favorieten kluttery armband 2

Favorieten | kluttery, kersttoetjes & Kopen Zonder Kijken-lookalike

  • 13 december 2023
  • 2 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Alle favorieten verzamelen! Eens in de zoveel tijd geef ik een heleboel favoriete producten, tools, apps, websites of tv-kijkvoer een spotlight op mijn blog. Gewoon omdat ze het verdienen of omdat mijn leven een stuk minder leuk of makkelijk zou zijn zonder ze. Wat zou ik bijvoorbeeld moeten zonder favoriete kersttoetjes, leuk kijkvoer nu Kopen Zonder Kijken niet op de buis is, of mooie sieraden die écht met liefde zijn gemaakt? In deze favorieten-editie heb ik weer veel lievelings-dingen te delen. Met onder andere een armband om verliefd op te worden, een handige IKEA-actie voor mede-verbouwers, een thee-tip en een handige app voor de echte structuurfans.

Tv-programma: Kopen of slopen

Voor alle Kopen Zonder Kijken-fans die Roos, Bob en Alex al een tijdje moeten missen, is dit programma een perfect alternatief. Oké oké, het kan niet volledig tippen aan Kopen Zonder Kijken. Maar het is wel een vermakelijk wegkijkprogramma dat er veel van wegheeft. Je zult al snel dezelfde stalen deuren en strakke keukens spotten als in de andere woonprogramma’s. Dus pak de bingokaart er maar bij 😉

Het leuke aan dit programma is de unieke insteek. De deelnemende stellen hebben al een koophuis, maar zitten daar niet meer op hun plek. Ze twijfelen tussen verhuizen en hun woning drastisch verbouwen. Caroline Tensen geeft ze 90 dagen om met makelaar Alex het perfecte nieuwe huis te vinden. Lukt dat niet? Dan wordt de sloophamer in hun huidige huis gezet voor een radicale verbouwing en laat een architect hen ervaren wat er allemaal nog kan met hun huidige woning.

Zeker nu wij zelf hebben gekocht én gesloopt (maar dan niet de volledige woning gelukkig), is dit helemaal een programma voor mij.

favorieten kluttery armband 2
favorieten kluttery armband

kluttery: sieraden met een vrolijke & duurzame missie

Afgelopen weken lag er wel heel blije post op mijn deurmat: sieraden van kluttery. Evi is het creatieve brein achter kluttery en zij heeft een prachtige missie: positiviteit verspreiden zonder dat het ten koste gaat van de planeet. Evi maakt alle sieraden met de hand. De sieraden zijn grotendeels gemaakt van geüpcyclede vintage sieraden en natuurlijke materialen zoals zoetwaterparels en natuursteen. Zo krijgen mooie kralen en andere materialen een tweede leven! Evi startte Kluttery toen ze net uit een burn-out kwam, en positieve vibes heel welkom waren. Haar puppy maakte in die tijd in zijn enthousiasme twee keer Evi’s sieraden kapot. In plaats van die sieraden opnieuw te kopen, besloot Evi er zelf iets voor in de plaats te maken. Zo ontstond kluttery: een merk met duurzame sieraden die je vrolijk maken.

Van Evi ontving ik o.a. deze prachtige hartjesarmband in mijn favoriete warm roze kleur (genaamd ‘schelpen-hartjes-armband Suki’). Letterlijk én figuurlijk een pareltje! Het allerleukste aan de sieraden vind ik de smiley die aan het slotje bungelt. Omdat Evi gelooft in sieraden die je vrolijk maken, mocht een smiley-hanger niet ontbreken. Wat mij betreft een heel tof detail dat steeds een glimlach op mijn gezicht tovert zodra ik het aan mijn pols zie bungelen!

favorieten kluttery ketting met letter 5
favorieten kluttery ketting met letter 4
favorieten kluttery ketting met letter 6

Nog een favoriet sieraad dat Evi mij stuurde, is deze ketting met een letter. Ik koos voor de ketting ‘Sky’ van natuursteen met daaraan uiteraard mijn eigen voorletter. De keren dat ik hem om mijn nek droeg, kreeg ik er al meerdere complimenten over. Een ketting als deze is toch meteen een stuk vrolijker en unieker dan de subtiele gouden kettinkjes die je al zoveel ziet. Dat je de gele smiley nog net onder mijn haren uit ziet piepen bij de sluiting, maakt de ketting er extra mooi op. Zo kan ik misschien stilletjes extra positiviteit verspreiden onder mensen die de mini-smiley in mijn nek spotten.

Ik word altijd heel blij van een kleine sieradenwebshop waar nog alles met de hand, met liefde en met oog voor de wereld wordt gemaakt. Vandaar dat deze sieraden niet tussen de favorieten mochten ontbreken en dat ik kluttery maar al te graag een welverdiende spotlight geef. Nog een pluspunt: de sieraden zijn ook zeker niet duur.

favorieten simpel en puur sanne

Kookboek ‘Simpel & puur’ van Sanne van Lierop

Alleen al met de roze cover scoort dit kookboek punten bij mij. Maar ook de inhoud is het kopen zeker waard. Het boek barst van de heerlijke recepten zonder gluten en lactose. Aangezien ik zoveel mogelijk vegan eet en Bart glutenvrij, is dit helemaal een boek voor ons. In het boek staan allerlei heerlijke en niet te moeilijke recepten. Dat zijn grotendeels hoofdgerechten, maar ook ontbijtjes, baksels, ovenschotels en meer. Alles is prachtig op de foto gezet en is gemaakt met zo min mogelijk pakjes en zakjes. Als je nog geen trek had, dan krijg je dat bij het zien van de smakelijke foto’s in het kookboek wel. Zeker een leuke tip voor wie ook graag puur en niet te moeilijk kookt!

Overigens ben ik zelf een eigenwijze kookboekengebruiker en geef ik meestal aan gerechten alsnog een geheel eigen draai. Dus recepten tot op het snufje zout opvolgen doe ik niet snel. Maar het kookboek heeft me wel al volop frisse kookinspiratie gegeven.

favorieten jumbo vegan girasoli met cashew

Vegan girasoli met spinazie & cashew van Jumbo

Bij Jumbo skipte ik de afdeling met verse pasta’s altijd, omdat daar niets zonder kaas of vlees tussen lag. Daarom ging ik maar naar de concurrent (Albert Heijn), die wél heerlijke vegan gevulde pasta verkoopt. Tot een paar weken geleden! Via Instagram ontdekte ik dat deze verse girasoli bij Jumbo nieuw in de schappen ligt. Een vegan pasta met een vulling van spinazie en cashewnoten! Dat klonk interessant genoeg om te proberen.

Na het testen moet ik bekennen dat de verse pasta van Albert Heijn onomstotelijk mijn nummer 1 blijft (hun pasta is zachter en smeuïger van binnen). Maar deze girasoli is ook zeker het kopen waard. Je proeft duidelijk de spinazie met daarbij iets romigs. De vulling is iets “harder” dan ik gewend ben door de cashewnoten, maar zeker wel heel lekker ter afwisseling.

1

Handige structuurapp: Miro

Deze favoriet ontdekte ik door mijn businesscoach. Ik moest voor mijn marketingplan een schema maken en Miro bleek daar ideaal voor. Met deze tool kun je handige pijltjesschema’s maken en ideeën tot leven wekken, maar dan zonder dat je er twintig post-its voor hoeft te plakken of maar blijft krassen en schuiven. In Miro plak je digitale post-its, verbind je die met pijltjes en kun je daar een handig en downloadbaar schema mee in elkaar flansen. Superhandig als je zelf grootse nieuwe plannen hebt of als je een collega of opdrachtgever iets wilt uitleggen! Je kunt de app trouwens gratis gebruiken (sommige functies zijn wel alleen in de betaalde variant beschikbaar).

favorieten roze vaas

De roze vaas voor een prikkie

Ben ik een typische Nederlander als ik er direct achteraan roep “10 euro bij Blokker!”? Maar echt, wat ben ik blij met deze vaas. Ik stapte eigenlijk Blokker in voor Sintcadeaus, maar kon het niet laten om mezelf deze vaas cadeau te doen. Qua accessoires voor ons nieuwe huis ga ik bewust nog niet te erg los nu we nog geen meubels hebben staan. Ik weet van mezelf dat haastje-repje allerlei vazen en kussens in huis halen bij mij hét recept is voor overhaaste interieurmiskopen. Maar soms kom je iets tegen waarvan je zeker weet dat het no way een miskoop is. Deze roze vaas bijvoorbeeld! Je kunt hem prima als plantenpot gebruiken. Dat wordt mijn plan(t) ermee!

De IKEA Tweedekanshoek

Wist je dat IKEA een actie heeft waarbij je oude Ikea-meubels kunt inruilen voor shoptegoed? Wij hebben met deze Tweedekans-actie al eens afscheid genomen van een ladekastje voor een mooi bedrag. Ook nu met de verhuizing ga ik weer een paar dingen terugbrengen, zodat IKEA die items kan verkopen. Het levert nog best wat op ook trouwens. Voor ons ALEX-ladekastje kregen we vorige keer € 35,-. Dat zou je er volgens mij op Marktplaats niet eens voor krijgen. Eén van mijn favoriete acties van afgelopen tijd! Aangezien verbouwen en verhuizen al duur zat is, is elke besparing mooi meegenomen.

Nog een tip: spiek bij een Ikea-bezoek even in de Tweedekanshoek. Daar kun je ook (mooi uitziende) tweedehands IKEA-spullen van anderen vinden en kopen.

favorieten love chock 2
favorieten love chock

Love Chock – I’m in love!

Het zal eens niet: chocola als favoriet. Maar dit chocolademerk is wel écht heel goed. Ik heb Love Chock pas sinds een tijdje ontdekt en ben sindsdien groot fan. Dit merk verkoopt vegan en biologische chocola, die vaak ook nog eens heel puur is. Ze hebben allerlei interessante smaken. De Chili Cherry vond ik iets té interessant klinken. Maar over bijna alle andere smaken ben ik goed te spreken. Als jij chocola vaak te zoet vindt, is Love Chock een echte aanrader. Hun repen bevatten meestal wat minder suiker en zijn iets puurder. Ook hebben ze allerlei lekkere en niet-standaard vullingen, zoals kokos, amandel-vijg en besjes. De variant met amandelen en vijgen is mijn grote favoriet. De Nutty Kiss met hazelnoot staat op een goede tweede plek.

favorieten huisjes dille en kamille

Huisjeshangers voor in de boom

Aangezien wij ons hele hebben en houwen binnenkort moeten inpakken en (laten) verslepen naar 20 minuten verderop, ga ik niet uitgebreid op kerstballenjacht dit jaar. Maar twee nieuwe kerstboomhangers zijn wel ons huis binnengekomen. Deze twee kersthangers in huisvorm kreeg ik voor Sinterklaas. Ze komen van Dille & Kamille. Als jij ook iets hebt met vintage of kitscherige kersthangers, dan is Dille & Kamille sowieso een leuke winkel om te spieken. Ze hebben veel hangers van vilt en keramiek die superlang mooi blijven. Deze twee huisjes komen in elk geval in onze boom te hangen én verhuizen binnenkort mee naar ons nieuwe huis (wat het huisjesthema meteen extra toepasselijk maakt).

De website Refurbed.nl

Over refurbished telefoons kopen had ik wel vaker gehoord. Toch was ik sceptisch. Wat als je een telefoon ontvangt die het al snel begeeft of als er in het scherm lelijke krassen zitten of de batterij al na aankoop aan vervanging toe is? Maar mijn broertje wist me ervan te overtuigen om refurbished toch een kans te geven. Het is beter voor het milieu dan alles nieuw kopen én scheelt een berg geld. Ik was op zoek naar een Samsung-telefoon die nieuw nogal prijzig is. Refurbished kon ik hetzelfde exemplaar voor een € 400,- lagere prijs kopen. Goede deal!

Ik deed dat zelf bij Refurbed.nl en vond dit een mega-fijne site. Refurbed.nl checkt alle apparatuur die ze verkopen uitgebreid en vervangt onderdelen die minder goed werken. Ook heb je altijd 30 dagen de tijd om je aankoop terug te sturen als het toch niet bevalt en heb je nog een jaar garantie. Goede deal, toch?! Ik ga hier zeker vaker kijken als ik naar een telefoon, cameralens, robotstofzuiger of weet-ik-veel-wat op zoek ben.

favorieten groene thee met mango en perzik

Albert Heijn groene thee met mango- en perziksmaak

Ik had nooit verwacht nog eens een andere theesmaak dan mijn geliefde groene thee met sinaasappel en papaja van AH in het zonnetje te zetten. Maar deze smaak heeft het voor elkaar gekregen. Ik drink standaard de hele dag door dezelfde thee en was al jaren niet van mijn sinaasappel-papaja-smaak af te krijgen. Totdat ik deze thee ontdekte! Hij smaakt zoeter dan je van veel theesoorten gewend bent, maar zonder dat het overheersend wordt. Ik proef zelf vooral perziksmaak. Die smaak is heel subtiel, maar wel duidelijk proefbaar. Absoluut een tip als jij, net als ik, van de groene thee met een smaakje bent.

vegan amandeltaart met appel 12

Dé amandeltaart die je gerust met kerst kunt serveren

Soms schuif ik een bakprobeersel uit de oven waar ik beretrots op ben. Dat had ik met deze amandeltaart. Het begon als experiment, maar werd daarna mijn nieuwe lievelingstaart. Deze amandeltaart maak je in korte tijd en met weinig ingrediënten. Amandelextract is het toveringrediënt, en daar heb je ook maar een mini-scheutje van nodig. De taart bevat stukjes appel en is lekker zoet, luchtig en amandelspijsachtig. Mocht je nog een kersttoetje zoeken, maak dit! Een stuk eenvoudiger dan je uitleven op een ingewikkelde drilpudding of ijscoupes met 1001 decoratiefrutsels, en nog heel lekker ook!

Bekijk op mijn site het recept voor de amandeltaart. Oh ja, het recept is glutenvrij, vegan en suikervrij.
favorieten pippa

Lichtjes. Lichtjes. Overal lichtjes.

Ons huis is weleens gezelliger geweest in de decembermaanden dan het nu is. Met een verhuizing die gepland staat over minder dan een maand is het een veel kalere bedoeling dan mensen van ons stekkie gewend zijn. Gelukkig is ook daar iets op te verzinnen: een joekel van een kerstboom en een heleboel kaarsjes en lichtjes. Zo maken we er alsnog iets gezelligs van, terwijl onze inboedel uitdunt, de eettafel binnenkort van eigenaar wisselt en de verhuisdozen zich opstapelen. Het is zo fijn om de kerstperiode nog even hier door te brengen. Met Bart, met Pip, met lichtjes en met een waardig afscheid van dit huisje voordat we aan een nieuw avontuur op een nóg mooier stekkie gaan starten. Dit hele avontuur is al een favoriet op zich.

Heb jij nog een favoriete app, product, programma of iets anders van de afgelopen tijd?

De sieraden van kluttery heb ik gekregen voor dit blogartikel.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Daenelia 13 december 2023 op 11:56 am - Beantwoord

    Ik neem aan dat je ook bekend met de website Reliving? En … ik ben onder de indruk van de chocola. En ze verkopen die ook bij holland&barrett. En daar loop ik vanmiddag langs … binnen. En ik kom vast met de 94% pure chocola thuis. Kan zomaar.

    • Daenelia 13 december 2023 op 12:02 pm - Beantwoord

      Beetje onderzoek gedaan. Ik sla de chocola toch maar over. Ik denk dat het in mijn geval geen goed idee is om ongesterliseerde cacao te eten 🙁

Recente blogs

Leren trots zijn op jezelf (mijn diploma-uitreiking)

10 november 2016|Carrière en ondernemen, Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Gisteren was het dan eindelijk zover: ik mocht mijn felbegeerde masterbul ophalen op de universiteit. Het was een ceremonie van maar liefst vijf uur, compleet met professoren in toga's, lofzangen en vele bossen bloemen voor talloze studenten. Wat was het bijzonder! Mijn diploma-uitreiking was voor mij vooral een moment om eens stil te staan bij wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan en bereikt. Normaal ben ik liever bescheiden, maar die ene uitreiking verplichtte me om eens niet over een geleverde prestatie heen te stappen. Hoe voelt het nu eigenlijk om stil te staan bij wat je hebt bereikt?

En dan heb je opeens verkering! ♥

20 september 2019|Persoonlijk|

Al een paar keer liet ik het terloops vallen. Maar dit is toch wel een nieuwtje dat iets meer toeters en bellen verdient dan dat. IK HEB EEN VRIEND. In Capslock, want ik voel me ook capslockwaardig blij. Na lange tijd vrijgezel te zijn geweest, is er een "leuke meneer" die mijn leven net wat leuker maakt. En dat is mooi en bijzonder tegelijkertijd. Ik wilde eerst een tijdje zelf genieten van de situatie voordat ik deze mysterieuze jongen zou introduceren. Maar nu is het moment daar. Hij maakt mij nógal vrolijk en is een plekje op Vaker Vrolijk dan ook meer dan waard.

19 leuke uitjes in de lente (gewoon in eigen land!)

6 april 2019|Op reis, Lifestyle|

Doe mij maar het hele jaar door lente! Wat ben ik gek op dit seizoen met de lekker lange lichte dagen, de lammetjes in de wei, de bloemen in bloei en alle andere vrolijke lenteclichés! Waar je mij in de winter kunt uittekenen in een dikke badjas met een kop thee op de bank, ga ik er in de lente graag op uit. Genoeg te doen én te zien! Dit zijn 19 leuke uitjes in de lente die misschien ook wel een plekje op jouw lente-bucketlist verdienen.