Experimenteren met lipgloss en lipstick

 • 3 november 2016
 • 22 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Zoals ik eergisteren al verklapte, ben ik van plan om meer met make-up te experimenteren. Inmiddels ben ik het standaard riedeltje van foundation, mascara en soms wat oogpotlood wel een beetje zat. Tijd voor iets nieuws en verfrissends! Gisteren besloot ik daarom eens in mijn voorraadje dierproefvrije lipsticks en lipgloss te duiken en er daarvan een aantal uit te proberen. Lipgloss en lipstick gebruik om eerlijk te zijn namelijk al jaren niet meer. Ik kiepte daarom mijn beautycase om op tafel en experimenteerde er lekker op los. Kijk je mee?

lipstick

Het viel me ten eerste op dat ik nogal veel dezelfde kleuren heb. Eigenlijk gebruik ik maar weinig spannende kleuren op mijn lippen. Als ik op een speciale dag al iets opdoe, is dat vaak een zachtroze kleurtje dat je nauwelijks ziet. Tussen sommige kleuren zul je dan ook nauwelijks verschil zien. Eigenlijk zou ik eens wat meer felle kleuren moeten proberen om erachter te komen wat wel en niet goed staat bij mij.

Als eerste probeerde ik de Frosted Cranberry lip balm uit van The Body Shop. Het is een lipbalsem met een kleurtje en een heerlijk zoete geur. Als ik hem op mijn lippen doe, kan ik nauwelijks de neiging onderdrukken om even met mijn tong te proeven. Zo lekker ruikt het! Van de kleur zie ik op zich weinig terug op mijn lippen, op een subtiel glanslaagje na. Voor een gewone dag vind ik dit op zich wel een mooi effect.

the body shop lip balm frosted cranberry

 

Bij Mevrouw Miauw won ik onlangs een heel leuk pakketje met make-up van Catrice en Essence. Daar zat onder andere deze lila long lasting lipstick in van Essence in de kleur Time Favorite. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct verliefd was op deze kleur, maar op mijn lippen vind ik de kleur een stuk mooier en minder paarsachtig. Ik vind het er eigenlijk best naturel uitzien en daar houd ik wel van. essence long lasting lipstick

Links op de foto draag ik de lip balm van The Body Shop en rechts draag ik de lipstick van Essence.

lipgloss

Deze zachtroze lipgloss van Rituals lag enigszins verstopt onderin mijn beautycase. Welke kleur het precies is, kon ik helaas niet meer achterhalen. Ik vind het in ieder geval een beetje een standaardkleur lipgloss. Een nude kleurtje met een glanslaagje. Niet echt bijzonder, maar ook niets mis mee.

rituals lipgloss

De Catrice Colour & Show lipgloss in de kleur Nude – Tritious vind ik zelf nog net iets mooier dan de Rituals lipgloss hierboven. De kleur is iets donkerder en de lipgloss heeft een metallic gloed. Ook brengt deze lipgloss heel fijn aan. Ja, deze zou ik echt vaker moeten gebruiken.

catrice colour & show

Op de linker foto hieronder draag ik de lipgloss van Rituals en rechts die van Catrice. Ik ben benieuwd of jullie het verschil kunnen zien. De kleuren lijken op zich best wel op elkaar.

lipgloss

De Velvet Matte Lip Cream in the kleur REDvolution van Catrice is een beetje een vreemde eend in de bijt tussen alle nude kleurtjes. Ik moet zeggen dat ik altijd wel een zwak heb voor knalrode lippen, maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik het bij mezelf leuk vind staan of dat het toch too much is. Ik vind deze lijn van Catrice in ieder geval wel erg fijn. De lip cream zorgt voor een matte kleur op mijn lippen.

velvet matt lip cream

Op de rechter foto hieronder draag ik de velvet lip cream. Op de linkerfoto draag ik een oranje-achtig kleurtje van een (helaas) niet-dierproefvrij merk ter vergelijking. Omdat ik sinds kort alleen nog maar dierproefvrije cosmetica wil kopen en gebruiken, heb ik besloten om de naam van het merk niet te noemen en de lipstick hierna niet meer te gebruiken. Wel ben ik benieuwd wat jullie van beide kleurtjes vinden. Overigens lijkt het bij de lip cream volgens mij net alsof de randen van mijn lippen donkerder zijn dan de rest. Maar dat wijt ik volledig aan mijn selfie skills; de kleur was in werkelijkheid gewoon egaal.

lipgloss

Na dit kleine rondje lipsticks en lipgloss uitproberen ben ik er in ieder geval van overtuigd dat ik toch echt vaker mijn lippen van een kleurtje moet voorzien. Ik heb genoeg moois in mijn beautycase liggen en het staat altijd wel fris en fruitig om iets op je lippen te hebben. Nu ben ik heel benieuwd naar jullie mening…

Welk lipproduct vind jij het mooist staan?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Kim 3 november 2016 op 11:26 am - Beantwoord

  De oranje lipstick/lipgloss vind ik je erg goed staan, als je voor een kleurtje wilt gaan! Jammer, dat deze niet dierproefvrij is, toch op zoek gaan naar een vergelijkbare kleur…

  • Romy 3 november 2016 op 5:15 pm - Beantwoord

   Dankje! Ik denk ook dat ik daar maar eens naar op zoek ga. Ik vind het alleen al leuk om wat verschillende kleurtjes te hebben liggen.

 2. Mariska 3 november 2016 op 12:35 pm - Beantwoord

  De laatste foto, waar je rode lippen hebt, vind ik het mooiste bij je staan 🙂

 3. Sandra 3 november 2016 op 2:09 pm - Beantwoord

  Ik vind die van Rituals jou heel mooi staan! Al vind ik de laatste ook heel gaaf. Kan je goed hebben! 🙂

 4. Sarah 3 november 2016 op 7:24 pm - Beantwoord

  Oeh, dat oranje-achtige kleurtje staat je echt heel goed vind ik. Jammer dat het niet dierproefvrij is.

  • Romy 3 november 2016 op 5:15 pm - Beantwoord

   Dankje 🙂 Ik moet er zelf nog een beetje aan wennen, maar vind het leuk om te horen dat je hem mooi vindt staan!

  • Romy 3 november 2016 op 5:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Leuk om zo advies te krijgen! Ik weet het namelijk zelf soms echt niet met lipsticks en lipgloss wat ik nou wel en niet kan hebben.

  • Romy 3 november 2016 op 7:49 pm - Beantwoord

   Dankje! Ik denk dat ik toch maar op zoek ga naar een dierproefvrije vervanger daarvoor.

 5. Iris 3 november 2016 op 9:17 pm - Beantwoord

  Die van The Body Shop lijkt me fijn! En rode lipstick staat je heel mooi!

  • Romy 3 november 2016 op 10:28 pm - Beantwoord

   Dankje! Wat grappig om te horen dat veel mensen de rode kleur me eigenlijk wel mooi vinden staan, terwijl ik er zelf zo mijn twijfels over heb. Die lipbalsem van The Body Shop is inderdaad heel fijn!

 6. Astrid 4 november 2016 op 1:44 pm - Beantwoord

  Staat je leuk hoor die rode lipstick! Je kunt best een feller kleurtje hebben 😉

  • Romy 4 november 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

   Dankje! Ik twijfel daar zelf vaak over, maar het is leuk om van anderen te horen dat die kleur me wel leuk staat 🙂

 7. Teddy 4 november 2016 op 7:16 pm - Beantwoord

  Ik vind dat die rode lipstick je echt goed staat!

 8. foryourstyle 4 november 2016 op 9:16 pm - Beantwoord

  Ik vind de rode kleuren je prachtig staan, zelf kies ik liever voor een zachtroze kleurtje! Erg leuk om zo alles bij elkaar te zien!

  • Romy 5 november 2016 op 12:52 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik denk dat ik die rode lipstick toch vaker ga proberen.

 9. Rebecca 4 november 2016 op 10:10 pm - Beantwoord

  Oh wauw, rood tinten staan je erg mooi. Dat moet je zeker vaker doen!

  • Romy 5 november 2016 op 12:52 am - Beantwoord

   Dankjewel! Misschien moet ik het inderdaad toch maar vaker een kans geven 🙂

 10. Nicole 5 november 2016 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een leuke kleurtjes heb je allemaal zeg! Rood staat jou echt super goed. Ik vind dat kleurtje van Rituals ook heel erg mooi.

  • Romy 5 november 2016 op 6:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om te horen dat mensen de knalrode kleur eigenlijk wel mooi vinden staan!

 11. Beautyjuf 7 november 2016 op 7:57 pm - Beantwoord

  De ietwat fellere tinten lipstick / lipgloss kun jij heel goed hebben, meid! Het maakt je gezicht nog net een tikkeltje sprekender.

Recente blogs

21 leuke cadeaus voor een housewarming (waar je wél wat aan hebt)

8 oktober 2021|Lifestyle|

Soms zit je in zo’n fase dat iedereen om je heen een bepaalde mijlpaal beleeft. Het afgelopen jaar kochten vooral veel mensen om me heen een woning. Dat betekende ook: elke keer opnieuw met een origineel cadeau komen aanzetten. En dan het liefst niet een kaars die compleet mismatcht met de rest van het interieur of een vaas waarbij de ontvanger vooral uit beleefdheid braaf “Ja, leuk hoor!” zegt. Aan deze cadeaus voor een housewarming heeft de ontvanger wél wat.

Weg met de innerlijke stem! (5 tips)

18 oktober 2017|Persoonlijke groei|

Heb jij weleens last van een irritant stemmetje dat jou vervelende dingen influistert? Misschien is het een vervelend piepstemmetje of juist een indringende basstem die te pas en te onpas opdoemt in je hoofd? Dat noem je ook wel een innerlijke stem, die wel weet hoe hij jou de put in moet praten of je een slecht gevoel kan geven. Ook mijn innerlijke stem heeft nogal eens een negatieve mening over dingen die ik doe of zeg. Dit zijn een paar manieren die mij helpen om mijn innerlijke stem zo af en toe de mond te snoeren. Misschien heb jij ook iets aan deze 5 tips.

Dit staat op onze (al dan niet realistische) wensenlijst voor een volgend huis

13 juli 2022|Interieur, Persoonlijk|

Als fervent ‘Kopen zonder kijken’-kijkers en Funda-spiekers weten Bart en ik aardig goed wat we zelf in een volgend huis zoeken. Of onze wensenlijst in zijn geheel realistisch is? Mwah, dat zal onze toekomstige huizenjacht uitwijzen. Maar groots dromen en beginnen met een aardig eisenlijstje kan prima om vast ergens op een moment wat concessies te doen zodat we geen geldboom in de tuin nodig hebben om het allemaal te bekostigen. Of zouden er huizen bestaan waar je de geldboom bij cadeau krijgt? Op die boom vol vijfhonderd-briefjes na, hebben we nog wel wat wensen hoog op het lijstje staan. Dit is wat wij belangrijk vinden voor ons volgende droomhuis. 

Ga naar de bovenkant