favoriet1 1

Favorieten | Life-savers, groene blouse & kijkvoer

 • 12 oktober 2019
 • 26 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Na een paar maanden van schitteren in afwezigheid, is de favorietenrubriek weer terug op mijn blog. Ik heb namelijk weer een aantal favorieten voor je verzameld die ik graag een plekje in de Vaker Vrolijk-spotlights gun. Dit keer is het onder andere de beurt aan een vleesvervanger voor broccoliliefhebbers, een lifesaver in mijn bestaan als beugelbekkie en leuk kijkvoer op de Nederlandse televisie.

so fine broccoliburger

Favoriet eten: broccoliburgers

Ik heb iets met broccoli, dus ook met broccoliburgers. Geen aanrader voor broccolihaters (zijn die er überhaupt?), wel voor mensen die eens wat anders dan anders als vleesvervanger op hun bord willen. Deze broccoliburgers van So Fine zijn bij mij groot favoriet. Ze zijn lekker zacht (en broccoli-achtig) van binnen met een krokant korstje eromheen. Toen ik de burger laatst at in combinatie met aardappels en broccoli, voelde ik me even een ware broccolimuts. Maar lekker is-ie zeker, ietwat aan de prijs (volgens mij € 2,89) helaas ook.

ragers en houten tandenborstel

Favoriete lifesaver: ragers

Een andere favoriet heeft ook alles met eten te maken. Broccoliburgers en ander eten naar binnen werken, gaat door mijn beugel haast niet meer zonder een rager en tandenborstel in de aanslag te hebben. In mijn 26-jarige leven had ik nog nooit een rager aangeraakt (wel tandenstokers en flossdraad natuurlijk), maar al na twee weken kan ik ze benoemen tot mijn nieuwe lifesavers. Ideaal voor achterblijvende broodkruimels en andere oncharmante perikelen! Ook kocht ik voor mezelf een houten tandenborstel als mini-stapje richting duurzaamheid.

Favoriet kijkvoer: DNA en Flikken Rotterdam

Veel mensen verwachten dat ik de ene na de andere romcom verslind. Niets is minder waar! Ik heb eerder een ding met politieseries. Op tv volg ik graag Nederlandse politieseries, die ik tegenwoordig lekker terugkijk via NLZIET. Mijn twee favorieten van dit moment zijn DNA (op SBS6) en Flikken Rotterdam. Extra leuk vind ik dat ze allebei een politie- en dramaserie in één zijn. Ik veer elke keer weer op van enthousiasme als ik zie dat er een nieuwe aflevering voor me klaarstaat. Beide series zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (alleen tot een paar dagen na de uitzending) of (onbeperkt) via NLZIET.

groene blouse sieraden selected jewels

Favoriete kledingaanwinst: groene blouse

Mijn favoriete kledingstuk van de laatste tijd? Deze groene blouse, die ik bij Steps kocht. Ik en groen? Ja, groen! Ik besloot dat die kleur wel een plek in mijn kast verdiende. Er staat al een outfitpost met deze blouse op de planning, dus binnenkort zal ik de blouse uitgebreider laten zien.

Favoriete eettentjes: Eazie en Vapiano

Via mijn vriend ontdekte ik Vapiano en Eazie op Utrecht Centraal. Allebei aanraders voor als je iets lekkers wilt eten, maar geen tijd hebt om urenlang te dineren. Vapiano is lekker voor allerlei pastasoorten, maar Eazie vond ik stiekem nog lekkerder. Daar kun je allerlei soorten groenten in combinatie met van alles en nog wat laten wokken. Om daar op te eten of om onderweg uit een takeaway-bakje op te peuzelen. Bij Vapiano at ik pasta met ratatouille en bij Eazie stond er mie met allerlei groenten en cashewnoten op het menu.

kruidvat droogshampoo
kruidvat droogshampoo

Favoriet product: droogshampoo

Mijn favoriete product in de badkamer is met stip op één mijn nieuwe droogshampoo. Elke dag shampoo in je haar mikken is natuurlijk geen goed plan, maar zo nu en dan kan mijn haar wel een opfrisser gebruiken. Droogshampoo to the rescue! Ik heb heel lang geen droogshampoo gebruikt, omdat ik geen enkel dierproefvrij merk met betaalbare droogshampoo kon vinden. Dat was totdat Kruidvat opeens aan de droogshampootrend bleek mee te doen. Sindsdien heb ik in deze bus een favoriet gevonden. Hij ruikt ook nog eens lekker fris en fruitig.

robijn color morgenfris

Favoriet huisvrouwenproduct: Morgenfris-wasmiddel

Over fris en fruitig gesproken, er gaat niets boven de geur van frisse was. Althans, voor mij. Deze ‘Morgenfris’-geur van Robijn is op dit moment mijn grote favoriet. Hij ruikt heerlijk zoet en – heel verrassend natuurlijk! – lekker fris. Dat maakt slapen onder pas gewassen lakens nóg fijner. Ik word echt blij als ik thuiskom en mijn huis naar dit geurtje ruikt.

Nog een wasmiddeltip voor wie wel houdt van niet meer geld uitgeven dan nodig is: ik koop wasmiddel altijd tijdens kortingsacties van Albert Heijn of Kruidvat. Dat scheelt weer in de portemonnee.

Favoriete tijdsbesteding: Mexican Train

Er staat zowel een spel in mijn favorietenlijstje. De laatste keer dat ik een spel heb gespeeld, kan ik me niet eens meer herinneren. Sterker nog, in mijn kast staat niets anders dan de meeneemvariant van Rummikub. Maar bij mijn schoonfamilie ontdekte ik onlangs het spel Mexican Train, een wat ingewikkeldere variant van domino. Echt een leuk spel voor als je een paar uurtjes over hebt! En een spel naar mijn hart, want je hebt er je hoofd niet heel hard bij nodig en het spel kost niet veel tijd.

action geurkaarsen

Favoriet in huis: geurkaarsjes

Toevallig genoeg was het mijn vriend die me erop wees dat ik wel wat weinig kaarsen in huis had. Sterker nog, ook lucifers en aanstekers lagen niet in mijn voorraadkast. Niet gek dus dat zijn eerste mini-cadeau aan mij een pakje aanstekers was. Inmiddels heb ik braaf een bescheiden kaarsencollectie in huis gehaald. Mijn favoriete kaarsenaankoop is dit pak met waxinelichtjes met vanillegeur van Action. Bij het lezen van het woord ‘vanillegeur’ was ik al fan. En met 50 stuks zitten we voorlopig niet om kaarsjes verlegen.

blauw gele vaas

Favoriete kringloopvondst: Delfts blauwe vaas

Natuurlijk is dit lijstje niet compleet zonder een favoriete tweedehands aankoop. Dit keer kwam ik van de kringloopwinkel terug met een mooie vaas. Die had ik nog niet genoeg natuurlijk! Maar ik heb een goede reden, want ik zocht al tijden een vaas in precies deze kleurstelling (delfsblauw met geel). De exemplaren die ik online tegenkwam, waren alleen meer dan tien keer zo duur als dit exemplaar van de kringloopwinkel. Bof ik even dat ik voor maar € 3,50 de nieuwe eigenaar werd van deze vaas. Hij staat inmiddels gezellig in de vensterbank te shinen.

Wat is jouw favoriete product van de laatste tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 12 oktober 2019 op 7:52 am - Beantwoord

  Vapiano vind ik ook zo heerlijk! Ik ga binnenkort eens snuffen aan het Robijn wasmiddel, klinkt heel lekker! Je blouse vind ik ook tof! Groetjes van een broccolihater (hahaha).

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:16 am - Beantwoord

   Haha, broccolihaters bestaan dus toch 😛 Ik dacht echt dat dat een van de weinige groenten is die bijna iedereen wel lust.

 2. bychristiana 12 oktober 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Ja hoor, hier een brocollihater in huis; Andre dus! Wij halen regelmatig zo’n groententrio, met drie verschillende groenten er in dus, en dan vist hij alle broccoli eruit en geeft het aan mij. Nu ik dat zo schrijf eigenlijk heel schattig haha;-) Erg mooi, dat vaasje. Ik hou ook erg van die stijl en heb diverse Delfts blauwe potten in huis. Heel klassiek en tijdloos.

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:16 am - Beantwoord

   Haha, wel heel lief inderdaad dat hij de broccoli er netjes uit haalt en op jouw bord legt. Ik dacht echt dat iedereen wel van broccoli hield, maar misschien komt dat door mijn grote voorliefde voor die groenten 😉

 3. Naomi 12 oktober 2019 op 8:12 am - Beantwoord

  Die vaas vind ik echt heel erg mooi! En droogshampoo moet ik nodig toevoegen aan mijn badkamerkastje, geloof ik. Laatste favoriete aanloop van mij? Ik twijfel tussen een fijn jurkje en m’n chocoladekruidnoten ;).

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:17 am - Beantwoord

   Zowel het jurkje als de kruidnoten klinken zeker als producten die de naam ‘favoriet’ meer dan waard zijn 🙂

 4. Darina 12 oktober 2019 op 8:43 am - Beantwoord

  Prachtige vaas! En het blousje vind ik ook heel leuk. Ik kom ook graag bij Vapiano en Eazie. Mijn favoriet is mijn nieuwe geurkaars van Lampe Berger.

 5. Audrey 12 oktober 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Ik ben dol op spelletjes, maar ik had nog nooit van Mexican train gehoord.

  Ik vind broccoliliefhebbers trouwens echt een leuk woord 😉

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:17 am - Beantwoord

   Haha, ‘broccoliliefhebbers’ klinkt inderdaad wel heel leuk. Die houden we erin! 🙂

 6. Mariska 12 oktober 2019 op 9:27 am - Beantwoord

  Met stipt op nummer 1 kan ik zeggen ook geurkaarsjes maar ook vooral waxmelts. Eigenlijk brandt ik het elke dag en kan ik echt heel gelukkig worden van lekkere geuren. Zeker nu ik ook vaak thuis zat en ga zitten de komende tijd. Elke maand bestel ik er wel een zootje van Woodwick, mijn favoriete merk de laatste tijd 🙂

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:18 am - Beantwoord

   Wat zijn geurkaarsen (en ook wax melts) toch heerlijk. Ik kan me voorstellen dat je daar juist in deze tijd van het jaar lekker van geniet. Dat doet me eraan denken dat ik eigenlijk ook weer eens wax melts moet gaan inslaan.

 7. Irene 12 oktober 2019 op 1:25 pm - Beantwoord

  Haha wat grappig dat je vriend je op je kaarsentekort wees 😀 Wij hebben ook bijna geen kaarsen. Alleen van die lange voor in onze kandelaar en een paar geurkaarsen in potjes maar ik brand eigenlijk amper kaarsjes.
  Die groene blouse vind ik heel erg mooi! En hmm dat wasmiddel klinkt alsof het héél lekker ruikt! Ik heb laatst wasverzachter met kokosgeur gekocht en dat is ook echt goddelijk!

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:18 am - Beantwoord

   Oeh, heel toevallig heb ik gisteren wasmiddel met kokosgeur gekocht van Robijn. Zo lekker ruikt dat inderdaad 🙂

 8. Anna 12 oktober 2019 op 1:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten allemaal! Die broccoli burgers zijn echt heerlijk, maar wel prijzig inderdaad. Ik hoop dat er binnenkort weer een aanbieding is, dan sla ik even flink in ;-). De spinazie burger is ook zo lekker! De laatste tijd ben ik helemaal fan van vegetarische hamburgers (1,80 voor 2), die ik dan op een broodje doe met lekkere groenten erbij. Ben benieuwd hoe lang deze fase gaat duren, haha ;-).

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:20 am - Beantwoord

   Ja, laat de aanbiedingen voor vleesvervangers maar komen! Ik heb gisteren bij Albert Heijn wat vleesvervangers van Garden Gourmet met korting gescoord. Die zijn ook zo lekker!
   De hamburgers van Jumbo zijn inderdaad lekker betaalbaar en smaken nog goed ook.

 9. Mirjam 12 oktober 2019 op 4:31 pm - Beantwoord

  Leuk blogje om te lezen. Tof dat je een nieuw spelletje hebt ontdekt. Ik ben een waar spelletjesfanaat, maar Mexican Train ken ik dan weer niet.
  Ik heb de afgelopen dagen heel veel nieuwe favoriete producten (en dat terwijl ik eigenlijk niks mocht kopen van mezelf), maar ik denk dat mijn nieuwe camera wel op 1 staat 🙂 Op de voet gevolgd door vrolijk gekleurde panty’s en m’n okergele baretje.

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:19 am - Beantwoord

   Als je van spelletjes houdt, zou je Mexican Train echt eens moeten proberen. Ik geloof dat het ook niet zo’n heel duur spel is en het is echt leuk om te doen.
   Hoe leuk dat je een nieuwe camera hebt gekocht trouwens! En de gekleurde panty’s en okergele baret klinken ook als geweldige aanwinsten.

 10. Lisa 13 oktober 2019 op 6:18 am - Beantwoord

  Toffe bloes en vaas! Flikken Rotterdam ga ik nog kijken. En lekkere geurtjes van de was, kaarses of wierook: echt fijn.

 11. Jantine 13 oktober 2019 op 11:53 am - Beantwoord

  Leuke favorieten! Over broccoli-haters: helaas is mijn lief niet van de broccoli, hoe ik het ook klaar maak…terwijl ik het heerlijk vind. (Dus af en toe maak ik het lekker toch!)
  Groetjes,
  Jantine

  • Romy 18 oktober 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

   Oh echt? Ik dacht dat bijna iedereen broccoli wel lekker zou vinden 😉 Goed dat je het toch gewoon klaarmaakt voor jezelf! Moet best kunnen zo nu en dan 🙂

 12. Anouk 13 oktober 2019 op 11:54 am - Beantwoord

  Goed om te weten dat kruidvat fijne dierproefvrije droogshampoo verkoopt! Ik ben sinds 1.5 jaar dieproefvrij maar ik gebruik zo weinig droogshampoo dat ik nu pas de tweede fles die ik nog had staan heb aangebroken. Ik zal dus ook nog wel een jaar met deze doen, maar nu ik weet dat er een dierproefvrij alternatief is hoef ik er niet meer zo zuinig mee te zijn!

  • Romy 18 oktober 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Ja, fijn hè dat Kruidvat een dierproefvrije droogshampoo te koop heeft?! Ik zag steeds wel droogshampoos liggen, maar kon ze nooit dierproefvrij vinden. Nu dus wel! 🙂

 13. Meaghan 14 oktober 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Leuk al die favorieten op een rijtje! Eazie is echt een chill zaakje he! Ik kom daar best vaak, bijvoorbeeld wanneer ik in de avond tentamens heb en dan niet thuis kan eten. Meestal haal ik dan een wokmaaltijd of salade bij Eazie en eet ik die onderweg naar mijn tentamen snel op haha. Echt ideaal, want het is snel en ook nog eens gezond.
  Ik ben heel benieuwd naar je groene blouse! En wat een leuke vaas zeg! Die staat echt prachtig bij de rest van je interieur. 🙂
  Oooh en ik ben een echte broccoli liefhebber hoor!

  • Romy 19 oktober 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Zeker weten! Ik ben echt fan van Eazie. Makkelijk, snel en gezond inderdaad en nog heel lekker ook 🙂

 14. Jessica J. 14 oktober 2019 op 2:55 pm - Beantwoord

  Oeh, die Broccoli Burgers heb ik laatst ook gekocht! Er was hier in België bij Delhaize een actie waardoor alle vleesvervangers 1+1 gratis waren. Needless to say dat ik de hele diepvriezer volgepropt heb, haha!

  • Romy 19 oktober 2019 op 12:14 am - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens een goede actie om vleesvervangers voor een echt fijn prijsje in te slaan! Ik kan alleen maar hopen dat de Nederlandse supermarkten ook een keer op dat geweldige idee komen 😉

Recente blogs

Tulpen, toeristen & 200 foto's | 2 dagen in Amsterdam

20 januari 2020|Persoonlijk|

Een dagje Amsterdam? Als groot liefhebber van onze eigen hoofdstad, ben ik daar altijd wel voor in. Twee dagen Amsterdam klinkt me dan ook al helemaal als muziek in de oren. Zaterdag waren mijn vriend en ik op de Dam te vinden om het nieuwe tulpenseizoen in te luiden. En zondag zag ik de Dam in zijn gebruikelijke tulpenloze staat en ging ik samen met fotografiemaatje Yrla op zoek naar fotogenieke plekjes in Amsterdam. Het was een weekend waarin ik me verbaasde over bizarre tulpendrukte, als een echte toerist in Amsterdam natregende en mijn SD-kaart wist te vullen met meer dan 200 goed gelukte én minder geslaagde foto's.

Outfit | Zonnige dag, vrolijke jurk en Dr. Martens

2 mei 2018|Outfits|

Bloemenprintjes, vrolijke kleuren en semi-blotebenenweer, wie wordt daar nu niet blij van? Ik in ieder geval wel! Het zomerse weer van laatst was voor mij een goede reden om mijn zomerjurkjes weer uit de kast te halen. Niet dat ik vrolijke kleuren in de winter volledig mijd, maar in het zonnetje draag ik ze met nóg meer plezier. Vorige week viel mijn keuze voor een outfit dan ook op een vrolijke zomerjurk, een dunne panty (yes, dat kan weer!) en mijn nieuwe schoenen van Dr. Martens. En natuurlijk greep ik nog een laatste keer de gelegenheid aan om onder de roze bloesemboom - nog net in bloei! - te poseren. Ik laat je graag mijn outfit zien.

Op tv komen, hoe was dat nou echt?

6 september 2019|Persoonlijk|

Vorige week kwam ik voor het eerst in mijn leven op televisie. Bij Man Bijt Hond met een fragment over mijn kledingstijl. Nooit had ik verwacht dat ik dat nog eens zou kunnen zeggen. Razend spannend vond ik het ook om op camera mijn verhaal te doen. Zou ik op beeld wel overkomen zoals ik ben? Zou ik niet voor schut worden gezet? En hoe is dat nu eigenlijk, een "cameraploeg" over de vloer krijgen? Ik geef je graag een kijkje achter de schermen en laat je weten hoe het nou écht is om tv-opnames mee te maken.