fav9

Favorieten | Juweeltjes, roze hotspot & hét kringloopkoopje

 • 19 oktober 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Het is weer zover: tijd om een aantal favorieten van de maand in de spotlights te zetten. En – zoals elke keer – heb ik weer een heel divers lijstje met favorieten voor je in petto. Het varieert dit keer van een paar prachtige oorbellen tot een metrolijn en van een handige tool voor digitale creatievelingen tot een geweldige hotspot voor iedere liefhebber van roze. Tijd om weer de lampjes aan te zetten en mijn 10 favorieten van deze maand te laten stralen in de schijnwerpers (lees: een lichtsnoer van Action!).

ma vida jewelry oorbellen

ma vida jewelry oorbellen

 • Juweeltjes voor in mijn oren. Een dag geen oorbellen in, is een dag niet geleefd. Nee hoor, dat is overdreven! Maar als ik zeg dat ik gek ben op oorbellen, is daar geen woord aan gelogen. Bij Mi Vida Jewelry zocht ik deze mooie druppeloorbellen met steentjes (zilver met groen en goud met bruin) uit. Ik vind de kleuren prachtig voor de herfst en ze matchen met mijn haarkleur. Ik heb ze dan ook veelvuldig met plezier gedragen deze maand.
 • Geel monster op vier wielen. Ik kan er natuurlijk niet onderuit om mijn eerste eigen auto in dit rijtje te noemen. Als ik thuis kom van mijn werk en de auto voor de deur zie staan, moet ik mezelf nog steeds knijpen dat dit gele bakkie echt van mij is. Ik ben door het dolle heen met mijn opvallende voertuig.

canon 75-300mm-lens

 • Het ultieme kringloopkoopje. Soms tik ik een kringloopkoopje op de kop waarvan ik zelf ook onder de indruk ben. In Utrecht vond ik namelijk de 70-300 mm-lens van Canon voor (houd je vast!) €20. Uiteraard twijfelde ik geen seconde en nam ik de lens na een kleine test mee naar huis. Ik hoop er veel mooie ingezoomde foto’s mee te maken. Ik heb de lens onder andere voor deze natuurfoto gebruikt.
 • Schermtijd-app. Met de nieuwe update van mijn iPhone heb ik er een schermtijd-applicatie bij gekregen. Door naar links te swipen op het hoofdscherm kun je zien hoeveel tijd je die dag en week hebt besteed aan bepaalde apps en hoe vaak je je telefoon oppakt. Een goede manier om je van je smartphonegebruik bewust te zijn, ook al kan het resultaat natuurlijk enigszins confronterend zijn.

street food club utrecht

 • The Streetfood Club in Utrecht. Laatst ging ik met Johanne kringloopshoppen in Utrecht en belandden we bij een wel heel unieke hotspot: The Streetfood Club. Een ruimte is volledig roze, dus alleen al daarmee was ik al snel naar binnen gelokt. Maar ook de knalgroene ruimte vol met planten en botanische print is een feestje om te zien. En – niet onbelangrijk – op de kaart staan genoeg lekkere opties voor een hapje of een drankje.
 • Noord-Zuidlijn. Er is veel over te doen geweest en de bouw van de Noord-Zuidlijn heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Maar hoe ideaal is het dat ik nu dankzij deze lijn vanaf mijn werk bij Station Zuid in een mum van tijd in hartje Amsterdam ben. Hoog tijd om binnenkort eens naar de Negen Straatjes te gaan na werktijd!

salt of the earth deodorant

salt of the earth deodorant

 • Natuurlijke deodorant. Deze maand maakte ik kennis met het deodorantmerk Salt of the Earth. Dit is een natuurlijk deodorantmerk, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Wel zo fijn! Ik testte de roller met meloen-komkommergeur en de spray met lavendel-vanillegeur. Beide deodorants zijn helemaal goedgekeurd, maar de roller is mijn favoriet. De geur van de roller is verfrissend en neutraal, iets wat ik zelf wel fijn vind. Ook heb ik met deze deodorant zelfs de warme herfstdagen zweetgeurvrij overleefd. De spray heeft overigens een geur waar je wel van moet houden, omdat de lavendel vrij overheersend is.
 • Canva. Heb ik onder een steen geleefd of wat? Om een of andere reden heb ik pas sinds kort een gratis account voor het programma Canva. En of ik fan ben! Voor wie dit programma – net als ik tot voor kort – nog niet kent, je kunt met Canva vrij eenvoudig allerlei opmaakdingen doen. Ik maak er bijvoorbeeld mijn Instagram-gedichtjes mee, maar ook vind je er templates voor onder andere collages, Facebook-banners, cv’s en visitekaartjes.

sierra burgess is a loser

 • Sierra Burgess is a Loser. Eens in de zoveel tijd vind ik het zeker niet verkeerd (zeg maar gerust: geweldig leuk!) om op Netflix een romantische komedie te kijken met mijn verstand op nul. Van de romcoms die ik heb gezien, steekt Sierra Burgess is a Loser met kop en schouders boven de rest uit. Het verhaal is weer eens anders dan anders en ik vond Sierra ook een ontzettend leuk personage. Het is mooi om eens een liefdesverhaal te zien dat niet zoals alle andere verhalen is.

stationery anne sara

 • Stationery van Anne Sara. Op Instagram volg ik Anne Sara al een tijdje, maar ook haar webshop is geweldig leuk. Ze heeft een heel eigen, vrolijke tekenstijl en is net zo gek op roze en andere felle kleuren als ik. In haar webshop verkoopt ze onder andere prachtige wenskaarten, vrolijke notitieboekjes, to-do-boekjes en kalenders. Ik gebruik onder andere mijn to-do-boekje elke dag met veel plezier. Ben je nu overigens net zo enthousiast als ik? Houd dan mijn Instagram en Facebook in de gaten. Binnenkort verloot ik daar namelijk een pakketje van Anne Sara. Leuk toch?!

Wat was een favoriet van jou afgelopen moment?

De deodorant, stationery en oorbellen heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 19 oktober 2018 op 6:14 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke favorieten allemaal. Die oorbellen zijn echt heel erg leuk, hier ook een oorbellenfan. Heerlijk is dat gevoel van een 1e eigen autootje hè :-)! Canva ken ik ook niet hoor, haha.. ik ga het eens opzoeken.

  • Romy 19 oktober 2018 op 8:13 am - Beantwoord

   Ja, mijn eerste eigen auto voelt zó fijn 🙂 Het geeft echt een gevoel van vrijheid. Ik ben er dan ook heel blij mee.
   Gelukkig ben ik niet de enige die Canva nog niet kende, haha. Ik vind het een geweldig programma. Voor sommige toepassingen moet je betalen, maar ook met de volledig gratis versie kun je al heel veel kanten op 🙂

 2. chucky1012 19 oktober 2018 op 6:23 am - Beantwoord

  Wauw…
  Wat een prachtige aankoop had jij in een kringloopwinkel gedaan.
  Je auto is he mooist.

  Fijne dag ?

 3. Darina 19 oktober 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  Hele mooie favorieten. Geweldig je gele auto! De deodorant lijkt mij ook heel fijn, ben al een tijdje op zoek naar een andere.

  • Romy 19 oktober 2018 op 8:14 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben met zowel de auto als mijn geweldige kringloopkoopje ook onwijs blij 🙂
   Fijne dag!

  • Romy 19 oktober 2018 op 8:14 am - Beantwoord

   Ik vind deze deodorants zeker een aanrader 🙂 De lavendelgeur moet je dus wel echt van houden, maar de andere geur is vooral heel fijn en verfrissend.

 4. Ilona Wielinga 19 oktober 2018 op 7:57 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! En die lens kon je inderdaad niet laten liggen.
  Ik houd zelf ook van oorbellen maar heb al een aantal maanden dezelfde in, want sinds ik vier ringetjes in mijn oren heb gekregen met wat geweld en een hoop geduld ben ik voorlopig niet van plan ze er weer uit te halen, haha.

  • Romy 19 oktober 2018 op 8:15 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat je de ringetjes dan liever gewoon laat zitten. Zonde als je daarna opnieuw al die moeite moet doen om ze in je oren te krijgen 😉 Bovendien staan ringetjes ook echt wel leuk!

 5. Meaghan 19 oktober 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Leuk overzichtje! Die oorbellen zien er mooi uit! En ik snap dat je nog helemaal aan het stuiteren bent over je nieuwe auto! Dat is echt een gaaf gevoel he? Waar heb je die natuurlijke deodorant gekocht? Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar zoiets, maar steeds kan ik het niet vinden of is het heel erg duur.

  • Romy 19 oktober 2018 op 4:06 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Het is echt een fijn gevoel dat ik nu kan gaan en staan waar ik wil met mijn eigen auto ? Ik heb de deodorant zelf gekregen, maar zag in de Etos-folder dat het merk Salt of the Earth daar deze week met korting te koop is: 1+1 gratis. Misschien zou je daar dit weekend eens kunnen kijken ?

 6. Hermien - KouweKleren 19 oktober 2018 op 9:11 am - Beantwoord

  Je foto met je ‘nieuwe’ lens is echt prachtig!

  • Romy 19 oktober 2018 op 4:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Toen ik de meerkoet zag zitten, had ik de foto al helemaal uitgedacht in mijn hoofd ☺️ Echt mazzel dat de meerkoet daadwerkelijk bleef zitten terwijl ik mijn lens pakte ?

 7. Johanne 19 oktober 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Ah, wat fijn dat je nieuwe lens zo goed bevalt! Was een hele goede aankoop dus. Ik probeer mijn vriend binnenkort mee te slepen naar The Street Food Club. Was echt een goed idee van je. Ben helemaal fan. Ik kreeg Sierra Burgess is a Loser laatst aanbevolen door Netflix, maar de reviews die ik om IMDB las waren niet per se heeel enthousiast. Maar als ik jou zo lees moet ik misschien toch een poging wagen. De verhaallijn klinkt iig wel heel leuk.

  • Romy 19 oktober 2018 op 6:34 pm - Beantwoord

   Ik ben ook zo blij met de lens. Echt een koopje en hij doet het helemaal prima. Hoe bevalt de krultang die jij had gekocht eigenlijk?
   Leuk dat je met je vriend naar The Streetfood Club wilt gaan. Ik wil er ook graag nog een tweede keer heen. Ik vond het echt een toffe plek.
   Zelf vond ik Sierra Burgess is a Loser zeker een aanrader. Het is niet de mooiste film die ik ooit heb gezien, maar ik vond hem wel heel anders dan de meeste romcoms en alleen al daarom leuk.

   • Johanne 20 oktober 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

    De krultang doet het goed! Ben er alleen nog niet zo handig mee, haha. Dus mijn beoogde krullen vorige week, waren al snel weer verdwenen. Deze week waag ik nog een poging!

    • Romy 21 oktober 2018 op 11:22 am - Beantwoord

     Fijn dat hij in ieder geval prima werkt! En die handigheid komt vast nog wel in de loop der tijd. Lang leve de YouTube-tutorials! 😉

 8. Madelon 19 oktober 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten! Die deodorant kende ik nog niet, maar klinkt heel fijn. Die ga ik eens opzoeken. Mijn favorieten van afgelopen tijd zijn een paar leuke tentjes in Nijmegen die ik heb ontdekt en waar ik lactosevrij kan eten. En verder moeten mijn favorieten vandaag aankomen, ik heb namelijk nieuwe boeken besteld haha

  • Romy 19 oktober 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   De deodorant is zeker heel fijn 🙂 Ik ben er echt heel blij mee.
   Superleuk trouwens dat je nieuwe boeken hebt besteld. Heel veel leesplezier alvast dit weekend! Maar dat gaat vast goed komen 🙂
   En hoe fijn dat je in Nijmegen tentjes hebt gevonden waar je lactosevrij kunt eten. Klinkt goed!

 9. Lianne 19 oktober 2018 op 11:30 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik kan ook niet zonder oorbellen en ik draag ze ook altijd met plezier 🙂 Wat een ontzettend leuke hotspot in Utrecht! Dat zou ook echt iets voor mij zijn om een keer te bezoeken 🙂 Sierra Burgess is a loser heb ik pas geleden ook gezien, wat een ontzettend leuke film! Ik vind Canva inderdaad ook heel fijn en handig. Ik snap wat je zegt, ik gebruik ook altijd een roldeodorant, vind ik fijner. Ik moet altijd ’s morgens deodorant op ‘rollen’, ik ga niet de deur uit zonder dat ik dat gedaan heb. Anders voel ik me niet lekker zonder!

  • Romy 19 oktober 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Ik weet zeker dat jij The Streetfood Club ook heel tof zult vinden 🙂 Het is echt een leuk tentje, zeker de roze ruimte.
   Ik heb trouwens precies hetzelfde met deodorant. Ik heb sowieso altijd deodorant in mijn tas zitten. Als ik per ongeluk de deur uit ga zonder deodorant op te hebben gedaan, voel ik me echt niet fijn. Dan weet ik niet hoe snel ik op mijn bestemming een toilet moet opzoeken om alsnog deodorant op te doen 😉

 10. Zo simpel is dan geluk 19 oktober 2018 op 3:46 pm - Beantwoord

  Canva, die app was ik alweer helemaal vergeten. Thanks voor de reminder!
  Gefeliciteerd met je eerste auto!

  • Romy 19 oktober 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Canva is zo fijn, hè?! Ik ben ook echt blij met die ontdekking! En met mijn auto ook natuurlijk 😉

 11. Mariska 19 oktober 2018 op 6:43 pm - Beantwoord

  Oh wow die lens! Dan heb je pas echt mazzel als je dat ineens tegenkomt voor die prijs. Ga je vast veel plezier van hebben.

  • Romy 19 oktober 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Zeker weten, dat was echt een mazzeltje! Ik ben zo blij met de lens.

 12. Nikita 20 oktober 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Die stationary van Anne Sara is echt iets voor jou! Zo roze en kleurrijk. Ik moet eerlijk zijn, als ik ze in een winkel zou zien liggen zou ik aan geen andere persoon kunnen denken dan aan jou haha! Ik was gisteren trouwens op je blog aan het surfen in de pauze van de soap die ik en mijn zusje trouw kijken en ze kwam terug en zag die oorbellen. Ze vond ze geweldig. Je oorbellen hebben fans Romy! En met je kringloopaankoop zou ik ook heel blij zijn trouwens. Ik moest denken aan die keer dat ik een serie van boeken kon vervolledigen dankzij de kringloopwinkel. Als ik ze nieuw zou aankopen, zou het mij zeker 40 euro hebben gekost. Maar in de kringloop vond ik net de ontbrekende delen voor 7,50. En om het nog extra leuk te maken, het is een van mijn favoriete series en auteur! Echt, ik was zo blij!

  Mijn favoriet van de afgelopen tijd zijn een paar opdrachten voor school trouwens. Hoe gek dat ook klinkt. Ik heb gewoon een paar opdrachten gehad met veel creativiteit en ze waren illustratief 🙂 Gelukkiger maak je mij echt niet hoor! En nog een favoriet is een van de boeken die ik deze week uitlas. Ik heb het veel te snel naar mijn zin uitgelezen, maar het was zo leuk! Het ging over slutshaming en er was een meisje wiens ‘pikante’ foto was verspreid en er is een haatblog en alles aangemaakt. En dan zou je denken dat het om een heel zielig verhaal gaat. Net niet, het was ook wel erg om te lezen omdat er meisjes zijn die dit echt meemaken. Maar de schrijfstijl en de manier waarop het verhaal werd neergezet was hilarisch en zo goed! Ik hou echt van dat boek. Straks ga ik naar de bibliotheek en moet ik hem weer indienen. Ik vrees dat het met veel pijn in mijn hart zal zijn!

  • Romy 21 oktober 2018 op 10:54 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat ook je zusje mijn oorbellen zo mooi vindt! Ik ben er zelf ook onwijs blij mee 🙂 Jouw kringloopvondsten klinken trouwens ook geweldig. Ik kan me voorstellen dat je daar heel vrolijk van werd.
   Wat een goed teken trouwens dat je zo genoot van de opdrachten voor je studie! Het boek waar je over schrijft, klinkt zeker wel als een heel goed boek. Juist mooi dat er op een bepaalde manier ook een grappige draai aan het verhaal is gegeven!

 13. Sas 20 oktober 2018 op 10:54 am - Beantwoord

  Leuke favorieten, zitten zeker typisch Romy dingen bij. Leuk om te zien!

  Mijn favorieten van afgelopen weken? Elementary, nieuwe seizoen Criminal Minds, nieuwe theetjes, het bloemetje dat ik kreeg voor 5 jaar in dienst zijn, mijn fijne nieuwe sokken… Misschien dat ik binnenkort ook eens zo’n lijstje maak<3

  • Romy 21 oktober 2018 op 11:10 am - Beantwoord

   Leuk om over jouw favorieten te horen! En wat lief dat je voor je werkjubileum een bosje bloemen hebt gekregen 🙂

 14. Heidi 21 oktober 2018 op 1:07 pm - Beantwoord

  Wat mooie oorbelletjes…!

  • Romy 21 oktober 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er zelf ook erg blij mee.

Recente blogs

Recept voor kruidkoek met rozijnen (vegan & glutenvrij)

26 november 2023|Recepten|

Werd jij vroeger ook regelmatig met een plak Peijenburg naar school gestuurd? Ik heb als kind heel wat ontbijtkoek gegeten. Tegenwoordig maak je me gelukkiger met bananenbrood, notenbrood of... met dit recept voor kruidkoek met rozijnen. Dit recept voor kruidkoek levert je een heerlijke cake op met de kruidige smaak zoals je die van kruidkoek kent. Denk: kaneel, koek- en speculaaskruiden en uiteraard rozijnen tussendoor. Door de dadelstroop is de kruidkoek ook nog suikervrij, én er komen geen gluten in voor. Zo kan bijna iedereen van een plak van deze kruidkoek genieten. En genietwaardig is dit recept voor kruidkoek zeker. Zo maak je het recept zelf in weinig tijd!

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten)

9 december 2021|Recepten|

Nu we niet meer om het najaar heen kunnen, had ik zin in een herfst/winterachtige pasta. Een pastarecept met een oranje kleurtje en een warme smaak leek me wel wat. Zo kwam ik op het idee voor deze pasta met paprikasaus, champignons en wortel. Oh ja, en met een heerlijke lading kaas! Het is een supersimpele pasta waar je zo een flinke pan van maakt en hij smaakt verrukkelijk. Ook een slimme manier om je kinderen zonder dat ze het merken groenten te laten eten trouwens!

9 dingen om géén negatieve energie in te steken

17 december 2020|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Energie is net als geld. Je kunt het maar één keer besteden. En energie die je eenmaal ergens in hebt gestoken, krijg je niet zomaar cadeau terug op je (energie)spaarrekening gestort. Juist daarom is het zo belangrijk om vervelende energieslurpers links te laten liggen. En om je niet druk te maken over al die dingen die nog geen druppeltje aandacht waard zijn. Dit zijn 9 dingen waar ik liever zo min mogelijk negatieve energie in steek.