ervaring met Too Good To Go

Mijn eerste ervaring met Too Good To Go (Deen & Ekoplaza)

 • 17 maart 2021
 • 22 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Afgelopen zondag was ik een meid met een missie. Al de hele dag zag ik ernaar uit om ’s avonds mijn verrassingspakketten bij twee supermarkten op te halen. Gescoord via Too Good To Go: de app waar je left-over boodschappen kunt kopen voor een prikkie. Ik geloof dat half Nederland de app al gebruikt, maar voor mij was het de allereerste keer. Of het voor herhaling vatbaar was en wat er in mijn Magic Boxen van Ekoplaza en Deen zat? Ik vertel je alles over mijn eerste ervaring met Too Good To Go.

Wat is Too Good To Go?

Ik zal het kort houden, want ik ben nou niet bepaald de eerste blogger die iets over deze app vertelt. Maar Too Good To Go is dus een handige app waarmee je boodschappen op het laatste nippertje van verspilling kunt redden. Je kunt een ticket bemachtigen voor een box met producten met de houdbaarheidsdatum van vandaag (of soms de dag erna). Die box kun je voor een heel klein prijsje (vaak € 4,99) ophalen bij een winkel of restaurant bij jou in de buurt.

Supermarkten als Deen, Vomar, Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Hoogvliet doen mee aan dit concept (wisselend per woonplaats). Daarnaast zijn er restaurants, bakkerijen, koffiezaakjes of take-aways waar je producten kunt afhalen. Je betaalt de producten in de app, krijgt daarna een ophaaltijd te zien en kunt vervolgens je verrassingspakket bij jouw winkel afhalen. Je weet niet wat je krijgt en de inhoud wisselt per keer.

Het idee achter Too Good To Go is dat je voedselverspilling tegengaat. Je redt de producten van een enkeltje kliko en hebt zelf voor weinig geld genoeg eten in huis voor een creatieve avondmaaltijd, een heerlijke lunch of vaak zelfs een paar maaltijden (afhankelijk van je aantal huisgenoten en de ernst van hun lekkere trek).

» Bekijk ook mijn 9 tips tegen voedselverspilling.

Mijn ervaring met Too Good To Go

Ik gebruikte de app op zaterdagavond en scoorde twee boxen om de volgende dag ’s avonds op te halen. Eentje bij Deen en eentje bij EkoPlaza. Allebei waren het Magic Boxen, dus dozen met een minimale waarde van € 15,- die ik voor € 4,99 kon kopen. Het ophalen ervan voelde haast als een spannend uitje op zich. Wat zou er in de dozen zitten?

Wat me er eerder van weerhield om Too Good To Go te gebruiken, is dat je meestal niet zeker weet of een pakket vegetarisch is. Aangezien ik zelf geen vlees of vis eet, heb ik vrij weinig aan een pakket met speklappen, runderreepjes of ham-kaascroissants. En vlees weggooien vind ik dan ook weer uit den boze. Alleen bij de Groente- & Fruit-box van Lidl zou ik zeker weten dat het pakket vlees- en visvrij is. Maar ja, laten die boxen nou steeds uitverkocht zijn als ik in de app spiek. Aangezien Bart zondag bij mij was en hij wel vlees eet, durfde ik het er toch op te gokken. Ik kon eventueel altijd nog het vlees aan hem of aan mijn ouders of schoonfamilie meegeven.

Zo stond ik aan het eind van de middag klaar bij de servicebalie van Deen. Op vertoon van mijn afhaalbewijs in de app kreeg ik een enorm zware tas mee naar huis. Glunderend liep ik de winkel uit. Wat een buit!

eerste ervaring met too good to go deen
eerste ervaring met too good to go deen
eerste ervaring met too good to go deen

Wat zat er in de Too Good To Go-box van Deen?

Nou, een heleboel dus. Tjonge, ik kon de tas nauwelijks dragen. Hierboven zie je alle inhoud.

Helaas voor mij zaten er wel drie pakken met vlees in. Een van de pakken was biologisch (yay!), de andere twee helaas niet. Ik heb ze allemaal aan anderen gegeven die wel vlees eten. Ik moet zeggen dat ik het wat dubieus blijf vinden om als vegetariër als het niet nodig is in vlees te investeren, zeker aangezien twee van de producten maar één ster van Beter Leven krijgen. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het dan duurzaam vind dat ik die pakken vlees van verspilling heb gered of dat ik liever helemaal niet in niet-biologisch vlees investeer – ook niet vanuit deze app. Dilemma’s!

Anyway, verder was ik wél enorm positief over mijn ervaring met Too Good to Go bij Deen. Mijn vriezer ligt inmiddels vol met drie (!) pakken aardappels. Van de yoghurt en melk werd Bart erg blij, de rozemarijn gooi ik nu al een paar dagen over al mijn eten, de worteltjes zijn alweer op, en mijn broertje was erg gelukkig met zijn vijf naanbroden. Ik had misschien gehoopt dat er iets meer groenten en iets minder vlees en aardappels in het pakket zouden zitten. Maar qua inhoud mag ik verder volgens mij niet klagen; de producten hebben samen een flinke waarde. Elk van de producten kon ik zelf opeten of -drinken of ik kon er iemand anders blij mee maken.

too good to go ekoplaza

Wat zat er in de Too Good To Go-box van Ekoplaza?

Daarna gingen we door naar Ekoplaza voor nóg een ervaring met Too Good To Go. Met de enorme tas vol boodschappen bij Deen nog in mijn achterhoofd, keek ik in eerste instantie licht beteuterd naar het bescheiden doosje met producten waarmee ik Ekoplaza uit liep. Maar die teleurstelling verdween toen ik een paar producten wat beter bekeek. Sowieso vond ik het een enorm pluspunt dat de medewerker van Ekoplaza me vroeg of ik vegetariër was, waardoor ik speciaal een pakket zonder vlees of vis mee naar huis kreeg (woohoo!).

Van de muffin en speltkoek werd ik erg enthousiast; de smaak van beide was goddelijk. Echt een cadeautje voor mezelf dat ik normaal niet snel in de supermarkt zou halen. Met de melk kon ik mijn schoonvader een groot plezier doen en als kwarkliefhebber kon ik de geitenkwark ook wel waarderen. Hoewel de smaak en het idee even wennen waren, heb ik het bakje keurig netjes leeg-gegeten.

Ik moet zeggen dat ik geen van de producten zelf in mijn winkelmandje zou gooien en dat sommige producten me iets te exotisch zijn (doe mij maar gewone kwark of sinaasappelsap uit een flesje!). Maar ik vind het ook wel weer tof om zo iets anders dan anders te proberen. Ook scoort Ekoplaza bij mij punten doordat ik een complete vega-box meekreeg. Oh ja, de overheerlijke muffin is ook bonuspunten waard.

sapje de kwakel

Het beruchte groene sapje

Een iets minder groot succes was dit groengekleurde sapje van Ekoplaza met de toepasselijke naam ‘Sapje’. Kijkend naar het onderschrift kon ik niet wachten om mijn lichaam op dit geschenk bestaande uit courgette, koolraap, spinazie en een hele waslijst aan andere groene ingrediënten te trakteren. Het sapje bleek ook nog eens meer dan € 4,- te kosten in de winkel (wat?!), dus ik verwachtte me op z’n minst als herboren te voelen na het opdrinken. Helaas kwam ik niet veel verder dan één slok van dit gifgroene drankje en had ik vervolgens een lepel geitenkwark nodig om de nasmaak wat af te zwakken. Brr, dit was zeker geen geschenk voor mijn smaakpapillen.

Dus ondanks dat ik fel tegen voedselverspilling ben, kreeg dit flesje sap helaas toch een enkeltje gootsteen.

boodschappen

Mijn ervaring met Too Good To Go | wat vond ik ervan?

Wat een geweldig initiatief is Too Good To go! Dat is het eerste wat ik erover wil zeggen. Ten eerste vind ik het een superleuke manier voor winkels, koffietentjes en restaurants om minder voedsel te hoeven weggooien. Ten tweede stimuleert het je om eens iets anders dan anders te proberen qua eten (verse rozemarijn had ik nog nooit gehad!). En ten derde is het ook gewoon een leuke sport om wat te scoren en daar je recepten voor die avond op aan te passen. Ik geloof dat ik nog nooit zo enthousiast ben geweest over het halen van de boodschappen.

Ik hoop dat Too Good To Go nog een keer een optie toevoegt om speciaal een vegetarische box op te halen. Maar met mijn huidige aanpak – producten weggeven als je het zelf niet op krijgt – is het op zich ook zonder die optie goed te doen. Ik ben echt heel enthousiast over het concept en zit nu al te azen op mijn volgende box. Ik heb mijn pijlen vooral gericht op de Groente- en Fruitbox van Lidl. Als grootverbruiker van groente en fruit weet ik zeker dat ik daar al helemaal laaiend enthousiast van zou worden.

Goh, best verslavend eigenlijk die app. Ik vraag me haast af onder welke steen ik heb geleefd dat ik er nu pas wat mee doe.

Heb jij al eens Too Good To Go geprobeerd?

ervaring too good to go

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 maart 2021 op 8:11 am - Beantwoord

  Ik ken het concept maar heb me nog niet aangemeld. Ik zou het liefst dan ook de groenten-en fruitbox willen van de Lidl omdat ik bijna geen vlees eet en op sommige dingen moet letten. Ik ga er eens naar kijken.

  • Carola 17 maart 2021 op 8:37 am - Beantwoord

   Je kunt dieet voorkeur aangeven in de app 🙂

 2. Lisa 17 maart 2021 op 8:40 am - Beantwoord

  Leuke review. Ik ben ook steeds te laat voor de Lidl en de groenteboer. Wel is de bakker favoriet. Ekoplaza doet hier nog niet mee. De verrassing vind ik tof: producten die je anders niet zou kopen.

  • Duin 4 april 2021 op 9:13 am - Beantwoord

   Vond mijn box er tegenvallen van Deen gister zat 6 bakjes zelfde kaas in

 3. bychristiana 17 maart 2021 op 8:57 am - Beantwoord

  Haha nou, mij heb je in ieder geval weer iets nieuws laten ontdekken, want ik had er nog nooit van gehoord! Voor mij ben jij dus de eerste blogger die ik er over hoor;-) Maar wat een super leuk en goed initiatief. Hierdoor eet en drink je bovendien weer eens wat anders!

 4. Naomi 17 maart 2021 op 9:07 am - Beantwoord

  Pff, dat sapje vind ik er eerlijk gezegd zo uitzien als jij het vond smaken. Brrr… Ik heb de app nooit gebruikt, maar vind het wel een mooi concept. Ik ben alleen altijd bang dat er bij mij alsnog veel in de prullenbak verdwijnt, omdat ik het niet op tijd allemaal op krijg.

 5. Lianne 17 maart 2021 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik heb de app ook en pré corona hebben wij ook vaak een box opgehaald. We hebben het nu al een hele tijd niet meer gedaan. Toch maar weer eens doen! Ik eet ook geen vlees, dus ik vind het ook wel jammer dat er, vooral in supermarktboxen, wel wat vlees kan zitten. Anders kan ik Stefan of de katten er wel blij mee maken, maar als het echt voor te koken is doen we er vaak niks mee. Volgens mij hebben we nog steeds vlees in de diepvries liggen omdat ik het nooit klaarmaak, oeps. Ik snap op zich wel je punt over het niet-duurzame vlees, maar ik bedenk me dan maar dat ze het vlees tenminste in de boxen erbij doen om anderen er blij mee te maken en het tenminste niet weg te gooien. Anders zijn de dieren al helemaal ‘voor niks’ geslacht. Dat vind ik ook geen prettige gedachte dus het helpt voor mij wel om het op die manier te zien. Nog steeds is het pijnlijk, maar het is tenminste al een mooie optie dat ze iets willen doen tegen voedselverspilling door het vlees in deze boxen te doen. Het is een begin 🙂

 6. Wendy 17 maart 2021 op 9:14 am - Beantwoord

  Hier in Breda vis ik steeds achter het net. Een tijdje terug kocht ik nog weleens een box bij een broodjesketen, maar die box werd steeds kariger. Op een gegeven moment had ik het idee dat ze speciaal voor Too Good To Go boxen maakten die net iets goedkoper waren dan de verkoopprijs op TGTG – dan heeft het dus niks meer met “voedselverspilling tegengaan” te maken – en daarbij zaten er regelmatig belegde broodjes met vlees in het pakket. (Probeer die maar eens weg te geven…) Dus daar koop ik geen boxen meer. Maar ik heb de app nog steeds op mijn telefoon. Wie weet scoor ik ooit nog weleens een lekker goedgevulde box vol (vega) verrassingen. 🙂

 7. Daenelia 17 maart 2021 op 9:15 am - Beantwoord

  Het hangt ook van de winkel af. Maar na drie boxjes ben ik er wel v an genezen. Ja, mooi concept. Maar mijn voeding is op dit moment mijn keuze. Ik zou bijvoorbeeld geen witbrood of croissantjes eten, dat zou dus ook de bak in gaan. Ja, zelfs muffins op dit moment. En idd, vlees, en van die sapjes. Zelfs sinaasappel sap gaat hier niet op. Dus ja: heel mooi initiatief, zeker als je een kleine beurs hebt. Maar niet voor iedereen geschikt.

 8. Melanie 17 maart 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Ja! Groot fan hier. Meestal haal ik de groente- en fruitbox van de Lidl inderdaad. Ik moet wel zeggen dat ik die van de Lidl iets verder weg beter van kwaliteit vind dan die van de Lidl dichtbij. Daar zijn het echt producten die direct op moeten. Ik heb daarvan al vaker wat weg moeten gooien omdat het direct beschimmelde bijvoorbeeld. Wat er in gaat ligt toch ook een beetje aan de inschatting van de medewerker die de pakketten samenstelt, denk ik. Onze AH heeft trouwens veel verschillende boxen (‘gewone’ magicbox, broodbox, uit-het-assortiment-box, én een vega box.). Ik weet dat het aanbod verschilt per filiaal, maar wat vaak helpt is er gewoon om vragen. Ik heb dat bij de jumbo destijds gedaan (gevraagd of ze mee wilde doen aan too good to go, en dat wilden ze wel; paar weken later haalde ik mijn eerste box toen op. Inmiddels weer gestopt, want ze hebben nu zo’n koeling met producten die met veel korting weg mogen). Ik vind het altijd een cadeautje om een box op te halen. Het verrassingseffect is zo leuk! Ik kocht bv noooooit venkel (niet lekker vond ik) maar het zat er een paar keer in en toen ben ik toch maar gaan proberen er wat lekkers mee te maken. Gelukt! Nu eten we het regelmatig. Zelfde geldt voor aubergine, dat was ook geen favoriet, maar inmiddels weten we er goed de weg mee (zelfs de kinderen).

 9. Janne 17 maart 2021 op 9:36 am - Beantwoord

  Je kunt ook Too Good Too Go doen bij restaurants en broodjeswinkels en zo. Ik wil nog steeds eens een box proberen van een bedrijf bij mij in de buurt dat kant-en-klare salades en wraps maakt. Dat kan haast niet misgaan! De supermarktboxen zijn ook niet echt mijn ding. Mijn vriend en ik hadden er een gehaald bij de Hoogvliet, daar zat konijnenbout in. Wat moet je ermee? Ook al eet hij wel vlees, die konijnenbout heeft maanden in de vriezer gelegen voor hij had bedacht wat hij ermee kon.

 10. Audrey 17 maart 2021 op 9:46 am - Beantwoord

  Dat pakket van Deen is echt heel mooi inderdaad! EkoPlaza is natuurlijk een dure supermarkt, dus logisch dat je ook minder krijgt. Ik ben groot fan van de app, zeker van de boxen van Lidl en Smeding (groente- en fruitafdeling van de Sligro). Ik zet altijd een wekkertje voor de boxen van de Lidl en eigenlijk lukt het me daarmee altijd om een pakket te scoren. Ben altijd erg tevreden! Ik vind het verrassingseffect heel leuk en ik eet ook een stuk gevarieerder. Chinese kool of sinaasappels zou ik een jaar geleden nooit zelf gekocht hebben, maar vooral die laatste blijk ik heerlijk te vinden (door de yoghurt).

  • Duin 4 april 2021 op 9:20 am - Beantwoord

   Vond het pakket van Deen gister erg tegenvallen zaten 6 doosjes kaas in cremiziola brie en nog bloedworst !!!!!

 11. Kirsty 17 maart 2021 op 9:47 am - Beantwoord

  Tipje 😉 in de zoekfunctie waar je kan zoeken naar boxen in de buurt kun je aangeven of je een vega(n) box zoekt! Op deze manier kom je niet voor vleesverrassingen te staan

 12. Johanna 17 maart 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Die app is er hier ook. Misschien eens uitproberen, maar wij kopen al vaak de afgeprijsde laatste dag produkten. En als je met de app produkten krijgt / koopt die je normaal niet gebruikt, is het ook geen meerwaarde, maar het verschuiven van het probleem (foute inkoop ) van de winkel naar de klant. Overigens gaan hier veel produkten ook naar de opvanghuizen voor zwerfers en andere sociale instellingen. Dus dan wordt het concurentie, van een groep die het eigenlijk wel kan betalen, maar ‘hip’ vindt, ten opzichte van een groep, de zwervers etc., die geen alternatief hebben.

 13. Anna 17 maart 2021 op 10:50 am - Beantwoord

  Ik vind Too Good To Go echt een geweldig initiatief, ook echt een leuke manier om zo eens wat nieuwe producten te ontdekken. In de vlog van Bonnie zag ik laatst ook een enorm pakket met bijna alleen maar vlees, mijn hart huilde toen wel even :(. Ik weet niet of ik zo snel een box zou ophalen, behalve dan inderdaad een box met groente of fruit. Ik eet niet alleen geen vlees, maar ben ook allergisch voor noten. En het zou zo zonde zijn om mijn ‘geredde’ voedingsmiddelen alsnog te moeten weggooien.

 14. Ida 17 maart 2021 op 12:41 pm - Beantwoord

  Ik kende het concept totaal niet, dus je artikel was een verassing! Wel erg leuk idee maar aangezien ik zelf ook vegetariër ben en een beetje huiverig ben voor producten die over de datum zijn, weet ik niet of ik dit ooit ga kopen.

 15. DEEN Supermarkten 17 maart 2021 op 1:13 pm - Beantwoord

  Fijn om te lezen dat de tas bevalt Romy!

  Groeten,
  Dana
  DEEN Supermarkten

 16. Anouk 17 maart 2021 op 2:17 pm - Beantwoord

  Ik heb vorige week een box van Lidl gehad en dat was echt fantastisch! voor 3 euor hadden we een bak druiven, een bak champignons, een zak wortel, 1 appel, 1 peer, 3 bananen en een verpakking witlof. Een tip is om te kijken hoe laat ze uitverkocht zijn en dan vlak voor die tijd de app te refreshen, want die van Lidl verkopen vaak binnen een paar minuten uit.

 17. Rachel 17 maart 2021 op 5:55 pm - Beantwoord

  Ik heb deze app ook, maar nog nooit wat mee gedaan eigenlijk. Waarom niet? Omdat allerlei dingen of winkels net niet bij mij in de buurt zijn. Misschien dat ik wel een andere locatie kan invoeren bijvoorbeeld bij mijn werk. Dat is toch weer een halfuur de andere kant op, dus misschien ook meer opties. De eerste box ziet er wel goed uit zeg!

 18. Jantine 17 maart 2021 op 8:19 pm - Beantwoord

  Bij ons bieden supermarkten specifiek ook vegetarische magic boxen aan, dat vind ik heel positief. Maar er zitten toch wel vaak dingen in die ik echt zelf nooit zou kopen, dus ik vind het toch een lastige afweging en bestel het dus niet heel vaak… maar op zich een top initiatief. Ik weet van iemand die ik ken en het niet breed heeft dat ze wel eens de box van Monkey Coffee besteld rond de verjaardag van een van de kinderen, dan hebben ze heel veel donuts. Wat dat betreft wel echt een traktatie, dus.
  Groetjes
  Jantine

 19. Irene 18 maart 2021 op 5:42 pm - Beantwoord

  In mijn buurt zijn er voorlopig nog altijd niet veel aanbieders. En om nu 10km te rijden om mijn pakket op te halen, dat vind ik ook wat too much. Ik heb mijn plaatselijke supermarkt gemaild met de vraag of ze niet wilden meedoen maar dat zagen ze niet zitten helaas. Jammer want ik zou denk ik wel regelmatig een box kopen!

Recente blogs

14 leuke dingen om te doen met je moeder

13 mei 2017|Lifestyle|

Of het nu Moederdag is of een doodgewone dag, er is altijd een goede reden om met je moeder samen leuke dingen te ondernemen. Maar wat nu als jullie al honderd keer naar de bioscoop zijn geweest, alle bezienswaardigheden in de omgeving al kennen en Netflix ook aardig hebben uitgespeeld? Dan heb je misschien iets aan dit inspiratielijstje. Dit zijn 14 leuke dingen om te doen met je moeder, waar je misschien niet zomaar aan denkt.

Outfit of the day: pastelroze zomerjas

24 maart 2017|Outfits|

Mijn liefde voor roze steek ik niet bepaald onder stoelen of banken. Een roze winterjas had ik al, maar ook voor de zomer wilde ik me graag in pastelroze hullen. Ik scrolde langs talloze jassen in webwinkels en uiteindelijk vond ik bij Bershka precies de trenchcoat die ik zocht. Hij bleek als gegoten te zitten, dus kan ik vandaag vol trots mijn nieuwe zomerjas laten zien. Zomerjas, dat woord alleen al maakt me blij... Laat het zonnige lenteweer maar komen!

Wat ik leerde van niet zo succesvolle date-ervaringen?

20 januari 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Nooit gedacht nog eens dit artikel te schrijven. Als een date niet al te succesvol uitpakte, greep ik natuurlijk niet meteen naar een kladblok om mijn geleerde lessen uit die date op te schrijven. Grappig dat ik nu ik terugkijk (en al een tijdje een relatie heb) juist denk dat elke niet-succesvolle date-ervaring me iets heeft gebracht. Sappige verhalen zal ik jou (en mezelf) besparen. Maar deze 5 lessen deel ik wel graag een paar jaar na dato met het wereldwijde web. Niet alleen van toepassing op mensen die zelf aan het daten zijn trouwens, maar ook als je happy single of al jarenlang gesetteld bent.