vegan producten

Mijn favoriete vegan producten (die ik bijna wekelijks gebruik)

 • 18 maart 2024
 • 5 Reacties
Categorieën: Groen doen

Laatst verklapte ik dat ik al een tijdje vegan eet. “Maar wat kun je dan nog eten?”, is een veelgestelde vraag die vaak op die onthulling volgt. Gelukkig is er héél veel wat je wel kunt eten. Ik heb dan misschien mijn geliefde kaas en room afgezworen. Ik hoef zeker niet te leven van kale boterhammen en zit ook heus niet elke avond aan de tofu. Sinds ik vegan eet, ben ik juist veel creatiever geworden met eten én heb ik heel veel nieuwe producten ontdekt. Voor wie soms flexitarisch of flexanistisch wilt eten, volledig vegan is of gewoon nieuwsgierig is, zet ik vandaag mijn favoriete vegan producten in het zonnetje.

Maar wat eet je dan wel?

Ik moet altijd lachen om de vraag “Maar wat kun je dan wél eten?” als ik vertel dat ik vegan eet. En ik ben zeker niet de enige veganist die deze vraag krijgt. Niet voor niets bestaat er zelfs een blog (een heel leuke ook nog!) met de titel Wateetjedanwel.nl én met allerlei overheerlijke antwoorden op die prangende vraag. Tegelijkertijd snap ik het wel dat mensen zich dit afvragen. Kaas is niet vegan en die overheerlijke crème fraiche ook niet. Zelfs in chocopasta zit melk. Wat blijft er dan nog over? Nou, een heleboel gelukkig!

Heel veel producten zijn van nature helemaal vegan. Denk aan de complete groente- en fruitafdeling, het meeste brood, alle bonen en peulvruchten, noten en pinda’s, veel pastasoorten, rijst, gedroogd fruit… En mocht je denken dat je alleen nog maar naar gezond spul kunt grijpen als je geen dierlijke producten meer eet, dan kan ik je gelukkig uit die waan helpen. Ook friet, Oreo-koekjes, pure chocola, Katja-snoepjes, Lotus-snoepjes en falafel zijn bijna altijd vegan. Verder komen er steeds meer vegan producten bij. Zo kun je je lepel in een vegan bak Ben & Jerry’s-ijs zetten, ligt er vegan appeltaart bij Albert Heijn, groeit het schap met vegan burgers met de week, verovert vegan zuivel steeds meer ruimte in het koelschap en kun je zelf veel lekkere vegan dingen maken.

Receptinspiratie nodig? Bekijk al mijn vegan recepten.

Welke vegan producten hebben wij standaard in huis?

Hieronder laat ik een heel aantal vegan producten zien die nooit in onze voorraadkast of koelkast ontbreken. Goed om te weten: hier staan ook veel kant-en-klare producten tussen die ik lekker vind. Daarnaast eet ik zoveel mogelijk vers en puur. Ik kan zelf vleesvervangers af en toe wel waarderen. Maar als jij daar minder happig of bent, kun je ook prima peulvruchten, linzen of noten gebruiken in plaats daarvan. Je hoeft dus zeker niet naar de vegan kaasrasp te grijpen in de supermarkt of vegan boterhamworst in huis te halen. Voedingsstoffen kun je bij een vegan maaltijd ook prima uit andere (gezondere en vaak goedkopere) producten halen.

Dat gezegd hebbende, dit zijn – naast de vegan producten hieronder – dingen die wij standaard hebben staan:

 • Cashewnoten, walnoten, pecannoten, amandelen en hazelnoten. Die vijf zijn mijn lievelingsnoten (en nootachtigen) en hebben wij standaard in huis. Ze bevatten veel eiwitten en gezonde vetten. Ik gebruik ze altijd graag bij hartige gerechten. Pecannoten en walnoten zijn daarnaast mijn lievelingstoevoeging aan muffins.
 • Chiazaad. Dat zaad bevat veel Omega-3 en andere gezonde stoffen. Ik moet zeggen dat ik er niet – zoals sommige sportieve influencers trouw doen – elke ochtend een theelepel van door mijn ontbijt strooi. Maar af en toe grijp ik er wel naar. Chiazaad is vooral ideaal om havermoutpap smeuïger te maken, omdat het vocht opneemt. Ook kun je er heerlijke chiapudding mee maken, zoals chiapudding met chocola.
 • Gedroogde linzen en linzen uit blik. Gedroogde linzen zijn perfect voor linzen-dahl of linzensoep. Linzen uit blik roer ik graag door pastasauzen, curry’s en andere gerechten. Tip: probeer naast gewone bruine linzen eens beluga-linzen. Die hebben meer bite.
 • Tuinerwten. Oh erwten… je kunt me er nog net niet voor wakker maken! De diepvrieszakken met tuinerwten gaan er hier in razend tempo doorheen. Ik gebruik ze vaak als ik in het gerecht nog wat groenten mis, maar geen zin en tijd heb om extra bij te snijden. Deze erwten hoef je namelijk maar 1 minuut mee te verwarmen.
 • Kikkererwten. Die roer ik graag door curry’s of ik bak ze krokant in de oven met wat kruiden en olijfolie. Dan zijn ze een heerlijke en eiwitrijke topping. Oh ja, gooi ook het kikkererwtenvocht niet zomaar weg. Dit goedje noem je aquafaba en je kunt er verrassende dingen mee doen. Chocolademousse maken bijvoorbeeld!
 • Bonen. Uiteraard! Bonen zijn een goede eiwitbron en ze zijn ook gewoon heel erg lekker. Ik varieer er graag op los, dus wij hebben altijd meerdere soorten bonen staan. Lima-bonen (de grote witte bonen) zijn mijn favoriet. Daarnaast eet ik graag zwarte bonen, kidneybonen of bruine bonen.
 • Edamame-bonen. Ook wel bekend als soja-bonen. Bij Aziatische recepten met rijst of noedels vind ik dit bijna altijd een verrukkelijke toevoeging. Ik koop ze tegenwoordig uit de diepvries van Albert Heijn-huismerk. Die boontjes zijn veel lekkerder dan edamame-bonen uit blik én goedkoper dan de boontjes uit het koelschap.
 • Groenten en fruit. Maar die eet je ook als je niet vegan eet waarschijnlijk veel 🙂 Gewoon omdat ze gezond én lekker zijn.
 • Banaan en 100% appelmoes. Nu denk je misschien “Wat doen díe in deze lijst?”. Nou, deze twee gebruik ik vaak als eivervanger in bakrecepten. Je kunt ei op allerlei manieren vervangen. Lijnzaad gemengd met water werkt bijvoorbeeld ook goed bij sommige recepten. Voor mijn eigen recepten grijp ik meestal naar geprakte rijpe banaan of naar 100% appelmoes.
 • Noedels en pasta zonder ei. Naïef maar waar: ik had er nooit zo bij stilgestaan dat veel pasta’s worden gemaakt van ei. Tegenwoordig koop ik bewust de varianten die gemaakt zijn van pure tarwe. Vaak ga ik voor volkoren pasta. Maar sinds ik de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over pasta’s heb gezien, ben ik overgestapt op alleen nog maar 100% durumpasta. Met uitzondering van de vegan gevulde pasta’s die je hieronder spot.

Ongetwijfeld ben ik nu de helft vergeten. Maar dit zijn in elk geval belangrijke producten die ik nóg meer ben gaan eten sinds ik vegan eet.

Welke vegan producten koop ik vaak in de supermarkt?

Naast mijn goed gevulde kast vol noten, peulvruchten, linzen, groene erwten, brood en meer, zijn dit de kant-en-klare vegan producten die standaard in onze voorraadkast of koelkast liggen. Sommige ervan koop ik zelfs wekelijks. In enkele gevallen in tweevoud zelfs. Wie weet heb je er iets aan om boodschappeninspiratie op te doen, juist als je flexitarisch of flexanistisch eet 🙂

vegan producten albert heijn sojamelk

Ongezoete plantaardige melk van AH-huismerk

Plantaardige melk gebruik ik dagelijks. Altijd een ongezoete variant, omdat die puurder is dan een variant met suiker! Ik drink dit overigens nooit kaal uit een glas, en zou het voor de smaak ook niet per se aanraden om het op die manier te drinken (tenzij je toevallig dol bent op pure soja-smaak). Nee, ik gebruik het zelf puur in mijn havermout of in baksels. Ik koop altijd de plantaardige melk van Albert Heijn-huismerk. Eerst zweerde ik bij amandelmelk; tegenwoordig koop ik meestal sojamelk. Daar zitten meer eiwitten en voedingsstoffen in.

Je hebt trouwens ook plantaardige melk van allerlei andere merken, en ook die vind ik over het algemeen prima qua smaak. Maar deze van Albert Heijn-huismerk zijn lekker betaalbaar. Omdat er bij ons vaak wel 2 tot 2,5 pak per week doorheen gaan – zeker als ik me uitleef op bakrecepten – kies ik liever voor het voordeligere alternatief.

vegan producten albert heijn sojaroom

Sojaroom van Albert Heijn-huismerk

Oh, ik ben echt fan van dit spul! Er komen steeds meer soorten plantaardige room bij, maar ik blijf deze de allerlekkerste vinden. De sojaroom van Albert Heijn-huismerk is lekker romig en is perfect voor bijvoorbeeld pastasauzen of een goed romige risotto. Vaak heb je aan een half pakje meer dan genoeg voor 2 porties supersmeuïge pasta.

Ik heb ook onder andere haverroom geprobeerd, maar die vond ik zelf erg waterig. En andere plantaardige roomsoorten vond ik soms wat te zout of gek van smaak. Deze is qua smaak vrij neutraal, maar voegt wel de smeuïgheid toe die ik zoek.

vegan producten albert heijn terra pindakaas

100% pindakaas

Al voordat ik vegan ging eten, had ik een uit de hand gelopen pindakaasverslaving. Boterhammen met pindakaas mogen dan afgezaagd klinken; ik blijf het een zeer geslaagde combinatie vinden. Daarnaast roer ik regelmatig pindakaas door curry’s of noedelsauzen voor smeuïgheid en een notige smaak. Zo vind ik zelf deze noedels met zoete aardappel en pindakaas erg goed smaken. Ook kun je er perfect zelf pindasaus mee maken, zoals bij deze vegan nasi met saté.

In mijn jeugd at ik trouwens meestal de Calvé-achtige pindakaas. Je weet wel: van die dikke pindakaas die aan je gehemelte blijft plakken. Maar sinds ik de 100% pindakazen heb ontdekt, wil ik niet anders meer. Deze pindakaas is veel smeuïger, minder plakkerig en voller van smaak én hij bevat niets anders dan 100% pinda. Meestal halen wij zo’n kiloverpakking bij Albert Heijn, omdat de voorraad er bij ons in rap tempo doorheen gaat. Daarnaast koop ik regelmatig Too Good To Go-boxen bij De Pindakaaswinkel. Hun pindakaas is heerlijk, maar is door de bijzondere smaken wel iets duurder. Via Too Good To Go kan ik alsnog een flinke verzameling potten voor minder geld scoren.

vegan producten vegan pesto

Vegan pesto van Puro

Toen ik ontdekte dat in pesto Parmezaanse kaas verwerkt wordt, zat ik even met de handen in het haar. Hoe moet je dat doen als je vegan eet, maar wel dol bent op pesto? Een alternatief is zelf pesto maken. Maar voor de luiere koks zoals ik bestaan er ook kant-en-klare pesto’s die wél vegan zijn. Wij kopen meestal de vegan pesto van Puro. Ook het merk Costa Ligure heeft een vegan pesto en zelfs bij Jumbo heb ik er één gespot van het huismerk. Zo kun je wel gewoon je geliefde pesto eten, maar dan zonder kaas. De smaak is er trouwens zeker niet minder om. Ook Bart proeft het verschil met de niet-vegan pesto niet.

vegan producten edelgistvlokken 5

Edelgistvlokken

Ik geef toe dat dit vegan product het niet moet hebben van zijn uiterlijk. De naam “edelgistvlokken” klinkt al net zo min fancy. Maar don’t judge a book by its cover. Met deze vlokken kun je wel degelijk heerlijke dingen maken. Edelgistvlokken hebben een umami smaak, wat een beetje aan kaas doet denken.

Kleine kanttekening vooraf: edelgistvlokken worden ook weleens vegan kaas genoemd, maar daar ben ik het niet mee eens. Met enkel edelgistvlokken krijg je niet direct een kaassmaak. Dus als je denkt hiermee een look-a-like van kaas te hebben gevonden, kom je (helaas) van een koude kermis thuis. Wél kun je er in combinatie met andere ingrediënten een kazige saus mee maken. Ik gebruik de vlokken vaak in combinatie met plantaardige melk, uienpoeder en misopasta. Wees daarbij vooral niet te zuinig met edelgistvlokken. Ik ben er zelf nogal scheutig mee en gebruik zo’n 3 eetlepels voor 2 personen. Daarmee proef je de smaak nog intenser. Bovendien barsten edelgistvlokken van de goede stoffen. Ook daarom hoef je je zeker niet in te houden.

Eén ding: niet alle edelgistvlokken smaken hetzelfde. Ik gebruik áltijd de edelgistvlokken van Holland & Barrett en niets anders dan dat. Ik heb weleens goedkopere vlokken geprobeerd, maar vond die veel meliger en minder lekker smaken.

vegan producten albert heijn misopasta

Misopasta

Miso stipte ik net al aan. Veel mensen hebben dit goedje al ontdekt voor met name Aziatische gerechten. Maar ik was tamelijk late to the party en heb pas sinds een krap jaar standaard een potje in de koelkast staan. Sinsdien kan ik niet meer zonder. Dit is namelijk ge-wel-dig spul om heel veel gerechten meer smaak mee te geven. Miso heeft een umami-smaak (net als edelgistvlokken). Je kunt het dus goed gebruiken in vegan kaassauzen. Los daarvan is het een perfect ingrediënt om een theelepel van door wokgerechten of noedels te roeren. Of gebruik het om tofu of tempeh in te bakken. Als je zo’n potje eenmaal hebt staan, zal je al snel ontdekken dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

vegan producten tahin

Tahin

Op de verpakking staat “smaakmaker voor groente, vlees en vis”, maar naar mijn mening kun je tahin voor nog veel meer gebruiken. Tahin (ook wel tahina of tahini genoemd) is pasta gemaakt van ongeroosterde sesampitjes. Hoewel die omschrijving misschien niet direct een “Yum, moet ik hebben!”-gevoel oproept, is dit zeker een ingrediënt om eens te proberen. Je kunt het gebruiken om zelf hummus mee te maken, maar tahin doet het ook heel goed als dressing op bijvoorbeeld salades, couscous of quinoagerechten. En je kunt het zelfs goed verwerken in romige sausjes bij gerechten of in baksels. Zo gebruikte ik tahin in de sticky saus bij sticky toffee cake. Een tikkeltje verrassend, maar heel lekker! Kortom: 1001 redenen waarom wij altijd zo’n potje in huis hebben staan.

vegan producten NENI hummus

Hummus (van NENI)

Volgens mij worden vegan eten en hummus regelmatig met elkaar geassocieerd. En daar heb ik geen problemen mee, want ik vind hummus inderdaad erg lekker. Als ik brood eet, dan belandt er in 99% van de gevallen hummus of pindakaas op mijn brood.

Je hebt tegenwoordig hummus met allerlei smaakjes, maar ik vind neutrale hummus meestal de lekkerste. Eerder kocht ik vaak die van het huismerk. Maar sinds ik ontdekte dat die qua recept nogal afwijken van traditionele hummus, tast ik met liefde dieper in de buidel om de hummus van NENI te kopen. NENI is een meditteraans restaurant in Amsterdam dat onder andere bekendstaat om hun goddelijke hummus, die wel volgens traditioneel recept is bereid. Sinds ik ontdekte dat hun hummus ook bij onze lokale Albert Heijn ligt, ben ik verkocht.

vegan producten ravioli agli spinaci

Vegan ravioli agli spinaci

Waarschijnlijk zouden de Italianen met hun ogen rollen als ze dit product in de schappen zien liggen. Maar ik word er als gevulde-pasta-fan erg blij van dat er een vegan variant bestaat. Van alle vegan ravioli’s vind ik dit de allerlekkerste. Hij is trouwens, naast vegan, ook glutenvrij. De vulling bestaat uit spinazie met iets romigs. De buitenkant is – door het glutenvrije meel – wel wat zachter en kwetsbaarder dan bij de meeste ravioli’s. Maar hé, ik klaag niet. Want man, wat smaakt dit verder goed! Heel lekker bij bijvoorbeeld een pasta pesto of een heerlijke tomatensaus met veel groenten.

vegan producten pasta met eekhoorntjesbrood

Vegan tortellini met eekhoorntjesbrood van Smaakt

Er is nóg een gevulde pasta die mijn hart heeft gestolen: deze tortellini met een vulling van eekhoorntjesbrood. Ik bestelde hem ooit bij De Notenshop en was direct verknocht aan de smaak. Als je houdt van paddenstoelen, dan word je hier vast blij van. De tortellini heeft een heel smaakvolle vulling van paddenstoelen vermengd met subtiele kruiden. Ik vind deze gevulde pasta vooral heel lekker bij stevige, romige sauzen. Bij een pestorecept of frisse pastasaus zou ik de tortellini minder snel gebruiken. Maar als ik een saus met paddenstoelen maak, is dit zeker weten mijn lievelings-pasta om erbij te gebruiken. Hij is vegan en ook nog biologisch.

De pasta is onder andere te koop bij De Notenshop, maar hij ligt ook bij sommige Jumbo-filialen en bij diverse bio-winkels.

vegan producten alpro mild & creamy

Alpro Mild & Creamy Nature

De Alpro Mild & Creamy-lijn vind ik geniaal. Het is sojayoghurt, maar dan met de romige substantie van Griekse yoghurt of kokosyoghurt. Iets smeuïger dus, zoals de naam ‘Creamy’ al doet vermoeden. De yoghurt is van zichzelf neutraal van smaak, waardoor je helemaal los kunt gaan met bijvoorbeeld muesli, kaneel, fruit, noten, granola of andere dingen die je lekker vindt bij je ontbijt of toetje. Ik gebruik deze kwark ook graag voor chiapudding of als ik mijn havermoutpap een smeuïger tintje wil geven (zoals bij deze havermout met aardbei). Een extra voordeel is dat er toegevoegd calcium in zit en dat de yoghurt veel eiwitten bevat. Ook zit er relatief weinig suiker in.

Er zijn trouwens ook andere smaken van, bijvoorbeeld met kokos en vanille. Ook die vind ik stuk voor stuk erg lekker.

vegan producten alpro kwark

Alpro-kwark

Het merk Alpro doet het wat mij betreft supergoed qua plantaardige yoghurt, kwark en andere producten. Ik sla altijd gretig in als Alpro weer in de aanbieding is (en oké, ook gewoon als ik mezelf wil verwennen). Zelf houd ik meer van plantaardige kwark dan van plantaardige yoghurt, omdat de structuur daarvan iets steviger is. Mijn favoriet is de Alpro No Sugar-kwark. Op de foto hierboven zie je trouwens de yoghurt-variant. De kwark-variant is deze. Die is dus suikervrij, rijk aan eiwit en lekker stevig qua structuur. Perfect als ontbijt of als lekker toetje met je favoriete toppings erop!

Ook de kwarksoorten met een smaakje van Alpro vind ik héél goed te pruimen. Onder andere de kwark met vanille-smaak, perzik-smaak en aardbeiensmaak zijn door zowel Bart als mij helemaal goedgekeurd. Ze doen me stuk voor stuk denken aan de Danoontje-toetjes van vroeger. Alleen dan dus zuivelvrij en vaak ook met minder suiker.

vegan producten Almhof plantaardige chocolademousse

Plantaardige chocolademousse van Almhof

Deze mousse valt in het rijtje met minder gezonde maar wel goddelijk lekkere vegan producten. Als je jezelf op een lekker toetje wilt trakteren, koop dit. Die laatste twee woorden had ik het liefst in Capslock getypt, want deze chocolademousse is de meest fantastische chocoladetoetje uit de supermarkt dat ik ooit heb gegeten. Hij is net zo smeuïg en luchtig als je dat van normale chocolademousse gewend bent. En de smaak is een mix van chocolade en een vleugje kokos (omdat er kokosroom in de mousse verwerkt is). Als je niet van kokos houdt, zou ik deze mousse in het koelschap laten staan. Maar als je dit ingrediënt wel te doen vindt en verzot bent op chocola, dan is dit zeker een mousse om eens je lepel in te zetten.

vegan producten tofu

Tofu van AH-huismerk

Als je aan vegan eten denkt, dan is tofu waarschijnlijk een van de eerste ingrediënten die je te binnen schiet. En ja, ook ik vond dit ingrediënt ooit net zo onsexy smaken als de naam klinkt. Maar van dit flubberige witte blok kun je oprecht heerlijke dingen maken. Dat vraagt alleen om de juiste bereiding. Marineer tofu in lekkere kruiden of sojasaus en bak de blokjes lekker krokant in een pan met olie of al roosterend in de oven. Sinds ik weet hoe je tofu lekker klaarmaakt, hebben wij altijd tofu in huis liggen. Dat is standaard deze van AH-huismerk. Die is lekker betaalbaar en ook gewoon lekker.

Ben jij nog niet overtuigd dat tofu smaakvoller kan worden dan het er in de verpakking uitziet? Misschien kan één van deze recepten je overhalen om het toch een tweede kans te geven:

vegan producten vegan chocola

Vegan chocola (hoe puurder, hoe beter!)

En het aller-allerlekkerste heb ik voor het laatst bewaard. Gelukkig betekent vegan eten niet dat je chocola hoeft af te zweren. Dan had ik het niet overleefd 😉 Ik vond sowieso pure chocola altijd al het allerlekkerst. Gelukkig is een deel van de pure chocolade van zichzelf al vegan. Je moet er vaak het etiket voor checken, want zelfs 70% pure chocola kan soms nog melk bevatten. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe groter de kans dat je een vegan chocoladereep te pakken hebt.

Ook komen er steeds meer standaard vegan repen in het schap. Zelfs chocolademerk Lindt heeft een paar vegan repen. Ook Jumbo heeft een vegan chocoladelijn uitgebracht (inclusief vegan witte chocola!). En sommige merken, zoals Hands Off My Chocolate, zijn zelfs volledig plantaardig. Oftewel: als vegan hoef ik zeker niet alleen maar op groenten en sla te leven 😉

Als je vaker vegan wilt eten, experimenteer vooral!

Het aanbod aan vegan producten wordt steeds groter in de supermarkten. Daar word ik een blij mens van, omdat er steeds meer te kiezen valt. De keerzijde ervan is dat je compleet overweldigd kunt raken en dat niet alle vegan producten even smaakvol zijn. Mijn tip is vooral om zoveel mogelijk dingen te proberen en niet te snel een complete productcategorie af te schrijven. Zo vond ik amandelkwark ook niet te eten, maar ging de soja-kwark van Alpro er bij mij wel goed in. En waar ik tempeh nog altijd oversla omdat ik die structuur écht niet lekker vind, kan ik tofu wel waarderen.

Wil je vaker plantaardig eten? Probeer regelmatig iets nieuws en kijk wat je ervan vindt. Je kunt zomaar blij verrast worden door producten. Kijk ook eens verder dan wat er in de supermarkt staat. In webshops of bij Ekoplaza of Crisp vind je soms verrassende vegan producten die niet overal liggen.

Ik ben in elk geval voorlopig nog lang niet uit geëxperimenteerd. Mijn standaard antwoord op de vraag “Wat kun je dan wel eten?” luidt dan ook “Nou, een heleboel!”. Lucky me!

Heb jij nog tips voor vegan producten die je het aanraden waard vindt?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona 18 maart 2024 op 6:33 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je dit allemaal deelt ik ga zeker een aantal producten uitproberen. Zelf had ik laatst vegan chocolade van ‘Hands Off’ gekocht voor bezoek dat vegan eet. Zij vonden het niet lekker en ik eigenlijk ook niet. Gisteren stond er bij AH een meneer die yoghurt van Oatly aanprees. Geprobeerd en viel niet tegen. Ik eet altijd magere yoghurt en kwark zonder smaakje omdat ik juist altijd op zoek ben naar het ‘zure’ van de yoghurt/kwark. In plantaardige varianten mis ik dat altijd maar deze van Oatly viel goed in de smaak. 2 potten meegenomen. Ik vond het in vergelijking met gewone yoghurt wel bizar duur 400 gram voor Euro 3,69. Voor mij/ons niet zo’n probleem maar wanneer je van een klein bedrag moet eten in de week/maand denk ik dat je deze producten niet kunt kopen. Wel fijn dat Appie sinds kort Terra heeft die producten zijn vaak lekker en niet zo duur.
  Enne, ben je dol op hummus? Ga hier dan eens naartoe:
  https://www.sirhummus.nl/
  Ik heb lang geleden een jaar in Israël gewerkt als au-pair en maakte daar kennis met falafel én hummus toen niemand in NL daar nog van gehoord had. Bij Sirhummus proefde ik precies dat wat ik in Israël geproefd had. Heerlijk!

 2. Daenelia 18 maart 2024 op 8:59 am - Beantwoord

  Ik drink al geen melk en ik vind sojamelk ook overbodig. En die tofu van de AH; 33% sojabonen en verder water en ‘verdikkingsmiddel’. Kun je dan niet gewoon beter zelf met bonen een soort van fritter maken? 😉 Er wordt denk ik soms misbruik gemaakt van dat mensen maar vooral overal vervangers voor willen terwijl we als mens dus best ook gewoon helemaal zonder die spullen kunnen.
  Uit jouw lijstje gewone producten zie ik dan ook niets staan wat ik niet al eet :S Als ik dus de yogurt laat staan, de zalm, de eieren en de kip dan ben ik er al. Zo zie je maar 🙂 Ik mis wél dé beste groente en dat is broccoli. Broccoli is ook rijk aan eiwit en ontzettend lekker. Die mag je best apart noemen.
  Hummus moet je eens zelf maken 😀 Is eigenlijk niet zoveel werk maar wel zoveel lekkerder (zegt ze, terwijl ze al zeker 2 jaar geen eigengemaakte hummus heeft gemaakt … XD)

 3. Sofie 18 maart 2024 op 9:23 am - Beantwoord

  Haha wat leuk, ik heb ook zo een post in mijn concepten staan. En toch ook weer met andere producten! De ravioli kopen wij ook regelmatig en de Alpro, volledig met je eens, die yoghurts zijn echt lekker.
  En de Almhof chocomousse heb ik onlangs pas ontdekt en wauw, de beste die ik al probeerde inderdaad!

 4. Rianne 18 maart 2024 op 12:39 pm - Beantwoord

  Oh limabonen… ook hier de meest geliefde bonen om te gebruiken 🙂 lekker door de macaroni of laatst nog een keer met gesmoorde spruitjes en ui en een lading kerriepoeder, knoflookpoeder en sojasaus… mmm 🙂 Heb je al eens Alter Eco chocolade geprobeerd? Ik vind die wat romiger smaken met hun pure chocolade. Ik eet meestal de 90% chocolade, als soort van ‘gezondheids’ chocolade, maar die met amandelen erin is echt om te snoepen 🙂 Tofu eet ik ook graag krokant gebakken met flinterdunne spitskool en rijst of noedels. Inmiddels is het mij gelukt om van gerookte tofu (ik gebruik die van vivera) een goed alternatief voor spekjes na te maken voor door een stamppotje boerenkool of spinazie. Hummus maak ik meestal zelf, alleen als ik geen tijd heb of voor het gemak beland er af en toe weleens een kant en klaar bakje in de mand, maar het zelf maken is toch vaak lekkerder. Dan weet ik ook dat er geen overbodige zaken in zitten en echt alleen kikkererwten, tahin, komijn, citroensap en knoflook, als het dan klaar is voor gebruik nog lekker wat paprikapoeder eroverheen strooien en wat goede olijfolie en dippen maar 🙂 Verder vind ik de vegan zalmburger van AH ook lekker met wat spaghetti en tuinerwten en dan citroensap en vers gemalen zwarte peper. Oh oh… ja lekker vegan eten is wel mijn ding, zoals je leest ga ik er gelijk helemaal in op 🙂 nog één laatste item dan, de vegan tiramisu van de AH die kunnen wij hier ook altijd wel waarderen als lekker toetje 🙂

 5. Irene 18 maart 2024 op 3:08 pm - Beantwoord

  Jammer dat die chocomousse met kokos is, anders had ik die wel graag eens geprobeerd. Ik eet altijd Alpro yoghurt met vanillesmaak bij mijn ontbijt. Ik hou niet zo van de smaak van sojaproducten, maar bij deze yoghurt stoort het me niet (of ik ben er ondertussen aan gewend :p). En die sojayoghurt met aardbeismaak van AH zelf vind ik ook lekker.
  Voor de rest valt er hier nog wel veel te proberen op dat gebied. Ik ga me binnenkort eens wagen aan een vegan baksel met een eivervanger. Ben benieuwd!

Recente blogs

De 7 mooiste plekken die ik heb bezocht

26 mei 2018|Op reis|

Een wereldreiziger ben ik niet, maar mooie plekken heb ik zeker wel gezien in mijn leven. Ik heb misschien niet met een rugzak over mijn schouder de hele wereld ontdekt en met zeilboten langs tropische eilanden gevaren. Ook een abonnement op KLM staat nog niet op de planning, maar desondanks heb ik zeker wel prachtige stukjes van de wereld gezien. En daar wil ik vandaag eens op focussen. Geïnspireerd door een artikel van Anna zet ik de 7 mooiste plekken op een rij die ik heb gezien in mijn leven.

Blij Lijstje #55 | Gefixte issues, gevulde pasta & gelukkigmakende keuzes

20 juni 2022|Persoonlijk|

Terwijl ik het aantal dagen tot mijn zomervakantie al bijna op twee handen kan aftellen, geniet ik ook zonder vakantie gelukkig goed van het leven. Zo was ik intens gelukkig dat ik na vele maanden strugglen eindelijk van een hoop website-issues ben verlost, ging ik een autorij-uitdaging aan die minder heftig bleek dan gedacht, en gaf een collega-ondernemer het beste eetadvies ooit. Daarnaast barstte ik tijdens een yogales in lachen uit om een iets te ambitieuze opdracht en bleek maar weer dat je met een beetje recht-voor-zijn-raapheid een hoop bereikt. Dit is mijn blije lijstje van deze maand!