out7 2

Outfit | Mijn lievelingsjurk (ook na 150+ keer dragen!)

 • 29 januari 2019
 • 38 Reacties
Categorieën: Outfits

Eigenlijk hebben onze “oude” kleren soms wel wat extra liefde verdiend. Meestal zijn we vooral trots op onze allernieuwste kledingaanwinsten. Maar hoe zit het met al die gouwe ouwe items die ook in onze kast hangen? Die ene lievelingsjurk bijvoorbeeld, die we best eens in het zonnetje mogen zetten. Laatst las ik op Hermiens blog Kouwe Kleren een inspirerende ode aan oude kleren. Dat inspireerde me om eens mijn meest favoriete jurkje in een outfitpost te laten zien. Spotlights aan…dit is de jurk die ik na méér dan 150 keer dragen nog steeds geweldig vind.

zwarte jurk met borduursels

Say yes to the dress!

Deze jurk met geborduurde bloemen kocht ik alweer drie jaar geleden bij H&M. Als kerstjurk welteverstaan! Ik was er weer eens wat laat bij om een jurk voor de feestdagen te scoren en kon nergens vinden wat ik zocht. Juist toen ik de hoop wilde opgeven, liep ik bij H&M tegen deze jurk aan. Hij was perfect in alle opzichten. Een tikkeltje klassiek, netjes en vrolijk. Niet te nauwsluitend, maar wel getailleerd. Niet enorm opvallend, maar wel met een feestelijk tintje. Niet te laag uitgesneden, maar ook niet te degelijk. En die borduursels? Tja, daar was ik direct verliefd op. Ik heb niet veel zwarte items in mijn kledingkast hangen, maar voor deze jurk maakte ik met alle liefde een uitzondering op die “regel”.

Say yes to the Christmas dress!

zwarte jurk met borduursels

Een duizendpoot onder de kerstjurken

Ook voldeed de jurk aan mijn belangrijkste criterium voor dé kerstjurk, namelijk dat hij niet alleen voor kerst geschikt is. Het is een jurk die je niet alleen kunt dragen wanneer je aanschuift bij een zevengangendiner op Tweede Kerstdag, maar die je ook prima kunt aantrekken naar je werk met een jasje eroverheen of juist in de zomervakantie met (in mijn geval) een paar geschoren melkflessen eronder. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat er bijna geen week voorbijgaat waarin deze jurk ongedragen in mijn kast hangt. In mijn vakantiekoffer heeft hij een vast plekje bemachtigd. En zodra de jurk uit de was komt, weet ik niet hoe snel ik hem moet aantrekken.

zwarte jurk met borduursels

Totdat de gaten ons scheiden

Naar mijn werk draag ik het liefst nette jurkjes met een jasje of vest eroverheen. Een van mijn favoriete combinaties is dan ook deze jurk met daaroverheen mijn roze colbert, nog zo’n favoriet item waar ik zo’n beetje in lééf. Een geweldig goede aankoop die ik ooit voor €3,- bij de IJ-hallen deed. Hup, een dikke panty eronder, warme enkellaarsjes aan en ik ben klaar om te gaan! Je begrijpt: dit jurkje draag ik totdat de gaten ons scheiden. En dan nog zal ik vast kijken of daar niet een mouw aan te passen is.

zwarte jurk met borduursels

Een ereplaats meer dan waard

Deze outfitpost inspireerde me meteen om vaker aandacht te besteden aan kledingstukken die eigenlijk een ereplaatsje in mijn Fashion Walk of Fame verdienen. Het is natuurlijk geweldig als ik een mooie (nieuwe of tweedehands) vondst op de kop tik. Maar nog veel leuker zijn de items die al járen in mijn kast hangen. Of beter gezegd, die bijna nooit in mijn kast hangen, omdat ik niet weet hoe snel ik ze moet aantrekken zodra ze uit de was komen. Want bij die kledingstukken kan ik de welbekende vraag van opruimgoeroe Marie Kondo maar op één manier beantwoorden:

Does it spark joy?
Jazeker!

zwarte jurk met borduursels

Jurk met borduursels: H&M
Roze colbert: ONLY (tweedehands)
Panty: Action
Enkellaarsjes: Van Haren

Wat is jouw meest favoriete kledingstuk?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 29 januari 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee om zo je “oude” kleding in de spotlight te zetten. Het jurkje is heel mooi en staat je goed! Ik heb een hele mooie jas die al wat jaartjes oud is maar die pas ik momenteel niet meer dus eerst daar wat aan doen 🙂

  • Romy 29 januari 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment over mijn jurkje! Jouw jas klinkt ook als een geweldige aanwinst. En misschien ook als een mooie extra stok achter de deur <3

 2. Shirley 29 januari 2019 op 7:07 am - Beantwoord

  Leuk als je zoveel plezier hebt van een kledingstuk. Soms is het echt jammer als het niet mooi meer is. Ik heb nog een paar jurkjes die echt al 6 jaar oud zijn. Ze komen ook steeds terug op foto’s, haha. Het laatste jaar dat ik bij mijn moeder woonde, heb ik mijn garderobe geüpdatet met wat mooie jurkjes en van sommige heb ik dus nog steeds plezier.

  • Romy 29 januari 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Wauw, dat zijn al helemaal goede aanwinsten geweest dan! Bij sommige kledingstukken weet je gewoon dat je ze met plezier blijft dragen tot het moment dat het écht niet meer kan.

 3. Marije 29 januari 2019 op 7:27 am - Beantwoord

  Super leuk jurkje! Op dit moment is alles in mijn garderobe favoriet omdat ik alles echt nieuw heb gekocht na de operaties.

  • Romy 29 januari 2019 op 8:41 am - Beantwoord

   Wat geweldig (en waarschijnlijk hard nodig) dat je jezelf na de operatie een nieuwe garderobe cadeau hebt gedaan 🙂 Alleen al het idee erachter maakt die items waarschijnlijk al favoriet.

 4. Veronique 29 januari 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Leuke jurk!

 5. Yvonne 29 januari 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Het ziet er helemaal niet uit als een kerstjurk! Super leuk, snap dat je er dol op bent.

  • Romy 29 januari 2019 op 8:42 am - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Romy 29 januari 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het jurkje ook juist leuk omdat het niet zo’n typische kerstjurk is. Met een glittervestje eroverheen, heeft de jurk wel echt een kerstuitstraling. Maar in combinatie met een gewoon colbertje of vest leent het zich perfect voor bijna elke gelegenheid.

 6. Mirjam 29 januari 2019 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een superleuke jurk! Ik kan me echt voorstellen dat je daar geen afstand van doet. Zelf vind ik het vaak ook moeilijk om afstand te doen van mijn kleding. Ik herinner me nog levendig dat ik een jurkje kocht toen ik 14 was en die ik maar liefst 8 jaar heb kunnen dragen. En toen er gaten in kwamen heb ik gewoon gehuild (nu doe ik dat nogal snel, maar toch).
  Veel plezier nog met deze jurk!

  • Romy 30 januari 2019 op 12:21 am - Beantwoord

   Wauw, een kledingstuk dat het 8 jaar volhoudt, is al helemaal een goede aanwinst. Ik kan me je traantje bij het wegdoen van de jurk wel voorstellen. Soms zit er aan een kledingstuk ook gewoon heel veel emotionele waarde.

 7. Irene 29 januari 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Ik kocht deze jurk toen ook voor Kerstmis maar helaas pas ik hem niet meer zo goed dus ik ga hem binnenkort verkopen. Heel jammer want ik vind het echt een prachtig ding en ik zou hem zeker ook op een ‘gewone’ dag dragen. Hij staat jou ook heel leuk!

  • Romy 30 januari 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Ah zo jammer dat de jurk niet zo goed meer zit! Hij is prachtig en ik weet zeker dat hij jou ook mooi staat. Hopelijk kun je iemand anders er heel blij mee maken als je hem verkoopt.

 8. Janne 29 januari 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Wat een mooie jurk, en leuk dat er een verhaal achter zit. Goed idee om kleren te laten zien die je vaak draagt in plaats van de net nieuwe dingen waar je nog helemaal niet van weet of ze een succes worden. Ik ga de blog van Kouwe Kleren eens lezen 🙂

  • Romy 30 januari 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Dank je! Haha, pyjama’s zijn inderdaad ook altijd goed en zitten al helemaal héérlijk.

  • Romy 30 januari 2019 op 12:19 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie!
   Ik vond het zelf ook wel een mooi idee om op mijn blog wat vaker af te wisselen tussen “gouwe ouwe” kledingstukken en kledingstukken die ik net nieuw of tweedehands op de kop heb getikt. Eigenlijk is het juist leuk om de oude pareltjes, die hun succes al bewezen hebben, wat vaker in het zonnetje te zetten 🙂

 9. els 29 januari 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  De jurk staat je ook prachtig! Momenteel heb ik niet echt een favoriet kledingstuk. Al hou ik wel van mijn pyjama ;-).

 10. Anna 29 januari 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat leuk, een ode aan je jurk! Ik vind je jurk echt onwijs leuk, zo handig ook dat ‘ie voor meerdere gelegenheden geschikt is. Ik ben zelf ook dol op dat soort kledingstukken!

  • Romy 30 januari 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Dankjewel! Inderdaad ideaal, dit soort kledingstukken. Het is zo fijn als je een mooi item voor allerlei gelegenheden kunt aantrekken.

 11. Lianne 29 januari 2019 op 12:07 pm - Beantwoord

  Het valt me inderdaad op dat je deze vaak draagt! Maar hij is inderdaad erg leuk en staat je super 🙂 Gewoon lekker dragen als jij je er goed in voelt toch? Ik heb niet echt een favoriet kledingstuk, jammer genoeg, omdat ik eigenlijk alleen maar basic dingen aan kan trekken naar mijn werk.

  • Romy 30 januari 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik had dit jurkje inderdaad toevallig afgelopen zaterdag ook naar jou aan (deze foto’s heb ik die ochtend gemaakt) 🙂 Het is echt een jurkje dat ik steeds weer met plezier aantrek, hoewel ik verder ook graag lekker afwissel met andere kledingstukken.
   Jammer dat jij niet echt een favoriet kledingstuk hebt! Maar op zich is het natuurlijk ook leuk om regelmatig andere dingen te dragen. En basics kunnen soms ook heel mooi zijn 🙂

 12. bychristiana 29 januari 2019 op 12:36 pm - Beantwoord

  Dat het ‘Joy sparks’ is te zien, haha;-) Je ziet er stralend uit, maar eigenlijk ‘ken’ ik jou inmiddels ook niet anders dan met zo’n oprechte, grote lach op je gezicht! Herkenbaar dit verhaal, trouwens! Ik heb ook jurkjes waarin ik lijk te wonen! (Ik moet nu ook opeens denken aan jouw best Nine van 2018 op Instagram, hihi, daar zaten toch toevallig meerdere foto’s tussen met dat gele gestippelde truitje en ik weet nog dat je toen voor de grap schreef dat het nu net leek alsof je niets anders in de kast hebt hangen;-))

  • Romy 30 januari 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie over de lach op mijn gezicht! 🙂 Dankjewel!
   Haha, het verhaal over de gele blouse is inderdaad wel vergelijkbaar met dat over dit jurkje. Het grappige is dat ik die blouse hooguit 1 à 2 keer per maand draag en er zo’n beetje meer foto’s van heb dan van dit jurkje. En dat terwijl ik deze jurk bijna wekelijks aantrek. Alleen al daarom vond ik het tijd voor een outfitpost van dit nóg meer favoriete jurkje 😉

 13. Lizzy 29 januari 2019 op 12:53 pm - Beantwoord

  Wat een leuk jurkje! En die roze blazer vind ik ook geweldig. Ook heerlijk veelzijdig, want ik heb hem al meerdere keren voorbij zien komen op je blog ?

  • Romy 30 januari 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   De jurk is echt van mooie kwaliteit als ik me bedenk dat ik hem al zó vaak heb gedragen. Alleen al dat maakt hem de €40 die ik er ooit voor heb betaald meer dan waard 🙂
   De twee kledingstukken die jij noemt, klinken ook als geweldige aanwinsten trouwens. Wat fijn dat ze er na zo’n lange tijd nog steeds zo goed uitzien.

  • Romy 30 januari 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat is-ie zeker 🙂 Het is zo leuk om met zowel het jurkje als de blazer allerlei combinaties te kunnen maken.

 14. Jacqueline 29 januari 2019 op 3:08 pm - Beantwoord

  Als een jurk er na 150x dragen nog zo mooi uitziet, zou het ook zeker mijn favoriet zijn! Ik heb zo ook wel een paar jurkjes die heerlijk zitten en er mooi uit blijven zien. Bijvoorbeeld een zwart jurkje met aardbeien wat van boven strak zit en vanaf de heupen wijd uitloopt. Maar ook een sportief lang vest welke ik vaak op een legging draag, gewoon lekker praktisch.

 15. Nikita 29 januari 2019 op 4:28 pm - Beantwoord

  Ik heb een bloesje, het is marineblauw. En het printje is vol met ‘nerdbrilletjes’. Dat bloesje kocht ik ooit in de solden aan een vette korting en ik was er verliefd op! Met of zonder korting. Maar die korting maakte het natuurlijk nog beter. Ik kocht het in de vakantie tussen het vijfde en zesde, dus ik denk dat ik hem deze zomer al drie jaar heb. Ik ben er verliefd op. Ik heb hem op mijn afstudeerdproclamatie gedragen, ik wilde eerst iets anders aandoen. Maar dat voelde verkeerd. Ook heb ik in dat bloesje al menig leuke momenten meegemaakt. Daarnaast heb ik mijn trui van school van het zesde, onze 100-dagen trui. Het is een sweater met kap en zak vooraan. De zak vooraan begin al los te komen omdat ik er al heel vaak bijna in geleefd heb. Maar toch wil ik hem niet wegdoen vanwege de herinneringen die ik eraan heb. Grappig eigenlijk dat je artikel vandaag online komt. Ik lig inmiddels trouw te typen op mijn laptop op bed, maar ik heb deze middag onder andere mijn kledingkast aangepakt. Er is heel wat weggevlogen wat al ‘oud’ was. Maar ik draag het gewoon niet meer. Het doet wel pijn, maar aan de andere kant heb ik niks aan een volle kledingkast als ik de helft niet meer draag. Daarnaast heb ik ook ontdekt dat blauw en wit de meest voorkomende kleren in mijn kast zijn. Maar dat is waar ik me goed in voel, en dat is voor iedereen anders natuurlijk. Ik had de afgelopen maand ook wel redelijk veel geshopt tijdens de solden, dus die kast moest dringend eens aangepakt worden. Maar ik ben wel heel blij met alles wat er nu in ligt en kan niet wachten tot ik alles aan mag doen!

  • Romy 30 januari 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Dat blouseje klinkt geweldig en het klinkt ook als helemaal jou 🙂 Ik geef je groot gelijk dat je die favoriete blouse ook juist naar je afstudeerproclamatie wilde aantrekken. Superleuk!
   En goed bezig met die flinke kledingkastopruiming vandaag. Zo nu en dan is het inderdaad hard nodig om even de bezem door je kast te halen, ook al is kleding wegdoen niet altijd een makkie. Maar zo’n opgeruimde kast is ook heel wat waard en geeft je meteen weer de kans om “verstopte” kleding terug te vinden en opnieuw te kunnen aantrekken 🙂

 16. Sofie 29 januari 2019 op 6:58 pm - Beantwoord

  Ik heb hem ook en het is mijn favoriet 🙂 hij zit zo mooi!

 17. Evelien 29 januari 2019 op 8:16 pm - Beantwoord

  Hij is echt heel erg leuk, en inderdaad voor alles geschikt, afhankelijk van hoe je hem styled. Ik ben wel benieuwd naar andere ‘erestukken’ in je collectie! Je hebt zo’n toffe kledingstyle.

  • Romy 29 januari 2019 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk (en lief) om dat te horen 🙂 Ik denk dat ik binnenkort een ander favoriet jurkje (het jurkje met stippen op mijn profielfoto) ga delen in een outfitpost.

 18. Hermien - KouweKleren 29 januari 2019 op 9:51 pm - Beantwoord

  Wat geweldig leuk om jouw topjurk nu terug te zien n.a.v. mijn artikel. Ik snap dat dit jurkje favoriet is, het staat he goed en je kunt het heel veelzijdig dragen, zowel ’s winters als ’s zomers. Vandaag heb ik zelf een favoriet tweedehands truitje waar de gaten in voelen gerepareerd en dat voelde goed. Veel geluk samen, je jurk en jij!

  • Romy 29 januari 2019 op 11:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend leuke reactie (en natuurlijk voor de inspiratie)!
   Wat goed dat je jouw truitje hebt kunnen repareren! Een favoriete aankoop die nu al helemaal nog een tijdje mee kan 🙂

 19. Anja - Minimalist Dutchie 30 januari 2019 op 4:39 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk dat je ook aan ‘gouwe ouwe’ aandacht geeft. De jurk staat je echt heel leuk, erg “Romy”. Ik heb een jurk die ik inderdaad ook jaren geleden voor – ik geloof 7 euro – bij H&M in de sale kocht, een zomerse jurk omdat ik naar Afrika zou gaan. Hij had een beetje een Afrikaanse print, daarom kocht ik ‘m ook, met de gedachte ‘die gaat nooit lang mee’. Ik heb ‘m nog steeds en elke zomer, als hier de mussen een dag van het dak vallen, draag ik ‘m. Krijg er altijd complimenten over en ik heb de herinneringen aan de vakantie!

  • Romy 30 januari 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs leuke reactie! Jouw jurk van H&M klinkt ook als een geweldige aankoop. Dat zijn nog eens 7 goed bestede euro’s 🙂

Recente blogs

7 dingen om meer de tijd voor te nemen

28 april 2020|Persoonlijke groei|

Haasten, rennen, sjezen. Soms lijken de dagen wel een race tegen de klok. Van afspraak naar afspraak. Of - zoals dat in quarantainetijd gaat - van Skype-call naar supermarktbezoekje naar wasmachine. Het is dan misschien verleidelijk om het tempo er flink in te houden. Ook voor mij. Dat terwijl meer de tijd nemen voor sommige dingen je heel veel goeds kan brengen. Niet alleen meer rust in je hoofd, maar ook een hele hoop extra genietmomenten. Dit zijn 7 dingen waar ik daarom vaker de tijd voor neem.

27 feitjes over Vaker Vrolijk + WINACTIE

9 juni 2019|Lifestyle, Persoonlijk|

Het is tijd voor een feestje! Nee, geen discofeestje met cocktails die tot in de vroege uurtjes geserveerd worden. Het is tijd voor een virtueel feestje op mijn blog. Omdat afgelopen vrijdag mijn 1000e blogartikel op Vaker Vrolijk is verschenen, wilde ik eens stil staan bij 27 feitjes over mijn blog die je misschien nog niet kent. Maar natuurlijk is een feestje niet compleet zonder een kleine traktatie. Ik strooi niet alleen met 27 wetenswaardigheden, maar geef ook een leuk prijzenpakketje weg aan één gelukkige winnaar. Doe je mee?