favorieten2 1

Favorieten | Oranje jurk, vega-koopje & Utrechtse hotspot

 • 20 augustus 2019
 • 31 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Na een hele tijd wachten vond ik het hoog tijd om weer een paar favorieten in het zonnetje te zetten. Zo kocht ik een jurk in een voor mij bijzondere kleur. Ook kreeg ik een wel heel kleurrijke maaltijd voorgeschoteld en ontdekte ik het tweede seizoen van een serie die mij hard aan het lachen maakt. Dat en meer favorieten van de laatste tijd laat ik je uitgebreid zien in dit artikel. Met als grote hoogtepunt goedkope vega-burgers die zelfs ietwat geplet nog overheerlijk zijn.

dm balea shampoo en douchegel

Favoriete cadeautje: DM-verwenpakket

Een vriendin verraste mij vrijdag met een wel heel leuke souvenir. Ze nam een tas mee die tot de nok toe gevuld was met producten van de Duitse drogisten (kijk hier maar). Toen we daar vorig jaar oktober samen gingen shoppen, ontdekte ik al dat DM een waar walhalla is voor betaalbare douchegel, shampoo en meer. Dit pakketje was dan ook een feest om uit te pakken met alle kleurrijke verpakkingen en heerlijk geurende producten. Ik kan niet wachten om de producten te gaan gebruiken, zodat mijn haar binnenkort weer naar vanille ruikt en mijn huid naar mierzoete aardbeien.

oranje jurk met witte stippen vila

Favoriete kleding: oranje jurk

Over het algemeen ben ik geen grote online shopper, maar zo af en toe raak ik toch op een zeldzaam moment van verveling verzeild in de krochten van de Zalando-webwinkel. Voordat ik het wist, belandde ik in de categorie met jurkjes en viel mijn oog op een wel heel vrolijk jurkje met polka dots. Dit oranje exemplaar dus. Ik kon een beetje teleurstelling niet onderdrukken toen de jurk uitverkocht bleek te zijn in mijn maat. Gelukkig kreeg Zalando de week erna een nieuwe voorraad en sloeg ik snel alsnog mijn slag. Inmiddels is het jurkje groot favoriet. Ik droeg het onder andere op de foto hierboven en laat de jurk binnenkort nog in een outfitpost zien.

Fun fact: ik riep ooit dat ik met mijn haar nóóit oranje zou moeten aantrekken.

roze metallic all stars

Favoriete schoenen: roze All Stars

Mijn nieuwe All Stars moesten snel op de foto voordat ze over een tijdje misschien afgetrapt zijn. Maar ik hoop dat ze het nog wel even in volle glorie volhouden, want ik ben zelf helemaal weg van deze sneakers. Ze zijn roze met een subtiel glittertje en lopen héérlijk. Ik kocht ze bij een outletwinkel in Ede voor een fijn prijsje, en ze zijn het geld absoluut meer dan waard. Het zal je vast niet verbazen dat ik de schoenen de afgelopen maanden al heel vaak heb aangetrokken. Ik geloof dat mijn voeten ook wel blij zijn met deze comfortabele schoenen.

nieuwe bril tijgerprint

Favoriete aanwinst: nieuwe bril

Inmiddels ga ik alweer een maand met een nieuwe bril door het leven. Grappig genoeg valt het bijna niemand op, maar dat zie ik als een goed teken. Ik verruilde mijn nogal goedkope vorige montuur voor een wat duurder exemplaar met ontspiegelde glazen en alles erop en eraan. En zonder scheef pootje – de reden dat ik mijn vorige montuur moest wegdoen. Ik ben tot nu toe zeker te spreken over dit nieuwe model en vind het ook wel wat hebben dat de bril net iets donkerder is.

Grappig feitje: de bril lijkt bijna exact op het montuur dat ik twee brillen geleden droeg. Ik kom om een of andere reden bijna altijd met hetzelfde type bril thuis van de opticien.

workin' moms

Favoriete serie: Workin’ Moms (seizoen 2)

Laatst tipte Johanne me dat er inmiddels een tweede seizoen van Workin’ Moms op Netflix staat. Ik maakte nog net geen vreugdedansje toen ik dat hoorde en wist meteen wat ik dat weekend wilde gaan kijken. Deze serie is namelijk te grappig voor woorden. Of de serie het leven van kersverse moeders echt goed weergeeft, kan ik natuurlijk niet beoordelen. Maar erg vermakelijk is het wel. Een aanrader voor wie wat luchtigheid en flauwe humor rondom de perikelen van werkende moeders wel kan waarderen. Ook leuk als je zelf geen kinderen (of plannen in die richting) hebt trouwens!

quinoaburgers lidl

Favoriete voedselvondst: quinoaburgers van Lidl

Dan nu een eetbare favoriet van Lidl! Tegenwoordig vind ik bezoekjes aan Lidl bijna een leuk uitstapje. De boodschappenliefhebber in mij komt acuut naar boven als ik daar een kijkje neem tussen het continu wisselende assortiment. Laatst kwam ik in de diepvries vleesvervangers tegen waar ik als koopjesjager erg blij van werd. Voor maar € 1,79 heb je vier (!) burgers. En die bewaar je dus in de diepvries, wat ideaal is als je geen mega-huishouden hebt. Deze quinoaburger met ananas en curry vond ik heel geslaagd. Oké, hij is wat kleverig als je hem in een pan klaarmaakt (oven schijnt beter te zijn), maar zelfs kleverig en geplet en al vond ik de burger nog lekker.

pk bar & kitchen utrecht oudegracht

Favoriete hotspot: PK in Utrecht

En het meest fotogenieke heb ik tot het laatst bewaard: deze kleurrijke poké bowl van een voor mij nieuwe hotspot: PK aan de Oudegracht 101 in Utrecht. Een leuk industrieel tentje (of zeg maar gerust ’tent’!) met heel veel planten in het interieur en (belangrijker!) een menukaart met veel vegetarische opties. Laten we het erop houden dat je hier niet gegarandeerd vrij van keuzestress bent met zo veel smakelijke mogelijkheden. Ik koos uiteindelijk voor een kleine poké bowl met onder andere mango en sojabonen. Heerlijk! Ook de toetjes met fruit zijn hier erg lekker. Een welverdiende afsluiter van dit lijstje met favorieten dus!

Heb jij nog een leuke favoriet die je mij aanraadt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 20 augustus 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Wat staat de jurk je prachtig, juist mooi hoor jouw kleur haar en deze kleur oranje jurk. Ohhh je maakt mij nu nieuwsgierig naar die quinoaburgers. Het klinkt namelijk niet lekker, maar ik geloof gerust dat dit wel zo kan zijn. Wat een mooie laatste foto,. ik krijg er spontaan trek van :-)!

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Dank je! Dat laatste gerechtje was ook echt heel lekker. De quinoaburgers ook trouwens. Ook al zagen ze er klaargemaakt op mijn bord niet zo smakelijk uit, ze waren wel erg lekker 😉

 2. Darina 20 augustus 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  De jurk staat je heel mooi. Leuke favorieten. Het tentje in Utrecht klinkt heel goed. Deze ga ik onthouden voor de volgende keer 🙂

 3. Sanne 20 augustus 2019 op 7:40 am - Beantwoord

  Heb vorige week ook wat vleesvervangers gekocht bij Lidl en was ook verbaasd over hoe betaalwaar ze zijn! Workin’ Moms lijkt me trouwens heel leuk, dat zie ik opeens overal voorbij komen, maar ben er nog niet aan toegekomen.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Workin’ Moms is echt wel een aanrader! Ik lach me suf om de grappige uitspraken en acties. Die serie kijkt lekker weg tijdens het eten ook trouwens – oeps! 😉

 4. Laura 20 augustus 2019 op 8:09 am - Beantwoord

  Ik vind de kleur jurk juist heel mooi staan bij je haar! Je vindt altijd van die mooie kledingstukken! En ik ga eens kijken of ik die burgers van de Lidl ook kan vinden, die zien er goed uit.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Dank je! Wat leuk om dat te horen!
   De burgers van Lidl zijn echt een aanrader. Zo goedkoop ook! Tip: deze liggen in de vriezer, dus niet in het vegaschap. Ik moest zelf ook even goed zoeken voordat ik ze had gevonden 😉

 5. Simone 20 augustus 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Ik krijg meteen zin in de pokébowl en ook de vleesvervangers klinken me als muziek in de oren. Ik moet weer eens een kijkje gaan nemen bij Lidl. Ik ben trouwens erg benieuwd naar de outfitpost met je oranje jurkje, maar hij ziet er al erg leuk uit!

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Dank je! Ik denk dat ik volgende week de hele outfitpost met de jurk ga laten zien. Lidl is echt wel een aanrader qua vleesvervangers. Scheelt ook heel wat geld in vergelijking met vleesvervangers van andere supermarkten!

 6. Daenelia 20 augustus 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Rasp een courgette, mix dit met wat bloem om er een vaste massa van te maken. Voeg wat peper, zout, paprikapoeder toe. Maak er kleine hamburgertjes van. Bak ze in een koekenpan. Voila. Vega burgers.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:41 am - Beantwoord

   Klinkt goed! Zo klinkt het zelf maken van vleesvervangers eigenlijk zo ingewikkeld nog niet.

 7. Naomi 20 augustus 2019 op 8:32 am - Beantwoord

  Geweldig jurkje! En misschien kun je dat wel juist goed hebben met jouw haar. Ik vind het in ieder geval prachtig staan. De bril lijkt veel op mijn vorige exemplaar. Ik kom ook vaak een beetje bij hetzelfde uit, maar ging de laatste keer wel voor echt iets anders. Grappig genoeg viel ook dát vrijwel niemand op en ik zie dat inderdaad als een compliment. Dan staat de bril blijkbaar goed en valt dus niet op.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:42 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik was ook blij verrast door hoe de kleur me stond. Dat terwijl ik er altijd zo zeker van was dat oranje niets voor mij zou zijn.
   Grappig trouwens dat je huidige (totaal nieuwe) montuur ook niemand opviel. Op zich wel een goed teken, zoals je ook zegt. Blijkbaar vinden mensen de bril gewoon bij je passen.

 8. evelien 20 augustus 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke favorieten!
  Ontzettend lief cadeau zeg, een heerlijk verwen pakket!
  En de oranje jurk is echt prachtig.
  Liefs, Evelien

 9. Audrey 20 augustus 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Oranje staat je echt heel leuk! En die vegaburgers zijn wel een goede tip. Ik heb ze nog niet zien liggen, dus ik ga de volgende keer dat ik in de Lidl ben maar eens op zoek.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Leuk dat je ook een kijkje gaat nemen bij Lidl voor de vegaburgers. Echt een aanrader! Even een tip: ze liggen in de vriezer, niet in de koeling met vega-producten. Ik was me zelf eerst ook suf aan het zoeken om die reden 😉

 10. Els 20 augustus 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Wow, wat een lieve vriendin! Je zal het wel verdient hebben :-).

 11. Irene 20 augustus 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Haha grappig, ik heb die burgers van de Lidl al maaaanden in mijn vriezer liggen. Ik vind ze zelf niet zo lekker :p En die jurk staat je super mooi! Je kan prima oranje hebben 😉

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:44 am - Beantwoord

   Haha, zo zie je maar: smaken verschillen. Ze hebben wel een specifiek smaakje waar je echt van moet houden inderdaad.

 12. Ilona Wielinga 20 augustus 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Die oranje jurk staat je goed! Past ook echt bij je.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:44 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Dank je wel! 🙂

 13. Johanne 20 augustus 2019 op 10:19 am - Beantwoord

  Wat zit er bovenop je pokébowl? Kan het niet zo goed identificeren ?. Het oranje jurkje staat je prachtig! Echt wel dat jij oranje kunt hebben! Heel gaaf. Net als die All Stars trouwens. Fan! Heb je Workin’ Moms al uit? Baalde weer eens enorm dat het seizoen zo kort was, haha. Vond ‘m weer heerlijk.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:45 am - Beantwoord

   Haha, ik weet ook nog steeds niet precies wat er bovenop de poké bowl zat. Het was iets knapperigs, volgens mij gekarameliseerde ui of zoiets. Was in ieder geval lekker, haha!
   Ik heb nog een paar afleveringen van Workin’ Moms tegoed. Heb ze bewust een beetje verspreid, zodat ik er langer van kon genieten 😉 Echt een geweldig seizoen weer!

 14. Jessica J. 20 augustus 2019 op 10:35 am - Beantwoord

  Wauw, ik sluit me aan bij alle anderen hier: die oranje jurk staat je geweldig goed!
  En goede tip, die diepvriesburgers! Ik dacht dat ze enkel vleesvervangers in de koelkast liggen hebben. Dringend eens gaan kijken, dus! Voor dat prijsje hoef je het namelijk niet te laten.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:46 am - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel!
   Zeker een kijkje waard, de vega-producten in de diepvries bij Lidl. Ik vond er best wel wat lekkere opties bij liggen en ze zijn echt heel goedkoop voor vleesvervangers.

 15. Anouk 20 augustus 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

  Wat een lief cadeautje zeg! De DM producten vind ik ook fijn, alhoewel ik ze wel erg sterk vind ruiken.

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:47 am - Beantwoord

   Ja, echt heel lief! Klopt, de geuren van DM-producten zijn vaak niet te missen. Maar stiekem houd ik daar juist wel van 😉

 16. Meaghan 20 augustus 2019 op 5:36 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Die oranje jurk staar je echt goed ondanks je haarkleur. Ik vind het juist wel leuk matchen met elkaar! Wat leuk dat je PK in Utrecht hebt ontdekt. Ik ben daar een aantal maanden geleden ook met vriendinnen gaan eten toen we een dagje in Utrecht gingen winkelen. Toevallig had ik ook de pokebowl en die was heerlijk!

  • Romy 23 augustus 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Ha wat toevallig dat je ook precies deze poké bowl hebt gegeten in Utrecht. Echt lekker is die, hè?!
   Dank je wel voor je lieve compliment over mijn jurk trouwens! <3

 17. Nikita 21 augustus 2019 op 11:16 pm - Beantwoord

  Ik vind dat die jurk je echt heel goed staat. Vond ik al sinds ik die foto op Facebook zag trouwens. Ik vind je All Stars ook geweldig trouwens, maar dat weet je al heel lang. Ik heb zelf de zwarte exemplaren en de donkerblauwe exemplaren. Dat kleur heeft een specifieke naam, maar die ben ik kwijt. Volgens mij Navy Blue. Ik heb trouwens sinds afgelopen week ook Netflix. Ik ga Workin Moms op mijn lijstje zetten om eens te proberen denk ik. Ben zelf nog een beetje aan het ontdekken wat ik wel en niet leuk vind, maar mijn lijstje is inmiddels goed gevuld. Een goed excuus om op een rustmoment een serie te kijken 😉

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:23 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve compliment! Jouw All Stars klinken ook geweldig. Donkerblauw is natuurlijk ook een geweldige kleur voor All Stars.
   Wat leuk trouwens dat je nu Netflix hebt. Netflix is inderdaad wel hét excuus om soms een momentje voor jezelf te nemen. Ik ben heel benieuwd wat je allemaal zult gaan kijken 🙂

Recente blogs

Blij Lijstje | Tof nieuws, tankdopkennis & troost bij tandperikelen

5 oktober 2019|Persoonlijk|

Blije Lijstjes maken is een van de dingen die ik elke maand met plezier doe. Ze helpen me inzien hoeveel ik eigenlijk heb om blij van te worden. Ja, ook tussen de perikelen met tanden trekken, irriterende beugels en brood zonder korstjes eten door. Er zijn heel wat dingen die mij de afgelopen tijd blij maakten. Dat waren onder andere een tof nieuwtje voor mijn onderneming, langverwachte behendigheid met mijn tankdop en de magische laatste druppel douchegel uit de fles. Lees verder voor een hele lading blijheid op deze herfstachtige dag.

7x waarom maandag eigenlijk best leuk is!

10 april 2017|Positiviteit|

Het is weer maandag, tijd voor een gloednieuwe week en een blanco pagina in je agenda. Eigenlijk is het toch best jammer dat deze dag van de week niet altijd de waardering krijgt die hij verdient. Twee dagen geleden gaf ik tips om je weekend optimaal te benutten. Maar wat nu als die maandag dan echt is aangebroken? Je hebt geen tijd meer om te snoozen en moet toch echt weer aan de week beginnen. Gelukkig heeft de maandag ook zo zijn voordelen. Dit zijn 7 redenen waarom maandag eigenlijk best een leuke dag is!

Favorieten der favorieten | Beste ontdekkingen van 2018

29 december 2018|Lifestyle|

Regelmatig deel ik op Vaker Vrolijk mijn persoonlijke favorieten. Allerlei producten, plekken en andere dingen die mij in positieve zin hebben verrast in 2018. Een paar van die favorieten verdienen wat mij betreft een extra plekje in de spotlights. Daarom laat ik je in dit artikel graag mijn favorieten der favorieten zien. Wat was bijvoorbeeld mijn favoriete serie van dit jaar? Met welke tweedehands vondst ben ik het meest blij? En welke hotspot was in 2018 favoriet bij mij?