theetips 4

Theetips | Mijn 7 favoriete theesoorten als grote theeleut

 • 11 april 2022
 • 21 Reacties
Categorieën: Lifestyle

De laatste keer dat ik een dag geen thee heb gedronken, kan ik me niet meer herinneren. Zelfs op vakantie sneak ik een paar theezakjes in mijn koffer. stel je voor dat je het twee dagen zonder zou moeten doen! Laatst kreeg ik onder een artikel de vraag of ik eens mijn favoriete theesoorten wil delen. Sure! Nu ben ik nogal een theesnob met een specifieke voorliefde voor groene thee met een fris smaakje. Dus heel veelzijdig is dit favorietenartikel niet. Maar als jij nu denkt “That’s my cup of tea”, dan zijn dit mijn 7 favoriete theesoorten die ik je zeker aanraad. 

De theesnob met duidelijke voorkeuren 

Als het op thee aankomt, ben ik nogal kieskeurig. Het is niet zó erg dat ik op visite mijn eigen theezakjes meeneem. Als ik bij anderen ben, drink ik gewoon wat diegene in de theedoos heeft zitten. Maar thuis ben ik aardig honkvast met mijn theekeuzes. En aan ‘honkvast’ is echt geen woord gelogen: ik drink bij voorkeur zelfs de hele dag door dezelfde theesmaak thuis.

Nu overkwam mij een tijdje geleden hét theedebakel waar ik al bang voor was: mijn lievelingsthee – dé thee die ik de hele dag door dronk – werd uit het assortiment gehaald. De laatste pakjes bleken overal al uitverkocht. Alleen in Friesland lagen nog een paar verpakkingen bij Albert Heijn. Maar, theesnob of niet, dat vond ik een wat grote omrit voor een paar theezakjes. Gelukkig vond ik een aantal goede alternatieven voor mijn grote theeliefde (de groene thee met mango-kokos van Albert Heijn-huismerk). De onderstaande theetips zijn op dit moment mijn theefavorieten. 

P.S. Los van mijn specifieke theesmaak heb ik ook zo mijn eigen theegewoonten. Een zakje altijd maar heel kort in het hete water laten trekken bijvoorbeeld (“racethee” noemt Bart het). Over mijn bijzondere theegewoonten schreef ik al eens een artikel. 

groene thee sinaasappel papaja

Theetip #1 | Albert Heijn groene thee sinaasappel en papaja

Nu ik niet meer aan mijn geliefde mango-kokosthee kan komen, heeft de groene thee met sinaasappel en papaja van Albert Heijn de eerste plek veroverd. Deze thee drink ik dagelijks en ik vind hem fantastisch. Het is een heerlijk zoete en lichte thee. Niet overheersend, ook geen duidelijke citrussmaak, gewoon een lekker milde thee. Ik heb veel groene theesoorten met een smaakje geprobeerd, maar deze is tot nu toe mijn grote favoriet. Het is ook nog eens een lekker betaalbare thee, omdat-ie gewoon van Albert Heijn-huismerk is. 

favoriete thee pickwick sterrenmunt

Theetip #2 | Pickwick sterrenmuntthee 

Voordat ik op de groene thee overschakelde, dronk ik de hele dag door sterrenmuntthee. Zeker wel zes koppen op een dag. Ik vind dit zo’n lekker verfrissende thee vanwege de sterke anijssmaak. Het is een kruidenthee waar je van moet houden, want zowel de smaak als de geur is overheersend. Maar ik vind ‘m verrukkelijk. Overigens vind ik zelf dat geen enkele sterrenmuntthee aan die van Pickwick kan tippen. Ik heb een paar keer een variant van andere merken geprobeerd, maar die vond ik nooit naar echte sterrenmuntthee smaken.

Overigens drink ik sterrenmuntthee de laatste paar jaar veel minder dan in mijn sterrennmunthee-periode. Ik ontdekte destijds dat zelfs Pickwick zelf aanraadt om er niet meer dan twee koppen per dag van te drinken. De thee is namelijk bloeddrukverhogend vanwege de zoethout. Als zelfs Pickwick dat zegt, zal het wel zo zijn. Dus ben ik er destijds mee gestopt. Nu drink ik de thee vooral als ik op visite ben en heel soms thuis een los kopje; daar geniet ik dan extra van. 

favoriete thee clipper lemon green tea

Theetip #3 | Clipper Lemon Organic Green Tea

Toch jammer dat Clipper goed geld vraagt voor zijn thee, want ik vind de thee van dit merk heerlijk. Althans, sommige smaken zijn me te heftig, maar de groene thee vind ik vaak wel heel lekker. Deze groene thee met citroen is mijn grote favoriet. Ik vind ‘m lekkerder dan welke groene thee met citroen dan ook. De smaak is net wat intenser, maar niet té citroenzuurachtig. Echt een theesoort waarmee ik mezelf af en toe verwen! 

pickwick variation box groene thee
favoriete thee groene thee pickwick

Theetip #4 | Pickwick Green Tea Variation Box 

Als kieskeurige theedrinker zijn doosjes met meerdere theesmaken meestal niet zo aan mij besteed. Maar de Pickwick Green Tea Variation Box vormt daar een uitzondering op. De smaken in dit theedoosje passen helemaal in mijn straatje. Althans, drie ervan! De groene thee met cranberry vind ik persoonlijk niet te drinken (ik heb dan ook een afkeer voor bijna alles met cranberrysmaak), maar de andere drie vind ik fantastisch. Als je hier op visite komt, zitten er dan ook altijd wat cranberryzakjes in de theedoos in de hoop dat we die ooit aan bezoekers kunnen slijten. Helaas heb ik dé cranberrythee-enthousiasteling tot nu toe niet gevonden. 

Anyway, de andere drie smaken vind ik onwijs lekker. De groene thee met kokos heeft een heerlijk milde en zachte kokossmaak. Ik hoor vaak dat mensen kokosthee vies vinden klinken, maar deze kokossmaak is niet heel aanwezig. Je zou ‘m zeker eens moeten proeven (mits je geen diepgaande afkeer voor kokos hebt natuurlijk). 

De groene thee met mango en jasmijn vind ik persoonlijk de lekkerste smaak uit dit doosje. Die is heerlijk fruitig, ook vrij mild en een beetje zomersachtig. Als hier een apart doosje van had bestaan, dan zou ik er daar zeker elke paar weken één van kopen. 

De andere thee is groene thee met aardbei en citroengras. Ook wel een lekker theetje! Niet heel bijzonder wat mij betreft, maar ik drink ‘m zeker zonder tegenzin op. Persoonlijk vind ik aardbei in thee vaak wat kunstmatig smaken, maar in deze thee valt dat alles mee. Groene thee met aardbei smaakt sowieso veel minder intens dan zwarte fruitthee. 

Mocht je net als ik gek zijn op groene thee, dan is dit variatiedoosje zeker een aanrader om uit het schap te grissen en een keer te proberen. De groene thee met kokos kun je trouwens ook als los doosje kopen. De groene thee met cranberry ook, maar dát zou ik persoonlijk niet aanraden 😉 

favoriete theesoorten

Theetip #5 | Albert Heijn zwarte thee met gember en kokos

Valt het op dat ik iets met kokos heb? Ik gok van wel. Het was dan ook het woord ‘kokos’ dat me zover kreeg om een keer een zwarte thee te proberen. Maar goed dat ik dat heb gedaan, want deze thee vind ik verrassend lekker. Gek genoeg smaakt hij vooral naar een combinatie van kokos en vanille. Niet heel heftig gekruid, maar dat vind ik zelf wel lekker. Het is vooral een lekker tropische thee die net wat intenser van smaak is dan de meeste groene theesoorten die ik normaal drink. Lekker om eens te proberen! Alhoewel ik me kan voorstellen dat je deze thee minder geslaagd vindt als je weinig hebt met kokos en vanille.

favoriete thee

Theetip #6 | Pickwick Joy of Tea Green Jasmin

Alleen al voor het doosje van deze thee viel ik als een blok. De Joy of Tea-serie van Pickwick ziet er zo leuk en vrolijk uit. Toch jammer dat veel thee uit deze serie zwarte thee met fruitsmaak is. Ik zou het haast kopen om het doosje. Anyway, deze groene thee uit de Joy of Tea-serie vind ik wel heel goed te pruimen. Wat erin zit? Geen pruimen, wel peer en een vleugje jasmijn. De thee smaakt vooral naar jasmijn. Heel licht, een beetje zoals witte thee. Ik vind het een lekkere thee voor als ik zin heb in iets milds. Niet heel vaak, maar af en toe drink ik hem graag.

Theetip #7 | Verse muntthee 

Dan heb ik nog een laatste theetip waar ik vooral op terrasjes vaak voor ga: verse muntthee. Als je met mij een terrasje pakt rond lunchtijd of voor thee tussendoor, dan is de kans groot dat mijn bestelling is wat-ie standaard is: verse muntthee zonder honing. Mijn verwennerij voor zowel in de winter als in de zomer! Niets kan tippen aan die heerlijk muntsmaak. Ik vind het ook altijd een heerlijke thee voor na het eten. De muntsmaak proeft een beetje alsof je je tanden na het eten poetst, maar dan met een minder kunstmatig pepermuntsmaakje dan in tandpasta.

Grappig genoeg drink ik muntthee bijna nooit thuis. Juist omdat ik een typische terrasthee vind, houd ik het graag speciaal. Bovendien moet je munt meteen in grote bakjes of als plantje kopen, en zou ik wel heel veel muntthee moeten drinken wil ik het op krijgen voordat de plantjes verlept zijn. Dus blijf ik dit voorlopig maar als terrasthee zien. Alhoewel, als het een keer toevallig in de Too Good To Go-box zit, ben ik daar wel heel gelukkig mee. 

Wat is jouw favoriete theesmaak van dit moment?

theetips

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 april 2022 op 8:06 am - Beantwoord

  Ik ben ook een echte theeleut en drink voor (verse) muntthee met groene thee, pure groene thee of gemberthee. De groene thee met kokos wil ik wel proberen.

 2. Daenelia 11 april 2022 op 9:37 am - Beantwoord

  Clipper is prima groene thee, maar het is een vervanging voor mijn lievelingsthee die bijna niet in Nederland te krijgen is. Want Pickwick vind ik echt heel erg vies. Zo bitter, zo’n nare na-smaak (tenzij je inderdaad het zakje er na 4 seconden uit haalt … maar dat is geen thee, in mijn ogen!). Ik heb ook wel eens kruiden’thee’ van Celestial, en Pukka heeft ook wel eens mijn aandacht getrokken … maarTwinings (en dan niet de saaie smaken die ze hier bij AH hebben) dat is mijn favo thee. Ook bitter, als je de zwarte thee hebt, maar met een betere nasmaak en het smaakt tenminste naar thee en niet naar verbrande blaadjes. Soms, heel soms, is het het echt waard om voor de ‘duurdere’ thee te gaan. Ten eerste doe je er lang mee en ten tweede beleef je er meer plezier aan. Echt. Dat is het mij waard.
  Anders drink ik net zo lief gewoon heet water.

  • Romy 21 april 2022 op 10:53 pm - Beantwoord

   Yup, duurdere thee is soms wel echt beter dan goedkopere zakjes. Clipper vind ik bijvoorbeeld een geweldig merk en die investering is me het extra lekkere theemoment soms meer dan waard.
   Grappig genoeg vind ik zwarte thee met een heftige theesmaak dan weer niet zo lekker. Ik ben wel een theeleut, maar geloof dat ik het toch bij milde racethee houd die – ook in Barts ogen – niet echt thee zijn 😉

 3. Rianne 11 april 2022 op 9:39 am - Beantwoord

  Ik start mijn dag het liefst altijd met de groene thee ginseng van de Zonnatura en dan het zakje er gewoon in laten zitten zodat hij lekker sterk is. Daarna drink ik meestal nog een groene thee appel/cranberry van AH deze is gelukkig niet uit het assortiment gehaald en ja deze variant met cranberry is wel te pruimen 🙂 Aan mijn nichtjes verkoop ik deze thee als snoepjes thee omdat ie zoet ruikt 🙂 Daarna schakel ik meestal over op verschillende kruidenthee soorten. In de avond drink ik graag een Pickwick Joy of Tea Spicy Chai of een Pickwick Minty Morocco. Eerst dronk ik ook heel graag de avondthee van AH huismerk ’s avonds, maar deze is helaas veranderd. Hier staan op dit moment ook nog de volgende theetjes in de kast naast de eerder genoemde: kamille thee van AH huismerk, gember citroengras van Zonnatura, rooibos original van Pickwick, rooibos infusion van Lipton en rozenbottelthee van Jacob Hooy. In de zomer vind ik een thee met hibiscus erin ook vaak lekker, vroeger had je daar een lekkere smaak van Zonnatura van, maar deze kan ik helaas niet meer vinden. Ja als ik het zo lees, dan ook hier een echte theeleut haha 🙂

  • Romy 21 april 2022 op 10:51 pm - Beantwoord

   Dat klinkt wel als een lekkere thee, die met appel/cranberry! Ik ga hem ook eens kopen. Alleen al omdat ik nu zelf heel nieuwsgierig ben naar de “snoepjesthee” 🙂
   Leuk om te lezen wat er zoal in jouw theekastje staat. Zo te horen heb jij ook heel diverse theesoorten die je drinkt. Leuk, die afwisseling! En er zitten een paar soorten bij die mij ook wel aanspreken.

 4. Meaghan 11 april 2022 op 10:44 am - Beantwoord

  Leuk om je theevoorkeuren op een rijtje te zien! Ik hou ook erg van sterrenmuntthee, maar beperkt dit ook tot 1 kopje per dag. Dit wissel ik af met zoethoutthee (van Lidl, want die thee is pure zoethout zonder zwarte thee erin vermengd. Ik hou niet van zwarte thee). Dat zijn echt mijn lievelingssmaken. Verder ben ik net als jij ook dol op Jasmijnthee en groene thee met citroen. Ook de melanges van Albert Heijn vind ik erg lekker, de ochtend-, avond-, rust-, en warmtemelange zijn echt toppers en heb ik altijd wel op voorraad.
  En verder vind ik de rozenbottelthee van Pukka ook lekker, maar die is vrij prijzig en koop ik daarom ook niet zo vaak. Maar als ik het zo af en toe eens in huis heb, is het genieten!

  • Romy 21 april 2022 op 10:47 pm - Beantwoord

   Oh zoethoutthee klinkt ook erg lekker! Ik weet zeker dat ik daar ook erg blij van wordt. Zo te horen hebben we best wel dezelfde smaak qua thee. Die melanges ga ik ook eens proberen. Lijken me ook erg lekker! En volgens mij is een avondmelange sowieso nooit verkeerd om in huis te hebben voor als je bijna naar bed gaat 🙂

 5. Naomi 11 april 2022 op 11:27 am - Beantwoord

  Hahaha, racethee:)! Ik drink dat overigens ook. Het zakje moet maar net het water raken en klaar zijn we weer. Doe mij op een terrasje ook maar verse muntthee. Thuis ga ik voor groene thee. Soms met een smaakje erbij en soms gewoon ‘puur’. Ik kan me het minidrama (of nee, misschien wel gewoon groot drama;)) wel voorstellen toen je favoriete thee niet meer te krijgen was.

  • Romy 21 april 2022 op 10:46 pm - Beantwoord

   Haha precies dat! Even het water in en dan er weer uit. Mensen vragen me ook weleens hoe het kan dat ik mijn theezakjes drie keer achter elkaar gebruik en dan nog steeds wat proef. Nou, door die racethee dus 😉

 6. Irene 11 april 2022 op 8:09 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! Je favoriet ga ik volgende keer eens meenemen. Sterrenmuntthee vind ik zelf echt niet te drinken, haha :p
  Ik ben grote fan van de Happy Mondays thee van Clipper met citrus en gember en er zit ook zwarte peper in. Dat lijkt raar zo op het eerste zicht maar het is echt verrassend lekker eigenlijk.

  • Romy 21 april 2022 op 10:46 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een bijzondere combinatie inderdaad. Je maakt me nieuwsgierig om die thee ook eens te proberen!

 7. Nikita 11 april 2022 op 10:55 pm - Beantwoord

  Ik ben vooral een koffiedrinker, omdat ik de cafeïne nu eenmaal nodig heb op sommige dagen. Samen met een goeie slaap is dat een van mijn wapens om te leven met chronische vermoeidheid. Maar als ik thee drink dan is het vrijwel altijd Caramelised Pear van Pickwick. Een schrijfster en inmiddels goeie vriendin van me gebruikte die theesoort altijd in haar boek en het herinnert me altijd aan onze vriendschap. Daarnaast is het gewoon een warme en zoete smaak, precies zoals ik thee graag drink. Maar muntthee vind ik ook lekker! Mijn liefde voor thee is wel afgenomen met de jaren, sorry!

  • Romy 21 april 2022 op 10:45 pm - Beantwoord

   Niets mis mee toch! Ook koffie kan natuurlijk heerlijk zijn en een caffeïneshot is – ook als ik Bart mag geloven 😉 – soms precies wat je nodig hebt.
   Wat mooi dat je deze theesoort van Pickwick niet alleen graag drinkt, maar er ook warme herinneringen bij hebt.

 8. Jantine 12 april 2022 op 10:07 am - Beantwoord

  Leuk, dit thee overzicht! Qua Pickwick variatiebox zouden wij een goede match zijn, ik vind die met kokos echt verschrikkelijk maar kan de cranberry goed hebben. Jammer dat je niet om de hoek woont… ik drink zelf tegenwoordig vooral groene thee of rooibos en dan losse blaadjes in een heel handig theepotje met filter. Heerlijk! En je kan de thee zo sterk of slap maken als je zelf wilt. Mijn thee komt overal vandaan, de theewinkel in Haarlem (via zus en vriendin), Simon Lévelt, de theefabriek in Houwerzijl, via familie uit de Cameron Highlands in Maleisië, Pieter Pot enz… Favorieten zijn groene thee met citroengras en groene thee jasmijn. Echte theeleut hier dus ook!

  • Romy 21 april 2022 op 10:39 pm - Beantwoord

   Wij zouden goede thee-ruilpartners zijn inderdaad 🙂 Grappig dat jij die kokos dan weer helemaal niks vindt.
   Leuk om te horen dat jij zoveel soorten thee drinkt, ook uit allerlei hoeken van het land en de wand. Groene thee met citroengras vind ik vaak ook erg lekker trouwens. Volgens mij heeft Pickwick of Jumbo-huismerk daar ook een lekkere variant van.

 9. bychristiana 12 april 2022 op 12:49 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Mijn favoriet is Winter glow van Pickwick, en ja, dat drink ik ook hartje zomer;-)

 10. Simone 12 april 2022 op 8:58 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Met tijden en wijlen ook een theeleut hier. Ik ben stiekem fan van de (biologische) losse thee. Maar als ik lui ben, pak ik ook gerust een zakje. Van de losse thee kun je me héél blij maken met échte kaneel thee. En ja, dat is pas echte kaneel thee. Of échte jasmijn thee. Het smaakt toch allemaal wat puurder. Love it!
  Maar goed als ik dan lui ben of alleen zakjes voor geschoteld krijg dan kies ik graag perzik thee, autumn storm of bij hoge uitzondering earl grey.

  • Romy 21 april 2022 op 10:28 pm - Beantwoord

   Losse thee is inderdaad ook heerlijk en smaakt oprecht heel anders dan zakjesthee. Je maakt me wel benieuwd naar kaneelthee in pure vorm. Lijkt me best een aanwezige smaak!

 11. Saskia 14 april 2022 op 11:32 am - Beantwoord

  Leuk om je thee smaken te lezen. Ook een grote theeleut hier zoals je weet 😉 maar een héle andere smaak keuze voor theetjes hier. Sterrenmunt is 1 van de weinige die ik echt zo vies vind.

  • Romy 21 april 2022 op 10:09 pm - Beantwoord

   Haha, ik snap helemaal dat heel veel mensen sterrenmunt totaal niet lekker vinden. Ik ken ook weinig mensen die het graag drinken, dus meestal ben ik juist degene die bij anderen de zakjes sterrenmuntthee eindelijk eens opmaakt 😛

 12. Maaike 21 april 2022 op 11:13 pm - Beantwoord

  Ik ben ook gek op thee! Vooral op Japanse groene thee, kaneelthee, bosvruchtenthee en natuurlijk verse muntthee 😀

Recente blogs

Onzekerheid | 3 inzichten die mij goed hebben geholpen

27 maart 2019|Persoonlijke groei|

Onzekerheid kan je het leven - helaas - soms flink zuur maken. Het is als een irritant stemmetje dat continu vervelende dingen uitkraamt. Dat je niet goed genoeg bent of dat je iets niet kunt bijvoorbeeld. Vaak zonder ook maar enige goede reden. Toch tettert het stemmetje vrolijk door en is het nog niet zo eenvoudig om die stem de mond te snoeren. Ook ik heb in mijn leven veel onzekerheid gekend. Nog steeds heb ik wel de nodige onzekerheden. Maar me laten leiden door onzekerheid, dat doe ik niet meer! Hoe dat zo is gelukt? Dit zijn 3 inzichten die mij daarbij hebben geholpen.

Travel | Een kleurrijke dag naar Burano (vanuit Venetië)

16 augustus 2018|Op reis|

Dat ik gek ben op kleuren (hoe feller, hoe beter!) is vast geen verrassing meer. En wist je dat er ook een eiland bestaat waar zelfs officieel is vastgelegd dat je jouw huis in een bepaalde kleur moet verven? Ik heb het over het eiland Burano, vlak bij Venetië. Een bezoekje aan dit eiland mocht dan ook niet ontbreken tijdens onze reis naar Italië. In een knalgele jurk wandelde ik een paar uur lang door de straatjes die werkelijk alle kleuren van de regenboog hebben. Ik geef je graag een kijkje in dit kleurenparadijs op 45 minuten varen van Venetië.

Leuke Xenos woonaccessoires in botanische stijl

4 juni 2020|Interieur|

Bij een Xenos-winkel ben ik al in geen tijden meer geweest. Gelukkig is online rondneuzen minstens zo leuk. Daarom besteedde ik een vrije avond met het doorscrollen van 50 pagina's aan Xenos woonaccessoires. Gewoon voor de leuk en omdat ik zelf ook weer wat in huis wil veranderen. Mijn rekening is tot nu toe onaangeroerd gebleven, maar mijn verlanglijstje puilt inmiddels uit. En dan vooral met Xenos woonaccessoires in botanische stijl. Ik laat je een paar van mijn favorieten zien. Met gevaar voor eigen portemonnee!