favorieten roze oortjes

Favorieten | Roze oortjes, cycluspraat-podcast & vegan kroketten

 • 24 mei 2022
 • 5 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Dat is alweer even geleden! Mijn laatste favorieten-artikel schreef ik in 2021. Een goed moment om weer eens wat favorieten bij elkaar te rapen en in een artikel onder elkaar te zetten! Ik ontdekte de laatste tijd weer een hoop fijne favorieten die ik je niet wil onthouden. Zo kwam ik een podcast over de menstruatiecyclus tegen die mijn ogen opende, heb ik eindelijk oortjes waarmee Pip en ik niet meer met elkaar in de knoop raken en ontdekte ik dé vegan burger die ik iedereen kan aanbevelen. Dit zijn mijn favorieten op een rij!

favorieten jurk

Favoriete tweedehands vondst: de lange, lange jurk

Laat ik beginnen met een aanwinst waarin je mij de laatste tijd kunt uittekenen: deze fantastische groene jurk. Ik kwam hem twee maanden geleden tegen in een tweedehands winkel en was er als een kind zo blij mee. De jurk zit niet alleen fantastisch (heerlijk losjes, ideaal als je opgeblazen buik regelmatig opspeelt!), ik voel me er ook helemaal mij in door de mooie hals, de vrolijke kleur en de toffe print. Het is best wel een andere jurk dan de meeste jurkjes die ik draag. Wat langer ook dan gemiddeld. Juist daarom vind ik hem waarschijnlijk zo geweldig.

favorieten roze oortjes
roze oortjes

Roze oortjes zonder snoer

Dit klinkt als een sensuele beschrijving van een ultiem romantisch moment. Maar nee, ik bedoel gewoon letterlijk roze oortjes. Weinig sensueels aan, wel lekker praktisch!

Waar zou ik zijn zonder mijn oortjes als thuiswerker? Waar veel mensen hun noise-cancelling headphones onmisbaar vinden, kies ik nog steeds voor kleine oortjes. Geen in-ears, want die floepen er bij mij altijd uit. Nu had ik één probleem: het snoer aan mijn oortjes. Vaak heel onhandig als Pippa op schoot wil komen zitten tijdens het werken en in haar lompheid (sorry, Pip!) tijdens het vijf keer heen en weer lopen weer eens over het snoer struikelt en daarmee een oortje uit mijn oor trekt. Dat maakt het luisteren naar Study Focus Music toch minder goed voor de focus. 

Daar heb ik nu een oplossing voor: roze oortjes zonder snoer. Ik weet het: spuit elf ontdekt eens wat, deze bestaan al langer. Maar ik vind het zo’n uitkomst. Dat deze oortjes ook nog zachtroze zijn, maakt mijn liefde voor de nieuwe aanwinst alleen maar groter. Ik kreeg de roze draadloze oortjes van GSMpunt: een webshop met een enorm assortiment aan telefoonaccessoires, zoals telefoonhoesjes, geheugenkaarten, speakers en headsets. Ik vraag me af hoe ik het ooit zonder heb gedaan. Pip ook, geloof ik. Die is eindelijk van dat ellendige snoer op schoot verlost. 

Cycluspraat: Lena Rentschler-podcast 

Bij het Lefwijf-event stond onder meer een lezing van een cyclus-expert op het programma: Lena Rentschler. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten en was een beetje huiverig. Maar haar lezing bleek goed te zijn voor drie pagina’s vol aantekeningen en een hoop “Wow, echt?”-momenten. Lena vertelt hoe je als vrouw in elk van de vier fases van je cyclus andere behoeften hebt. Je herkent het misschien wel: tijdens je menstruatiedagen wil je het liefst iedereen ver op afstand houden. Ben je net van je ongesteldheid verlost, dan voel je je juist die supervrouw die prima met drie zware boodschappentassen kan sjouwen zonder hulp. Doe jij even! 

Haar verhaal was een feest der herkenning voor mij. Althans, geen feest in elk opzicht (de “Laat me alléén”-neigingen tijdens mijn maandelijkse moment had ik liever niet gehad), maar wel fijn voor de herkenning.

Lena heeft ook een podcast, waarin ze vertelt hoe je als vrouw je leven meer kunt afstemmen op je cyclus. Door bijvoorbeeld in je slechte week niet dat ene lastige salesgesprek te plannen, maar dat juist te doen in de week dat je voor je gevoel de wereld beter aankunt. Het klinkt allemaal wat abstract zo. Uiteraard kun je geen hele vergaderingen gaan verplaatsen omdat je je week niet hebt. Gelukkig legt Lena in haar podcast uit hoe je er een haalbare, praktische draai aan geeft. Dus ik zou zeggen: luister vooral haar podcast. Ik ben nu zelf als een podcastverslaafde de ene na de andere aflevering aan het terugluisteren. 

Kokosmelk van Albert Heijn

Bij kokosmelk denk je waarschijnlijk meteen aan het goedje dat je door je curry gooit. Ik wel tenminste. Maar er bestaat ook zoiets als kokosmelk om te drinken of om in je havermout of baksels te gooien. Ik kreeg een keer een pak (van een ander merk) in een Too Good To Go-box en vind kokosdrink sindsdien de vondst van het jaar. Ik drink het trouwens nooit zo in een glas, maar gebruik het wel graag in mijn havermout. Je krijgt er een heerlijke subtiele kokossmaak van. Zo lekker! De kokosmelk is ook een perfecte match met mijn favoriete ontbijt: chocolade-havermout (als vervanger van de amandelmelk). 

Overigens, de chocoladereep op de foto hierboven is een minder grote aanrader. Ik zag helemaal uit naar mijn moment ’s avonds met een chocolade-blokje, maar de moerbeien erin vond ik geen succes. De chocolade zelf is heerlijk (hoe puurder, hoe beter voor mij!), maar de crunch erin maakte dat de chocola voor mij een hoog “Neem ik deze hap nog of gooi ik het weg?”-gehalte had. Nog nooit gehad bij chocola!

Duurzame Seepje-zeep in een vrolijke fles

Ik zal eerlijk zijn: het was de verpakking van deze zeepfles die me als eerste aantrok. Tegen iets vrolijks knalblauws op mijn plankje in het toilet zeg ik geen ‘nee’. We kopen zelf de laatste tijd vaak zakken zeep om flesjes mee bij te vullen. Scheelt plastic! Deze duurzame zeepfles van Seepje is nog beter voor de wereld om ons heen. De zeep ruikt heerlijk lavendelachtig. Als hij op is, gaan we het flesje bijvullen met zakken zeep, zodat de blauwe verpakking hopelijk nog jaren mee kan. 

Tip: ik zag online eens dat je de Seepje-flesjes ook als vazen of bloemenhouders kunt gebruiken. Ze zijn er in allerlei kleuren en formaten, dus je kunt er zelfs een vrolijke verzameling van maken. Superleuk upcycle-idee!

De eerste sportarmband die om mijn telefoon past

Met mijn Motorola-telefoon ben ik na 2,5 jaar nog steeds erg blij. Enige jammere is dat het toestel zo groot en onbekend is dat er nauwelijks hoesjes en sportarmbanden voor bestaan. Ik was ze nog niet tegengekomen in elk geval. Bij het sporten liet ik mijn telefoon dan ook standaard thuis. Niet echt handig, want je weet maar nooit wat er tijdens het hardlopen gebeurt. Als ik mijn enkel verzwik, een vieze man tegen het lijf loop of gewoonweg mijn sleutels ben vergeten, is het best handig dat ik Bart kan bereiken.

Dat kan vanaf nu, want ik kwam bij GSMpunt een sporthoesje tegen dat universeel is en dat dus ook om mijn onmogelijke telefoon past. Zo blij mee! Hij past door de verstelbare band ook om mijn wat dunnere armen en blijft stevig zitten. Ik ren er toch iets geruster op. Extra fijn is dat ik dankzij deze aanwinst voortaan ook tijdens het hardlopen mooie zonsondergangen kan vastleggen. mijn camera is altijd bij de hand (of nou, op de arm!).

Favoriete lunchtent: Station Amstelveen

Wauw, nog nooit ergens zo lekker geluncht als hier. Alles in dit lunchtentje is plantaardig, dus ik kon ondanks mijn lactose-intolerantie en vegetariër zijn alles van de kaart bestellen. Hoe chill! Ook Bart, die wel van een stukje vlees een aantal keer in de week houdt, vond de plantaardige gerechten prima te eten. Ik bestelde er broodjes met bietenhummus en plantaardige geitenkaas (nét echt!) en nam een paar happen vegan brownie. Allebei verrukkelijk! Maar ik ontdekte nog zoveel meer lekkers op de kaart dat we absoluut een paar keer terug moeten. 

Het adres is Stationsstraat 28 in Amstelveen. Het restaurant is alleen op vrijdag open na werktijd en op zaterdag en zondag van 10.30 tot 16.30 uur.

wortelmuffins gezond glutenvrij

Favoriete eten: wortelmuffins

De laatste tijd was ik volop aan het experimenteren in de keuken, eigenlijk vooral op bakgebied. Deze wortelmuffins waren van alle uitprobeersels mijn grote favoriet. Ze zijn heerlijk zoet, zien er vrolijk gekleurd uit en zijn ook nog eens heel gezond door ingrediënten als havermout en banaan. Half uurtje werk (zie de link voor het recept) en je hebt ze al op tafel staan!

Favoriete tv-programma’s: meer dan één

Mijn grote favorieten van de afgelopen tijd zijn allemaal afgelopen: Boer Zoekt Vrouw, Married at First Sight en Heel Holland Bakt. Gelukkig betekent dat niet dat er niets boeiends meer in de gids te vinden is. Ik zit nu vooral enthousiast klaar voor Kopen Zonder Kijken op maandagavond. Ook kijk ik graag naar Slechtste chauffeur van Nederland (heel gemaakt en slecht, maar wel grappig!).

In de niet-grappige maar wel belangrijke hoek: ook Fatale Liefde vind ik een heel waardevol en belangrijk programma. Helaas kwam naar buiten dat de redactie de eerste deelnemer nogal onder druk heeft gezet. Heel naar (zeker in de context van dit programma)! Maar van wat ik als kijker zie, lijkt het me vooral een programma dat heel goed laat zien hoe zulke patronen kunnen groeien, ook als je een onafhankelijke man of vrouw bent die niet op zijn mondje is gevallen.

Ik moet bij dit programma regelmatig een traantje laten, maar denk dat het heel belangrijk is dat er aandacht komt voor geweld in relaties (in liefdesrelaties, gezinnen of daarbuiten). Ook omdat het je wat handvatten geeft hoe je als buitenstaander (ik heb hier bijvoorbeeld zelf nooit mee te maken gehad, gelukkig!) alert kunt zijn op mogelijke signalen van fatale liefde bij anderen.

Favoriete serie: Tropenjaren

Deze serie is ronduit hilarisch. Het gaat over twee nieuwbakken ouders die hun weg moeten vinden in het leven met een baby. Van alles in de strijd gooien om een kinderopvangplek tot lekkende borsten op het werk en van buurvrouwen die je liever niet ziet tot intens slapeloosheid – alle clichés komen in nogal opgeblazen vorm aan bod. Fantastische serie! Ik heb hem tijdens een routinetaak op de computer (een heleboel blogs overzetten in een ander systeem) gebingewatcht en was verdrietig toen de laatste aflevering erop zat. Dikke aanrader om terug te kijken als je NLZIET of NPO Start hebt! 

altijd klein zijn

Favoriete sieraad: ketting met betekenis

Ik kon het niet laten deze ketting in mijn favorietenoverzicht ook nog een plekje te geven. Een van mijn mooiste nieuwe aanwinsten! Gekregen voor een blogsamenwerking en speciaal uitgezocht als betekenisvol aandenken aan mijn overleden opa en oma. Er gaat een voor mij speciale boodschap achter schuil: dat ik altijd kan terugkeren naar het gevoel van klein zijn en niet alles hoeven te kunnen/weten, net zoals vroeger bij opa en oma in huis. 

vivera kroketburger review

Vegan kroketburger: de vega-burger die je móet proeven

In mijn vega-reviews heb ik inmiddels tientallen vega-burgers van een eerlijk oordeel voor zien. Deze vegan kroketburger stijgt voor mij met kop en schouders boven vele andere vega-opties uit. Het is een van de lekkerste burgers die ik ooit heb geproefd, en hij heeft echt wat weg van hoe ik me kroket herinner. Elke keer dat deze in een pannetje voor mij ligt te bakken voor bij het avondeten, ben ik een gelukkig mens (waarbij ik natuurlijk nog gelukkiger word zodra het bord met kroketburger voor mijn neus staat).

Wat is het lekkerste wat jij de afgelopen tijd hebt gegeten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 mei 2022 op 7:19 am - Beantwoord

  Wow, dat zijn weer lekker veel favorieten. Kopen zonder kijken is bij mij ook een echte favoriet en ik vraag me elke week weer af of ik het zou durven, maar ik geloof toch dat het vooral leuk is om naar te kijken en niet om te doen;).

 2. Darina 24 mei 2022 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat een mooie favorieten! Kopen zonder kijken kijk ik ook graag, weet ook niet of ik het aan zou durven, denk het niet haha. En de wortelmuffins zien er heerlijk uit, die ga ik wel een keertje maken.

 3. Audrey 24 mei 2022 op 8:41 am - Beantwoord

  Die jurk is echt supertof! En wij zijn ook groot fan van Tropenjaren. Zo herkenbaar, echt elke keer weer hardop lachen op de bank.

  Die Lena Rentschler heb ik even opgezocht, want als ik het zo lees, heeft ze gewoon alles gebaseerd op wat je in het boek Period Power kan lezen. De toon op haar site bezorgt me sowieso al figuurlijke bultjes, dus die sla ik lekker over 😉 Superinteressante materie, dat ben ik met je eens, maar ere wie ere toekomt.

 4. Daenelia 24 mei 2022 op 9:17 am - Beantwoord

  Inderddad, de kroketburger is erg lekker. En je nieuwe tweedehandsjurk is ook geweldig! (Je zou misschien een gele panty erbij kunnen proberen? Colour-blocking all the way!)
  Eerlijk gezegd heb ik eigenlijk weinig gemerkt van een echte cyclus bij mijn maandelijkse ongemakje. Bij mijn eerste ongesteldheid vertelde oudere vrouwen om me heen nog dat zij bijvoorbeeld niet gingen sporten, omdat dat ‘niet kon’ als je ongesteld was. Maar toen ik dat ‘smoesje’ op school uitprobeerde om niet te hoeven gymen, ging het mooi niet op. Voor de duidelijkheid: er zijn vrouwen waarbij een verstoorde menstruatie wel degelijk gezondheidsklachten opleveren, denk aan PCOS. Maar dat heeft dan weer weinig met ‘gewoon’ menstruatie te maken.
  Als je echt elke maand last hebt van extreme pijn of echt een broek met een maat groter draagt, dan zou ik zeggen: laat de huisarts je doorverwijzen, want dat is geen normale menstruatie. Ik heb nog nooit pijnstillers hoeven slikken of rekening gehouden met mijn kleding tijdens die dagen en ik ben niet de gelukkige uitzondering. Het is andersom.

 5. Lilian 24 mei 2022 op 10:56 am - Beantwoord

  Ik heb met hardlopen altijd een telefoonhoes-ding om m’n middel, zo fijn! Ik heb een tijd met een ding om m’n arm gelopen, maar dat vond ik zo irritant. Ik wist niet dat het bestond, dus bij deze, nu weet jij het in ieder geval

Recente blogs

Review 'Het kleine-dingen-boek' van Bij Bonnie (om vrolijke momenten vast te leggen)

11 januari 2022|Lifestyle|

Kleine geluksmomentjes verzamelen? I’m in! Daarom werd ik alleen al blij van de titel van ‘Het kleine-dingen-boek’ van Bonnie Nottroth. Beter bekend als ‘Bij Bonnie’, een creatieve en enthousiaste YouTuber die ik al vier jaar trouw volg. Elke week beantwoord ik in haar boek vrolijke vragen die me inspireren om klein geluk te zoeken, mooie dingen vast te leggen en soms iets nieuws te proberen. Een lekker kleurrijk boek waarin ik je graag laat meespieken. Ik show je ook meteen mijn antwoorden op een aantal vragen, zodat jij mij beter leert kennen.

Leren trots zijn op jezelf (mijn diploma-uitreiking)

10 november 2016|Carrière en ondernemen, Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Gisteren was het dan eindelijk zover: ik mocht mijn felbegeerde masterbul ophalen op de universiteit. Het was een ceremonie van maar liefst vijf uur, compleet met professoren in toga's, lofzangen en vele bossen bloemen voor talloze studenten. Wat was het bijzonder! Mijn diploma-uitreiking was voor mij vooral een moment om eens stil te staan bij wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan en bereikt. Normaal ben ik liever bescheiden, maar die ene uitreiking verplichtte me om eens niet over een geleverde prestatie heen te stappen. Hoe voelt het nu eigenlijk om stil te staan bij wat je hebt bereikt?

Ik ben jarig & ik trakteer! (winactie)

25 mei 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Sommige mensen zeggen dat je verjaardag steeds minder bijzonder wordt naarmate je ouder wordt. Ik ben duidelijk niet een van die mensen, want nog elk jaar vind ik het geweldig om jarig te zijn. Ik vind het altijd een mooie mijlpaal als ik weer een jaar bij mijn leeftijd kan optellen en geniet er echt van om dat met familie en vrienden te vieren. Maar ook op mijn blog wil ik graag een feestje vieren. Wie jarig is, trakteert. Ik heb dan ook een kleine giveaway voor één gelukkige winnaar klaar staan. Maar ik zou ik niet zijn als ik eerst nog even iets vertel over hoe ik mijn verjaardag vandaag vier.