Favorieten – september | panty, lipstick & Dopper

21 sep 2017 | Lifestyle | 34 reacties

Van huidkleurige panty’s tot een charmante lipstick. En van een kinderboek (ja, echt!) tot een knalroze drinkfles. Ook deze maand heb ik weer een aantal favorieten verzameld om in een artikel aan je te laten zien. Dit zijn producten die ik de afgelopen tijd met veel plezier heb gebruikt of waar ik gewoon graag naar kijk of vrolijk van word. Benieuwd naar mijn favorieten van de maand september? Lees dan snel verder.

favorieten the body shop body butter

The Body Shop mango body butter

De body butters van The Body Shop blijven bij mij favoriet. Helaas zijn deze body butters vrij prijzig, maar eens in de zoveel tijd vind ik dat ik een potje heb verdiend. Deze mini body butter met mangogeur kwam ik toevallig nog tegen in mijn toilettas. Niet alleen bleek het potje het stiekem heel goed te doen op mijn flatlayfoto’s, maar ook in gebruik is deze body butter heel fijn. Ik vind de mangogeur heerlijk. Ik gebruik deze body butter trouwens meestal – niet helemaal volgens het boekje – als handcrème. Als ik hem heb opgesmeerd, kan ik wel de hele dag aan mijn handen blijven snuffelen.

favorieten dopper perfect paradise fles

Nieuwe Paradise Perfect Dopper

Een tijdje geleden kreeg ik een e-mail van een pr-bureau. Of ik misschien een Dopper in een van de vrolijke nieuwe kleuren wilde ontvangen. Nou, daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Vooral toen ik zag dat er in de Paradise Perfect-collectie ook een knalroze Dopper is opgenomen, kon ik niet anders dan heel enthousiast reageren. Niet alleen omdat de Dopper er zo leuk uitziet trouwens, maar vooral omdat het een onwijs handig ding is. Als ik onderweg ben, vergeet ik regelmatig water te drinken. Daarvoor is deze roze Dopper een perfecte reminder. Daarnaast is het een fijn en milieuvriendelijk alternatief voor plastic weggooiflesjes.

zeeman matt tights panty

Zeeman matt tights panty

Een tijdje geleden kreeg ik van twee mensen de tip om eens naar de panty’s van Zeeman te kijken. Panty’s en ik zijn over het algemeen geen goede match. Ik heb slechte herinneringen aan eerdere panty’s die je de hele dag moet ophijsen of die niet bepaald als een tweede huid aanvoelen. Toch wilde ik voor €2,99 de proef wel op de som nemen en dus kocht ik een verpakking met 4 matt tights panty’s bij Zeeman. Meteen bij het aantrekken, merkte ik al dat deze panty zoveel fijner zit dan ik gewend was. Daarnaast is deze kleur panty daadwerkelijk bijna huidkleurig. Ik kreeg van mijn moeder zelfs de vraag of ik met het koude weer met blote benen naar buiten ging, terwijl ik deze panty aan had. Dat zegt toch wel wat.

essence velvet matt lipstick 07essence velvet matt lipstick 07

Essence Velvet Matt Lipstick 07

Een hele tijd gebruikte ik voor mijn lippen bijna altijd de Lip Colour Enhancer van HEMA. Maar laatst ontdekte ik deze vergeten lipstick in mijn beautycase. Het is de Essence Velvet Matt Lipstick in de kleur 07. Ik vind het zo’n mooie zachtroze tint. Je ziet duidelijk dat ik iets op mijn lippen draag, maar tegelijkertijd valt de lipstick ook niet té veel op. Verder vind ik de lipstick heel fijn aanbrengen. Ik ben best wel een kluns wat lipproducten betreft, maar met de Essence Velvet Matt Lipstick heb ik geen problemen. Wel moet ik hem na een paar uur bijwerken, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Dit is van de dierproefvrije en budgetproof lipsticks zeker een aanrader wat mij betreft.

romy het blauwe elfje

Romy, het blauwe elfje

Deze laatste favoriet is misschien een beetje een vreemde toevoeging aan dit lijstje. Toch vond ik dat dit boek bij mijn favorieten thuis hoort. Al vanaf groep 3 hoopte ik dat ik ooit een boek zou tegenkomen waarin een van de personages mijn naam zou hebben. Maar nooit ben ik ook maar één boek tegengekomen met een Romy in de hoofdrol. Dat was totdat ik dit weekend stomtoevallig tegen het boek Romy, het blauwe elfje aanliep bij de kringloopwinkel. Dat boek kon ik voor € 1,- niet laten liggen. Het leuke vind ik dat het boek niet alleen mijn naam draagt, maar ook nog eens qua omslag en stijl helemaal bij mij past. Vrolijke kleurtjes, een meisje met een jurk aan en glitter… een toepasselijker boek had ik me al als 7-jarige al niet kunnen wensen.

Ben jij weleens een boek tegengekomen met jouw naam in de titel?

De dopper heb ik ontvangen van een pr-bureau.

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

34 Reacties

 1. Marije

  Wat een leuke favorieten! Dat kinderboek is super tof. Ikzelf ben nog nooit een kinderboek tegen gekomen met mijn naam. Maar wie weet bestaat het wel.

  Antwoord
 2. Maaike

  Wat een fijne vrolijk makers! Ik heb destijds een serie van ongeveer vier boeken gehad over Maaike en Kwispel. Dat zijn leesboekjes voor kinderen van groep 4 denk ik, met grote letters en gaan over een meisje en haar hond. Vond het zo bijzonder om boeken te hebben over een meisje met mijn naam! Ik schrijf ‘gehad’ , maar die boekjes heb ik natuurlijk nog steeds :)

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat grappig! Die serie heb ik als kind ook nog eens gelezen. Groot gelijk heb je dat je die boeken altijd hebt bewaard. Het heeft toch wel iets speciaals als het hoofdpersonage in een boek ‘jouw’ naam heeft :)

   Antwoord
 3. Daisy

  Mooie flatlays! ? Als kind (en nu nog steeds, haha), kochten mijn ouders voor mij het boekje Daisy en de vlinder. Ging over een klein meisje met ongeveer precies hetzelfde kapseltje (beetje bloempot kapsel achtig, very charming!) als ik toen had! Ik had toen ook echt het gevoel dat het boekje voor mij geschreven was :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankje :) En wat leuk dat er in jouw kindertijd een boek was over een Daisy die ook nog eens op jou leek! Zeker als kind maakt dat het waarschijnlijk toch extra leuk om zo’n boek dan te lezen.

   Antwoord
 4. Josephine

  Fijne spulletjes en ook ontzettend mooi gefotografeerd! Die Dopper ziet er mooi en strak vormgegeven uit; volgens mij past hij wel makkelijk in een tas. Weet je ook of hij in de vaatwasser kan?

  Goede panty’s vinden vind ik ook altijd lastig. Ik had een favoriet bij Kruidvat, maar of ze die nog verkopen?

  Haha, wat leuk dat je dat boekje vond! Volgens mij is Romy tegenwoordig best een vaak voorkomende naam, toch? Ik kan me voorstellen dat je dit boekje wilde hebben!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) De Dopper kan gewoon in de vaatwasser zolang je de vaatwasser op maximaal 65 graden zet.
   De naam Romy staat inderdaad (nog net aan) in de namen top 100, maar toch ben ik de naam nog niet eerder in boeken tegengekomen. Bij van die winkeltjes met souvenirs, sleutelhangers, boekenleggers etc. met namen hebben ze trouwens wel vaak mijn naam :)

   Antwoord
 5. Sylvia - alovelyadventure

  Wat een heerlijke favorieten. Ik moet ook serieus eens gaan nadenken over een doppler fles.. Lijkt mij zo handig! Ah dat boekje is zo schattig. Het was gewoon meant to be om dit boekje tegen te komen.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Dit boekje lag er gewoon om door mij meegenomen te worden ;) En ik kan je zo’n Dopper zeker aanraden! Het is zo handig om mee te nemen en je bespaart er op termijn ook nog een heleboel plastic flesjes mee.

   Antwoord
 6. Lisette

  Een boek met mijn naam in de titel ben ik nog nooit tegengekomen. Anders had ik hem gelijk gekocht! Wel toevallig een passend boekje voor jou. Mooi foto’s maak je van je favorieten.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Hopelijk kom jij ook nog eens een boek met jouw naam tegen. De naam Lisette komt volgens mij nog best vaak voor, dus dat moet vast een keer lukken :)

   Antwoord
 7. Darina

  Mooie favorieten! Wat een leuk en bijzonder kinderboek. Mijn voornaam komt niet heel veel voor dus de kans is heel klein :)

  Antwoord
  • Romy

   Darina is inderdaad geen veelvoorkomende (maar wel een hele mooie!) naam. Zou leuk zijn als je toch nog eens een boek op de kop kunt tikken met jouw naam in de titel :)

   Antwoord
 8. Mariëlle

  Wat leuk om te zien!! Ik vind de nieuwe Dopper kleuren zo tof <3

  Antwoord
 9. Loes

  Mooie foto’s! Ik ben al jarenlang fan van de bodybutter van TBS, ze voeden zo fijn. En ik ben benieuwd naar de panty’s van de zeeman geworden! Ik draag eigenlijk alleen zwarte, maar die hebben ze vast ook, dus ik ga eens kijken.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, de body butters van The Body Shop zijn echt zó fijn! Zwarte panty’s hebben ze inderdaad ook bij Zeeman. Ik wil daar zelf binnenkort ook nog een pakje van scoren. Ik vind het in ieder geval qua materiaal alleen al echt fijne panty’s :)

   Antwoord
 10. Madelon

  Wat een leuke favorieten! Die lippenstift is heel erg mooi van kleur! En toevallig heb ik echt nét twee dagen geleden opgezocht of er een kinderboek is met een hoofdpersonage die mijn naam heeft. Helaas nog niet kunnen vinden, maar ik geloof wel dat ik ooit zo’n kinderboek heb gezien. Ik zoek dus nog even verder haha. Wel leuk dat je dit boek hebt gevonden en dat de kaft ook helemaal jouw stijl is!

  Antwoord
  • Romy

   Wat grappig dat je je ook net had verdiept in kinderboeken met jouw naam! Ik heb stiekem even gegoogeld en ik kwam wel een roman van Willem Frederik Hermans tegen met de titel ‘Madelon in de mist van het schimmenrijk’. Niet helemaal een kinderboek, maar wel iets met jouw naam in de titel dus :)

   Antwoord
 11. Robin Valentine

  Wat leuk dat boekje! Heb je hem eindelijk gevonden, haha!

  Antwoord
 12. Annika

  Ik wil ook een roze Dopper! Ik heb nu een blauwe met het logo van mijn werkgever, mijn man heeft een groene, daar zat ook een logo op, maar die is eraf gesleten. Ik zou er trouwens gerust Mrs. Marvelous in knalroze letters op laten drukken!

  Mijn naam komt niet vaak voor in boeken, ik heb ooit op mijn verjaardag een boek gekregen dat iemand speciaal voor mij had laten drukken, met mijzelf als hoofdpersoon. Dit was nog voor het internettijdperk, en diegene heeft er echt moeite voor moeten doen, zo lief! Heb het natuurlijk nog steeds.

  Antwoord
  • Romy

   Van de aankoop van een roze Dopper zou je vast geen spijt krijgen :) Zo’n ding komt altijd goed van pas! Superleuk idee trouwens om er de naam van je blog op te laten drukken. Zo geef je de Dopper nog een persoonlijk tintje ook.
   Wat ontzettend leuk trouwens dat iemand ooit zoveel moeite heeft gedaan om je een wel heel persoonlijk boek te geven voor je verjaardag. Bij jouw naam moet ik trouwens denken aan de boeken van Pippi Langkous. Daar zit wel een Annika in :)

   Antwoord
 13. yvonne

  Wat een leuke favorieten. En mooie foto’s heb je gemaakt! Zelf ben ik nog geen boek met mijn naam erin tegengekomen. Vroeger wel een keer folder gekregen bij zwemles . Die kreeg je na je afzwemmen en dan kon je een handdoek bestellen met je naam erop. Als voorbeeld stond mijn naam erbij. Vond ik toen al heel erg leuk.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En wat leuk dat je je naam op die manier tegenkwam in drukwerk. Dat is inderdaad ook al iets leuks op zich!

   Antwoord
 14. Mariska

  Oh wat mooi die roze Dopper! Zelf heb ik een paarse met het logo van mijn blog. Paars had ik gekozen omdat roze er niet was :( zo jammer.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat jammer dat je de roze Dopper niet kon krijgen! Maar de paarse lijkt me op zich ook heel tof.

   Antwoord
 15. Nesrin

  Ah wat leuk dat boek en voor maar 1 euro. Ik heb vroeger ooit een keer het kinderboek ‘ Nesrin, een Turks meisje’ geleend van de bibliotheek en dit vond ik zo bijzonder.

  Antwoord
 16. Oui Nathalie

  Oeeeeh, die velvet lipstick van essence vind ik heel mooi! Ik hou altijd wel van dat soort kleurtjes.
  Zelf koop ik altijd panty’s bij de wibra, die zijn echt bijna niet kapot te krijgen ook al zijn ze 20 den.

  Liefs, Nathalie

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt goed! Ik ga ook eens bij de Wibra kijken voor die panty’s :) Ben benieuwd!

   Antwoord
 17. Laurine

  Oh de regenboogelfjes! Dit waren mijn favoriete boeken als ik klein was. Zo grappig om dit in je artikeltje tegen te komen, zo nostalgisch!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je deze boekenserie kent! Ik heb de boeken zelf nog nooit gelezen, maar vond het zo leuk om mijn naam op de kaft tegen te komen :)

   Antwoord
 18. Nikita

  Mooie favorieten! Weer een echt Romy-lijstje :) En mijn favorieten van september zijn de leuke sleutelhangers en pennen en potloden in en aan mijn pennenzak. En ook kocht ik deze zomer in de Primark een shirt van Harry Potter. Heb hem toen wel gepast, maar nog niet echt aangehad als outfit en deze week wel. En ik vind het echt jammer dat hij zondag alweer in de wasmand moet want hij zit zo fijn en ik vind hem zo leuk! Mijn favorietje deze week is trouwens mijn huistaak van Nederlands. Wat gek klinkt, maar je weet inmiddels welke grote schoolfanaat ik ben (niet dat daar iets mis mee is trouwens ;) ). Maar ik moest dus een paar vragen over mijn muzieksmaak, films, theater en alles van cultuur beantwoorden en daar een schrijfopdracht over maken (inclusief boeken, hoera hoera!) en ik schrijf geweldig graag. Mijn leerkracht verwacht van iedereen waarschijnlijk een A4’tje vol, maar ik kan je vertellen dat ik al bijna aan de derde pagina zit -whoops-

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je een T-shirt van Harry Potter hebt weten te scoren en daar zo blij mee bent :) Klinkt als een geweldige aankoop!
   En al heelmaal leuk dat je jeen opdracht voor Nederlands hebt gekregen waarmee je helemaal in je nopjes bent. Het klinkt inderdaad echt als een perfecte opdracht om je passie voor schrijven in kwijt te kunnen. Geniet ervan! :)

   Antwoord
 19. Odetta

  Met mijn naam Odetta kom je geen producten met deze naam tegen. Ik heb wel een pocketromannetje met de naam Odette. Maar als ik zou willen kan ik ook bij Webprint een boek en andere producten laten personaliseren.

  Antwoord
  • Romy

   Odetta is inderdaad best wel een bijzondere naam, die niet zoveel voorkomt. Haha, die gepersonaliseerde producten zijn inderdaad altijd een optie ;) En wie weet kom je ooit in het buitenland een boek tegen met jouw naam. Ik kan me voorstellen dat de naam Odetta in andere landen misschien vaker voorkomt :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs