fijne apps 2

Mijn 9 favoriete apps voor Android (praktisch én leuk!)

 • 30 juli 2020
 • 15 Reacties

Op mijn telefoon heb ik hooguit zo’n 25 verschillende apps staan. Ik houd van een niet al te vol scherm en doe eens in de zoveel tijd een opschoonronde. Maar er zijn een aantal apps die elke opschoonronde moeiteloos overleven. En dan heb ik het dus niet alleen over de standaard-apps als WhatsApp en Facebook. Ook een paar andere – iets minder standaard – apps maken mijn leven een beetje makkelijker. Dit zijn mijn 9 favoriete apps voor Android van dit moment.

1. Preview

Ik weet heus dat dit een gevalletje #firstworldproblems is, maar ik vind het dus best leuk als mijn Instagram-foto’s een mooi geheel vormen. Daarom past de app Preview helemaal in mijn straatje. In deze app kun je je Instagram-feed vooruitplannen en daarmee checken of je nieuwste foto’s in je feed passen. Zo kun je makkelijk schuiven met nieuwe foto’s en ze daarna ook met één klik op de knop op Instagram of Stories delen. Ook gebruik ik deze app om mijn Instagram-foto’s te bewerken. Je kunt er heel wat basisbewerkingen meedoen, zoals de verzadiging en belichting aanpassen of je foto verscherpen.

2. De favoriet der favoriete apps: Canon Camera Connect

Deze app maakt mijn bestaan als blogger met een Canon-camera een stuk makkelijker. Ik heb namelijk regelmatig foto’s van mezelf “nodig”. Nu wil ik alleen niet steeds mijn ouders of vriend lastigvallen voor de zoveelste fotosessie. Daarom zet ik mijn camera regelmatig op een statief en neem ik zelf de rol van fotograaf op me. Met de gratis Camera Connect-app is dat geen enkel probleem.

Met deze app kun je je camera (mits je wifi hebt) vanaf afstand bedienen. Het handige is dat je met de app niet alleen foto’s kunt maken, maar ook vanaf afstand je sluitertijd, ISO en diafragma kunt aanpassen en kunt scherpstellen. Meteen na het maken van de foto kun je het resultaat op je telefoon bewonderen. Veel handiger dan fotograferen met de zelfontspanner en steeds heen en weer moeten lopen om te zien of je kiekje gelukt is!

Het enige minpuntje is dat het mij nooit lukt om mijn telefoon op de foto uit beeld te krijgen. Als ik dat doe, weet ik het juiste knopje namelijk niet meer te vinden…

favoriete apps voor android

3. Lightroom

Nog een fijne app op fotografiegebied is Lightroom. Ik geef mijn foto’s graag een touch-up. Nee hoor, geen filters om mijn melkflessen te maskeren of wallen weg te werken. Wel vind ik het fijn om de kleuren aan te passen en meer licht toe te voegen. Met de Lightroom-app kun je precies dat en nog veel meer. Ik rommel zelf bij elke foto maar wat aan met de schuifjes totdat ik tevreden ben. Maar je kunt ook presets maken om je foto’s voortaan met één klik steeds op dezelfde manier te bewerken. Ook simpele retoucheringen kun je met deze app doen. Bijvoorbeeld als je die ene eigenwijze haar die recht omhoog staat vakkundig wilt wegwerken.

4. Vinted

Ben jij net zo’n tweedehandsliefhebber als ik? Dan kun je de app Vinted vast wel waarderen. Hij mag zeker niet op mijn lijstje met favoriete apps voor Android ontbreken. Vinted is een digitale marktplaats voor tweedehands kleding. En daar zitten héél veel pareltjes tussen! De app werkt superfijn, zowel als je kleding aanbiedt als wanneer je dingen koopt. Ik heb via deze app bijvoorbeeld mijn Fabienne Chapot-blouse op de kop getikt voor een fijn prijsje. Het is dat ik de app uit zelfbescherming niet al te vaak open, maar anders zou ik er vast al heel wat vintage vondsten door hebben gedaan.

plantsome app review

5. Plantsome

Dit is mijn nieuwste app en ik kan hem nu al niet meer missen. Plantsome is superhandig voor plantenmoeders als ik bij wie de groene vingers het zo nu en dan laten afweten. In deze app kun je al je planten (inclusief foto, naam en plantenpaspoort) een plekje geven. Daarna geeft Plantsome je een seintje zodra je planten dorstig zijn of voeding nodig hebben. Er wordt zelfs aangegeven om hoeveel water je planten verlegen zitten (op basis van de grootte van de plant en de hoeveelheid licht). Eerlijk gezegd houd ik er geen maatbeker bij en let ik nog steeds ook wel op hoe vrolijk (of niet) mijn plant erbij staat, maar de app is wel een goede extra reminder.

6. Reclamefolder.nl

Aangezien op mijn brievenbus een ‘Ja Nee’-sticker prijkt, vallen hier geen papieren folders op de deurmat. De Reclamefolder.nl-app is dan een prima alternatief voor mij om toch op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen. De koopjesjager die ik ben! In deze app kun je alle folders van die week digitaal doorbladeren en ook meteen screenshots opslaan of foldertips naar anderen sturen. Dankzij een favorietenlijstje kan ik elke week op zondag in één keer de folders van mijn favoriete winkels bekijken. Vind ik stiekem veel handiger dan hele pakketten met papieren folders doorploegen.

favoriete apps voor android

7. Canva

In mijn overzicht van handige tools voor bloggers noemde ik Canva al. Deze tool gebruik ik haast dagelijks voor mijn blog, Instagram en werkprojecten. Sinds kort heb ik ook de Canva-app op mijn telefoon geïnstalleerd. Canva is vooral superhandig voor wie op een laagdrempelige manier met grafische vormgeving aan de slag wil gaan. Je kunt er bijvoorbeeld social posts, folders, flyers, visitekaartjes, presentaties en zelfs e-books mee maken. Ook handig is dat je zelf templates kunt maken en die eindeloos kunt kopiëren. Hoef je alleen maar de tekst of andere kleine dingen aan te passen!

8. Adobe Scan

De achtste app in dit lijstje met favoriete apps voor Android had ik veel eerder moeten ontdekken! Ik heb geen scanner of printer, en dat is niet altijd even handig als je documenten per post krijgt en er digitaal iets mee moet. De Adobe Scan-app is de oplossing! Hiermee kun je heel eenvoudig met je telefoon een document scannen. Adobe Scan maakt er direct een pdf-bestand van. Ik gebruik dit bijvoorbeeld voor belangrijke brieven die ik digitaal wil opslaan of voor bonnetjes die ik voor mijn administratie moet bewaren. Eerder maakte ik daar vaak een foto van, maar dat staat toch niet zo professioneel als je bijvoorbeeld iets moet ondertekenen. Deze app maakt er een net wit document van waarop je de tekst superscherp ziet. Net als je met pen gezette handtekening. Zelfs als je de app ’s avonds bij slecht licht gebruikt, is de scan nog top. Ik ben fan!

Voor mensen met een iPhone is Scannable trouwens een handig alternatief. Zie dit artikel van Astrid voor handige tips daarmee.

favoriete apps voor android

9. Tijdschrift.nl

Last but not least in dit lijstje met favoriete apps voor Android: Tijdschrift.nl. Dit is ook meteen de enige betaalde app op mijn telefoon. Ik schreef er eerder al over in dit artikel en ben nog steeds laaiend enthousiast. Je kunt met deze app 75 bladen lezen, zowel hele tijdschriften als losse artikelen. De laatste tijd zet ik vaak ’s avonds mijn telefoon op nachtverlichting (beter voor je ogen!) en lees ik nog snel een paar artikelen via deze app. Een fijn stukje ontspanning! En een stuk beter voor de portemonnee dan elke week een papieren tijdschrift kopen.

Wat zijn jouw favoriete apps? Welke mag ik volgens jou niet missen?

favoriete apps voor android

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lianne 30 juli 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Oh die Preview klinkt erg handig! Ik gebruik Later, maar daarmee kun je je Insta-feed niet zien hoe het eruitziet, of er foto’s mee bewerken. Tenminste, ik heb nog geen knop gevonden op die app waarbij dat kan. Verder gebruik ik niet enorm veel apps, wel zo lekker voor de rust 🙂

 2. Lisa 30 juli 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat handig, adobe scan. Ik maak altijd een foto, maar dat is niet mooi. Plantsome heb ik ook.

 3. Naomi 30 juli 2020 op 7:59 am - Beantwoord

  Canva klinkt echt fijn. Daar ga ik eens naar kijken. Als ik Plantsome had gehad voor ik was overgestapt op kunstplanten, was er misschien nog iets te redden geweest. onthoud ik voor als ik toch ooit nog eens echte planten ga aanschaffen;).

 4. Darina 30 juli 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Handige apps. De plantsome app is ook wel iets voor mij 🙂

 5. Audrey 30 juli 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Oe, die scanner klinkt handig! Ga ik eens naar kijken.

 6. Daenelia 30 juli 2020 op 2:40 pm - Beantwoord

  Adobe scan is ideaal. Ik gebruik het ook en het is inderdaad superprofessioneel.

 7. Irene 30 juli 2020 op 4:19 pm - Beantwoord

  Lightroom en Vinted zijn ook favorieten. Ik heb zelfs gedacht dat ik Vinted maar eens moest verwijderen omdat ik te veel spul koop via daar maar ik verkoop ook dingen dus ja, dat zou niet zo handig zijn :p Dat gezegd zijnde is het qua tweedehands verkoopsites wel een van de beste denk ik. Super goed geregeld allemaal en heel makkelijk.
  Adobe Scan kende ik niet, ik gebruik een andere app voor scans, maar ik ga deze eens uittesten.

 8. Marloes 30 juli 2020 op 7:39 pm - Beantwoord

  Canon Camera Connect werkt bij mij helemaal niet. Heb de app de afgelopen jaren vaak gedownload, maar na een tijdje ook weer verwijderd. Ik gebruik daarom nog steeds de oude app EOS Remote. Die werkt steeds slechter, maar doet het wel beter dan de nieuwere app. Lightroom gebruik ik altijd voor mijn foto’s. Mijn favoriete app is Instagram, haha. En sinds ik weer mag sporten, is Strava ook weer favoriet bij mij.

 9. Evelyne - Gouden Momenten 30 juli 2020 op 8:42 pm - Beantwoord

  Ik heb mij recent ook op Vinted gewaagd. Ik wil nl mijn kleerkast eens uitpluizen 😉 Naar de andere apps wil ik wel eens uitkijken en zien of het iets voor mij is.

 10. bychristiana 31 juli 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Oh jeetje, ik voel me nu eigenlijk wel een beetje alsof ik onder een steen lig, want de meeste apps die je noemt ken ik niet eens. Ik ben ook eigenlijk gewoon niet zo van de apps denk ik. Maar welke ik wel ken (maar dus nog niet geinstalleerd heb….typisch haha) is die eerste app die je noemt. Ik zag dat laatst al bij een andere blogger voorbijkomen en die lijkt me heel handig!

 11. Anna 31 juli 2020 op 10:35 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik gebruik niet zoveel apps op mijn telefoon, eigenlijk best zonde :p. Van de apps die je noemt in je artikel heb ik alleen Vinted! De app Preview klinkt trouwens onwijs handig, dankjewel voor de tip!

 12. Anouk 31 juli 2020 op 10:44 am - Beantwoord

  Preview ga ik proberen, ik heb nu de app Later om posts in te plannen maar die vind ik niet zo fijn werken. Canva vind ik ook super fijn op de laptop, de app ken ik nog niet!

 13. Giovanna Jansen 31 juli 2020 op 5:12 pm - Beantwoord

  Wat een fijn overzicht! Canva en Lightroom gebruik ik ook regelmatig! En de Tijdschrift app ben ik dankzij jou nu aan het proberen en vind het super!
  Die plantenapp lijkt mij ook wel wat trouwens, net als de Adobe scanner.

 14. Cindy 31 juli 2020 op 8:17 pm - Beantwoord

  Beetje jammer dat de linkjes naar de Play Store er niet bij staan.

 15. Saskia 1 augustus 2020 op 12:35 pm - Beantwoord

  Thnx voor de tips… Cava gebruikte ik te weinig en heb ik er dus weer afgehaald. Preview klinkt wel erg fijn.

Recente blogs

Jezelf in het zonnetje zetten | Doe het gewoon eens!

10 juni 2019|Persoonlijke groei|

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Het is een veelgehoorde uitspraak, waar ik het meestal wel mee eens ben. Ook ik ben iemand die liever geld spaart dan mezelf te trakteren. Aan dure hotels, prijzige kleding en niet bepaald goedkope uitstapjes doe ik haast nooit. Toch heb ik de afgelopen tijd geleerd dat het soms best goed is om jezelf, juist als je zo'n houding hebt, zo nu en dan wél in het zonnetje te zetten. Daarom dit kleine pleidooi om dat gewoon eens te doen en jezelf wél te trakteren op iets speciaals of jezelf wel te verwennen met de vrije tijd die je meer dan verdient.

Outfit | De hyper-hysterische roze top waar ik mezelf in Londen op trakteerde

3 augustus 2023|Outfits|

Tegenwoordig koop ik nauwelijks nog nieuwe kleding in de winkel. De meeste aanwinsten voor mijn kledingkast scoor ik tweedehands. Maar ik heb een paar merken die ik zó geweldig vind dat ik nog weleens overstag wil gaan als ik in hun winkel rondloop. Ted Baker is zo’n merk. Eigenlijk te prijzig naar mijn smaak, maar o zo mooi! In Londen liepen we langs een Ted Baker-winkel die heel groot borden met “SALE” had hangen op de ramen. Ik besloot een gokje te wagen en wandelde zonder verdere koopplannen de winkel binnen. Wist ik veel dat ik er een heleboel euro’s armer, maar een prachtige knalroze top rijker weer uit zou lopen!

Dit zijn 7 oorzaken van stress (+ wat ik ertegen doe)

18 mei 2022|Zelfliefde|

Hup, op naar de kapper! Terwijl je zo hard trapt als je maar kunt, veeg je nog snel een zweetdruppel van je voorhoofd. Waarom heb je het ook altijd zo druk? Ondertussen voel je je telefoon in je broekzak trillen. Sh*t, je moeder! Die had je beloofd nog terug te bellen. En terwijl je daarna hijgend en bezweet je fiets in het rek zet voor de kapperszaak, schiet je opeens iets te binnen: je moest je baas nog terugmailen over die belangrijke taak. Kortom: stress, stress, stress! Wat doe je ertegen? En waar komt het vandaan? Ik deel 7 oorzaken van stress die ik herken én geef tips die mij helpen om die oorzaken de deur te wijzen.