Essence Glitter in the Air review lipstick en blush

7 mrt 2017 | Lifestyle | 57 reacties

In het kader van buiten mijn comfortzone stappen, besloot ik om me eens aan een beauty-artikel te wagen. Toen ik dit weekend voor het schap van Essence stond bij Trekpleister, viel mijn oog namelijk op de Essence Glitter in the Air lijn. Deze lijn zag er alleen al qua vormgeving zo chic en mooi uit. Ook zit je met glitter bij mij altijd goed. Ik kon het dan ook niet laten om een paar producten mee te nemen. Ik koos voor het Strobing Blush and Highlighter Powder en voor de Velvet Lipstick. Beide producten testte ik uit voor een review.

Essence Glitter in the Air

Prijs en verkrijgbaarheid

De Essence Glitter in the Air collectie bestaat uit allerlei soorten producten in het thema glitter & glamour. Denk aan metallic nagellak en eyeliner, maar ook vloeibare oogschaduw. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit blush, dus de Strobing Blush and highlighter powder kon ik niet laten liggen. Hiervoor betaalde ik €3,39. Ook kocht ik er de bijbehorende strobing brush bij. Aangezien ik de laatste tijd steeds vaker lipstick gebruik, belandde ook de Velvet Lipstick in mijn winkelmandje. De lipstick is verkrijgbaar in twee kleuren: deze zachtroze kleur en een bruine/paarsachtige tint. Beide lipsticks kosten €2,39. Ik koos voor de kleur ‘Can’t Buy Love, But Lipstick’. De producten uit de Glitter in the Air lijn zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Alle producten van Essence zijn dierproefvrij.

Essence Glitter in the Air Velvet Lipstick

Als eerste testte ik de lipstick. Ik viel als een blok voor de chique verpakking met gouden details. Ook de kleur van de lipstick zelf sprak me erg aan.

Essence Glitter in the Air Velvet Lipstick

Essence Glitter in the Air Velvet Lipstick

Zoals je op de foto’s kunt zien, heeft de lipstick een wat aparte vorm. Volgens Essence is de vorm geïnspireerd door de vorm van een diamant. Wat me wel direct opviel, is dat de lipstick vervelend draait. Bij mij zat de schroefdop een beetje los, waardoor de lipstick steeds terugzakte in de huls. Misschien had ik net pech met de lipstick die ik uit het schap heb gepakt, maar ik vond het best wel irritant met aanbrengen.

Essence Glitter in the Air Velvet Lipstick swatch

Eerst maakte ik een swatch van de lipstick. Ik vind het een mooie, goed dekkende kleur. Zelf ben ik niet zo van de felrode lipstick en deze zachtroze tint ziet er op het eerste gezicht mooi uit.

De lipstick bracht helaas wel vrij stroef aan op mijn lippen. Ik ken lipsticks die een stuk fijner over mijn lippen glijden. Ook vond ik de lipstick niet prettig aanvoelen op mijn lippen. Mijn lippen voelen erg droog aan. En dan nu het resultaat…

Essence Glitter in the Air Velvet Lipstick Romy

Tja, wat zal ik zeggen? Om eerlijk te zijn valt het resultaat van de Glitter in the Air Velvet Lipstick me vies tegen. De kleur vind ik op zich mooi, maar opeens zijn lijntjes op mijn lippen geaccentueerd waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ook voelen mijn lippen heel droog aan. Nee, over deze lipstick ben ik echt niet te spreken. Ik denk niet dat ik hem er nog vaak bij ga pakken.

Essence Glitter in the Air Strobing Blush and Highlighter Powder

Essence Glitter in the Air strobing blush and highlighter power

Dan nu de beurt aan het Strobing Blush and Highlighter Powder. Zou deze meer in de smaak vallen? Laat ik ten eerste bekennen dat ik bijna nooit blush draag en ook maar één andere blush in mijn stash heb. Ik ben zelf een tikkeltje onzeker over mijn wangen, omdat ik een vrij rond gezicht heb. Mijn angst is dat ik met blush al snel een klein meisje met appelwangetjes lijk. Deze kleur is wat zachter en minder aanwezig en sprak me daarom wel aan.

Essence Glitter in the Air strobing blush and highlighter power

Met de Strobing Brush kon ik deze blush gemakkelijk aanbrengen. Er kwam niet heel veel poeder van af, maar net voldoende om een subtiele glitterglans te creëren. Na twee keer aanbrengen zie je hieronder het resultaat. Je moet goed kijken om het effect te zien op de foto’s in dit artikel. Op de foto van mijn lippen eerder in dit artikel zie je het misschien nog iets beter; daar draag ik de blush ook. Wel vind ik dat ik er iets frisser door lijk. Het poeder geeft een beetje glitter af, maar niet te veel. Ik lijk dan wel als een boerin met kiespijn te lachen, maar ik ben oprecht enthousiast over het Strobing Blush and Highlighter Powder.

Essence Glitter in the Air Velvet Lipstick Romy

Conclusie

Over de Velvet Lipstick uit de Essence Glitter in the Air lijn kan ik heel duidelijk zijn. Die lipstick vind ik helaas niet zo’n succes en zou ik eerder een miskoop noemen. De lipstick accentueert de lijntjes op mijn lippen en voelt erg droog aan. Over de Strobing Blush and Highlighter Powder ben ik een stuk enthousiaster. Als je op zoek bent naar een subtiele glans, dan kan ik je deze blush zeker aanraden.

Zo’n beauty review is trouwens best leuk om te schrijven. Ik wil geen beautyblog worden, maar het lijkt me zeker leuk om vaker een product uit te testen.

Wat is jouw grootste beautymiskoop?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

57 Reacties

 1. marije

  De lipstick ziet er wel grappig uit. Jammer dat hij tegenviel.

  Leuk om af en toe een beauty review te lezen.

  Antwoord
  • Romy

   Qua uitstraling vind ik het ook echt een leuke lipstick! Juist daarom is het jammer dat ik hem qua gebruik niet echt super vond. Fijn om te horen dat je het leuk vindt om af en toe een beauty review te lezen :) Ik wil het ook echt wat vaker gaan doen, al is het alleen als excuus om meer met make-up te experimenteren ;)

   Antwoord
 2. jonna@burgertrutjes

  Jammer dat de lipstick tegenvalt. Ik ben fan van de lipsticks van Catrice (matte versie( en die van Sleek!

  Antwoord
  • Romy

   Goed om te weten! Ik ga die van Catrice ook eens bekijken!

   Antwoord
 3. lisette

  Leuk dat je een keer wat over beauty schrijft! De highlighter is subtiel, maar staat je goed. Ik kocht ook wel eens niet mooie lipstick. En het moet ook prettig aanvoelen en idd niet te droog.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En inderdaad, dat soort lipsticks zijn dan echte miskopen! Ik vond het ook zo jammer dat deze tegenviel.

   Antwoord
 4. Aneta

  Balen dat de lipstick niet mooi is. Het heeft wel een grappig vorm. De blush is wel mooi zacht. Ik heb vaak miskopen met mijn lipstick. Nude kleurtjes zijn mijn favoriet maar thuis blijkt het dan toch niet de kleur te zijn die ik graag had gewild. Dus nu heb ik een collectie aan nude lippenstiften waar ik niks mee doe hihihi

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat komt me wel bekend voor: een kleur in de winkel heel mooi vinden en je vervolgens thuis bedenken dat hij minder mooi is dan je dacht. Misschien leuk ooit voor een winactie op je blog ;)

   Antwoord
 5. Klaske

  Wat jammer dat die lipstick zo tegenvalt, ik vond ‘m er juist zo tof uitzien met die vorm. Ik heb ook weleens miskopen gedaan qua beauty, zoals een knalrode lipstick, die me niet staat en waardoor ik net een clown lijk, haha. :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat komt me bekend voor van mezelf. Ik heb stiekem iets met rode lipstick, maar zelf staat het me vaak voor geen meter ;) Een beetje een clowneffect krijg ik dan ook inderdaad.

   Antwoord
 6. Nina Simplynspecial

  Leuk, een beauty review :) Die lees ik altijd graag! Balen dat de lipstick tegenvalt.. De blush vind ik wel mooi, subtiel, maar wel mooi aanwezig.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ik vond het nog best spannend, zo’n beauty review! Met de blush ben ik zelf ook erg blij.

   Antwoord
 7. Susan

  Jammer van de lipstick. Vind de verpakking wel erg tof.

  Antwoord
  • Romy

   Ja inderdaad, qua verpakking ziet hij er zo leuk uit! Juist daarom vond ik het zo jammer dat hij qua gebruik een beetje tegenviel.

   Antwoord
 8. Melissa

  Oej, ik kan me heel goed voorstellen dat zo’n lipstick niet fijn aanbrengt. De blush staat je heel mooi! You go girl, een review over beauty! Ik zeg vaker doen.

  Antwoord
  • Romy

   Ah zo lief, je reactie! Dankjewel! Ik denk inderdaad dat ik me maar vaker aan een beauty review ga wagen. Ik vond het zo leuk om dit artikel in elkaar te zetten, ook al plaatste ik het uiteindelijk met de nodige zenuwen online ;)

   Antwoord
 9. Liset - Beautydagboek

  Wat jammer dat de lipstick je tegen is gevallen, terwijl hij er zo mooi uit ziet! Fijn dat de blush je dan wel bevalt, die staat ook lekker fris!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Leuk om te horen dat jij hem ook mooi vindt staan :) Ik vond het stiekem wel spannend om zo’n beauty review online te zetten en dan is het des te leuker dat ik niet de enige ben die het effect van de blush wel mooi vindt ;)

   Antwoord
 10. Josephine

  Mijn eerste reactie: wat een prachtige foto’s! Echt super! Ik ben zelf niet bepaald een make-up grootgebruiker, maar de blush lijkt me wel wat. Lippenstift gebruik ik soms wel, maar ik zou er denk ik nooit één kopen met zo’n onhandig gevormde bovenkant.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik moet zeggen dat ik zoveel plezier heb beleefd aan het maken van de foto’s, vooral met mijn nieuwe lens. Alleen al daarom zou ik wel vaker een beauty review in elkaar willen zetten ;) De blush vind ik echt een aanrader. Ook ik gebruik vrij weinig make-up, maar deze vond ik wel een subtiele en mooie glans geven. Ik ben er nu zelf ook wel van overtuigd dat ik in het vervolg beter een normale lipstick kan kopen. Deze werkte wel erg vreemd met de diamantvormige bovenkant.

   Antwoord
 11. Rebecca

  Hm ik ben best blij dat ik de lipstick heb laten liggen. Die vind ik niet echt boeiend.
  De kwast wilde ik wel nog heel graag halen omdat ik nog een schuine kwast wil.
  Ik geef liever niet teveel uit aan kwasten, haha

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat begrijp ik! Dit is echt een fijne kwast voor weinig geld. Ik kan hem je zeker aanraden :)

   Antwoord
 12. Mariska

  De lipstick vond ik er wel mooi uitzien toen ik er langs liep, maar niet meegenomen. Jammer dat hij niet zo goed is :(

  Antwoord
  • Romy

   Ja, echt jammer! Hij ziet er qua verpakking juist zo leuk uit!

   Antwoord
 13. Inge

  Wat jammer dat de lippenstift tegenvalt! :-( De blush vind ik wel heel erg mooi, misschien ga ik die ook wel proberen! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Ik kan hem je zeker aanraden :)

   Antwoord
 14. Sandra

  Jammer van die lipstick zeg, echt balen. Vind de vorm van de lipstick zelf ook best wel gek. Lijkt mij dat dit helemaal niet praktisch is met aanbrengen? Hm, gek… Wel goed om te weten dat het geen aanrader is!

  Antwoord
  • Romy

   Ja klopt! Achteraf denk ik ook dat de vorm het aanbrengen nog wat lastiger maakt. Volgende keer grijp ik maar weer naar een lipstick met een normale vorm ;)

   Antwoord
 15. Babs

  Jammer van die lipstick, hij is prachtig van vorm.

  Antwoord
 16. Quinty

  Jammer dat de lipstick tegen viel. Misschien een tip om er een lippenbalsem over te doen dan zie je de lijntjes misschien niet meer zo erg.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is wel een goede tip inderdaad! Die ga ik voor een volgende keer onthouden. Dankjewel :)

   Antwoord
 17. Irene

  Wat een mooie review! Ik vind dat je het goed hebt gedaan! Ben erg benieuwd naar de blush!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Dankjewel :)

   Antwoord
 18. Rachel Kromdijk

  Leuke review heb je gemaakt en prachtige foto’s ook! Jammer van de lipstick zeg..

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment om dat van jou te horen (jij maakt namelijk altijd zulke mooie foto’s en goede reviews!)! Dankjewel :)

   Antwoord
 19. Danique

  Wat leuk dat je ook eens producten reviewt!

  Antwoord
  • Romy

   Hey Claire, Volgens mij is er iets misgegaan met je reactie. Er staat alleen ‘D de’ ;)

   Antwoord
  • Claire

   Haha oeps! Er ging wat mis. Wat ik wilde zeggen was dat de blush heel mooi is! Vind de subtiele kleur en glans heel draagbaar. Jammer dat de lipstick niet geweldig is maar hij heeft wel een gave vorm. Gelukkig is Essence niet heel duur (:

   Antwoord
   • Romy

    Dankjewel! Ik ben zelf ook zo blij met de blush. Voor het eerst eentje die niet zo’n Barbie-effect geeft bij mij. En inderdaad, ik had een duurdere miskoop kunnen doen, haha.

    Antwoord
 20. evelien

  Wauw wat zien de producten er heel erg mooi uit! Helaas viel de lipstick inderdaad een beetje tegen, ik ben wel heel benieuwd naar de blush. En vind het ontzettend leuk dat je hier een review over schrijft!
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Zo leuk om te horen dat je het leuk vond om de review te lezen :) Dankjewel voor je lieve berichtje!

   Antwoord
 21. Irene

  Oh tof zo’n review! :) Zeker vaker doen hoor! Jammer van de lippenstift. Hij lijkt mij eigenlijk ook niet zo handig met aanbrengen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) Ik wil het inderdaad echt iets vaker gaan doen. Achteraf dacht ik ook wel dat een lipstick met zo’n vorm misschien niet het meest handig is ;)

   Antwoord
 22. Vanessa

  Jammer van de lipstick, maar gelukkig ben je wel tevreden over de Strobing Blush and Highlighter Powder.

  Antwoord
 23. Charel

  Heel mooi! Staat je goed! Vaker dit soort artikelen schrijven Romy <3

  Antwoord
  • Romy

   Zo lief! Dankjewel voor je reactie :)

   Antwoord
 24. Nesrin

  De producten zien er heel mooi uit. Jammer dat de lipstick zo vies tegenvalt. De blush vind ik erg mooi en zou ik graag willen proberen. Ik vind het leuk om een review hier op jouw blog te lezen, dit doe je heel leuk.

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk om te horen :) Dankjewel voor je lieve reactie! Leuk dat je de blush misschien ook wilt uitproberen!

   Antwoord
 25. Marsha

  Die lipstick is echt mooii!!!! Maar ik ben ook gewoon een sucker voor roze, dan is alles al meestal goed haha.

  Antwoord
 26. marleen

  Leuk en wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben helaas ook niet zo’n fan van de kwaliteit van de lipstick van Essence. Ik zweer bij de Soft matte lipbalms van de hema én de lipsticks van Sleek!

  De blush vind ik heel mooi!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Goed om te weten van die lipbalms van de Hema! Daar maak je me nu ook heel nieuwsgierig naar.

   Antwoord
 27. Anke

  Jammer dat de lipstick je tegenviel! Ik vond hem er trouwens wel erg mooi uitzien. X

  Antwoord
 28. Beautyjuf

  Haha, wat heerlijk om jouw enthousiasme in één van de laatste regels te lezen omtrent het schrijven van dit beauty-artikel. Jammer dat de lipstick een miskoop is. De blush ziet er mooi uit!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik vond het ook echt zó leuk om te doen. En het is meteen een goed excuus om vaker tussen de beautyspullen in winkels te neuzen ;) Dankjewel voor je reactie!

   Antwoord
 29. Aileen

  Jammer dat de lipstick zo tegenvalt. Ik vind de vorm van de diamant wel super gaaf om te zien.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs