Mijn favoriete thee | Ontdekkingen van een theeleut

favoriete thee

Twee weken geleden kwam ik plotseling voor een “enorm probleem” te staan. Of nou ja, laten we het erop houden dat ik me acuut ontpopte tot een ware dramakoningin toen mijn favoriete theesoort plotseling uit het assortiment was gehaald. Dé theesoort die ik al meer dan een jaar lang altijd thuis drink, soms wel zes keer op een dag. Je begrijpt: serieuze crisis! Oké, zo erg was het nu ook weer niet. Wel was ik hard op zoek naar nieuwe favoriete thee om te ontdekken. Na twee weken experimenteren heb ik een paar nieuwe favoriete theesoorten ontdekt. Ik zet ze graag op een rij.

Groene thee met een smaakje

Mijn voormalige favoriete thee was overigens groene thee met kokos. Ik ben zelf gek op groene thee, maar groene thee zonder smaakje vind ik eerlijk gezegd niet veel aan. Ik houd wel van een subtiel en zoet tintje. En kokos vond ik daar héérlijk bij! Helaas dacht blijkbaar een groot deel van Nederland daar anders over, waardoor het schap van die theesoort de afgelopen weken angstvallig leeg bleef. Daarom ging ik op zoek naar andere soorten thee die enigszins aan mijn geliefde kokosthee kunnen tippen. Ik zocht én ik vond. Mede dankzij een paar fijne tips op Instagram kan ik je mijn nieuwe favoriete theesoorten laten zien.

pickwick groene thee met aardbei
pickwick groene thee met mango
pickwick green tea variation box

Pickwick Green Tea variation box

Ik begin maar meteen met mijn meest favoriete thee. Een paar weken geleden zag ik opeens dit doosje staan tussen de andere soorten groene thee. In dit Pickwick-doosje zitten 4 smaken, waaronder dus kokos. Die valt sowieso in de smaak! Ook naar de andere soorten was ik erg benieuwd. Cranberry’s lust ik helaas niet, dus aan de groene thee met cranberry heb ik me niet gewaagd. Maar de smaken mango-jasmijn en aardbei-citroengras zijn wat mij betreft absoluut goedgekeurd. Ze smaken heerlijk zoet, maar niet té zoet. Vooral de mangosmaak is wat mij betreft een tropische aanrader! Ik vind hem zelf lekkerder dan zwarte thee met mangosmaak.

favoriete thee groene thee met mango en kokos

Groene thee mango & kokos van AH

Aangezien mango blijkbaar wel mijn ding is, had ik goede hoop dat deze groene thee met mango en kokos van AH-huismerk bij mij ook wel in de smaak zou vallen. En inderdaad! Ik moet zeggen dat ik de Pickwick-thee wel lekkerder vind dan deze van Albert Heijn, maar ook de variant van AH smaakt zeker niet verkeerd. Overigens viel het me wel op dat in deze theesmaak wat vreemde (vond ik in ieder geval!) ingrediënten zitten. Ik ben normaal gesproken niet iemand die alle ingrediëntenlijstjes tot op de puntkomma uitpluist, maar ik drink toch liever thee waar geen suiker aan is toegevoegd. Ook heb ik het idee dat deze thee wat kunstmatig smaakt.

favoriete thee

Groene thee met kokos van Jumbo

Excuses voor de kokos-overkill! Ik heb daar nu eenmaal een lichte voorkeur voor. In mijn zoektocht naar een alternatief voor mijn favoriete Pickwick-thee kwam ik deze vergelijkbare variant van Jumbo-huismerk tegen. Wat mij betreft kan hij niet tippen aan het alternatief van de concurrent, maar met het lege schap bij die theesoort in mijn achterhoofd vind ik ook deze smaak van Jumbo zeker niet verkeerd.

groene thee met smaakje

Clipper groene thee met citroen

Van het merk Clipper vind ik bijna alle theesoorten wel lekker, maar deze groene thee met citroen is absoluut grote favoriet. Helaas is Clipper-thee vrij prijzig. Maar mocht je een keer jezelf op een extra lekker kopje thee willen trakteren, probeer eens een thee van Clipper! De smaken zijn best wel intens en soms ook wat kruidig. Heerlijk, vind ik. Ik zou hier wel eindeloos van kunnen blijven drinken. Bij de volgende bonusactie ga ik zeker wat doosjes van deze thee inslaan.

favoriete theesoorten

Sterrenmuntthee van Pickwick

Voordat mijn verslaving voor kokosthee ontstond, was ik verslingerd aan sterrenmuntthee. Ik dronk toen vele koppen van deze thee per dag. Daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt, omdat ik op de site van Pickwick zelf had gelezen dat deze thee je bloeddruk kan verhogen. Nu snap ik dat dat niet zo’n vaart loopt, maar ik besloot toch om wat minder dan zes koppen op een dag te drinken. Nog steeds vind ik sterrenmuntthee héérlijk. Het is best wel een heftige smaak waar je van moet houden, maar alleen al de geur trekt mij aan. Zo nu dan drink ik nog steeds een of twee kopjes van deze fijne kruidenthee.

favoriete thee

Joy of Tea van Pickwick

Alleen al de doosjes van de Joy of Tea-lijn van Pickwick vind ik een feestje om te zien. Die riepen gewoon mijn naam toen ik ze in de supermarkt spotte. Maar – belangrijker nog! – de meeste soorten thee uit deze serie vind ik ook zeker niet verkeerd smaken. Er zitten een paar tropische smaken bij, maar de chaithee uit dit vrolijke oranje doosje is wat mij betreft ook absoluut goedgekeurd. Yum!

Wat is jouw favoriete thee? Heb jij nog de ultieme theetip voor mij?

Favoriete theesoorten Pinterest
Volg:
Deel:

73 Reacties

 1. 14 april 2019 / 07:09

  Oh eerlijk gezegd lijkt me die kokos-thee helemaal niks, ik houd echt niet van kokos! Zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen ;) Maar wel jammer dat hij uit het assortiment is gehaald als je hem graag drinkt. Voor de rest vind ik eigenlijk alle thee wel goed te drinken. Sterrenmuntthee vind ik ook wel lekker en drink ik ook weleens als ik ergens ben en die hebben ze als smaakje. Ik wist helemaal niet dat die je bloeddruk kan verhogen!
  Ik heb helaas niet echt thee-aanraders voor je, aangezien ik thuis gewoon een beetje normale theesoorten heb en ik het thuis ook eigenlijk bijna nooit drink, alleen met visite. Ik moet ook nooit meer dan twee koppen op een dag drinken, anders blijf ik naar de wc lopen. Dus zes keer op een dag een kop thee is niet voor me weggelegd ;)
  Lianne blogde over…Social media-detox: waarom ik gestopt ben met Instagram

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:37

   Haha, dan is kokosthee inderdaad niet echt ideaal! ;) Wel grappig hoe smaken kunnen verschillen. Ik ken bijvoorbeeld veel mensen die de variant met cranberry heerlijk vinden, terwijl ik die echt niet te pruimen vind.
   Thee is inderdaad wel goed voor je doorstroming – om het maar netjes te houden, haha. Ik denk dat mijn lichaam daar inmiddels aan gewend is, want bij mij lukt 6-7 koppen thee per dag inmiddels prima zonder steeds naar het toilet te hoeven :P

 2. 14 april 2019 / 07:09

  Wat een leuk artikel. Ik ben zelf dol op fruitige thee, zoals bosvruchten, mango en meloen.

 3. Anouk
  14 april 2019 / 07:56

  Leuk artikel!
  Kijk ook eens naar losse theeën. Die heb ik zelf een aantal jaar geleden (pas) ontdekt en vind ik vaak niet alleen lekkerder maar ook echt een feestje om te zetten.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:37

   Goede tip! Ik denk inderdaad dat verse thee soms nog net wat lekkerder is dan thee in zakjes. Misschien moet ik gewoon eens een winkel instappen en wat verse smaakjes proberen. Ik ben benieuwd!

 4. 14 april 2019 / 08:03

  Ik drink thuis meestal losse thee. Qua zakjes vind ik Lipton Sencha nu lekker. Ook een zoetige groene thee, dus misschien is het iets voor jou.
  Shirley blogde over…Zoals het was

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:38

   Oeh, dat klinkt goed! Zoete groene thee doet het bij mij (bijna) altijd wel goed. Ik ga die smaak eens proberen.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:39

   Dankjewel voor de tips! Beide smaken lijken mij ook wel wat. En ideaal dat ze ook bij Action te koop zijn (voor waarschijnlijk wat minder geld dan anders). Ik ga daar eens bij het theeschap kijken :)

 5. Else-Marie
  14 april 2019 / 08:18

  Ik hou vooral van witte en groene thee, maar drink alleen verse thee. Heb geen zakjes thuis met smaakjes;)

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:39

   Verse thee is ook heerlijk! Daar zou ik eigenlijk ook eens wat vaker naar moeten kijken. Volgens mij zijn daar heel wat lekkere keuzes in :)

 6. Daenelia
  14 april 2019 / 08:45

  Pickwick thee vind ik echt niet lekker meer, geen enkele variatie. Mijn thee nummer 1 is Twinings. Ook duurder dan pickwick, net als Clipper, maar Clipper is een goeie nummer 2 bij mij.
  En ik hou niet van kokos! Dus ik denk dat je wat smaak van mij geen tips moet volgen… ligt iets te ver uit elkaar. Lapsang Soochong moet je dus maar vermijden…

   • Romy
    Auteur
    14 april 2019 / 23:48

    Haha, stiekem krijg ik nu bijna de neiging om eens een doosje van deze thee te kopen. Puur om te proeven of ik de vissmaak er ook in herken :P

     • Romy
      Auteur
      15 april 2019 / 00:08

      Haha, dat klinkt wel echt heel vies. Eens kijken of ik de thee ergens kan vinden om er in ieder geval een keer aan te ruiken ;)

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:41

   Twinings vind ik vaak net wat te sterk. Ik ben zo iemand die volgens de Engelsen waarschijnlijk geen echte thee drinkt ;) Ik dip vaak groene thee 2 keer in mijn mok, waardoor je het nauwelijks als thee herkent, haha. Zo vind ik mijn thee vaak het lekkerst.

 7. Lisa
  14 april 2019 / 09:23

  Erg hè, als je favoriet er ineens niet meer is. Ik heb dat met herfstthee autumn storm…die kan ik het hele jaar drinken. Deze chai is ook lekker, en fijn dat het rooibos is. Een andere favoriet is thee van matcha poeder.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:42

   Autumn Storm vind ik ook een lekkere thee inderdaad. Ook buiten de herfst om smaakt die thee prima. Ik kan me wel voorstellen dat dat je favoriet is!

 8. 14 april 2019 / 09:29

  Kokosthee zou ik me geloof ik nooit aan wagen, maar zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik ben zelf ook fan van groene thee en drink ‘m meestal echt puur, of met citroen. Aardbei en sinaasappel enzo ben ik niet van in de thee. Mango vind ik dan weer wel lekker. En het allerlekkerst vind ik verse muntthee, lekker ergens op een terrasje.
  Naomi blogde over…Boekenpraat: Cody (Bernice Berkleef)

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:42

   Oeh ja, verse muntthee is bij mij ook grote favoriet! Als ik op terrasjes zit, is dat standaard wat ik bestel. Echt genieten vind ik dat! Misschien moet ik mezelf maar eens verwennen door een bosje verse munt te kopen, zodat ik daar ook thuis eens van kan genieten.

 9. 14 april 2019 / 09:32

  Hier een echte Earl Grey fan! :) Verder houd ik ook heel erg van losse thee, zoals de Charming Chai van Simon Lévelt (als het overdag koud is) of de “Ontspanning” kruidenmelange van Dille & Kamille, met kamille, appel en lindebloesem (voor ‘s avonds).
  Wendy blogde over…Wendy en de zeven hoofdzonden

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:43

   Beide theesoorten klinken heerlijk. Losse thee is volgens mij sowieso wel een aanrader. Misschien moet ik ook maar eens naar Simon Lévelt gaan om wat smaakjes uit te proberen :)

 10. 14 april 2019 / 09:45

  hahah al die kokos ;) Ik heb al tijden groene thee met kokos in huis en ben juist niet zo’n fan. Ik ben dan ook blij dat hij bijna op is haha! Trouwens ik vind de groene thee met cranberry juist super lekker, dus zelfs als je geen cranberry lust misschien toch een poging wagen? :D

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:45

   Haha, echt waar?! Ik werd haast verdrietig toen ik mijn laatste zakje van de kokosthee uit het zakje haalde :P
   De thee met cranberry (althans, een andere variant van Pickwick) heb ik weleens geprobeerd en vond ik toen helaas niet zo mijn ding. Maar misschien probeer ik deze week toch eens een van de zakjes uit dit doosje. Het zou zomaar kunnen dat ze de smaak de afgelopen jaren wat hebben veranderd en dat ik hem nu wel oké vind :)

 11. 14 april 2019 / 09:49

  *paniek* IS DE KOKOSTHEE ER NIET MEER?!? Dat wist ik nog niet! Ik dacht dat ik ‘m laatst toevallig niet meer kon vinden. Ik dronk jaaaaaren geleden in Zweden eens kokosthee en die was zo lekker, maar toen kon ik niks vinden in Nederland, alleen bij de Xenos hadden ze thee met kokos maar die smaakte naar inkt :( Goed om te weten dat ie er nog wel is van de Jumbo.

  Vroeger sloeg ik altijd de winterthee voor een heel jaar :’) Daarna ben ik overgegaan op groene thee. Ik houd heel erg van jasmijnthee maar die vind ik moeilijk te vinden. Ik geloof wel dat ie in die lijn met leuke verpakkingen zit van Pickwick. De laatste tijd drink ik meer zwarte thee zoals Earl Grey, want ik vind de groene wat “slap” worden.
  Karin blogde over…Welterusten! Een flanellen pyjamabroek met katjesprint

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:47

   Precies dat was mijn reactie ook een paar weken geleden. Wat móet ik zonder kokosthee?! Haha! Zoals je ziet, heb ik inmiddels wat alternatieven gevonden. Het lekkerst vind ik nog steeds het doosje met 4 varianten (gekocht bij Jumbo!), waar ook de traditionele kokosvariant van Pickwick in zit. Zo heb ik toch nog een beetje van de vertrouwde smaak in huis. In dat doosje zit trouwens ook een mango-jasmijnvariant. Ik weet niet of die echt smaakt zoals traditionele jasmijnthee, maar ik vond hem zelf wel erg lekker (en ook niet te slap van smaak).

 12. 14 april 2019 / 10:39

  Leuk om te lezen. Ik drink vooral losse thee van Kusmi, Rituals of zakjesthee van Lipton met rooibos, gember en gember-kurkuma thee van Zonnatura
  Darina blogde over…5 favorieten van de week #12

 13. 14 april 2019 / 10:49

  Clipper thee is mijn absolute favoriet, maar inderdaad peperduur. Ik drink nu meestal losse thee met mango van de sostrene grene die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Ook echt een aanrader!
  Anouk blogde over…6 x Low Waste Musthaves

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:49

   Oh, losse thee met mangosmaak klinkt zeker goed! Ik houd sowieso van dat soort zoete smaakjes. En losse thee is volgens mij altijd wel goed :)

 14. 14 april 2019 / 12:06

  Ik drink standaard groene thee met citroen of alleen puur, heerlijk! Net zoals jij ben ik trouwens ook niet dol op cranberry’s, maar die groene thee cranberry is juist een aanrader! Heel lekker en ook nog eens extra gezond. Heb je hem wel geprobeerd? Want echt, hij is totaal niet cranberry-achtig met zo’n bittere nasmaak! En bedankt voor die Pickwick Spicy Chai tip, is hij wat kruidig van smaak?
  Liset – Beautydagboek blogde over…Review | De nieuwe Filorga OXYGEN-GLOW skincare

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:17

   Oh goed om te weten dat de cranberrythee ook voor niet-cranberryliefhebbers een optie is. Ik heb een paar jaar geleden eens cranberrythee gedronken en vond die toen niet echt niet lekker. Misschien moet ik toch eens een zakje uit dit doosje proberen. Wie weet is mijn smaak (of de smaak van de Pickwick-thee) de afgelopen jaren wat veranderd. Het is het proberen waard :)
   De Spicy Chai-thee smaakt inderdaad wat kruidig, maar ik vind hem niet té kruidig. Het is een rooibosthee, waardoor ik hem lekkerder vind dan veel andere kruidige theesoorten.

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:15

   Die drie smaakjes vind ik ook erg lekker. Wel fijne kruidige en tegelijkertijd zoete theesmaakjes :)

 15. Ada
  14 april 2019 / 12:42

  Ik ben erg fan van losse thee, maar Joy of tea green tropical vind ik erg lekker. Ook Orange jaypur van lipton, groene thee appel kiwi van AH en winterthee van dille en kamille behoren tot mijn favorieten. Lekker gevarieerd ?

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:15

   Leuk om over jouw theefavorieten te lezen! De groene variant van Joy of Tea kende ik nog niet, maar wil ik zeker ook eens proberen. Naar de groene thee met appel en kiwi ben ik wel benieuwd. Ik was eerst een beetje sceptisch toen ik die smaak in de AH zag staan, maar je maakt me wel een beetje nieuwsgierig.

 16. 14 april 2019 / 13:00

  Ik ben absoluut geen thee-drinker, maar sinds mijn zware verkoudheid laatst ben ik wel thee beginnen drinken. Alleen thuis, niet op een andere plaats. Ik dronk sinaasappel met mango (denk ik) van Lipton. Wie weet word ik toch nog een theeleut, haha!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:14

   Zeker als ik ziek ben, is de thee bij mij niet aan te slepen ;) Wie weet heeft het bij jou ook het theevirus voorgoed aangewakkerd. Als je fruitthee lekker vindt, kun je bij Pickwick je hart ophalen. Dat merk heeft heel wat lekkere fruitthee in zijn assortiment.

 17. 14 april 2019 / 13:13

  Fijn dat je weer een nieuwe favorieten hebt! Ik mag bíjna weer thee kopen, nadat ik (serieus) jaren mijn voorraad aan het opdrinken ben geweest. Ik koop eigenlijk alleen losse theeën, al vind ik de rooibos van fair trade original ook heel lekker. Ik ben eigenlijk niet zo kritisch op theesmaakjes, als het maar geen bod=svruchten of aardbeien is. Dat vind ik echt veel te zoet.
  Hermien – KouweKleren blogde over…Mijn Instagram-stijliconen

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:11

   Wat goed dat je je theevoorraad eerst hebt opgemaakt! Zeker met losse thee heb je volgens mij ook al snel vrij veel in huis. Gewone aardbeienthee is normaal ook niet zo mijn ding, maar de groene theevariant met aardbei vond ik dan weer wel erg lekker.

 18. 14 april 2019 / 13:45

  Wat heerlijk deze theetjes! Ik ga ze zeker onthouden, want drink nu niet alles meer i.v.m. theïne die erin zit i.v.m. zwangerschap. Ik drink nu dus vooral veel muntthee, biologische thee en groene thee. Ook heb ik van de Kruitvat Mama relax moment thee, ook heerlijk!

  • Lisa
   14 april 2019 / 14:12

   Hi Saskia, dit smaakje Spicy Chai is rooibos zonder theïne!!

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:56

   Nooit geweten dat je als je zwanger bent ook op theïne moet letten. Weer wat geleerd! Gelukkig is verse muntthee ook altijd goed :)

 19. 14 april 2019 / 14:22

  Leuk om te lezen! Ik drink, na tips van vriendinnen, eigenlijk alleen nog maar biologische thee, omdat hier minder toevoegingen etc. in zitten. Ik drink vooral groene thee, gemberthee (zakje of vers) en soms groene thee. Ik houd absoluut niet van zoete theesoorten haha ;)

  xx
  Alexandra blogde over…Silvan // by Alexandra Huijgens

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:03

   Zeker goed om alleen nog biologische thee te drinken! De toevoegingen vond ik ook wel een dingetje toen ik achterop het pakje thee van Albert Heijn keek. Clipper is volgens mij wel redelijk goed qua ingrediënten, ook al betaal je daar helaas wel voor.

 20. 14 april 2019 / 18:54

  Wat een leuk artikel!
  Ik ben dol op thee maar drink eigenlijk nooit Pickwick theetjes. Mijn favoriete merken zijn Taylors of Harrogate, Yogi tea, PUKKA en Heath & Heather en dan vooral hele kruidige theetjes.
  In de zomer drink ik het liefst verse munt thee!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:04

   Verse muntthee is bij mij ook grote favoriet. Misschien moet ik mezelf wat vaker verse munt cadeau doen om ook thuis eens van een kop muntthee te genieten :)
   Je maakt me wel nieuwsgierig naar een aantal van de merken die je noemt. Daar wil ik er zeker ook eens een paar van proberen.

 21. 14 april 2019 / 19:36

  Ik hou heel erg van groene thee, dus ik drink vaak groene thee en variaties daarmee (zoals met kokos). Ook vind ik die Spicy Chai lekker. In de ochtend drink ik graag Earl Grey, maar soms ben ik een beetje klaar met die smaak. Dan drink ik Russian Earl Grey of Lady Grey. Ook echte aanraders!

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes blogde over…Tuincentrum | De Landerije Roosendaal (Noord-Brabant)

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:05

   Dei twee klinken goed! Zo te horen hebben we wel een beetje dezelfde smaak qua thee, dus je maakt me zeker nieuwsgierig naar de Russian Earl Grey en Lady Grey. Ik ga ze eens proberen.

 22. 14 april 2019 / 21:24

  Oh die Clipper thee is lekker hé! Ik moet ook nog maar eens zo’n doosje halen. Ik heb het wel voor citrussmaakjes, ook liefst groene thee. Kokossmaak heb ik nog niet gedronken maar ik ben niet zo’n enorme kokosfan. Iets zoet gaat er ook wel altijd in dus die mango of aardbeienthee lijkt me ook wel lekker!
  Irene blogde over…Mijn favoriete preloved aankopen.

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:06

   Het doosje van Pickwick met vier smaken is zeker een aanrader, al helemaal als je graag groene thee met een smaakje drinkt. De mango- en aardbeienvariant vond ik allebei héérlijk. En Clipper is inderdaad ook zo lekker. Toch jammer dat de thee wat duurder is dan veel andere theesoorten.

 23. 14 april 2019 / 22:58

  Ik hou ook echt van thee! Laatst ontdekte ik van Pickwick iets met passievrucht en jasmijn dacht ik, vond hem zo lekker dat ik gelijk een nieuwe pak had gehaald toen die op was .

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 00:07

   Oeh, die smaak klinkt goed! Een heerlijk zomers theetje, denk ik. Daar ga ik ook eens naar kijken in de supermarkt. Dank je voor de tip!

 24. 14 april 2019 / 23:11

  Ieeuwl, kokos! Haha. Verder ben ik gek op bijna alle thee smaken. Maar vooral bosvruchten en kaneel zijn hemelse smaken voor mij.

  • Romy
   Auteur
   14 april 2019 / 23:50

   Haha, je moet inderdaad wel echt van kokos houden om die thee lekker te vinden :P

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 23:32

   Dankjewel voor de tips! Klinkt zeker goed. Ik ga even een kijkje nemen op de sites :)

 25. Katrien
  15 april 2019 / 12:14

  Ik drink over het algemeen losse thee, als je daaraan gewend bent wil je niets anders meer ;-). Ik hou van jasmijnthee, groene thee met gember en citroen, fruitige thee en sinds kort ontdekte ik een thee met amandelsmaak, heerlijk.

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 23:35

   Oeh, thee met amandelsmaak klinkt zeker goed! Ik wil zelf inderdaad ook weer eens verse thee gaan proberen. Ik kan me voorstellen dat dat al helemaal heerlijk (en puur) smaakt.

 26. 15 april 2019 / 20:49

  Ik heb nog een pakje groene thee met kokos kunnen scoren laatst bij de Plus bij mij in de buurt dus ik ga me er binnenkort eens aan wagen (lijkt me lekker maar had het nog nooit geprobeerd). Van jouw lijstje is de Sterrenmunt mijn favoriet maar als ik naar mijn eigen theedoos kijk weet ik even niet meer wat mijn favoriet is. Ik heb zoveel lekkere theesmaakjes erin zitten :o
  Dinja blogde over…Kringloop schatten Maart 2019

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 23:45

   Wat goed dat je toch nog een pakje van de kokosthee hebt kunnen scoren! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. En ideaal dat je heel wat theesmaken lekker vindt. Zelf heb ik op zich ook niet heel veel theesoorten die ik écht niet lust. Alleen meloenthee en rozenbottelthee krijg ik echt niet weg, haha.

 27. Janne
  15 april 2019 / 21:46

  Heb je de cranberrythee wel geprobeerd? Het kan dat de thee heel anders smaakt dan wanneer je gedroogde gesuikerde besjes eet. ;)
  Ik heb ook een doosje van de Joy of Tea thee, maar ik vind het zo zonde dat die in plastic zakjes zit, waardoor het afval niet composteerbaar is! Deze thee heeft zelfs meegedaan aan een verkiezing voor meest overbodige verpakking. Dus ik ga het niet meer kopen. Losse thee vind ik een aanrader wat dat betreft: het scheelt in afval, de kwaliteit is meestal heel erg goed, het aanbod in smaken is enorm, en theewinkels zijn fantastisch leuke winkels :) Een bezoekje aan de theewinkel, lekker overal aan snuffelen en nieuwe smaakjes laten adviseren en dan naar huis met allemaal lekkere dingen: dat is een echt uitje voor mij. En het zetten van de thee is helemaal niet zo veel moeite. Als je gaat hebt aan thee-eieren kun je ook zakjes kopen die je zelf kunt vullen.

  • Janne
   15 april 2019 / 21:47

   Hè, ik bedoelde “als je haat hebt aan thee-eieren” maar m’n telefoon maakte er wat anders van…

  • Romy
   Auteur
   15 april 2019 / 23:49

   Ik moet de cranberrythee inderdaad toch maar eens proberen. Wie weet kan ik de smaak van de thee wel waarderen, ondanks dat ik van de besjes zelf geen fan ben ;)
   Wat jij zegt van de verpakkingen van de Joy of Tea-thee heb ik inderdaad ook. Ik houd sowieso niet zo van het type theezakjes wat in dit doosje zit, maar de plastic verpakkingen zijn ook vrij overbodig.
   Naar aanleiding van een paar tips, waaronder ook die van jou, ben ik vastbesloten om ook maar eens naar verse thee te gaan kijken. Daar zitten ongetwijfeld heel wat smaakjes tussen die ik lekker vind. Ik ben benieuwd!

 28. 16 april 2019 / 14:05

  Kokos is ook mijn ding niet echt. Maar citroen en camille wel! Van beide smaakjes drink ik graag kopjes thee. De laatste tijd drink ik het meest camille trouwens. Omdat die een rustgevende werking heeft, ook voor het slapengaan. Als ik niet op bed blog, dan drink ik graag een kopje thee. Ik slaap bovenaan in een stapelbed en heb niet echt een tafeltje om mijn thee op te zetten, vandaar. Die doosjes van Joy of Tea zijn echt wel heel vrolijk inderdaad! Ik doe bij camille wel vaak suiker omdat dat anders vrij bitter smaakt. Dat geef ik wel toe
  Nikita blogde over…Persoonlijk | Tekenen was mijn redding

  • Romy
   Auteur
   19 april 2019 / 00:21

   Niets mis met een schepje suiker bij je thee, toch?! En wat fijn dat de camillethee een rustgevende werking op je heeft. Sowieso vind ik even rustig zitten met een kop thee altijd wel wat rustgevends hebben. Heerlijk om zo de dag te beginnen en af te sluiten!

 29. 17 april 2019 / 11:36

  Zo vervelend hé wanneer je favoriete thee uit de rekken wordt gehaald. Een tijdje terug bleek de sinaasappelthee van Pickwick nergens meer te vinden. Enkele maanden lang en toen was hij er plots weer wel. Ik deed net geen vreugdedansje toen ik dat ontdekte. Jammer genoeg wordt de Indian Chai van Twinnings echt niet meer gemaakt. Ik hou zelf niet van groene thee maar wel van vruchtenthee. Vooral rode vruchten zijn hier een grote favoriet. Ook de Even verwennen van Pickwick (bosbes met kaneel) vind ik heerlijk. Af en toe kan ik ook enorm genieten van een Chai Latte. Dat is echt een verwennerij.

  • Romy
   Auteur
   19 april 2019 / 00:46

   Inderdaad wel een beetje balen als je favoriete thee opeens niet meer verkrijgbaar is. Het lijkt zoiets kleins, maar ik was serieus even ontregeld, haha. Gelukkig blijken er dan altijd wel weer meer smaakjes te zijn dan je denkt en zit er vaak ook wel een ander lekker smaakje tussen.
   Leuk om te horen wat jouw favoriete theesoorten zijn. De ‘Even verwennen’-thee heb ik ook standaard in huis. Ik drink hem niet vaak, maar vaak is het wel voor visite een favoriet theetje :)

 30. 24 april 2019 / 20:07

  Ik hou helaas niet van groene thee. Maar die Joy of Tea lijkt mij wel wat! Als de smaak mij tegen zou vallen zijn in ieder geval de naam en het mooie doosje zeer aangenaam. ;-)
  Zelf ben ik een fan van roobosthee en verse munt thee.
  Giovanna Jansen blogde over…9 Must sees in London

  • Romy
   Auteur
   27 april 2019 / 07:23

   Haha, precies! Het doosje is alleen al een goede reden om die thee eens te proberen :) Verse muntthee vind ik overigens ook héérlijk. Dat is mijn favoriete drankje als ik op een terrasje zit.

 31. Romy
  Auteur
  27 april 2019 / 13:16

  Wat een leuk idee, zo’n theereis! Dat zou volgens mij ook echt iets voor mij zijn. Dankjewel voor de foldertip! Ik Ik let zelf inderdaad ook vaak wel op de aanbiedingen. Ook bij Jumbo is de Pickwick-thee regelmatig in de aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge