favo

Favorieten | Boterhamgrappen & gouden vondsten

 • 7 juni 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Mijn laatste artikel met favorieten kan ik me haast niet meer herinneren. Daar moest maar eens verandering in komen! Ik heb er namelijk ook in coronatijd heel wat nieuwe favorieten bij gekregen. Met onder andere een Instagram-account waar ik dagelijks om moet lachen, een onweerstaanbare vleesvervanger en een douchegel die ik niet had willen missen. Ik zet ze hieronder allemaal in de welverdiende spotlights.

what's up je boterham

What’s up je boterham

Ik weet niet onder welke steen ik al die tijd heb geleefd, maar ik hoorde nog niet bij de 90.000 mensen die dit geweldige account al wel volgen op Instagram. Alleen al de naam is geweldig, maar de inhoud is dat al helemaal. Op What’s up je boterham lees je elke dag een hilarische kinderuitspraak terug. Die hierboven vond ik erg leuk, maar ook om o.a. de uitspraak “Valt Sinterklaas dan ook in de risicogroep?” moest ik hardop lachen. Kinderlijke uitspraken houden het leven lekker luchtig. Heerlijk om daar elke dag van te genieten!

pastalepel hema

Pastalepel (nope, dit kende ik dus niet!)

Nog zo’n gevalletje ‘Waarom heb ik dit niet járen eerder ontdekt?’ is deze pastalepel. Ik elke keer ingewikkeld doen met pasta opscheppen met een grote opscheplepel. Blijken daar gewoon speciale lepels voor te bestaan! Deze kostte me maar € 1,50 bij Hema, maar heeft al heel wat pasta-avonden een stuk makkelijker gemaakt.

balea frozen vanilla douchegel

Balea Frozen Vanilla-douchecrème

Wie mij al langer volgt, weet dat ik mijn doucheproducten graag één keer per jaar groots insla bij de Duitse drogist. Voordeel daarvan is dat ik het hele jaar door nieuwe douchegel kan uitproberen en soms haast ben vergeten wat ik nog meer heb staan. Toen ik laatst deze nieuwe fles openmaakte, was dat een klein feestje. Stel je vanille voor in combinatie met zoete vruchten. Of ik er een “endless weekend feeling” van krijg, dat weet ik nog zo net niet. Maar súperlekker is-ie zeker. Een favoriet dus ook!

lidl champignonburgers

Lidl champignonburger

Ook erg lekker zijn deze champignonburgers van Lidl. Mijn grote vleesvervanger-favoriet van de afgelopen tijd! En dan niet alleen vanwege de ene Lidl-zomerpunt die je ermee kunt scoren, maar vooral door de héérlijke smaak. Als je fan bent van de Gran Formaggio-burger van Albert Heijn, dan weet ik haast zeker dat je deze ook lekker zult vinden. Hij is trouwens ook nog eens bijna een euro goedkoper dan de burgers van Albert Heijn. Katsjing!

picture perfect iep bergsma

Picture Perfect (van Iep Bergsma)

Verder vermaak ik me nu al een week elke avond voor het slapengaan met het leuke boek Picture Perfect van Iep Bergsma. Het gaat – je raadt het vast al! – over fotograferen. Iep ken ik al een tijdje van haar prachtige, lichte foto’s op Instagram en nu heeft ze dus het boek Picture Perfect geschreven om haar fotografietips te delen. Een feestje om te lezen en heel toegankelijk geschreven! Ik krijgt er elke keer frisse fotografiezin van. Het hoofdstuk over flatlayfotografie moet ik nog lezen trouwens. Ben benieuwd of de flatlay hierboven na het lezen van dat hoofdstuk door de keuring heen zal komen!

blond amsterdam efteling bord

Blond Amsterdam-bordje uit de Efteling

Verder werd ik laatst verrast door een lieve vriendin met een verjaardagscadeautje. Ze had dit bordje blijkbaar al een half jaar geleden bij de Efteling voor me uitgezocht. Ontzettend lief! En dan is het bordje ook nog eens heel mooi. Laat er nu net mijn favoriete verhaal uit het Sprookjesbos op staan. Ik kan er wel uren naar kijken. Een tripje naar de Efteling zal ik de komende tijd nog niet maken, maar met dit bordje haal ik de Efteling gewoon in huis. Dank je, Sandra, voor het lieve cadeautje!

yucea palm

Onbekende maar leuke plant

Verder heeft ook deze vrolijke joekel van een plant een plek in mijn favorietenlijstje verdiend. Ik verhuisde hem een paar maanden geleden naar de woonkamer, omdat ik hem een betere plek gunde dan het hoekje van mijn hobbykamer. Zeker omdat hij groeit als kool. Hoe de plant heet? Geen idee (iemand die me kan helpen?). Maar leuk is-ie sowieso. Hij lijkt wel continu nieuwe blaadjes te krijgen en een tikkeltje groter te worden. Als hij in dit tempo doorgroeit, heb ik misschien over een jaar een heuse palmboom in huis staan.

pippa noorse boskat

Ten slotte eiste ook Pippa een plek in dit favorietenartikel op. Tijdens het fotograferen van alle favorieten keek ze me met grote ogen aan vanuit de servieskast (no worries, ze zat op de onderste plank, niet tussen het servies). En ik moet toegeven: al die douchegels, leuke Instagram-accounts en champignonburgers kunnen natuurlijk nooit aan dit leuke meisje met groene ogen tippen. Daar had Pippa dan weer gelijk in.

Wat is jouw beste vondst/aankoop van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 juni 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een fijne favorieten! Het bordje is heel mooi en is ook een van mijn favorieten sprookjes. En de burger wil ik wel eens proberen, klinkt heel lekker.

 2. Daenelia 7 juni 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Leuk! Heel eerlijk gezegd heb ik de laatste tijd weinig nieuwe dingen gekocht of gevonden. Zelfs geen nieuwe tv series! En Animal Crossing spelen we nu al zo lang, dat is ook niet nieuw meer.
  Laatst hebben we wel weer voor het eerst koffie gedronken van ons lokale lunchcafeetje. Maar dat is meer nieuw omdat we een paar maanden die mogelijkheid niet hadden.
  Ik denk wel dat Ik v vandaag een nieuwe planner ga bestellen. Dus yay!

 3. Naomi 7 juni 2020 op 9:19 am - Beantwoord

  Mooie dingen weer en de plant (nee joh, geen idee hoe die heet) vind ik prachtig! Ik blijf respect hebben voor het feit dat je al die planten in leven kunt houden;). Pastalepel doet me er trouwens aan denken dat ik die ook heb, maar nooit gebruik. Tijd om dat ding weer eens tevoorschijn te halen.

 4. Audrey 7 juni 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Heel erg leuk, die plant! De pastalepel is denk ik vooral handig voor lange pastasoorten? Wij eten vooral penne eigenlijk. Volgens mij hebben wij die champignonburger nog niet geprobeerd. Zal ‘m binnenkort eens meenemen.

 5. Hermien - KouweKleren 7 juni 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  De plant is een Yucca, mooi he? Wel giftig trouwens, dus een beetje opletten met Pippa, mocht ze graag planten opsouperen. Volg je Meester Mark al op instagram? Kun je vast ook waarderen!

 6. Meaghan 7 juni 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Die pastalepel, wat een uitvinding hè? Ik had jaren lang mijn spaghetti heel onhandig met twee vorken opgeschept, waardoor er te veel of te weinig op het bord belandde, maar vijf jaar geleden maakte ik door mijn vriend kennis met die pastalepel. Ik weet nog hoe bijzonder ik dat ding vond en hoe veel makkelijker het werd om pasta op te scheppen. Zo’n klein ding dat je leven net iets makkelijker maakt hahaha!
  Dat bordje van de Efteling vind ik trouwens echt geweldig! En de foto van Pippa natuurlijk ook, hihi!

 7. Evelyne 7 juni 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Ha, die pastalepel hebben we hier al heel lang in onze kast liggen (allé, we gebruiken die ook, hé 😉 ) Ooh Iep Bergsma ken ik nog niet (en ga ik nu bijgevolg volgen 😉 )

 8. Anouk 7 juni 2020 op 11:51 am - Beantwoord

  Ik ben heel nieuwsgierig naar de champignon burger. Ik vind champignons niet zo lekker, maar wil het wel graag leren eten, ik denk dat ik die maar eens moet proberen!

 9. Zo simpel is dan geluk 7 juni 2020 op 12:31 pm - Beantwoord

  Dat Blond bordje is echt heel leuk!

 10. Iris 7 juni 2020 op 2:12 pm - Beantwoord

  Zo veel leuke favorieten! Ik heb ook een tijdje Blond Amsterdam gespaard. Nu heb ik er niet meer zo veel van. Alleen wat mokken en grote schalen voor hapjes. De meeste dingen heb ik weggeven of op een rommelmarkt verkocht. Het is enorm populair, want ik was het zo kwijt. Dit bordje is ook wel echt heel leuk. Ik snap wel dat het je vrolijk maakt!

 11. johanna 7 juni 2020 op 2:16 pm - Beantwoord

  Leuk overzicht. Mijn favoriete aankopen van de laatste tijd? Nu boeken…boeken en boeken. Zo als altijd geprobeerd om er weinig te kopen maar het zijn er toch te veel. Verder niets, want er was weinig te koop. En shoppen met afstandslijntjes, desinfektiemiddel etc is niet mijn favoriet. Gelukkig merkt Pippa weinig van deze waanzin, en straalt als eh-und-jeh. Groetjes

 12. Natiza 7 juni 2020 op 3:24 pm - Beantwoord

  Oeh heel leuk overzicht! Ik ga ook altijd naar DM om flink in te slaan hahah

 13. Saskia 7 juni 2020 op 4:20 pm - Beantwoord

  Leuke favorieten! Ik volg al jaren What’s up je boterham op Facebook echt geweldig haha.

 14. Marleen 7 juni 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

  Ik denk eerder dat de plant Dracaena Lemon Lime heet en niet Yucca…

 15. bychristiana 8 juni 2020 op 8:28 am - Beantwoord

  Handig hè, zo’n pasta-lepel. Ik weet wel wat onze beste aankoop van de afgelopen tijd was, namelijk een kruiwagen, haha;-) We zijn natuurlijk de afgelopen tijd bezig geweest met de tuin en we zeiden gisteren nog tegen elkaar: ‘zonder die kruiwagen waren we nog niet eens op de helft geweest’ 😉

  • Romy 25 juni 2020 op 9:46 pm - Beantwoord

   Haha, kan me heel goed voorstellen dat een kruiwagen bij de tuinverbouwing onmisbaar is! In ieder geval als je het er zonder rugpijn van af wilt brengen 😉

 16. Anna 8 juni 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten! Ik weet ook niet hoe die plant heet, maar hij is echt geweldig! 😀 En zo heerlijk, om in Duitsland lekker in te kunnen slaan bij de DM. Hopelijk kan dat gauw weer!

 17. Simone 8 juni 2020 op 2:05 pm - Beantwoord

  Super fijne favorieten en hele mooie flatlay foto’s, dus die komen zeker weten door de keuring heen! 😉

 18. Nikita 9 juni 2020 op 11:12 am - Beantwoord

  What’s up my boterham kende ik al op Facebook, maar ik wist niet dat ze een Instagram hadden. Maar inderdaad, er staan vaak hele leuke uitspraken tussen. Ik las heel vaak de uitspraken toen mijn opa in het ziekenhuis lag voor ik in social media pauze ging. Het was een klein lichtpuntje in een donkere tijd. Mijn favoriete aankoop de afgelopen tijd was een nieuwe iPad met de Apple Pencil. Ik kon hem voor een veel betere prijs dan in de winkel overkopen van een collega haar vader. Een hele dure aankoop, maar ik heb snel pijn aan mijn pols. En dat is niet leuk als tekenaar. De Apple Pencil is een stylus die veel lichter in je hand ligt, en ik hoef geen stiften open en dicht te doen. Spaart heel veel pijn. Een dure aankoop, maar wel heel waardevol. Want nu kan ik weer naar hartelust tekenen. Iets wat ik juist nu zo hard nodig heb

  • Romy 25 juni 2020 op 11:07 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een geweldige aankoop heb je met die Apple Pencil (en de bijbehorende iPad natuurlijk) gedaan! Kan me heel goed voorstellen dat die je elke euro meer dan waard is! Wat heerlijk dat je nu weer kunt tekenen zonder die pijn in je pols!

 19. Giovanna Jansen 10 juni 2020 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een leuke vondsten. Ik zou niet meer weten hoe ik er ooit aan gekomen ben (een tip van een vriendin denk ik) maar de pastalepel behoort al heel wat jaren tot mijn favoriete keukengerei. Ideaal ding!
  Mijn laatste aankopen zijn twee mooie kussens, die ik van de week kocht bij Action, met grote groene bladeren erop (o.a. van de monstera), staan erg leuk op de bank.

  • Romy 25 juni 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Oeh wat leuk, die kussens met botanische print! Dat printje is sowieso altijd goed, zeker voor leuke tuindecoratie 🙂

 20. De Bende van 6 10 juni 2020 op 8:18 pm - Beantwoord

  SHEIN, de ontdekking voor leuke kleedjes en bloesjes.
  Ontdekt door de 2 tienerdochters.
  Een bestelling geplaatst en erg blij mee!

Recente blogs

Hé superwoman, mag ik je iets zeggen?

23 mei 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Het is soms zo verleidelijk. Je weet dat het niet mogelijk is en toch doe je het. Of nee, je doet een poging daartoe. Alles goed doen. Maar dan ook echt ALLES.. Honderd ballen in de lucht houden, mensen niet willen teleurstellen, rennen van afspraak naar afspraak en pogingen doen om je te lange to-do-list op magische wijze tóch op tijd afgevinkt te hebben. Ik weet van mezelf: ook ik heb daar soms een handje van. Het is hoog tijd om daar zo nu en dan hardhandig een stokje voor te steken. Doe je mee? Dan is dit artikel voor jou.

Een herfstdip? 5x dit maakt de herfst zo leuk!

22 oktober 2016|Persoonlijke groei, Positiviteit|

De dagen worden weer korter, de wind wordt weer guur en de sjaals mogen weer uit de kast. Kortom, de herfst is een feit. Als kind zag ik het najaar altijd als een teken dat de heerlijke zomer weer voorbij was. Ik baalde van het koude weer en het gebrek aan licht en had soms zelfs een beetje last van een winterdip. Maar inmiddels heb ik de herfst echter leren waarderen. Sterker nog, dit seizoen maakt me stiekem best wel vrolijk. Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik de herfst zo leuk vind en laat ik een paar foto's zien van de prachtige natuur in dit seizoen.