Outfit | Fris en fruitig in een jurk met citroenen (+ nieuwe sieraden)

29 apr 2021 | Outfits | 15 reacties

fabienne chapot tess archana jurk

Een aantal jaar geleden vond ik het nog lastig om iets te dragen wat écht opviel. Zo’n outfit waarbij mensen op straat omkijken. De een omdat-ie je jurk ge-wel-dig vindt, de ander omdat-ie er op z’n zachtst gezegd niet warm van wordt. Gelukkig kan dat me niet zoveel meer schelen. Als ik er maar blij van wordt. En dat laatste was bij deze jurk van Fabienne Chapot zéker het geval. De ultieme lentejurk met zijn fleurige citroenprint. En in combinatie met mijn nieuwe ketting en ring vond ik het al helemaal een heerlijke lenteoutfit, die me wel een outfitpost waard leek.

Citroenen all over

Deze jurk was een onverwachts cadeautje. Een tijdje geleden plaatste ik iets over Fabienne Chapot op Instagram. In ruil daarvoor kreeg ik zomaar deze prachtige jurk thuis gestuurd. Hoewel ik bij het uitzoeken eerst even twijfelde of de jurk niet te heftig was met al die citroenen, was ik er al snel over uit dat ik dat niet-standaard printje juist te gek vond tussen de vele stippen- en bloemenjurken die ik al heb hangen. Omdat ik al een bescheiden jurkencollectie heb, koop ik alleen nog items die écht totaal anders zijn en waar ik laaiend enthousiast over ben. Dat zat bij deze jurk wel goed.

selected jewels sieraden
fabienne chapot jurk archana lime lights

Een dubbel groene jurk

Bovendien heeft deze Fabienne Chapot Lime Lights Archana jurk een groen tintje. Op twee manieren trouwens. Ten eerste is de groen/gele kleur natuurlijk niet te missen. Maar daarnaast is de jurk ook nog eens duurzaam. Hij is gemaakt van Ecovero-viscose, een stof waarover ik laatst voor een opdrachtgever een artikel schreef en die een stuk duurzamer is dan polyester. De stof voelt ook nog eens heel fijn aan. Maar goed, dit is geen promotiepraatje voor Fabienne Chapot. Gewoon een heleboel enthousiasme over mijn nieuwste aanwinst.

Het is trouwens een wikkeljurk, maar hij zit dankzij een drukknoopje stevig genoeg vast om niet méé te showen dan de bedoeling is. Zelfs niet bij windkracht vijf.

fabienne chapot jurk archana lime lights
fabienne chapot jurk archana lime lights
fabienne chapot jurk archana lime lights

Klaar voor de lente

Hoe heerlijk om weer zonder kou te lijden mijn jas te kunnen uittrekken voor de outfitfoto’s. Ik bracht mijn Koningsdag dan misschien niet in een oranje T-shirt door (ik bedenk me altijd pas aan het eind van de dag dat ik dat ook nog heb liggen…), maar deze jurk vond ik op zich ook wel feestelijk. Met de zon erbij was het feest al helemaal compleet.

Verder draag ik over de jurk heen mijn fijne beige jasje, ooit tweedehands gekocht. Onder de jurk droeg ik nu nog enkellaarsjes, omdat het helaas nog net niet zonnig genoeg was voor blote benen en open schoenen. Maar wat niet is, kan nog komen. Ik heb mijn hoop gevestigd op mei.

fabienne chapot tess archana jurk
selected jewels sieraden

Even inzoomen

Laten we inzoomen op de details. Spot je hierboven mijn subtiele sieraden? Die kreeg ik van Selected Jewels. Met heel veel liefde uitgekozen uit hun mooie assortiment aan voornamelijk zilveren sieraden. Wie mij kent, weet dat ik niet zo van de opvallende sieraden ben. Zo uitbundig als ik zonder problemen kan zijn qua kledingkleuren, zo ingetogen ben ik als het op sieraden aankomt. Doe mij liever een dun kettinkje met een subtiele hanger dan iets groots. Gelukkig was de keuze reuze wat subtiele sieraden betreft bij Selected Jewels.

Ik koos voor een mooie hartjesketting uit de categorie ‘ketting zilver’ – eentje die voor mij een heel speciale betekenis heeft – en een betekenisloze maar wel prachtige ring met Infinity-teken.

ketting met twee hartjes

Mijn betekenisvolle ketting

Hierboven kun je de ketting nog wat beter bewonderen. Hij bestaat uit een groot hartje en een kleiner hartje. Voor mij heeft de ketting een speciale betekenis, die hem extra mooi maakt. Toen ik de hartjes zag, deden ze me denken aan Barts moeder (die helaas onlangs is overleden). Zij het grote hart dat er altijd nog is waar we ook gaan; ik het kleine hartje. Ik zocht al een tijdje iets moois om haar bij me te dragen. Toen ik deze ketting zag, wist ik dat dit dat “iets” moest worden. Een sieraad dat ik met veel liefde nog vaak zal dragen!

infinity ring

Infinity-ring

Daarnaast zocht ik deze mooie ring uit. Zonder betekenis, gewoon “voor de mooi”. Wist je trouwens dat ik op de middelbare school voor het laatst een ring heb gekocht (zo’n ding van € 5 bij Claire’s) – voor mijn eindexamengala destijds. Die ring ging een paar maanden later al roesten. Sindsdien heb ik om een of andere reden nooit meer ringen gekocht. Een feestje dus om nu weer een mooi exemplaar om mijn vinger te kunnen schuiven. Ik zocht deze mooie zilveren ring voor dames uit met Infinity-teken. Subtiel, stijlvol en lieflijk. Echt eentje die bij mij past!

Met de jurk was ik al heel blij, maar deze sieraden maken het al helemaal af. Beetje jammer dat het de komende dagen gaat regenen. Maar zodra de zon zich weer laar zien, weet ik niet hoe snel de citroenen en sieraden weer de kast uit mogen.

Wat is jouw meest opvallende kledingstuk?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

15 Reacties

 1. Saskia

  Tof hoor zo’n lange jurk, staat je erg leuk! :-)
  Ik draag bijna nooit jurkjes of rokjes, wil er dit jaar wat verandering in brengen want heb er zeker wel wat in mijn kast hangen.
  Een aantal fijne sieraden draag ik altijd standaard, die allen een mooie betekenis hebben. Zowel voor mijzelf als van Noa.

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk dat je misschien meer jurken wilt gaan dragen dit jaar! Ik weet zeker dat het je geweldig zal staan :)

   Antwoord
 2. Meaghan

  Super leuk die citroenenprint! Inderdaad iets totaal anders dan normaal, maar het staat je erg goed! Mooie vorm heeft die jurk ook. De ketting vind ik ook prachtig en wat mooi dat het je zo aan Bart zijn moeder doet denken. Sieraden met een verhaal of betekenis erachter zijn altijd heel waardevol, hoe veel ze ook gekost hebben. Het is inderdaad jammer dat het de komende dagen niet zulk best weer wordt, maar zodra de zon doorbreekt kun jij shinen in die gave jurk!
  Oh en mijn meest opvallende kledingstuk is een zwarte blouse met witte zwanen erop. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dank je voor je lieve reactie! Jouw blouse met zwanen klinkt ook geweldig trouwens. Wat een leuk printje!

   Antwoord
 3. Tineke

  Ooh die jurk is wel heel erg mooi! Ik ben ook steeds meer fan van midi en maxi jurken. Vooral voor wanneer het zo wat mooier weer wordt. Sterker nog, ik zit nu weer te wachten om een hele mooie bruin met zwarte stippen maxi jurk van Asos. Ik hoop zo dat hij past. Jouw sieraden zijn ook erg leuk.
  Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat geweldig, die jurk! Hij klinkt alleen al heel erg mooi. Stippen zijn altijd goed wat mij betreft :)
   Hopelijk is-ie in het echt minstens zo mooi als op de foto.

   Antwoord
 4. bychristiana

  Heel leuk, je jurk! Ik vind sowieso de citroenprint de laatste tijd ook tof, ik zie hem ook veel interieur gerelateerd. Ik was toevallig laatst bij het tuincentrum en daar zag ik ook een citroenboompje, die vind ik misschien nog wel een keer leuk voor in de tuin.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, citroenboompjes zijn zo mooi! Ik heb ook zo’n vermoeden dat dit niet mijn laatste item met citroenprint zal zijn :)

   Antwoord
 5. Darina

  Een hele mooie jurk en staat je heel leuk! Leuk de print met citroenen, weer eens wat anders en lekker zomers!

  Antwoord
 6. Daenelia

  Dat doet me er aan denken dat mijn infinity ring al een poosje te groot is en dat ik die (en wat andere ringen) moet laten verkleinen. Ik heb genoeg andere ringen, maar die infinityring is ook wel bijzonder. En citroenen zijn zo lekker zomers! Lekker fris :)

  Antwoord
 7. Naomi

  Prachtige jurk! Ik vind die ongelijke rok en de lengte ervan ook geweldig. Gewoon lekker anders dan standaard.

  Antwoord
 8. Maaike

  Wat een geweldige outfit! Heel mooi en de sieraden ook. Wel naar dat zijn moeder pas geleden is overleden. Dat zijn minder leuke dingen.

  Antwoord
 9. Els

  Wat een heerlijke jurk. Deze zou ik ook zo kunnen kopen :-). Ik hou van lange jurken, want dan zien mensen in de zomer mijn witte benen niet zo en is het toch lekker koel.

  Antwoord
 10. Giovanna Jansen

  Wat een heerlijk fris en fruitig jurkje! Mooie, subtiele sieraden ook.

  Antwoord
 11. Rachel

  Staat je erg goed zeg, heel leuk model en een lekker vrolijk! Past bij jou :)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs