unnamed file 44 1

Mijn favoriete en meest dierbare sieraden

 • 11 november 2016
 • 12 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Sieraden? Om eerlijk te zijn vergeet ik die meestal om te doen als ik ‘s ochtends in alle haast de deur uit ga. Ik heb dan ook geen uitpuilende kist vol sieraden of doosjes vol met oorbellen. Toch probeer ik de laatste tijd wat meer aandacht aan sieraden te besteden en soms wel iets om of in te doen. Ik ben niet iemand die veel sieraden koopt, maar ik heb wel zo mijn favoriete sieraden in mijn sieradenkistje liggen. Voor vandaag kiepte ik mijn sieradenkist eens om en zocht ik mijn pronkstukken uit. Vandaag laat ik je daarom mijn favoriete of meest dierbare sieraden zien. Kijk je mee?

sieraden

sieraden

In een heel ver verleden besloot ik dat ik eens sieraden wilde gaan maken. Als ik besluit om aan een hobby te beginnen, dan wil ik ook meteen goed van start. Ik kocht dan ook allerlei kralen, draad in verschillende soorten en maten en mooie sorteerdozen om alles in op te bergen. Ik zag het al helemaal zitten om elke avond kralen te rijgen. Maar helaas werd die hobby het toch niet helemaal en bleven alle dozen ongebruikt in de kast staan. Toch blijf ik het leuk vinden om armbandjes te maken. Toen ik van een vriendin voor mijn verjaardag leuke kralensetjes kreeg, ging ik dan ook voor de verandering eens wél aan de slag. Hiermee maakte ik deze twee armbanden. Het zijn natuurlijk geen creatieve hoogstandjes, maar toch draag ik ze graag.

sieraden

Tja, je hebt mensen die sieraden maken en mensen die sieraden maken… Geloof het of niet, maar mijn vriendin Jolanda heeft deze prachtige ketting zelf voor mij gemaakt. Over talent gesproken! Ik kreeg hem een paar jaar geleden voor mijn verjaardag en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Vaak ga ik voor subtiele kettinkjes, maar deze ketting vind ik stiekem ook wel erg gaaf. De kleuren passen goed bij mijn herfstkleding en ik vind de combinatie van metaal met glaskralen erg mooi. Mocht je benieuwd zijn naar meer van Jolanda’s sieraden, neem dan eens een kijkje bij Handmade Jewellery by Jolanda. Deze blog is niet gesponsord, maar ik wilde haar winkeltje gewoon graag eens in het zonnetje zetten.

sieraden

sieraden

Van mijn sieraden is dit zilveren bedelarmbandje toch wel mijn meest dierbare item. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het bijna nooit draag, omdat ik het niet zo handig vind om te typen met bedeltjes die voortdurend het toetsenbord raken. Wel heeft het armbandje een heel speciaal plekje in mijn sieradenverzameling gekregen. Ik kocht het ooit voor mezelf toen ik een paar jaar geleden een belangrijke stap zette. Ik wilde eigenlijk een vlinderbedeltje met de tekst ‘Vrij’, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Daarom liet ik aan de armband een hartje met die tekst erin gegraveerd hangen, samen met een losse vlinder. Later kreeg ik van mijn toenmalige vriend nog een vlinder en een hartje erbij. Het zonnetje gaven mijn ouders ooit cadeau als herinnering aan het feit dat achter de wolken altijd de zon schijnt. Elk bedeltje heeft voor mij een betekenis en daarom koester ik dit armbandje nog steeds. Eigenlijk zou ik het vaker moeten dragen en er weer eens een symbolisch bedeltje bij moeten kopen.

sieraden

Achter deze oorbellen zit geen speciaal verhaal. Verre van dat eigenlijk. Ik kocht ze een paar weken geleden bij de Primark voor maar €1,-, maar heb ze in die paar weken al heel vaak gedragen. Ik zocht al een tijdje oorbellen met zo’n groter balletje achter je oor en dit paar was precies wat ik zocht. Je begrijpt vast dat ik ze voor die prijs niet kon laten liggen…

sieraden

Mijn laatste favoriet uit mijn bescheiden sieradencollectie is dit kettinkje. Ik kocht het vorig jaar in Praag op het moment dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik wilde mezelf graag iets cadeau doen als een soort teken dat ook ik er op dat moment mocht zijn. Op de laatste dag van onze vakantie kwam ik deze ketting tegen en ik was op slag verliefd. Overigens lijkt het misschien (of misschien ook niet…) een hele dure ketting met swarovski, maar het was een vrij goedkoop ding. Ik ben met dure sieraden namelijk veel te bang dat ik ze verlies of kapot maak. Deze ketting droeg ik op mijn diploma-uitreiking en ik zou hem eigenlijk weer vaker uit mijn sieradenkist tevoorschijn moeten halen. Hij is te mooi om stof te laten verzamelen.

Wat is jouw favoriete of meest dierbare sieraad?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 11 november 2016 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Die laatste ketting vind ik echt heel leuk. Jammer dat je trouwens niet met die hobby verder bent gegaan

  • Romy 11 november 2016 op 10:08 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, eigenlijk is het echt zonde. Ik heb nog steeds een doos met kralen staan, dus wie weet ga ik toch weer een keer een poging wagen 🙂 Ik vind sieraden maken namelijk wel erg leuk om te doen!

 2. Lieke - Life As Lieke 11 november 2016 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een mooie sieraden! Ik hou heel erg van rosé goud (vaak nep, maar toch 😉 ) maar eigenlijk vind ik heel veel mooi 🙂

  • Romy 11 november 2016 op 2:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Roségoud vind ik zelf ook altijd prachtig!

 3. Vlijtig Liesje 11 november 2016 op 11:55 am - Beantwoord

  Dat zal mijn trouwring zijn. Verder draag ik nooit sieraden.

 4. Tanja 11 november 2016 op 12:25 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je bij elk sieraad een verhaal hebt. Ik ben dol op sieraden en ga zeker die site bezoeken. De foto’s van de sieraden zijn goed gelukt weer. Goed bezig Romy!

 5. Malou | Blonde Blossom 11 november 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

  Ik heb ook een bedelarmbandje dat al heel oud is en daar ben ik zó blij mee! Verder heb ik een heel mooie ketting van mijn vriend en een ring van mijn ouders met mijn naam en verjaardag erin gegraveerd. X

  • Romy 11 november 2016 op 6:10 pm - Beantwoord

   Bedelarmbandjes zijn soms zo bijzonder, hè? Zeker als er echt een betekenis achter zit! En ook de ketting en ring klinken heel mooi en symbolisch 🙂

 6. Rowan 11 november 2016 op 7:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Mooie en bijzondere sieraden, ik snap waarom ze zo dierbaar zijn!

 7. marjolein 11 november 2016 op 10:04 pm - Beantwoord

  Leuk als bepaalde sieraden je zo dierbaar zijn; dat maakt het pas mooi om ze ook echt te dragen!

 8. Vivian 13 november 2016 op 5:00 pm - Beantwoord

  Wat mooi om te zien! Die eerste twee armbanden vind ik heel mooi, en ook het bedelarmbandje en je laatste ketting. Mooi verhaal zit daar ook achter!

Recente blogs

Februari 2021 | Samenwonen, (ont)spanning & smakelijk eten

1 maart 2021|Persoonlijk|

Je zou haast vergeten dat ons land twee weken geleden nog volledig wit kleurde door de sneeuw. Februari was een maand van verandering. Niet alleen qua weer, maar ook persoonlijk. Een kamer in huis werd totaal veranderd, onze samenwoonplannen namen concrete vormen aan, ik besloot mijn ontbijtjes voortaan totaal te veranderen, ik begon met mediteren (huh, ik?) en ik zette een spannende stap voor mijn bedrijf. Kortom: genoeg om een terugblik op deze kortste maand van het jaar mee te vullen.

Mijn dankbaarheidslijstje (met 25 punten) van dit moment

8 februari 2020|Persoonlijk|

Er is altijd genoeg te wensen. Aan dromen geen gebrek en aan mooie toekomstplannen en doelen ook niet. Maar juist tussen die fantasieën over de toekomst door, is het goed om eens stil te staan bij het nu. Wat heb je al? Waar ben je op dit moment dankbaar voor? Zelf zit ik volop in de droommodus en werk ik er hard aan om een aantal doelen te verwezenlijken. Ik kijk dan ook volop vooruit, terwijl ik ook in het nu al heel veel moois heb waarvoor 'Dank je wel' zeker op zijn plaats is. Dat doe ik graag door mijn dankbaarheidslijstje van dit moment te delen.

Outfit | Een roze blouse, een fluweelzacht rokje & mooie bling bling

24 september 2020|Outfits|

Diamonds are a girl's best friend. Oké, echte diamanten heb ik niet in huis (dus inbrekers, bij mij moet je niet zijn!). Maar van een beetje bling bling word ik wel erg blij. Daarom heb ik dit keer een vrolijke outfit te showen met een paar sieraden erbij. Ik hees mezelf in een nieuw thuiswerkkloffie dat aardig Zoom-proof is: een nette blouse, een fluweelzacht rokje en een paar glinsterende details. Kijk je mee?

Ga naar de bovenkant