vaker vrolijk verkering

Al een paar keer liet ik het terloops vallen. Maar dit is toch wel een nieuwtje dat iets meer toeters en bellen verdient dan dat. IK HEB EEN VRIEND. In Capslock, want ik voel me ook capslockwaardig blij. Na lange tijd vrijgezel te zijn geweest, is er een “leuke meneer” die mijn leven net wat leuker maakt. En dat is mooi en bijzonder tegelijkertijd. Ik wilde eerst een tijdje zelf genieten van de situatie voordat ik deze mysterieuze jongen zou introduceren. Maar nu is het moment daar. Hij maakt mij nógal vrolijk en is een plekje op Vaker Vrolijk dan ook meer dan waard.

Mr. Right, waar is die dan?!

Relaties en liefdesleven is niet iets waarover ik eerder op mijn blog heb geschreven. Ik vind het een heel kwetsbaar onderwerp en het voelde voor mij té gevoelig om er hele artikelen aan te wijden. Ik heb in mijn vrijgezellenbestaan heus momenten gehad waarop ik me afvroeg waar mijn Mr. Right dan bleef. Bijvoorbeeld als ik op familiefeesten weer eens de vraag kreeg of ik al “aan de man was”. Of als ik tijdens kerst in mijn eentje All You Need Is Love terugkeek. Of toen ik in mijn eentje een huis kocht.

Een arm om je heen

Ik had heus weleens dates. Die waren niet altijd leuk en ik ben ook weleens flink gekwetst, maar ik heb er wel veel van geleerd. Met als belangrijkste les dat je beter alleen kunt zijn dan met iemand die je niet echt gelukkig maakt. Ja, soms miste ik wel een arm om me heen, hoe cliché dat ook mag klinken. Maar daarnaast besefte ik, zeker de laatste maanden, steeds meer dat ik het alleen ook best prima had. Ik heb een fijn huis, leuke uitdagingen, een baan en een onderneming, lieve familie en fijne vriendinnen om me heen. Een leuke jongen zou mooi zijn, maar wanhopig op zoek was ik niet.

Met je profiel op internet

Je raadt het al: net op het moment dat ik het alleen best goed voor elkaar had, kwam er iemand mijn leven binnengewandeld die in alle opzichten de moeite waard bleek. Of nou ja, “binnenwandelen”?! In tegenstelling tot het ideaalbeeld dat je in veel romcoms krijgt voorgeschoteld, botste deze meneer niet spontaan tegen me op in de supermarkt. Nee, op aanraden van een vriendin had ik me aangemeld op een datingsite. Wat twijfelachtig, dat wel. Maar wie weet zou er toch iets uit voortkomen. En dus maakte ik een profiel aan, zocht ik wat foto’s uit die me van mijn goede kant lieten zien en deed ik mijn best om mezelf in een paar woorden te omschrijven.

Rustig familiemens

Na een tijdje zat er een bericht in mijn mailbox van iemand die dezelfde stap naar een datingsite had gewaagd. Ene “rustig familiemens” had me een e-mail gestuurd. Ik stuurde een berichtje terug en een leuk virtueel gesprek volgde. Twee weken later zaten we dan ook op een snikhete zaterdag in juli tegenover elkaar bij Starbucks. Ik een glas water, hij een ijskoffie. We lachten, praatten en hadden veel lol. Of ik een tweede date zag zitten, vroeg hij. Jawel!

Het was het begin van een hele reeks dates. Hij leerde me poolen, haalde een glas water toen ik me flink verslikte in mijn broodkorst, trakteerde me op zelfgemaakte tomatensoep en verraste me met kaarshouders. Ik leerde hem andersom dat Aalsmeer niet aan de kust ligt en liet hem mijn favoriete park uitgebreid zien.

Kriebels

Ik heb in mijn leven echt wel wat dates gehad, maar vaak voelde het niet goed. Bart is de eerste die me zover kreeg dat ik al op date 2 kriebels had. Hij zorgde ervoor dat ik opeens een stuk WhatsApp’eriger (leuk woord!) werd dan anders. Ik veerde op van enthousiasme als er weer een berichtje met zijn naam op mijn telefoon verscheen. Ik kan met hem lachen, maar ook serieuze gesprekken voeren. We vinden dezelfde dingen leuk, maar zijn ook verschillend genoeg. En ik heb vooral het idee dat ik bij hem mezelf kan zijn. Dat als ik een foto van mijn nieuwe plantenaanwinst toestuur, hij dat nog leuk vindt ook.

En toen was het officieel!

“Of ik nog andere jongens aan het daten was”, vroeg hij me bijna een maand geleden. Ik schudde mijn hoofd. “Of we dan misschien vriendje en vriendinnetje konden worden” (in die lieve bewoordingen!), kwam er vervolgens uit zijn mond. Ik glunderde. Vriendje en vriendinnetje it is. Nu bijna een maand. Heel bijzonder hoe het leven soms kan lopen. En hoe je kunt ontdekken dat er iemand rondloopt die je écht leuk vindt – en andersom.

Ja, ik heb verkering. En dat is leuk, maar vooral heel bijzonder. Vooral omdat de mooie jongen die ik mijn vriend mag noemen, echt een bijzonder mens is. Een bijzonder mens met wie ik hopelijk nog veel bijzondere dingen mag meemaken. ♥

Heb jij een partner? En hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 september 2019 op 6:29 am - Beantwoord

  Oh, smelt! En behalve dat jullie op de foto goed matchen, doen jullie namen dat ook nog eens, vind ik. Zo leuk voor je. Nogmaals van harte gefeliciteerd en veel geluk samen!

  • Romy 22 september 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb zelf een grote namentik, dus stiekem vind ik het wel heel leuk om te horen dat je onze namen bij elkaar vindt passen 🙂

 2. Geke 20 september 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Wat heerlijk! Ik wens jullie alle geluk toe… <3

  Haha, ik heb mijn -intussen al – man, ook leren kennen via een datingsite, in december 19 jaar geleden al!

  • Romy 22 september 2019 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat leuk om te horen dat jullie elkaar ook via een datingsite kennen. Dat jullie al zo lang gelukkig zijn samen, is wel echt hét bewijs dat datingsites hun vruchten kunnen afwerpen <3

 3. Tineke 20 september 2019 op 7:01 am - Beantwoord

  Ooh wat lief en leuk en wat ben ik blij voor je!!!!

 4. Anouk - Reading Traveller 20 september 2019 op 7:05 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen! Heel veel geluk gewenst samen 🙂

 5. evelien 20 september 2019 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk! Jullie zijn ook echt een plaatje samen. <3
  Ik wens jullie heel veel geluk!!
  Liefs,
  Evelien

  • Mara 20 september 2019 op 7:26 am - Beantwoord

   Super schattige foto! <3 Fijn dat je een maatje hebt gevonden en heel veel plezier en liefde gewenst!

   Ik heb mijn vriend leren kennen op het werk, zelfde team dus dat was wel lastig in het begin. Sta je daar met een rood giebelhoofd. Na een half jaar samenwonen ben ik maar ergens anders gaan werken.

   • Romy 22 september 2019 op 7:24 pm - Beantwoord

    Dank je wel voor je lieve reactie!
    Leuk om te horen hoe jij en je vriend elkaar hebben ontmoet. Ik kan me voorstellen dat liefde op het werk ook wel complex kan zijn. Groot gelijk dat je na een tijdje ergens anders bent gaan werken. Maar vooral heel mooi dat jullie nog steeds gelukkig samen zijn!

  • Romy 22 september 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel!

 6. Edith-Sofia 20 september 2019 op 7:20 am - Beantwoord

  Aaaaah zo leuk! Heerlijk om verliefd te zijn! Heel veel geluk samen<3 Ik ken mijn vriend van de middelbare school. Na 13 jaar vriendschap werd ik toch verliefd op hem. Nu zijn we 3 jaar samen<3

  • Alice 20 september 2019 op 8:45 am - Beantwoord

   Ah wat leuk voor jullie! Veel geluk en geniet ervan. Je moeder weer mijn verhaal, vraag maar eens. Gisteren (19-09-’19) ben ik met mijn Mr. Right getrouwd. Ook via een datingsite leren kennen en ruim 7 jaar delen wij lief en leed.

   • Romy 22 september 2019 op 7:34 pm - Beantwoord

    Van harte gefeliciteerd met jullie trouwen! Wat ontzettend mooi dat jullie al zo lang samen zijn. Heel veel geluk samen als pas getrouwd stel 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! <3 Wat mooi trouwens dat jullie elkaar al zo lang kennen en nu alweer 3 jaar gelukkig samen zijn. Soms is dé ware eigenlijk dichterbij dan je denkt 🙂

 7. Cindy 20 september 2019 op 7:49 am - Beantwoord

  Wat leuk, gefeliciteerd! Leuke foto van jullie samen 🙂

  Ik heb al bijna 26 jaar verkering 😉 Hebben elkaar ontmoet in een cafeetje, waar hij met een vriend was (hij moest mee) en ik met een vriendin (die me wilde koppelen), ik was toen 17, hij 20.
  In november zijn we 26 jaar samen en in december wonen we 22 jaar samen.
  Trouwen hoeft niet zo nodig van ons, dus daarom hebben we nog steeds verkering 😉

  • Romy 22 september 2019 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dank je wel!
   Wat mooi dat jullie al zo lang een gelukkige relatie hebben! Als je gewoon weet dat het goed zit, is trouwen eigenlijk niet eens nodig om te weten wat je aan elkaar hebt 🙂

 8. Shirley 20 september 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Lieve foto! En ook leuk dat hij akkoord gast met een introductie op je blog <3 Ik heb mijn vriend toevallig ook leren kennen vlak nadat ik mijn huis kocht. Een nieuwe fase brengt blijkbaar nóg meer nieuwe dingen met zich mee. Ik hoop dat jullie veel mooie herinneringen gaan maken samen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! <3
   Inderdaad wel heel speciaal dat die ene leuke jongen juist op je pad komt als je zelf in een nieuwe fase bent belandt. Het grappige is dat ik voor het kopen van mijn huis weleens grapte "Zal je net zien dat ik de leuke jongen opeens leer kennen als ik een huis heb gekocht." Is dat dus nog uitgekomen ook, haha.

 9. Darina 20 september 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk om te lezen en leuke foto van jullie samen. Heel veel geluk!

 10. Irene 20 september 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Ik ben zo blij voor je Romy! Jullie zien er samen heel leuk uit, hij ziet er heel leuk uit ( 😉 ) en het klinkt alsof jullie echt super goed bij elkaar passen. Fijn ook dat we er een gezicht op kunnen plakken 🙂 Je brengt me op het idee om mijn vriend eens ‘officieel’ voor te stellen op mijn blog, als hij dat wilt :p haha.

  Ik wens jullie alleszins heel veel fijne, warme en liefdevolle momenten toe die in mooie herinneringen zullen veranderen.

  • Irene 20 september 2019 op 8:15 am - Beantwoord

   Ik vergat een heel deel van de reactie! Ik ken mijn vriend van de middelbare school 🙂 We zaten twee jaar bij elkaar in de klas in op het einde van ons laatste jaar sloeg ons vonkje over. Ook alweer negen jaar geleden ondertussen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Aww, je reactie is zo lief! Dank je wel! Superleuk trouwens als je jouw vriend ook officieel gaat voorstellen. Ik ben stiekem wel benieuwd naar wat meer informatie over hem 🙂
   Wat zijn jullie al lang samen trouwens. Echt heel mooi dat jullie eigenlijk ‘high school sweethearts’ zijn en na al die tijd nog steeds gelukkig samen zijn 🙂

 11. Ilona Wielinga 20 september 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Aahw zo onwijs leuk! En wat grappig ook dat de datingsite toch zo goed heeft uitgepakt, haha.
  Jullie zijn volgens mij ook echt een leuk stel. Geniet er vooral lekker van met z’n tweeën!

  • Romy 22 september 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb zelf niet alleen maar positieve ervaringen met datingsites, dus ik was ook blij verrast dat het duidelijk wel écht goed kan uitpakken 🙂

 12. Wendy 20 september 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat leuk! 😀 En fijn om te horen dat datingsites niet zo hopeloos zijn als ik ze de laatste tijd inschat. 😉 Veel geluk samen!

 13. Ling 20 september 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat leuk zeg! Sinds de midddelbare school ben ik samen met mijn man. We zijn elkaars jeugdliefde.

 14. Marian B 20 september 2019 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat leuk! Geniet van elkaar.

 15. Sofie 20 september 2019 op 8:30 am - Beantwoord

  Superleuk!! En aaahhw die broodkorst-anekdote 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Ja, lief hè dat hij water ging halen?! Was ook wel weer echt wat voor mij om me net tijdens een date flink te verslikken, haha.

 16. Anita te Gussinklo 20 september 2019 op 8:42 am - Beantwoord

  Zo leuk, en nu een gezicht bij het vriendje
  Heel veel geluk samen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vond het ook echt leuk dat hij het oké vond om officieel voorgesteld te worden op mijn blog 🙂

 17. Audrey 20 september 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Aaaah, ik vind dit zo superleuk! Jullie lijken me inderdaad een hele goede match.

  Ik ken mijn vriend dus via mijn schoonmoeder, hahaha! Zij doet ook agility met haar honden, en toen we gingen helpen bij het NK (uurtje rijden) met een paar mensen van de club, raakten we wat uitgebreider aan de praat en hoorde ik over haar single zoon 😉 Ik was ook helemaal niet op zoek naar een relatie toen, maar het gebeurde toch opeens 😉

  • Romy 22 september 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie, dank je wel! Ik ben zelf ook zó blij (maar dat blijkt volgens mij wel uit het artikel, haha).
   Ik kreeg een grote glimlach van jullie liefdesverhaal trouwens. Hoe leuk dat jullie elkaar via je schoonmoeder hebben ontmoet. Soms kan dé liefde blijkbaar echt totaal onverwachts op je pad komen.

 18. Meaghan 20 september 2019 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke blog dit! Zo leuk hoe je Bart hebt ontmoet en hoe het allemaal is gelopen! Ik ben echt heel blij voor je en wens jullie alle geluk toe samen! Ik moest wel even lachen bij ‘toen ik me verslikte in mijn broodkorst’ hahaha, redder in nood! Die foto van jullie samen is ook heel lief. Geniet ervan he, vooral de beginfase is heerlijk!
  Ik ben bijna vijf jaar samen met mijn vriend Luuk en wij hebben elkaar via onze studie leren kennen. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht, bij hem duurde het iets langer, maar uiteindelijk kwam dat ook allemaal goed en ben ik al een hele tijd gelukkig met hem en weet ik zeker dat hij de man is met wie ik samen oud ga worden!

  • Romy 22 september 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je onwijs lieve woorden! Ik geniet er zeker lekker van, vooral van deze speciale eerste periode.
   Wat mooi om te lezen dat jullie al vijf jaar een goede relatie hebben samen. Uit al je woorden (en artikelen) blijkt dat jullie onwijs gelukkig zijn met elkaar <3 Zo mooi!

 19. Mara 20 september 2019 op 9:08 am - Beantwoord

  Leuke blog. Veel geluk samen toegewenst! Ik ben al dik 18 jaar samen met mijn man.. kwam hem tegen tijdens een vakantie lang geleden…en nog steeds hebben we veel lol samen.

  • Romy 22 september 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat mooi dat jullie na al die jaren nog steeds heel gelukkig zijn samen en veel lol hebben. Ook dat laatste is natuurlijk heel belangrijk.

 20. Johanne 20 september 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Ahhh, wat een super fijn bericht dit en wat een ongelofelijk lieve foto. Ben zo blij voor je, Romy. Jullie klinken goed samen &wat klink je heerlijk gelukkig. Geniet ervan <3.

  Ik heb mijn vriend, inmiddels ruim vier jaar geleden, ontmoet in de trein richting Amsterdam. We stapten allebei in Groningen op. Hij zat naast me, sprak geen Nederlands en we hebben geen woord gewisseld. Toch liet ik (op een aandringen van een vriendin) een briefje achter en nog geen week later hadden we onze eerste date!

  • Romy 22 september 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

   Hoe lief is deze reactie! Dank je wel! <3 Ik ben zeker heel gelukkig.
   Wat een bijzonder verhaal trouwens van jullie eerste ontmoeting. Zo leuk dat het uiteindelijk toch tot een date en later tot een relatie heeft geleid. Het klinkt haast als het scenario uit een romcom 😉

 21. Lisanne Bons 20 september 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat leuk. Gefeliciteerd, heerlijk die ?. Ik heb mijn vriend leren kennen op mijn balkon. Hij stond in de tuin van de buren (zijn vrienden). Een beetje Romeo en Julia maar dan anders. En later toen ik verhuisde bleek ik 2 blokken van hem vandaan te wonen. Het kwam maandag koffie drinken en is nooit meer gegaan. En we zijn vandaag 5 jaar bijelkaar.

  • Romy 22 september 2019 op 7:43 pm - Beantwoord

   Wat een bijzonder verhaal, zeg! Inderdaad haast Romeo en Juliët, maar dan iets anders. Wat mooi dat jullie na vijf jaar nog steeds een gelukkige relatie hebben!

 22. Janne 20 september 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Awwwww! Jullie zijn leuk!
  Fijn om te horen dat zo’n datingsite toch heeft gedaan wat hij hoort te doen. Meestal hoor je alleen bloopers en teleurstellingen.

  Ik heb ook een vriendje. Voordat het werd tussen ons, waren we al vier jaar beste vrienden. Hij zegt dat hij al die tijd al hints aan het geven was, maar die kwamen totaal niet aan bij mij. Ik heb ook in die tijd anderhalf jaar lang een relatie gehad met iemand anders. Al die tijd is hij gewoon mijn beste vriend gebleven (en mijn ex was daar afschuwelijk jaloers op, oeps). Toen het uitging met mijn ex net voor de zomer, stelde mijn beste vriend voor dat ik met hem mee op vakantie zou gaan, want ik had helemaal geen plannen anders. En op die vakantie is het gebeurd: hij heeft zijn gevoelens voor mij uitgesproken en ik realiseerde me (eindelijk) dat hij eigenlijk veel meer voor me betekende dan een beste vriend. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder, hebben we de nodige hobbels overwonnen en is hij met stip mijn favoriete persoon op de wereld <3

  • Romy 22 september 2019 op 7:45 pm - Beantwoord

   Lief, dank je wel! <3
   Jullie liefdesverhaal is trouwens ook heel mooi en bijzonder. Wat mooi dat je vriend al die tijd hints is blijven geven en uiteindelijk ook zijn echte gevoelens heeft uitgesproken. En vooral heel erg mooi dat jullie nu alweer meer dan een jaar zo gelukkig zijn samen.

 23. Mariska 20 september 2019 op 9:42 am - Beantwoord

  Ik had het al voorbij zien komen en vind het zo ontzettend leuk voor je! De zin ‘ergens op de hoek wacht soms geluk’ klopt vaak ook wel 😉 Ennn… als je niet op zoek bent dan vind je het juist 🙂 Heel veel geluk samen!

  • Romy 22 september 2019 op 7:46 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Het bleek maar weer dat geluk vaak komt op het moment dat je het haast niet meer verwacht.
   Dank je wel voor je lieve reactie!

 24. Jessica J. 20 september 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Ohh, jullie blije hoofden! Veel geluk samen! ?

  • Romy 22 september 2019 op 7:47 pm - Beantwoord

   Dank je wel! <3 De foto is gemaakt vlak voordat Bart me verkering vroeg en ik vind het zo leuk om achteraf ook goed terug te zien dat ik echt een grote glimlach van oor tot oor had (en hij gelukkig ook).

 25. Lilian 20 september 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Wat leuk, gefeliciteerd! Vooral de zin ‘Dat als ik een foto van mijn nieuwe plantenaanwinst toestuur, hij dat nog leuk vindt ook.’ zegt alles, hij vind alles aan jou gewoon leuk! Heel veel geluk samen.

  Ik heb m’n man 15 jaar geleden ontmoet via het bloggen. Hij blogte ook (voornamlijke humoristische dingen) en toen kwamen we aan de praat… the rest is history 😉 Ik hoop dat jullie net zo gelukkig worden 🙂

  • Romy 22 september 2019 op 7:48 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! Ik vond het stiekem wel heel leuk dat hij zelfs dat soort berichtjes nog kan waarderen.
   Hoe leuk trouwens dat jij en je man elkaar via bloggen hebben leren kennen. Jullie waren je tijd eigenlijk ver vooruit in dat opzicht 🙂

 26. Erika van Koert 20 september 2019 op 10:37 am - Beantwoord

  Lief ! De verliefdheid spat van je woorden af.
  Ik leerde mijn partner op mijn 12de kennen in het zwembad. Na een jaar vrienden zijn sprong de vonk over. Inmiddels zijn we bijna 21 jaar verder

  • Romy 22 september 2019 op 7:49 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder dat jullie al op zo’n jonge leeftijd verkering hebben gekregen. Echt een bijzonder liefdesverhaal van vele jaren! 🙂 Op naar hopelijk nog veel meer gelukkige jaren samen!

 27. Rianne 20 september 2019 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen, gefeliciteerd! Heel veel geluk samen 🙂

 28. Anouk 20 september 2019 op 11:11 am - Beantwoord

  Oh, wat leuk!!

 29. Anna 20 september 2019 op 11:18 am - Beantwoord

  Wat een lief artikel, ik ben zo blij voor je! Super leuk dat je dit met ons deelt 😀 Ik wens jullie heel veel plezier en geluk samen! <3 Mijn vriend heb ik drie jaar geleden leren kennen bij de nachtclub waar we allebei werkten. Klinkt niet per se als een goed begin van een relatie, haha, maar we bleken veel overeenkomsten te hebben. We houden allebei van rust en alleen zijn en we hebben het allebei meteen door wanneer iemand niet echt en oprecht is.

  • Romy 22 september 2019 op 7:50 pm - Beantwoord

   Dank je wel! <3
   Leuk om te horen hoe jij en je vriend elkaar hebben ontmoet! Zo te horen passen jullie echt heel goed bij elkaar. Dat is ook heel belangrijk natuurlijk.

 30. Linda 20 september 2019 op 11:45 am - Beantwoord

  Lieve Romy wat ben ik blij voor jou! Zo mooi om te lezen dat wanneer je jezelf niet in een zoektocht stort op een mooi moment alle puzzelstukjes dan toch ineens in elkaar passen! Ik ken mijn vriend niet direct via een datingssite. Een vriendin van mij wel en had een match met zijn broer. Toen zij eens belde en mijn vriend opnam vertelde zij dat ze nog wel iemand voor hem wist. Hun zijn nooit tot een eerste date gekomen, wij al bijna 7 jaar samen.

  Wens jullie veel geluk samen, en geniet van de vlinders!

  • Romy 22 september 2019 op 7:52 pm - Beantwoord

   Wat een lieve woorden, dank je wel! <3
   Hoe leuk trouwens dat jullie elkaar via de broer van je vriend hebben leren kennen. Heel bijzonder dat een datingsite blijkbaar ook indirect nog mensen kan koppelen 😉

 31. Daenelia 20 september 2019 op 11:49 am - Beantwoord

  Heel normaal dat je tegen iemand aanloopt als je alles in je leven wel zo’n beetje op orde hebt. Je zit dan lekker in je vel en dan sta je er ook meer open voor.
  Maar … Er is niks mis met vrijgezel zijn! Je leven wordt niet beter of completer of gelukkiger alleen door een relatie. Het tilt je al fijne leven wel een stapje hoger en je kan wat makkelijker dealen met nare dingen. Maar het is niet een ticket naar een compleet leven.
  Dus.
  Ik vind het leuk voor je. Snap dat je blij bent. Maar … Het zegt mij niks over jou. Je ben net zo prima als vrijgezel.
  Geniet ervan.

  • Romy 22 september 2019 op 7:53 pm - Beantwoord

   Ik ben zeker niet anders als persoon dan toen ik nog vrijgezel ben. Ik blijf gewoon ik en ben blij dat ik iemand heb ontmoet bij wie ik ook echt mezelf kan zijn 🙂

 32. Anna 20 september 2019 op 12:46 pm - Beantwoord

  YAY! Gefeliciteerd Romy, wat ontzettend leuk! Ik ben inmiddels bijna 3 jaar samen met mijn vriend, en echt waar de tijd vliegt 🙂 Liefs

  • Romy 22 september 2019 op 7:54 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat mooi dat jullie al zo lang samen zijn! Ik kan me voorstellen dat de tijd echt vliegt als je gelukkig bent samen.

 33. Karin 20 september 2019 op 1:06 pm - Beantwoord

  Wat leuk Romy! 😀 heel veel plezier & liefde samen! Wat vindt hij van je blog? Ik hoop dat hij het leuk vindt om outfit foto’s te maken… Mijn vriend vind dat niet altijd even leuk maar ik zeur er elke keer weer om hahaha!

  Ik ken mijn vriend ook via een datingsite (en niet Tinder want dat bestond toen nog niet :p) je hoort wel eens dat mensen elkaar in de kroeg tegenkomen of via studie, maar met mijn studie was ik al klaar en ik ben totaal geen kroegtype. Dus dan maar een datingsite. Ik heb ook een aantal mislukte dates gehad, maar toen kwam ik mijn vriend tegen 😀 Hij woonde wel in Arnhem en ik in Haarlem maar gelukkig is dat nooit echt een probleem geweest. Nu wonen we zo’n 3.5 jaar samen 😀

  • Romy 22 september 2019 op 7:57 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Haha, ik heb Bart nog niet gevraagd om outfitfoto’s van me te maken 😉 Hij leest wel veel van mijn artikelen (ook dit artikel), dus wie weet kan ik hem nog een keer inschakelen als blogfotograaf 😛 Ik ben benieuwd!
   Leuk om te horen dat jullie elkaar ook via een datingsite kennen! Ik kan me helemaal vinden in wat je zegt. Ik studeerde met bijna alleen maar meiden, dus daar loop je dé jongen niet echt tegen het lijf. Op mijn werk is de gemiddelde man 20 jaar ouder dan ik en naar de kroeg ga ik ook niet. Dan is een datingsite wel een uitkomst.

 34. Anouk 20 september 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

  Oh wat heerlijk zeg! Ik had het tussen de regels door al meegekregen, maar ik word alsnog helemaal blij van je blogje. Ik heb mijn vriend (verloofde eigenlijk) officieel leden kennen op de middelbare maar de interesse in elkaar kwam pas toen we op de universiteit toevallig in dezelfde werkcollege groep kwamen. Het duurde nog wel een paar maanden voor het echt officieel wat werd.

  • Romy 22 september 2019 op 9:19 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Wat toevallig dat jullie niet alleen op de middelbare school maar ook op de universiteit bij elkaar zaten. Alsof het zo had moeten zijn 🙂 Hartstikke leuk dat jullie nu zelfs verloofd zijn!

 35. Hermien - KouweKleren 20 september 2019 op 2:08 pm - Beantwoord

  Wat leuk, veel geluk samen! En wat heerlijk dat dit artikel allemaal ontmoetingsverhalen oplevert, ik word er blij van. Ik ken mijn vriend ‘ouderwets’ uit de kroeg. Daar belanden we tot een uur of zes in een politieke discussie. Over politiek praten met een biertje bij is trouwens nog steeds een van onze favoriete gezamenlijke hobby’s.

  • Romy 22 september 2019 op 9:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ja, al deze ontmoetingsverhalen lezen maakt me nóg blijer. Zo bijzonder om te lezen hoe iedereen zijn/haar partner heeft ontmoet. Wat leuk dat jullie elkaar al discussiërend over de politiek hebben leren kennen. En natuurlijk een goed teken dat jullie die voorliefde nog altijd delen 🙂

 36. Marloes 20 september 2019 op 2:50 pm - Beantwoord

  Ahhh, wat leuk! De verliefdheid spat van jullie gezichten, maar ook van jouw woorden, af 🙂 Mijn vriend en ik zijn meer dan drie jaar samen. Wij kennen elkaar via Tinder, haha. Mijn vriend heeft mij ook leren poolen! Dat had ik nooit eerder gedaan en nu gaan we eens in de zoveel tijd naar een poolcafé. Best leuk om te doen.

  Veel geluk samen.

  • Romy 22 september 2019 op 9:22 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En wat grappig dat jouw vriend je ook heeft leren poolen. Ik had dat volgens mij pas één keer (jaren geleden) gedaan en ben nog steeds geen ster, dus hopelijk kan ik nog wat poolbehendigheid van mijn vriend leren de komende tijd 😉

 37. Jasmijn 20 september 2019 op 3:56 pm - Beantwoord

  Zo lief! Veel geluk en plezier samen <3

 38. Suzanne 20 september 2019 op 6:53 pm - Beantwoord

  Ahh wat leuk!

 39. Annelies 20 september 2019 op 7:28 pm - Beantwoord

  Proficiat! Het klinkt alsof jullie meteen een goede klik hadden. Heel fijn.
  Ik ben bijna twee jaar samen met mijn lief, hij is ook een collega dus zo hebben we elkaar leren kennen.

  • Romy 22 september 2019 op 9:23 pm - Beantwoord

   Die klik was er inderdaad eigenlijk meteen. Heel bijzonder om dat te merken!
   Wat leuk dat jullie ook al twee jaar gelukkig samen zijn. Soms kunnen op het werk mooie dingen opbloeien 🙂

 40. Marjoleine 20 september 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

  Aahhh wat geweldig voor je! Ik word helemaal blij van je blogpost <3 Veel geluk gewenst samen! Ik herken trouwens heel erg dat je je soms alleen hebt gevoeld en dat mensen vragen of je "al aan de man bent", zo vervelend is dat. Ik ben na een vervelende break-up nu vrijgezel en moet zeggen dat ik het wel even fijn vind. Als er een leuk iemand mijn leven binnenwandelt is dat natuurlijk wel heel welkom 😀

  • Romy 22 september 2019 op 9:24 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel!
   Heel herkenbaar wat je zegt. In de tijd dat ik vrijgezel was, was er ook een periode waarin ik het wel prima vond om geen vriend te hebben. Soms heb je, juist na een vervelende break-up, even wat tijd voor jezelf nodig. En ik weet zeker dat die leuke jongen daarna echt wel komt bij jou 🙂

 41. Jacqueline 20 september 2019 op 8:17 pm - Beantwoord

  Oh wat leuk zeg! Veel geluk samen!

 42. Saskia 20 september 2019 op 8:47 pm - Beantwoord

  Och wat super SUPER super leuk voor je Romy en zo gegund. Ik had het stiekem een beetje verwacht aangezien je op twitter of in een reactie met ‘we’ sprak 😉 Heel erg veel geluk samen<3 Maar dat gaat wel lukken zo te lezen.

  • Romy 22 september 2019 op 9:26 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je onwijs lieve reactie! <3 Met dat gelukkig zijn samen gaat het vast helemaal goed komen 🙂

 43. Sanne 20 september 2019 op 9:02 pm - Beantwoord

  Wat een overweldigend aantal reacties hier! Maar terecht, want ik word hier ook helemaal happy van. Wat mooi om te lezen. En het lezen is (helaas?) niet als in een romcom, waar je elkaar ontmoet als je tegen elkaar aanloopt en hij je boeken opraapt. Ik heb mijn vriend op Tinder ontmoet, dus vergelijkbaar met hoe jullie elkaar hebben ontmoet. Ik las inderdaad al eens tussen neus en lippen wat over een vriend hier, maar ik had er niet bij stil gestaan dat dit een nieuwtje was. Blij voor jullie!

  • Romy 22 september 2019 op 9:28 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve bericht! Inderdaad, in het leven lopen de dingen meestal niet zoals in romcoms. Maar het resultaat (een leuke vriend) is natuurlijk belangrijker dan een sprookjesachtige ontmoeting inclusief acute verliefde blik in de supermarkt of bibliotheek 😉 Leuk om te lezen dat jullie elkaar via Tinder kunnen!

 44. Gaby 20 september 2019 op 9:21 pm - Beantwoord

  Wat leuk voor jullie heel veel plezier samen en geniet van elkaar

 45. Jantine 20 september 2019 op 9:33 pm - Beantwoord

  Leuk joh! Geniet lekker van elkaar. Hij klinkt geweldig ?
  Inmiddels ben ik (al jaren) getrouwd, maar ik leerde mijn (Nederlandse!) man kennen in Tanzania, waar we beiden vrijwilligerswerk deden, op zo’n 50 km van elkaar, maar wel een wederzijdse Tanzaniaanse kennis bleken te hebben, die mijn lief op 5 december vroeg of hij zin had in Nederlands eten. Ik ging die avond namelijk hutspot maken (ze wilden graag een keer Nederlands eten, waar ik werkte, maar je bent natuurlijk toch wat afhankelijk van de beschikbare ingrediënten…)
  Een paar weken later gingen we met een hele groep (vooral Tanzanianen) naar Zanzibar om mijn verjaardag te vieren en daar ging het aan ?
  Ik heb nog een tijdje rekening gehouden met het feit dat dit ook een soort vakantieliefde zou kunnen zijn, maar ben uiteindelijk voor hem van Haarlem naar Tilburg verhuisd…als dat geen ware liefde is ?

  Groetjes en fijn weekend,
  Jantine

  • Romy 22 september 2019 op 9:29 pm - Beantwoord

   Wat een prachtig liefdesverhaal, zeg! Met een afloop die inderdaad wel op ware liefde wijst. Mooi hoor! Hopelijk mogen jullie nog heel veel gelukkige jaren samen in het mooie Tilburg beleven 🙂

 46. Nikita 20 september 2019 op 10:35 pm - Beantwoord

  Dit was zo’n mooie blogpost om te lezen. Zo fijn dat je de liefde hebt gevonden, want dat verdien je oprecht! Ik ben zo blij voor jullie en wens jullie alle geluk samen. Na al die tijd je te hebben gevolgd toen je vertelde dat je single was, moet ik best wel wennen aan de gedachte dat je nu een vriend hebt eigenlijk. Maar tijden veranderen en het leven staat niet stil. En ik hoop dat de tijden voor jullie tweetjes alleen maar beter worden. Veel geluk!

  Ik heb zelf geen relatie en dat is niet bewust. Maar ik heb er gewoon geen behoefte aan en bovendien is er ook niet iemand in mijn leven waar ik smoor op ben. In het leven werkt forceren op geen enkel gebied, maar zeker niet op liefdesvlak. Daar komt alleen maar narigheid van. Ik heb nog tijd en liefde mag niet geforceerd of versneld worden, dat werkt averechts. En besides, ik ben heel blij als happy single dus waarom zou ik ineens op zoek gaan naar verandering. Ik zie vanzelf wel wanneer de ware liefde mijn pad kruist. Tot die tijd geniet ik van het leven als single. Alles op zijn tijd

  • Romy 22 september 2019 op 9:34 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je onwijs lieve woorden!
   Ik ben lange tijd vrijgezel geweest, dus het is inderdaad wel even bijzonder (op een heel fijne manier!) om nu een vriend te hebben. Maar gelukkig ben ik nog altijd dezelfde Romy, in het echte leven en op mijn blog 🙂
   Je hebt groot gelijk trouwens. Dingen forceren werkt niet en zeker niet op het gebied van de liefde. Het belangrijkste is dat je oké bent met jezelf en ook zelf een leven hebt waarin je je goed voelt. De liefde komt dan vanzelf wel op je pad zodra het moment daar is – dat weet ik zeker. Het belangrijkste is eerst om jezelf op één te zetten en te genieten van jouw leven – iets waar jij volgens mij al ontzettend mooie stappen in zet 🙂

 47. bychristiana 21 september 2019 op 8:10 am - Beantwoord

  Ah, je had er natuurlijk al eerder iets over laten vallen, maar dan nu een heel uitgebreid artikel en ik heb er volop van genoten! Ik ben zo blij voor jullie allebei, jullie zijn een mooi paar! Heel veel liefde en geluk toegewenst samen;-)

  • Romy 22 september 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie reactie! 🙂

 48. Karin 21 september 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat heerlijk voor je. De verliefdheid straalt door het scherm. Veel geluk samen ♡

 49. Mina 21 september 2019 op 10:31 am - Beantwoord

  Wauw wat geweldig voor je! Lieve foto van jullie samen! Wens jullie alle geluk van de wereld toe saampies!

 50. Els 21 september 2019 op 2:56 pm - Beantwoord

  Wat enorm leuk om te lezen. Het is je zo gegund :-). Geniet van elkaar! En datingsites zijn geweldig ;-), mijn vriend en ik zijn nu 7 jaar samen :-).

  • Romy 22 september 2019 op 9:35 pm - Beantwoord

   Dat is lief, dank je wel! <3 En zo leuk dat jullie elkaar ook via een datingsite hebben leren kennen en na al die jaren nog steeds gelukkig samen zijn.

 51. Evelyne 21 september 2019 op 3:03 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk mooi artikel! Het is inderdaad niet van je gewoonte om dit soort artikels te schrijven, maar dit verdient toch wel een plekje 😉 Ik wens jullie het allerbeste samen en ik ben er zeker van dat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan!

  • Romy 22 september 2019 op 9:36 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie zeg! Dank je wel! 🙂

 52. Lianne 21 september 2019 op 3:52 pm - Beantwoord

  Ahhh echt zo leuk en wat een mooi verhaal! <3 Ik ben zo blij voor je en ik wens jullie al het geluk van de wereld! Je verdient het Romy! Mijn verhaal weet je ook, ik heb Stefan bijna 8 jaar geleden op ongeveer dezelfde wijze ontmoet, op chatten.nl. Destijds waren wij de eerste internetdaters uit onze omgeving dus iedereen zei tegen ons: 'Pas je wel op?' Haha, leuk om daar nu aan terug te denken!

  • Romy 22 september 2019 op 9:37 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie! En zo leuk en bijzonder dat jullie elkaar in de beginfase van internetdaten hebben ontmoet! Prachtig wat zo’n online platform teweeg kan brengen <3

 53. Nienke 22 september 2019 op 11:12 am - Beantwoord

  Oooh, het is je mega gegund! Genieten samen. <3

 54. Wendy (B) 22 september 2019 op 2:25 pm - Beantwoord

  Leuk!
  Draag zorg voor elkaar!
  🙂

 55. Odetta 22 september 2019 op 6:30 pm - Beantwoord

  Ik ben heel erg blij voor jullie en ik wens jullie samen heel veel geluk, liefde en hele mooie herinneringen toe!
  Rob en ik zijn de volgende maand alweer 23 jaar samen. Ik heb hem ontmoet toen hij aan het werk was als toezichthouder bij een thermaalbad. Ik was in badpak en mijn eerste afspraak ‘s avonds met hem was alweer in badpak. Je kunt het maar meteen gehad hebben dus. 28 jaar oud en toen pas (ja, ik ben ook een laatbloeier) kreeg ik wat met een badmeester, hahaha. Hij is toen veel eerder dan was afgesproken bij mij thuis gekomen en niet meer weggegaan.

  • Romy 22 september 2019 op 9:47 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je ontzettend lieve reactie! En wat een mooi en leuk verhaal van jou en Rob! Ik moest wel lachen om je opmerking: je kunt de badkledingontmoeting inderdaad maar vast gehad hebben 😉 Wat mooi dat jullie inmiddels alweer zo lang gelukkig samen zijn!

 56. Lien 23 september 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

  Zo leuk om dit te lezen! Ik ben erg blij voor jullie en wens jullie veel geluk samen.

 57. Maaike 23 september 2019 op 11:05 pm