amandel-aroma

Favorieten | Sombrero Tan, Steeds Leuker, stippenrok & Sintvoedsel

  • 16 oktober 2023
  • 1 Reactie
Categorieën: Lifestyle

Soms kom ik al dan niet eetbare dingen tegen die ik zó geniaal vind dat ze een plek in mijn favorietenverzameling krijgen. Vandaag is het weer zover! Ik reserveerde dit keer onder andere een plek voor een open-deuren-boek dat ik wél kan waarderen, de roze muurverf die het voor mij helemaal is en een make-upverwijderaar die eens wel mijn mascara tot op de laatste korreltjes wegkrijgt. Verder tip ik je graag de lekkere pepernoten waarvoor ik al mijn “Geen pepernoten in oktober”-principes overboord gooide en mag een magisch flesje met eetbaar spul niet ontbreken tussen mijn favorieten. Daar komen ze allemaal!

favorieten

Steeds Leuker (en dat boek is écht steeds leuker)

Dit boek stond al heel lang in mijn kast. Eindelijk ben ik eraan begonnen. Toen ik er eenmaal aan begonnen was, had ik het ook nog eens in no-time uit. Wat een heerlijk wegleesboek! Jelle Hermus ken je misschien wel van de blog So Chicken. Zijn blogartikelen lezen altijd lekker weg en staan vol met positieve inzichten en leuke knipogen. Hetzelfde geldt voor dit boek. Steeds Leuker gaat, zoals de ondertitel al doet vermoeden, over hoe je je leven leuker en simpeler maakt. En dan niet met allerlei drastische ommezwaaien, wereldreizen en verhuizingen naar boshutjes, maar juist met kleine stappen die je vandaag nog kunt zetten.

Eén van de tofste dingen aan dit boek vind ik, los van de fijne schrijfstijl en soms heerlijk grappige voorbeelden, Jelles verhaal over open deuren. Hij benadrukt aan het begin dat het boek misschien in de ogen van sommigen barst van de open deuren, maar dat in open deuren juist de oplossing zit. We zijn vaak op zoek naar unieke oplossingen die niemand je ooit nog heeft aangedragen. Maar de oplossing voor veel bekende problemen zit hem nu eenmaal vaak in open deuren. Je moet er alleen wel werk van maken. Dat vond ik misschien wel het tofste inzicht uit het hele boek. Als je bijvoorbeeld veel stress ervaart, dan is er één nummer 1-tip die je overal leest: leren ‘nee’ zeggen. Maar als je daar weerstand voor voelt, ga je vaak al snel kijken wat er nog meer mogelijk is. Er is vast iets anders te bedenken, waardoor je dit woord niet hoeft uit te spreken. Maar uiteindelijk is iets niet voor niets een open-deur-advies: het wérkt.

Een boek vol open deuren dus! Maar wel een boek met heel fijne, helpende open deuren die soms prettig zijn om opnieuw te horen. Bovenal is het een fijn positief boek dat vooral mooi is om te lezen als je regelmatig tegen hetzelfde aanloopt of het lastig vindt om dingen te veranderen. Dan is dit boek een goed stokje achter de deur!

Het boek ‘Steeds leuker’ is te koop via bol.com via onderstaande (affiliate) link.

Podcast over bewust alleenstaand moederschap van Celine Charlotte

De enige persoon van wie ik echt elke podcastaflevering op de dag zelf nog luister, is Celine Charlotte. Ik vind haar zo’n mooi en inspirerend persoon. Ze maakte ooit een podcast over introversie, die destijds mijn ogen opende dat ik niet stil, verlegen of mensenschuw maar gewoonweg introvert ben. Daarnaast praat ze veel over ondernemen, grote levensbeslissingen en jezelf laten zien als mens. Ik bewonder het enorm hoe Charlotte zo duidelijk haar eigen pad uitstippelt, kan omgaan met het commentaar dat ze daarop krijgt en er ook volop over deelt.

Afgelopen maand plaatste Charlotte twee nieuwe podcastafleveringen over bewust alleenstaand moeder worden: één over haar traject daarnaartoe en eentje over allerlei controversiële keuzes rondom dit thema. Ik heb beide video’s met grote interesse geluisterd. En ja, ik heb een relatie en hoop in de toekomst, als de tijd daar rijp voor is (en als wij daar klaar voor zijn), samen kinderen te krijgen. Maar ik vind bewust alleenstaand moederschap een mooie, dappere en vaak ook heel begrijpelijke keuze van de vrouwen die hiervoor kiezen.

Het is mooi hoe Celine heel open en eerlijk over haar traject vertelt en ook ingaat op de vele (soms werkelijk bizarre) kritiek die ze daarop kreeg. Ook als je geen bewuste solo-moeder bent en dat waarschijnlijk niet gaat worden, zijn het mooie afleveringen om te beluisteren. Al is het maar om meer te weten te komen over het proces en over de taboes rondom dit thema die we nog te doorbreken hebben.

favorieten2

Mijn gedroomde roze waterkoker

Als er een favoriet is die niet in dit lijstje mag ontbreken, dan is het deze wel: dé roze waterkoker waar ik al maanden geleden mijn oog op liet vallen. Sinds een paar weken staat hij hier zowaar op ons aanrecht (en over een tijdje in onze nieuwe keuken) te pronken. Uiteraard gaf de kleur de doorslag, maar ik vind het retro handvat ook helemaal leuk. En had je al gespot dat zelfs de stekker roze is? Oké, ik ben fan!

Ik moet wel zeggen dat de reviewers op bol.com gelijk hadden: de waterkoker maakt iets meer herrie dan ons vorige exemplaar. Maar dat heb ik graag voor dit leuke roze ding over. Verder doet hij gewoon wat hij moet doen: mij theewater lekker warm maken in niet te lange tijd. Ik kan niet wachten totdat we dit ding binnenkort in onze nieuwe keuken met roze tegeltjes kunnen zetten. Dan komt hij vast nóg mooier uit.

Ik bestelde deze roze waterkoker van Create via bol.com (*affiliate link).

pasta met hummus 10

De allersimpelste pasta (met zeker niet alleen tomaat)

Van alle gerechten die ik de afgelopen tijd online zette, is dit mijn grote favoriet. Het is een supersimpele pasta waarvoor je niet meer dan 20-25 minuten hoeft uit te trekken. En het is zeker niet je standaard pasta met tomatensaus. In de saus heb ik namelijk hummus, tomaat, paprika en zongedroogde tomaatjes verwerkt. Oh ja, en linzen! Daarmee is de pasta (geserveerd met vegan Parmezaanse kaas) volledig plantaardig, terwijl er toch lekker veel eiwitten in zitten. Maar vooral vind ik het een ideale pasta voor als ik weinig kooktijd heb of als ik nog van een bakje bijna-overdatum-hummus af moet. In de pastasaus ermee!

Het recept voor deze pasta met hummus vind je op mijn blog.

favorieten De Olmenhorst

Dagje naar De Olmenhorst

Dagjes weg waardeer ik sowieso enorm nu we veel weekenden vooral in kluskleding en met verfkwasten of plamuurmesjes doorbrengen. Maar dit ochtendje weg was al helemaal leuk! We waren gisterochtend bij De Olmenhorst in Lisse. Inmiddels is appels plukken bij De Olmenhorst haast elke herfst vaste prik. Je kunt hier de lekkerste appels van de bomen halen in een prachtige boomgaard met oneindig veel appelbomen. Neem een flinke tas mee naar de boomgaard en je komt geheid terug met genoeg appels om vijf appeltaarten mee te maken. Yup, onze appelplukzin blijkt altijd groter te zijn dan de trek in appels achteraf. Gelukkig vind ik appeltaart, appel-havermout, appelsmoothies en appelmoes allemaal prima te eten. Die komen wel op dus!

Als je niet ver van Lisse woont, is een bezoekje aan deze boomgaard zeker een aanrader. De toegang is gratis; je betaalt alleen parkeerkosten en een vaste kiloprijs voor de geplukte appels. Naast de appelboomgaard kun je ook peren plukken, allerlei winkeltjes met handgemaakte producten bekijken, verse sapjes kopen of je verkleumde handen in het restaurant opwarmen aan een kop koffie of thee.

IJ hallen 2

Tweedehands koopje: de dalmatiërrok

Mijn uitstapje naar de IJ-hallen was nog zo’n moment dat ik koester van de afgelopen weken. Stiekem ook wel omdat ik er met heel veel fantastische dingen vandaan kwam. Ik scoorde onder andere deze tule dalmatiërrok. Toegegeven: het moet je ding zijn, zo’n opvallende rok met tule, ruches én stippen. Heel neutraal en onopvallend is-ie niet. Maar dat vind ik er nu juist zo leuk aan. Ik heb er al een paar keer een hele dag in rondgelopen en voel me er net een ballerina in. Dit kledingstuk is nu al de € 4,- die ik ervoor betaalde helemaal waard!

favorieten9

Dé (niet te) roze verfkleur: Sombrero Tan

Mijn zoektocht naar de juiste kleur voor mijn werkkamer heeft heel lang geduurd. Ik heb vele testers op de muur gesmeerd en was er zelfs de ochtend van de verfdag nog niet uit welke kleur het moest worden. Ik had allerlei terra cotta-achtige tinten geprobeerd, maar vond die vaak te oranje of te donker. Toen besloot ik halsoverkop, de ochtend van tevoren, toch op de roze toer te gaan. Via de Histor-site kwam ik de kleur Sombrero Tan tegen. Het was liefde op het eerste gezicht! Op goed geluk kocht ik de kleur om die op de muur te smeren. Het pakte zo mooi uit! Ik vind de kleur zelfs zo mooi dat ik hem het liefst op nog veel meer muren zou gebruiken. Maar ja, daar is mijn liefde voor variatie in kleuren dan weer iets te groot voor 😉

Sombrero Tan zit qua kleur tussen terra cotta en oudroze in. Het is een warme tint die wel aanwezig maar niet té opvallend is. Oh ja, wij vonden na een uitvoerige test (lees: heel veel muren verven met drie verschillende merken verf) de verf van Histor ook qua kwaliteit het fijnst. De verf is wat dikker dan die van Flexa en dat verfde superfijn.

amandel-aroma

Dé bakseltoevoeging: amandel-aroma

Dit amandel-aroma gebruikte mijn broertje laatst in een pudding. Toen ik merkte dat een klein scheutje ervan al een amandelspijs-smaak aan bijna alles geeft, wist ik niet hoe snel ik er een flesje van moest kopen. Het is zulk lekker spul! Niet om uit het flesje te drinken uiteraard, wel om een heel klein beetje van in bakcreaties te gooien. Zo maakte ik er laatst een amandelcake mee. Een halve theelepel is al genoeg om de taart een heerlijke amandelsmaak te geven. Ook in koekjes of muffins vind ik het aroma heerlijk trouwens. Ja, ik heb er weer een nieuw onmisbaar keukenkastjesingrediënt bij!

favorieten8

Nooit te vroeg: chocolade-pepernoten (vegan & glutenvrij)

Ja sorry, het woord ‘kruidnoten’ hoor je mij niet gebruiken. Voor mij zijn het voor altijd ‘PEPERnoten’. Eerder hield ik er stellig aan vast dat ik vóór november geen pepernoten in mijn mond wilde stoppen. Pepernoten zijn voor de Sinterklaasperiode, vond ik. Maar toen ik deze chocolade-pepernoten tegenkwam bij Albert Heijn (die 100% vegan zijn en ook nog glutenvrij, waardoor Bart en ik er allebei van kunnen eten!), gooide ik die principes acuut overboord. Pepernoten in oktober it is! Meestal ben ik niet zo te spreken over glutenvrije pepernoten en koop ik voor mezelf (alleen Bart heeft glutenallergie, ik niet) normale pepernoten. Maar sinds ik deze heb ontdekt, pik ik er graag een paar pepernoten van mee. Yum! Hier ga ik nog wel vaker pakjes van kopen.

favorieten hema cleanser

Een cleanser die wél alle make-up weghaalt

Hiervóór had ik een make-up-verwijder van Dr. van der Hoog. Die was hypoallergeen en vrij van gekke stoffen, maar hij verwijderde mijn make-up voor geen meter. Zelfs na heel hard wrijven met een (wasbaar) wattenschijfje moest ik daarna nog met mascararesten op mijn wimpers naar bed gaan. Ik kon dan ook niet wachten totdat de fles leeg was. Toen het zover was, koos ik voor de eerste de beste cleanser van Etos. Ik heb weinig verstand van make-up, tonics, cleansers en allerlei andere reinigingsproducten waarvan ik vaak de naam niet eens ken. Maar dit zag er wel prima uit en kostte niet veel. En warempel, het verwijdert make-up ook nog eens véél beter dan de duurdere cleanser van Dr. van der Hoog. Bovendien krijg ik er geen geïrriteerde huid van, terwijl ik een nogal gevoelige huid heb. Ik geloof dat ik mijn nieuwe favoriete reinigingsproduct heb ontdekt! En dat voor maar een paar euro.

favorieten gedroogde abrikozen

Mijn herfstvoedsel: gedroogde abrikozen

Met voedingsmiddelen heb ik vaak fases. Opeens moet ik één ingrediënt door werkelijk elk gerecht gooien. Zoet én hartig! Op dit moment heb ik een obsessie met gedroogde abrikozen. Ik gebruik ze het liefst in zo’n beetje alles: door couscous, bij rijstgerechten, bij havermout, in notenbroden of bananenbroden, in muffins… Ja ja, dit is eten dat bijna overal prima bij smaakt! Als je een keer iets anders zoekt dan rozijnen of dadels, zijn gedroogde abrikozen zeker een heerlijke aanrader. En bij couscous vind ik ze sowieso onwijs lekker!

S29

De favoriet der favorieten: ons nieuwe huis

Sorry, ik wil niet te cheesy overkomen met mijn “Oh ik ben zo dankbaar…”-uitspraken, maar dankbaar ben ik wel écht. Toen alle vloeren uit ons huis waren gehaald en de plinten waren weggesloopt, leek onze bovenverdieping even een complete ravage (en dat was het ook wel). Maar met elk likje verf (de lagen waren op deze foto nog nat, vandaar de strepen!) wordt het steeds meer een plek die als een fijn thuis voelt. Toen we midden in de verkoop van mijn appartement zaten, vond ik het nog weleens moeilijk te geloven dat ons nieuwe huis nog fijner zou worden dan deze plek. Ik was zo verknocht aan mijn appartementje. Maar hoe meer ik in ons nieuwe huis ben en de buurt leer kennen, hoe meer het voelt alsof ik er al woon.

Over een week begint de aannemer al met de benedenverdieping onder handen nemen en over twee weken wordt onze mooie vloer boven gelegd. Wat zal het dan al helemaal snel als een écht huis in onze stijl gaan voelen! Het “Oh nee, we moeten dit appartement verlaten”-gevoel wordt in elk geval met het klusweekend minder erg, en maakt steeds meer plaats voor een “Yes, wanneer kunnen we?”-idee. Maar oké, eerst nog maar “even” de complete benedenverdieping overhoop gooien de komende weken 😉

Heb jij nog een leuke favorietentip voor mij? Een podcast, een serie, iets eetbaars, iets om te doen? Alle leuke tips zijn welkom!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Daenelia 16 oktober 2023 op 8:55 am - Beantwoord

    Die kleur is inderdaad erg mooi en warm! Lijkt me fijn in de winter (want voelt een beetje zonnig aan), maar ook in de zomer (want versterkt het zomer-gevoel!).
    Zelf kijk ik wel weer uit naar appels opwarmen in de magnetron (of oven) met een beetje kaneel en dan smullen maar. Of appels en kersen uit een potje in de oven en dan smullen maar. Of Appels, met kersen, en dan een laagje ‘crumble'(boter+bloem) en een beetje poedersuiker en kaneel uit de oven. Maar ik ga geen appeltaart bakken, hoor. 😛

Recente blogs

10 dingen die ik niet meer koop

24 juni 2020|Lifestyle|

Less is more. Tenminste, soms wel. De afgelopen jaren is mijn uitgavenpatroon nogal drastisch veranderd. Ik heb nooit echt geld over de balk gesmeten, maar ben wel nóg bewuster gaan shoppen. Aan sommige spullen geef ik bewust een stuk meer geld uit. Andere spullen koop ik juist (bijna) nooit meer. Precies dat is waar ik het in dit artikel over wil hebben. Door Mirjam werd ik een tijdje geleden getagd om 10 spullen op een rij te zetten die niet meer in mijn mandje belanden. Hier komen ze, de dingen die ik niet meer koop.

Een kleine glimp van mijn hobbykamer | Mijn favoriete plekjes

8 december 2022|Interieur|

Ook al zit ik er vrijwel nooit, mijn hobbykamer is toch mijn fijnste plek van het huis. Misschien wel omdat dit dé kamer is waar ik helemaal los kon gaan met alles wat ik mooi vind. Op kleur gesorteerde boeken, lades waarin alle opbergdozen tot in het vakje nauwkeurig geordend zijn, botanisch behang, slingers en bakjes aan de muur en honderden knutseltroepjes... Ik heb het allemaal in één mini-kamertje weten te proppen! Heel vaak laat ik mijn hobbykamer niet zien, omdat de kamer sinds ons samenwoonavontuur half kledingkast half hobbykamer is. Máár een paar charmante hoekjes van de kamer laten zien kan altijd. Let's go!

Gnocchi arrabiata (gebakken in crispy chili-olie) met shiitake & falafel

28 augustus 2024|Recepten|

Als ik in Italië ben, is pasta arrabiata altijd mijn eerste keuze van de kaart. Pasta met een pittig tintje kan wat mij betreft niet missen. Maar niet alleen spaghetti smaakt heerlijk met een licht pikante saus. Ook gnocchi arrabiata is in mijn ogen een doorslaand succes. En laatst bedacht ik daar een nieuwe variatie op. Voor dit gerecht maak je niet alleen een heerlijke arrabiata-saus voor bij de gnocchi, maar geef je ook de gnocchi zelf een heerlijk pikant tintje. Je bakt de gnocchi namelijk in crispy chili-olie voor een knapperige én pikante twist. Ontdek hieronder hoe je dit smakelijke gnocchi-maal zelf heel makkelijk maakt. In maar 20 minuten!