Favorieten | Date-inspiratie, roze tas & lichaamssoufflé (?)

Regelmatig ontdek ik nieuwe favorieten. Dat varieert van vrolijke tasjes tot toffe gadgets en van leuk kijkvoer op tv tot plekken die een speciaal plekje in mijn hart hebben. Een ding hebben ze gemeen: ik ben er nogal enthousiast over. In dit artikel deel ik mijn favorieten van augustus. Met in deze editie onder andere een beautyproduct dat je bijna zou willen opeten, een roze tasje dat ik werkelijk overal mee naartoe sleur en een inspirerende lezing over online daten.

accessorize tas roze met bloemen

 • Roze tasje uit Italië. Een uitgebreide tassencollectie heb ik niet bepaald (hoeft ook niet!), dus ik had nog wel een plekje over in mijn kast voor dit schattige roze tasje. Ik kwam het tegen bij Accessorize in Italië en was direct verkocht. Ideaal voor gelegenheden waarbij ik niet veel meer dan mijn telefoon en een portemonnee nodig heb! Maar eerlijk is eerlijk, veel meer dan dat past er inderdaad niet in.
 • Canon EOS 750D. Mijn nieuwe camera mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ik heb laatst al een soort ode aan mijn favoriete nieuwe gadget geschreven. Wat een feestje om hiermee te fotograferen, zeker vergeleken met mijn vorige toestel!

primark ps bouncy body souffle brown sugar vanillaprimark ps bouncy body souffle brown sugar vanilla

 • Body Soufflé van P.S. (Primark). Als ik zeg dat deze bouncy body soufflé (bijzondere naam wel, hè?!) naar basterdsuiker en vanille ruikt, kun je je vast wel voorstellen dat het net is alsof je je insmeert met een mierzoet toetje. Dit potje met een soort zachte body butter kon ik dan ook onmogelijk laten staan. Overigens zijn alle beautyproducten van Primark dierproefvrij. Zo fijn!
 • Dierenopvang Amsterdam. Over dieren gesproken, mijn grootste favoriet van augustus is natuurlijk onze lieve Lily. Ons lieve, ondeugende en speelse (geen pen is meer veilig!) vriendinnetje! Dit artikel leek me een goede reden om een extra shoot-out te geven aan Dierenopvang Amsterdam, waar wij Lily vandaan hebben. Het is een onwijs groot asiel waar de medewerkers duidelijk begaan zijn met de dieren die daar verblijven. Ze gaven ook veel persoonlijk advies en namen daarbij zelfs na sluitingstijd nog de tijd voor ons.

primark sloffen roze

 • Roze pantoffels. Het mag dan officieel nog zomer zijn, maar ik loop binnen al niet meer zonder pantoffels rond. Dit jaar leef ik op deze fluffy roze sloffen. Een echte blijmaker op regenachtige dagen!
 • “Ik weet wie je bent.” Nee hoor, dit is geen enge dreiging waarmee ik je een Big Brother is watching you-gevoel wil geven. Dit is de titel van een nieuwe serie op NPO3. Afgelopen weekend was aflevering 1 te zien van deze thrillerserie en die vond ik heel geslaagd. Iets met een vermissing, bloedsporen en een mogelijke dader met geheugenverlies. Ik ben benieuwd naar het vervolg de komende weken.

essence velvet matte lipstickessence i need a miracle mascara essence camouflage+ matt concealer

 • De nieuwe Essence-collectie. Laatst ontving ik een mooi pakketje van een pr-bureau met de nieuwste Essence-producten. Daar zaten twee producten bij die ik nu al een tijdje dagelijks met veel plezier gebruik: de Camouflage+ Matt Concealer en de I Need a Miracle! mascara. De concealer bedekt mijn donkere kringen zelfs na een te korte nacht uitstekend en brengt heel fijn aan. En de mascara geeft precies het volume-effect dat ik zoek zonder vervelende klonten. Ook de Velvet Matte Lipstick (ik heb de kleur Craving You) vind ik heel tof. Ik droeg hem onder andere bij deze outfitpost. Het is een leuke opvallende kleur en hij blijft goed blijft zitten, waardoor de door mij zo gevreesde clownslippen me met deze lipstick bespaard blijven.
 • TED-talk over online daten. Als ik iets doe waar ik niet bij hoef na te denken, kijk ik graag iets op de achtergrond. De laatste tijd zet ik daarvoor regelmatig TED-talks op. De website van TED staat vol met inspirerende lezingen, die me al regelmatig aan het denken hebben gezet. Mijn favoriet van dit moment is de lezing van Christina Wallace over online daten. Ik herken de “selectiecriteria” (oeps!) en frustraties die ze beschrijft en haar lezing was een goede eye-opener om er iets nuchterder in te staan.

fijne vooruitzichten voor de herfst

 • Okergele blouse met witte stippen. Liefde voor deze blouse! Al toen ik hem vanuit de verte zag hangen, werd ik als een magneet naar deze blouse toe getrokken. Ik vind de kleur prachtig voor de herfst en de blouse staat ook lekker vrolijk in combinatie met een rokje. Foto’s gemaakt door Iris Zaagman trouwens.
 • De nieuwe IKEA-catalogus. Wie heeft interieurtijdschriften nodig als je ook een gratis IKEA-catalogus kunt krijgen?! Ik lees nooit folders, maar de catalogus van IKEA verslind ik alsof het mijn favoriete inspiratiemagazine is. Afgelopen week viel hij bij ons op de deurmat en ik heb er al heel wat keren met een kopje thee erbij doorheen gebladerd.

Daarover gesproken, het is tijd om dit artikel af te sluiten. Ik ga me maar weer eens op de bank vergapen aan de Billy-boekenkasten, Stockholm-kussens en ander moois uit Scandinavië.

Wat is jouw favoriete aankoop van de laatste tijd?

De Essence-producten heb ik ontvangen van een pr-bureau. Alle andere items zijn zelf gekocht.

Volg:
Deel:

26 Reacties

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2018 / 21:31

   Leuk om te horen! Ik ben benieuwd of je nog fijne pantoffels én de body soufflé bent tegengekomen :) Sloffen zijn sowieso heerlijk met dit weer. Ik kan nu al niet meer zonder.

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2018 / 21:33

   Dankjewel! Ik ben er ook onwijs blij mee :) En leuk om te horen dat jij ook wel te spreken bent over de IKEA-catalogus. Er staan vaak erg leuke dingen in.

 1. 31 augustus 2018 / 08:34

  Wat een heerlijke favorietjes! Je okergele blouse is echt geweldig! <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2018 / 21:42

   Dankje! Ik ben ook onwijs blij met de blouse :)

 2. 31 augustus 2018 / 08:56

  Oh die blouse is mooi! Staat je heel goed ook ^^ Ik loop ook al rond met m’n pantoffels. Heb zo snel koude voeten anders! TED talks bekijken staat eigenlijk al een tijdje op mijn to do list maar het is er nog nooit van gekomen.
  Irene blogde over…Over loslaten en vasthouden.

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2018 / 21:43

   Dankjewel! <3 En sloffen zijn inderdaad nu al onmisbaar! Ik ben zo blij dat ik weer warme voetjes heb.
   Zeker doen, hoor, die TED-talks kijken. Ze zijn kort genoeg om snel weg te kijken en er zitten echt inspirerende talks tussen.

 3. 31 augustus 2018 / 09:00

  Leuk lijstje! Ik kan mij ook altijd vermaken met de Ikea catalogus en de inspirerende TED-talks! Die blouse staat je trouwens prachtig en je nieuwe sloffen vind ik ook heel erg leuk!
  Ik heb laatst een nieuwe, warme trui gekocht in Lille (Frankrijk) in een schattig boetiekje, waar ik heel erg blij mee ben! Het is nu iets te warm om die al aan te trekken, maar ik verheug mij er nu al op! :-)
  Meaghan blogde over…Life is a song (TAG)

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2018 / 21:43

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! :) Je nieuwe trui klinkt nu al geweldig. Hopelijk kun je hem deze herfst volop gaan dragen :)

  • Romy
   Auteur
   1 september 2018 / 17:52

   Haha, het is nu inderdaad echt wel koude-voetenweer, dus hoog tijd voor sloffen! :) Ik ben ook zo blij dat ik die van mij weer heb ontdekt.

 4. 31 augustus 2018 / 09:50

  Wat een leuk tasje, roze he…
  Mooie blouse ook.

  Lily zal wel genieten met haar mooie plekje bij jullie :)

  Fijn weekend.

  • Romy
   Auteur
   1 september 2018 / 17:54

   Dankjewel! Lily heeft het, voor zover ik kan merken, inderdaad wel naar haar zin gelukkig :)
   Fijn weekend!

 5. 31 augustus 2018 / 10:35

  Oh, ik snap je helemaal over de serie “Ik weet wie je bent”! Ik was al gegrepen door de trailer, maar toen ik de eerste aflevering zag, was ik al verslaafd. Ik vind het voor Nederlandse begrippen een steengoede serie!

  • Romy
   Auteur
   1 september 2018 / 17:55

   Zeker weten! Er zijn niet veel Nederlandse series die echt spannend zijn en goed in elkaar zitten, maar over deze serie was ik direct enthousiast :) Leuk om te horen dat jij ook nu al verslaafd bent aan die serie.

 6. Hanna
  31 augustus 2018 / 13:47

  Cosmetica van Primark mag dan wel dierproefvrij zijn, de kleding en andere producten zijn zéker niet kinderarbeid-vrij. Erg jammer dat er nog steeds zo veel bij deze winkel wordt gekocht :(

  • Romy
   Auteur
   31 augustus 2018 / 21:31

   Dat is zeker een goed punt en daar ben ik me ook absoluut van bewust. Ik realiseerde me pas later dat er in dit artikel per toeval meerdere producten van Primark stonden. Ik koop zelf ongeveer de helft van mijn kleding tweedehands en neem hooguit eens per twee maanden een of twee producten mee bij Primark als ik zeker weet dat ik die ga gebruiken of veelvuldig zal dragen.
   Ik ben het met je eens dat kleding een stuk bewuster kan dan wat er bij Primark wordt verkocht, maar helaas geldt dat ook voor veel andere winkels als New Yorker, Only en Vero Moda. Daarom kies ik bewust regelmatig voor meer duurzame of tweedehands items, aangevuld met minder duurzame aankopen van goedkopere ketens waarvan ik echt weet dat dat duurzamer zouden kunnen. Voor nu vind ik dit een goede middenweg en voel ik me hier prettig bij.

  • Romy
   Auteur
   1 september 2018 / 17:56

   De concealer is wat mij betreft zeker een aanrader. Hij brengt makkelijk aan en bedekt mijn donkere kringen onder mijn ogen echt heel goed :)

 7. 31 augustus 2018 / 16:58

  Wat een heerlijk overzichtje, daar word ik ook instant vrolijk van, al zijn het niet eens mijn eigen spulletjes, hihi :)
  O ja, de Ikea catalogus is hier ook goed voor uren kijkplezier. (Hoewel ik de interieurs wel vaak veel te druk en vol vind)

  • Romy
   Auteur
   1 september 2018 / 17:58

   Wat leuk om te horen dat je vrolijk werd van mijn overzicht met favorieten én van de Ikea-catalogus. Sommige interieurs zijn inderdaad ook niet helemaal mijn ding (ik zag bijvoorbeeld een zwarte bank met een hele drukke bloemetjesprint), maar het is altijd leuk om er toch wat inspiratie uit te halen :)

 8. 1 september 2018 / 08:08

  Dat polkadot blousje is tof zeg, zoiets zou ik zelf ook leuk vinden om te dragen. De ikea catalogus viel ook bij mij in de bus, ik kom ook altijd graag bij Ikea, we zagen laatst toffe messing handgrepen voor in de keuken, dus we zijn er over het aan het denken om onze (saaie) zilveren grepen te vervangen. En jouw pantoffels! SO FLUFFY!
  bychristiana blogde over…Review Kocostar sunflower sheet slicemask

  • Romy
   Auteur
   1 september 2018 / 18:00

   Wat leuk om te horen dat jij ook graag naar Ikea gaat. Zelfs als ik niets koop bij die winkel, kan ik er met plezier rondlopen :) Die handgrepen klinken alleen al heel tof. Ik ben heel benieuwd hoe het resultaat eruit zal zien als jullie inderdaad de grepen gaan vervangen :)

  • Romy
   Auteur
   9 september 2018 / 18:29

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik heb voor deze foto’s mijn Canon EOS 750D en de 50mm f/1.8-lens gebruikt :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge