foto1

Favorieten der favorieten | Beste vondsten van 2019

 • 27 december 2019
 • 33 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Haast elke maand kom ik wel nieuwe favorieten tegen. De ene keer is dat een fijn kledingstuk, de andere keer een huishoudelijke life-hack die me heel wat tijd scheelt. Er zijn tv-programma’s waar ik blij van word, maar ook meubels die ik voor geen goud had willen missen en apps die het leven een stukje makkelijker maken. Dit jaar deelde ik heel wat favorieten op mijn blog. Tijd voor een recap! Wat zijn mijn favorieten der favorieten van 2020?

herfstoutfit kralingerbos

Favoriete tweedehands aankoop

Dit jaar bracht ik iets minder bezoekjes aan de kringloopwinkel en de IJ-hallen dan vorig jaar. Maar aan mooie tweedehands vondsten zeker geen gebrek. Ik heb de meeste aanwinsten al eens op mijn blog aan je voorgesteld. Mijn favorieten? Een prachtige blauwe stoel, die nu in mijn hobbykamer staat te pronken. Qua kledingaanwinsten ben ik het meest blij met het heerlijk warme blauwe vest dat ik hierboven draag (€4,00 maar!), met dit te gekke vintage spijkerjasje en met de zwarte kokerrok die ik elke week wel een keer draag.

Favoriete app

Mijn meest favoriete app ontdekte ik toevallig pas in de laatste week van het jaar. Eergisteren om precies te zijn. Het is de Canon Camera Connect-app. Daarmee kan ik al mijn camera-instellingen vanaf mijn telefoon bedienen en ook meteen de foto’s op mijn telefoon zien. Ideaal als je zelf eens voor je kerstboom wilt poseren, maar naast een fotogenieke kat geen fotograaf in huis hebt. Geen gedoe meer met heen en weer rennen en gepriegel met de zelfontspanner die niet scherpstelt. En de app is nog gratis ook! Een aanrader voor iedereen die een Canon-camera met wifi-verbinding heeft!

groene blouse steps

Favoriete kledingstuk

Daarnaast duikelde ik ook nieuw mooie kledingaanwinsten op dit jaar. Mijn kledingstijl ontwikkelde zich naar iets chiquer en vrouwelijker en soms juist met een stoer tintje. Onder andere mijn groene bloemetjesblouse (een kleur die ik hiervóór nauwelijks droeg!) behoort tot mijn grote favorieten. Maar ook mijn gele jas is absoluut een van mijn beste aankopen geweest. Hetzelfde geldt voor de mooie kanten top met bloemen van Steps.

paddoburger bagels & beans
ideeën voor vegetarische maaltijd

Favoriete eten

Dit was het jaar waarin ik mezelf ontwikkelde van iemand die elke avond diepvriesgroenten met nog halfrauwe aardappels op tafel zet tot iemand die serieus plezier beleeft aan koken (en eten). Mijn meest favoriete recept voor snelle kooksessies is verse ratatouille of roerbakschotel met champignons, aardappels en vleesvervanger. Verder ontdekte ik in een restaurant een overheerlijke lasagne van aubergine, at ik de allerlekkerste pokébowl bij PQ in Utrecht en smulde ik deze week voor het eerst van een bagel met paddoburger bij Bagels & Beans, die ik je ook zeker kan aanraden.

Favoriete hotspot

Welke plekken moet je wat mij betreft echt gezien hebben? In 2019 ontdekte ik door een fotoshoot met Iris de Hortus Botanicus in Leiden. Echt een aanrader, ook voor alleen een kop thee en een lekkere lunch! Verder vind ik Gys een leuk tentje (onder meer te vinden in Utrecht), zeker als je vegetarisch of veganistisch eet. En in mijn eigen dorp kan ik je het prachtige Westeinderpaviljoen aanraden. Ik geloof dat dat restaurant door de mooie plek aan het water zelfs tot een ware Instagram-hotspot is gebombardeerd.

blauwe pot met pilea

Favoriete winkel

Voor kleding ontdekte ik dat Steps echt mijn winkel is. Veel nieuwe kleding die ik dit jaar kocht, komt daarvandaan. Bijvoorbeeld mijn blauwe zomerjas en deze mintgroene blazer. Wel kocht ik mijn aanwinsten meestal in de sale, want qua prijzen is Steps dan weer niet altijd favoriet. Voor interieurspullen ontdekte ik Loods5, een van mijn nieuwe favoriete winkels. Verder was 2019 het jaar waarin ik ontdekte dat tuincentra verrassend leuk zijn. Ik ben dit jaar vaker in tuincentra geweest dan in al mijn eerdere 25 levensjaren bij elkaar. Vooral bij Ranzijn en Intratuin zou ik me met gemak elk weekend kunnen vermaken.

Favoriete serie

Dit jaar stond niet echt in het teken van Netflixavondjes en series bingewatchen. Na een of twee afleveringen heb ik het vaak wel gezien. Toch heb ik wel een aantal series gekeken in 2019. Voor wie van humor houdt en wel tegen ‘op het randje’ kan, is Working Moms op Netflix mijn grootste aanrader. Ik moest soms bijna huilen van het lachen bij het zien van de hilarische moedertaferelen en struggles. Verder genoot ik vooral van Nederlandse crimeseries. Flikken Rotterdam en DNA waren daarbij favoriet.

alleen wonen

Favoriete huishoudelijke aanwinst

Met de aankoop van mijn huis en daarmee een eigen huishouden te runnen, ging er een wereld voor me open. Vele producten die ik nog nooit had gezien, kwamen opeens mijn huis in. De Ikea-knoflookpers die mijn vriend me gaf (misschien niet het meest romantische, maar wel het meest praktische cadeau!), had ik niet willen missen. Het ding is véél handiger dan de knoflookpersen die ik daarvoor had geprobeerd. Daarnaast was ik groot fan van de bio-schoonmaakmiddelen van Action, ontdekte ik dat Colour Catcher-doekjes me heel wat tijd besparen. En ook de kattenbakdeodorant van BioKat’s bleek geen TellSell-achtig product, maar een echte aanwinst. Groot fan ben ik daarvan!

parfum kruidvat happy tangerine

Favoriete parfum

Wie mij kent, weet dat ik nooit zonder parfum de deur uit ga. Ik zou liever mijn oorbellen vergeten dan een snufje parfum. Dit jaar ontdekte ik het meest heerlijke vanilleparfum dat ik ooit heb gezien. Gewoon van Hema voor iets meer dan een tientje! Daarnaast verdient het parfum ‘Happy Tangerine’ van Kruidvat wat mij betreft een eervolle vermelding. Een heerlijk zoet, vrouwelijk en subtiel luchtje. Ook voor maar een prikkie te koop én dierproefvrij. Ook de mannelijke variant (‘Urban Forest’) is trouwens een aanrader, maar dan voor de mannen.

Favoriete grote aankoop

Tja, mijn huis natuurlijk! Dat was meteen mijn allergrootste aankoop ooit. Maar wel een aankoop die me heel veel heeft gebracht, niet alleen een fijn plekje om mijn dagen en nachten door te brengen. Daarnaast heb ik vele goede aankopen voor in huis gedaan. Het meest blij ben ik met mijn drukverlagende matras. Het was even een investering, maar mijn rug en ik plukken er elke nacht de vruchten van. Ook mijn roze stoel in de woonkamer en mijn steigerhouten eettafel behoren tot mijn grote favorieten. Dat de steigerhouten tafel op maat gemaakt is (voor een betaalbare prijs) maakt hem extra tof. Dat ik er heel uitgebreid op kan knutselen doordat ik in mijn eentje een zespersoons tafel heb, is een extra pluspunt.

pippa een half jaar

Favoriete pluizebol

Pippa. Duh. Een van de beste “dingen” die ik mij dit jaar is overgekomen.

Nog meer favorieten der favorieten

Dit jaar liep ik ook nog eens een nieuw favoriet persoon tegen het lijf. Daar kan geen paddoburger of vanilleparfum tegenop! Verder was 2019 het jaar waarin ik Pinterest herontdekte en daarin meteen een favoriete site heb gevonden. Via een samenwerking ontdekte ik NLZIET, een streamingdienst die ik ook na de samenwerking nog met veel plezier ben blijven gebruiken. Daarnaast gun ik een eervolle vermelding aan Verhuisdieren.nl, waar mensen die een huisdier zoeken worden gekoppeld aan mensen die een nieuw thuis voor hun dier willen vinden. Prachtig dat er zoiets bestaat! Ook omdat die favoriete site mij mijn favoriete pluizenbol heeft opgeleverd.

Wat is jouw favoriet der favorieten van het afgelopen jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 27 december 2019 op 6:42 am - Beantwoord

  Heerlijk, dit soort lijstjes. Mijn favoriet der favorieten was dit jaar denk ik toch de lancering van mijn blog en alles wat daar verder bij kwam kijken;).

  • Romy 1 januari 2020 op 10:14 pm - Beantwoord

   Echt heel tof dat je in 2019 met je blog bent begonnen! En natuurlijk heel mooi hoeveel je blog je heeft gebracht 🙂 Op naar een mooi nieuw blogjaar in 2020!

 2. Tineke 27 december 2019 op 7:14 am - Beantwoord

  Leuk is dat, dat je een winkel hebt waar je altijd slaagt. Ik had dat met de webshop Dorothy Perkins, kocht ik altijd veel te leuke jurkjes! ratatouille is erg lekker inderdaad.
  Liefs

  • Romy 1 januari 2020 op 10:21 pm - Beantwoord

   Dorothy Perkins is inderdaad een prachtig merk. Dat is ook een van de merken waarop ik regelmatig zoek als ik op Zalando rondneus.

 3. Darina 27 december 2019 op 7:22 am - Beantwoord

  Hele fijne favorieten. Mijn favorieten zijn de mooie zeldzame antieke vondsten die ik dit jaar op de kop heb getikt.

 4. Saskia 27 december 2019 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten! <3 Mooi he, de Hortus Botanicus. Wij hielden er onze trouwshoot… Zoveel mooie herinneringen aan. Wil er ook zeker, als Noa ouder is wat mooie foto's schieten. Mijn favorieten zijn toch wel wat fijne foto bewerkingsapps die ik ontdekte, maar ook de app voor Noa (een soort baby dagboek) die ik kan bijhouden met zijn slaap, flessen, luiers e.d. Heel erg fijn!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:22 pm - Beantwoord

   Wat tof zeg, een trouwshoot in de Hortus! Dat lijkt mij stiekem (voor óóit) ook wel wat 🙂
   Jouw apps klinken ook als superfijne ontdekkingen trouwens. En wat handig, zo’n app om allerlei praktische zaken voor Noa in bij te houden.

 5. Iris 27 december 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een boel leuke favorieten heb je ontdekt! Ik ben weg van onze nieuwe badkamerspiegel, van onze nieuwe eettafel en van mijn heerlijke flanellen dekbedovertrek!!

 6. Meaghan 27 december 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Leuk al die favorieten van het afgelopen jaar! Steps is inderdaad een erg leuke winkel en ook de hotspots die jij in Utrecht noemt zijn bij mij favoriet wanneer ik in Utrecht ben! En hihi het zou wel heeeeeeel vreemd zijn als Pippa niet jouw favoriete pluizebol is, dan gaat er iets fout geloof ik 😉

  • Romy 1 januari 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Pippa zou vast zwaar beledigd zijn als een andere pluizebol haar van de troon zou stoten 😉
   Wat leuk trouwens dat jij mijn favoriete hotspots in Utrecht deelt. Het blijft een fijne stad om rond te lopen en om wat lekkers te eten.

 7. Audrey 27 december 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen welke dingen ook na een langere tijd je ultieme favoriet zijn!

 8. Amy 27 december 2019 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje Romy! Heel fijn om een winkel te hebben waarvan je weet dat je er altijd kunt slagen! Ik heb dat zelf met Tommy Hilfiger, dat is echt mijn ‘go to’ merk waar ik altijd wel iets weet te vinden (als de portemonnee dat toelaat op dat moment haha). Mijn favoriete ding van afgelopen jaar is niet materialistisch, maar een activiteit: wandelen! Ik deed het vorig jaar al graag, maar in 2019 was het met nog grotere regelmaat in mijn agenda terug te vinden.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:26 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je het wandelen dit jaar echt hebt ontdekt. Ik vind dat ook altijd een fijne manier om op een ontspannende manier mijn energie kwijt te kunnen.

 9. Ilona Wielinga 27 december 2019 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk favorieten lijstje. En ik ben dus ook echt razend enthousiast over de Canon app. Toen ik mijn nieuwe camera binnen had is het een van de eerste dingen die ik uitgeprobeerd heb. Ik was al ontzettend enthousiast over het feit dat ik mezelf kan zien in het uitklapbare schermpje, maar dat ik mezelf ook kan zien op mijn telefoon, scherp kan stellen en foto’s kan maken met mijn telefoon vind ik helemaal geweldig.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:24 pm - Beantwoord

   Wat tof dat jij de Remote-app van Canon ook hebt! Echt een goede vondst, hè?! Ik heb de app nu nog niet eens twee weken, maar heb er al zo veel leuke foto’s door kunnen maken die ik zonder besturing op afstand nooit had kunnen maken. De uitvinding van het jaar wat mij betreft 🙂

 10. Giovanna Jansen 27 december 2019 op 1:40 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje!
  Mijn favorieten der favorieten van het afgelopen jaar waren denk ik onze korte vakantie naar Londen in het voorjaar, twee heerlijke weken vakantie in het najaar op de Veluwe en, over hortussen gesproken ?, de Hortus Botanicus in Utrecht op het Science Park.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:23 pm - Beantwoord

   Oh jee, nu wil ik natuurlijk heel graag ook eens de Hortus in Utrecht bezoeken 🙂 Ben benieuwd of die net zo leuk zal zijn als die in Leiden!

 11. Annemarie Tisseur 27 december 2019 op 5:49 pm - Beantwoord

  Kijk uit voor de color catcher doekjes. Bij mij kwamen ze in de filter vast te zitten.
  Maar ook daarvoor een oplossing gevonden, nu het doekje in het beha-netje doen.
  Ik lees elke dag jouw teksten, maar reageer niet altijd.
  Ik wens je een goed weekend en fijne jaarwisseling.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:31 pm - Beantwoord

   Dank je voor de tip over de Color Catcher-doekjes! Gelukkig is het bij mij tot nu toe nog altijd goed gegaan, maar ik ga je tip zeker onthouden.
   Wat een ontzettend lieve reactie trouwens! Dank je wel voor het volgen van mijn blog. Ik wens jou ook een geweldig mooi nieuw jaar toe.

 12. Evelyne 27 december 2019 op 7:34 pm - Beantwoord

  Oh die app! Die moet ik uitproberen!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:30 pm - Beantwoord

   Zeker doen! Die app is echt een gouden vondst voor iedereen met een Canon-camera 🙂

 13. bychristiana 28 december 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  Haha, ja favoriete aankoop; tja, dat is natuurlijk geen verrassing meer;-) Je groene bloesje vind ik ook zo leuk. Leuk ook dat je Loods 5 ontdekt hebt. Ik kom er ook graag! En mijn favoriet der favorieten? Ik hoef het waarschijnlijk niet meer te zeggen; Sketch natuurlijk! Andre en ik hadden het er laatst nog over. Je denkt dat je je er van tevoren een voorstelling van kan maken, een diertje in huis, maar eigenlijk dus niet. Het is allemaal zoveel leuker en specialer dan we ooit hadden kunnen denken.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:38 pm - Beantwoord

   Ik kan me jouw grote favoriet maar al te goed voorstellen. De liefde voor een huisdier is inderdaad heel bijzonder. Ik was altijd al een groot kattenliefhebber, maar houd toch nog veel meer van Pippa dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

 14. Els 28 december 2019 op 11:15 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen allemaal. Gelukkig ben je nog steeds blij met je pluizebol. Die foto’s vind ik ook altijd zo leuk om te zien :-). Voor mij vind ik het moeilijk om 1 favoriet te kiezen, moet ik toch kiezen de vakantie naar Noorwegen :-).

  • Romy 1 januari 2020 op 10:44 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder, een reis naar Noorwegen. Een prachtig land volgens mij, dus ik kan me goed voorstellen dat je daar nog steeds met veel plezier aan terugdenkt!

 15. Mariska 30 december 2019 op 1:26 pm - Beantwoord

  Ja dat van die Canon app is heel erg fijn! Heb ik een paar jaar geleden ontdekt 🙂

 16. Irene 31 december 2019 op 4:02 pm - Beantwoord

  Hihi ik kreeg ook een lookpers, maar dan van m’n broer. Super handig! Fijn om al je favorieten zo eens te lezen. Ik vond dit jaar ook een favoriet parfum van Rituals maar ik denk dat m’n meest favoriete aankoop van dit jaar wel onze bluetooth box is. Ik luister elke dag naar muziek en dat ding is zo handig! Heb er al veel plezier van gehad ^^

  • Romy 2 januari 2020 op 10:32 am - Beantwoord

   Oeh, ideaal zo’n bluetooth box! Altijd fijn om daardoor nog veel eenvoudiger muziek te kunnen luisteren, wanneer en waar je maar wilt 🙂

 17. Nikita 1 januari 2020 op 7:12 pm - Beantwoord

  Ik heb een heleboel favoriete aankopen. Ik kocht afgelopen jaar mijn koptelefoon die nog steeds trouw dienst doet. Hij staat op mijn hoofd terwijl ik deze reactie aan het typen ben trouwens. Ik vind het lastig om een goed model te vinden, want ik vind al snel dat een koptelefoon teveel duwt op mijn oren en dat vind ik echt heel irritant. Terwijl de mijne echt heel comfortabel zit. Ik ga ook bijna nooit zonder de deur uit. Het beste van is ook dat hij draadloos is, waardoor hij nog veel handiger is. Daarnaast is mijn nieuwe telefoon natuurlijk een favoriet. En op de drempel van het jaar kwam er een pakketje van Zalando aan met mijn nieuwe All Stars. Ze hebben een galaxy effect en ik droom al heel mijn leven van zulke All Stars. Ik ging ermee wachten. Maar normaal zijn die schoenen bijna 70 euro. En ze waren in de sale en ik kreeg er een mail van. Ik ben me ervan bewust dat ik in een simpele marketingtruc ben getrapt zo, maar ik ben er toch zo blij mee. Ik word zo blij als ik ze aan mijn voeten heb. Qua kleding heb ik heel veel nieuwe dingen gekocht, maar nu voel ik me in alles in mijn kast goed en voel ik me volledig mezelf. En dat is gewoon heel waardevol. 2019 was zeker een waardevol jaar wat betreft ontdekkingen. Aankopen maken niet gelukkig, maar ik ben er wel dankbaar voor. En dat maakt wel gelukkig.

  • Romy 2 januari 2020 op 11:10 am - Beantwoord

   Wat een prachtige zin om je reactie mee af te sluiten! De aankopen die je noemt, klinken stuk voor stuk als geweldige aanwinsten die het geld meer dan waard waren. Wat tof trouwens, die All Stars met galaxy-effect. Ik ga eens googelen hoe dat eruitziet. Ben nu ook heel nieuwsgierig!

 18. Jenn 5 januari 2020 op 9:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Mijn favoriete aankopen van 2019 zijn toch de nieuwe badkamer, het nieuwe bankstel, de stofzuiger en mijn silhouette cameo 🙂

 19. zwartraafje 9 januari 2020 op 8:14 pm - Beantwoord

  Ik vind het altijd zo fijn om bij het begin van het nieuwe jaar in allerlei verschillende lijstjes terug te blikken op het voorbije jaar. Zowel het zelf samenstellen van die lijstjes als die van anderen te ontdekken. Het was ook zo mooi om te zien hoe 2019 zoveel verranderingen voor je in petto had en hoe die je leven nog rijker en vrolijker hebben gemaakt.

  • Romy 10 januari 2020 op 12:03 am - Beantwoord

   Wat een mooie reactie! Dank je wel voor je lieve woorden en voor het met mij meeleven via mijn blog. Ik word er helemaal blij van om dat te horen 🙂
   Ik hoop dat jij ook een heel mooi en vrolijk nieuw jaar tegemoet gaat.

Recente blogs

Je eigen geluk saboteren? (7 inzichten)

2 augustus 2019|Persoonlijke groei|

Herken je dit? Je hebt prachtige dromen en minstens even mooie plannen om die waar te maken, maar tegelijkertijd is er een kink in de kabel. Een obstakel. Iets wat minstens aanvoelt als een enorme boomstam die de weg volledig voor je blokkeert. Je kunt het niet. Je bent bang voor de gevolgen. Of misschien zit voor je gevoel iemand of iets je in de weg. Dat terwijl we met die gedachten soms juist ons eigen geluk saboteren. Dat vraagt om actie! Dit zijn 7 inzichten voor als jij je eigen geluk saboteert.