Mijn favoriete fotogenieke items voor blogfoto’s

Een van de leukste, maar ook meest uitdagende dingen aan bloggen, vind ik blogfoto’s maken. Vooral bij psychologische artikelen is het niet altijd makkelijk om te bedenken wat ik op de foto zal zetten. Maar laat dat het nu zo leuk maken om dan toch weer met een idee te komen. Sinds ik aan het bloggen ben, heb ik langzaamaan een klein bergje fotogenieke items voor blogfoto’s om me heen verzameld. Ik vond dat mijn favoriete items wel een plekje in de spotlights verdienen. Daarom zet ik in dit artikel een aantal items in het zonnetje die ik vaak op de foto zet voor mijn blog.

items blogfoto's bloemen cactus

Echte en neppe bloemen

Mijn moeder is een echte bloemen- en plantenliefhebber, dus ons huis staat daar vol mee. Wat een mazzel, want laten dat net mijn favoriete items zijn voor blogfoto’s. Zo ontdekte ik laatst deze fotogenieke cactus in de kast, die inmiddels al een paar keer op mijn blogfoto’s heeft staan shinen. Verder ben ik vooral fan van nepbloemen, in het bijzonder van rozen. Ik heb er inmiddels zelf een kleine stash van opgebouwd, waar ik regelmatig naar grijp voor mijn foto’s. Soms schaam ik me bijna als ik weer aankom met de foto’s met bloemen en dan ook nog eens steeds in het roze. Misschien moet ik toch maar eens op zoek gaan naar nepbloemen in andere kleuren.

items blogfoto's notitieboekjes

Notitieboekjes

Volgens mij heb ik al een paar keer in geuren en kleuren verteld over mijn lichte verslaving voor notitieboekjes. Het erge is dat ik in veel boekjes nauwelijks iets schrijf, maar dat ik ze vooral gebruik voor op mijn blogfoto’s. Gelukkig is het niet bepaald een dure verslaving te noemen, want de meeste boekjes koop ik voor nog niet eens 1 euro bij Action. Het is inmiddels een ware sport geworden om regelmatig weer met een mooi boekje thuis te komen dat het goed doet op mijn blogfoto’s. Mijn favorieten zijn de Hema Happiness Planner, waar ik overigens wél dankbaar gebruik van maak en trouw in schrijf, en het fuchsiaroze boekje met glitterkaft.

blogfoto's items stationery

Stationery items

Niet alleen bij de schappen met notitieboekjes, maar ook op de afdelingen met bureauartikelen ben ik vaste klant. Ik ben bijvoorbeeld gek op deze fleurige etuis en pennen van Action. De oplettende kijker is die al regelmatig op mijn blogfoto’s tegengekomen. Het grappige is dat de rits van de etuis al na een week kapot was en dat ik ze dus ook echt alleen voor foto’s gebruik. Ach ja, gelukkig kosten ook deze stationery items bij winkels als Action en Xenos vaak geen drol. Ook op AliExpress heb ik onlangs mijn slag geslagen voor een aantal nieuwe fotogenieke items. Die zullen jullie vast snel voorbij zien komen voor iets meer afwisseling.

blogfoto's items bril

Mijn bril

Ik moet toegeven dat ik een bril voordat ik begon met bloggen vooral als iets praktisch zag in plaats van als een fotogeniek object. Toen ik op veel blogfoto’s van anderen brillen voorbij zag komen, besloot ik om daar toch ook eens iets mee te proberen. En met succes, want inmiddels is ook mijn bril een van mijn favoriete items voor op de foto’s die ik maak. Je kunt je voorstellen dat het alleen niet altijd even handig is. Gelukkig heb ik geen extreme sterkte en ben ik bijziend in plaats van verziend, maar ik ben altijd weer blij als mijn bril op de foto staat en ik hem weer op mijn neus kan zetten…

blogfoto's items beauty producten

Beautyproducten

En last but not least graai ik graag in mijn toilettas om de meest fotogenieke beautyproducten tevoorschijn te halen. Van nagellak tot lipgloss en van body butter tot gezichtscrèmes, sommige items zijn alleen al door de verpakking en kleur heel fotogeniek. Vaak combineer ik beautyproducten met notitieboekjes, bloemen of andere items om er een vrolijk geheel van te maken. Het grappige is dat ik hierdoor ook anders naar producten als parfum en make-up ben gaan kijken. In de winkel let ik nu steeds meer op de verpakking. Tja, het oog van een blogger wil ook wat. En alles voor de foto!

Nu kan ik altijd wel suggesties gebruiken…

dus welke items gebruik jij graag op jouw blogfoto’s?

Volg:
Deel:

32 Reacties

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 08:45

   Dat is ook een goede tip inderdaad! Ik ben al een tijd op zoek naar zoiets, omdat ik het er bij anderen altijd erg leuk vind uitzien op blogfoto’s.

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:15

   Dankjewel! En bij dat herkenbare had ik eigenlijk nog niet stilgestaan, maar daar zit ook wel wat in. Toch vind ik voor mezelf de afwisseling ook wel leuk. Of gebruik ik dat nu als excuus om nieuwe hebbedingetjes te gaan shoppen? Haha.

 1. Klaske
  17 februari 2017 / 08:16

  Wat een leuk artikel! Zelf gebruik ik heel vaak cactussen op m’n blogfoto’s, die zijn zo fotogeniek. En ja, notitieboekjes doen het ook altijd goed inderdaad. :)
  Klaske blogde over…Goedkoop boodschappen doen: 5 handige tips

 2. 17 februari 2017 / 10:18

  Wat een leuke blog! Je foto,s zijn altijd heel professioneel! Ik ben zelf een slechte en vooral luie fotomaker Haha.

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:07

   Wat lief! Dankjewel! En ik vind dat jij ook mooie foto’s maakt, hoor :)

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:06

   Wat een goed idee van die gedroogde bloemen! Ik vind jouw foto’s altijd prachtig! En heerlijk om zo’n doos vol mooie fotospulletjes te hebben :)

 3. 17 februari 2017 / 10:58

  Ik zet ook graag plantjes op de foto! Dan ziet alles er toch net wat frisser uit :) x

 4. Esmee
  17 februari 2017 / 10:13

  Die bril, wat grappig. Nooit over na gedacht om die op die manier in te zetten. Nu kan ik niet anders dan vanaf nu heel anders kijken naar de foto’s die je maakt, kijken of ik de spulletjes terugzie- haha :-)

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:07

   Haha, ik kan me voorstellen dat je nu nog meer deze items op mijn foto’s ziet terugkomen ;) Des te meer reden heb ik om toch maar eens voor wat extra spulletjes te gaan shoppen dit weekend! :)

 5. 17 februari 2017 / 11:31

  Heel leuk dat je dit vandaag met ons deelt. Ik heb inderdaad al een paar keer met belangstelling gekeken naar je foto’s bij psychologische onderwerpen. Je doet het heel knap! Ik heb me ook al een paar keer afgevraagd, hoe je aan die bloemen komt, maar nu weten we dat dus :). Ook leuk om te weten dat het zowel neppe als echte zijn.

  Eerlijk gezegd zou ik vaker foto’s willen maken zoals jij. Maar bij mijn blog kan ik vaak gebruik maken van oude foto’s, prenten en schilderen. Wel zo makkelijk, eigenlijk, als je weet waar je moet zoeken. :)
  Josephine blogde over…Victoriaans recept: London Buns

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:09

   Wat een mooi compliment! Dankjewel! Ik bof echt met een huis vol bloemen en planten, want anders zou ik een stuk minder materialen hebben voor mijn foto’s ;)
   Ik vind op jouw blog eigenlijk juist de oude prenten zo mooi! Ze passen goed bij je verhaal en een hippe en kleurrijke foto doet dan misschien eerder afbreuk aan wat je vertelt. Ik vind in ieder geval dat je een mooie afwisseling hebt van bestaande afbeeldingen en af en toe zelfgemaakte foto’s bij bijvoorbeeld een recept.

 6. Roos
  17 februari 2017 / 12:50

  Wat super leuk zeg, die Action pennen! X

 7. 17 februari 2017 / 15:45

  Ik vind foto’s voor mijn blog maken altijd leuk om te doen maar ook wel moeilijk om een mooie foto te krijgen!

 8. Anke
  17 februari 2017 / 16:45

  Prachtige producten! Ik maak vrijwel altijd mijn blogfoto’s met een kleedje met (nep) vacht op de achtergrond. X

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:11

   Goed idee, zo’n kleedje! Ik heb ook nog een kleedje van nepbont liggen waar ik eigenlijk eens iets mee zou moeten doen voor op de foto.

 9. 17 februari 2017 / 17:58

  Wat leuk om te zien! Ik vind het soms echt wel moeilijk om goede foto’s te maken, aangezien ik (nog) niet echt een passie voor fotografie heb ontwikkeld. Het lijkt me wel erg leuk, maar ik kan me er op de een of andere manier niet goed toe zetten. Ik vind dat je altijd leuke foto’s gebruikt bij je artikelen!
  Danique blogde over…Persoonlijk fotoalbum

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:12

   Dankjewel voor je compliment! En ik weet zeker dat je gaandeweg ook meer plezier gaat krijgen in het maken van blogfoto’s. Bij mij heeft het ook even geduurd voordat ik er meer mee durfde te experimenteren en ik heb nog steeds heel veel te leren, maar ik vind het zó leuk om te doen :)

 10. 17 februari 2017 / 18:26

  Ha heel herkenbaar, veel hiervan gebruik ik ook!

 11. Dalinka
  17 februari 2017 / 20:05

  Bloemen zijn groot favoriet bij mij dus die zie je regelmatig terugkomen. Ik moet weer eens bloemen gaan shoppen want ik vind het niet leuk om steeds dezelfde bloemen te gebruiken haha. Verder gebruik ik ook beautyspullen maar ook guirlandes, tijdschriften, boeken, zonnebrillen, sieraden, mijn laptop, kaarsen, schelpen en vrolijk gekleurde borden. Altijd als ik naar een winkel als Action of Xenos ga, kijk ik of ze leuke spulletjes hebben voor foto’s. Het werkt verslavend haha.
  Dalinka blogde over…Lipstick stash #3

  • Romy
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:13

   Oeh, bedankt voor alle tips! Je begrijpt dat ik nu morgen keihard naar de Action móet rennen voor nog meer spullen ;) Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi! En ik herken wat je zegt van de bloemen. Ik ben nu ook mijn roze roos wel een beetje zat en ben wel weer toe aan iets nieuws. Oké, Action here I come ;)

 12. 17 februari 2017 / 21:21

  Ik vind een bril ook altijd leuk op een foto! :)

 13. Marlieke
  17 februari 2017 / 22:15

  Gezellige blogpost! Ik heb ook verscheidene pogingen gedaan tot mooie en goede blogfoto’s maar heb het even opgegeven. Toch nog steeds wel mooie of handige items: een kalender / datumstandaard van de Action. Of een lightbox. Die laatste wil ik overigens binnenkort wel weer intensiever gaan gebruiken. Fijn weekend!

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2017 / 20:32

   Zo’n lightbox is inderdaad echt heel leuk! Ik zit ook nog te twijfelen om er eentje te kopen voor mijn blogfoto’s. Fijn weekend en dankjewel voor je reactie :)

 14. 17 februari 2017 / 23:40

  Ik zou ook wat nepbloemen moeten kopen. Als ik verse bloemen in huis heb dan probeer ik ze altijd te gebruiken voor blogfoto’s ;-)

 15. 18 februari 2017 / 19:54

  Hahaa zó herkenbaar. Vooral de planten. Sinds ik blog heb ik bijna 20 planten in huis, oeps. Ik gebruik ook heel vaak kaarsen, leuk servies en een marmeren achtergrond. Want ben je eigenlijk wel blogger als je geen marmeren achtergrond gebruikt?!

  • Romy
   Auteur
   18 februari 2017 / 20:44

   Haha, precies! Ik vond marmer altijd helemaal niets…totdat ik ging bloggen. Alhoewel ik nog steeds geen marmeren tafeltje heb, maar wel een paar schriftjes met marmeren opdruk voor als ik kleine dingen fotografeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge