kleurenanalyse

Favorieten | De spread die het voor mij won van hummus, boeiende blog en huil-tv

 • 14 november 2022
 • 10 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Dat is alweer een tijd geleden, mijn laatste editie van Favorieten. Het was de hoogste tijd om weer een artikel te wijden aan random aanraders die ik heb ontdekt, want dat zijn er weer een heleboel. Ik deel mijn nieuwe favoriete beleg om dagelijks op brood te smeren, onthul de eerste lipstick die NIET op mijn tanden gaat zitten, deel mijn lievelingsrecept van deze herfst en geef wat tv-tips waar ik met plezier voor voor de buis ga zitten. Scrol verder voor een hele lijst met favorieten.

kleurenanalyse

De kleurenanalyse die ik mezelf cadeau deed

Een van mijn lievelingsdingen die ik de laatste tijd deed, was absoluut de kleurenanalyse. Ik liet een kleurenconsulent bepalen welke kleuren het beste bij mijn huid, haar en ogen passen en daar rolde deze uitgebreide kleurenwaaier uit. Het was alleen al een leuke ervaring om me een middag in de watten te laten leggen en met kleding en kleur bezig te zijn. Daarnaast heb ik er nogal wat van opgestoken en ben ik sommige kleuren veel meer gaan waarderen sinds ik mijn kleurenwaaier heb. Blauwe items komen bijvoorbeeld een stuk vaker uit de kast dan voorheen.

Mocht je net als ik dol zijn op kleding en kleur en jezelf een doe-activiteit cadeau willen doen, dan is zo’n analyse zeker een aanrader als traktatie voor jezelf.

Duurzame blogger When Sara Smiles

Ongetwijfeld kent menig duurzaamdoener deze blog allang. Maar ik volg When Sara Smiles pas sinds een maand of drie en ben sindsdien trouwe lezer van haar blog en Instagram-account. Sara blogt over duurzame mode en duikt volledig de diepte in over allerlei onderwerpen. Haar artikelen zijn geen snelle weglezers; ze gaat echt uitgebreid in op allerlei belangrijke fair-fashion-vragen. Zo heeft ze voor veel merken een artikel online staan over hoe duurzaam of niet (helaas is vaak dat laatste het geval) dat merk is, deelt ze tips om je garderobe te verduurzamen en geeft ze praktische handvatten om greenwashing te herkennen. Ik leer er elke keer weer wat van bij.

etos tinted lipbalm review
etos tinted lipbalm review

De lipstick die niet afgeeft op mijn tanden

Ik vind lipstick prachtig, maar heb er tegelijkertijd een haat-liefdeverhouding mee. Ik weet niet hoe ik het doe, maar bij mij duurt het meestal hooguit 10 minuten voordat er ergens op mijn tanden lipstick te bekennen is. Als ik een keer een fel kleurtje opdoe, check ik dan ook continu de spiegels om te zien of ik niet met rode vegen op mijn tanden rondloop. Met deze “lipstick” heb ik daar voor het eerst geen last van. Geweldig! Dit is namelijk lipbalsem met een kleurtje. Hij is van Etos-huismerk en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Doordat het lipbalsem is, is het kleurtje wat subtieler dan bij lipstick én is het lipverzorging en lipstick ineen. Ik ben fan en denk dat ik nog maar een paar kleuren ga inslaan.

‘De geknipte gast’ met Sanne Vogel

Op Instagram volg ik niet veel BN’ers, maar Sanne Vogel hoort wel bij de paar die het tot mijn volglijst hebben geschopt. Ik vind haar gewoon een heel mooi mens. Althans, hoe ze overkomt – ik ken haar uiteraard niet persoonlijk. Haar kinderen met rood krulhaar zijn overigens ook te schattig: nóg een reden om op de volgknop te klikken.

Laatst keek ik een aflevering van ‘De geknipte gast’ waarin Sanne Vogel te gast was. Ik zit niet vaak huilend voor de tv, maar dit keer wel. Sanne vertelt dat zij het borstkankergen heeft en welke stappen daaruit voortkomen. De manier waarop ze daarover vertelt, is enorm bewonderenswaardig. Wat een powerhouse is die vrouw! Ook wat ze vertelt over genieten van het leven en van nare dingen altijd iets moois proberen te maken, vond ik heel indrukwekkend. Een stukje tv van twintig minuten dat diepe indruk op mij heeft gemaakt!

De aflevering is terug te kijken via NLZIET of NPO Start (en wellicht ook gratis via NPO zelf).

albert heijn plantaardige spread cashew

Weer eens iets anders dan hummus

Sinds ik lactosevrij (en zoveel mogelijk plantaardig) eet, kom ik regelmatig met voor mij onbekende producten thuis. De ene keer is het een hit, de andere keer komt een verpakking met veel moeite op. Bij deze cashewspread was het opmaken totaal geen opgave. We zijn nu alweer aan ons derde bakje begonnen, want ik ben echt verslaafd aan dit spul. De spread is dus gemaakt van cashewnoten en is bijna net zo romig als roomkaas zoals ik die ken van vroeger. Ik was altijd dol op hummus, maar moet zeggen dat ik deze spread nog veel lekkerder vind dan de meeste hummus-soorten. De ingrediënten zijn trouwens ook top: er zit niet veel meer in dan cashewnoten en water.

alpro mild & creamy cocos

Soja-kwark in een kokosjasje

Nog een supermarktaanwinst waar ik graag mijn lepel in zet, is deze Alpro Mild & Creamy. Een tijdje geleden zag ik overal levensgrote reclameposters voor deze plantaardige yoghurt hangen. Die werkten blijkbaar goed op mij als gewillig marketingslachtoffer, want een dag later stond ik al bij het koelschap om deze in mijn mandje te gooien. Het is een combinatie van soja- en kokosyoghurt, waardoor hij veel steviger en romiger is dan gewone sojayoghurt. Een beetje kwark-achtig eigenlijk! De kokossmaak is heel subtiel, maar maakt de yoghurt wat mij betreft net wat lekkerder dan standaard sojaproducten.

Nog een pluspunt: voor een pak van 750 gram betaal je € 2,85, terwijl je voor normale Alpro-kwark € 2,19 voor 400 gram betaalt. De Mild & Creamy is dus naar verhouding een stuk goedkoper.

energieverbruik verminderen 7

Mijn daardoor-hoeft-de-verwarming-nog-niet-aan-kleed

Dit plaid heeft ons al heel wat kosten voor gas bespaard. Ik kreeg het een tijdje geleden voor dit artikel over tips voor een lagere energierekening en leef sindsdien zo’n beetje onder dit kleed. Op werkdagen wikkel ik me helemaal in de roze stof in (tenzij ik een call heb; dan doe ik alsof ik er de hele dag in chic colbert bij zit). Het kleed is superdik, waardoor ik het zelfs met de verwarming uit thuis nooit koud heb. Hoera!

1 jaar ondernemer 2 1

Zomaar een Pip-shot

Naar deze foto kan ik elke dag wel kijken. Ik kan er ook elke dag opnieuw om in een deuk liggen. Onze Pippa is over het algemeen niet bepaald een avonturier. Mevrouw vindt dingen al snel te hoog, te groot of te spannend. We stonden dan ook versteld toen ze laatst opeens op de strijkplank stond. De held! Mevrouw lag hier na een tijdje zelfs te slapen alsof het de beste slaapplek ooit is. Ik blijf erbij: nooit te veel geld investeren in kattenmandjes. De meeste katten zijn eigenwijs genoeg om de meest vreemde plekken in huis tot slaapplek te bombarderen…

de pindakaaswinkel pindaklaas

Pepernoten + pindakaas = altijd goed

Zoals je ziet aan de foto, kon ik mezelf niet bedwingen om alvast uit deze pot te eten voordat ik de foto maakte. Deze “pindaklaas” (geniale woordspeling!) is de nieuwste special van De Pindakaaswinkel. Het is pindakaas met kleine kruidnootjes en die combinatie is – zoals ik al enigszins verwachtte – geweldig. Ik eet de pindakaas het liefst elke dag tijdens deze Sinterklaasperiode en baal dat de pot ondertussen alweer een stuk leger is dan op deze foto.

paprikarisotto 7

Paprikarisotto

Ik experimenteer er nogal op los qua recepten, en vind het helemaal leuk om nieuwe dingen te proberen. De probeersels die ik na een paar keer finetunen helemaal perfect vind, gun ik een plekje in mijn receptenrubriek. Deze paprikarisotto wilde ik ook nog een speciale vermelding geven tussen mijn favorieten. We eten dit recept supervaak en Bart en ik vinden hem allebei heerlijk. De paprikarisotto maak je met paprika uit de oven, kookroom en heel veel kruiden. Hij is lekker romig en kruidig tegelijk, en echt heel anders dan de traditionele risotto zoals je die waarschijnlijk gewend bent.

Het Perfecte Plaatje

Dit is een van de programma’s waarvoor ik wekelijks trouw voor de buis zit op het moment. Ik zeul zelf al sinds mijn 13e overal en nergens een camera mee naartoe, omdat ik fotograferen zo leuk vind. Kijken naar hoe anderen dat aanpakken, vind ik minstens zo leuk. In Het Perfecte Plaatje gaan meerdere BN’ers aan de slag met fotografieopdrachten (die variëren van sportfotografie tot foodfoto’s of bijzondere portretten) en proberen zij het perfecte plaatje te maken. Het is niet alleen vermakelijk om te kijken, maar ik merk dat je er als hobbyfotograaf ook nog veel van opsteekt. Zowel van de informatie die de professionele fotografen geven als van het kijken naar de (vaak prachtige) foto’s van de fotograferende BN’ers.

Het Perfecte Plaatje komt elke woensdag om 20.30 uur op RTL4. Je kunt de aflevering ook terugkijken via o.a. Videoland en NLZIET.

weleda voor gevoelige huid

Weleda gezichtscrème en reinigingsmelk

De verzachtende gezichtscrème van Weleda gebruik ik inmiddels zo’n twee jaar. Ik kreeg een paar jaar geleden opeens last van een extreem gevoelige huid. Welke crème ik ook gebruikte, elk smeersel bezorgde me rode vlekken in mijn gezicht. Alleen op deze Weleda-crème reageer ik tot nu toe goed. Daarnaast gebruikte ik tot nu toe een reinigingsmelk van de Duitse drogist, maar ook die kon mijn nogal overgevoelige huid helaas niet meer verdragen. Dus ik ben sinds kort ook overgestapt op deze reinigingsmelk van Weleda. Bevalt heel goed! Sindsdien heb ik geen last van rode uitslag meer na het verwijderen van mijn make-up.

Overigens zijn de producten van Weleda niet de goedkoopste. Mocht je ze willen kopen, houd dan even de aanbiedingen in de gaten. Ze zijn bijna altijd wel ergens (bij Etos, Kruidvat, Trekpleister, etc.) met korting te koop, dus ik betaal er zelf ook nooit de volle mep voor.

Vitamine B12-pillen

Een tikkeltje naïef misschien, maar als vegetariër die grotendeels plantaardig eet had ik nog nooit van mijn leven B12-tabletten geslikt. Toen iemand me er laatst op wees dat je die vitamine nogal hard nodig hebt en grote kans hebt op een tekort als je vega(n) eet, wist ik niet hoe snel ik richting Kruidvat moest rennen voor een potje. Sindsdien slik ik ze trouw elke dag. Ik voelde me een paar weken geleden wat minder fit en moet zeggen dat ik me na een paar weken deze vitamines slikken alweer ietsje beter voel. Geen idee of het aan de vitamines ligt. Maar ik weet in elk geval zeker dat ik mijn leven ga beteren en nu standaard elke dag zo’n tablet blijf innemen.

Trouwens, als we het over vitamines hebben: als vegetariër of veganist zijn vitamine D en ijzer vaak ook handig om bij te slikken. Die twee nam ik al wel braaf in, en daar ga ik zeker vrolijk mee door.

1 10

Vliegen met je eigen vleugels

Ik eindig dit favorietenartikel met een gedichtje dat ik laatst schreef. Over vogels, vliegen en sterk zijn. Ik schreef hem op het moment dat ik net voor mezelf had gekozen bij een werkkwestie, en wilde hem ook jou niet onthouden. Voor als jij vastzit of twijfelt of dingen wel anders kunnen en of je dat eigenlijk wel aankunt. Ja dus! Je hebt vleugels, zelfs al zie je die in de spiegel niet.

Mocht je me nog niet volgen op Instagram, ik deel daar wekelijks dit soort gedichtjes over positiviteit, je hart volgen, loslaten, uitrusten en allerlei andere onderwerpen die mij bezighouden (en jou misschien ook).

Heb jij nog een aanrader voor mij die jij de laatste tijd hebt ontdekt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 14 november 2022 op 7:13 am - Beantwoord

  Het perfecte plaatje kijk ik ook en ik krijg er altijd spontaan fotografiezin van. Wat een heerlijk programma is dat zeg! En ook hier is een dekentje onmisbaar. De verwarming is inmiddels wel af en toe aan, maar staat echt (nog) een stuk lager dan vorig jaar en dan is een dekentje heerlijk.

 2. Ilona 14 november 2022 op 7:41 am - Beantwoord

  Toevallig die spread gebruikt op wraps met gegrilde groente, falafel, avocado, tomaatjes én geitenkaas. Ik heb nog wel een bespaartip; Eieren koken in de waterkoker. Ei(tjes) erin water erop. (ei moet onder water). Laten koken en voor een medium eitje ca. 5.30 voor een hard ei 8 minuten. En van het water kun je ook nog thee zetten:-) Fijne week!

  • Daenelia 14 november 2022 op 8:56 am - Beantwoord

   En als je ei stukkookt? En hoe hou je je waterkoker aan als het water kookt? Die van mij slaat namelijk af. En wat als je inductieplaat sneller water kookt dan je waterkoker (waarom kook ik nog water in mijn waterkoker, vraag ik me nu af. Ik heb een prachtige ketel voor op mijn kookplaat…) 😉

 3. Ilona 14 november 2022 op 9:02 am - Beantwoord

  Mijn eieren zijn nog nooit stukgekookt. En de waterkoker hoeft niet aan te blijven staan na afslaan 5.30 minuut laten staan. Overigens kan dat natuurlijk ook in een pan: Koud water, eitjes erin, aan de kook brengen, deksel erop + kookwekker zetten. Hetzelfde resultaat. En tsja inductie gaat supersnel maar dat heb ik niet.

 4. Daenelia 14 november 2022 op 9:06 am - Beantwoord

  Heerlijke dingen weer 🙂 Ik weet niet wie Sanne Vogel is of wat er met haar kinderen met rood haar aan de hand is.. Maar als ik zeg Anson Mount weet ook niet iedereen over wie ik het heb!
  We hebben wel drie plaids/dekentjes voor op de bank (of achter de pc): allebei eentje én eentje voor de hond/kat. Soms ben ik de chihuahua dan ook ‘kwijt’, maar dan ligt hij onder een dekentje op de bank. We kunne op dit moment de verwarming wel aanzetten, maar er is een dagenlange storing in onze ketel (blokverwarming), dus de dekentjes komen sowieso goed van pas. Gelukkig hebben we ‘bijverwarming’ aangeschaft in de vorm van infrarood-panelen. Precies voor het geval de ketel weer eens uitvalt in een koude periode. Gaat gewoon in het stopcontact en gebruikt stroom, geen gas. Wij zijn gas-vrij, afgezien van de gezamelijke blokverwarming en dat vind ik eigenlijk best wel prettig.

 5. Ida 14 november 2022 op 11:42 am - Beantwoord

  Mooie blog! Wat een leuke favorieten heb je. De spread heb ik nog niet gegeten, lijkt me erg lekker! Wat goed, die vitaminen! Welke merk gebruik je voor de vitamines? Jaa, ik vind de Etos lipsticks ook heel fijn. Ik kan me herinneren dat je een kleur had aangeraden en die gebruik ik nog steeds haha. Helaas is die nu wel uit het assortiment dus ik ga binnenkort voor een ander kleurtje. Fijne week!

  • Romy 14 november 2022 op 8:40 pm - Beantwoord

   Ik gebruik de vitamines zelf van Lucovitaal 🙂 Ik had de tip gekregen om ze altijd van duurdere merken in plaats van huismerken te kopen, omdat die een hogere concentratie vitamine bevatten.
   Wat tof dat je mijn kleur Etos-lipstick ook had gekocht! Deze lipbalsem met kleurtje is zeker ook een aanrader wat mij betreft. Wel wat subtieler, maar heel mooi en fijn in gebruik.

   • Ida 15 november 2022 op 6:44 pm - Beantwoord

    Dankjewel voor je reactie, Romy! Trouwens, over nieuwe favorieten gesproken: de nieuwe siroop (mango smaak) van Van de Boom is echt heel lekker! Het proberen waard (geen reclame hoor, haha).

 6. Johanna 14 november 2022 op 1:34 pm - Beantwoord

  Onze poezedame heeft ook ooit de stijkplank onderzocht. Maar 1x overigens. En tegenwoordig is een lage doos (eigenlijk een deksel van een doos) in. De rand is maar 10 cm hoog, daar kun je zowel je kop achter verstoppen of er gemoedelijk overheen kijken. Ideaal dus. Kosten 0!

 7. Darina 14 november 2022 op 1:59 pm - Beantwoord

  Mooie favorieten. De lipbalsem met kleur van Etos gebruik ik ook, ben een groot fan! Leuke foto van Pip!

Recente blogs

Vegan paddenstoelenlasagne met champignons & shiitake

26 april 2023|Recepten|

Oeh la la, lasagne! Zowel Bart als ik worden van dat woord al blij. Je moet er even voor in de keuken staan (en op de oven wachten), maar dan komt er wel iets uit de oven wat het beproeven van je geduld méér dan waard is. De traditionele lasagne met tomaat en kaas kennen we allemaal wel (en is uiteraard heerlijk). Maar ik had zin in iets niet-traditioneels, greep naar een bakje champignons en bedacht een eigen vegan bechamelsaus. Dat resulteerde in deze verrukkelijke paddenstoelenlasagne zonder kaas, maar mét heel veel smaak. Als je gek bent op paddenstoelen, dan kan het haast niet anders dan dat deze lasagne er als zoete koek ingaat.

Mijn tic voor voornamen

17 september 2016|Persoonlijk|

Daan, Tygo, Diederik-Hendrik, Liselotte, Roos en Vlinder. Er zijn zoveel verschillende voornamen tegenwoordig. Elk jaar weer ben ik razend benieuwd naar het lijstje met de populairste voornamen in Nederland. Zouden het Sem en Sophie zijn of toch Daan en Emma? Als klein meisje las ik het voornamenboek alsof het een spannende page-turner was en mijn eerste vraag na de geboorte van een baby was altijd al “Hoe heet het kindje?” In mijn tienerjaren ontdekte ik de website Voornamelijk. Uren kon ik door hun lijstjes scrollen en mijn eigen lijstjes met favoriete namen samenstellen. Ja, je kunt wel zeggen dat ik altijd al een echte tic voor voornamen heb gehad.

Outfit | Dé okergele winterjas die ik mezelf cadeau deed

13 november 2019|Outfits|

Al twee maanden geleden kwam ik hem tegen. Online leek hij me met een haast flirterige blik aan te staren. Dé winterjas in dé kleur. Snel klikte ik de artikelpagina weg. Te duur. Niet per se nodig. Ik kon vast een goedkopere versie vinden. Maar na twee maanden spookte de bewuste jas nog steeds door mijn hoofd. Een mooier exemplaar kon ik nergens anders vinden. Nadat ik advies had ingewonnen bij mijn collega, mijn vriend, mijn ouders en een vriendin (tja, ik ga niet over één nacht ijs), wist ik het zeker: ik moest het laatste exemplaar van de okergele winterjas bemachtigen. Ik laat je mijn nu al geliefde nieuwe jas vol trots zien.