favoriete hoekjes 13

Mijn 5 favoriete, vrolijke hoekjes in ons nieuwe huis

 • 8 februari 2024
 • 8 Reacties
Categorieën: Interieur

Na bijna een half jaar verbouwen kon ik niet wachten op dit moment: de eerste inkijkjes in ons nieuwe huis. Hoewel er nog geen enkele kamer écht af is, komen wel steeds meer hoekjes er zo goed als af uit te zien. Dat leek me een goed moment om trots wat eerste inkijkjes in onze verbouwde woonkamer en nieuwe keuken te geven. Uiteindelijk is werkelijk álles aan de woonkamer aangepakt. Van een uitbouw tot nieuwe vloeren, nieuw stukwerk, een verlaagd plafond en een nieuwe keuken. Het was een enorme klus (en we blijven nog wel even klussen). Maar als ik nu het resultaat zie, ben ik zó blij dat we dit grote verbouwavontuur zijn aangegaan. Ik laat je de eerste (bijna) “af” verklaarde hoekjes zien.

Wat hebben we allemaal gedaan op de benedenverdieping?

Het huis dat we kochten, zag er op de Funda-foto’s zeker niet uit als een klushuis. We wisten al na het zien van de Funda-advertentie dat de keuken er in ieder geval uit moest. Maar grappig genoeg waren sommige kamers in ons huis gloedjenieuw en andere soms wel 50 jaar oud. Zo zat er beneden nog een origineel toilet uit de jaren ’70 in ons huis, maar hebben we wel een spiksplinternieuwe badkamer uit het jaar 2020. En terwijl de tuin er superdeluxe uitzag, stamde ook de keuken nog uit het jaar 1990. Veel keukenkastjes hingen van ellende nog aan elkaar. Ook met de spotprijs ‘gratis ophalen’ was er op Marktplaats geen interesse voor ons vintage fornuis en de vergeelde kastdeurtjes.

Verder twijfelden we na de bezichtiging of we wilden uitbouwen of niet. Het was natuurlijk geen must om hier fijn te wonen. Maar we wisten zeker dat we het anders over twee jaar zouden doen. Omdat een uitbouw een flinke verbouwing is (dat kan ik achteraf uit ervaring bevestigen), leek het ons niet handig om nu wel alle vloeren te vervangen, vloerverwarming aan te leggen en muren te stuken, en dan over twee jaar een stuk aan het huis aan te bouwen en al die dingen opnieuw te doen. Daarom besloten we ons spaargeld in de uitbouw te steken. Achteraf zijn we heel blij dat we dat hebben gedaan. Door het extra stukje huis konden we bijvoorbeeld een mooie, grote bank kwijt én konden we meteen een goed geïsoleerde pui nemen. Bovendien scheelt het over twee jaar een hoop puin, zooi, troep en gedoe. Uitbouwen terwijl je in het huis woont én thuiswerkt lijkt me geen feest.

Al met al was de benedenverdieping een flink project. Maar als ik nu terugkijk, zou ik het zeker weer doen. Ja, het is heel veel werk geweest (en nog steeds zijn we elk weekend aan het klussen en regelmatig achter dakdekkers, vloerisolatiebedrijven, etc. aan het aan mailen). Maar we hebben nu wel écht een huis dat 100% “ons” voelt op de plek waar we zo graag wilden wonen.

favoriete hoekjes 3

Maar goed, de leuke hoekjes dus om je alvast een kleine glimp te laten opvangen van de huisonderdelen die al af zijn. Dat zijn er beneden gelukkig steeds meer. De benedenverdieping wordt al steeds meer een plek waar je kunt relaxen zonder in elke ooghoek een paar verhuisdozen of nóg een klus voor op de takenlijst te zien. Kortom: de hoogste tijd om daar de leukste hoekjes van te showen.

Nr. 1: onze fijne hoekbank

Een ruime hoekbank kopen was de beste keuze ooit. Bart klaagde al vanaf het begin van onze relatie dat mijn bank veel te krap was. De bank was ongeveer 1,65 meter breed en dat was voor onze bescheiden appartementwoonkamer perfect wat mij betreft. Maar meneer miste het dat hij niet languit op de bank kon liggen. Inmiddels kan dat dus wel. We hebben een fijne grijze hoekbank met een chaise longue (wat in mijn ogen gewoon een duur woord is voor een hoekgedeelte). Bart wordt heel gelukkig van zijn tv-kijk-sessies met de benen languit. Ik vind een groot voordeel van een ruimere bank dat je er meer sierkussens op kunt uitstallen. En laat ik daar nu net een zwak voor hebben. We namen zo’n beetje alle kussens uit het vorige huis mee en kochten er nog een paar bij. Zo zijn het lieve hartjeskussen en het exemplaar met bloemen nieuw.

Bank: Zitmaxx
Rond knoopkussen: Essenza
Gestreept kussen: Trendhopper
Bloemetjeskussen: Hoii via fonQ
Kussen met hartje: Zusss

Ook heel fijn aan onze zithoek is dat het hier zo lekker licht is. Dat komt doordat we in de uitbouw een zogenaamde “lichtstraat” lieten plaatsen. Dat klinkt als een rij met spotjes, maar het is een langwerpig raam. Een uitbouw neemt normaal veel licht in het midden van je kamer weg. Maar dat hebben we dus opgelost met deze lichtstraat. Je kunt trouwens ook voor andere oplossingen kiezen, zoals velux dakramen of lichtkoepels. Ook heel fijn!

Onze tip uit eigen ervaring: laat er ook meteen zonwering in plaatsen. Wij hebben dat ook laten doen en het schijnt een hoop warmte te schelen in de zomer.

favoriete hoekjes 4

Nr. 2: onze eettafel met gekleurde stoelen

Het is fijn dat Bart en ik qua meubels compleet op één lijn zitten. We houden allebei van houten meubels en vinden ook dezelfde tinten hout mooi. We waren het er in de winkel dan ook al snel over eens dat het deze eettafel moest worden. Het is een eikenhouten tafelblad op metalen X-vormige poten (maar dan wel een smallere variant). We wilden een lange familietafel, zodat je ook gezellig met anderen aan tafel kunt zitten zonder dat je meteen met de ellenbogen tegen elkaar stoot. Onze eettafel was een aantal weken vertraagd, dus we waren des te blijer toen we eindelijk alle stoelen van zolder konden halen om ze een plekje te geven rondom deze prachtige tafel. Eten voelt hier elke avond als een feestje.

Trouwens, leuke anekdote: onze steigerhouten eettafel uit het vorige huis gaan we als tuintafel gebruiken. Voor de verhuizing moest er een poot afgezaagd worden om de tafel het huis uit te krijgen, dus we moeten hem eerst nog eens fixen voordat het echt een tafel is. Maar ook de “oude” eettafel is dus goed terechtgekomen.

favoriete hoekjes 14

Hier zie je onze vrolijke stoelenverzameling rondom de eettafel staan. De gele en grijze stoel komen je misschien bekend voor uit ons oude huis. Bart en ik vonden die stoelen allebei nog net zo mooi als toen ik ze vijf jaar geleden uitzocht. Daarom namen we vier stoelen mee om die opnieuw een plekje aan de eettafel te geven. We wilden alleen van onze eethoek geen kopie van die in het oude huis maken en zochten nog iets roze-achtigs voor erbij (oké oké, ik zocht iets roze-achtigs en Bart gaf er toestemming voor). Dat werden de twee roze fluwelen stoelen. Een mooie mix van “oud” en nieuw!

Ik weet dat sommige mensen een complete error krijgen van verschillende stoelen rondom een tafel. Wij worden er allebei juist blij van. Zeker omdat de rest van de meubels vrij neutraal is en we zo een vrolijker sausje over de eethoek konden gieten.

Tafel: De Bommel Meubelen
Grijze en gele stoelen: Trendhopper
Roze stoelen: Zuiver OMG (via fonQ)
Vazen: Intratuin, Kwantum & Blokker
Kunstbloemen: Loods 5

favoriete hoekjes 10

Nr. 3: het barretje waaraan we vaker zitten dan gedacht

Toen Marije het ontwerp voor onze keuken maakte, twijfelden we nog of een barretje wel iets voor ons was. Zou je daar dan echt aan gaan zitten? Is dat niet gewoon voor de show? En ook: dat zit toch helemaal niet comfortabel? Nou, de afgelopen vier weken heb ik elke dag minimaal 1 uur aan dit barretje gezeten. Zelfs nu we weer een eettafel hebben, betrap ik mezelf erop dat ik hier regelmatig zit. Ik blog graag aan dit barretje en zit er ook vaak als Bart aan het koken is En ik eet er graag mijn ontbijt. Zo blijk ik toch meer een barhanger dan ik ooit van mezelf had gedacht.

Het scheelt vast ook dat we heerlijk zittende barkrukken hebben. Het leek me ooit onmogelijk om barkrukken te vinden die én mooi zijn én lekker zitten. Maar dat kan dus! Deze barkrukken hebben geen leuning, maar zitten alsnog heerlijk door de brede “ingedeukte” zitting. Na heel veel uren op de krukken spenderen, kan ik zeker zeggen dat ze hartstikke lekker zitten.

Trouwens, op de foto zie je ook de aankoop waarbij we even moesten slikken van het prijskaartje: het inductiefornuis met ingebouwde afzuiger. We hebben trouwens niet de bekende van Bora, maar een fornuis van het merk Siemens. Dat scheelde een hele smak geld! In ons oude huis hadden we ook zo’n soort barretje, maar hing er altijd een afzuiger pal boven ons hoofd. Daar stoorden we ons zo aan dat we het nu anders wilden. Sowieso bevalt inductiekoken heel goed (en is het beter voor de gasrekening én voor de tijd die het me kost om de keuken schoon te maken!).

favoriete hoekjes 11
Bij het raam komt trouwens nog raambekleding. We zijn er alleen nog niet helemaal over uit wat we daar willen. Dus tot die tijd hebben we nog lekker veel inkijk 😉
favoriete hoekjes 8

Ik kon het niet laten om een speciale vermelding te laten gaan naar deze fruitschaal, etagère of hoe je het ook wilt noemen. Ik vond een kookeiland zonder decoratie ook wat saai én we hadden nog een fruitmand nodig. Dit is eigenlijk een taartbord, maar je kunt er dus ook aardig wat fruit op kwijt. En hij matcht helemaal leuk met de rest van het huis! De terra cotta-streepjes komen bijvoorbeeld terug in de muur naast onze tv. Alsof hij ervoor gemaakt is 😉

Barkrukken: Sav Okse
Tegeltjes: By Goof ‘Oud Hollandse Witjes Roze’
Fruitschaal: OYOY

favoriete hoekjes 9
favoriete hoekjes 5

Nr. 4: de keuken met het papperassen-plankje

Het best gelukte onderdeel van onze hele woonkamer vind ik sowieso de keuken. We hadden allebei nog nooit een keuken uitgezocht en vonden het maar lastig om er keuzes in te maken. Ik droomde van een keuken met roze tegeltjes en hout-look kastjes. Bart wilde grijs, wit of donkerblauw, en een beetje strak. Marije hielp ons met een keukenontwerp waarin een beetje van beide terugkwam. Ik mijn roze tegeltjes, Bart zijn strakke grijze en greeploze kastjes.

Het aller-allerfijnste aan de keuken vind ik dat we mega-veel opbergplek hebben. In ons oude huis hadden we een chronisch tekort aan opbergplek voor kook- en bakspullen (of een chronisch overschot aan die spullen – het is maar hoe je het bekijkt). In deze nieuwe keuken hebben we zelfs zó veel keukenkastjes dat er nog twee kastjes leeg zijn. Alhoewel ik vermoed dat ook die zich wel snel zullen vullen 😉 Je spullenvoorraad schijnt mee te groeien met je huis, heb ik al geleerd.

De keuken is mijn lievelingsplek om te zijn. Misschien zit ik daarom wel zo vaak aan het barretje. We hebben een mooi grijs aanrechtblad van het materiaal Dekton (een hufterproof variant op een natuursteen aanrecht). En we hebben dus dé roze tegeltjes plus daarboven een plankje met genoeg plek voor heel veel leuke paperassen. Al ver voordat ons huis af was, kon ik me niet inhouden om het plankje in te richten met allerlei voorraadpotten en andere decoratie die we nog hadden liggen. Ik gok dat ik de decoratie op dit plankje nog wel een keer of 3634 ga veranderen. Maar voor nu ben ik helemaal blij met deze tijdelijke opstelling.

Roze tegeltjes: By Goof ‘Oud Hollandse witjes roze’
Voorraadpotten: IKEA en Dille & Kamille
Keramieken huisjes: de witte zijn van Dille & Kamille, de oranje was een cadeautje
Gele klokje: Loods 5
Peper- en zoutstel: Action
Houten snijplank: winkeltje in Duitsland
Roze waterkoker: CREATE via bol.com (deze is geen aanrader trouwens; de letters bladderden bij mij al na 2 maanden af…)

favoriete hoekjes
favoriete hoekjes 2

Nr. 5: het ongeplande plantenhoekje

Het was helemaal niet het plan om dit tafeltje met een hele verzameling plantjes bij het raam te zetten. Maar voor de verhuizing hadden we al onze planten op dit tafeltje verzameld, zodat het verhuisbedrijf die met extra liefde en aandacht kon verhuizen. Daarna zetten we al onze kleine planten op dit tafeltje terug, zodat we later – als de kamers boven meer af zouden zijn – konden kijken waar elke plant een plek zou krijgen. Maar ja, toen begonnen we zo te wennen aan de gezelligheid van een tafel vol planten dat we het al die tijd zo hebben laten staan en het waarschijnlijk zo houden. Ons groene hoekje!

Als we iets meer ingerichte hoekjes hebben en daarmee ook sommige planten verspreiden over het huis, gaan we dit tafeltje nog opnieuw indelen. Misschien kopen we er wat andere potjes of (nog belangrijker!) extra plantjes bij. Ook verdienen sommige planten wat extra liefde (het bruine pannenkoekenplant-blaadje is inmiddels weg). Sommige planten hebben inmiddels recht op een iets groter onderkomen, en bepaalde potjes hebben nog recht op een plantje. Maar alles op z’n tijd, zo is door het verbouwen inmiddels mijn slogan geworden 😉

Plantentafel: IKEA (‘Satsumas’)
Planten en potjes: vooral Ranzijn en Intratuin

Dus ja, we hebben nog genoeg hoekjes in te richten, planten te verdelen, plankjes te stylen, meubels een plek te geven en dingen aan muren op te hangen. Maar hoekje voor hoekje komen we er wel. En eigenlijk heeft het wel wat om niet in één keer in een af huis te wonen (sowieso: een huis schijnt nooit af te zijn…), maar alles hoekje voor hoekje meer “ons” te zien worden.

Wat is jouw favoriete hoekje in huis?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 8 februari 2024 op 8:55 am - Beantwoord

  Dit soort blogs had jij naar uitgekeken om te maken, maar ik ook om te lezen en te bekijken;). Zó mooi hoe deze hoekjes zijn geworden! Heerlijk om te zien.

 2. Daenelia 8 februari 2024 op 9:50 am - Beantwoord

  Je plantentafeltje is superleuk! En een hoekbank: ik vond het eerst een overdreven idee, maar mensen met lange benen hebben nou eenmaal meer ruimte nodig dan mensjes zoals ik met hobbit-beentjes. Dus voor mijn gozer was een hoekbank ook beter (en voor mij: omdat ik daardoor niet meer in het hoekje van de bank werd gedrukt). Daar gan je plezier van krijgen – dat weet je al.
  Mijn favo-plekje is mijn gele draaistoel waar ik té weinig in zit. Het is een heerlijke wegkruipstoel, voor een leesuurtje of knuffelen met de kat.

 3. Ria 8 februari 2024 op 11:47 am - Beantwoord

  Wat ziet het er allemaal gezellig uit ! Prachtige bank met leuke kussens, vooral, die met de bloemen.
  Een hele gezellige keuken en wat mooi, die inductieplaat met ingebouwde afzuiger, heerlijk koken op inductie, zo snel aan de kook, ik heb het ook en ben er elke dag nog blij mee, vooral met het schoonmaken achteraf, een fluitje van een cent.
  Ook de plantjes verzameling geeft veel sfeer.
  En wat goed, dat jullie meteen die uitbouw gedaan hebben, echt heel goed over nagedacht.
  Ook de eethoek is erg sfeervol met alle gekleurde stoelen.
  Kortom, wat een leuk en gezellig huis geworden, ik wens jullie heel veel plezier en geluk in jullie mooie, nieuwe huis !

 4. Simone 9 februari 2024 op 8:18 pm - Beantwoord

  Nou de hoekjes die je laat zien, zien er al erg leuk uit! Ondanks dat het misschien niet mijn stijl is, word ik er wel blij van. Mijn favoriete hoekje is in mijn stoel denk ik. Of aan de eettafel wanneer ik zit te diamond painten.

 5. Sandy 10 februari 2024 op 8:21 am - Beantwoord

  Zo gaaf dit, dank voor het delen en de inspiratie. De stoelen combineren perfect! Oooh dat plantentafeltje is echt tof. En ik ga gelijk denken aan een barretje.

 6. Anne 13 februari 2024 op 10:53 am - Beantwoord

  Ooooh die keuken met dat barretje 🤩

 7. Maaike 16 februari 2024 op 12:28 am - Beantwoord

  Wat leuk!! Vooral de eettafel met stoelen en het barretje zijn geweldig!! <3

 8. Patricia 16 februari 2024 op 11:21 am - Beantwoord

  wow het ziet er echt super gaaf uit, vooral het barretje.. ik heb niet echt een favoriete hoek in huis, ik ben trots op onze grote kast maar verder is het met alles net niet zoals ik het zou willen ofzo…

Recente blogs

Keuzes maken | FOBO (Fear of Better Options) + 5 tips

14 augustus 2020|Persoonlijke groei|

Hoe kun je ooit een knoop doorhakken over jouw toekomstige woning als Funda vol staat met huizen? En hoe kun je jouw grote liefde vinden als op je lijst met potentiële matches wel 98 knappe mannen naar je glimlachen? Keuzes maken is tegenwoordig haast een taak voor gevorderden. Er zijn bijna altijd wel tig andere opties. Hoe weet je dan zeker dat jij daar de beste optie voor jou uit weet te kiezen? Ik - ook geen enthousiaste keuzemaker - deel mijn gedachten en geef 5 tips om je keuzestress wat in te dammen.

Recept quinoasalade met aubergine, sinaasappel & kikkererwten (vegan!)

26 juli 2023|Recepten|

Voor als je weinig tijd hebt om te koken of onderweg een snelle maar gezonde hap wilt hebben, is een salade ideaal! En het is natuurlijk ook de perfecte maaltijd wanneer de mussen van het dak vallen en het fornuis de laatste plek is waar je wilt zijn. Op al dat soort momenten grijp ik het allerliefst naar couscous of naar een quinoasalade. Een goede salade met quinoa is zowel warm als koud lekker, is goed vullend en kun je met allerlei ingrediënten en een frisse dressing op smaak brengen. Deze quinoasalade is mijn nieuwste favoriet! Hij bevat lekker veel groenten, gekruide kikkererwten én stukjes sinaasappel voor een zoetig tintje tussendoor. Schenk er een beetje sinaasappeldressing overheen en je hebt een heerlijke maaltijd voor op tafel of om mee te nemen.

Vegan ontbijttaart met blauwe bessen (supersimpel!)

12 maart 2023|Recepten|

Ontbijten met taart - dat klinkt als de dag feestelijk starten, toch? Nu ben ik sowieso een stuk vrolijker aan het begin van de dag als mijn maag van een goede bodem is voorzien. Maar als er op mijn bord iets verjaardags-waardigs ligt, is de start van de dag nog ietsje vrolijker wat mij betreft. Daarom ben ik op z'n tijd gek op een ontbijttaart. Daar hoef je echt niet uren voor in de keuken te staan. Het maken van dit taartje kost hooguit 10 minuten. Daarna heb je meteen voor een paar ontbijtjes, lunches of snacks een lekkere portie klaarstaan. Dus zin in iets extra lekkers én gezonds vandaag of morgen? Probeer dit recept voor vegan ontbijttaart. Extra lekker door de warme blauwe bessen bovenop!