favorieten4 2

Favorieten | Perfecte pasta, Kolibri-kussen & waanzinnige woonaanwinsten

 • 19 mei 2021
 • 6 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Dat was lang geleden: mijn laatste editie van favorieten. Maar ik heb weer heel wat favorieten verzameld de afgelopen maanden. Genoeg om een heel artikel mee te vullen! Zo ontdekte ik een nieuwe app die een hoop dingen rondom maandelijkse feestjes een stuk inzichtelijker maakt. Verder ontdekte ik een prachtige podcast over rouw en vond ik na heel lang zoeken een reiniger die mijn huid wél kan verdragen. Dat en nog veel meer favorieten vind je terug in dit lijstje.

kussen met kolibri's

Favoriete na-lockdown-aankoop: kolibri-kussen

Ik geef hem nog een keer een plekje op mijn blog hoor, dit kussen. Gekocht bij een lokaal winkeltje dat zo lief was hem voor mij apart te houden totdat ik er geen shopafspraak meer voor hoefde te maken. Dit kussen lag me vanachter de winkelruit al een tijdje aan te staren. Ik vond het alleen zonde om een half uur shoppen te boeken als je er maar één minuut binnen bent. Bart haalde het kussen voor me op en bood ook nog aan het te betalen. Hoe lief! Het ligt nu samen met alle andere vrolijke kussens op ons bed de eye-catcher uit te hangen.

Favoriete app: Clue & Too Good To Go

De app Clue is een van mijn beste vondsten. Met deze app kun je je menstruatie en de bijkomende symptomen bijhouden. Elke dag dat je bepaalde symptomen (kramp, opgezette buik, hoofdpijn, totale PMS, etc.) voelt, kun je daar met een paar klikken melding van maken in de app. Zo kun je precies terugzien wanneer je ongesteld bent geweest, welke klachten je daarbij had, wanneer je hormonale buien zijn, etc. Als je Clue een tijdje gebruikt, kun je zien wanneer je volgende hormonale feestje zich ongeveer zal aandienen. Vind ik superfijn, omdat ik soms wat last heb van hormonale schommelingen en dan graag weet of ik die aan mijn vrouwelijke feestje kan toeschrijven. De app heeft mij enorm geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn cyclus.

Daarnaast kan ik niet anders dan Too Good To Go opnieuw een eervolle vermelding te geven op mijn blog. Gek ben ik op die app! En dan vooral op de Lidl-boxen met groenten en fruit. Maar dat was je vast niet ontgaan. Bekijk dit artikel maar als je net zo nieuwsgierig bent als ik wat er zoal in zo’n groene box zit.

weleda reinigingsmelk review

Favoriete make-upproduct: Weleda-reinigingsmelk

Dat kleine beetje make-up moet er ‘s avonds toch af. Helaas reageert mijn gezichtshuid de laatste tijd heel heftig op alles wat parfum bevat. De reigingsmelk die ik gebruikte was geen optie meer, want ik kreeg er standaard rode vlekken van. Na een paar andere producten te hebben geprobeerd – met weinig succes – kwam ik uit bij deze reinigingsmelk van Weleda. Vrij van synthetische parfum en mild voor de huid. Deze reinigingsmelk bleek gelukkig een schot in de roos. Kost wel ongeveer 10x zoveel als de cheap ass reinigingsmelk die ik altijd gebruikte, maar dan kan ik tenminste mijn make-up verwijderen zonder rood uit te slaan.

recept voor tortellini

Favoriete eten: pasta met doperwtensaus

Af en toe maak ik iets in de keuken waar ik zelf versteld van sta. Dat was laatst het geval toen ik op een zondag spontaan dit recept voor pasta met doperwtensaus bedacht. Vooral de saus is goddelijk. Hij lijkt misschien wat op slijmsmurrie, maar als je het proeft merk je snel genoeg dat het wel héél lekkere smurrie is. Dit recept staat hier sinds een paar weken bijna wekelijks een keer op het menu. Ook door mijn broertje en vriend is het helemaal goedgekeurd.

fabienne chapot tess archana jurk

Favoriete fashion: Fabienne Chapot-jurk

Nu we het toch over geslaagde groene dingen hebben, deze jurk van Fabienne Chapot is hier ook groot favoriet. Totaal iets anders dan wat ik verder in de kast heb hangen, maar he-le-maal mijn ding! Ik voel me supervrouwelijk als ik de jurk draag en zou er het liefst elke lentedag in rondlopen.

Ik ben trouwens op dit moment op zoek naar nóg een jurk van Fabienne Chapot of een ander mooi merk. Over een maand trouwt een goede vriendin van mij (buiten en heel kleinschalig). Dat is natuurlijk hét excuus om mezelf op een prachtjurk te trakteren en daarbij eens niet te veel op het prijskaartje te letten. Ik ben dan ook al heel wat keren ‘s avonds naar de OTTO-webshop gesurft om daar tussen de jurken te spieken. Genoeg moois te vinden, nu nog een keuze maken!

Favoriete serie: Hoe mijn keurig nette ouders in de bak belandden

Deze serie gaat over een man en een vrouw die na jaren samenzijn uit elkaar gaan. Voordat ze er erg in hebben, raken ze verzeild in een vechtscheiding, waar vooral hun kinderen de dupe van zijn. In de serie zetten hun kinderen alles op alles om hun ouders “on speaking terms” te krijgen en de situatie draaglijker te maken. Hoewel de serie natuurlijk wat aangezet is (want hé, televisie!), vind ik wel dat de serie heel mooi laat zien hoeveel impact een scheiding op kinderen kan hebben en welke emoties daarbij komen kijken. Zeker een aanrader!

De serie is inmiddels afgelopen, maar je kunt de afleveringen nog terugkijken via NPO Start en NLZIET.

wasmand bananenblad

Favoriet huishoudhebbeding: wasmand

Dat ik dit product hier laat zien, bewijst maar weer dat ik in een huishoudmiep ben veranderd. Ach, niets mis mee! Onze vorige wasmand was niet zo handig en puilde continu uit. Eén badjas erin en de wasmand zat alweer vol (inclusief de dagelijkse “Ik moet hoog nodig de was doen”-gedachten die dat steeds met zich meebracht). Ook was de wasmand totaal niet mooi, waardoor we hem steeds in onze piepkleine badkamer wegmoffelden. Dat moest anders kunnen!

Gelukkig hebben we inmiddels weer alle ruimte voor de was dankzij deze fijne wasmand van bananenblad. Hij is zeker twee keer zo groot als zijn voorganger en ziet er ook tien keer zo mooi uit. Ik vind hem zelfs zo mooi dat de wasmand inmiddels naar de slaapkamer is gepromoveerd.

chocxx cacaopoeder

Favoriete boodschap: cacaopoeder

Hoe ik ooit zonder dit poedertje heb kunnen leven, weet ik ook niet. Sinds mijn ontbijtexperiment gooi ik elke dag cacaopoeder over mijn ontbijt. Liefst niet te zuinig ook. Vooral in combinatie met banaan en pindakaas maakt cacaopoeder mijn ochtenden nog veel beter. Dit is trouwens 100% cacaopoeder; ik vind hem de lekkerste die ik ken. Met één strooier doe je onwijs lang, wel afhankelijk van hoe zuinig (of niet) je ermee strooit natuurlijk.

Favoriete podcast: Met z’n allen & Held in eigen verhaal

Deze podcast van Gwen van Poorten luister ik al een tijdje, maar vooral de laatste tijd word ik steeds heel enthousiast als er een nieuwe aflevering online staat. In elke podcastaflevering gaat Gwen met een andere bekende gast (hoewel ik ze niet allemaal ken!) in gesprek over allerlei aspecten in hun persoonlijke leven en over vragen van luisteraars. Het belangrijkste onderwerp is persoonlijke groei, maar ook thema’s als liefde, carrière en duurzaamheid komen aan bod. De podcasts zijn vooral niet te serieus en lekker luchtig, terwijl er toch allerlei serieuze onderwerpen aan bod komen. Mijn favoriet is de podcast van Kelly Weekers over onder andere zelfontwikkeling en schaamte.

Nog een podcastaanrader vond ik Held in Verhaal. Iris spreekt voor de podcast met inspirerende mensen die iets bijzonders hebben meegemaakt of ervaren. Een van haar podcasts gaat specifiek over rouw; hiervoor sprak ze met rouwcoach Remco Groenewegen. Heel mooi en verhelderend, vond ik! Het verhaal is wel heel heftig trouwens: de persoon in de podcast heeft in korte tijd zijn beide ouders verloren.

Beide podcasts zijn terug te vinden via Spotify.

pippa op krabpaal

Favoriete woonaanwinst: nieuwe kozijnen & Pips paal

Mijn favoriete woonaanwinsten zijn er twee. Nummer 1: de krabpaal van Pip. Mevrouw is heel happy dat ze nu vanaf 1.70 meter hoogte de buurt in de gaten kan houden. En als zij happy is, ben ik dat ook.

En dan de tweede favoriete woonaanwinst: de nieuwe kozijnen. Het was even een paar dagen doorbijten, kamperen in mijn eigen huis met o-ve-ral rotzooi (de halve berging moest leeg, alle meubels moesten in het midden van de kamer komen te staan en de balkons moesten ook nog leeggehaald worden) en met Pip werkend op de slaapkamer, maar dan heb je ook wat. De nieuwe kozijnen zitten erin en ik ben er helemaal mee in mijn nopjes. Ze zijn sowieso qua duurzaamheid een mega-stap vooruit, maar zien er ook véél mooier uit en zijn stukken beter (nooit meer tocht!).

Overigens ben ik na deze complete verbouwing ook helemaal geïnspireerd om meubels te verschuiven en kamers anders in te delen (‘t zal eens niet!). Zo kan ik, nu de kozijnmensen weg zijn, eindelijk de open kast op mijn hobbykamer inrichten. Dat betekent: plantenpotjes shoppen, mooie vazen uitzoeken, rondkijken voor een nieuwe bureaustoel en ongegeneerd rondneuzen tussen alle toffe woonaccessoires die ik “echt” nodig heb.

Favoriete quote

“Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”

Albert Einstein

Toen het traject bij mijn coach stopte, kocht ze een kaart voor me met deze woorden erop. Ze vond ze “zo goed bij mij passen”. En of dat zo is! Ik ben heel lang geneigd geweest alles vanuit mijn verstand te benaderen. Keuzes te maken op basis van wat me slim leek, in moeilijke periodes gewoon maar doorgaan (want afleiding is goed!) en enorm zitten wikken en wegen, terwijl je – als je naar je gevoel luistert – al weet wat het juiste antwoord is. Sinds ongeveer een jaar ben ik veel meer gaan vertrouwen op mijn intuïtie en creativiteit. Bevalt me uitstekend!

Laatst kwam ik deze quote toevallig weer tegen en bedacht ik me hoe mooi ik ‘m vind. Leek me dan ook een goede afsluiter van dit artikel!

Wat is jouw lievelingsquote?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 mei 2021 op 7:02 am - Beantwoord

  Hele mooie favorieten. De jurk vind ik heel mooi, staat je goed! En het pastagerecht ziet er ook heerlijk uit. Leuk om eens een andere saus te maken dan standaard met tomaten 🙂
  En de quote vind ik heel inspirerend, die ga ik onthouden.

 2. Naomi 19 mei 2021 op 7:32 am - Beantwoord

  Die wasmand vind ik zo’n gezelligheid uitstralen dat je spontaan zin zou krijgen om er af en toe even mee bezig te zijn;). Ik ben er inmiddels achter dat wij qua series en tv-programma’s ongeveer dezelfde smaak hebben. De serie over de keurig nette ouders heb ik niet gezien, maar als jij ‘m aanraadt, ga ik hem toch nog een kans geven.

 3. bychristiana 19 mei 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Die wasmand is inderdaad mooi, ik word ook blij van zulke dingen hoor, waarom zou je alles voor jezelf niet een stukje leuker maken door mooie varianten van alledaagse dingen te kopen? Het kussen is ook leuk, ik kocht laatst ook al nieuwe kussens voor op bed;-)

 4. Audrey 19 mei 2021 op 9:24 am - Beantwoord

  Wow, wat een lijst! Ik vind Clue ook een heel fijne app. Ik gebruik ‘m al jaren. Volgende week komt er op mijn blog een recensie over het boek Period Power, ook echt onwijs interessant als je meer wil weten over je cyclus en hormonen.

  Een favoriete quote heb ik niet echt. Eentje die ik wel mooi vind en die in me opkwam nadat ik de jouwe las, is ‘Creativity is intelligence having fun’.

 5. Daenelia 19 mei 2021 op 10:10 am - Beantwoord

  To hear with eyes, belongs to love’s fine wit. Shakespeare.
  Okay, ouwe dame alert: wat is er mis met gewoon in je agenda bijhouden wanneer je cyclus begint? Als je dat 6 maanden tot 12 maanden doet dan weet je je normale cyclus uit je hoofd en kun je inderdaad gewoon zelf begrijpen wat er aan de hand is. En je bent dan ook niet bezig met de meest intieme details te delen met een onbekende company! Sjeeszzz.
  Stel dat je nou toevallig, door stress, een keertje ‘te laat’ bent. Krijg je meteen op facebook of insta reclame voor zwangerschapstesten. Let maar op. Vraag jezelf even af of je daar echt, echt, een app voor nodig hebt. Ik denk van niet. Ik weet dat vrouwen dat heel goed zelf kunnen bijhouden en interpreteren.
  Maar goed. Dat is mijn mening en als het je verder goed helpt, ach.

 6. Giovanna Jansen 19 mei 2021 op 4:53 pm - Beantwoord

  Leuk favorieten-lijstje! Mooie wasmand!

Recente blogs

Favorieten | Mijn filmtips op Netflix – deel I

11 augustus 2018|Lifestyle|

Netflix. Lange tijd vond ik het niet zo nodig en nam ik genoegen met de vele B-series (een paar pareltjes uitgezonderd!) op Nederlandse tv-zenders. Maar wat een wereld is er voor me opengegaan nu ik sinds kort wél een abonnement op Netflix heb en op ieder moment kan kiezen uit een enorm aantal series en films. De afgelopen tijd waren het vooral films die ik opzette. Hoog tijd dus om 6 tips te delen voor leuke films op Netflix die ik heb gezien. Ik besloot dit artikel maar meteen om te toveren tot deel I in een gloednieuwe blogrubriek: mijn filmtips op Netflix.

Favorieten | Roze douchegel, Ambitieuze Meisjes en het perfecte zomernummer

27 mei 2018|Lifestyle|

Een gave thrillerserie waar ik graag voor thuis bleef, een theesmaak waar ik extra van geniet en sneakersokken die eens níet afzakken? Ook de afgelopen maand waren er meerdere producten, websites, tv-programma's en plekken waar ik extra vrolijk van werd. Benieuwd welke favorieten ik deze maand een welverdiende plek in de spotlights geef? Lees dan snel verder.

Inkiekje #20 | 15 seconds of fame, 24 cadeaus & 1 foute kersttrui

30 november 2020|Persoonlijk|

Daar ben ik weer met een hele lading foto's. Ik legde de afgelopen weken een deel van mijn leven vast op de gevoelige plaat. Natuurlijk neem ik je weer mee in mijn telefoonkiekjes. Ik kocht onder andere mijn allereerste foute kersttrui, deed alvast wat andere kerstinkopen, beleefde mijn 15 seconds of fame op de radio en genoot van mijn eerste (en zeker niet laatste) kop snert sinds 14 jaar.

Ga naar de bovenkant