 september 2019 op 9:42 am - Beantwoord

  Ik had het al voorbij zien komen en vind het zo ontzettend leuk voor je! De zin ‘ergens op de hoek wacht soms geluk’ klopt vaak ook wel 😉 Ennn… als je niet op zoek bent dan vind je het juist 🙂 Heel veel geluk samen!

  • Romy 22 september 2019 op 7:46 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Het bleek maar weer dat geluk vaak komt op het moment dat je het haast niet meer verwacht.
   Dank je wel voor je lieve reactie!

 24. Jessica J. 20 september 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Ohh, jullie blije hoofden! Veel geluk samen! ?

  • Romy 22 september 2019 op 7:47 pm - Beantwoord

   Dank je wel! <3 De foto is gemaakt vlak voordat Bart me verkering vroeg en ik vind het zo leuk om achteraf ook goed terug te zien dat ik echt een grote glimlach van oor tot oor had (en hij gelukkig ook).

 25. Lilian 20 september 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Wat leuk, gefeliciteerd! Vooral de zin ‘Dat als ik een foto van mijn nieuwe plantenaanwinst toestuur, hij dat nog leuk vindt ook.’ zegt alles, hij vind alles aan jou gewoon leuk! Heel veel geluk samen.

  Ik heb m’n man 15 jaar geleden ontmoet via het bloggen. Hij blogte ook (voornamlijke humoristische dingen) en toen kwamen we aan de praat… the rest is history 😉 Ik hoop dat jullie net zo gelukkig worden 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 7:48 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! Ik vond het stiekem wel heel leuk dat hij zelfs dat soort berichtjes nog kan waarderen.
   Hoe leuk trouwens dat jij en je man elkaar via bloggen hebben leren kennen. Jullie waren je tijd eigenlijk ver vooruit in dat opzicht 🙂

 26. Erika van Koert 20 september 2019 op 10:37 am - Beantwoord

  Lief ! De verliefdheid spat van je woorden af.
  Ik leerde mijn partner op mijn 12de kennen in het zwembad. Na een jaar vrienden zijn sprong de vonk over. Inmiddels zijn we bijna 21 jaar verder

  • Romy 22 september 2019 op 7:49 pm