unnamed file 44 1

Mijn favoriete en meest dierbare sieraden

 • 11 november 2016
 • 12 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Sieraden? Om eerlijk te zijn vergeet ik die meestal om te doen als ik ’s ochtends in alle haast de deur uit ga. Ik heb dan ook geen uitpuilende kist vol sieraden of doosjes vol met oorbellen. Toch probeer ik de laatste tijd wat meer aandacht aan sieraden te besteden en soms wel iets om of in te doen. Ik ben niet iemand die veel sieraden koopt, maar ik heb wel zo mijn favoriete sieraden in mijn sieradenkistje liggen. Voor vandaag kiepte ik mijn sieradenkist eens om en zocht ik mijn pronkstukken uit. Vandaag laat ik je daarom mijn favoriete of meest dierbare sieraden zien. Kijk je mee?

sieraden

sieraden

In een heel ver verleden besloot ik dat ik eens sieraden wilde gaan maken. Als ik besluit om aan een hobby te beginnen, dan wil ik ook meteen goed van start. Ik kocht dan ook allerlei kralen, draad in verschillende soorten en maten en mooie sorteerdozen om alles in op te bergen. Ik zag het al helemaal zitten om elke avond kralen te rijgen. Maar helaas werd die hobby het toch niet helemaal en bleven alle dozen ongebruikt in de kast staan. Toch blijf ik het leuk vinden om armbandjes te maken. Toen ik van een vriendin voor mijn verjaardag leuke kralensetjes kreeg, ging ik dan ook voor de verandering eens wél aan de slag. Hiermee maakte ik deze twee armbanden. Het zijn natuurlijk geen creatieve hoogstandjes, maar toch draag ik ze graag.

sieraden

Tja, je hebt mensen die sieraden maken en mensen die sieraden maken… Geloof het of niet, maar mijn vriendin Jolanda heeft deze prachtige ketting zelf voor mij gemaakt. Over talent gesproken! Ik kreeg hem een paar jaar geleden voor mijn verjaardag en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Vaak ga ik voor subtiele kettinkjes, maar deze ketting vind ik stiekem ook wel erg gaaf. De kleuren passen goed bij mijn herfstkleding en ik vind de combinatie van metaal met glaskralen erg mooi. Mocht je benieuwd zijn naar meer van Jolanda’s sieraden, neem dan eens een kijkje bij Handmade Jewellery by Jolanda. Deze blog is niet gesponsord, maar ik wilde haar winkeltje gewoon graag eens in het zonnetje zetten.

sieraden

sieraden

Van mijn sieraden is dit zilveren bedelarmbandje toch wel mijn meest dierbare item. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het bijna nooit draag, omdat ik het niet zo handig vind om te typen met bedeltjes die voortdurend het toetsenbord raken. Wel heeft het armbandje een heel speciaal plekje in mijn sieradenverzameling gekregen. Ik kocht het ooit voor mezelf toen ik een paar jaar geleden een belangrijke stap zette. Ik wilde eigenlijk een vlinderbedeltje met de tekst ‘Vrij’, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Daarom liet ik aan de armband een hartje met die tekst erin gegraveerd hangen, samen met een losse vlinder. Later kreeg ik van mijn toenmalige vriend nog een vlinder en een hartje erbij. Het zonnetje gaven mijn ouders ooit cadeau als herinnering aan het feit dat achter de wolken altijd de zon schijnt. Elk bedeltje heeft voor mij een betekenis en daarom koester ik dit armbandje nog steeds. Eigenlijk zou ik het vaker moeten dragen en er weer eens een symbolisch bedeltje bij moeten kopen.

sieraden

Achter deze oorbellen zit geen speciaal verhaal. Verre van dat eigenlijk. Ik kocht ze een paar weken geleden bij de Primark voor maar €1,-, maar heb ze in die paar weken al heel vaak gedragen. Ik zocht al een tijdje oorbellen met zo’n groter balletje achter je oor en dit paar was precies wat ik zocht. Je begrijpt vast dat ik ze voor die prijs niet kon laten liggen…

sieraden

Mijn laatste favoriet uit mijn bescheiden sieradencollectie is dit kettinkje. Ik kocht het vorig jaar in Praag op het moment dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik wilde mezelf graag iets cadeau doen als een soort teken dat ook ik er op dat moment mocht zijn. Op de laatste dag van onze vakantie kwam ik deze ketting tegen en ik was op slag verliefd. Overigens lijkt het misschien (of misschien ook niet…) een hele dure ketting met swarovski, maar het was een vrij goedkoop ding. Ik ben met dure sieraden namelijk veel te bang dat ik ze verlies of kapot maak. Deze ketting droeg ik op mijn diploma-uitreiking en ik zou hem eigenlijk weer vaker uit mijn sieradenkist tevoorschijn moeten halen. Hij is te mooi om stof te laten verzamelen.

Wat is jouw favoriete of meest dierbare sieraad?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 11 november 2016 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Die laatste ketting vind ik echt heel leuk. Jammer dat je trouwens niet met die hobby verder bent gegaan

  • Romy 11 november 2016 op 10:08 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, eigenlijk is het echt zonde. Ik heb nog steeds een doos met kralen staan, dus wie weet ga ik toch weer een keer een poging wagen 🙂 Ik vind sieraden maken namelijk wel erg leuk om te doen!

 2. Lieke - Life As Lieke 11 november 2016 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een mooie sieraden! Ik hou heel erg van rosé goud (vaak nep, maar toch 😉 ) maar eigenlijk vind ik heel veel mooi 🙂

  • Romy 11 november 2016 op 2:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Roségoud vind ik zelf ook altijd prachtig!

 3. Vlijtig Liesje 11 november 2016 op 11:55 am - Beantwoord

  Dat zal mijn trouwring zijn. Verder draag ik nooit sieraden.

 4. Tanja 11 november 2016 op 12:25 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je bij elk sieraad een verhaal hebt. Ik ben dol op sieraden en ga zeker die site bezoeken. De foto’s van de sieraden zijn goed gelukt weer. Goed bezig Romy!

 5. Malou | Blonde Blossom 11 november 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

  Ik heb ook een bedelarmbandje dat al heel oud is en daar ben ik zó blij mee! Verder heb ik een heel mooie ketting van mijn vriend en een ring van mijn ouders met mijn naam en verjaardag erin gegraveerd. X

  • Romy 11 november 2016 op 6:10 pm - Beantwoord

   Bedelarmbandjes zijn soms zo bijzonder, hè? Zeker als er echt een betekenis achter zit! En ook de ketting en ring klinken heel mooi en symbolisch 🙂

 6. Rowan 11 november 2016 op 7:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Mooie en bijzondere sieraden, ik snap waarom ze zo dierbaar zijn!

 7. marjolein 11 november 2016 op 10:04 pm - Beantwoord

  Leuk als bepaalde sieraden je zo dierbaar zijn; dat maakt het pas mooi om ze ook echt te dragen!

 8. Vivian 13 november 2016 op 5:00 pm - Beantwoord

  Wat mooi om te zien! Die eerste twee armbanden vind ik heel mooi, en ook het bedelarmbandje en je laatste ketting. Mooi verhaal zit daar ook achter!

Recente blogs

Dit heb ik al gekocht (of gekregen) voor mijn nieuwe huis!

25 januari 2019|Interieur|

Het is nog maar een week of zes wachten totdat ik de sleutel voor mijn nieuwe appartement krijg. Een week of zes? Jeetje, ik schrik er zelf bijna van! Gelukkig heb ik al veel spullen voor mijn interieur besteld of klaarstaan om straks een plekje in mijn appartement te geven. Tijd voor een klein voorproefje, ook al heb ik de sleutel nog niet. Ik laat je alvast een paar spullen zien die ik voor mijn woning heb gekregen of gekocht. En ja, er zitten ook een paar spullen bij die nog naar mij onderweg zijn en waar ik met smart op wacht.

Meer groente eten (en dat ook nog lekker vinden) | 11 simpele tips

5 november 2021|Lifestyle|

Zorg voor minimaal 250 gram groente op een dag en 2 stuks fruit. Het is een van de weinige voedingsadviezen die ik trouw opvolg. Worden mijn lichaam en mijn gevoelige darmen in het bijzonder blij van! Maar… hoe krijg je voldoende groente binnen als in de gemiddelde “familiezak groenten” voor 4 personen maar 400 gram zit? En als een hele krop sla ook bijzonder weinig weegt? Met deze tips kun je (soms zelfs ongemerkt) meer groente eten.

Outfit | Een fleurige blauwe zomerjurk van My Jewellery

14 juni 2019|Outfits|

We kunnen er niet meer omheen: de zomer komt er toch echt binnenkort aan. Regelmatig laat de zon zich al van zijn beste kant zien, wat ook betekent dat mijn zomerse outfits weer uit de kast mogen. Daarnaast voegde ik een aantal nieuwe kledingstukken aan mijn zomergarderobe toe om op de zonnige dagen mee de straat op te gaan. Vandaag zet ik twee van die nieuwe items in het zonnetje (zowel letterlijk buiten als op mijn blog): een blauwe jurk met ruches en een colbert dat dienstdoet als zomerjasje. Kijk je mee naar mijn outfit?