Favorieten | Oranje jurk, vega-koopje & Utrechtse hotspot

Na een hele tijd wachten vond ik het hoog tijd om weer een paar favorieten in het zonnetje te zetten. Zo kocht ik een jurk in een voor mij bijzondere kleur. Ook kreeg ik een wel heel kleurrijke maaltijd voorgeschoteld en ontdekte ik het tweede seizoen van een serie die mij hard aan het lachen maakt. Dat en meer favorieten van de laatste tijd laat ik je uitgebreid zien in dit artikel. Met als grote hoogtepunt goedkope vega-burgers die zelfs ietwat geplet nog overheerlijk zijn.

dm balea shampoo en douchegel

Favoriete cadeautje: DM-verwenpakket

Een vriendin verraste mij vrijdag met een wel heel leuke souvenir. Ze nam een tas mee die tot de nok toe gevuld was met producten van de Duitse drogisten (kijk hier maar). Toen we daar vorig jaar oktober samen gingen shoppen, ontdekte ik al dat DM een waar walhalla is voor betaalbare douchegel, shampoo en meer. Dit pakketje was dan ook een feest om uit te pakken met alle kleurrijke verpakkingen en heerlijk geurende producten. Ik kan niet wachten om de producten te gaan gebruiken, zodat mijn haar binnenkort weer naar vanille ruikt en mijn huid naar mierzoete aardbeien.

oranje jurk met witte stippen vila

Favoriete kleding: oranje jurk

Over het algemeen ben ik geen grote online shopper, maar zo af en toe raak ik toch op een zeldzaam moment van verveling verzeild in de krochten van de Zalando-webwinkel. Voordat ik het wist, belandde ik in de categorie met jurkjes en viel mijn oog op een wel heel vrolijk jurkje met polka dots. Dit oranje exemplaar dus. Ik kon een beetje teleurstelling niet onderdrukken toen de jurk uitverkocht bleek te zijn in mijn maat. Gelukkig kreeg Zalando de week erna een nieuwe voorraad en sloeg ik snel alsnog mijn slag. Inmiddels is het jurkje groot favoriet. Ik droeg het onder andere op de foto hierboven en laat de jurk binnenkort nog in een outfitpost zien.

Fun fact: ik riep ooit dat ik met mijn haar nóóit oranje zou moeten aantrekken.

roze metallic all stars

Favoriete schoenen: roze All Stars

Mijn nieuwe All Stars moesten snel op de foto voordat ze over een tijdje misschien afgetrapt zijn. Maar ik hoop dat ze het nog wel even in volle glorie volhouden, want ik ben zelf helemaal weg van deze sneakers. Ze zijn roze met een subtiel glittertje en lopen héérlijk. Ik kocht ze bij een outletwinkel in Ede voor een fijn prijsje, en ze zijn het geld absoluut meer dan waard. Het zal je vast niet verbazen dat ik de schoenen de afgelopen maanden al heel vaak heb aangetrokken. Ik geloof dat mijn voeten ook wel blij zijn met deze comfortabele schoenen.

nieuwe bril tijgerprint

Favoriete aanwinst: nieuwe bril

Inmiddels ga ik alweer een maand met een nieuwe bril door het leven. Grappig genoeg valt het bijna niemand op, maar dat zie ik als een goed teken. Ik verruilde mijn nogal goedkope vorige montuur voor een wat duurder exemplaar met ontspiegelde glazen en alles erop en eraan. En zonder scheef pootje – de reden dat ik mijn vorige montuur moest wegdoen. Ik ben tot nu toe zeker te spreken over dit nieuwe model en vind het ook wel wat hebben dat de bril net iets donkerder is.

Grappig feitje: de bril lijkt bijna exact op het montuur dat ik twee brillen geleden droeg. Ik kom om een of andere reden bijna altijd met hetzelfde type bril thuis van de opticien.

workin' moms

Favoriete serie: Workin’ Moms (seizoen 2)

Laatst tipte Johanne me dat er inmiddels een tweede seizoen van Workin’ Moms op Netflix staat. Ik maakte nog net geen vreugdedansje toen ik dat hoorde en wist meteen wat ik dat weekend wilde gaan kijken. Deze serie is namelijk te grappig voor woorden. Of de serie het leven van kersverse moeders echt goed weergeeft, kan ik natuurlijk niet beoordelen. Maar erg vermakelijk is het wel. Een aanrader voor wie wat luchtigheid en flauwe humor rondom de perikelen van werkende moeders wel kan waarderen. Ook leuk als je zelf geen kinderen (of plannen in die richting) hebt trouwens!

quinoaburgers lidl

Favoriete voedselvondst: quinoaburgers van Lidl

Dan nu een eetbare favoriet van Lidl! Tegenwoordig vind ik bezoekjes aan Lidl bijna een leuk uitstapje. De boodschappenliefhebber in mij komt acuut naar boven als ik daar een kijkje neem tussen het continu wisselende assortiment. Laatst kwam ik in de diepvries vleesvervangers tegen waar ik als koopjesjager erg blij van werd. Voor maar € 1,79 heb je vier (!) burgers. En die bewaar je dus in de diepvries, wat ideaal is als je geen mega-huishouden hebt. Deze quinoaburger met ananas en curry vond ik heel geslaagd. Oké, hij is wat kleverig als je hem in een pan klaarmaakt (oven schijnt beter te zijn), maar zelfs kleverig en geplet en al vond ik de burger nog lekker.

pk bar & kitchen utrecht oudegracht

Favoriete hotspot: PK in Utrecht

En het meest fotogenieke heb ik tot het laatst bewaard: deze kleurrijke poké bowl van een voor mij nieuwe hotspot: PK aan de Oudegracht 101 in Utrecht. Een leuk industrieel tentje (of zeg maar gerust ‘tent’!) met heel veel planten in het interieur en (belangrijker!) een menukaart met veel vegetarische opties. Laten we het erop houden dat je hier niet gegarandeerd vrij van keuzestress bent met zo veel smakelijke mogelijkheden. Ik koos uiteindelijk voor een kleine poké bowl met onder andere mango en sojabonen. Heerlijk! Ook de toetjes met fruit zijn hier erg lekker. Een welverdiende afsluiter van dit lijstje met favorieten dus!

Heb jij nog een leuke favoriet die je mij aanraadt?

Volg:
Deel:

31 Reacties

 1. 20 augustus 2019 / 06:55

  Wat staat de jurk je prachtig, juist mooi hoor jouw kleur haar en deze kleur oranje jurk. Ohhh je maakt mij nu nieuwsgierig naar die quinoaburgers. Het klinkt namelijk niet lekker, maar ik geloof gerust dat dit wel zo kan zijn. Wat een mooie laatste foto,. ik krijg er spontaan trek van :-)!
  Femke blogde over…Mijn niet standaard Videoland & Netflix aanraders!

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:38

   Dank je! Dat laatste gerechtje was ook echt heel lekker. De quinoaburgers ook trouwens. Ook al zagen ze er klaargemaakt op mijn bord niet zo smakelijk uit, ze waren wel erg lekker ;)

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:39

   Workin’ Moms is echt wel een aanrader! Ik lach me suf om de grappige uitspraken en acties. Die serie kijkt lekker weg tijdens het eten ook trouwens – oeps! ;)

 2. Laura
  20 augustus 2019 / 08:09

  Ik vind de kleur jurk juist heel mooi staan bij je haar! Je vindt altijd van die mooie kledingstukken! En ik ga eens kijken of ik die burgers van de Lidl ook kan vinden, die zien er goed uit.

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:40

   Dank je! Wat leuk om dat te horen!
   De burgers van Lidl zijn echt een aanrader. Zo goedkoop ook! Tip: deze liggen in de vriezer, dus niet in het vegaschap. Ik moest zelf ook even goed zoeken voordat ik ze had gevonden ;)

 3. 20 augustus 2019 / 08:29

  Ik krijg meteen zin in de pokébowl en ook de vleesvervangers klinken me als muziek in de oren. Ik moet weer eens een kijkje gaan nemen bij Lidl. Ik ben trouwens erg benieuwd naar de outfitpost met je oranje jurkje, maar hij ziet er al erg leuk uit!
  Simone blogde over…Beauty: Ziaja huidverzorging review

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:40

   Dank je! Ik denk dat ik volgende week de hele outfitpost met de jurk ga laten zien. Lidl is echt wel een aanrader qua vleesvervangers. Scheelt ook heel wat geld in vergelijking met vleesvervangers van andere supermarkten!

 4. 20 augustus 2019 / 08:29

  Rasp een courgette, mix dit met wat bloem om er een vaste massa van te maken. Voeg wat peper, zout, paprikapoeder toe. Maak er kleine hamburgertjes van. Bak ze in een koekenpan. Voila. Vega burgers.

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:41

   Klinkt goed! Zo klinkt het zelf maken van vleesvervangers eigenlijk zo ingewikkeld nog niet.

 5. 20 augustus 2019 / 08:32

  Geweldig jurkje! En misschien kun je dat wel juist goed hebben met jouw haar. Ik vind het in ieder geval prachtig staan. De bril lijkt veel op mijn vorige exemplaar. Ik kom ook vaak een beetje bij hetzelfde uit, maar ging de laatste keer wel voor echt iets anders. Grappig genoeg viel ook dát vrijwel niemand op en ik zie dat inderdaad als een compliment. Dan staat de bril blijkbaar goed en valt dus niet op.
  Naomi blogde over…Alternatief recept: Naar buiten

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:42

   Dank je wel! Ik was ook blij verrast door hoe de kleur me stond. Dat terwijl ik er altijd zo zeker van was dat oranje niets voor mij zou zijn.
   Grappig trouwens dat je huidige (totaal nieuwe) montuur ook niemand opviel. Op zich wel een goed teken, zoals je ook zegt. Blijkbaar vinden mensen de bril gewoon bij je passen.

 6. 20 augustus 2019 / 08:54

  Wat een leuke favorieten!
  Ontzettend lief cadeau zeg, een heerlijk verwen pakket!
  En de oranje jurk is echt prachtig.
  Liefs, Evelien

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:43

   Leuk dat je ook een kijkje gaat nemen bij Lidl voor de vegaburgers. Echt een aanrader! Even een tip: ze liggen in de vriezer, niet in de koeling met vega-producten. Ik was me zelf eerst ook suf aan het zoeken om die reden ;)

 7. 20 augustus 2019 / 09:03

  Haha grappig, ik heb die burgers van de Lidl al maaaanden in mijn vriezer liggen. Ik vind ze zelf niet zo lekker :p En die jurk staat je super mooi! Je kan prima oranje hebben ;)
  Irene blogde over…Dagboekje van week 33.

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:44

   Haha, zo zie je maar: smaken verschillen. Ze hebben wel een specifiek smaakje waar je echt van moet houden inderdaad.

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:44

   Ah wat leuk om te horen! Dank je wel! :)

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:45

   Haha, ik weet ook nog steeds niet precies wat er bovenop de poké bowl zat. Het was iets knapperigs, volgens mij gekarameliseerde ui of zoiets. Was in ieder geval lekker, haha!
   Ik heb nog een paar afleveringen van Workin’ Moms tegoed. Heb ze bewust een beetje verspreid, zodat ik er langer van kon genieten ;) Echt een geweldig seizoen weer!

 8. 20 augustus 2019 / 10:35

  Wauw, ik sluit me aan bij alle anderen hier: die oranje jurk staat je geweldig goed!
  En goede tip, die diepvriesburgers! Ik dacht dat ze enkel vleesvervangers in de koelkast liggen hebben. Dringend eens gaan kijken, dus! Voor dat prijsje hoef je het namelijk niet te laten.
  Jessica J. blogde over…Review • Lush Fairy Trumpets Bath Bomb

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:46

   Wat lief, dank je wel!
   Zeker een kijkje waard, de vega-producten in de diepvries bij Lidl. Ik vond er best wel wat lekkere opties bij liggen en ze zijn echt heel goedkoop voor vleesvervangers.

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:47

   Ja, echt heel lief! Klopt, de geuren van DM-producten zijn vaak niet te missen. Maar stiekem houd ik daar juist wel van ;)

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 08:48

   Ha wat toevallig dat je ook precies deze poké bowl hebt gegeten in Utrecht. Echt lekker is die, hè?!
   Dank je wel voor je lieve compliment over mijn jurk trouwens! <3

 9. 21 augustus 2019 / 23:16

  Ik vind dat die jurk je echt heel goed staat. Vond ik al sinds ik die foto op Facebook zag trouwens. Ik vind je All Stars ook geweldig trouwens, maar dat weet je al heel lang. Ik heb zelf de zwarte exemplaren en de donkerblauwe exemplaren. Dat kleur heeft een specifieke naam, maar die ben ik kwijt. Volgens mij Navy Blue. Ik heb trouwens sinds afgelopen week ook Netflix. Ik ga Workin Moms op mijn lijstje zetten om eens te proberen denk ik. Ben zelf nog een beetje aan het ontdekken wat ik wel en niet leuk vind, maar mijn lijstje is inmiddels goed gevuld. Een goed excuus om op een rustmoment een serie te kijken ;-)

  • Romy
   Auteur
   23 augustus 2019 / 09:23

   Dank je wel voor je lieve compliment! Jouw All Stars klinken ook geweldig. Donkerblauw is natuurlijk ook een geweldige kleur voor All Stars.
   Wat leuk trouwens dat je nu Netflix hebt. Netflix is inderdaad wel hét excuus om soms een momentje voor jezelf te nemen. Ik ben heel benieuwd wat je allemaal zult gaan kijken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge