Mijn favoriete fotogenieke items voor blogfoto’s

17 feb 2017 | Lifestyle | 32 reacties

Een van de leukste, maar ook meest uitdagende dingen aan bloggen, vind ik blogfoto’s maken. Vooral bij psychologische artikelen is het niet altijd makkelijk om te bedenken wat ik op de foto zal zetten. Maar laat dat het nu zo leuk maken om dan toch weer met een idee te komen. Sinds ik aan het bloggen ben, heb ik langzaamaan een klein bergje fotogenieke items voor blogfoto’s om me heen verzameld. Ik vond dat mijn favoriete items wel een plekje in de spotlights verdienen. Daarom zet ik in dit artikel een aantal items in het zonnetje die ik vaak op de foto zet voor mijn blog.

items blogfoto's bloemen cactus

Echte en neppe bloemen

Mijn moeder is een echte bloemen- en plantenliefhebber, dus ons huis staat daar vol mee. Wat een mazzel, want laten dat net mijn favoriete items zijn voor blogfoto’s. Zo ontdekte ik laatst deze fotogenieke cactus in de kast, die inmiddels al een paar keer op mijn blogfoto’s heeft staan shinen. Verder ben ik vooral fan van nepbloemen, in het bijzonder van rozen. Ik heb er inmiddels zelf een kleine stash van opgebouwd, waar ik regelmatig naar grijp voor mijn foto’s. Soms schaam ik me bijna als ik weer aankom met de foto’s met bloemen en dan ook nog eens steeds in het roze. Misschien moet ik toch maar eens op zoek gaan naar nepbloemen in andere kleuren.

items blogfoto's notitieboekjes

Notitieboekjes

Volgens mij heb ik al een paar keer in geuren en kleuren verteld over mijn lichte verslaving voor notitieboekjes. Het erge is dat ik in veel boekjes nauwelijks iets schrijf, maar dat ik ze vooral gebruik voor op mijn blogfoto’s. Gelukkig is het niet bepaald een dure verslaving te noemen, want de meeste boekjes koop ik voor nog niet eens 1 euro bij Action. Het is inmiddels een ware sport geworden om regelmatig weer met een mooi boekje thuis te komen dat het goed doet op mijn blogfoto’s. Mijn favorieten zijn de Hema Happiness Planner, waar ik overigens wél dankbaar gebruik van maak en trouw in schrijf, en het fuchsiaroze boekje met glitterkaft.

blogfoto's items stationery

Stationery items

Niet alleen bij de schappen met notitieboekjes, maar ook op de afdelingen met bureauartikelen ben ik vaste klant. Ik ben bijvoorbeeld gek op deze fleurige etuis en pennen van Action. De oplettende kijker is die al regelmatig op mijn blogfoto’s tegengekomen. Het grappige is dat de rits van de etuis al na een week kapot was en dat ik ze dus ook echt alleen voor foto’s gebruik. Ach ja, gelukkig kosten ook deze stationery items bij winkels als Action en Xenos vaak geen drol. Ook op AliExpress heb ik onlangs mijn slag geslagen voor een aantal nieuwe fotogenieke items. Die zullen jullie vast snel voorbij zien komen voor iets meer afwisseling.

blogfoto's items bril

Mijn bril

Ik moet toegeven dat ik een bril voordat ik begon met bloggen vooral als iets praktisch zag in plaats van als een fotogeniek object. Toen ik op veel blogfoto’s van anderen brillen voorbij zag komen, besloot ik om daar toch ook eens iets mee te proberen. En met succes, want inmiddels is ook mijn bril een van mijn favoriete items voor op de foto’s die ik maak. Je kunt je voorstellen dat het alleen niet altijd even handig is. Gelukkig heb ik geen extreme sterkte en ben ik bijziend in plaats van verziend, maar ik ben altijd weer blij als mijn bril op de foto staat en ik hem weer op mijn neus kan zetten…

blogfoto's items beauty producten

Beautyproducten

En last but not least graai ik graag in mijn toilettas om de meest fotogenieke beautyproducten tevoorschijn te halen. Van nagellak tot lipgloss en van body butter tot gezichtscrèmes, sommige items zijn alleen al door de verpakking en kleur heel fotogeniek. Vaak combineer ik beautyproducten met notitieboekjes, bloemen of andere items om er een vrolijk geheel van te maken. Het grappige is dat ik hierdoor ook anders naar producten als parfum en make-up ben gaan kijken. In de winkel let ik nu steeds meer op de verpakking. Tja, het oog van een blogger wil ook wat. En alles voor de foto!

Nu kan ik altijd wel suggesties gebruiken…

dus welke items gebruik jij graag op jouw blogfoto’s?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

32 Reacties

 1. marije

  Ik vind het nog altijd moeilijk met foto’s maar dit zijn echt goede ideeën. Thx voor de tips! Je kan ook een streng cottonballs gebruiken. Die doen het ook altijd leuk.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is ook een goede tip inderdaad! Ik ben al een tijd op zoek naar zoiets, omdat ik het er bij anderen altijd erg leuk vind uitzien op blogfoto’s.

   Antwoord
 2. Sofie

  Ik vrees dat ik nog een slechte fotomaker ben, haha. Ik vind jouw fotos wel altijd heel geslaagd. En de bloemen maken het net herkenbaar dus dat kan ook een voordeel zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En bij dat herkenbare had ik eigenlijk nog niet stilgestaan, maar daar zit ook wel wat in. Toch vind ik voor mezelf de afwisseling ook wel leuk. Of gebruik ik dat nu als excuus om nieuwe hebbedingetjes te gaan shoppen? Haha.

   Antwoord
 3. Klaske

  Wat een leuk artikel! Zelf gebruik ik heel vaak cactussen op m’n blogfoto’s, die zijn zo fotogeniek. En ja, notitieboekjes doen het ook altijd goed inderdaad. :)

  Antwoord
 4. Irene

  Wat een leuke blog! Je foto,s zijn altijd heel professioneel! Ik ben zelf een slechte en vooral luie fotomaker Haha.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel! En ik vind dat jij ook mooie foto’s maakt, hoor :)

   Antwoord
 5. Susan

  Notitieboekjes doen het inderdaad erg goed! Boeken ook altijd :)

  Antwoord
 6. Aneta

  Yes!! Ik heb een doos van de Ikea waar ik van dit soort spulletjes in heb zitten. Nep planten doen het bij mij ook erg goed. Weet je wat ik ook vaak doe: als ik een bos bloemen krijg of koop dan trek ik er een paar takjes uit en laat ik die drogen. Ideaal voor op foto’s.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een goed idee van die gedroogde bloemen! Ik vind jouw foto’s altijd prachtig! En heerlijk om zo’n doos vol mooie fotospulletjes te hebben :)

   Antwoord
 7. Manon Dijkhuizen

  Ik zet ook graag plantjes op de foto! Dan ziet alles er toch net wat frisser uit :) x

  Antwoord
 8. Esmee

  Die bril, wat grappig. Nooit over na gedacht om die op die manier in te zetten. Nu kan ik niet anders dan vanaf nu heel anders kijken naar de foto’s die je maakt, kijken of ik de spulletjes terugzie- haha :-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan me voorstellen dat je nu nog meer deze items op mijn foto’s ziet terugkomen ;) Des te meer reden heb ik om toch maar eens voor wat extra spulletjes te gaan shoppen dit weekend! :)

   Antwoord
 9. Josephine

  Heel leuk dat je dit vandaag met ons deelt. Ik heb inderdaad al een paar keer met belangstelling gekeken naar je foto’s bij psychologische onderwerpen. Je doet het heel knap! Ik heb me ook al een paar keer afgevraagd, hoe je aan die bloemen komt, maar nu weten we dat dus :). Ook leuk om te weten dat het zowel neppe als echte zijn.

  Eerlijk gezegd zou ik vaker foto’s willen maken zoals jij. Maar bij mijn blog kan ik vaak gebruik maken van oude foto’s, prenten en schilderen. Wel zo makkelijk, eigenlijk, als je weet waar je moet zoeken. :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment! Dankjewel! Ik bof echt met een huis vol bloemen en planten, want anders zou ik een stuk minder materialen hebben voor mijn foto’s ;)
   Ik vind op jouw blog eigenlijk juist de oude prenten zo mooi! Ze passen goed bij je verhaal en een hippe en kleurrijke foto doet dan misschien eerder afbreuk aan wat je vertelt. Ik vind in ieder geval dat je een mooie afwisseling hebt van bestaande afbeeldingen en af en toe zelfgemaakte foto’s bij bijvoorbeeld een recept.

   Antwoord
 10. Roos

  Wat super leuk zeg, die Action pennen! X

  Antwoord
 11. Nathalie

  Ik vind foto’s voor mijn blog maken altijd leuk om te doen maar ook wel moeilijk om een mooie foto te krijgen!

  Antwoord
 12. Anke

  Prachtige producten! Ik maak vrijwel altijd mijn blogfoto’s met een kleedje met (nep) vacht op de achtergrond. X

  Antwoord
  • Romy

   Goed idee, zo’n kleedje! Ik heb ook nog een kleedje van nepbont liggen waar ik eigenlijk eens iets mee zou moeten doen voor op de foto.

   Antwoord
 13. Danique

  Wat leuk om te zien! Ik vind het soms echt wel moeilijk om goede foto’s te maken, aangezien ik (nog) niet echt een passie voor fotografie heb ontwikkeld. Het lijkt me wel erg leuk, maar ik kan me er op de een of andere manier niet goed toe zetten. Ik vind dat je altijd leuke foto’s gebruikt bij je artikelen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! En ik weet zeker dat je gaandeweg ook meer plezier gaat krijgen in het maken van blogfoto’s. Bij mij heeft het ook even geduurd voordat ik er meer mee durfde te experimenteren en ik heb nog steeds heel veel te leren, maar ik vind het zó leuk om te doen :)

   Antwoord
 14. Laura

  Ha heel herkenbaar, veel hiervan gebruik ik ook!

  Antwoord
 15. Dalinka

  Bloemen zijn groot favoriet bij mij dus die zie je regelmatig terugkomen. Ik moet weer eens bloemen gaan shoppen want ik vind het niet leuk om steeds dezelfde bloemen te gebruiken haha. Verder gebruik ik ook beautyspullen maar ook guirlandes, tijdschriften, boeken, zonnebrillen, sieraden, mijn laptop, kaarsen, schelpen en vrolijk gekleurde borden. Altijd als ik naar een winkel als Action of Xenos ga, kijk ik of ze leuke spulletjes hebben voor foto’s. Het werkt verslavend haha.

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, bedankt voor alle tips! Je begrijpt dat ik nu morgen keihard naar de Action móet rennen voor nog meer spullen ;) Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi! En ik herken wat je zegt van de bloemen. Ik ben nu ook mijn roze roos wel een beetje zat en ben wel weer toe aan iets nieuws. Oké, Action here I come ;)

   Antwoord
 16. Joanne

  Ik vind een bril ook altijd leuk op een foto! :)

  Antwoord
 17. Marlieke

  Gezellige blogpost! Ik heb ook verscheidene pogingen gedaan tot mooie en goede blogfoto’s maar heb het even opgegeven. Toch nog steeds wel mooie of handige items: een kalender / datumstandaard van de Action. Of een lightbox. Die laatste wil ik overigens binnenkort wel weer intensiever gaan gebruiken. Fijn weekend!

  Antwoord
  • Romy

   Zo’n lightbox is inderdaad echt heel leuk! Ik zit ook nog te twijfelen om er eentje te kopen voor mijn blogfoto’s. Fijn weekend en dankjewel voor je reactie :)

   Antwoord
 18. Nesrin

  Ik zou ook wat nepbloemen moeten kopen. Als ik verse bloemen in huis heb dan probeer ik ze altijd te gebruiken voor blogfoto’s ;-)

  Antwoord
 19. Mariska

  Leuke spullen, voor de stationary items vind ik altijd erg leuk om terug te zien op foto’s.

  Antwoord
 20. Claire

  Hahaa zó herkenbaar. Vooral de planten. Sinds ik blog heb ik bijna 20 planten in huis, oeps. Ik gebruik ook heel vaak kaarsen, leuk servies en een marmeren achtergrond. Want ben je eigenlijk wel blogger als je geen marmeren achtergrond gebruikt?!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Ik vond marmer altijd helemaal niets…totdat ik ging bloggen. Alhoewel ik nog steeds geen marmeren tafeltje heb, maar wel een paar schriftjes met marmeren opdruk voor als ik kleine dingen fotografeer.

   Antwoord
 21. Jessica J.

  Ik vind je bril echt heel erg mooi! Deze tips onthoud ik. Nu gebruik ik soms minicactusjes, waxinelichtjeshouders en een lichtslinger – al hou ik het vaak ‘gewoon’ kaal. Ik heb zelfs geen marmeren ondergrondje, haha!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs