favoriet1

Mijn favoriete aanwinsten voor mijn huis

 • 20 mei 2019
 • 38 Reacties
Categorieën: Interieur

Na weken van klussen is inmiddels het leukste onderdeel van verhuizen aangebroken: de inrichting. Ik moet zeggen dat dit meer mijn ding is dan muren verven, radiatoren lakken en plankjes ophangen. Dolblij werd ik van het ronddwalen door woonwinkels en urenlang webwinkels met mooie decoratie afstruinen. Ik geloof dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Van de spullen die ik in huis heb staan, zijn een paar inmiddels al favoriet geworden. In dit artikel laat ik je mijn favoriete items in mijn nieuwe huisje zien.

blond amsterdam servies

Mijn Blond Amsterdam-servies

Ik vind het zó leuk dat ik na al die jaren verzamelen eindelijk mijn Blond Amsterdam-servies een plekje heb kunnen geven in mijn eigen servieskast. Hierboven zie je een klein deel van mijn verzameling, die inmiddels uitgestald en wel in de kast staat te pronken. Door de lampjes in de kast kan ik mijn favoriete serviesstukken zelfs letterlijk in de schijnwerpers zetten. Maar verlicht of niet, feit is dat ik elke keer weer blij word als ik een blik op mijn servieskast met kleurrijke inhoud werp.

kringloopvondsten stoel wooden

Blauwe bureaustoel

Een van mijn eerste grote aankopen voor mijn huis was deze Scandinavische blauwe stoel. Ik liep spontaan tegen de stoel aan (figuurlijk dan – anders zou het een vrij pijnlijke ontmoeting zijn geweest!) bij de kringloopwinkel en was direct verliefd. Ik ben gek op de Scandinavische woonstijl en op felle kleuren, dus met deze stoel was het acuut dikke mik. Hij heeft een mooi plekje op mijn hobbykamer gekregen en ik kan niet wachten om hem, zodra mijn hobbykamer af is, uitgebreid in gebruik te nemen. Overigens kocht ik de stoel bij de kringloopwinkel voor niet meer dan €10. Bizar hè?! Ikea is er niks bij.

houten lamp in slaapkamer
grote houten hanglamp

Houten hanglamp voor mijn slaapkamer

Mijn slaapkamer heb ik onlangs al uitgebreid laten zien in dit interieurartikel, maar één item had ik bewust buiten beeld gehouden: mijn grote houten hanglamp. Dit pareltje verdiende namelijk een speciaal plekje in dit artikel. Elke keer als ik mijn slaapkamer in loop en het licht aandoe, word ik weer blij van deze lamp. Tja, ik heb nu eenmaal iets met mooie lampen, zeker als het echte blikvangers zijn. Deze lamp is énorm (zo’n 50 centimeter doorsnee) en is volledig gemaakt van hout. Heel sfeervol, vind ik zelf. De lamp komt uit de serie hanglampen van Direct Lampen en mocht ik uitzoeken voor dit artikel. Ik stond bijna te stuiteren van enthousiasme toen ik de doos van de lamp openmaakte. En een extra pluspuntje: ik hoefde de lamp niet zelf in elkaar te zetten. Een verademing na de vele Ikea-bouwpakketten!

vrolijke kussens

Kussens op de bank

Kussens zijn ook wel echt mijn ding, al helemaal als ze vrolijk gekleurd zijn. In de loop der jaren had ik al een aantal mooie kussens bij elkaar gespaard, die (gelukkig) perfect bij mijn bank bleken te passen. Het kussen met borduursels tikte ik ooit bij de kringloopwinkel op de kop voor maar €1,00. Verder ligt er op mijn bank een knoopkussen dat ik van een lieve vriendin heb gekregen (superlief!). Het gele kussentje op mijn stoel is ook een favoriet en kreeg ik van dezelfde vriendin.

portretten van pippa knus
portretten van pippa knus

Schilderijtjes van Pippa Knus

Eerder liet ik in een artikel al de portretten zien die Sanne (beter bekend als Pippa Knus) heeft gemaakt van mijn opa’s en oma’s. Ik wilde de portretten eerst in mijn hal ophangen, maar vond ze uiteindelijk wel een meer prominente plek op mijn slaapkamer waard. Daarom staan de schilderijtjes nu te pronken op de plank boven mijn bed. Alsof mijn opa’s en oma’s elke avond een beetje over me waken. Vind ik best een mooi idee!

dekbed met botanische print

Dekbedovertrek met botanische print

Stiekem ben ik een klein beetje jaloers op mijn eventuele logés. Logés belanden namelijk op een kamer met een okergele muur onder een dekbed met botanische print. Niet verkeerd toch?! Ik heb best wel een tijdje gezocht naar een betaalbaar dekbed met een botanisch printje en dit dekbed was het voor mij helemaal. Ook het zwarte kussen vind ik zelf helemaal leuk. Dat scoorde ik een tijdje geleden bij Kwantum en is door de fleurige geborduurde bloemen echt wel mijn ding.

roze fluwelen stoel

Roze fluwelen stoel

Ik weet nog dat ik deze stoel (van het merk Richmond Interiors) in de winkel zag staan en direct wist: “Dit is ‘m!”. Ik kan me zo voorstellen dat de meeste mannen iets minder enthousiast zullen zijn dan ik over dit nogal vrouwelijke stoeltje, maar ik ben groot fan. En – ook niet geheel onbelangrijk – de stoel zit héérlijk! Je zou er bijna op in slaap willen vallen.

gele tv kast

Gele tv-kast

Mijn laatste pareltje in huis is een okergeel kastje waarop mijn tv staat te shinen. Ik zou ik niet zijn als ik niet een wel heel specifiek idee zou hebben over het soort tv-kast dat ik wilde. Een okergeel exemplaar moest het worden. Maar aangezien niet heel Nederland zo’n soort kast wil hebben staan, zijn okergele tv-kasten niet bepaald bij de doorsnee woonwinkel op de hoek te vinden. Uren heb ik het wereldwijde web afgezocht, totdat ik uiteindelijk via Marktplaats dit kastje vond bij een verkoopster met de leuke naam De Kastjesdokter. Ze knapt oude kringloopmeubels op en geeft die meteen een leuk kleurtje. Zoals okergeel dus. Het kastje heeft inmiddels een mooi plekje in mijn woonkamer gekregen.

Ja, ik ben een blij meisje. In een kleurrijk huis.

Wat is jouw favoriete item of hoekje in huis?

De lamp heb ik ontvangen van DirectLampen.nl.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 20 mei 2019 op 6:39 am - Beantwoord

  Hele mooie items. Vooral de roze stoel vind ik geweldig! En de schilderijtjes vind ik heel bijzonder. Mijn favoriete hoekje in huis is in mijn schrijfkamertje waar ik al mijn brocante/vintage spulletjes heb uitgestald. Af en toe verander ik deze weleens, leuk om te doen.

  • Romy 22 mei 2019 op 7:27 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je daar een verzameling vintage spulletjes een mooi plekje hebt gegeven. Zo komen ze vast extra goed tot hun recht 🙂 En inderdaad ook leuk om regelmatig wat af te wisselen.

 2. Anouk 20 mei 2019 op 7:10 am - Beantwoord

  Wat zou ik graag even in jou huisje rondsnuffelen om alle mooie spulletje te bekijken! Mijn favoriet in mijn huis is onze Ikea tafel, je kan hem aan twee kanten uitklappen en in het midden zitten laatjes, ideaal in ons kleine huisje

  • Romy 22 mei 2019 op 7:27 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je zo benieuwd bent naar mijn huisje! Je bent altijd een keer welkom als je toevallig in de buurt bent 🙂 Jouw Ikea-tafel klinkt trouwens ook ideaal. Praktisch en mooi tegelijk!

 3. Josephine 20 mei 2019 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat een mooie items, Romy! Ik vind de roze fluwelen stoel erg leuk. Foto 5 kan zo in een interieurblad! De lamp is ook gaaf, het lijkt me dat de lichtstralen daar mooi uit naar voren komen.
  Als echte theeleut vind ik trouwens de hoge high tea theepot ook erg geslaagd! 🙂

  • Romy 22 mei 2019 op 7:28 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! De lamp geeft inderdaad heel mooi licht. Het is zo fijn om die ’s avonds aan te doen 🙂

 4. Naomi 20 mei 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  Zó mooi weer! Ik vind die stoelen op wat hogere pootjes ook een fijn ruimtelijk effect geven. En ach, kan jou ’t schelen dat dat ene stoeltje wat vrouwelijk is. Toch jouw huis;).
  En eh…ik zou gewoon af en toe bij jezelf gaan logeren. Kun je ook even genieten van de okergele muur:).

  • Romy 22 mei 2019 op 7:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! Ik dacht toevallig ook al laatst: misschien moet ik gewoon zelf eens in mijn logeerbed gaan liggen om van mijn eigen muur te genieten 😉 Klinkt niet verkeerd!

 5. Ilona Wielinga 20 mei 2019 op 8:12 am - Beantwoord

  Ik word gewoon zo vrolijk van al deze items. Alles past ook zo lekker bij elkaar. En dat blond Amsterdam servies is ook gewoon geweldig.

  • Romy 22 mei 2019 op 7:29 am - Beantwoord

   Zo leuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie!

 6. Irene 20 mei 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Mooie spulletjes! Ik vind vooral je roze stoel en die houten lamp echt heel tof (al een geluk dat je hem zelf niet in elkaar moest zetten. Haha :p ). En je tv kastje is super origineel. Meant to be! 😀

  • Romy 22 mei 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat kastje leek inderdaad wel meant to be. Zo blij mee dat ik uiteindelijk dit kastje tegenkwam en niet voor een standaard tv-kast ben gegaan 🙂 En inderdaad een verademing dat de lamp al in elkaar zat, haha.

 7. Audrey 20 mei 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Wauw, die lamp! Echt supergaaf! En ik ben ook een betje verliefd op je tv-kastje.

  • Romy 22 mei 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik ben met beide ook zó blij 🙂

 8. Saskia 20 mei 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  wat een toffe items! Leuk om zo eens mee te spieken. Past allemaal ook echt bij jou, dat vind ik zo leuk om te zien<3
  Mijn favoriete hoekje in huis? Ik denk onze knusse woonkamer en uiteraard zit ik vaak in de babykamer<3

  • Romy 22 mei 2019 op 7:53 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn interieur echt bij mij vindt passen. Ik vind het ook heerlijk om er echt mijn eigen plekje in mijn smaak van te maken 🙂
   Ik kan me voorstellen dat de babykamer een van jouw favoriete plekken is geworden in huis. Het lijkt me ook heel bijzonder om daar tijd door te brengen en te fantaseren over hoe daar straks een lief kindje zal liggen.

 9. Laurine 20 mei 2019 op 10:12 am - Beantwoord

  Zoveel mooie spullen! Maar dat portretje van je grootouders blijft echt wel hartverwarmend. 🙂

 10. Marije 20 mei 2019 op 10:41 am - Beantwoord

  Verliefd op je roze stoeltje. Heel gaaf!

 11. Lianne 20 mei 2019 op 11:11 am - Beantwoord

  Ohhh wat ziet het er leuk uit! Ik krijg op deze manier echt helemaal zin om mijn werkkamer eens flink onder handen te nemen 🙂 Ja meubelshoppen en kijken voor leuke decoratiespulletjes vind ik ook zo’n leuke bezigheid om te doen! De portretjes van je opa’s en oma’s blijf ik heel bijzonder vinden. Het inspireert me om ook zoiets te doen op mijn werkkamer. In ieder geval dat ik iets van hen een mooi plekje geef zodat het de herinnering aan hen levend houdt. <3

  • Romy 22 mei 2019 op 7:55 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie! En heel mooi dat jij ook iets wilt gaan doen om je opa’s en oma’s een bijzonder plekje in je werkkamer te geven. Heel bijzonder om altijd iets te hebben ter herinnering aan hen <3

 12. Anna 20 mei 2019 op 11:49 am - Beantwoord

  Oh ja, Marktplaats is echt the place to be voor unieke items! Dat okergele kastje vind ik echt geweldig. En die roze stoel, wauwww! De houten plafondlamp in je slaapkamer vind ik er ook prachtig uitzien, wat een eyecatcher!

  • Romy 22 mei 2019 op 7:56 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Dat kastje was inderdaad echt een gave vondst op Marktplaats. Zo leuk om daar wat uniekere spullen te scoren! 🙂

 13. Meaghan 20 mei 2019 op 12:45 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie items. Vooral je bank en de fauteuil vind ik echt prachtig eruit zien. Die kleurencombinatie staat ook mooi bij elkaar. Leuk om zo een kijkje in je huis te hebben met je favoriete aanwinsten. De inrichting van je huis doet echt wel eer aan de naam van je blog. Ik vind het heel erg vrolijke kleuren en het past ook helemaal bij jou als persoon. Echt heel leuk om te zien!

  • Romy 22 mei 2019 op 7:57 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Zo leuk om te horen dat je mijn interieur echt bij mij en mijn blog vindt passen 🙂 Ik vind het ook helemaal leuk om wat vrolijke kleuren te laten terugkomen in mijn huisje.

 14. Odetta 20 mei 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

  Helemaal zo Romy! Net zo vrolijk als jouw blog! Het maakt mij in ieder geval heel erg blij!

  • Romy 22 mei 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie!

 15. Nikita 20 mei 2019 op 8:27 pm - Beantwoord

  Toffe inrichting! Je maakt er wel iets heel moois van 🙂 Ik vind die lamp ook echt heel mooi! Ik zou hem zelf ook in huis halen als ik de baas was over de lampen hier. Helaas ben ik dat niet. Maar er komt een tijd dat dat wel zo is

  Mijn favoriete hoekje is in de slaapkamer op mijn bed. Ik slaap in een stapelbed, boven. Daar hangen inmiddels genoeg dromenvangers, liggen mijn knuffels en hangt er handlettering en een paar quotes. En ook een heleboel toffe spulletjes van mij. Op het vensterbankje dan. Ik lig daar heel vaak en graag, en dan niet perse om te luieren. Soms blog ik er ook, ik werkte ook wel eens voor school vanop mijn bed. Dus nee, ik luier zeker niet alleen als ik op bed lig. Maar ik vind het gewoon een hele fijne plek om te werken voor mijn blog, ook omdat niemand me stoort als ik op mijn kamer ben.

  • Romy 22 mei 2019 op 8:15 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! En inderdaad, er komt een moment dat jij alle lampen in huis mag kiezen. En tot die tijd kun je natuurlijk alvast genieten van plannen maken daarvoor. Dat heb ik ook jarenlang gedaan 🙂
   Jouw slaapkamer klinkt ook als een onwijs fijne plek. Wat mooi dat je het zo eigen hebt gemaakt met onder andere knuffels en mooie quotes. Heerlijk toch om een plekje te hebben waar je je kunt terugtrekken en dat zo eigen voelt.

 16. Mari 20 mei 2019 op 9:57 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke items weer! Ik lees je blog erg graag. (En wat tof dat je in het RD staat, mooie campagne!)

  • Romy 22 mei 2019 op 8:17 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! En wat leuk dat je het artikel hebt gelezen in het Reformatorisch Dagblad 🙂 Erg mooi om dat voor mijn werk te kunnen en mogen doen!

 17. Maaike 20 mei 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

  Oh wat een leuke spullen allemaal!! <3 Super gaaf!!

 18. Laura 21 mei 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Wat een mooie items heb je in je huis! Ik vind die bank en stoel echt te gek!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om dat te horen 🙂 Ik ben ook helemaal blij met wat ik tot nu toe in mijn huisje heb staan.

 19. Hilly Nicolay 21 mei 2019 op 8:15 pm - Beantwoord

  Wat is het gezellig geworden.
  Al je mooie verzamelde spullen in je eigen huis, hoe mooi is dat.

  Geniet ervan!

  • Romy 22 mei 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het voelt zeker heel fijn om nu een mooi plekje te hebben voor al mijn verzamelde spulletjes. Mede daardoor voelt het echt als een thuis 🙂

 20. evelien 22 mei 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat ziet je huis er ontzettend gezellig uit!! <3
  Ik ben helemaal verliefd op het gele kastje, echt een prachtige kleur.
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 24 mei 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om te horen! <3 Ik ben ook onwijs blij met dat kastje.

Recente blogs

Duurzame outfit | Paarse top, flared broek & opvallende paarse schoenen

3 april 2024|Outfits|

Met de lente op komst en weer een kledingkast om mijn fijnste items in uit te stallen, had ik heel veel zin in een nieuwe lente-look. En nieuw (als in: anders dan ik meestal draag) is déze outfit zeker. Ik zocht bij duurzame webshop watMooi meerdere duurzame kledingitems uit die ik eindeloos kan mixen & matchen met de rest van mijn kledingkast. De flared broek is totáál uit mijn comfortzone, maar was tegelijkertijd liefde op het eerste gezicht. Ik combineerde 'm met het jasje dat zomaar mijn nieuwe favoriet kan worden én met de meest opvallende schoenen die ik ooit heb gezien. Het resultaat is een outfit waar ik me op en top zelfverzekerd in voel en waar zeker niet iedereen al in rondloopt.