parfum rituals

Even spieken: de badkamerproducten die ik (bijna) elke dag gebruik

 • 30 juni 2022
 • 11 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ik ben niet die persoon die zich een half uur op de badkamer opsluit voor lange me-time-momenten met crèmes, gels en ander spul. Daarvoor is mijn make-up-routine te beperkt (“routine” is sowieso een groot woord) en hecht ik te weinig waarde aan mooier-ouder-worden-rituelen, gok ik zo. Maar mezelf verwennen met fijne badkamerproducten doe ik wel graag, al is het iets korter. Daarin ben ik nogal merktrouw en wijk ik niet graag af van eenmaal gevonden favorieten. Het leek me leuk om je een blik in mijn badkamerkastje te gunnen. Dit zijn de producten die ik (bijna) dagelijks op- of insmeer.

Spiek mee in ons mini-badkamerkastje

De collectie badkamerproducten die ik dagelijks gebruik, is heel bescheiden. Ik koop dan ook bijna nooit make-up, pas als er iets anders op is. Aan dingen als nagellak besteed ik al helemaal geen geld; ik doe het al jaren met de vele potjes die ik een jaar of zeven geleden bij elkaar heb gespaard. Nu moet ik bekennen dat een enorme collectie badkamerproducten sowieso onmogelijk in ons kastje zou passen. We hebben een inimini-badkamer met heel weinig opbergruimte. Niets mis mee: het dwingt je om niet volledig los te gaan bij de drogist, wat best een goed ding is. Al moet ik bekennen dat ik heus weleens droom over een nieuwe badkamer in een volgende woning. Eentje die ongetwijfeld een slag groter zal zijn dan de onze. Het lijkt me alleen al geweldig om zo’n grote losse badkamerspiegel te hebben hangen boven een hout-look badkamermeubel. Gekleurde tegeltjes op de muur en vrolijke handdoeken erbij – ik zie het plaatje al voor me.

Totdat het ooit zover is dat die nieuwe badkamer (en het huis eromheen) van ons is, maken we het gewoon lekker knus in onze huidige badkamer. Met gezellige badkamer accessoires lukt dat gelukkig prima. En het belangrijkste: we kunnen met een beetje efficiëntie al onze spullen kwijt in het kleine kastje dat we hebben. In elk geval hebben al mijn favoriete badkamerproducten hieronder een plekje kunnen veroveren in de kast.

Spieken in onze badkamerinrichting? Ik neem je in een ander artikel mee op mini-badkamertour.

badkamerproducten

Parfum, parfum en nog eens parfum

Ik heb dan misschien niet zoveel met mezelf elke dag insmeren met allerlei heerlijk geurende crèmes, zonder geurtje ga ik de deur niet uit. Parfum opspuiten is het eerste wat ik doe als ik onder de douche vandaan kom, en vaak spray ik nog wel een keer of drie bij op een dag. Ik ben echt een geurenmens. Toen ik nog aan het daten was, kon ik mijn potentiële prins op het witte paard zelfs extra leuk vinden als hij een goed mannenparfum droeg. Parfum opspuiten doe ik overigens puur voor mezelf. Ik word er helemaal blij van als ik ruikend naar bloemetjes of aardbeien (want voor dat soort parfums ga ik vaak) de deur uit ga. Maar zelfs op een thuiswerkdag in pyjama zou ik nog iets opdoen.

Mijn parfums komen bijna allemaal van Rituals en The Body Shop. Veel parfums van bekende merken zijn niet dierproefvrij; die van Rituals en The Body Shop wel. Ze ruiken ook nog fantastisch. Hierboven zie je mijn lievelingsluchtjes van Rituals. De rechter (‘Rêve de Hanami’) kocht ik een tijdje geleden en is mijn nieuwste favoriet. Het is een heerlijk zoet en vrouwelijk luchtje, dat úren blijft hangen.

the body shop parfum

Nog meer parfum

Voor iemand met een parfumfetisj valt de grootte van mijn verzameling parfumflesjes volgens mij alles mee. Ik heb zo’n acht flesjes staan in totaal. Naast de drie Rituals-geurtjes, zijn de drie hierboven ook groot favoriet. Het flesje links is van HEMA en ruikt superlekker zoet naar vanille. Ik heb er zelfs al eerder een heel flesje van opgemaakt. In één jaar tijd nog wel. Dat zegt wel wat over hoe goed dit parfum bevalt. De andere twee flesjes ruiken allebei naar aardbei en zijn van The Body Shop.

Lange tijd droeg ik elke dag hetzelfde parfum (het HEMA-flesje hierboven), maar de laatste tijd wissel ik meer af. Grappig hoe je de ene dag meer in de mood kan zijn om naar aardbeien te ruiken en de volgende dag iets sterkers meer kunt waarderen.

badkamerproducten

Douchegel van DM

Door een vriendin leerde ik drie jaar geleden de Duitse drogisten (DM en Rossmann) kennen. Sindsdien koop ik mijn douchegels nergens anders meer dan daar. Vaak zijn we wel één keer per jaar in Duitsland of in elk geval vlak bij de grens en sla ik dan in voor de volgende 365 dagen. De meeste douchegel kost daar maar € 0,50 per fles, terwijl alle douchegel met oog voor de wereld (zonder microplastics en dierproefvrij) is gemaakt en fantastisch ruikt. Ik word nog altijd blij als ik weer een fles heb opgemaakt, aangezien dat betekent dat ik een nieuwe mag uitzoeken uit mijn collectie.

badkamerproducten the body shop body butter

De bescheiden bak met body butters

Dit soort smeersels zijn voor mij onmisbaar tijdens een mini-verwenmoment. Ik gebruik ze niet altijd na het douchen, omdat ik vaak direct mijn panty aantrek en dan niet zo zit te springen om plakkerige met crème ingesmeerde benen. Maar ’s avonds wil ik nog weleens een likje heerlijk geurende body butter over mijn lichaam verdelen. De body butters van The Body Shop blijven mijn lievelings. Ik vraag dan ook regelmatig voor mijn verjaardag of voor Sinterklaas iets van deze winkel. Komt altijd op! Overigens vind ik de body cream van Rituals op de foto ook heerlijk. Het glimmertje dat je erbij krijgt, is een leuk extraatje. Niet dat ik er veel aan heb onder mijn pyjamabroek ’s avonds, maar het idee is leuk.

badkamerproducten curly girl methode

De Curly Girl-collectie

De haarproducten in mijn badkamerkastje zien er ietsje anders uit sinds ik de Curly Girl-methode doe. De watte? Spiek vooral even bij mijn artikel over mijn ervaring met de Curly Girl-methode, waarin ik ook uitleg wat het precies inhoudt (of bekijk deze nog betere uitleg van Aukjes Wereld). Het komt er onder andere op neer dat je alleen nog sulfaatvrije shampoos en conditioners gebruikt die passen bij jouw haartype. Het was even een zoektocht wat ik daarvoor precies moest hebben, maar ik gebruik op dit moment de producten hierboven. Ik was mijn haar eerst met shampoo, gebruik daarna conditioner die ik er weer uitspoel en verdeel na het wassen de curling crème-gel over mijn haar. Heel blij met dit setje producten! Ze hebben veel verschil gemaakt voor mij: ik heb meer slag gekregen, heb minder snel vet haar en mijn haar voelt ook gezonder aan.

badkamerproducten

Alles wat ik op mijn gezicht smeer

De tijd dat ik mijn poriën dicht plamuurde met oranjekleurige foundation ligt gelukkig al een jaar of tien achter me. De enige make-up die ik bijna dagelijks gebruik, zie je hierboven. Ik smeer mijn hoofd eerst in met de crème van Weleda. Dat is de enige crème tot nu toe die mijn gevoelige huid goed verdraagt. Van alle andere crèmes met ook maar iets kunstmatigs op de ingrediëntenlijst krijg ik rode vlekken in mijn gezicht en tintelingen. Deze crème kost een hoop voor zo’n klein tubetje, maar matcht wel goed met mijn gevoelige huid.

Daarnaast camoufleer ik met concealer de blauwe kringen onder mijn ogen, die ik niet te danken heb aan weinig slaap, wel aan mijn lichte huid en Moeder Natuur. Ik heb altijd de allerlichtste tint foundation van Etos. Daarnaast zweer ik al sinds het moment dat ik als 13-jarige voor het eerst stoeide met make-up bij de mascara’s van Essence. Ik koop steeds weer een andere, maar grijp wel altijd naar dit merk terug.

Af en toe doe ik wat blush op als ik geen zin heb om “Goh, wat zie je bleek!”-opmerkingen te krijgen of als ik er zelf om welke reden dan ook zin in heb. En een heel enkele keer doe ik wat oogschaduw op. Misschien eens in de drie maanden als ik zin heb om me uit te sloven. Echt handig ben ik er na al die jaren nog steeds niet mee. Bij mij eindigt oogschaduw nog altijd in de loop van de dag als glimmertjes op mijn onderwimpers.

lipsticks

“On a bad day, there’s always lipstick”

Die quote spotte ik laatst op Pinterest en ik kan me er best in vinden. Lipstick draag ik niet elke dag, maar juist op mindere dagen gebruik ik het wel graag. Ik voel me er meteen wat zelfverzekerder door. Ook naar afspraken of tijdens videogesprekken doe ik meestal een kleurtje op mijn lippen. Ik ben niet zo van de felroze en knalrode tinten, al is het maar omdat ik dan bang ben dat een deel van de kleur binnen no-time oncharmant op mijn voortanden zit. Liever ga ik voor neutrale rozerode kleurtjes, vaak van Etos of Essence. Daarnaast ben ik de laatste tijd gek op lipbalsems met een kleurtje of met glitters. Daarmee heb je niet echt lipstick op, maar zien je lippen er toch iets gekleurder uit.

wasbare wattenschijfjes

Vleugje duurzaamheid in mijn badkamerkastje

Ik ben gek op simpele manieren om iets goeds voor de aarde te doen. Maak je misschien geen levensgroot verschil mee, maar alle beetjes helpen. Deze wasbare wattenschijfjes en bamboe (=afbreekbare) wattenstaafjes zijn daar voor mij hét voorbeeld van. De wattenschijfjes gebruik ik nu een jaar of twee en ik wil niet meer anders. Scheelt een paar verpakkingen watten per jaar en ik heb geen gedoe meer met pluizige watjes. Ondingen vond ik dat altijd. Zoals je ziet, zijn de schijfjes ook prima te wassen. Na twee jaar zijn ze misschien iets grijzer dan toen ik ze kocht, maar verder zie je er nauwelijks wat van en zijn ze nog steeds prima bruikbaar. Echt zo’n product dat het plekje in ons bescheiden badkamerkastje meer dan verdiend heeft!

Wat is jouw meeste favoriete product in je badkamerkastje?

Dit artikel bevat een samenwerking met Saniweb.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 30 juni 2022 op 8:38 am - Beantwoord

  Nu ik die prijzen van de Duitse drogist zie, wil ik ook daar mijn producten halen:). Leuk inkijkje in jouw badkamerkastje. Ik herken wel dat je er niet te veel in hebt liggen. Bij mij ligt er zelfs nóg minder, maar ik vind jouw inhoud ook al heel bescheiden.

 2. Daenelia 30 juni 2022 op 10:56 am - Beantwoord

  Mijn badkamerkastje is ook niet echt super-gevuld. Ik geef er eigenlijk ook helemaal niet om. Geurtjes vind ik leuk, maar niet essentieel. En make-up draag ik nauwelijks. Ik had wel een hele verzameling van nagellak, maar ik nam er steeds minder de tijd voor om dat op te doen en bij te houden, dus dat is nu ook grotendeels weg. Het liefst gebruik ik gewoon verzorgende spullen, met een zo neutraal mogelijke geur.
  (Maar ik heb wel een paar parfumflessen voor avondjes uit, en twee fijne body lotions met verschillende geurtjes voor als ik er zin in heb.)

 3. Johanna 30 juni 2022 op 5:49 pm - Beantwoord

  Wij hebben een heerlijk grote badkamerkast met spiegels ervoor. En die staat ook vol, dat is het nadeel. Met vooral produkten die ik niet gebruik of die voorraad zijn. Wat ik gebruik staat deels op de wastafel, waar een grote rand omheen is. Eigenlijk te veel plaats, maar mooi. Overigens is er nog een grote duitse drogisterijketen Müller. Daar koop ik meestal. En Rossmann ken ik weer niet. Succes!

 4. Maaike 30 juni 2022 op 11:38 pm - Beantwoord

  Oh, wat leuk om te zien! 😀 Ik vind de bodybutters van The Body Shop ook heel fijn 😀

 5. Nikita 1 juli 2022 op 9:56 am - Beantwoord

  Ik heb sinds een paar maanden ook shampoos en mousses staan voor mijn lieftallige krullen. Ik moet zeggen dat ik me toch iets meer mezelf voel met krullen. Gelukkig heb ik een lieve zus die me heeft geholpen met alles uitpluizen waardoor het nu wel een stuk beter gaat. En los daarvan, ik ben ook geen persoon die elke dag allerlei crémes en lotions smeert, maar ik ben met volwassen worden wel beter voor mijn huid beginnen zorgen. Vroeger deed ik dat met de obsessie dat ik dan een perfecte huid zou hebben, nu doe ik het vooral uit de intentie dat ik me goed voel als ik daarmee bezig ben. En ik heb ondertussen ook al iets meer dan een jaar een obsessie met de geur van Zwitsal en ik ben blij want daar bestaat ondertussen ook parfum en deo van. Iets in die geur kalmeert me en ik ruik hem echt duizend keer liever dan bloemige parfums of zoete luchtjes. Ieder zijn eigen favorieten natuurlijk 🙂

  • Romy 5 juli 2022 op 9:38 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je je krullen nu veel meer terug hebt, mede door de juiste producten. Ik snap helemaal dat je superblij bent om je weer je krullerige zelf te zijn 🙂
   Enne, de voorliefde voor Zwitsal snap ik helemaal. Dat geurtje is zó lekker.

 6. Irene 1 juli 2022 op 8:36 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te zien! Ik zat er al een tijdje aan te denken om ook eens zo’n post te maken. Die geurtjes van Rituals lijken me super lekker. Ik heb een paar winters geleden ook een super goeie geur gekocht van Rituals (ben nu even de naam kwijt en ze verkopen ‘m nu ook niet meer) en die draag ik erg vaak. Ik wissel ook graag af maar ik hou wel van wat apartere geuren.
  Sinds een tijdje ben ik echt into skincare en sinds ik er wat meer mee bezig ben ziet mijn huid er eigenlijk ook veel beter uit. Weleda is wel een héél fijn merk! En heb dus laatst voor ’t eerst bij The Body Shop een body yoghurt gekocht (zo raar hé, body yoghurt… :p) en die vind ik ook heel fijn.

  • Romy 5 juli 2022 op 9:31 pm - Beantwoord

   Oeh ja, die body yoghurts van The Body Shop zijn heerlijk. Ik heb ook eens een potje gekocht. Maar eigenlijk vind ik bijna alles van The Body Shop een heerlijke traktatie 🙂
   Leu dat jij ook zo’n fan bent van de Rituals-geurtjes. Ik vind het echt een aanrader om regelmatig te spieken of er nog iets nieuws tussen staat en even te snuffelen. Ze hebben vaak zulke lekkere luchtjes.

 7. Odetta 3 juli 2022 op 10:11 pm - Beantwoord

  Vitamine E olie van Jacob Hooy. Je huid wordt heerlijk zacht van.

 8. bychristiana 14 juli 2022 op 8:21 pm - Beantwoord

  Ik heb in mijn nieuwe huis ook een mini badkamer. Ik noem het mijn poppenbadkamertje. En dan ben ik ook nog heel eigenwijs, want ik heb gekozen voor….een heel chique wastafelmeubel op een voet ZONDER opbergruimte eronder. Ik krijg er wel een planchet boven en er komt een heel leuk ‘muurtje’ bij de douche waar ik shampoo en zo op kan zetten. Dat was een heel origineel idee van mijn klusjesman. Ik heb namelijk een hekel aan die hangende mandjes en zo’n muurtje is toch weer wat anders dan een inbouwnisje.

  • Romy 17 juli 2022 op 7:07 pm - Beantwoord

   Jouw badkamerplannen klinken nu al geweldig 🙂 Ik ben zo benieuwd! En groot gelijk dat je mooi boven praktisch laat gaan. Dat zou ik zelf ook doen 😀 Wij hebben trouwens ook een deel van onze badkamerproductenvoorraad in de voorraadkast gestald. Scheelt ook weer wat ruimte in het mini-kastje 😉

Recente blogs

Vegan havermoutkoekjes met blauwe bessen & chocola

12 februari 2023|Recepten|

Koekjes bakken. Die woorden alleen al doen me direct twintig jaar teruggaan naar mijn kindertijd. Bij vriendinnen thuis bakte ik graag zandkoekjes. Van die oude bekende, best saaie, koekjes die pas echt lekker waren met een hoop knalroze glazuur erop en suikerballetjes waar je voortanden nog net niet acuut van afbreken. En opeens was daar het moment twintig jaar later waarop ik dacht: ik wil weer koekjes maken. Maar dan zonder zuurstokroze taferelen. Het werden deze vegan havermoutkoekjes met blauwe bessen en chocola. Verrassend gezond voor een koekje, minstens zo simpel om te maken als zandkoekjes en vooral vele malen lekkerder!

Zo volg je je hart! – in 4 stappen

16 februari 2017|Persoonlijke groei|

Volg je hart en luister naar je gevoel. Het klinkt zo simpel, maar het kan nog verrekte lastig zijn. Want wat doe je als je gevoelig bent voor de verwachtingen van anderen? Of als je verstand iets anders zegt dan wat je hart je ingeeft? Ook ik ben door die dilemma's weleens onderuit gegaan: te hard werken, een opleiding kiezen vanwege de mening van anderen. Been there, done that. Toch durf ik te zeggen dat het me steeds iets beter afgaat om mijn hart te volgen. Deze 4 stappen hebben mij daarbij geholpen.

Vaarwel twintigerjaren, ik ben 30!

25 mei 2023|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik moet mezelf even knijpen dat ik vanaf half drie vannacht toch echt al 30 jaar op deze aardbol rondloop. Of nou ja, de eerste 365 dagen bracht ik vast vooral slapend, drinkend en kruipend door in plaats van lopend. Maar you get the point. In mijn hoofd ben ik nog zo rond de 23, ligt mijn studietijd écht niet ver achter me en ben ik nog steeds de jonkie die steeds meer pogingen tot volwassendoenerij doet. Maar in werkelijkheid zijn de twintigerjaren voorbij en start een nieuw decennium. Ook al weet ik ook wel dat dit gewoon maar een dag is, dat 30 niet anders is dan 29, en dat je altijd zo jong bent als je je voelt - ik vind het wel een mijlpaal. Een mega-mijlpaal zelfs. En eentje waar ik eigenlijk met veel positiviteit naar kijk!